Home » Archief » #Hoedan


[27.02.2017]

#Hoedan

Peter Breedveld

Dat is waarom ik Nederland haat, intens: de hashtag #Hoedan, gelanceerd door het programma Zondag met Lubach, tegelijk met de Kamergotchis. Heel Nederland dweept ermee, want Arjen Lubach heeft ontdekt waar blijkbaar nog niemand aan had gedacht, namelijk dat Wilders niet uitlegt hoe hij zijn koranverbod en moslimdeportaties en wat niet al gaat uitvoeren.

En dat is de Nederlander ten voeten uit. Wilders zegt dat hij tientallen miljoenen moslims wil deporteren, het zal iemand wat boeien. Koranverbod: “Hé, Mein Kampf mag toch óók niet?” Wilders noemt moskees nazitempels: “Zit wat in.” Jarenlang worden dag na dag na dag moslims en allochtonen ontmenselijkt, de messen worden geslepen, het boeit echt helemaal niemand wat.

Maar dan gaat er opeens een lampje branden: Ons Geert heeft de praktische uitvoering nog niet goed doordacht! Heeft hij eigenlijk wel aan gedacht aan alle administratieve rompslomp die de deportatie van moslims met zich meebrengt? Hoe moet dat eigenlijk logistiek allemaal? En dat koranverbod, hoe krijg je dát rond? Moet je daarvoor dan politieagenten van andere taken afhalen, of machtig je andere rijksambtenaren tot het handhaven ervan? En hoe rijm je dat dan weer met de voorgenomen afslanking van het ambtenarenapparaat?

Jahaa, Geert, hoe dan? Je zit ons toch niet blij te maken met een dooie mus?!

Alarmbellen rinkelen

Who gives a fuck hoe Wilders het moslimrein maken van Nederland voor elkaar gaat krijgen? Het is in het niet al te verre verleden gedaan, waarom zou het niet nog eens lukken? Dat hij het wil, dáár zou je je druk om moeten maken. Dat er een bevolkingsgroep als zondebok wordt aangewezen en dagelijks wordt gedemoniseerd door politici en media, dát zou wat alarmbellen moeten doen rinkelen. Dat is nou precies waarvoor we op school elke dag werden gewaarschuwd. Zo begon immers ook de Holocaust?

Maar nee, het is allemaal niet goed doorgerekend, er ligt geen goed businessplan, het financiële kader ontbreekt. Waar brengen we die moslims precies héén, Geert?

Ik kijk nooit naar Zondag met Lubach. Ik zie weleens een fragment langskomen op Internet, dat me steevast plaatsvervangende schaamte bezorgt. Ik hoorde voor het eerst van deze provinciale lolbroek toen hij een campagne begon om zich tot farao te laten kronen, een nogal doorzichtige plagiëring van het vliegende spaghettimonster, die snoeiharde satire op religie, waarbij humorloze grapjassen als drammende kleuters eisen dat ze met een vergiet op hun kop in hun paspoort mogen, “want hun mogen toch ook een hoofddoek?”

En al het deugvolk juicht, want eindelijk durft iemand Geert Wilders aan te pakken. Daarna pakken ze hun mobieltje om met hun Kamergotchi te spelen, kiezers en politici eensgezind, gezellig met een schattige weergave van Thierry Baudet of Geert Wilders in de weer. Er was één Nederlander, een SP-wethouder, die dreigde er echt scherpe satire van te maken (hij had SGP-leider Kees van der Staaij als Kamergotchi) en die werd meteen door alle media keihard afgestraft.

Want het moet wel gezellig blijven.

Gecastreerde grapjes

Gevaarlijker dan Lubach wordt het in Nederland niet. Een gezellige allemansvriend die stoethaspelend flauwe gecastreerde grapjes voorleest die anderen voor hem hebben verzonnen. Het naäperige broertje van Jon Stewart. Sommige van zijn tekstschrijvers, zoals Diederik Smit, laten op Twitter zien dat ze tot heel wat venijnigers in staat zijn, maar dat gaat dan altijd over zwarten en moslims, is niet gezellig.

In de VS zit het staatshoofd elke week scheldend voor Saturday Night Live, in Turkije worden cartoonisten opgepakt, overal ter wereld roepen satirici de toorn van machthebbers over zich af, maar niet in Nederland. In Nederland doen satirici gewoon gezellig mee. In Nederland spelen politici met elkaars Kamergotchi.

Luister hier de uitzending terug van het radioprogramma Kwesties, waarin Uw Hoofdredacteur wordt gegrilld omdat-ie types, die moslims willen vergassen, ‘nazi’s’ noemt.

Frontaal Naakt wordt bedreigd! Echt, serieus bedreigd! Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.02.2017 @ 07:58

[Home]
 

32 Reacties

op 27 02 2017 at 09:17 schreef Rob2:

Wat merkwaardig toch weer: iemand die de PVV aanvalt wordt aangevallen door iemand die, eh, de PVV aanvalt. Dat is dus wat er telkens gebeurt: het eigen gelijk eerst, ten koste van het doel.
Ik denk dat Lubach de holle retoriek van de hr W. wil aantonen; PVV- beleid vergt (o.a.?) een grondwetswijziging en laat W dat maar eens uitleggen. L. trekt ten strijde, vanuit een andere invalshoek. Wat mij betreft komen er nog vele invalshoeken bij.
En nee, dan niet onderling gaan knokken – op deze manier is W. de lachende derde.
Dus niet: mijn argumenten zijn beter en ik val mijn broeders in de strijd aan.

Trouwens, ik vind Lubach wel leuk. En zijn inzet tegen W. waardeer ik.

op 27 02 2017 at 10:14 schreef Ismail Abushams:

Een enorme hoeveelheid bijna hetzelfde zeikreacties bij het gelinkte artikel over Elfrink en zijn kamerchotsji .. zou haast denken dat van Kees van der Staaij via zijn mannenbroeders even steun bij de Hasbara-trollen heeft gezocht ..

op 27 02 2017 at 11:08 schreef Niek Holtzappel:

Het is beter dat de anti-PVV’ers niet volop tegen elkaar in gaan. Dezelfde fout maakten de antifascisten in de Weimar Republiek. Communisten, Sociaal-Democraten, conservatieven en liberalen probeerden vooral elkáár vliegen af te vangen in hun “bestrijding” van de NSDAP.

op 27 02 2017 at 11:25 schreef marcodB:

Eens. Overigens: Het spagettimonster heeft mijn sympathie verkregen toen haar aanhangers het spagetimonstercreatieverhaal de pastafarian creation, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Gospel_of_the_Flying_Spaghetti_Monster#Pastafarian_creation_myth) wilden opvoeren als verplichte lesstof. Dit is natuurlijk een spoof op Amerikaanse creationisten die al jaren proberen de evolutie en het creationistische verhaal als gelijkwaardige “opinies” te presenteren. Door er een compleet zot verhaal naast te leggen werd de idiotie van het ” het zijn andere, maar gelijkwaardige beschrijvingen van het zelfde geneuzel” aangetoond.

op 27 02 2017 at 11:42 schreef Peter:

Het is beter om Lubach niet onder de ‘anti-PVV’ers’ te scharen, omdat hij Wilders erop wijst dat zijn plannen voor etnische zuivering een paar praktische bezwaren kennen. Lubach is één van de vele ‘islam is geen ras’-roepers en zijn vaste tekstschrijver Diederik Smit is één van de naargeestigste islamofoben van het land, die vindt dat het de antiracisten zijn die het Sinterklaasfeest racistische hebben gemaakt en aan de lopende band de islamofobe, racistische haatpropaganda rondtweet van types als Annabel Nanninga, Martin Bosma en Wierd Duk.

Anti-PVV. Laat me niet lachen.

Verder opereer ik alleen, heb ik altijd gedaan, en ik bekritiseer wie ik nodig vind te bekritiseren. Appeasement doe ik niet aan. Kritiek op Wilders moet over zijn racisme gaan en niet over puntkomma’s in zijn uitvoeringsplannen.

op 27 02 2017 at 12:36 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

De nazi’s wisten ook heel lang niet hoe ze “het jodenprobleem” moesten oplossen.

op 27 02 2017 at 12:53 schreef Chakir:

Een officieel statement om een fucking tweet… Dit land is gewoon Monty Python, man. Diederik Smit is gewoon de jongere zogenaamd hippere versie van Knevel: een fundamentalistische gristenhond die in basis alle andere (nep-)religies intens haat. Moet ie lekker zelf weten, wens hem succes in de toekomst, tussen al die nietgristenen (not!).

op 27 02 2017 at 14:19 schreef ikzelf:

Spijker precies op z’n kop als altijd, Peter. De vraag “hoe” is te achterlijk voor woorden omdat je dan al voorbij bent aan de vragen “wat” en “waarom”. En maar allemaal blijven kakelen over ‘normen en waarden’, vrijheden en rechten.

op 27 02 2017 at 14:46 schreef babs:

Volgens mij is Wilders best duidelijk over #hoedan.

-Grenzen dicht
-Premie op terugkeer
-Paspoort afpakken van criminelen
-Integratieverklaring 2.0

Kan allemaal gewoon, niet in de laatste plaats omdat nieuwe wetten niet aan de grondwet worden getoetst, waardoor een normale meerderheid met de Pleur-Op-Partij en de Partij van de Participatieverklaring en Etnische registratie genoeg is.

Ook zonder PVV en met PvdA, CDA of PvdA in regering verwacht ik oprotpremies en criminelen het paspoort afpakken. Dat zijn kleine stapjes na de goedkeuring van de eerste participatieverklaring.

En Lubach zul je er niet over horen, want die vindt moslims eigenlijk best wel eng, net als zo veel andere progressieven, zoals bijvoorbeeld Rob Wijnberg en Joris Luyendijk.

op 27 02 2017 at 15:57 schreef Mario:

Wat Babs zegt. Het hoe is luid en duidelijk door Wilders zelf gecommuniceerd. Desnoods met geweld, zijn tevens zijn woorden (revolte, iemand?).

Ik bedoel…

http://www.watwilwilders.nl/

Plenty voorbeelden, me dunkt. Maar hey, er is tevens iets met het spelen/ onderhouden van poppen? Ah, wat schattig. Neem nog een paar insecten die je de poten uit kan trekken, wanneer je die poppetjes “dood” hebt laten gaan.

op 27 02 2017 at 18:01 schreef babs:

Ik hoor dat dit helemaal geen margeblogje is.

Dat stukje radio is echt de moeite waard.

op 28 02 2017 at 11:10 schreef Hans Naaktloper:

Peter, ik vind het teleurstellend dat je de kritiek op Wilders door Lubach niet herkent. Doet me denken aan de kraakacties in jaren 80 die, om reden van onenigheid over het te voeren ‘logo’, uiteenspatten. ‘Proviciaal’ Peter?, dat zijn jij en ik toch ook, dus wat is dat voor een vervreemdende term in deze context.

@Babs
Niet moslims zijn eng maar hun instituties, zoals bijna alle instituties, zeker de religieuze. Dat geldt uiteraard ook voor christenen, joden, en andere gelovigen, die op persoonlijke basis waarschijnlijk het goede willen, maar waarvan hun instituties er uiterst rechtse en kapitalistische uitgangspunten op na houden.

op 28 02 2017 at 12:16 schreef Peter:

Ik heb keurig onderbouwd waarom ik Lubach waardeloos vind en waarom hij zeker geen anti-PVV’er is. Wie dan nóg met die duffe vergelijking over antifascistische splinters komt die elkaar de tent uitvechten om logo’s is óf dom, óf kwaadaardig. Welk ben jij, Hans?

Verder maakt het niet uit of ik provinciaal ben of niet (woon al 28 jaar in en om Den Haag), Lubach is een provinciale grapjas. Punt.

op 28 02 2017 at 13:24 schreef jos:

Een keiharde stellingname tegen Wilders betekent dat je staat voor het recht van moslims om “hun godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden” (art. 6 van de Grondwet). Dat betekent dat er geen punt gemaakt moet worden van hoofddoeken op straat of op de werkvloer, er ruimte moet zijn voor moskeeën, enz. Tégen Wilders zijn is vóór het recht van moslims om hun religiositeit in het openbaar te uiten en dat gaat heel veel mensen in Nederland veel te ver, ook mensen die er geen seconde over zouden piekeren om op de PVV te stemmen. Wilders kan dus ook op sympathie rekenen buiten zijn aanhang, onder mensen die sowieso een hekel hebben aan godsdienst en zijn “islamkritiek” als een voortzetting van de secularisering zien (en niet als een hetze tegen een etnisch-religieuze minderheid die in de verste verte niet de invloed en macht heeft die de Kerk vroeger had) of onder christenen die terugkijken op een meer dan duizend jaar oude traditie van strijd tegen moslims.

Dit is waarom Wilders niet werkelijk aangepakt wordt. Er is teveel afkeer jegens moslims, binnen alle lagen van de bevolking.

op 28 02 2017 at 13:26 schreef Peter:

Wat Jos zegt. Wie niet zegt: “Nee, Geert, gewoon nee.” Reken ik niet tot mijn medestanders.

op 28 02 2017 at 14:03 schreef dewanand:

============== [wfor1346:7:1]

N1. REF Cit Peter Breedveld:

‘Alarmbellen rinkelen’

‘Who gives a fuck hoe Wilders het moslimrein maken van Nederland voor elkaar gaat krijgen? Het is in het niet al te verre verleden gedaan, waarom zou het niet nog eens lukken? Dat hij het wil, dáár zou je je druk om moeten maken. Dat er een bevolkingsgroep als zondebok wordt aangewezen en dagelijks wordt gedemoniseerd door politici en media, dát zou wat alarmbellen moeten doen rinkelen. Dat is nou precies waarvoor we op school elke dag werden gewaarschuwd. Zo begon immers ook de Holocaust?’

N2. Ja miaauw Peter Breedveld, cit ‘Dat hij het wil, dáár zou je je druk om moeten maken.’, wij geven jou gelijk. Idem dito Adolf Hitler die dit ook wilde eerst, judenrein maken van zijn nazi duitsland.

N3. Maar laten wij wetenschappelijk blijven miaauwen, zoals Wieroe altijd al doet, dan krijg je andere inzichten in de zieke Hollandse Multikukeluku, zgn Hollandtoop, die nu echt ziek is, en teveel verzuurt.

N4. Wieroe en ik werken nu aan nieuwe plannen om de zieke, verzuurde, stinkend gistende Hollandtoop te ontgiftigen en te ontwormen. Maar Thomas Colignatus benadrukte ook dat wetenschap voorop staat..

op 28 02 2017 at 15:12 schreef babs:

Welk instituut van moslims heeft in Nederland invloed en is gevaarlijk??

op 28 02 2017 at 18:14 schreef Stijn:

Secularisering (jos 13:24) is een sterk punt, wat te weinig genoemd wordt.
De bouw van kathedralen bijvoorbeeld zou ook op verzet stuiten. (De wel groeiende, ‘evangelische’ kerkjes huren schoollokalen of iets anders onopvallends.)

Veel mensen zonder geloof zijn religieuze uitingen in het openbaar niet meer gewend en verzetten zich tegen de meest opvallende toename daarvan (wellicht als ‘achteruitgang’ opgevat – waar secularisering als progressief, verwacht, gewenst gold).

Besef van deze algemene weerstand kan voorkomen, dat men ertoe wordt aangezet een groep, de moslems, de zwarte piet te geven.

Hoewel ik niet veel opheb met geinstitutionaliseerde religie, zou meer voorlichting (en onderwijs?) over de diverse religies misschien helpen om niet de volgelingen van een bepaalde godsdienst als ‘de vijand’ te zien, en ieder individu in z’n waarde te laten.

op 28 02 2017 at 21:24 schreef dewanand:

============== [wfor1346:7:2]

N5. Miaauw Stijn, jij schrijft: ‘Veel mensen zonder geloof zijn religieuze uitingen in het openbaar niet meer gewend en verzetten zich tegen de meest opvallende toename daarvan (wellicht als ‘achteruitgang’ opgevat – waar secularisering als progressief, verwacht, gewenst gold).’

N6. Ons verzoek is of je ons 100 % Hindoecentristische proza verhaaltje over een Gamma (homo) stad in Suriname wil bekijken, omdat het een zuivere religieuze uiting is van ons.

N7. Deze dus:

Anil Ramdas in de Gamma (homo) stad van Suriname

Offeraar Waldo Dewanand, Wieroe en T-Nanda
Offercode wfor1408
Offerdatum 20 februari 2017

Noot vooraf:
Dit is de ingezonden verhaal tekst van d.d. zondag 8 januari 2017 voor de Essay schrijfwedstrijd van Anil Ramdas ivm zijn zelfmoord van jaren geleden. Het bijzondere van dit verhaaltje is dat het 100 % Hindoecentristisch is en gaat over Anil Ramdas in een zgn. futuristische Gamma (HOMO) Stad in Suriname.
http://www.dewanand.com/wfor1408.htm

op 28 02 2017 at 22:21 schreef Jan Hofman:

Welk instituut van moslims heeft in Nederland invloed en is gevaarlijk??

Allemaal Babs , allemaal !!!

op 01 03 2017 at 00:01 schreef Hans Naaktloper:

@Peter
Weet ik niet welke keuze te maken Peter, dom of kwaadaardig, ik vind beiden zo ‘aanlokkelijk’, zullen we het er op houden dat ik mijzelf definieer, dat doe jij ook het liefst zelf toch.

Wat heeft de constatering dat Lubach een proviciaal is te maken met de rest van jouw verwijten aan zijn adres?

Ik vind het oprecht jammer en zonde dat wij om rederen van een verschil in aanpak elkaar zo de oren wassen, terwij voor mij absoluut duidelijk is dat Lubach Wilders in de zeik wilde nemen. Laat die man dat dan op zijn eigen wijze doen. Voor mij kwam de boodchap van Lubach helder over: Wilders heeft niets te melden, heeft geen agenda, behalve de Haat voor moslims. Hij zou zijn pijlen moeten richten op de instituties i.p.v. op groepen van individuen, maar dat doet ie expres niet. Het is een domme one-issue klootzak en hij heeft het EQ van een wrattenzwijn.

@Babs
Millî Görüş bijvoorbeeld, een broeinest van fascisme, als zodanig genoemd door turken zelf, omdat ik aansluiting zocht met turken voor muziek en cultuuroverdracht en mij om die reden werd ontraden om contacten te zoeken bij M.G. Nadat ik zeven jaar recht tegenover ze heb gewoond weet ik dat die bewering klopt.

op 01 03 2017 at 16:30 schreef babs:

Hans, pure bangmakerij. De club heeft enige relevantie, met volgens Wikipedia rond de 30000 aanhangers, maar ‘broeinest van fascisme’? Dat sommige Turken het zo noemen, zal best, Turken en Spanjaarden en Italianen hebben een lange traditie met elkaar uitmaken voor rooie, fascist, communist, reli-fanaat, anti-systeem. De Grijze Wolven zijn fascistisch, maar dat is een splintergroepering. Milli Gürüs is een islamitische emancipatiebeweging en dat is niet eng, maar past juist uitstekend in de Nederlandse zuilen-traditie.

(De angst voor religieuze instituties duidt op een protestants-chistelijke afkomst, vroeger waren ze bang voor de Papen, nu voor de Moren.)

op 01 03 2017 at 17:03 schreef sjonnie:

Dus omdat jij tegenover ze hebt gewoond weet je dat het echt waar is.

Alweer zo’n ijzersterk argument van naaktloper.

Geen wonder dat wilders mag zeggen wat mensen denken, strontbalen zijn het.

op 01 03 2017 at 19:51 schreef Hans Naaktloper:

@Babs
Ben je nou zo naïef of mag het van jou niet gezien en gezegd worden, M.G. is geen emancipatiebeweging, maar een instituut ter inkapseling en conservering van moslims van het reli-fascistische soort. Dat gaat zover dat de financiering niet eens door de nederlandse belastingdienst kan worden gevolgd, want uit het buitenland afkomstig, hoezo emancipatie. Deze instelling is precies wat er met de vijfde colonne bedoeld wordt: een staat in een staat met een verborgen agenda, naar buiten tredend als onschuldig cultureel centrum, maar van binnen totaal corrupt. Bovendien zegt emancipatie op zich niets, belangrijker is de vraag waarmee men zich zou willen emanciperen.
Mijn afkomst doet niet ter zake Babs, ik ben Naakt Geboren, net als jij. Dat ik angst heb voor sommige religieuze instituties lijkt mij een zaak van lijfsbehoud en ervaring en is zeker nier voorbehouden aan prot-chr. maar is een goede traditie bij socialistisch, communistisch, anarchistisch en atheïstisch denkenden, en ik zet die traditie graag voort.

@sjonnie
Wat ik in zeven jaar heb meegemaakt met de bezoeker en leiders van M.G. is hemeltergend, intimiderend en bedreigend van aard. Naar verwachting.

op 01 03 2017 at 22:41 schreef babs:

Geen enkel argument, geen enkele onderbouwing. Vertel dan gewoon wat er zo bedreigend was. Kamde er iemand op levensgevaarlijke wijze zijn baard?

op 02 03 2017 at 23:10 schreef vander F:

Milli Gorus?
10 minuten googelen.
En je weet dat het geen gezelligheidsvereniging is.
https://www.groene.nl/artikel/eindelijk-ontmaskerd

op 03 03 2017 at 09:44 schreef babs:

Wie had het precies een gezelligheidsvereniging genoemd?

Ik wilde graag weten of er een islamitisch instituut is dat invloed heeft en gevaarlijk is. Ook na lezing van het ronkend geschreven, maar niet al te substantiële stuk blijft overeind dat die club nauwelijks invloed (meer) heeft en niet gevaarlijk is.

Ze doen aan financiële fraude (VVD iemand), dromen van een islamitische samenleving (so what, met hun 30000 man) en er is wel eens iemand gesignaleerd die wel eens iets heeft gezegd dat als fundamentalistisch uitgelegd kan worden.

Ik ga er geen lid van worden, want de club lijkt me totaal niet gezellig, maar de EO is in Nederland nog relevanter en gevaarlijker dan dit.

op 03 03 2017 at 23:39 schreef vander F:

Niet zo naïef Babs
http://dip21.bundestag.de/dip21/btd/18/095/1809504.pdf
Wat dacht je van 50 miljard Dollar,
we hebben het niet over Hollands kneuterige VVD bonnetjes spielerei.
Erdogan heeft MG nu stevig aan de riem en lijkt het met Diyanet te hebben verbonden.
Samen met duizenden grotere en kleinere Turkse verenigingen die allemaal weer verbonden zijn met elkaar en MG/Diyanet probeert Erdogan zo de gehele Turkse diaspora in Europa onder controle te krijgen, en dat gaat hem zo te lezen goed af, ook als ik Turkse collega’s en clienten hoor de laatste tijd, velen zijn razend enthousiast.
Zie nu ook bijkans de gehele Turkse regering afreizen naar Duitsland voor het komend referendum.
3 miljoen kiezers om Erdogan nog meer macht te geven,
en men zet Duitsland flink onder druk
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2906729

op 04 03 2017 at 10:05 schreef babs:

Ah, de doelpalen gaan naar Duitsland. Bizar met welk gemak daar de vrijheid van vergadering wordt ingeperkt, maar dat is vast niet het punt dat je wilde maken.

op 04 03 2017 at 18:15 schreef sjonnie:

Dus Nederlanders in de “diaspora” mogen ook niet stemmen op 15 maart? En hoe zit het dan met de niet democratisch gekozen EU dictators, van der f?
De bek vol hebben over vrijheid, zolang het jou uitkomt.

op 05 03 2017 at 22:04 schreef vander f:

ja Babs,
MG is een Internationaal Turkse beweging,
overigens interessant om te zien hoe Erdogan gebruikt maakt van die netwerken met dat komende referendum.
Brengt Rutte en Merkel in verlegenheid door stug vast te houden aan het begrip ‘Turkse staatsburgers’.
Stijl voorbijgaand aan 40 jaar inburgering initiatieven en het feit negerend dat die mensen ook een Nederlands of Duits paspoort hebben, nope, ook gewoon Turkse staatsburgers, punt.
En dan rustig in Eurpopa campagne voeren voor strikt Turkse, nogal antidemocratische, politieke zaken.
Zogenaamd verbaasd zijn dat politici in Europa in de war raken en niet weten hoe om te gaan met hun Nederlandse/ Duitse staatsburgers met dubbele paspoorten.
Het zijn toch ‘gewoon’ Turken dus waar bemoeid men zich mee.
Zit wat in.

op 07 03 2017 at 16:06 schreef sjonnie:

Koning Willem Alexander heeft 3 nationaliteiten; Duits, Engels en Nederlands.

En?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS