Home » Archief » Wierd Duk misbruikt de Holocaust


[18.12.2021]

Wierd Duk misbruikt de Holocaust

Peter Breedveld

Telegraaf-“journalist” Wierd Duk gelooft dat de Nederlandse overheid de witte, “oorspronkelijke” Nederlanders al tientallen jaren doelbewust aan het vervangen is door allochtonen, bij voorkeur moslims. Om die theorie te schragen, voert hij in zijn artikelen al jaren allerlei types op die er precies zoals hij over denken en dat ook in vrijwel dezelfde bewoordingen als hij uiteenzetten. Ik heb daar al vaak over geschreven. Die artikelen staan altijd vol leugens, verdraaiingen en expliciet racisme.

In zijn Telegraaf-artikel van afgelopen donderdag laat Duk Maaike van Charante aan het woord, die op Twitter onder de gebruikersnaam @Repelsteeltje21 continue tekeergaat tegen mensen met een migratieachtergrond. Ze schrijft voor de extreemrechtse website OpinieZ en voor SaltMines en is de moeder van de islamofobe blogger Russell’s Teapot.

Een volwaardig lid van de grote familie der Duk-Rukkers, dus. Van Charante heeft een boek geschreven over de teloorgang van De Schilderswijk door toedoen van de allochtonen, vooral de moslims, en van de overheid, die de moslims de boel heeft laten overnemen, ja, zelfs actief de echte Nederlanders heeft weggejaagd. “Omvolking”, noemt Van Charante het en Duk schrijft hypocriet: “Een beladen term die de schrijfster bewust gebruikt.”

Pittoreske volkswijk

Het is een klaagzang over een ooit pittoreske volkswijk waar de mensen nog naar elkaar omkeken, een “simpel soort rechtvaardigheid” werd gehandhaafd door “de bouwvakkers, stratenmakers, kolenboeren en glazenwassers” en waar iedereen straatarm was. Ook de vader van Van Charante, die voor de PTT werkte, een staatsbedrijf met uitstekende arbeidsvoorwaarden, was straatarm. Niet zo straatarm, evenwel, dat het gezin op zeker moment niet naar het aanzienlijk sjiekere Voorburg kon verhuizen.

Van Charante ging als begin twintiger weer in De Schilderswijk wonen en wat ze daar aantrof..! Een soort kalifaat was het geworden, waar ze als jonge vrouw constant werd aangerand door dat bruine moslimtuig. Van Charante is gaan uitzoeken hoe dat allemaal komt en stuitte op een complot van gewetenloze huisjesmelkers, dubieuze projectontwikkelaars en Haagse ambtenaren.

Geraaskal van een complotgekkie

Laten we deze kwaadaardige bullshit meteen even ontkrachten. De Schilderswijk was op zeker moment zo verschrikkelijk verloederd dat de gemeente Den Haag in de jaren zeventig besloot de wijk te renoveren en weer leefbaar te maken. Omdat het zo lang duurde, heeft dat geleid tot de erosie van de sociale samenhang en de teloorgang van het oorspronkelijke karakter van de wijk, en de verantwoordelijke wethouder, PvdA’er Adri Duivesteijn, heeft daarvoor publiekelijk het boetekleed aangetrokken. Maar dat de “oorspronkelijke bevolking” moedwillig is weggejaagd om plaats te maken voor moslims, is geraaskal van een complotgekkie. De Schilderswijk is een volkswijk en daar komen nou eenmaal altijd de migranten terecht, de verschoppelingen van de samenleving, terwijl de steeds rijker wordende witten naar rijkere wijken en de randgemeenten vertrekken, zoals Zoetermeer, daar zitten heel wat oorspronkelijke Hagenezen.

Veel van die “bouwvakkers, stratenmakers, kolenboeren en glazenwassers” eindigden ook in de sociale woningen van de Vinex-wijk Ypenburg, waar ze meteen in het begin al door de bewoners van de duurdere koopwoningen werden gemanipuleerd tot het verjagen van een schoolfotograaf die ervan werd beschuldigd pedofiel te zijn. Dat ging met snoeihard en bloedig geweld. Ik ben toen als journalist van De Haagsche Courant verhaal gaan halen bij deze types, die zich een als buurthuis fungerende keet hadden toegeëigend, en werd toen met geweld die keet uitgegooid. Dat is de “simpele soort rechtvaardigheid” die door witte volkswijkbewoners zo wordt geromantiseerd.

Joodse bejaarden

Het opmerkelijkste in Duks artikel is het verhaal over de tot moskee omgebouwde synagoge aan de Wagenstraat, dat volgens Duk “als exemplarisch kan gelden voor de omgang met de wijk en haar bewoners.”

Om te beginnen ligt de Wagenstraat helemaal niet in de Schilderswijk, maar in het centrum van Den Haag, vlak achter de sjieke Bijenkorf. Vanwege het relatief grote aantal Chinese ondernemers in de straat is de oorspronkelijk Joodse buurt enigszins hyperbolisch omgedoopt tot China Town, met aan weerszijden van de straat van die grote Chinese poorten.

Dus wat er ook in die Wagenstraat heeft plaatsgevonden (ik heb er zelf een jaar of twee gewerkt in de Haagse Stripshop, waar ik stripboeken verkocht, niet me voor geld uitkleedde), het kan op geen enkele manier exemplarisch zijn voor hoe wie dan ook met de Schilderswijk en haar bewoners omging. Duk is dus óf niet op de hoogte, óf hij liegt, erop rekenend dat zijn lezers toch geen benul hebben.

Die synagoge werd volgens Duk en Van Charante verkwanseld aan de moslims die er een moskee van maakten en in een documentaire vertellen buurtbewoners volgens Duk dat Joodse bejaarden huilden om het lot van hun synagoge, omdat ze “na de gruwelen van de Holocaust moesten toekijken hoe hun gebedshuis werd ontheiligd.”

Verwerpelijke standpunten

Ten eerste nog eens nadrukkelijk: de moslims hebben niks met de Holocaust te maken, dat is het werk van de “oorspronkelijke bevolking” die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog net zo tegen Joden aankeek en er net zo over schreef als Duk en Van Charante nu naar moslims kijken. Afgelopen week werd Thierry Baudet nog veroordeeld voor het misbruiken van de Holocaust voor zijn verwerpelijke politieke standpunten, hier zien we Wierd Duk precies hetzelfde doen. Duk misbruikt de Holocaust om haat te zaaien tegen moslims.

De synagoge was overbodig geworden omdat er na de Tweede Wereldoorlog te weinig Joden over waren om drie synagoges in Den Haag te rechtvaardigen, door toedoen van de oorspronkelijke bewoners van Den Haag, de “bouwvakkers, stratenmakers, kolenboeren en glazenwassers”, zeg maar, en van de politiemannen. Daarom is die aan de Wagenstraat verkocht aan de gemeente Den Haag. Het gebouw stond een aantal jaren leeg, toen hebben Turkse moslims het gekraakt. Hoe dat is gegaan, is te zien in deze documentaire, de documentaire die door Duk in zijn artikel wordt aangehaald, “Met het gezicht naar het Oosten” van Naeeda Aurangzeb.

In de docu horen we een Haagse rabbijn vertellen dat hij blij is dat die synagoge een gebedshuis is gebleven, want je weet niet wat er anders van was gemaakt, een tempel van de commercie, hoogstwaarschijnlijk, niet waar. We horen ook de door Duk genoemde buurtbewoner, het is er maar één, die vertelt over die huilende Joodse bejaarden. Die buurtbewoner is de eigenaar van een winkel voor postzegelverzamelaars en weet u wat die voor plannen had met de synagoge? Hij wilde er een veilinghal van maken.

Een veilinghal. O, de witte Nederlanders zijn altijd zo nobel als het om de Joden gaat. Ze willen ze zo graag beschermen tegen de moslims. Ze deden niks tegen de nazi’s, maar de rotmoslims moeten met hun rotpoten van onze rotjoden afblijven. Een veilinghal.

Islamitische buren

Van Charante zit tegen Duk te klagen dat de gemeente al die buurtbewoners, die het Joodse erfgoed zo na aan het hart lag en die het uit de klauwen van de Mohammedanen wilden redden, werden weggezet als racisten en het zwijgen werden opgelegd en zo, terwijl ze “vol respect over hun islamitische buren spraken.” In Aurangzebs docu zie je hoe ze werkelijk over hun islamitische buren dachten. We zien een lampenhandelaar foeteren dat de moskee voor één gulden door de gemeente aan de moslims was verkocht, terwijl het in werkelijkheid voor 1.138.042 gulden is verkocht, een dik miljoen dus, en dat geld is door de Turkse moslimgemeenschap bij elkaar gelapt. Sommige mensen schonken hun hele maandsalaris, anderen hun gouden sieraden. Die lampenhandelaar zit ook te kankeren op de Chinese poorten, vindt ie ook zonde van het geld, had beter besteed kunnen worden aan de ondernemers in de straat.

Nu weet ik wie die lampenhandelaar is. Zijn winkel stond recht tegenover de Haagse Stripshop. Zijn overbuurman was ook lampenhandelaar. Beiden hebben hun zaak jarenlang ontsierd met grote lelijke, schreeuwerige borden “Opheffingsuitverkoop”, elkaar de verdoemenis in concurrerend. “Naijver in Painful Gulch”, noemde mijn baas het, naar een album uit de Lucky Luke-reeks. De klagende lampenhandelaar heeft met die borden een flinke steen bijgedragen aan de verloedering van de Wagenstraat. Waar ik nog steeds graag kom, overigens.

Ik zou nog wel even kunnen doorgaan (de voormalige synagoge is, in tegenstelling tot wat Duk en Van Charante fantaseren, nog steeds een rijksmonument), maar mijn verhaal is al te lang en het is u wel duidelijk, toch? Wierd Duk haat moslims, Maaike van Charante haat moslims, en daarom hebben de twee in de Voormalige Nazikrant een goor, racistisch stuk haatpropaganda in elkaar geflanst vol geschiedvervalsing, nazipraat en aperte nonsens met het doel om aan te zetten tot haat jegens moslims en mensen met een immigratieachtegrond.

Een stuk, kortom, dat Wierd Duk volkomen waardig is.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 18.12.2021 @ 15:53

[Home]
 

1 Reactie

op 18 12 2021 at 15:53 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS