Home » Archief » Aziz Kara


[06.07.2012]

Aziz Kara

Peter Breedveld

In Almelo is weer een Turk doodgeslagen (Turken krijgen het wel voor hun kiezen in dit land, zeg!). Hij heet Aziz Kara en hij is slachtoffer van racistisch geweld. De man die hem doodsloeg heet Henk en diens vrouw Ingrid. Henk en Ingrid hebben hun haat jegens Turken nooit onder stoelen en banken gestoken.

Als het nu Aziz Kara was geweest die Henk een doodsschop had verkocht, dan hadden de rioolrechtse media bol gestaan van verontwaardiging, Bart Schut zou een stuk in de Volkskrant hebben gepubliceerd over zijn vakantie aan de Turkse Rivièra en dat het hem toen al duidelijk was dat Turken een bloeddorstig volk zijn en de Armeense genocide zou in stelling zijn gebracht en alles. Dat weet u en dat weet ik.

Nu is deze racistische doodsslag een haastige voetnoot onder een hijgerig staaltje racistische haatpropaganda van Marck ‘Pritt Stift’ Burema. Ik zal u vertellen hoe dat gegaan is.

Burema zat met een ontzettende paal in zijn broek zijn imbeciele stukje te tikken over hoe ‘allochtonen, negers, Marokkanen, Surinamers en Antillianen’ verantwoordelijk zijn voor de welig tierende misdaad in arme wijken, toen een aantal mensen op Twitter signaleerde dat de Roze Khmer uiteraard geen belangstelling toonde voor een racistische moord. Burema is niet compleet achterlijk en realiseerde zich ook wel dat het een beetje raar overkomt als je verontwaardigd sputtert dat Amsterdamse gemeenteambtenaren weigeren de zwartjes en bruintjes als zondebok aan te wijzen terwijl je het dodelijke geweld tegen een Turk door iemand uit je eigen achterban keihard negeert. Dus vandaar dat haastige krabbeltje onderaan zijn racistische litanie.

Waarom is Aziz Kara dood? Omdat de haat tegen niet-westerse allochtonen elke dag weer wordt aangewakkerd door main stream media als De Telegraaf, GeenStijl en PowNed. Neem dat stukje van Burema over jeugdbendes. In het Amsterdamse rapport wordt genuanceerd gekeken naar alle factoren die bijdragen aan de criminaliteit in een buurt: werkloosheid, armoede, kleine behuizing, enzovoort. Burema meent dat dit politiekcorrecte eufemismes zijn voor ‘allochtonen’ en ‘negers’ en dergelijke.

Dit hatelijke en totaal onwetenschappelijke gezwatel is aan de orde van de dag, niet alleen op GeenStijl, maar inmiddels ook op de pagina’s van de Volkskrant. Het dient maar één ding: ‘de anderen’ ontmenselijken, demoniseren, afschilderen als gevaarlijke beesten. De buitenproportionele aandacht van GeenStijl voor het seksuele geweld tegen vrouwen op het Tahrirplein moet in datzelfde kader worden gezien: moslims zijn verkrachtende beesten, allemaal. Ze zitten aan de roomblanke, westerse tietjes van onze vrouwen (dat er meer Egyptische dan westerse vrouwen slachtoffer zijn, zal Burema jeuken).

Voor de acties die Egyptenaren voeren tégen het seksuele geweld, is bij GeenStijl nul aandacht. Dat zou die Goebbelsiaanse propaganda alleen maar ondergraven.

Tegelijkertijd mogen we dit van onze antidiscriminatiebureau’s geen racisme noemen, want dan wordt het begrip uitgehold. Allochtonen als zondebok aanwijzen is dus volstrekt legitiem geworden in Nederland, een partij die drijft op wat-we-geen-racisme-mogen-noemen, wordt door onze premier een ‘normale partij’ genoemd. Allochtonenhaat is een deugd.

Het is volstrekt logisch dat hierdoor het geweld tegen allochtonen toeneemt, al wordt dit voortdurend met klem ontkend. Nazistische haatpropaganda tegen joden lokte geweld tegen joden uit, haatpropaganda tegen Bosnische moslims maakte van vriendelijke buurmannen meedogenloze moordenaars, haatpropaganda tegen Tutsi’s resulteerde in slachtpartijen en waarom zou het anders gaan met de zich nog steeds intensiverende haatpropaganda tegen niet-westerse allochtonen?

Gisteren werd bekend dat PVV’er, of ex-PVV’er – ik hou het niet meer bij – Monica Nunes racistische bagger had gepubliceerd op het neonazistische internetforum Stormfront. Iedereen weer geschokt, want dat de PVV racistisch is, daar wil nog steeds bijna niemand aan. De eerste, die voor Nunes op de bres sprong, was Bible Boy Johnny Quid van GeenStijl, die tekeer ging tegen ‘de extreemlinkse Kafka, die al jaren dwangneurotisch alles rechts van D66 tot nazi-sympathisant proberen [sic] te bombarderen.’ en tegen Hero Brinkman, die over Nunes uit de school heeft geklapt en volgens Quid dus een NSB’er is.

Guttegut, als je zelfs iemand, die onzin spuit over het ‘zuivere Germaanse ras’ al geen nazi-sympathisant meer mag noemen, zijn we nog verder op de verkeerde weg dan ik al dacht.

Maar goed, GeenStijl is gewoon de wat knuffelbaardere variant van Stormfront. De reden dat de meesten van ons weigeren dat te erkennen, is dat het ze zou dwingen de nazi in zichzelf onder ogen te zien. Want geef toe, heel-groot-percentage-onder-de-lezers-van-dit-stuk, eigenlijk bent u het gewoon volledig met Burema eens. Het zíjn toch ook altijd allochtonen, die rotzooi schoppen?

Steun deze site (en daarmee de strijd voor de vrije meningsuiting) met een kleine donatie (of een grote!) via Paypal of met een storting op rekeningnummer 39 34 44 961 (Rabobank Rijswijk) o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 06.07.2012 @ 11:49

[Home]
 

75 Reacties

op 06 07 2012 at 12:04 schreef herman:

Sleets riedeltje van Breedveld. Heeft hij zelf nog wel door hoe fucking voorspelbaar hij is geworden?

op 06 07 2012 at 12:21 schreef Ralph van der Geest:

De fatale klap kwam van rechts en Geert Wilders is er mede verantwoordelijk voor. Net zo als hij medeverantwoordelijk is voor de massamoord in Noorwegen bijna een jaar geleden.
Wilders is er medeverantwoordelijk voor en hetzelfde geldt voor walglijke types als Burema en al die haatsites waar de drek van Nederland zich laaft aan een orgie van vreemdelingenhaat en racisme.
Ik zal een voorspelling doen: Rutte zul je niet horen over het drama in Almelo…

op 06 07 2012 at 12:45 schreef Olav:

Wacht even. Die lui die hun buurman doodsloegen heten echt Henk en Ingrid? Of is dit een slechte grap?

op 06 07 2012 at 13:03 schreef Martin:

geenstijl.nl is de duivel.

op 06 07 2012 at 13:15 schreef Berta Deunk:

Jeukt het jou wel dat er meer Egyptische dan westerse vrouwen slachtoffer zijn? Aangezien je met regelmaat de islam verdedigt?

op 06 07 2012 at 13:20 schreef Sasha Berkman:

shit! Ik schaam me iedere dag meer voor het klotevolk dat nederland is. Nu gaan er vast weer mensen, die heel vaak enorm generaliseren als het over moslims, joden, turken en of marokanen gaat, beweren dat Henk en Ingrid niet representatief zijn voor het nederlandse volk.
kots!

op 06 07 2012 at 13:24 schreef MNb:

Herman, de voorspelbaarheid van PB is veel triester dan je denkt – er zijn straks geen woorden meer over om te beschrijven hoe erg het met het racisme in Nederland gesteld is. Als de onverschilligheid toeslaat wint de Roze Khmer, want die kan dan ongestoord zijn gang gaan.
Wilders en zijn PVV zijn aan hun neergang begonnen, maar het zou heel goed te laat kunnen zijn. De racistische doos van Pandora is open en gaat voorlopig niet meer dicht – laat staan dat de racistische Roze Khmer er weer in kruipt.
RvdG: die weddenschap ga ik niet met je aan.

op 06 07 2012 at 13:25 schreef Sasha Berkman:

herman: hij is alleen maar voorspelbaar omdat hij helaas het gelijk aan zijn kant heeft. Heb je dat walgelijke commentaar op geenstijl uberhaupt gelezen? Is dat smerige racistische drek of niet?

op 06 07 2012 at 13:27 schreef Pyt van der Galiën:

@Olav

Nee, het is geen grap. Ze heten écht Henk en Ingrid. Natuurlijk had Henk ook gewoon ‘Herman’ kunnen heten. Ik noem maar een willekeurige naam.

op 06 07 2012 at 13:30 schreef J.vanDijkS:

Tijdens het lezen spoken een aantal woorden van Rutte door mijn hoofd..
“we gaan Nederland weer teruggeven aan de Nederlanders”..

op 06 07 2012 at 13:32 schreef Nils:

Op GS riep iemand net:
“Ik ken het hele verhaal niet, dus reageren is moeilijk.”

Maar als het andersom was geweest…

op 06 07 2012 at 13:37 schreef Rob:

De voorspelbaarheid van Peter is gebaseerd op de stuitend voorspelbare Propagandakrieg van GeenStijl. Higgs zij dank is hij iemand die zich niet in een hoekje laat zetten met gezeik over voorspelbaarheid door iemand die over GeenStijl zelf – al jaren en jaren elke fokking dag weer hetzelfde zure gekanker, ze kopieren allemaal hetzelfde zuigstijltje – nog nooit heeft durven zeggen dat ze voorspelbaar zijn.
De tyfus dus, Herman. En kom nu maar met reacties over “hoe agressief ze zijn bij Breedveld”. Leer mij de rioolrechtse discussiemethoden kennen, fokking kneus.

op 06 07 2012 at 13:48 schreef jos:

@ Berta Deunk

En zo te lezen interesseren Egyptische noch westerse vrouwen jou. Als er maar tegen ‘islam’ geschopt kan worden.

op 06 07 2012 at 13:50 schreef Plakband:

1 ding is wel zeker. Op Geen Stijl valt er meer te lachen dan hier. Over het niveau kunenn we twisten..

op 06 07 2012 at 13:59 schreef Sandro:

Triest dat een mens wordt doodgeslagen.
De moordenaar moet zeer zwaar gestraft worden.

Dat gezegd hebbende valt me wel iets op. Het bericht op de SBS-site wordt hier direct als de waarheid behandeld. Ik heb al berichtgevingen voorbij zien komen hier waar direct aan getwijfeld werd door PB en consorten, in deze gevallen waren de daders altijd geen Henk en Ingrids.
Let wel en voor alle duidelijkheid ik verafschuw de moord op Aziz Kara en hoop met heel mijn hart dat de dader loeizwaar gestraft gaat worden.

MNb- en die weddenschap ga ik niet met je aan!

op 06 07 2012 at 14:03 schreef Sasha Berkman:

Sandro: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3282675/2012/07/06/Slepende-burenruzie-werd-Aziz-64-uit-Almelo-fataal.dhtml

op 06 07 2012 at 14:49 schreef Sandro:

Ja sasha en?? Het is hetzelfde bericht als op SBS, is het betrouwbaarder omdat het in het AD staat of wat wil je nu zeggen?

op 06 07 2012 at 14:53 schreef cRR Kampen:

Het nut van Peter’s stukje blijkt uit menige post daaronder. Daar is ff een steen opgetild zeg. Een racistische doodslag en huppekee de apologeten tuimelen over mekaar heen. Te beginnen met Berta Deunk 13:15 die het afmaken van moslims helemaal okee blijkt te vinden. Berta, draag dat dan wel met gepaste trots uit, wilt u? Dat besmuikte gedoe altijd met genocidale neigingen, het is echt nergens voor nodig hoor.
Of weet u in uw hart eigenlijk ook wel beter?

op 06 07 2012 at 14:55 schreef Frontaal naakt met de billen bloot. « hetserpent:

[…] Of sterker nog, hij weet het te vertellen alsof hij er bij was. (Politie Almelo, leest u mee?) Peter weet direct al te verkondigen dat de daders, Henk en Ingrid, hun haat jegens Turken nooit onder stoelen of banken hebben […]

op 06 07 2012 at 15:10 schreef Berta Deunk:

Hallo heren, Sarcasme is jullie vreemd? Het wil maar niet binnenkomen, de vrouwenondrukking, de homo-haat, de besnijdenis, de onverdoofde slacht, zomaar wat voorbeelden. En nee, ik ben niet specifiek tegen islam. In elke religie vind je de beperkingen. Denk aan het kindermisbruik binnen de RKK, het lopende onderzoek binnen PKN, de inhaalslag die vrouwen binnen de SGP zouden moeten krijgen, het ozo christelijke Amerika met het homo-huwelijk.
Verdraagzaamheid, als dat al een woord is, zou de boodschap moeten zijn. Had het ook daar, in Almelo, moeten zijn.
En in menig hoofd hier.

op 06 07 2012 at 15:16 schreef Haes:

@Plakband.
Dat is dan maar een kwestie van smaak, zeker. Ik kan helaas lang niet altijd lachen om wat er hier op FN staat. Maar wat er op GS verschijnt vind ik per definitie om te janken.

op 06 07 2012 at 15:18 schreef Sasha Berkman:

Sandro: er worden buurtbewoners geciteerd. Je wilt het gewoon niet geloven he? Wilders draagt bij aan een klimaat waarin dit soort dingen gebeuren, net zoals Breivik door die blonde schoft geinspireerd was. Wanneer vallen bij jouw de schellen eens van de ogen?

op 06 07 2012 at 15:27 schreef Sandro:

sasha, dat is een conclusie die nergens op slaat want ik kan het wel geloven! Ik ben echter niet van mening dat Wilders hier verantwoordelijk kan worden gehouden. Dan kun je net zo makkelijk Fortuyn en/of van Gogh hiervoor verantwoordelijk maken. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

op 06 07 2012 at 15:30 schreef cRR Kampen:

Berta, u haalt er dingen bij die er in deze niet toe doen. Daardoor is het alsof u het voor de moordenaar opneemt en van de omgebrachte Turkse mijnheer zegt ‘net goed’. Ziet u dat dan niet?

op 06 07 2012 at 15:34 schreef Plakband:

@Haes
Smaken verschillen, maar humor en zelfrelativering is in ieder geval niet waar FN om bekend staat. Hoeft niet, zou wel eens verfrissend zijn.

op 06 07 2012 at 15:35 schreef Sasha Berkman:

ja, inderdaad, en wilders schept een racistisch klimaat, dat is zijn daad en daarmee is hij mede verantwoordelijk voor het klimaat in dit land waarin mensen gewoon kunnen zeggen dat ze een “hekel aan Turken hebben”. Hij heeft dat salonfahig gemaakt, dit bloed kleeft ook aan zijn handen net als het bloed van de vermoorde kinderen in Noorwegen met zijn leugenachtig gekanker op de “linkse elite” die “verantwoordelijk is” voor “toestroom van moslims”.

op 06 07 2012 at 15:40 schreef Sandro:

sasha – ik heb een pesthekel aan linkse randfiguren zoals jij!
Schep ik hiermee ook een “klimaat”?

op 06 07 2012 at 15:42 schreef Peter:

Sasha en Sandro, onmiddellijk kappen met dit inmiddels overbekende ritueel. Dank u.

op 06 07 2012 at 15:43 schreef Berta Deunk:

cRR Kampen. Ik neem het zeer zeker niet voor Henk op, je slaat niet iemand dood, punt. Was het een *ordinaire* burenruzie tussen NL gezinnen dan buitelden nu niet twee kampen over elkaar heen.

op 06 07 2012 at 15:52 schreef cRR Kampen:

Het was, Berta, ethnocentrische tokkies versus een volledig geïntegreerde immigrant, waarbij een proces van jarenlange tokkieterreur tot de te verwachten fatale afloop voerde.
Terreur en afloop die de facto door een bepaalde racistische beweging die het tot kabinetsdeelname schopte gelegitimeerd werd en wordt. En dat is het punt hier.

op 06 07 2012 at 16:37 schreef You On A Gin:

Aziz Kara is dood omdat zijn overburen blanke tokkies met een hekel aan Turken zijn. Zwarte pieten is vreemd en voorbarig.

op 06 07 2012 at 16:38 schreef sigme:

Het dient maar één ding: ‘de anderen’ ontmenselijken, demoniseren, afschilderen als gevaarlijke beesten.
He, dat herinnert me aan een stelling van Kinge. Geparafraseerd: om genoeg haat jegens medemensen op te bouwen om ze af te kunnen slachten, moeten ze eerst ontmenselijkt worden.

op 06 07 2012 at 16:52 schreef You On A Gin:

Kinge heeft helemaal gelijk. Ratten, kakkerlakken, varkens, apen…

op 06 07 2012 at 17:06 schreef Max:

Helemaal eens met dit stuk en heel goed dat Peter het allemaal bij naam noemt…het is te idioot voor woorden wat voor paal beton de lezers en reageerders bij GeenStijl en de Telegraaf voor hun harses hebben en denken dat ze gewoon heel normaal zijn in hun uitlatingen.
Lees die reacties eens goed….bij stormfront zijn ze in ieder geval nog eerlijk over hun doelstellingen,wat dat betreft zijn ze minder gevaarlijk voor de samenleving als die andere sites die ik net noemde.

op 06 07 2012 at 17:23 schreef cRR Kampen:

Klopt volledig, de theorie van Kinge. Is ook logisch. Het feit is heel leerzaam.
De conclusie van Daniël Jonah Goldhagen (auteur van ‘Erger dan Oorlog’ en ‘Hitler’s Gewillige Beulen’) is dan ook dat ontmenselijkend discours in de kiem bestreden moet worden – dus in feite op café, en in feite middels een verbod op racistische bewegingen zoals de PVV.

op 06 07 2012 at 18:05 schreef leo schmit:

Goldhagen? Dus Henk en Ingrid zijn Wilders’ gewillige beulen?

op 06 07 2012 at 18:27 schreef jos:

Waar een ontmenselijkend discours over moslims toe leidt zien we b.v. in de drone war van Obama. Talloze malen zijn tientallen onschuldigen opgeblazen omdat er misschien iemand tussen zat die misschien wel een terrorist was. In Pakistan, in Jemen, in Somalië, enz. Zulke wreedheden kunnen alleen begaan worden als voor het gros van het publiek in N-Amerika en Europa moslims één pot nat zijn.

op 06 07 2012 at 18:40 schreef You On A Gin:

jos heeft hier een punt. De gemiddelde Telegraaflezer is dan misschien een xenofobe rechtse bal maar niet echt in staat om iemand te verwonden omdat het een Turk is.

op 06 07 2012 at 19:33 schreef Henk slaat Turkse buurman (64) dood | Sargasso:

[…] (de man van Ingrid) slaat Turkse buurman (64) dood | Racistische moord of geëscaleerde burenruzie? 0 if (typeof(et_ord)=='undefined') et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000); if […]

op 06 07 2012 at 20:27 schreef katie:

Eerlijk gezegd denk ik dat deze moord niets te maken heeft met racisme, het is gewoon een burenruzie die heel hoog is opgelopen en dat gebeurt regelmatig, gisteren bonje met de buren niet gezien? Dat die mensen Turks waren was toeval volgens mij, wij hadden hier in de buurt precies hetzelfde geval met uiteindelijk een dode en dat waren gewoon Nederlanders. Als je de krant leest zie je ook dat de Turken erg geliefd waren in de buurt.Ik woon zelf tussen allochtonen en wij laten ons echt niet opfokken door een PVV hoor, die krijgen vooral voet aan de grond in plaatsen en wijken waar juist weinig allochtonen wonen. Weet je wel in Urk en zo. En hier in Rucphen, een blank boerendorp.

op 06 07 2012 at 20:51 schreef jos:

Volgens de Telegraaf was het een Turks versus een “Almelos” gezin. Walgelijk vergoeilijkend artikel waaronder je natuurlijk niet kan reageren omdat niet Henk gestorven is.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12505012/__Dode_na_etnisch_conflict__.html

op 06 07 2012 at 21:16 schreef Hans Berenstein:

GeenStijl is fout. Soort FOX. Gebundelde diarree van (agitatie) propaganda door Wakker Nederland, Powned, spitsnieuws en GeenStijl.

Ben het helemaal met de strekking van dit stuk eens, ben ook bang dat het zo werkt, maar niet met de onderbouwing en overdrijving. Peter presenteert een hypothese (in mijn woorden: aanwakkeren haat maakt kans op geweld groter). Een aannemelijke hypothese, maar geen feit. Dat geldt ook voor de bewering dat Burema een stijve pritt-stift krijgt van het tikken van zijn gekleurde stukjes.

Maar wel leuk dat iemand de hypothesen stevig neerlegt. Geeft in ieder geval te denken.

op 07 07 2012 at 10:35 schreef yurp:

De enige die meer door de Roze Khmer wordt gehaat dan ‘de moslim’ is de kritische autochtoon die de demoniserende drek niet gelooft en dan ook nog eens het lef heeft om ze daarop aan te spreken.

op 07 07 2012 at 12:37 schreef FeeX:

EEn dorp verderop was er ook een huiselijke twist, waarbij er klappen en een hartaanval bij te pas kwamen met dode tot gevolg
Maar dat kwam niet in het landelijk nieuws.
Wellicht omdat beide partijen dezelfde achtergrond hadden?
In dit bericht is er sprake van racisme en de typerende namen.
Voor de rest lijkt het hetzelfde als in het dorp verderop.
Meningsverschil, verhaal halen en klappen uitdelen met dode tot gevolg.

6jaar geleden werd er ook een jongen zomaar aan de grond getikt,de mepper deed het wel vaker, zomaar, later overleed hij alsnog.
Kwam ook niet groot in het nieuws.
De relatie tussen de tik en de doodsoorzaak werd betwist.
Mede doordat die jongen opstond en later mogelijk nog eens viel.( wat ook de doodsoorzaak kon zijn )
Dat die mepper wel vaker zomaar sloeg, tja..
Agressie is niet goed te praten.

Deze Henk en Ingrid met hun typische NL namen halen wel breed het nieuws en forums.
Vanwege de namen en de Tokkiegehalte annex haat.
Dat maakt het nieuws, maar het gebeurd eigenlijk elke week wel ergens.

op 08 07 2012 at 03:02 schreef Jozef:

Grappig. Over meten met twee maten gesproken. Hier over vallen, en nooit en te nimmer je druk maken om al die autochtonen die stelselmatig worden beroofd en bedreigd, uitgescholden en bespuugd. Je moet het maar durven met je domme harses.

op 08 07 2012 at 09:36 schreef Peter:

Hoe weet jij dat ik me ‘nooit en te nimmer’ druk maak om beroofde autochtonen, Jozef? Ken je al mijn stukken? Ik denk dat het andersom is. Jij maakte je, als fervent Telegraaflezer of GeenStijlreaguurder, elke dag druk om allochtonen, een dooie Turk zal jou aan je reet roesten, vuile racist.

op 08 07 2012 at 12:25 schreef Nora:

Wat ik niet zo goed snap… Ging het hier nou over een Turkse man die is doodgeslagen of over een fijn potje Telegraaf BV afzeiken?

op 08 07 2012 at 12:38 schreef Peter:

Dit stuk gaat over racisme in Nederland. En ja, daar heeft de Telegraaf Media Groep een groot aandeel in.

Als je onbevooroordeeld had gelezen, had je het antwoord zelf wel geweten, Nora.

op 08 07 2012 at 14:22 schreef Smalhout op zijn smalst « The Edge of Europe:

[…] Nederlander afwentelen. En wellicht zijn Geert en Bob en hun vriendjes ook wel genegen om aan de familie Kara verantwoording af te leggen voor hun islamofobe […]

op 08 07 2012 at 15:31 schreef MNb:

Je vraagt teveel, PB. Een onbevooroordeelde TMG-lezer is een contradictio in terminis. Of hoe dat ding ook heet.

op 08 07 2012 at 17:24 schreef Herbert:

Kijk eens hoe de PVV-ers los gaan op het Breivik-forum. http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=84041

op 08 07 2012 at 19:58 schreef Sasha Berkman:

http://www.henkeningrid.org/

op 10 07 2012 at 12:54 schreef Cornelis:

Peter,
’n ietwat “gekuiste” versie. Of deze jouw censuur overleeft?

“In Almelo is weer een Turk doodgeslagen” Oh ja, wanneer allemaal wel niet? Feiten graag. Waar was dhr. Breedveld toen in Nijmegen een Marokkaans (inderdaad niet Turks maar toch…) scooterduo op de vlucht na een verijdelde rooftocht iemand doodreed en daarna ziekenhuispersoneel en persmensen bedreigde? TV programma Opsporing Verzocht geeft wekelijks een zeer verhelderend beeld van de (gewelds)verhouding autochtonen – allochtonen maar dat zal vast wel weer een te populistische opmerking zijn.

op 10 07 2012 at 14:36 schreef Marco Meijer:

Bij een burenruzie geeft een man van 61 een man van 64 een rake klap. De 64-jarige komt ten val, valt op zijn achterhoofd en raakt in coma. Anderhalve week later overlijdt hij.
Tragisch en triest, en de 61-jarige zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

en Peter Breedveld opent met “in Almelo is weer een Turk doodgeslagen”

Nee Peter, zo simpel is het niet. Het is vrijwel onmogelijk om iemand in één klap dood te slaan met je blote handen, en al helemaal als je een man van 61 bent. Het slachtoffer is niet doodgelagen; hij is overleden ten gevolge van een ongelukkige val na een klap. Een tragische afloop van een ordinaire burenruzie die door niemand werd voorzien en door niemand werd gewild.

Jammer hoor. Met zulke stemmingmakerij bevind je je toch op het niveau van GeenStijl ? Ik had hier wat meer niveau verwacht.

op 10 07 2012 at 17:03 schreef You On A Gin:

@ Cornelis
“TV programma Opsporing Verzocht geeft wekelijks een zeer verhelderend beeld van de (gewelds)verhouding autochtonen – allochtonen”

Aan de hand van het programma Opgelicht zouden we dus kunnen concluderen dat blanken grotere zwendelaars zijn.

op 10 07 2012 at 17:43 schreef jos:

@ Cornelis

“… maar dat zal vast wel weer een te populistische opmerking zijn.”

Nee hoor. Gewoon ontzettend stupide.

op 10 07 2012 at 18:42 schreef Sasha Berkman:

Marco: “Als het nu Aziz Kara was geweest die Henk een doodsschop had verkocht, dan hadden de rioolrechtse media bol gestaan van verontwaardiging”

hier nog iets over te zeggen?

op 10 07 2012 at 22:12 schreef Cornelis:

@ Jos
Jij bent niet stupide maar gewoon ontzettend stom/dom.

op 10 07 2012 at 22:22 schreef jos:

Sorry Cornelis, maar van een randdebiel die sociologische conclusies trekt uit een tv-programma neem ik weinig serieus.

Mocht je toch een minimum aan intelligentie en kritisch vermogen bezitten, hier wat leesvoer: http://www.nizkor.org/features/fallacies/spotlight.html

Slaap lekker.

op 11 07 2012 at 01:09 schreef Sabian:

@ Jos,

Opsporing Verzocht is niet ‘zomaar een tv-programma’ of is iemand die het NOS journaal aanhaalt ook een randdebiel die sociologische conclusies trekt uit ‘een TV-programma’?

op 11 07 2012 at 01:44 schreef Cornelis:

Ja, slapen doe jij – en velen met jou – al heel lang. Natuurlijk ben je de wijsheid en intelligentie zelve, meneer Jos de alwetende socioloog (?). Juist aan kritisch denken schort het volledig bij figuren als jij. Nergens heb ik beweerd, ook niet impliciet, dat “de” moslims allen gewelddadig zouden zijn of iets dergelijks. Ik heb slechts Peter Breedveld’s stelling in balans gebracht met de realiteit. Datgene wat je mij verwijt, keur je in diens column wèl goed: What’s good for the goose is good for the gander…

op 11 07 2012 at 09:00 schreef jos:

@ Sabian

Het NOS journaal biedt net als Opsporing Verzocht een weergave van een DEEL van de werkelijkheid. Je kunt daarom niks betrouwbaars zeggen over (groepen in) de samenleving als geheel aan de hand daarvan.

Verzamel alle berichten over vliegverkeer uit het NOS-journaal van de afgelopen maanden. Valt aan de hand daarvan iets te zeggen over vliegen in het algemeen ? Nee, want het journaal brengt “er zijn honderd vliegtuigen de afgelopen uren veilig geland op luchthaven X” nooit als nieuws. Zo ook Opsporing Verzocht: die biedt echt geen goede weergave van alle misdaad in Nederland.

Dit is toch zo voor de hand liggend ? Dit hoeft toch niet uitgelegd te worden ?

@Cornelis

Blaaskaak. Dan heb je niks begrepen van de column van PB (nl. dat bepaalde media racisme in NL aanwakkeren). Het aanhalen van het Nijmeegse scooterduo brengt die stelling in balans ? Ga je schoolgeld terugvragen.

op 11 07 2012 at 10:17 schreef Marco Meijer:

quote (Sasha Berkman)

Marco: “Als het nu Aziz Kara was geweest die Henk een doodsschop had verkocht, dan hadden de rioolrechtse media bol gestaan van verontwaardiging”

hier nog iets over te zeggen?

unquote

Waarschijnlijk heb je gelijk Sasha. En helpt het volgens jou als Frontaalnaakt zich verlaagt tot datzelfde niveau ?

op 11 07 2012 at 10:38 schreef Cornelis:

@ Jos
Het blijkt dat jij geen debat kunt voeren zonder ordinair te worden. Je bent ’n ontzettende betweter. In plaats van “op de man te spelen”, zou je op z’n minst eens naar de misdaadcijfers van het WODC (Ministerie van Justitie) kunnen kijken. Die info is voor iedereen vrij toegankelijk en geeft een goed inzicht in de criminaliteit in NL. Als rechtgeaard mooiprater en rechtbreier zul jij hier ongetwijfeld geen boodschap aan hebben en er wel een mooie sociologische rechtvaardiging voor vinden. En ja, die Nijmeegse zaak is slechts één voorbeeld uit vele maar je moet het wel willen zien. Oogkleppen zijn dan verdomd lastig.

op 11 07 2012 at 10:41 schreef Sabian:

@ Jos,

Dat hoeft ook niet uitgelegd te worden maar jij doet het toch omdat je deze kwestie zelf niet begrijpt. De opmerking waar je op reageert: “TV programma Opsporing Verzocht geeft wekelijks een zeer verhelderend beeld van de (gewelds)verhouding autochtonen – allochtonen” schetst namelijk zelf al een DEEL van de werkelijkheid [de geweldsVERHOUDING]. Er is altijd een deel van ‘de’ werkelijkheid. Zo is een deel van de werkelijkheid dat in de top 10 van meest gezochte gevaarlijke verdachten 90% allochtoon is. John Hilkens is het ENIGE ‘kaasje’ in die lijst. Duid dat nou eens, 90% is allochtoon, hoe kan dat? Is er iets mis met onze definitie van criminaliteit?

Je pedante toontje jegens Cornelis is misplaatst.

op 11 07 2012 at 13:38 schreef jos:

@ Cornelis

Het blijkt dat jij ook geen discussie kan voeren. Ik zeg: jij begrijpt de column niet. Jij laat zien dat je die inderdaad niet begrijpt, omdat je toch door wil blijven zeiken over allochtone misdadigers.

Wat is je punt nou ? Moet duidelijk gemaakt worden, omdat hier de boosdoener een blanke Henk is (waar de column in feite niet over gaat, het gaat over racisme-opwekkende media nogmaals), dat er ook heel veel lichtgetint tuig is ?

Probeer eens heel duidelijk te stellen wat je bedoelt zonder telkens de doelpalen te verschuiven (het begon met het scooterduo, daarna Opsporing Verzocht, nu landelijke misdaadcijfers …) Waar wil je naar toe ? Wat wil je duidelijk maken ? Zijn allochtonen crimineler dan autochtonen, is dat je punt ?

Dus: een duidelijke stelling wil ik, gaan we daar daarna verder over discussiëren.

op 11 07 2012 at 13:46 schreef jos:

@ Sabian

Nee, ik denk dat jij het niet begrijpt. Een uitspraak over de samenleving als geheel, hoe allochtonen en autochtonen zich tot elkaar verhouden qua misdaad b.v., kun je niet afleiden uit een lijstje van de meest gezochte criminelen. Als ik een lijstje heb van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland dan geeft dat geen exact beeld van hoe vaak bepaalde ziektes voorkomen in dit land.

Wat jij ook niet snapt is dit: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cum_hoc_ergo_propter_hoc

Als 90% van een groep criminelen allochtoon is dan betekent dat niet meteen dat allochtoon-zijn een oorzakelijke factor is. Allochtonen dragen vaker dan autochtonen risicofactoren die leiden tot criminaliteit: slechte wijken, slechter onderwijs, discriminatie op de arbeidsmarkt, psychiatrische ziektes, enz. enz. De fixatie op etnische afkomst leidt af van de werkelijke oorzaken en hoe men werkelijk criminaliteit kan aanpakken.

Ook aan jou de vraag: wat is je stelling ? Ik word een beetje moe van insinuaties van rechtse rakkers die maar smijten met misdaadcijfers en anekdotes uit de krant. Wat wil je duidelijk maken ?

op 11 07 2012 at 14:04 schreef Cornelis:

@Jos
Ik heb mijn punt voldoende duidelijk gemaakt. Dat jij niet ziet of wilt zien wat er echt aan de hand is, het zij zo. Zoals ik al opmerkte, is het met oogkleppen op moeilijk kijken. Het is met jou water naar de zee dragen en daar heb ik helemaal geen trek in noch de tijd voor. Alleen dit nog: Het ging wat mij betreft niet zozeer over ‘racisme opwekkende media’ maar vooral over de zoveelste Turk die zou zijn doodgeslagen. Op deze misschien chargerend/provocerend bedoelde stelling in PB’s column heb ik gereageerd.

op 11 07 2012 at 14:56 schreef jos:

“Dat jij niet ziet of wilt zien wat er echt aan de hand is, het zij zo. Oogkleppen blablabla.”

Flikker toch op Cornelis. Zeg eens even duidelijk wat jij vindt dat er aan de hand in plaats van die laffe toespelingen.

op 11 07 2012 at 18:40 schreef Cornelis:

@Jos
Daar gaan we weer. Je kunt het niet laten zowel Sabian als mij de les te lezen. Pedant schoolmeestersgedrag, inderdaad. Ook met interessant ogende Latijnse kretologie wordt de kwaliteit van je betoog er niet beter op. Iedereen in NL heeft in principe dezelfde kansen maar je moet wel voldoende inzet hebben; er dus hard voor willen werken. En juist daar schort het vaak aan. In tegenstelling tot hun broers/neven doen allochtone meiden het juist heel goed, zowel op school als op de arbeidsmarkt. De afgelopen decennia (!) is veel te veel (belasting)geld verspild aan allerlei zinloze integratieprojecten waarvan het rendement verwaarloosbaar gering was. De rol van zielig slachtoffer is ‘de’ allochtonen door een leger van (linkse) welzijnswerkers al jaren geleden aangepraat wat hun problemen alleen maar heeft verergerd. Jij verwart realisme met rechts zoals veel ‘linkse rakkers’ menen dat sociaal een synoniem is van socialisme. Het heeft geen zin verder op je oprispingen in te gaan. Ga maar ergens anders de verongelijkte kleuter uithangen. Als ik naar jouw niveau zou afdalen, zou ik nog de vraag kunnen stellen of je inmiddels je aanvraagformulier restitutie schoolgeld hebt opgestuur

op 11 07 2012 at 22:28 schreef Sasha Berkman:

Bullshitdetector nr1 slaat aan!

“Ook met interessant ogende Latijnse kretologie wordt de kwaliteit van je betoog er niet beter op.”

als reaktie op: “Flikker toch op Cornelis. Zeg eens even duidelijk wat jij vindt dat er aan de hand in plaats van die laffe toespelingen.”

wat is hier latijn aan?

op 12 07 2012 at 05:13 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Omdat-‘ie het om 13:46 heeft over cummen op een helicopter die in een hok is gepropt. Of zoiets.

op 12 07 2012 at 11:05 schreef Cornelis:

@Gin
duidelijk een slok gin te veel op achter je amandelen…

op 12 07 2012 at 15:41 schreef You On A Gin:

@ Cornelis
Dude, het staat er toch.

op 12 07 2012 at 18:40 schreef Sabian:

@ Jos,

Je kunt natuurlijk alleen maar een uitspraak doen over de samenleving als geheel, hoe allochtonen en autochtonen zich tot elkaar verhouden qua misdaad door dat te onderbouwen met cijfers. Bijvoorbeeld uit een lijstje van de meest gezochte criminelen. Verder is er vooral ‘meningen’. Ik ben je volledig kwijt hier. Als ik een lijstje heb van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland dan geeft dat geen exact beeld van hoe vaak bepaalde ziektes voorkomen in dit land maar wel wat de belangrijkste doodsoorzaken zijn. Ook hier begrijp ik niet wat je wilt aantonen. Het bruto getal van de hoeveelheid criminaliteit is 1 ding, de verantwoordelijke figuren ongeacht de hoogte van dat getal een ander. Als 90% van de meest gezochte criminelen allochtoon is dan betekend dat wat het betekend. En dat is niet dat ‘alle allochtonen crimineel zijn’. Niet alle rokers hebben longkanker, maar roken is wel een activiteit die een extreem verhoogde kans geeft op het ontwikkelen van kwaadaardige cellen. Leuke quote trouwens, die Latijnse tekst.

Die ‘slechte wijken’ waar jij het over hebt zijn slecht OMDAT er een bepaald slag mensen woont. Niet andersom, where have you been?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS