Home » Archief » Islamitische farizeeërs


[27.07.2016]

Islamitische farizeeërs

Hassnae Bouazza

nat7

Blijkbaar zijn niet alle adverterende bedrijven bang voor de PVV-stemmer. De Rabobank heeft een reclamefilmpje met een gehoofddoekte moslima in de hoofdrol. Leuk voor de Nederlandse moslims, toch? De Rabobank zet hen in elk geval niet buitenspel.

Maar wie dacht dat er nu feest gevierd wordt in de Shariadriehoek, heeft buiten de waard gerekend. Die vrouw in dat filmpje is nog erger dan een hoer, briest een boze moslim op Facebook. De Rabobank maakt misbruik van ‘mooie mensen met een prachtig geloof voor een ernstige ziekte dat rente heet’, schuimbekt diezelfde moslim. ‘Hier zouden moslims nou echt massaal aangifte tegen moeten doen.’

Want de Rabobank doet in rente en zoals alle Koran-kennertjes weten is rente, oftewel ‘riba’, haram. Nog harammer dan ‘feestende moslims met flesjes Heineken’ of een ‘moslima achter de ramen op de Amsterdamse wallen’.

Wereldvreemde snuiters

Kolere! Zien die islamitische farizeeërtjes dan helemaal nooit wat door de vingers? Moslims die de koran en de islamitische wet écht bestudeerd hebben, leggen uit dat het helemaal geen uitgemaakte zaak is, van die riba, maar daar willen de zelfbenoemde vertegenwoordigers van God niets van weten. ‘Riba is haram! Wat zeg je? Ik kan je niet horen! LALALALA!!”

Wat ís dit? Invasion of the Body Snatchers? Kan er dan werkelijk niemand meer normaal doen? Aan de ene kant worden we belegerd door een stelletje zombies dat zich intellectueel waant en blaat dat het al te laat is voor Europa omdat ze achter elke boom een moslim met een bomgordel zien, en aan de andere kant deze wereldvreemde snuiters die even vergeten zijn dat er echt helemaal niemand is die op hun middeleeuwse mening zit te wachten.

Help! Héélp! Hééélp!

 

 

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Vorig jaar heeft ze in Beiroet de Arouwad Award gekregen voor haar stukken over de Arabische wereld. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 27.07.2016 @ 08:42

[Home]
 

16 Reacties

op 27 07 2016 at 11:46 schreef Gerard:

Dat verbod op woekeren en rente vind ik nu het meest moderne van de islam.

Een rentevrije maatschappij gaat minder gebukt onder enorme schuldenlasten en de verrijking van lieden die niets bijdragen aan de maatschappij

op 27 07 2016 at 13:05 schreef piethein:

Rente maakt meer kapot dan je lief is.

op 27 07 2016 at 13:08 schreef Olav:

Ik meen eens ergens (en ik kan nu natuurlijk niet meer terugvinden waar dat was…) een stukje te hebben gelezen over een islamitische bank. Die hief inderdaad bij een lening geen rente in de vorm van een percentage, maar stuurde wel met regelmaat een rekening voor onkosten of zoiets dergelijks. Evenredig aan de hoogte van het geleende bedrag, vanzelfsprekend.

Dus of je het rente noemt of niet, halal of haram, als je bij een bank leent dan moet je betalen. Dat lijkt een universeel gegeven. En overal ter wereld zijn mensen hypocriet, dat is ook al geen nieuws.

op 27 07 2016 at 16:14 schreef Bart Verduur:

Racistisch stuk

op 27 07 2016 at 16:28 schreef John de Beer:

Goed stuk Hassnae. Laat de wereld ten onder gaan aan domheid, maar niemand kan zeggen dat jij niet hebt gewaarschuwd!

op 27 07 2016 at 18:20 schreef Niek Holtzappel:

Het is niet goed of het deugt niet. Maakt niet uit of je domrechts, dommoslim, domlinks, domzwart of domwit bent.

op 27 07 2016 at 21:18 schreef Leon:

De wereld gaat idd die kant op. Goede argumenten gaan het niet winnen. En eerlijk gezegd ratio is geen optie in deze. Kanten worden gekozen. En helaas de “”we are the world filosofieën” gaan het(naar mijn bescheiden wereld) niet redden. Helaas dus ook deze site niet.

op 27 07 2016 at 21:38 schreef Sasha Berkman:

Gelukkig niet mijn probleem.

op 28 07 2016 at 04:38 schreef william55:

@ John de Beer,
Waar heeft zij voor gewaarschuwd? Ik zie het niet.

op 28 07 2016 at 09:11 schreef josefkuijpers@yahoo.com:

Vreemd de Koran zelfs een oordeel heeft over rente, maar over het ontvangen van uitkeringen, huursubsidie en gratis zorg, horen we onze moslims niet.

op 28 07 2016 at 13:23 schreef Anouar:

Enkel een kwestie van zoeken op facebook om een stelling,bevestiging van je eigen gelijk te krijgen.Je hebt voor en tegenstanders van lenen.Die zie ik in mijn eigen omgeving.Stuk lijkt me eerder een corrigerende tekst voor de postings van je evenknie.Nutteloos ook.Schuldig voelend gaat men zaken die afwijken van de mainstream even belichten.Hassnae haar taak omdat onmogelijk discriminerend want haar eigen mensen.Dit itt Peter.Althans,dat is de opzet.

op 28 07 2016 at 15:48 schreef cRR Kampen:

‘… horen we onze moslims niet.’ – projecteert doofheid.

op 28 07 2016 at 17:44 schreef John de Beer:

@William55

Begrijpend lezen: enerzijds zijn er de genoemde moslims met hun middeleeuwse gedachtegang, anderzijds de intellectuele schreeuwers die waarschuwen voor de ondergang van blank Europa. Voor Hassnae is de domheid van beide groepen, zo blijkt uit haar stuk, onverdraaglijk. Als dát geen waarschuwing is?!?

op 29 07 2016 at 01:35 schreef Murat:

“Anouar” …. Ja tuurlijk, zo heet jij ook echt, Klaas.

op 29 07 2016 at 08:02 schreef Johan:

De ene anonieme reaguurder die de andere anonieme reaguurder ervan beticht zich te verbergen. Op zich al lollig natuurlijk, maar juist onder dit stuk onbetaalbaar!

op 30 07 2016 at 19:16 schreef dewanand:

cit tekst Hassnae Bouazza:

‘Maar wie dacht dat er nu feest gevierd wordt in de Shariadriehoek, heeft buiten de waard gerekend. Die vrouw in dat filmpje is nog erger dan een hoer, briest een boze moslim op Facebook. De Rabobank maakt misbruik van ‘mooie mensen met een prachtig geloof voor een ernstige ziekte dat rente heet’, schuimbekt diezelfde moslim. ‘Hier zouden moslims nou echt massaal aangifte tegen moeten doen.’

———– antw dewa aapje en wieroe

N1: de vraag is of radicale moslims een renteloze rekening zouden willen op typisch Islamitische bankrekeningen van de Rabobank?? Het is voor een Westerse bank toch een gat in de markt en het levert behoorlijk wat geld op.

N2: terug naar de gouden standaard zoals IS wil en alle Moslim Fundamentalisten, zoals het was voor 1940 en weg met de internationele dollar en euro dictatuur is misschien toch niet een gek idee voor de hele niet blanke wereld buiten Europa en USA.

N3: de lange, lekker grootgeschapen, sterke, potente, superieure blanken zullen na 2040 wel 108 toontjes lager knorren als vieszwarte koelie apenlandje India nummer 2 wereldeconomie zal zijn. Ok ik hou wel van blanke homomannen en wil niet dat zij opraken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS