Home » Archief » Hondenneu.. eh liefhebbers


[28.02.2011]

Hondenneu.. eh liefhebbers

Frans Smeets


Illustratie: William Mortensen

Nederland is doorgedraaid in zijn opvattingen over hoe om te gaan met gedomesticeerde dieren. Zo kennen we natuurlijk de totaalmalloot Dion Graus, die een traantje wegpinkt bij een koe zonder beschutting, maar geen enkel gevoel van mededogen kan opbrengen voor een hoogzwangere asielzoekster in de regen. Als er echter één groep is onder de dierenliefhebbers, die in graad van gestoordheid de kroon spant, dan is het wel die van de hondenliefhebbers.

Op zich kan ik een hond waarderen. Als gedomesticeerde afstammeling van de wolf is die een nuttige aanvulling op het menselijk bestaan. Ze beschermen je eigendommen, ruimen het vreten op voordat de ratten dat doen en het kan nog gezellig zijn ook. Maar de Frankensteinmonsters die wij gefokt hebben, hebben helemaal niets meer met de wolf te maken. Ik kan het niet eens een hond noemen. Als de wolven zich bewust zouden zijn dat dit, dit en dit hun afstammelingen zijn, zouden ze zich waarschijnlijk massaal van de kliffen afwerpen.

Voor de hondenfokker is de hond een keiharde business onder het mom van dierenliefde. Jaarlijks ontmoeten ze elkaar op de hondenshows. Achter de façade van verzorging en hondenliefde zit een wereld van zaadslepen, selectie (afmaken) en bedrog. Het gaat om veel geld. Iedereen wil zijn teef namelijk door de winnaar gedekt hebben, omdat deze pups het meeste geld opbrengen. Voor veel rassen doet zich nu het probleem voor, dat ze allemaal naaste familie van elkaar zijn en dat ze daarom allerlei erfelijke ziektes hebben. Ook wordt er dermate op esthetische kenmerken gefokt, dat het organisme het evolutionair helemaal niet kan bijbenen.

Bij de Pim Fortuynhondjes (Cavelier King Charles Spaniël) is het zelfs zover, dat er een pleidooi is van Stichting Dier en Recht voor een verbod op deze honden. Door het fokken op grote uitpuilende ogen worden ze gek van de pijn, omdat er te weinig plek voor de hersenen overblijft. Daarnaast hebben ze ook nog allemaal een hartziekte.

De mopshond is door het ‘wegfokken’ van zijn neus een astmatische patiënt geworden die onder luid gesnurk naar adem snakt. Dat snurken vinden wij mensen bij honden vertederend en dus verkoopt het beter. Bij de onuitputbare jachthonden als teckels en bassets is de afstand tussen voor -en achterpoten dermate groot geworden, dat de zwaartekracht altijd tot rugklachten leidt. De ooit fiere Duitse herder sleurt, door heupdysplasie, met zijn kont over de grond.

En dan zullen we het maar niet hebben over de rassen die alleen nog maar met keizersnee ter wereld kunnen komen.

Eigenlijk is er met ieder ras wel iets. Als ergens een Godwin op zijn plaats is, dan is het wel bij hondenfokkers.

De Raad van Beheer, die zou moeten toezien op wantoestanden, verdient er goed geld mee. Voor vijftig euro krijgt iedereen zijn raspapieren. Zo’n papier wijst echter niet op een gezonde hond, maar op een lelijk en ziek inteeltwrak, dat niet oud zal worden en garant staat voor een hoge rekening bij de verwerkingstherapeut.

En die naïeve liefhebber van de “hond” pikt het allemaal, niet doorhebbende dat hij zelf de dierenmishandeling in stand houdt en slechts een verdienmodel is. Als je naar de voedingsafdeling van een dierenspeciaalzaak gaat, zakt je de broek af. De hondenbrok is op zich al gestoord, laat staan al die speciaalvoedingen voor zwakke magen. De hond, van vleeseter naar alleseter naar speciaalvoeding.

De hondenbezitters zijn met hun overdreven dierenliefde behalve een drijvende kracht achter perverse fokprogramma’s, ook zelf actief dierenmishandelaar. Iemand die zijn hond in bed laat slapen, hem koekjes en speelgoed geeft of zelfs kleren koopt, mishandelt zijn hond en ontneemt het dier zijn waardigheid als hond.

Zelfs op maatschappelijk niveau geeft het problemen. Wie in landen met veel zwerfhonden komt, ziet nooit hondenpoep. Hier in Nederland, met zijn vele puppycursussen en hondenregels, is het een grote glijbaan. Kwestie van een welgemikte steen zonder overleg. De hond voelt er zich ook beter bij.

Behalve naïef, zijn hondenliefhebbers vaak ook nog zo gek als een deur. Ze denken werkelijk dat hun keffertje speciaal is en dichten hem allerlei menselijke emotionele eigenschappen toe. Het is vaak “hun kindje”. Je moet het maar uit je strot krijgen.

Een hond kent echter geen liefde of genegenheid naar een mens. Hij ziet hem gewoon als hoofd van de roedel en is daarom onderdanig in zijn gedrag. Hondstrouw. Als de dierenbescherming een mishandelde hond terug moet brengen naar de oude eigenaar, dan gaat de hond zijn mishandelaar kwispelend tegemoet.

Als mensen zeggen dat ze meer liefde bij hun honden ontvangen dan bij mensen, hebben ze eigenlijk een levende pop gekocht, omdat ze mensenliefde te complex vinden. En die hondenpop moet in zijn hele uiterlijk en gedragingen voldoen aan de egoïstische verlangens van de eigenaar. En op die uiterlijkheden en gedragingen wordt de hond gefokt.

Dat honden altijd op hun eigenaar lijken, klopt dan ook. Dat komt echter niet, omdat de eigenaar op de hond gaat lijken, maar omdat de eigenaar een hond zoekt die zoveel mogelijk het evenbeeld van hemzelf is (het is bij de interpretatie van fysieke kenmerken en gedragingen wel zo gemakkelijk om een kloon van jezelf tegen te komen) Hondenliefhebbers zijn, vanuit mensenperspectief, sociaal gestoord. De behoefte om je geliefde zoveel mogelijk op jezelf te laten lijken, verklaart misschien wel weer waarom Graus meer gevoelens heeft bij een Schotse Hooglander dan bij een mens. Dat dan weer wel.

De relatie tussen mens en hond is in feite een groot misverstand tussen soorten. Het is echter de hondenliefhebber die er voor kiest een organisme in zijn soortintegriteit te misbruiken om zijn eigen onvermogen om met soortgenoten om te gaan te compenseren. Dat heeft niets met dierenliefde te maken, maar met een sociale stoornis met als gevolg dierenmishandeling.

Frans Smeets moet bij domrechtse bloggers vaak aan rashonden denken.

Frans Smeets, 28.02.2011 @ 21:02

[Home]
 

32 Reacties

op 28 02 2011 at 21:06 schreef sandro:

Als ik aan Frans Smeets denk, dan denk ik aan een vuilnisbakkenras, ook wel een bastaard genoemd.
Vreemd, hoe zou dat komen?

op 28 02 2011 at 21:09 schreef Peter:

Omdat hij genetisch sterker is dan rashond Duns Ouray?

op 28 02 2011 at 21:15 schreef Mart:

Als kattenliefhebber zie ik met pijn hetzelfde gebeuren wat Frans ook signaleert bij de honden:

– Siamezen die doorgefokt worden om maar een spits kopje te krijgen, maar ondertussen door inteelt ziekelijk en nerveus geworden zijn.

– Perzen die amper kunnen ademhalen.

– Mijn favoriete ras, de Maine Coon, die zo op grootte wordt gefokt dat ie gevaar op gewrichtskwalen begint te krijgen (gelukkig is mijn Coon zo gezond als een vis).

Het is nog niet zo gek als in de hondenwereld, maar je hebt genoeg onethische catteries om je ook zorgen te gaan maken.

Mart

op 28 02 2011 at 21:15 schreef sandro:

Godverdomme Peter waar haal je die Duns Ouray nu weer vandaan? Deze sukkel zit lekker in Amerika en laat hem daar lekker zitten zou ik zeggen, ik maak geen woorden vuil aan dit figuur.

Nee, Smeets lijkt me nu echt zo’n kruising tussen een Whipet en een Keeshond, je weet wel zo’n klein kuttenlikkertje wat alles doet om zijn baasje te behagen….vul maar in!

op 28 02 2011 at 21:27 schreef Dimitri Tokmetzis:

Hier in New York wordt over het algemeen beter voor de hond gezorgd dan voor de medemens. Er zijn honden-spa’s waar je viervoeter lekker gemasseerd en ‘gegroomed’ wordt. Alle honden lopen ’s winters in kleertjes. Tja.
Volgens mij is het allemaal de schuld van Disney. Daardoor schrijven we al die lief ogende dieren ineens een net zo lief karakter toe. Lekker knuffelen enzo. Terwijl die smerige stinkhonden continu hun eigen aars lopen af te likken. Bah.

op 28 02 2011 at 21:35 schreef erik:

Geweldig stuk! Heb in geen tijden zo gelachen. Voor al de vergelijking met een levende pop en de reden waarom een hond op zijn baasje lijkt. Thanks de spijker geheel op z’n kop gemept!

op 28 02 2011 at 21:43 schreef Jarich:

“Iemand die zijn hond in bed laat slapen, hem koekjes en speelgoed geeft of zelfs kleren koopt, mishandelt zijn hond en ontneemt het dier zijn waardigheid als hond. ”

Waardigheid als hond? Het lijkt me dat je hier precies hetzelfde doet als waar je hondenliefhebbers van beschuldigt, namelijk het toedichten van menselijke eigenschappen aan honden.

Volgens mij maakt het een hond namelijk geen donder uit waar hij slaapt, of welke debiele kleren hij aanheeft, het beest weet simpelweg niet beter.

Met de rest van het artikel ben ik het natuurlijk wel eens.

op 28 02 2011 at 21:55 schreef muse:

heupdyslexie? of heet het toch heupdysplasie?

aardig stuk wel, verder.

op 28 02 2011 at 22:02 schreef Smeets:

Jarich,

Ik dicht de hond geen bewustzijn van waardigheid toe. Een mensafhankelijk dier een leven geven dat zoveel mogelijk bij zijn soort past heeft met beschaving te maken. Het is de mens die het dier een waardig bestaan geeft. Een varken in de bio-industrie weet ook gewoon niet beter. Toch roept dit vragen op. En terecht.

op 28 02 2011 at 22:04 schreef Smeets:

Sandro,

Ik heb zelf twee honden voor de waak uit het asiel. Als ik mijn eigen theorie over de gelijkenis op mijn honden betrekt kom ik er eerlijk gezegd ook niet goed vanaf. Dan ben ik een kruising tussen een bejaarde tekkel en een presa canario.

op 28 02 2011 at 22:04 schreef Jabir:

Daar heb ik niets aan toe te voegen. Maar ik heb dan weer katten, hoewel ik die zonder meer achtergelaten zou hebben in Libië.

op 28 02 2011 at 22:19 schreef irrie:

Ik heb zelf twee honden voor de waak uit het asiel.

Voor de waak alleen?…..mmmmm, dat vraag ik mij af als ik jouw artikel “De Verwerkingstherapeut” lees.(hahahahaha)

op 28 02 2011 at 23:20 schreef Jarich:

‘Een mensafhankelijk dier een leven geven dat zoveel mogelijk bij zijn soort past heeft met beschaving te maken.’

Ok, ben ik het mee eens. Maar dan lijkt het me belangrijker dat honden bijvoorbeeld genoeg met andere honden kunnen omgaan. Een hond die kleren aanheeft is misschien uit ons oogpunt vreselijk (de eigenaar ziet de hond als een soort accessoire), de hond zelf zal het waarschijnlijk weinig kunnen schelen. Net zoals het ons weinig kan schelen dat we kleding aanhebben en nog een heleboel andere dingen doen die niet in onze natuur passen.

op 28 02 2011 at 23:35 schreef MNb:

Sandro weet het verschil niet tussen een kruising en een vuilnisbakkenras. Zoals bekend heeft hij wel vaker onjuiste associaties bij zaken waar hij niets vanaf weet.

Voor de duidelijkheid: ik ben hondenliefhebber. Rashonden moet ik niet. Het dichtste wat er bij kwam was een halve Mechelse herder, halve Dobermann en halve Joost mag weten wat. Een onduidelijke afstamming geeft een veel grotere kans op een goede gezondheid en een normaal karakter. Iedereen die ooit een cursus elementaire erfelijkheidsleer heeft gevolgd weet dat.
Honden zijn simpel. Ze verkopen hun ziel en zaligheid en hun waardigheid erbij aan degene die ze te eten geeft. Dat geldt trouwens ook voor katten. Geef een hond of een kat een maand lang te eten en hij is verkocht. Een hond of een kat bezitten is dan ook een vorm van prostitutie. Dat is niet erg, maar maak er niet meer van dat het is.

@Jarich: het maakt een hond wel degelijk uit waar hij slaapt. Warmte en een gevoel van veiligheid zijn belangrijke criteria. Een plaatsje op bed naast de opperhond voldoet daaraan. Ook Smeets heeft het mis: dat plaatsje versterkt de waardigheid van de hond.

op 01 03 2011 at 00:16 schreef Konijn:

Semi Off-topic: Bij Dion Graus moet ik altijd aan een van de laatste afleveringen van The Sopranos denken. De psychiator van Tony Soprano ontdekt dat psychopaten therapie gebruiken om betere criminelen te worden. Wanneer ze leest dat psychopaten medeleven met kleine kinderen en dieren veinzen om te compenseren voor hun gebrek aan relaties met mensen begrijpt ze meteen waar ze in is getrapt.
De obsessie van Tony Soprano en zijn moeder met baby’s, eenden en paarden lijkt soms behoorlijk op de fascinatie van de PVV met kindermisbruik en animal cops.

op 01 03 2011 at 00:55 schreef Grmbl:

Ik zat dit met plezier te lezen, tot ik op de frase “Dat dan weer wel” stuitte; een zegswijze die in mij zo’n onpasselijkheid opwekt, dat zelfs kilo’s norit™ en dramamine™ geen soelaas meer bieden. Dat een roedel hondsdolle mastiffs de schrijver maar langdurig in zijn kuiten moge bijten.

op 01 03 2011 at 08:15 schreef Smeets:

Warmte en veiligheid zijn inderdaad belangrijke criteria. Een plaats op het bed is dat echter niet. Tis voor de meeste dieren veel te warm. Bovendien is dat niet de reden waarom mensen hun dier op bed laten slapen. Ook loop je veel risico,s op bijtincidenten met bedslapers. De hond zal zijn positie proberen te behouden tegenover nieuwe gezinsleden (meestal kinderen). De hond is dan zogenaamd vals maar reageert precies zoals het hoort. De asiels zitten vol bedslapers die mensen hebben gebeten.

op 01 03 2011 at 08:17 schreef Sandro:

MNb, gelukkig reageer je weer eens.
Mijn reactie op je posting…….zucht……

op 01 03 2011 at 09:36 schreef yurp:

@MNb

“Geef een hond of een kat een maand lang te eten en hij is verkocht.”

Maar stop een hond of kat eten geven en de hond sterft van de honger en de kat gaat verderop kijken of daar toevallig wat te eten valt en komt niet meer terug :)

op 01 03 2011 at 11:39 schreef dewanand:

Daar hoor ik wat over het vuilnisbakkenras. Heb er iets over gepubliceerd. toch interessant om te onderzoeken. Een hoge belasting voor huisdieren zou op zich geen slecht idee zijn in Nederland. Soms geloof ik wel dat mijn hindoe homo kat, Wieroe toch veel beschaafder is dan de gemiddelde hollander.

citaat uit boek: uitstervende nederlanders, mein kampf deel 2.

Juist hierom is het Hindoeisme te beschouwen als het ideale vuilnisbakken geloof, waarin alles kan, alles mag en niets verboden is. In de praktijk leidt dit tot nogal bizarre Hindoeistische individuen.

Ik heb Hindoemeisjes gekend die op zich heel religieus waren, maar die seks als een spirituele ontwikkeling beschouwden en hierom met veel mannen naar bed gingen, om geestelijke perfectie te realiseren. Hoe bizar klinkt dit? Stel je eens voor hoe gek het niet is, dat een Hindoemeisje eerst een heilig gebed opzegt voor een beeld van Shiva of Durga Maata en daarna dezelfde avond een wild seksfeest houdt met een groepje mannen. Dit is iets wat echt gebeurt binnen de besloten wereld van de Hindoes en het wordt zelfs getolereerd. Er staan in de Mahabharat zelfs verhalen van Hindoevrouwen (Draupadi) uit de oudheid, die met meerdere mannen getrouwd waren, waarbij deze polygame levenswijze goedgekeurd werd, om een hoger religieus doel te verwezenlijken. Dit versterkt juist de argumenten om het Hindoeisme als het ideale vuilnisbakken geloof te beschouwen. Misschien is het Hindoeisme de ideale religie voor uitnaaisletten, die heilig geloven in radicaal uitnaaien als karmisch levensdoel.

Hindoestanen zelf, oftewel het Indiase ras, worden door wetenschappers ingedeeld bij het kaukasische hoofdras, hoewel er genoeg bewijzen zijn dat zij ontstaan zijn door intensieve vermenging van alle hoofdrassen. Het befaamde Hindoeras is dus in feite een hypergemengd ras en kan hierom gezien worden als een vuilnisbakkenras, want alle rassen zijn in de loop van duizenden jaren op superieure wijze samengesmolten op het Indiase subcontinent.

bron kritisch podium dewanand
http://www.dewanand.com/kampf55.htm

op 01 03 2011 at 12:15 schreef Rob:

Het mag wel eens vaker gezegd worden dat veel hondenliefhebbers enorme dierenbeulen zijn. Holland is het land van grote honden in kleine flatjes, of in rijtjeshuizen met drie stoeptegels achtertuin. Elke keer als ik weer zo’n bordje HIER WAAK IK zie, achter het draadglas van verbleekt steenrode corporatievoordeurtjes, wil ik er HELAAS onder krabbelen. Want voor zo’n bouvier of dobermann of herder is het geen feest, zo’n kippenhok zonder kippen.

op 01 03 2011 at 12:16 schreef yurp:

@dewanand

Je kunt ook gewoon nergens in geloven en je eigen normen- en waardenset bepalen. Dan hoef je voor je neukpartij ook niet voor een of ander godenbeeldje te bidden.

op 01 03 2011 at 13:39 schreef vetklep:

op 01 03 2011 at 11:39 schreef dewanand:
Maar doen jouw fameuze hindoehoertjes het ook doggystyle? Dat zou ik nou weleens willen weten.

op 01 03 2011 at 13:41 schreef froit:

Wat ook wel weer eens gezegd mag worden dat de mens de hond niet heeft gedomesticeerd, maar dat de wolf de mens heeft geaccepteerd als voedsel-leverancier, in eerste instantie als stront-eter, pas later is de hond meer en meer veeleisend geworden.

op 01 03 2011 at 20:54 schreef Aldert Hazenberg:

Frans deze column geldt een op een ook voor de fokkers van raskatten, en van kleinvee en vogels. Ook daar zijn de uitwassen groot, omdat ook daar alleen het schoonheidsideaal als uitgangspunt telt en niet de gezondheid en het nauurlijke gedrag en omgeving van en voor het dier.
Er heeft zich een werkgroep dierenwelzijnszaken in de jaren 90 erg druk gemaakt in het maken van lijsten van verkeerde fok / kweek methoden. De druk van de liefhebbersverenigingen is blijkbaar zo groot dat deze actie een stille dood is gestorven. Zolang er wereldkampioenschappen worden gehouden voor alle kleinvee en honden, katten, paarden, ponnies etc zullen er uitwassen zijn en blijven.
Groeten,
Aldert

op 01 03 2011 at 21:31 schreef Geertjan:

Waakhonden, blindegeleidehonden, hondjes die truffels vinden, ziektes herkennen en waarschuwen, honden die mensen terug vinden onder puin en sneeuw, hardhorenden alarmeren als de bel gaat, kinderen beschermen evenals schapen, explosieven ruiken en dope, onbevooroordeeld gezelschap, dagelijkse beweging wandelen, enfin wat heb je eigenlijk aan die kutbeesten.

op 01 03 2011 at 23:36 schreef Eva:

Voor een flink staaltje doorgeschoten dierenliefde, zie de sneue buren van De Dagelijkse Standaard.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/03/nederlandse-vrouw-met-poezen-op-boot-malta

En terug vanaf daar.

op 02 03 2011 at 01:07 schreef MNb:

“Bovendien is dat niet de reden waarom mensen hun dier op bed laten slapen.”
Uiteraard, Smeets. Maar je zult toch inmiddels wel begrepen hebben dat ik dit onderwerp vanuit honds en kats perspectief probeer te bekijken. De fundamentele fout is dat zovele eigenaars dat niet doen.

“Maar stop een hond of kat eten geven en de hond sterft van de honger en de kat gaat verderop kijken of daar toevallig wat te eten valt en komt niet meer terug.”
Had je gedroomd. Een hond die de kans krijgt om de straat op te gaan verdwijnt net zo hard. In minder dan een jaar tijd zijn er, tot haar chagrijn, twee honden bij mijn vriendin komen aanwaaien. Ze konden bij haar eten vinden met als resultaat dat zij binnen de kortste keren hun opperhond was.

@Sandro: waarom schaf je geen windturbine aan?

op 02 03 2011 at 01:14 schreef MNb:

Allemaal heel nuttig, Geertjan. Maar het blijft een vorm van prostitutie.

op 02 03 2011 at 10:10 schreef sandro:

Krijg ik subsidie op die windturbine??

op 02 03 2011 at 20:06 schreef dewanand:

hi vetklep,

Ik geloof dat zuivere hindoehoertjes het in alle standjes uit de kamasutra kunnen doen, zelfs doggystyle op hun tenen. In het oude India werden de hindoemeisjes op schommels gezet met hun benen omhoog en flink genaaid, terwijl de schommel heen en weer bewoog. Zo kan je harder neuken en langduriger. Dus hierom is het geen wonder dat er nu al 1,3 miljard koelieras mensen zijn bijgefokt in India. Juist hierom vind ik de zielige 13 miljoen oerblanke hollanders zo een ramp, want zij fokken niet meer zo snel. Neuk frequentie en baar frequentie houden verband met elkaar en hierom vraag ik vaak af of het Seks BNP van Hollanders wel echt te laag is. Seks met honden is niet goed voor de voortplanting van het hollandse ras en hierom wil ik een hogere honden accijns in Nederland. IK zie liever een echt Hollands kind in huis dan een grote volgevreten hollandse hond.

Geloof mij, een beetje geloof en spiritualiteit maakt elk meisje stukken heter en hoeriger. HIerom zijn mijn lekkerste Hindoehoertjes heel geliefd in mijn hindoehoeren bordeel in Delft IO.

dewanand
delft

op 07 03 2011 at 02:15 schreef Rianne:

Welke theorie heeft u over de houders van honden en de honden die in plaats van een plaats OP bed een plaats IN bed onder de dekens hebben, beste heer Smeets? Kan een verwerkingstherapeut hier nog enig soelaas bieden of moeten we deze houders en /of hun honden het voordeel van de twijfel geven en laten zijn wat ze zijn?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS