Home » Archief » Homoschip


[05.07.2012]

Homoschip

Peter Breedveld


Illustratie: Werner Klemke

Nederlanders lijken vandaag de dag niets liever te doen dan Marokkanen de maat nemen. En als het even stil is rond de Marokkanen in Nederland, nou – dan is er altijd nog een grote voorraad in het land van herkomst. Marokko, inderdaad. Dat land zou een Nederlands cruiseschip vol homo’s de toegang hebben geweigerd, wat voor beschermheer aller homo’s Hero Brinkman aanleiding was om het homofobieprobleem van de Marokkanen in Nederland aan te snijden en voor Minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal om de Marokkaanse regering ter verantwoording te roepen.

De Marokkaanse minister van toerisme, Lahcen Haddad, ontkent dat het schip is geweigerd of dat Marokko zelfs maar is geïnteresseerd in de geaardheid van zijn toeristen. Rosenthal gelooft Haddad niet en spoort de Holland Amerika Lijn aan om het schip nog een keer naar Marokko te sturen, om te zien hoe de Marokkanen reageren.

Heel roerend weer, natuurlijk, die betrokkenheid bij de homo-emancipatoire zaak. Alleen wel gek dat we Brinkman niet hoorden toen de Universiteit van Amsterdam anderhalve maand geleden botweg verklaarde niet met de Gay Pride te willen worden geassocieerd.

Nederland mag graag zijn homo-tolerantie met de mond belijden, en ook de PVV verklaart in haar programma voor de komende verkiezingen ‘onze homo’s’ te gaan beschermen tegen de oprukkende islam, maar het overgrote deel van het geweld tegen homo’s in Nederland komt nog altijd voor rekening van autochtonen.

Hero Brinkman moet dus maar eerst eens het taboe van het homofobieprobleem van blanke, autochtone Nederlanders doorbreken, voordat-ie Marokkanen de les leest. Ook Rosenthal zou beter een toontje lager zingen. Straks stuurt de Marokkaanse koning nog een legertje homo’s de Veluwe op, om de verdraagzaamheid van de bevolking aldaar op de proef te stellen.

Desalniettemin is het waar: homoseksualiteit is in Marokko wettelijk verboden, en dat is niet zo modern van die Marokkanen. Maar is het de taak van Nederland om daar verandering in te brengen? Ik dacht het niet. Wij zouden het immers ook niet accepteren als Marokko zich ging bemoeien met ons boerkaverbod, of met het verbod, op sommige Nederlandse scholen, om een hoofddoek te dragen. Nederland koestert een behoorlijk barbaarse traditie, waarbij blanken zwarten belachelijk maken door hun gezicht zwart te maken en het vrolijke, dommige, diklippige zwartje spelen. Moet je zien wat er gebeurt als een land als Ghana ons zou komen vertellen daar onmiddellijk mee te stoppen.

Het zou mooi zijn als homoseksuelen in Marokko dezelfde wettelijke bescherming zouden genieten als alle andere burgers, maar dat dwing je niet af met een boot vol homoseksuelen. Homo’s worden zelden vervolgd in Marokko en er is een zeker gedoogbeleid waar te nemen in het land, bijvoorbeeld door het toestaan van een tijdschrift voor homo’s en een organisatie voor homorechten. Waarschijnlijk heeft dat meer kans uit te groeien tot iets structureels zónder de provocaties van een land dat er een nationale sport van heeft gemaakt Marokkanen – hetero- én homoseksueel – het leven zuur te maken.

Steun deze site (en daarmee de strijd voor de vrije meningsuiting) met een kleine donatie (of een grote!) via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 05.07.2012 @ 07:38

[Home]
 

54 Reacties

op 05 07 2012 at 08:26 schreef Ralph van der Geest:

Dat zou een mooie zijn: elke Zaterdag een Gaypride Parade door Kesteren, Elspeet, Putten en al die andere gereformeerde klotendorpen op de Veluwe.
Verder: als met ‘wij’ zoals bedoeld in ‘wij zouden het ook niet…’ moet ik zeggen: met een groot deel van de Nederlanders wens ik absoluut niet geassocieerd te worden aangezien dat inderdaad het deel is dat óf totaal onverschillig staat tegenover óf regelrecht goedkeurt dat in Nederland homoseksuele leerkrachten niet voor hun geaardheid durven uit te komen of er zelfs om ontslagen worden.
Ik stel voor dat deel van ‘Nederland’ dan ook – inclusief de VVD met zijn eindeloze gezwets over de ‘weigerambtenaar’ – op een schip te zetten en voor de Marokkaanse kust te laten afzinken.
Hero Brinkman? Dat is toch die hufterige dronkenlap die begint te kwijlen van geiligheid als ie herinneringen ophaalt aan de tijd dat ie als ME’er weerloze demonstranten in elkaar knuppelde?
Ook op dat schip zetten en afzinken, dat stuk drek.

op 05 07 2012 at 08:31 schreef yurp:

Niemand die Zwarte Piet speelt denkt ‘ik ga eens eventjes zwarte mensen belachelijk maken’. Niemand die naar de Sinterklaasoptocht gaat denk:’ik ga eens eventjes kijken naar die gekke nikkertjes’. Dat er negroide mensen in Nederland zijn die zich beledigd VOELEN is iets heel anders dan dat wij even bewust barbaars raciale stereotypen gaan botvieren. Het gelul dat het allemaal roet is op de gezichten omdat ze door de schoorsteen gaan is natuurlijk ook kul. Het is oorspronkelijk afkomstig van een 19e eeuws negatief raciaal stereotype. Wellicht zou het een idee zijn als de Surinaams/Antilliaans/Afrikaanse gemeenschappen in Nederland voortaan deze erebaantjes zouden willen overnemen zodat er geen geschminkte ‘blackface’ mensen meer nodig zijn voor het spelen van Zwarte Piet? Houden wij onze traditie en is het barbaarse schminken voortaan verleden tijd.

op 05 07 2012 at 08:50 schreef rakker:

yurp, dat is al eens gebeurd in Amsterdam.
Tijdens de officiële intocht waren Surinamers en Antillianen in Zwarte Pietenpakken gestoken.
Dat zag er redelijk echt uit, maar ze wisten niet wat er van Zwarte Piet verwacht wordt.
Het werd geen succes en is ook nooit herhaald.

op 05 07 2012 at 09:17 schreef Majda:

Een land waarin de weigerambtenaar niet direct wordt ontslagen heeft sowieso niks te zeggen over discriminatie van homo’s in andere landen, lijkt me.

op 05 07 2012 at 10:07 schreef jos:

Als homoseksualiteit volledig geaccepteerd was in Nederland en vrijwel niemand er moeilijk over deed dan zouden speciale cruiseschepen en optochten niet eens nodig zijn.

op 05 07 2012 at 10:42 schreef vetkleppert:

Ik snap ook niet wat die homo’s in Marokko wilden gaan doen. Ik zou er als hetero al niet dood gevonden willen worden. In geen enkel islamitisch land, trouwens.

op 05 07 2012 at 10:55 schreef Tycho:

Is die boot nu wel of niet geweigerd?

op 05 07 2012 at 11:05 schreef wytze:

We moeten zeker de moslims in Marokko wel helpen en onderwijzen, in Marokko net als in de meeste moslimlanden is meer dan 50% analfabeet. Discriminatie van homo’s moet bestreden worden omdat ook in marokko veel homo’s zijn.

Lees de barbarijen die bijv. in Pakistan zijn gepleegd door het in brand steken van een pakistaan die de koran had “onteerd”. Duizenden “gewone” pakistanen keken toe en deden niets!!

op 05 07 2012 at 11:12 schreef Yvonne:

“Minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal om de Marokkaanse regering ter verantwoording te roepen.”

En wie gaat Rosenthal ter verantwoording roepen? I

Rosenthal mag zijn arrogante scheur dichthouden zolang hij de misdaden van Israël op allerlei manieren steunt. Het inzetten van de homokaart begint behoorlijk averechts te werken. Zelfs homo’s klagen erover dat zij misbruikt worden voor propaganda. De man heeft in een korte tijd al behoorlijk wat schade aangericht w.b. relaties met het buitenland. Het zal Nederland in ieder geval geen goed doen. Hij zit er dan ook niet voor Nederland. Raar eigenlijk, daar hoor je niets over.

op 05 07 2012 at 11:20 schreef Yvonne:

Vetkleppert

“Ik snap ook niet wat die homo’s in Marokko wilden gaan doen. Ik zou er als hetero al niet dood gevonden willen worden. In geen enkel islamitisch land, trouwens.”

Blijf jij maar in Lutjebroek, Vetkleppert, daar kan je ook doodvallen.

op 05 07 2012 at 11:27 schreef jos:

@ vetkleppert

Ze kunnen types als jou daar ook missen als kanker, maak je geen zorgen.

op 05 07 2012 at 12:13 schreef vetkleppert:

Yvonne en Jos, mag ik jullie hartelijk danken voor jullie diepe inzichten.

op 05 07 2012 at 12:43 schreef MO:

Off topic, sorry. Maar toch,

Wel erg grappig. Als ik rond kijk in mijn vrienden groep/kennissen, dan zijn het de homo stelletjes (mannelijk) die Marokko in het verleden (voor het 9/11 gezeik) hebben bezocht. En er is niemand die het een vervelende ervaring vond.

@Vetklep, jammer. Het zijn overigens landen waar je, je prima kan vermaken. Grootste last die je kan tegen komen is een beetje gehassel van mensen die een zakcentje willen verdienen. Een verschijnsel dat niet alleen in islamitische landen voorkomt.

op 05 07 2012 at 12:48 schreef Sasha Berkman:

vetkleppert: Nee, jouw inzichten die zijn pas diep en echt de moeite waard om gelezen te worden.

op 05 07 2012 at 12:58 schreef leo schmit:

Ik probeer het nog maar eens, misschien heeft Peter voortschrijdend inzicht en mag dit mee. Zoniet ook goed, dan zie het als een bijdrage aan zijn voortschrijdend inzicht. Op een gegeven moment moet het hem ook gaan dagen.

Uri en zijn broer Edo zijn Israelische staatsburgers met een NL paspoort. Niet arrogant maar gewoon in dienst van Israel.

Wat dit verder met Marokko en homo’s te maken heeft weet ik niet. Tenzij Uri behalve Israeli ook homo is. Of Edo.

op 05 07 2012 at 13:11 schreef MO:

Probeer eens aan te meren in een wat meer gelovige dorp hier in NL met je Homoschip. Is kijken wat er gebeurt? Hoe vaak is het wel niet gebeurt dat bepaalde beurzen en/of artiesten geweigerd werden of dat daartoe een poging werd gedaan door bestuur of sommige politieke partijen en dan hoor je niemand miepen en zeker niet iemand uit de regering. Dat heet dan lokale AUTONOMIE!

PS: Toeristen, homo of geen homo worden beter beschermt dan de eigen bevolking trouwens in Marokko. Zelf ervaren.

op 05 07 2012 at 13:33 schreef babs:

Vetklep,
Jammer, je weet niet wat je mist. Je zult zowel in Marokko als Turkije verbaasd staan over de daadwerkelijke vrijheid die er heerst (in de steden in elk geval, binnenlanden ken ik niet), hoe onvrij de wetten van de landen op sommige punten ook zijn. In Turkije zou ik kunnen wonen, in Marokko dan weer niet.

Ook jammer voor moslimlanden trouwens dat je weg blijft, wat je verder ook wordt toegeschreeuwd door sommigen hier, ze zouden je er graag zien komen.

op 05 07 2012 at 13:37 schreef MO:

Excuses, twee comments achter elkaar, dit is de laatste.

Morgen is het in het Haarlemsche Roze Zaterdag. Dus als je de homo emancipatie echt wil steunen? en wil genieten van het leven en mensen kruip achter je pc vandaan. Geloof mij nou maar dat de mensen op het homo-schip dat ook doen en dat het aan hun reet kan roesten of ze nou wel of niet geweigerd worden.

op 05 07 2012 at 13:39 schreef yurp:

@rakker

Jammer hoor, hadden ze geen Pietencursus kunnen krijgen?

op 05 07 2012 at 13:55 schreef Yvonne:

“Uri en zijn broer Edo zijn Israelische staatsburgers met een NL paspoort. Niet arrogant maar gewoon in dienst van Israel.

Wat dit verder met Marokko en homo’s te maken heeft weet ik niet. Tenzij Uri behalve Israeli ook homo is. Of Edo.”

Zoals ik schreef, zolang Rosenthal de misdaden van Israël steunt moet hij zijn arrogante scheur houden of heb ik wat gemist. Daar valt een schip met homo’s bij in het niet.

Rosenthal is een arrogante lul. Mensenrechten, behalve de joodse, tellen niet bij hem, wel als het als propaganda in zijn Israëlische st(r)aatje past. Dit wordt gebruikt als “kijk ons eens tolerant wezen en zie zij, je weet wel, zo achterlijk”. De propaganda is uitgedacht in Israël, toen de holocaustreclame wel erg doorzichtig werd. Daar is ook een beweging voor. En vanzelfsprekend moet de boodschap verder verkondigd worden, net zolang totdat dit niet meer werkt en men overgaat naar de wc rituelen of iets dergelijks, als het maar negatief is voor moslims of als men hen kan sarren. Waar komt dat negativisme tegen moslims in het Westen ineens vandaan?

op 05 07 2012 at 14:01 schreef Sasha Berkman:

leo schmit: waar het om gaat is dat Uri zijn eigen keuzes lijkt te maken en volgens mij feitelijk zijn functie misbruikt om fascistische anti-moslim politiek te bedrijven. We hebben hier ten lande vandaag de dag een minister van buitenlandse zaken die beweert dat de marokkaanse overheid liegt. Goed voor onze relatie met dat land. Wat het met zijn functie te maken heeft is ook nog een vraag. Dat hij daarnaast een zionistische agenda heeft maakt het des te bedenkelijker.

op 05 07 2012 at 14:09 schreef Yvonne:

Israel’s gay propaganda war | Jasbir Puar | Comment is free …

1 Jul 2010 … Jasbir Puar: In portraying itself as the only gay-friendly country in a homophobic region the Israeli state reveals its own desperation.

http://www.guardian.co.uk/ commentisfree/ 2010/ jul/ 01/ israels-gay-propaganda-war

op 05 07 2012 at 14:37 schreef Yvonne:

Pinkwashing/Homonationalism

Gay rights: pride or propaganda? | Jews for Justice for Palestinians

7 May 2012 … This year, the Forum’s executive committee chose to honor Israel, with its culture capital Tel Aviv recently listed as the number one gay …

http://www.jfjfp.com/?p=30368

op 05 07 2012 at 15:47 schreef Asmodeus:

Het zionisme heeft kennelijk de wet van Godwin gekaapt: naarmate online discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met de zionisten of Israël 1.

op 05 07 2012 at 16:40 schreef Yahouda Hovac:

Ik begrijp dit niet. De discussie wordt op allerlei zijsporen gezet en dan met name weer richting Nederland (want JAHA, we weten dat alles hier ook niet helmaal o.k. is) om maar de terechte kritiek op Marokko of de Marokkanen weer te debunken. Die zelfhaat zie ik eigenlijk alleen terug bij mijn volkje.

op 05 07 2012 at 16:56 schreef Yvonne:

Asmadeus

Daar ontkom je niet aan in dit verband.

op 05 07 2012 at 17:07 schreef tatianadelavedova:

een boot met Marokkaanse toeristen (van welk slag of soort) wordt in Nederland dus toegelaten?

op 05 07 2012 at 17:15 schreef Sasha Berkman:

Nee, Asmodeus, het gaat er hier om dat Uri Rosenthal in zijn functie als minister van Buitenlandse Zaken een buitenlandse regering van leugens beschuldigt. Dit door een man die nota bene met de grootste leugenaar in de nederlandse politiek Geert Wilders samen heeft gewerkt. Als die man zijn naam valt komt zijn uitgesproken pro-zionistisch fascisme houding als vanzelf ter sprake.

op 05 07 2012 at 20:05 schreef Jo Simmers:

Als we dit verder trekken zou Nederland zich zeker eigenlijk helemaal niet met mensenrechten moeten bemoeien. Er is in dit land toch ook genoeg te doen?

op 05 07 2012 at 20:36 schreef Sasha Berkman:

tatianadelavedova: lachen en tegelijk triest. Een hele scherpe bijdrage.

op 05 07 2012 at 21:48 schreef Hans Berenstein:

Ik vind het opmerkelijk als een boot met homo’s wordt geweigerd. Of het nu op de Veluwe is of in Marokko. Wel van belang dat de feiten kloppen, maar het blijft nieuws.

op 06 07 2012 at 08:37 schreef Mas Rob:

@ Yahouda Hovac

Het gaat om de tonnen Hollandsche boter op het hoofd. Wie anderen kritiseert, moet zijn eigen boel op orde hebben.

Het valt me telkens weer op: het Nederlandse zelfbeeld wijkt mijlenver af van hoe Nederland nu werkelijk is.

op 06 07 2012 at 10:19 schreef Sasha Berkman:

Yahouda: ik haat mezelf niet hoor, wat ik wel haat is de typisch nederlandse hypocritie. Jij lijkt me daar een mooi voorbeeld van.

op 06 07 2012 at 11:19 schreef Edo:

Ach ja dat de UVA niet geassocieerd wil worden met de Gay Pride komt misschien wat bot over, ik weet alleen niet of het met homofobie te maken heeft.
Voor de rest is dat gejank over die boot weer een behoorlijk staaltje symboolpolitiek, totaal zinloos volgens mij.

op 06 07 2012 at 11:44 schreef Yvonne:

Misschien kan Rosenthal een schip sturen naar Gaza als de zak zo begaan is met mensenrechten, wel de doodseskaders buiten boord houden.

op 06 07 2012 at 12:39 schreef dewanand:

ach ja, wat een gedoe zeg. Waarom pleiten de PVV en de VVD niet voor een asiel visum voor homoseksuelen uit Marokko om zo jonge potente gezonde homoseksuele Marokkanen naar Nederland te halen die hier hard kunnen werken en om de vergrijzing te bestrijden? Wist je dat potente Marokkanen heel geliefd zijn als anale neukpartners bij gay escort bedrijven en dat veel oude blanke mannen deze kerels bestellen? Hoorde ik van een insider.

Ik ga werken aan de homo emancipatie van hindoestaanse mannen en publiceer binnenkort wat homo cursussen hierover. Informeel ontmoet ik vaak hindoestaanse mannen die anaal geil zijn maar die net nog niet de stap willen zetten om zich uit te laten wonen door een potente blanke man, maar die daarover wel fantaseren. Hindoestaanse mannen zijn van nature heel geschikt als passieve homo nichten en dit is genetisch geregeld.

Om hindoestanen uit te roeien in Nederland moeten alle hindoestaanse jongens en mannen homoseksueel worden en een homocursus krijgen. Uitroeiing van hindoestanen is voor mij een intellectuele uitdaging en gewoon leuk. Het is heel goed dat hindoestanen het hoogste zelfmoord cijfer hebben, want ze weten dat zij overbodig zijn.

dewanand

op 06 07 2012 at 14:49 schreef Tycho:

@Dewanand,

Waar haal je toch altijd die fantastisch idiote, schizofrene, op 1930 raciale wetenschap gestoelde, totaal debiele uitspraken vandaan? En waarom is er nooit iemand die er iets op zegt, ofwel om je tegen te spreken ofwel om je uit te lachen? Ben ik misschien de enige die niet doorheeft dat je een grap bent?

op 06 07 2012 at 15:21 schreef Sasha Berkman:

lol@tycho
Ik heb me ook wel eens achter de oren gekrabt moet ik toe geven.

op 06 07 2012 at 16:42 schreef You On A Gin:

Uit de berichtgeving kan ik niet afleiden of de holebi’s gewoon dachten leuk op vakantie te gaan of dat de hele actie een provocatie naar Marokko toe was.

Dat ‘niet-allochtoon’ Nederland de hand in eigen boezem mag steken omtrent homegrown homohaat is duidelijk. Het artikel in de Volkskrant toont echter niets aan. Als zo’n ruime 10% van de Nederlandse burgers een ‘niet-westerse’ allochtoon is, en in 14% van de zaken waarvan aangifte (!) is gedaan een allochtone verdachte aangewezen wordt, spreekt dat eerder tégen de goede zaak. Helaas.

op 06 07 2012 at 16:52 schreef Peter:

O man, van dit imbeciele gebazel word ik altijd zo moe. Uit het artijkel en uit de cijfers blijkt zonneklaar dat je als homo nog altijd aanzienlijk meer kans loopt door een autochtoon in elkaar te worden geslagen dan door een allochtoon.

Je hóeft niet per se tegen te spreken om het tegenspreken, en anderen zo te dwingen om nog eens op de hurken te gaan en het nóg eens uit te leggen.

In Nederland moeten homo’s niet worden beschermd tegen ‘de islam’, maar tegen dezelfde reactionaire hufters waartegen allochtonen, moslims, vrouwen, linkschmensen, kinderen, dieren en eigenlijk verder iedereen die geen reactionaire hufter is, moeten worden beschermd.

op 06 07 2012 at 16:56 schreef You On A Gin:

“Uit het artijkel en uit de cijfers blijkt zonneklaar dat je als homo nog altijd aanzienlijk meer kans loopt door een autochtoon in elkaar te worden geslagen dan door een allochtoon.”

Precies, en in een land waar er méér autochtonen dan allochtonen rondlopen heb je geen cijfers nodig om dat aan te tonen. Beter is (naar mijn mening) – juist dát aantonen wat je in de laatste zin van je reactie aanhaalt.

Mijn doel is niet om tegen te spreken an sich maar om minder sterke punten aan te stippen, juist omdat ik voor een solide tegengeluid ben om het zwartmaken van allochtonen te bestrijden.

op 06 07 2012 at 17:25 schreef jos:

Tycho, ik denk dat vrijwel iedereen snapt dat Dewanand niet spoort en dat ie daarom genegeerd wordt. Je gaat ook niet in discussie met de lokale dorpsgek.

op 06 07 2012 at 17:48 schreef Peter:

YOAG, je zou nog geen minder sterke punten kunnen aanstippen als het leven van je kinderen ervan afhing.

Kennelijk zijn die cijfers wél nodig, want politici en media doen net alsof homo’s hier het meest te duchten hebben van autochtonen. Een simpele blik op de feiten leert dat dit blakende nonsens is.

Dat is dus een solide tegengeluid om het zwartmaken van allochtonen te bestrijden.

op 06 07 2012 at 18:25 schreef dewanand:

ok, Geert Wilders wil alle buitenlanders toch uitroeien? Hij kan starten met de hindoestanen en hen allemaal een homocursus geven met subsidies en een lekkere doksa maaltijd met roti, Homo’s baren geen tweede generatie allochtonen dus zijn wij snel van ze af en het is vreedzaam.

Is dit nou een gestoorde visie? Wieroe, de hindoe homokat van delft kennisstad vindt mij wel slim hoor en hij wil Peter eens pijpen.

dewanand

op 06 07 2012 at 18:47 schreef You On A Gin:

Dat allochtonen gemiddeld meer homohaat aan de dag zouden liggen is absoluut nonsens. Echter, volgens de cijfers is er dus zo’n 3% méér kans om als homo last te hebben van een niet-westerse ‘allochtoon’. Het is bepaald geen quantummechanica.

op 06 07 2012 at 19:06 schreef Peter:

Echter, volgens de cijfers is er dus zo’n 3% méér kans om als homo last te hebben van een niet-westerse ‘allochtoon’.

Wát? Je bazelt, YOAG. Echt, bemoei je niet met dit soort discussies. Je brengt alleen maar aperte nonsens in en waarom zou ik daar een podium voor moeten bieden, of er tijd in moeten steken om dat te weerleggen?

Tieft op. Als zelfs keiharde feiten je niet van je allochtonenhaat afbrengen, heb je hier niks te zoeken. Gaan meeschreeuwen met de GeenStijl-meute, maar val mij niet lastig met je domheid.

op 06 07 2012 at 19:45 schreef You On A Gin:

allochtonenhaat

LOL. Gaat-‘ie lekker, Peet?

op 06 07 2012 at 20:47 schreef Hans Berenstein:

Wil niet heel vervelend zijn, maar eigenlijk weten we maar heel weinig over homofoob gedrag. Google levert niet heel veel op.

Door de politie zijn de aangiftes van geweld gemeten. Dat zegt iets maar lang niet alles. COC geeft bijvoorbeeld aan dat er weinig gegevens zijn van (weg)gepest worden in je eigen buurt.

http://www.cocamsterdam.nl/actueel/nieuws/show/toelichting-op-cijfers-rondom-homofoob-geweld

Ik wil ervan af zijn of het autochtonen of allochtonen zijn. (Machocultuur, waar dan ook, schijnt ook verklaring te kunnen zijn, zie hieronder.) Vind het wel opvallend dat homogeweld door politici en ook hier wordt gebruikt om eigen punten over autochtonen dan wel Marokko te maken. Doet wat onoprecht aan. Of moet ik het juist positief zien: Nederlanders ondersteunen homovrijheid grotendeels!

http://zizo-magazine.be/node/392

http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CFMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.politie.nl%2FImagesLandelijk%2Fhomofoob%2520geweldlecddiscriminatierapp%2520definitief_tcm31-429256.doc&ei=sSb3T9i7K4SYhQfzgpXdBg&usg=AFQjCNFlCvF5hDlAlRFQ5lWNqFAS-Tm8Gg&sig2=LKVd28zcMgZ1zrgX1JhvCg

op 06 07 2012 at 23:27 schreef Yvonne:

” Nederlanders ondersteunen homovrijheid grotendeels”

Wat heet, je mag blij zijn als je tegenwoordig een hetero ziet op tv. We worden overhomoot. We zijn ook zo’n tolerant volkje.

op 07 07 2012 at 00:00 schreef Hans Berenstein:

@Yvonne
Inderdaad. Alsof we het ook wel heeeel erg vieren/etaleren dat we zo leuk zijn met homo’s.

op 07 07 2012 at 19:46 schreef joram:

@Hans en @Yvonne

Alsof we het ook wel heeeel erg vieren/etaleren dat we zo leuk zijn met homo’s.

Ik vond dit artikel van Komrij prikkelend:

http://www.coc.nl/dopage.pl?thema=any&pagina=algemeen&algemeen_id=373

De homo moet wel léuk zijn. Ik weet niet hoe stevig die Nederlandse homotolerantie nou écht is.

op 13 07 2012 at 09:12 schreef Niels:

Wat een bespottelijke stelling: “Hero moet eerst…. en dan pas Marokko veroordelen”. Omdat het in NL niet lukt alle geweld tegen Homo’s uit te bannen mogen we nog niet tegen een wettelijk verbod op geaardheid zijn?

op 14 07 2012 at 19:46 schreef Yvonne:

Joram

Ik zie jouw reactie nu pas, maar wat een geweldig stuk van Komrij en zo treffend.
Hans Berenstein, een aanrader!
Niels, schrijf je homo’s tegenwoordig ook al met een hoofdletter?

op 14 07 2012 at 21:23 schreef Niels:

:-)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS