Home » Archief » De beerput van Bilic


[19.01.2023]

De beerput van Bilic

Peter Breedveld

In het Land van Wierd Duk heerst nu al vijf dagen de noodtoestand omdat Sigrid Kaag zondag opriep tot verzet tegen extreemrechts en complotdenkers op een bijeenkomst waar ook bloggers bij waren aan wie Domrechts een hekel heeft. Types die de godganse dag niks anders doen dan op moslims en Marokkanen kankeren, Kaag voor hoer en heks uitschelden en complottheorieën verspreiden over WEF en Davos, foeteren dat Kaag polariseert en verbinding zou moeten zoeken. @HenkieHeilHitler88 is opeens van het harmoniemodel.

Laat dat bezinken, een oproep tot verzet tegen extreemrechts is dus “polariserend”. Waarom gaat Kaag niet gewoon in gesprek met haar bedreigers, met de types die beweren dat ze een “ISIS-lover” is die islamofascisten binnenhaalt, een knokploeg aanvoert en op “hondenfluitjes” blaast? Waarom zoekt ze daar nou geen verbinding mee?

Dolle razernij

Wie er steevast met haar eigen poep begint te gooien zodra iemand begint over het gevaar van extreemrechts, is NRC-columnist Aylin Bilic. In mei vorig jaar ging ze uit haar dak omdat Trouw-columnist Emine Uğur waarschuwde voor extreemrechts en daarna veranderde ze in de Hulk omdat ik iets van Uğur had geliked of zo. Dagen achter elkaar zat ze onophoudelijk te razen en te tieren en op Uğur te schelden, ongefilterd, ongeremd. Compleet bizar.

Door de oproep van Kaag om stelling te nemen tegen extreemrechts is Bilic wéér in dolle razernij ontstoken. In NRC heeft ze een column geschreven waarin ze Kaag verwijt te polariseren met haar “opgeheven vingertje”. En dat terwijl er bij die bijeenkomst bloggers waren, aldus Bilic, “die zelf op sociale media nogal rabiaat tekeer kunnen gaan. ‘Linkse’ bloggers wel te verstaan. Van hen vindt D66 ongenuanceerd gescheld en getier op internet blijkbaar niet erg.”

Wie ze met die “linkse bloggers” bedoelt, wordt duidelijk als je in haar Twittertijdlijn kijkt. Dat zijn Piet Lekkerkerk en ik, die volgens Bilic “meestal binnen de grenzen van het strafrecht” blijven. Meestal. Bilic noemt ons “de grootste scheldkanonnen van extreem-links”, “extreem-linkse trollen”. Ze scheldt ons uit voor “idioten” in een tweet die ze afsluit met “verbeter de wereld, begin bij jezelf.” In NRC schrijft ze dat je niet iedereen maar voor extreem-rechts en extreem-links moet uitmaken en spreekt ze schande van “zwartmaken en framen”.

Ben je dan een dom, hypocriet varken of niet?

Straatvechters

Wat Kaag “extreemrechts” noemt, zijn volgens Bilic daarentegen “straatvechters op sociale media”. “Mensen die ontevreden zijn en zich steeds meer van de samenleving hebben afgekeerd. Mensen die de geregelde oproepen tot redelijkheid en nuance zien als neerbuigende arrogantie van de elite. Mensen die besloten hebben dat ze vanaf nu zelf wel uitmaken wat waar en onwaar is; daar hebben ze geen leraren, rechters, journalisten of wetenschappers meer voor nodig.” Ja, nee, heerlijk volk, maar laat ze lekker met hun fakkels om het huis van Bilic heen gaan lopen in plaats van om dat van Kaag.

Vanmorgen maakte ik voor het eerst kennis met het acroniem DARVO. Dat staat voor “deny, attack, and reverse victim and offender“. Dat is wat Bilic en haar maatjes @Tertemizboy, @Edinho18402917, @Links_is_Rechts, @Boudie1208 enzovoort doen. Ontkennen dat er sprake is van extreemrechtse dreiging en als een bezetene jij-bakken. “Je doeddut juist zelluf!” “Links scheldt en dreigt juist!” “Je moet juist stelling nemen tegen Peter Breedveld!”

De laatste weken, maanden misschien alweer, word ik weer ouderwets fanatiek belaagd door Domrechts. Ik zie weer veel kale dikke koppen in mijn tijdlijn, oude zure mannen met een obsessie voor mijn persoontje. Deze kruising tussen Ans Aarsema en Hans Konings die iedereen aanklampt: “Maar wat vind je dan van Peter Breedveld! Kijk dan wat die Peter Breedveld allemaal schrijft! Deugheld Peter Breedveld kan alleen maar schelden! Peter Breedveld! Peter Breedveld! Peter Breedveld!” Esther Voet heeft weer een stukje geschreven in het Joodse Sufferdje, Het lijkt weer 2013.

Neerbuigende arrogantie

Maar ik dacht het even niet. Ik laat me niet intimideren door totaal verachtelijk, extreemrechts schorem dat dweept met de Hitleriaanse tirades van Wilders, het delirische gezwatel van Baudet en de Auschwitz-grappen van GeenStijl, dat grossiert in racistische boutades en antisemitische complottheorieën die H.P. Lovecraft zelfs te bizar zou vinden, dat fantaseert over staatsgrepen, volkstribunalen en massa-executies, maar dat zijn gevoel voor fijnbesnaard decorum plotseling hervindt als ik “godverdomme kutracisten” schrijf.

En je bent een psychopaat als je in woede uitbarst als iemand waarschuwt voor extreemrechts, maar tegen Sigrid Kaag zegt dat ze het haar bedreigers niet kwalijk mag nemen dat ze moet worden beveiligd omdat het straatvechters zijn “die de geregelde oproepen tot redelijkheid en nuance zien als neerbuigende arrogantie van de elite.”

Gewoon in een kwaliteitskrant.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 19.01.2023 @ 17:33

[Home]
 

1 Reactie

op 19 01 2023 at 17:34 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS