Home » Archief » Een schitterende goal in eigen doel


[28.01.2023]

Een schitterende goal in eigen doel

Peter Breedveld

Toen Nederlandse christenen, waaronder een aantal VU-medewerkers, in 2019 de homofobe Nashville-verklaring tekenden, was de reactie van de VU even simpel als effectief: ze hees de regenboogvlag. Het signaal was krachtig: jullie mogen vinden wat je wilt, broeders, maar je werkt voor een instelling die voor inclusiviteit staat. Met een VU-docent die een vergelijking maakte tussen ‘genderideologie’ en het nazisme, kwam een gesprek.

Heel wat beter dan de verkrampte reactie van de UvA op Laurens Buijs, die zijn non-binaire studenten als gevaarlijke extremisten ziet, die de maatschappij ontwrichten. In plaats van de regenboogvlag te hijsen en Buijs te vragen op welke wetenschappelijke inzichten hij zijn boude beweringen precies baseert, maakte de UvA landelijk bekend niet gediend te zijn van de denkbeelden van Buijs.

Koren op de molen van Domrechts. PVV’er Harm Beertema en iemand van het FvD hebben Kamervragen ingediend en dankzij Jordan Peterson weet nu de hele wereld dat de UvA zich laat knechten door Woke. Buijs zelf waant zich martelaar van het Vrije Woord. God, wat een hysterische aansteller is dat.

Neiging tot moraliseren

Dit krijg je als je de neiging niet kunt weerstaan om te moraliseren in plaats van problemen op te lossen. Het is een soort dwangneurose van Links, de belangrijkste oorzaak dat het de Spaanse Burgeroorlog verloor. Liever preekt Links dat je dit en dat niet mag, in plaats van de koe bij de hoorns te vatten en de noden van de mensen te lenigen.

Bij de opkomst van Wilders heb ik me daar ook zo aan geërgerd: al die Kamerleden die hem voorhielden dat wat ie zei onfatsoenlijk was, dat zijn taalgebruik niet betamelijk was, dat ie geen manieren had. Betere reclame kon je hem niet geven. De Polderapen die hij vertegenwoordigt, willen niet anders dan een volksvertegenwoordiger die hun taal spreekt, en zijn reet afveegt met de rituele poppenkast van de gevestigde politiek.

Radicale Wederdopers

Sociaal wetenschapper Markha Valenta signaleert op Facebook naar aanleiding van de zaak Buijs een algemeen patroon van ontsporing tijdens de pandemie. Ze vergelijkt die met de radicale Wederdopers tijdens de Reformatie in de 16e eeuw, die hun kleren verbrandden en naakt in opstand kwamen. “Wat bewoog mensen om zo met de normen om hen heen te breken?”, vraagt ze.

Het is wat je krijgt als je mensen zo radicaal afwijst, denk ik. Tijdens coronacrisis werd iedereen die niet meteen in de pas liep, van meet af aan uitgesloten. Afwijkende ideeën werden ongewenst verklaard en critici werden verketterd. Niet alleen de wappies, maar bijvoorbeeld ook filosoof Marli Huijer, die toch heel zinnige dingen te zeggen had over onze verkrampte omgang met de dood. Er mochten heel veel dingen nadrukkelijk niet gezegd worden. Er waren keiharde sancties voor overtreders en er ontstond een agressief groepsgevoel waar ook ik heel naar van werd. Ik had nooit gedacht dat ik linkse mensen zo bloeddorstig politiegeweld zou zien toejuichen. Toch gebeurde dat. Er hoefde niet veel te gebeuren of je stond te boek als slecht mens, als iemand die niet deugt, iemand die vermeden moet worden.

Een samenleving die zo lichtvaardig mensen afschrijft en ze sociaal isoleert, creëert haar eigen extremisten. Zo krijg je types als Laurens Buijs. Omdat, meer nog dan de bestrijding van het coronavirus zelf, de gelijkschakeling van het hele Nederlandse volk als een zaak van levensbelang werd geacht. Bijna iedereen was en is geobsedeerd door Willem Engel, terwijl Rutte en Jaap van Dissel veel meer schade hebben aangericht en Engel een groep mensen vertegenwoordigt die zich totaal veronachtzaamd voelt. Wat zij vonden, deed er niet toe, hun belangen deden er niet toe, hun welzijn deed er niet toe. Het enige dat telde, is dat alle neuzen dezelfde kant opstonden. “Als je gevraagd wordt een koprol te maken, dan maak je een koprol.”

Goal in eigen doel

Een minzame glimlach was genoeg geweest. Een minzame glimlach en de vraag: “Zeg Laurens, waar baseer je dat allemaal op?” Of deze vraag: “Zeg Laurens, die studenten van jou, hebben die dan géén recht op vrije meningsuiting?” En die regenboogvlag hijsen. Gek van woede worden ze daarvan. Heerlijk, moeten ze om een verbod op die vlag gaan roepen. Kun jij vragen: pardon, wie zijn er precies onverdraagzaam?

In plaats van in woede te ontsteken en mensen te verbieden dingen te vinden. Je gaat de buitenwacht nu nooit meer overtuigen dat woke geen bedreiging vormt, dat het juist Domrechts is dat docenten wil ontslaan en vervolgen en denkbeelden wil verbieden. Een schitterende goal in eigen doel. Hier gaan we nog lang last van houden.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 28.01.2023 @ 19:50

[Home]
 

1 Reactie

op 28 01 2023 at 19:50 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS