Home » Archief » Hoe Links van Laurens Buijs een stok maakt om zich mee af te laten ranselen


[26.01.2023]

Hoe Links van Laurens Buijs een stok maakt om zich mee af te laten ranselen

Peter Breedveld

Verschillende mensen brachten het opiniestuk van UvA-docent bij Interdisciplinaire Sociale Wetenschap Laurens Buijs onder mijn aandacht. Het zoveelste zeikstuk over dat woke de academische vrijheid bedreigt van de zoveelste zeikdocent die niet door mondige studenten wenst te worden aangesproken op zijn reactionaire opvattingen over uiteenlopende zaken.

Mij viel vooral op dat hij de rol van de islam in homofoob geweld wil onderzoeken, vanwege de oververtegenwoordiging van Marokkaans-Nederlandse jongens als dadergroep. Dit terwijl hij het vervelend vindt om van kritische studenten het gevoel te krijgen dat hij “een slecht persoon” is. “Weer zo’n eikel die graag uitdeelt maar niet kan incasseren”, dacht ik.

De hele rest van progressief Nederland viel over zijn opmerkingen over non-binariteit. “Een lege hype in de hoogmoderne samenleving, zonder wetenschappelijke basis in de biologie, psychologie en antropologie”, volgens Buijs. “Het emanciperen van een minderheidsgroep die zich geheel buiten de ‘gender binary’ begeeft is in mijn ogen een gevaarlijk en pseudowetenschappelijk dwaalspoor.”

Als je de islam een rol toedicht in homofoob geweld, moet je misschien niet zelf de kwalificatie “gevaarlijk” gebruiken als het gaat over de emancipatie van mensen die zichzelf “non-binair” voelen.

Twijfelachtige ideeën

Buijs heeft zichzelf in een etmaal onmogelijk gemaakt met zijn getier op Twitter en zijn onthullingen dat hij er niet alleen twijfelachtige ideeën op nahield over non-binariteit, maar ook over mRNA-vaccins, dat hij gelooft in astrologie en de complottheorie dat we worden onderdrukt door buitenaardse reptielen. Wierd Duk wist niet hoe snel hij dit warhoofd in de armen moest sluiten.

Maar de UvA had daarvoor al afstand genomen van zijn “kwetsende” opvattingen over non-binariteit die, lees ik in het UvA-blad Folia, “niet wenselijk worden geacht” aan zijn opleiding.

Ik vind dat de UvA wel heel snel een medewerker laat vallen, en dan vooral vanwege opvattingen die “niet wenselijk” worden geacht. Moet een universiteit van de daken schreeuwen dat er opvattingen zijn die niet wenselijk worden geacht? Mijn eigen progressieve bubbel lijkt het er unaniem over eens te zijn dat het antwoord “ja” is. Ik moet daar afstand van nemen, vrees ik. In een academische setting weerleg je andermans dwalingen met argumenten. In Buijs’ geval lijkt me dat niet heel moeilijk en het is overtuigender dan iemand tot ketter verklaren, met “onwenselijke opvattingen”.

Gekwetst zijn

Ik weet niet in hoeverre non-binariteit een solide biologische, psychologische of antropologische basis heeft. Ik denk dat een sociale wetenschapper een te grote broek aantrekt door daar zulke uitspraken over te doen. Maar het is een realiteit, een gegeven, dat mensen zichzelf als non-binair beschouwen. Daar kun je het over hebben en dat moet ook op een academie, in plaats van opvattingen “ongewenst” verklaren, en “kwetsend”.

Mensen moeten eens kappen met gekwetst zijn, zeker aan de universiteit. Op OneWorld staat een stuk van UvA-hoofddocent Mediastudies Jaap Kooijman, op zich een goede repliek op al dat gejammer over woke, geweigerd door NRC. Maar er worden twee voorbeelden aangehaald van studenten, die volgens Kooijman dapper zijn, die hun docenten aanspraken omdat ze gekwetst waren.

Kooijman zelf werd benaderd door een Marokkaans-Nederlandse student vanwege de projectie, op een scherm, van het woord ‘Kut-Marokkanen’ (geschreven als ‘K*tmarokkanen’, ‘vanwege de schokkende uitwerking van het woord’) gemunt door PvdA-politicus Rob Oudkerk, door de half-Marokkaanse rapper Raymtzer vereeuwigd als geuzennaam. Een andere docent, in één van de vele stukken over de woke-dreiging in NRC, werd door een student in emotionele bewoordingen beschuldigd omdat hij ter illustratie van het woord “camp” een stukje uit de serie Dynasty had getoond dat volgens die student vrouwonvriendelijk was.

Organismen eten

Veel mensen willen graag worden afgeschermd van dingen die ze niet prettig vinden, volstrekt begrijpelijk, ik vlucht ook meerdere keren per dag weg in fictie, maar een universiteit is geen Teletubbieland. Aan een universiteit wordt de wereld onderzocht en het is een wereld waarin organismen andere organismen moeten eten om te overleven, waarin Marokkaanse Nederlanders worden gediscrimineerd, Wilders vluchtelingen voor hyena’s uitmaakt en waarin verwerpelijke trash-cultuur met bakken tegelijk via allerlei beeldschermen over ons wordt uitgekieperd. Verwijt het een docent niet dat hij die werkelijkheid toont. Hou op met dat constante gekwetst en getriggerd zijn.

Afgezien daarvan is het gewoon dom en wereldvreemd om opvattingen als “ongewenst” te verklaren terwijl je nota bene de beste argumenten hebt. Buijs tamboereert nu trots over de “hartverwarmende steun” die hij krijgt van de PVV, FvD, Paul Cliteur en Johan Derksen. “Je kunt zeggen van al deze rechtse rakkers wat je wilt, maar zij vechten tenminste voor het vrije woord!” aldus Buijs.

Academische vrijheid

Nu hebben we vorige week nog kunnen zien dat ook dit weer blakende nonsens is, want heel Domrechts probeerde een aantal mensen, waaronder mij, te cancelen omdat we op een D66-bijeenkomst waren. Maar de UvA heeft nu wel de fascisten een stok in handen gegeven om zichzelf mee te laten slaan. NRC zal weer een aantal paginagrote stukken over de dreiging van woke publiceren, over de academische vrijheid die in het geding is. Wierd Duk komt gillend klaar en er komen ongetwijfeld weer Kamervragen van Hatte van der Woude.

En daar sta je dan met je “ongewenste opvattingen” gewoon het gelijk van deze idioten te bevestigen. Gefeliciteerd, je bent moreel superieur, maar wel dom.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 26.01.2023 @ 09:45

[Home]
 

1 Reactie

op 26 01 2023 at 09:46 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS