Home » Archief » Ik ben links, so fucking what?


[30.11.2016]

Ik ben links, so fucking what?

Hassnae Bouazza

tumblr_nv71g5du671unb25uo4_500
Scene uit Sword of Doom.

Het schijnt inmiddels onbetwist te zijn: links is fout, vies, bah, de oorzaak van alle ellende. Zelfs vermeende linkserds verontschuldigen zich voor hun links-zijn, zwakken het af en huilen mee met iedereen die in iedere vluchteling een verkrachter ziet en in roetveegpieten de teloorgang van de Nederlandse cultuur.

Dat kruiperige, dat verontschuldigende, dat ‘natuurlijk zijn Marokkanen crimineler’ en ‘we hebben toch ook een probleem met de islam’, het constante wegkijken wanneer het eigen racisme overkookt, dát is de ziekte van deze tijd en dat is ook waardoor nu nazi’s de winst van Trump vieren, Le Pen in Frankrijk aan kop gaat, we straks met premier Wilders zitten en het racisme straks helemaal niet meer te houden is in dit land.

Ethische grens

Wilders als premier, dan weet je dat het gedaan is met onze rechtstaat. Hij plukt alle democratische vruchten, om in één, ongetwijfeld stinkende adem door de rechtstaat af te breken. Het rechtssysteem verdacht maken, rechters besmeuren, collega’s in gevaar brengen vanachter de haag van beschermers die onze democratie hem aanbiedt, en die hij anderen ontzegt.

Terwijl het Heil Trump klinkt, spartelen racisten hier nog over moslims terwijl de echte nazi’s al aan hun strategie werken. En hoe reageren de zogenaamd verstandige mensen? Die zoeken het contact, ze hebben begrip voor het ongenoegen van de mensen, ze gaan op de knieën dat zij de islam heus ook achterlijk vinden.

Ja, nou, en zo krijg je dus president Trump en straks premier Wilders en president Le Pen. Die onwil om een moreel standpunt in te nemen, een ethische grens te trekken en te staan voor de waarden die we zeggen te verdedigen, gaan we nog heel erg betreuren.

Humane vluchtelingenopvang

Terwijl extreem-rechts trots zichzelf viert, kronkelt links zich een breuk. Maar het is heel simpel: als links betekent dat je voor gelijkheid bent, sociale rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen, dan ben ik links.

Als links betekent dat je voor een humane vluchtelingenopvang bent, tegen iedere vorm van racisme en uitsluiting en voor een empathische politiek, dan ben ik links.

Als links betekent dat je tegen de vernedering van werkelozen bent en voor de menswaardige behandeling van iedere burger, met of zonder geld, dan ben ik links.

Achterlijke ideeën

Als links betekent dat je ferm vasthoudt aan het principe van vrijheid en gelijkheid, de universele rechten van de mens en moet kotsen van de racisten die zich vrij genoeg voelen te fantaseren over gaskamers (en hun verdedigers) en de minderwaardigheid van zwarten, dan ben ik links.

We hebben niet de slavernij afgeschaft en oorlogen gevoerd om nu weer dezelfde achterlijke en gevaarlijke ideeën over minderwaardige mensen op te graven en af te stoffen.

Hassnae Bouazza is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 30.11.2016 @ 08:13

[Home]
 

27 Reacties

op 30 11 2016 at 08:21 schreef Edwin Vink:

“Say it loud, I am a leftie and I’m proud”

op 30 11 2016 at 09:04 schreef Haes:

Zonder enige terughouding verklaar ik dat ik links ben.

op 30 11 2016 at 10:15 schreef Murat:

The silent majority doesn’t give a fuck.

Ik ben diep, diep teleurgesteld in vele vrienden, familie en collega’s.

Nederland gaat volledig naar de knoppen.

Mensen hier in het verre oosten denken nog steeds dat Nederland de bakermat is van vrijheid en inclusiviteit.
Ik beaam het al lang niet meer. We zijn een van de meest obsessief-racistische landen en ik vertel het iedereen die ik tegenkom die nog steeds het tegendeel denkt.

Nederland maakt een internationaal imago kapot waar het ontzettend om vereerd werd. Ik vond het vroeger zonde, nu wil ik dat iedereen het ziet.
Nederland verdient het. Als klein naargeestig landje, zonder goed imago, zal het niets bereiken in de toekomst.
Het is te klein om enig internationaal gewicht te hebben. Zonder een indrukwekkend imago is het gedaan.

Verrek maar in isolationisme.

op 30 11 2016 at 11:02 schreef ikzelf:

Nou, dan ben ik toch fout, vies, bah en de oorzaak van alle ellende. En ik ben er ook trots op. Trots op om in ieder geval nog iets te zijn, ergens voor te staan en geen vod te wezen dat met iedere wind meewaait. IK BEN LINKS!

op 30 11 2016 at 11:25 schreef Paul Hoekveld:

Ik ook links. Gelukkig wel. (Ik heb me laten vertellen dat als je rechts bent / stemt je het constante gevoel hebt gegeseld te worden door het constante gevoel van een brandende top van de peuk van onmenselijkheid in je naad. Ik weet niet of dat klopt maar het verklaart een hoop).

op 30 11 2016 at 12:04 schreef troebel:

helemaal eens hiermee

op 30 11 2016 at 12:05 schreef marco meijer:

Ik ben niet links. Maar ook niet rechts (meer). Ik ben nog wel liberaal, maar we hebben in NL geen liberale partij. Dus stem ik blanco. Al jaren.

op 30 11 2016 at 13:22 schreef Niek van Lieshout:

Ben wel rechts-handig, maar daarentegen enkel en volledig Links-verstandig!

op 30 11 2016 at 14:11 schreef Sasha Berkman:

lol@Paul

op 30 11 2016 at 14:36 schreef Anoniem:

Een deel van Nederland lijdt aan een chronische vorm van selectief geheugen, selectief herinneren. Paars was niet links! Paars was INCLUSIEF VVD EN CDA waar Wilders het vak leerde. Links politiek Nederland moet inderdaad terug naar de basisprincipes en ophouden het pluche te willen delen door aan te schurken tegen partijen die het fundament onder de rechtstaat verkwanselen. Omwille van electoraal succes, de dwang van de economie, het structureel kapot maken van het cement van samenleven en het waarborgen van de belangen van het groot kapitaal.

op 30 11 2016 at 15:50 schreef Frank assmann:

Ik ben links en ik ben er trots op.Ook als de vrijheid door kwaadaardig rechts wordt uitgevent.
Ik ben strijdbaar links als de razzia’s weer beginnen En ik ben zeker links als de kampen opengaan De rechtse onmensen moeten te vuur en te zwaard bestreden worden

Ze komen er niet door

op 30 11 2016 at 16:04 schreef Martijn:

A-fuckin’-men!

op 30 11 2016 at 17:22 schreef MNb:

“Als klein naargeestig landje”
Dat vind mijn zoon na drie jaar Amsterdam nou ook. Ik denk niet dat hij blijft.

op 30 11 2016 at 17:35 schreef Chakir:

@anoniem: D66, maar je punt is duidelijk en inderdaad bizar, hè? Er zijn dus heel erg veel (apolitieke) mensen die zeggen: “ja maar links heeft altijd de dienst uitgemaakt” of “zij bepaalden wat ik wel niet of mag zeggen” etc.. Links heeft een levensgroot imagoprobleem, wat ze zelf hebben gecreeerd. Dan is deze column hoop ik de kentering. Mooie beschaafd citaat van Willem Schinkel in dit verband: “Linkse politiek moet beginnen met sociale rechtvaardigheid als basis van een samenleven dat minder behoefte heeft aan machtsverdeling via culturele verschillen. Links mag divers zijn, en verschillende vormen van strijd omvatten, maar een streven naar sociale rechtvaardigheid en het tegengaan van elke vorm van dominantie die economische uitbuiting legitimeert, moet het begin zijn.”

op 30 11 2016 at 17:40 schreef vander f:

@Murat,
er is op zich niks veranderd in Nederland,
alsof mensen zomaar ineens van inborst veranderen,
echt niet.
Wat wel veranderd is de communicatie mogelijkheden.
Tot voor enkele jaren terug was dat stevig in handen van de staat, met z’n intellectuele ‘elite’, de schrijvers, de journalsten en wetenschappers.
Het ‘volk’ was netjes opgehokt in z’n zuil, het spreken deden de zuil vertegenwoordigers ( partij, omroep, bond en krant)
Compleet weggevaagd, nu is het social media en netflix,
versplinterd individualisme elke idioot noemt zichzelf journalist of politicus, partij shoppende kiezers en kennis is verdacht.
Stuurloos atomisme, richting anarchie
Ik verlang terug naar een door een elite gestuurde zuilenmaatschappij, geen sterke man maar een sterke pluriforme meritocratische verzuilde democratie.
En helaas niet alleen in Nederland, Murat, maar overal,
we’re f*cked

op 30 11 2016 at 18:28 schreef Hugo:

Ik ben rechts.
Daar ben ik niet trots op.
Het is een kwestie van ervaring, veel discussie en gezond verstand.

op 30 11 2016 at 19:07 schreef Mario:

Jullie zijn, allemaal, ‘slechts links’ (of extreemrechts).

Losers. ;-p

op 01 12 2016 at 10:35 schreef MarcodB:

Vroeger zei men:”Als je jong bent en niet links, dan heb je geen hart. En als je oud bent en niet rechts, dan heb je geen hersens.” Het is interessant om te zien hoe sterk dat beeld is veranderd. Rechts is tegenwoordig trots op haar fact free posities, nihilistisch en richtingloos en dus ook feitelijk strategieloos. Ondanks deze richtingloosheid, weet rechts de kiezer wel emotief en gepassioneerd te bereiken.
Links daarentegen is nu analytisch en kan haar boodschap niet wervend en eenvoudig positioneren. Het is een treurig schouwspel. Maar ik ben van een ding overtuigd. De wal gaat het schip keren. De Britse onderklasse zal het leren. De Brexit (wervend verkocht met NHS en soevereiniteit) zal hard ingrijpen in onderwijs, health care en hun reëele inkomen. Belastingvoordelen moeten worden gecreëerd voor het compenseren van het verlies van de single market. En dan spreek ik niet eens over de het verlies aan banen. Het zelfde zal in de US gebeuren. De bewoners van de rustbelt zullen leren wat “make America great again” betekent voor hun.
We moeten deze shit uitzitten ben ik bang. “You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool al

op 01 12 2016 at 12:27 schreef Paul Hoekveld:

@ Hugo

“Ik ben rechts.
Daar ben ik niet trots op.
Het is een kwestie van ervaring, veel discussie en gezond verstand.”

(Gelukkig dat ik het toch kan vragen omdat u rechts bent, hebt u last van de brandende peuk van onmenselijkheid die in uw naad brandt?(maar dit terzijde)).

Het is ook een kwestie van een gebrek aan compassie met mensen, een gruwelijke dosis egoïsme, iedereen zonder poen heeft datzelf gedaan. Afrika en de rest van de wereld is alleen belangrijk voor de grondstoffen en kan voor de rest verzuipen of verhongeren (waar zij voor kiezen) anders bom erop.

En, veel erger, je hoort aan dezelfde kant in het politieke spectrum als de walgelijke xeno- en arbeidersfoob Halbe “Zwarte Piet mag wel neptieten” Zijlstra.

op 01 12 2016 at 12:28 schreef herman van der helm:

Ik ben niet links of rechts, ik ben mens.

“Maar het is heel simpel: als mens betekent dat je voor gelijkheid bent, sociale rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen, dan ben ik mens.

Als mens betekent dat je voor een humane vluchtelingenopvang bent, tegen iedere vorm van racisme en uitsluiting en voor een empathische politiek, dan ben ik mens.

Als mens betekent dat je tegen de vernedering van werkelozen bent en voor de menswaardige behandeling van iedere burger, met of zonder geld, dan ben ik mens.”

op 01 12 2016 at 13:42 schreef Hugo:

@Paul Hoekveld

Ik vrees dat ik voor een correcte psychologische analyse bij u niet aan het juiste adres ben.
De ad hominem argumenten vliegen mij om de oren.
U beschouwt uzelf links, neem ik aan?

op 01 12 2016 at 15:06 schreef Paul Hoekveld:

Klopt. Ik beschouw mijzelf als links. Het gebeurt vaak dat rechtse mensen, u typeert uw zelf als rechts, zich niet herkennen in o.a. egoist, geen menselijkheid etc etc. Niemand vindt het leuk om met deze negatieve aspecten geassocieerd te worden. Maar ja, dat zijn in mijn ogen de consequenties van rechts zijn (de Ikke eigen Ik en val de rest maar dood moraal.)

ik geef alleen wat algemene kenmerken van rechtse mensen weer (in mijn opinie) het staat u natuurlijk vrij om aan te geven waarom u er niet trots op bent rechts te zijn maar dat u door ervaring, discussie en verstand het toch maar geworden bent?

op 01 12 2016 at 21:00 schreef Gerard Matthijssen:

Mevrouw Bouazza poneert een aantal uitgangspunten:
“Als links betekent dat je ferm vasthoudt aan het principe van vrijheid en gelijkheid, de universele rechten van de mens en moet kotsen van de racisten die zich vrij genoeg voelen te fantaseren over gaskamers (en hun verdedigers) en de minderwaardigheid van zwarten, dan ben ik links.”

Alle mensen, ongeacht hun etnische afkomst, hebben er RECHT op, dat hun mensen- en burgerrechten worden geëerbiedigd. Iedereen, die dat wil, mag zich de hele dag “Hollander” of “Vlaming” voelen. Of katholiek, Joods, noem maar op. Ook ik ben trots op mijn Brabantse, Hollandse, West-Vlaamse en Duitse wortels: de taal vooral, en de familiegeschiedenis. Maar dat maakt mij in geen enkel opzicht meer- of minderwaardig t.o.v. andere MENSEN. Wij zijn allemaal gelijk, hebben een persoonlijke identiteit, en kunnen ons met onverschillig welke groep verbonden voelen.

Extreem rechts, maar ook politici in de gevestigde partijen (Zijlstra en Asscher o.a.) wakkeren angst en vooroordelen tussen bevolkingsgroepen aan, om ze tegen elkaar op te zetten. Verdeel en heers. Leidt de aandacht af van het a-sociale beleid van Rutte-II. Waakzaam tegen het nieuwe fascisme!

op 02 12 2016 at 11:08 schreef Niek Holtzappel-van Nes:

Volgens de definitie van Hassnae ben ik links. Ik zal echter nooit op een linkse partij stemmen omdat ik een sterk voorstander ben van lage belastingen, een vrije markt economie en globalisering.
De enige partij die beiden, Hassnaes’ links en economisch rechts verenigde was de LP. Helaas is deze partij ook aangetast door het populistische anti-globalisme en de destructieve identity politics.

op 03 12 2016 at 16:56 schreef sjonnie:

Mijn zoon tieft na zijn studie ook op, met dank aan de “linkse” partijen. Bedankt ascher,samson,spekman,rutte,blok et cetera. Rot op dom stel bavianen.

op 04 12 2016 at 13:51 schreef Ernst:

@sjonnie

Tegen blanke mensen mag je inderdaad wel baviaan zeggen zonder racistisch te zijn.

Net als laatst bij onze dochter op een klassenavond waar iemand apekop tegen zijn zoontje zei. Direct steigerden mensen en schoten in een racisme-roep stuip om pas tot rust te komen toen ze inzagen dat het tegen een wit kindje werd gezegd. Geen racisme dus. Gelukkig maar.

Het is belangrijk om in te zien dat raciale gelijkheid betekent dat je lichte mensen anders behandelt dan donkere.

op 05 12 2016 at 17:53 schreef sjonnie:

Je hebt geen enkel idee hoe mijn familie in elkaar zit ernst.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS