Home » Archief » Islamsatire


[05.01.2013]

Islamsatire

Peter Breedveld


Illustratie: Vitaly Gavrilovich Tikhov

Inmiddels ook een Oud & Nieuwtraditie: het gezeik over de oudejaarsconferences door het domrechtse deel van onze bevolking. Want links! en tegen de PVV! en dat! van onze! belastingcenten!

De voorstelling Met alle Respect van Theo Maassen is een week geleden uitgezonden en nog steeds zijn alle kippen van de leg en geven de koeien zure melk.

Maassen maakte grove grappen over Rooms-katholieken (“pedofielenclub”, “kutchristenen”), joden (“Weg ermee! Raus!”) Volendammers, en vooral moslims kregen ervan langs (Najib Amhali wist niet of hij Maassens sperma mocht doorslikken omdat het Ramadan was, en toen heeft Maassen hem op z’n knietjes gezet, met zijn billetjes naar Mekka: “dát is wat we in Eindhoven verstaan onder de Ramadan.”)

Bloed huilen

Maar hij maakte ook een grap over Geert Wilders en dat gaat natuurlijk te ver. Maassen zei dat Wilders’ beveiliging maar moest worden opgeheven, dan zou hij wat langer nadenken voordat hij wat zei.

Heel domrechts begon bloed te huilen, te beginnen op De Dagelijkse Stürmer, waar Tim Engelbart er maar meteen weer een oproep tot moord van maakte. Mijn vrienden van Hollandse Hufters hebben een fraaie bloemlezing samengesteld van het geschuimbek van de usual suspects op Twitter over Maassens grap.

Collectief beleefde lynchfantasie

Geheel voorspelbaar ging ook de laatste column van mijn goede vriendin Nausicaa Marbe over Maassens grap, die volgens haar geen grap kan zijn want ‘ironie is iets anders dan het opdreunen van wat je echt vindt.’

Mij was nooit eerder opgevallen dat Nausicaa (ik mag Nausicaa zeggen) paranormaal begaafd is en dus kan weten wat Maassen denkt. En niet alleen wat Maassen denkt, maar ook in de hoofden van zijn publiek kan ze blijkbaar kijken: ‘En dan blijkt waarom dat applaus zo agressief klinkt: het legt een collectief beleefde lynchfantasie bloot.’

Pistoolmetafoor

Ik vind die verontwaardiging nogal wonderlijk, want toen vorig jaar Theodor Holman, die zich verwant verklaarde met Anders Breivik, opriep om Polen dood te schieten, twitterde Nausicaa korzelig dat Holman natuurlijk maar een ‘pistoolmetafoor‘ gebruikte. Maar lieve Nausicaa, als Holman een pistoolmetafoor mag gebruiken, waarom wil je dan Theo Maassen het recht ontzeggen een beveiligingsopheffingsmetafoor te gebruiken?

Volgens Nausicaa houdt Maassen het taboe op islambelediging in stand. Misschien was ze net even oliebollen opwarmen toen Maassen zijn Ramadangrap maakte, en moest ze juist plassen toen Maassen burqadraagsters beledigde.

Taboe op islambelediging

Ook Marokkanendeskundige Bart Schut zat te drammen dat Maassen geen grappen over de islam durft te maken. Hij schrijft op de site van de Volkskrant: ‘De omzichtige en toch ook opzichtige manier waarop cabaretier Theo Maassen in zijn eindejaarsconference om de islam sloop, is kenmerkend voor de mix van politieke correctheid en angst die heerst onder onze humoristen.’

Nu zie ik die angst onder humoristen zelf ook wel, onlangs heb ik zelfs de Extreme (Artistic) Cowardice in Cartooning and Drawing Comics Award uitgereikt aan de Nederlandse strip- en cartoonwereld, maar juist Maassen ‘sloop’ niet omzichtig om de islam heen. Dan heb je gewoon niet goed opgelet.

Is islamsatire dood in Nederland?

Volgens Schut is islamsatire dood in Nederland, ook dat is baarlijke nonsens. Wij van Frontaal Naakt bedrijven al sinds de oprichting van deze site snoeiharde islamsatire. Hier staat bijvoorbeeld de cartoon van Gregorius Nekschot die PowNed niet aandurfde en die GeenStijl daarna met veel poeha publiceerde, exact drieënhalf jaar nadat-ie voor het eerst op Frontaal Naakt volstrekt onaanstootgevend stond te zijn. Hier staat de cartoon waar de profeet zich aan zijn vrouw Aicha vergrijpt en die Nekschots uitgever, Xtra, besloot niet op te nemen in zijn eerste bundel en deze spotprent van de profeet is getekend door een moslim, Hassnae. Cartoonist Elmer de Gruijl schopt op Frontaal Naakt alle Nederlanders in hun ballen, en daar horen de moslims gewoon bij.

Nooit ook maar een zweem van protest gehoord van de moslims, nooit bedreigd, nooit uitgescholden.

Ja maar dat telt niet, hoor ik de domoren al zeggen, want niemand kent Frontaal Naakt, dus wordt er ook niemand gekwetst. Nou, toen ik voorzichtige kritiek begon te uiten op Geert Wilders, stroomden wél meteen de bedreigingen binnen en toen ik een grap maakte ten koste van PVV’ers werd ik zelfs gelyncht door de Telegraaf Media Groep. Toen bleken heel erg veel mensen Frontaal Naakt heel erg goed te kennen.

Grappen over Wilders, díe zijn taboe!

Waaruit we kunnen concluderen dat er in Nederland geen taboe is op het maken van islamgrappen maar wel een heel erg groot taboe op het maken van grappen over Geert Wilders en de PVV.

Geïnspireerd door het gejammer van Bart Schut besloot GeenStijl van de week maar eens het goede voorbeeld te geven. Redacteur Johnny Quid schreef een ongelofelijk slap stukje waarin hij de hoogtepunten uit tien jaar domrechts islamgekanker op een rijtje zet, kennelijk bedoeld als ‘islamsatire’.

Piemel afvegen

Johnny Quid ofwel Matthijs van den Beukel probeert wel vaker satire te bedrijven, maar hij heeft het gevoel voor humor van een afvallige evangelist. De Rien Poortvliet van de satire, dat is Johnny Quid. Er staat in zijn stukje één leuke islamgrap, over het afvegen van je piemel aan een hoofddoekje en die grap is – dit is echt heel erg lachen – gestolen van Theo Maassen, die ‘m zes jaar geleden maakte in zijn show Tegen Beter Weten In.

Wie afgelopen jaar ook beveiligd werd na het maken van politiek incorrecte opmerkingen over abortus, was SGP’er Kees van der Staaij. En weet u wat nou zo leuk is? Cabaretier Guido Weijers grapte in zíjn oudejaarsconference dat als Van der Staaij zulke dingen zegt, hij niet beveiligd moet worden (hier te zien, in de zeventiende minuut).

Guido Weijers mag het wel!

Maar Weijers komt uit de SBS 6-stal en ligt een stuk beter bij domrechts dan de Vara-cabaretiers, dus daar hoor je De Dagelijkse Stürmer, de Roze Khmer, Bert Brullen, Bas Paternotte en Nausicaa Marbe niet over.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 05.01.2013 @ 12:34

[Home]
 

113 Reacties

op 05 01 2013 at 12:45 schreef zonder opleiding.:

Nooit geweten dat er zo veel mensen zijn die een conference zo ontleden. Ik heb genoten van Theo Maassen, hij kan de vinger op de zere plek leggen. En ik kwam er ook achter dat hij verschillende uitspraken deed die ik hier ook gelezen heb, b.v: ik ben bang dat domme mensen het over gaan nemen, misschien is dom rechts daarom zo verongelijkt?

op 05 01 2013 at 12:55 schreef Sammie Saul:

Ik heb me de afgelopen dagen ook echt kapot geërgerd aan alle kritiek op de conference van Maassen. Het is van zo’n kleinzielig niveau dat ik me afvraag wat die mensen beweegt. Je moet echt een verdomd pathetisch en ongeïnspireerd bestaan hebben dat je een column gaat schrijven over het gehalte aan Islamgrappen in een conference, dan heb je het echt niet begrepen. Dat je column vervolgens inhoudelijk niet eens klopt maakt het helemaal treurig. Autistische kleingeestigheid voor gevorderden is het. Het leek de afgelopen week wel een verplicht nummertje voor elke zichzelf respecterende columnist: schrijf een verzuurd stukje over de conference van Maassen en laat daaruit blijken dat je er geen fuck van hebt begrepen.

Blij te lezen dat iemand zich niet aan die opdracht heeft gehouden in ieder geval.

op 05 01 2013 at 13:00 schreef Leppa:

“…toen heeft Maassen hem op z’n knietjes gezet, met zijn billetjes naar Mekka: “dát is wat we in Eindhoven verstaan onder de Ramadan.”)”
=> Peter, Theo zegt: ‘Rammen dan’ (dat is qua woordgrap in dit verband veel leuker dan Ramadan).

op 05 01 2013 at 13:16 schreef Tayfun Balçik:

Ja, maar mensen, wat die columnisten allemaal zeggen klopt waarschijnlijk niet helemaal, MAAR HET IS WEL WAAR!

op 05 01 2013 at 13:29 schreef Edo:

Heel goed stuk. Theodor Holman maakte trouwens geen grap toen hij zei dat hij de analyse van Martin Bosma en Breivik deelde.
En dat hij het een interessante keuze vond of terreur, of het parlement. Want in wezen was Wilders natuurlijk eigenlijk een hele nette man, dat is Berlusconi vergelijken met Robert M, om vervolgens te concluderen dat Berlusconi een heel normaal seksleven heeft.
Theo Maassen zegt steeds grovere dingen, en maakt z’n publiek medeplichtig, hij zegt ook dat Tristan van der Vlies afgeknald had moeten worden.
Daarbij zegt hij dat allerlei bevolkingsgroepen wegmoeten. Om vervolgens te zeggen, (wellicht ten overvloeden), ik weet niet of dit allemaal wel zo’n goed idee is.
Uit alles kan men dus opmaken dat Theo Maassen i.t.t. tot Theodor Holman niet geschift is.

op 05 01 2013 at 13:34 schreef Rachid:

Hij zegt ook niet met zijn billetjes naar Mekka, maar met zijn billetjes naar het westen. En dan bidt hij dus naar het oosten, richting Mekka. De grap is nu inderdaad minder leuk, maar volgens mij doet dat niets af aan het verhaal. Dat klopt namelijk volledig en heb mij er vandaag, na het lezen van de column van N. Marbe, heel erg over zitten opwinden. Mijn opwinding staat hierboven keurig omschreven. En dat terwijl ik de gewoonte heb, het met niemand eens te zijn.

op 05 01 2013 at 13:41 schreef Pyt van der Galiën:

Waaruit we kunnen concluderen dat er in Nederland geen taboe is op het maken van islamgrappen maar wel een heel erg groot taboe op het maken van grappen over Geert Wilders en de PVV

Dat klopt, denk ik. Wilders is een martelaar, iemand die zich opoffert voor ons. Dat beeld wordt zorgvuldig gecultiveerd (o.a. door Nausicaa Marbe). Inmiddels is dat beeld zó overheersend, dat elke grap over de beveiliging van Wilders wordt gezien als een poging die beveiliging op te heffen en Wilders weerloos uit te leveren aan de jihadisten. Nieuwrechts (een betere term m.i. dan domrechts) is er van overtuigd dat de dood van Wilders de diepste wens is van zowel ‘links’ als het ‘establishment'(die grotendeels samenvallen).

Voor Nieuwrechts is een grap over Wilders bijna per definitie geen ‘grap’ maar verwijst die grap – al dan niet bewust – naar het verlangen van ‘links’ Wilders te doden. Dat is géén politieke retoriek (in elk geval niet bij de aanhang), maar iets waar men oprecht van overtuigd is.

op 05 01 2013 at 13:47 schreef Tayfun Balçik:

Waarom is de grap nu minder leuk Rachid?

op 05 01 2013 at 13:49 schreef Max:

@Sammie Saul:

“Ik heb me de afgelopen dagen ook echt kapot geërgerd aan alle kritiek op de conference van Maassen. Het is van zo’n kleinzielig niveau dat ik me afvraag wat die mensen beweegt.”

Ze intimideren…ze proberen iemand via die weg de mond te snoeren….nooit laten gebeuren,de dingen nog harder en openlijker verkondigen!
Peter Breedveld doet dat met klasse!Daar moeten we een voorbeeld aan nemen.

op 05 01 2013 at 14:36 schreef MNb:

Ik heb vandaag een paar dingen geleerd. Nummer 1 is dat ik alsnog die conference van Theo Maassen moet gaan zien.

op 05 01 2013 at 15:46 schreef ed:

‘Wie uitdeelt, moet kunnen incasseren ook’, denk ik altijd maar. Zolang het dan alleen over meningen gaat, niet over bepaalde handelingen, is er weinig aan de hand.
‘Fascistenleider Wilders’ is natuurlijk vuige laster*, omdat eenieder die op hem gestemd heeft, daarmee als ‘slecht’ weggezet wordt, en volgens het motto dat niet kan zijn, wat niet hoort te zijn, ook als ‘ongewenst element’. Van dit schemergebied maakt Peter gebruik, want waar geen aanklager is, daar is ook geen rechter.

*’Rufmord’

op 05 01 2013 at 15:57 schreef Sven - Moordrecht:

Ik heb er wel om kunnen lachen, maar vond ook wel dat hij de moslims spaarde in zijn conference. Verder geen probleem mee, want hij is nou eenmaal links en denk anders over de multiculturele problemen dan rechtse mensen zoals ik. Wat me stoort is dat zowel links als rechts allerlei groepen gaat benoemen die er moeite mee zouden hebben. Als rechtse rakker heb ik er echt geen problemen mee dat hij ons of andere op de hak neemt. Als je namelijk niet om jezelf of je religie kan lachen ben je gewoon een ontzettend triest persoon. Wat ik wel mis is het schoppen dat links in de jaren 70 deed tegen de kerk (en moskee / synagoge). Men is nu veel te bang geworden voor de lange tenen van mensen die willen dat je volgens hun sprookjesboek gaat leven.

op 05 01 2013 at 16:06 schreef Pyt van der Galiën:

@Edo

Ja, die discussie op AP is hilarisch.

Reaguurder AP tegen Edo: ‘noem eens een harde grap van een cabaretier over de islam ‘

Edo: ‘Hier’
Reaguurder: ‘Richt zich niet tegen het dogma. Telt niet’

Edo: ‘Deze dan’
Reaguurder: ‘Niet hard genoeg. Telt ook niet’

Edo: ‘Nou, dan deze’
Reaguurder: ‘Die is niet grappig. Dus is het geen grap. Telt ook niet’

Een perfecte illustratie van de grenzeloze domheid van het PVV-electoraat.

Dat je een ban hebt wil toch nog niet zeggen dat je AP niet kunt bezoeken? Je kunt er alleen niet meer posten.

op 05 01 2013 at 16:51 schreef Bertje:

Raar hoor dus grappen over moslims en de islam worden gepareerd onder het motto “ja maar dat zijn geen echte grappen want……”
Om pyt zijn term te gebruiken ( met een vleugje van mezelf) nieuw-oud rechts vind het pas een leuke grap als je een moslim met benzine overgiet en aansteekt, of op zijn minst erg schoffeert en beledigd tot op het bot.

Met ongeloof heb ik de diverse stukken gelezen waarin mensen tekeer gingen tegen theo maassen en dacht alleen : wat een grap zeg!

op 05 01 2013 at 16:53 schreef Edo:

@Pyt Nee ik heb echt een uberban.
Ook Geenstijl kan ik niet op deze computer bekijken. Ik ben daar op de 1 of andere manier heel goed in, in die bans krijgen.

@Ed Wat nou vuile laster. Het is niet geheel opmerkelijk om de opvatting te hebben dat Wilders fascistisch is hoor.
Kinderen voor kinderen liedjes kamervragen stellen omdat er Allah Akbar in voorkomt, scherp schieten voorstellen als er een x een voetbalrel is met allochtonen, zeggen dat (hoewel hij het niet wil) van rassenrellen een goede werking uit kan gaan, elke keer als er een allochtoon in aanraking komt met justitie kamervragen stellen. Fractiegenoten en oud-fractiegenoten die welwillend xenofobisch lopen te babbelen op Stormfront. Een beweging geleid door 1 man, waar niemand lid van kan worden. Je kan er gewoon niet om heen. Karaktermoord is bij de PVV gewoon herhalen wat ze doen en zeggen.
En toch wil ik NIET dat Wilders doodgeschoten wordt, ondanks mijn stellige indruk is dat de PVV fascistisch is.

op 05 01 2013 at 17:18 schreef Max:

De laffe gedragingen van de PVV achterban,de bedreigingen die zijn achterban uiten naar mensen omdat die iets vinden wat hun onwelgevallig is…Geert Wilders heeft er nooit afstand van genomen of ze er over aangesproken….nooit!
PVV is een uiterst rechtse partij met fascistoïde trekken.
Het is geen democratische partij!

op 05 01 2013 at 17:25 schreef Babe:

Inderdaad kinderachtig dat de Wilders kliek niet kan lachen om grappen over hun mascotte. (De grap die hier aangehaald werd vond ik leuk). Selectieve verontwaardiging.

Verder ben ik niet zo van de harde grappen. Ze worden steeds beledigender en schreeuweriger. Ik vraag me af wat er van zou over blijven als je publiek en gelach zou weglaten. Lachen werkt aanstekelijk, dat weten we van die amerikaanse onzinseries met gelach er achter. Mensen in zo’n zaal willen laten zien dat ze ’t snappen en lachen om het hardst mee. Daardoor krijg je een soort dynamiek van Dit is Leuk.

op 05 01 2013 at 17:40 schreef Hans V:

Wat een gedoe rondom een conferance,als zo ietsin het buiteland gebeurd lachen we erom.
Nederland op z’n smalst!!”(

op 05 01 2013 at 17:59 schreef ed:

@Edo;

Punt blijft, dat het concept van democratische politiek teruggaat op de gedachte, dat het volk de overheid controleert, niet andersom. Daarom kan het de overheid nooit toegestaan zijn, in de politieke wils- en meningsvorming van het volk in te grijpen. Het bestrijden van meningen en het uitdelen van morele censuurlabels van overheidswege is met een democratisch staatsbegrip onverenigbaar.
De overheid kan alleen het misbruik van burgerrechten proberen in te dammen. ‘Misbruik’ is het soort gebruik van burgerrechten, dat de ontwrichting van precies die grondwettelijke ordening dient, waardoor deze zelfde burgerrechten gegarandeerd worden.
De ‘strijd tegen Wilders’ geldt alleen meningen. Maar mijn vermoeden is, dat men hierbij niet zozeer de grondwet zelf in bescherming wil nemen, omdat die natuurlijk ook het eigen recht op vrije meningsuiting garandeert. In de strijd tegen ‘rechts’ zijn gewichtige interessen, niet in de laatste plaats van gezaghebbende minderheden, van doorslaggevender belang.

op 05 01 2013 at 18:32 schreef Ralph van der Geest:

@ Max, helemaal mee eens. En hier kun je lezen hoe, als het tegenzit en we er nú niks aan doen, het niet alleen in Griekenland maar ook hier gaat worden: een overheid die zich middels fascistische knokploegen staande tracht te houden:
http://www.krapuul.nl/blog/96239/griekse-nazipartij-groeit-kool/
en ook deze schokkende onthulling over hoe politie en de die fascistische knokploegen nauw samenwerken in het terroriseren van buitenlanders:
http://www.guardian.co.uk/world/2012/oct/26/golden-dawn-infiltrated-greek-police-claims?INTCMP=SRCH

op 05 01 2013 at 18:39 schreef Pyt van der Gali�n:

@Sven

Wat ik wel mis is het schoppen dat links in de jaren 70 deed tegen de kerk (en moskee / synagoge)

De omstandigheden waren in de jaren ’60 en ’70 heel anders. Destijds werd Nederland de facto geregeerd door christelijke partijen, waar PvdA en VVD beurtelings bij aan mochten schuiven. Bovendien hadden de kerken tot diep in de jaren ’60 een stevige greep op het culturele leven. Viel je het institutionele christendom aan, dan viel je rechtstreeks de machtsstructuur in Nederland aan. M.a.w.: kritiek op de Kerk(en) was kritiek op de macht.

Degelijke kritiek is nu om voor de hand liggende redenen tamelijk zinloos. Hetzelfde geldt voor kritiek op moskee/synagoge. Waarom zou je? Beiden zijn in Nederland geen machtsfactor van betekenis (tenzij je geloof hecht aan de malle samenzweringstheorieën van Bat Ye’or). Schoppen tegen DE Kerk, synagoge of moskee is anno 2013 tamelijk goedkoop.

Mij lijkt het zinniger om te gaan schoppen tegen reactionare fundamentalisten als Hamas en de Moslim Broederschap i.p.v. DE islam. Maar ook dat ga ik niet samen met Martien Pennings en Joost Niemöller doen.

op 05 01 2013 at 19:37 schreef Asman:

Waarom zou men moeten schoppen tegen democratisch verkozen organisaties als Hamas en de Moslimbroederschap?

Ieder volk heeft zelfbeschikkingsrecht en het is niet aan ons (de boze bange blanke burgerturf)om volkeren en landen de mores te leren over democratie,als we zelf de verkozen instituties van die landen niet respecteren.

op 05 01 2013 at 19:47 schreef ed:

@Pyt

Maar waar de ‘eigen cultuur’ wijkt, daar komt onvermijdelijk de islam in de plaats. In de pas geopende moskee komt niet alleen een kapper en een ‘süpermarket’, er komt ook een kinderopvang, een artsenijpost en een islamitische maatschappelijk werker.
Het gaat erom te zien, dat met de islam niet alleen een vreemde godsdienst binnengehaald is, maar ook de bijbehorende maatschappelijke formatie. En als je daar je vraagtekens bij stelt, ben je al bijna een Wildersstemmer.

op 05 01 2013 at 20:24 schreef Ralph van der Geest:

@ Ed, “Fascistenleider Wilders’ is natuurlijk vuige laster*, omdat eenieder die op hem gestemd heeft, daarmee als ‘slecht’ weggezet wordt…”
Nee hoor, het is de enige omschrijving van dat miseelijkmakende sujet dat gefinancierd wordt door het vunzigste van het vunzigste uit de VS en Israël.
En iedereen die op hem gestemd heeft moet per direct het recht om te stemmen worden ontnomen en het land uitgetrapt worden.
Voor onderbuikfiguren en fascisten is geen plaats. Simple as that.

op 05 01 2013 at 21:21 schreef ed:

@van der Geest:

Het favoriete gezelschapsspelletje van de hogepriesters van de moraal en de verlichting: de heksenjacht op andersdenkenden. Deze mensen kennen geen andere verhouding tot hun medemensen, dan alleen aanval en denunciatie. Het komt niet in ze op te bedenken, dat politieke theorie ook ergens anders voor bedoeld zou kunnen zijn, dan om een speurtocht naar ‘vijanden’ te organiseren.
Bah.

op 05 01 2013 at 21:35 schreef Peter:

Kijk naar je eige, Ed, en je islamofobe angstvisioenen. Als je dan een ander verwijt speurtochten naar vijanden te organiseren, heb je je gezicht met hondepis gewassen.

op 05 01 2013 at 21:57 schreef ed:

‘Hondenpis’ is volgens mij veel minder gevaarlijk dan een gebrek aan vooroordelen. Dat laatste kan je in bepaalde omstandigheden namelijk wel je leven kosten.

Kortgesloten vraag ik me af, hoe jij enerzijds altijd de nadruk kunt blijft leggen op het vreedzame karakter van de islam, terwijl jij anderzijds in je dagelijkse leven allang rekening hebt leren houden met de mogelijkheid van islamitisch gemotiveerd geweld, dus wanneer je de dagelijkse stroom berichten een beetje volgt. Dus hoe jij dat in jouw denken verenigt, als het ware.

op 05 01 2013 at 22:10 schreef Pyt van der Galiën:

@Ed

Het begrip ‘eigen cultuur’ is nogal problematisch. Culturen zijn geen statisch gegeven. Een cultuur is dynamisch, is permanent aan het veranderen en neemt steeds nieuwe invloeden op. Proberen een cultuur te ‘bevriezen’ is tot mislukken gedoemd.

Eigenaardig genoeg is dat precies wat zowel religieuze fundamentalisten als reactionaire nationalisten als Wilders en Le Pen proberen te doen. De eersten creëren een imaginaire geloofsgemeenschap, de laatsten een al even imaginaire volksgemeenschap. In geen van beide gemeenschappen is plaats voor ‘de Ander’. En in beide gevallen moet ‘de Ander’ het ergste vrezen.

op 05 01 2013 at 22:17 schreef Peter:

terwijl jij anderzijds in je dagelijkse leven allang rekening hebt leren houden met de mogelijkheid van islamitisch gemotiveerd geweld

Heb je mijn stuk wel gelezen, Ed? Ik hou geen rekening met islamitisch gemotiveerd geweld. Ik ben beduchter voor de PVV-aanhang die me dagelijks bedreigt, mijn adres verspreidt en me op dodenlijsten zet.

op 05 01 2013 at 23:11 schreef Sammie Saul:

lol, Ed komt over als iemand die er heilig van overtuigd is dat elke zwarte een wilde kannibaal is met een voorkeur voor weeskindjes. Mijn god, wat moet de man het zwaar hebben rond sinterklaas.

op 05 01 2013 at 23:18 schreef boris:

Bij 99% van de cabaretiers moet je islam satire met een vergrootglas zoeken. Over de versleten Wilders grapjes struikel je echter zowat. Ooit was cabaret baanbrekend, met satire over christenen. Nu heerst de lafheid, te schijterig om de islam op de hak te nemen. Bang om ook met afgesneden hoofd op de Linneausstraat te eindigen. Er is nog maar één cabaretier met ballen. Hans Teeuwen. De rest is VARA bagger.

op 05 01 2013 at 23:20 schreef Peter:

Het maakt niet uit hoeveel feiten je aandraagt. Mongolen als Boris blijven gewoon hun s;leetse riedeltjes afdraaien.

Van Gogh was tien jaar geleden, Boris. Anders Breivik schoot er tachtig dood in naam van zijn profeet Wilders.

op 05 01 2013 at 23:38 schreef Sasha Berkman:

Boris is gewoon een typische PVV. Een leugenaar die de waarheid gewoon omdraait alla Goebels. Moslims moeten vandaag de dag de meest smerige Hitleriaanse praatjes maar gewoon accepteren terwijl niemand mag zeggen dat Wilders een proto-fascist en een smerige leugenachtige hypocriete haatzaai schoft is.

Je mag in dit land vandaag de dag letterlijk alles beweren over moslims en de Isalm, of het nu waar is of niet. Zeg je iets realistich over de hitleriaanse schoft Wilders dan moet je dekking zoeken.
Churchil schijnt gezegt te hebben dat de volgende generatie fascisten zich anti-fascistisch zal noemen. Kijk je naar Wilders en zijn misselijk makende achterban dan moet je toegeven dat de uitvinder van Concentratiekampen hierin wel gelijk heeft gekregen.

op 05 01 2013 at 23:45 schreef MNb:

“Ieder volk heeft zelfbeschikkingsrecht”
Nou daarom, Asman, moeten we schoppen tegen Hamas. Die heeft het Gaza-volk dat beschikkingsrecht afgenomen. De Moslimbroederschap wacht ik nog even af, al zijn niet alle tekenen hoopvol.

Ed, kun je me even aanwijzen waar PB het over het vreedzame karakter van Hamas had? Islamitisch is die club wel.

op 06 01 2013 at 00:44 schreef Tayfun Balçik:

Hamas is door Israël opgericht om een mogelijke eenheid onder de Palestijnen te voorkomen. Een klassiek spelletje van verdeel en heers. Toen Hamas in 2006 de verkiezingen won zei de VS en Israël, tegen de Palestijnen, ‘jullie hebben verkeerd gestemd’, hoe democratisch is dat? Altijd hoor je het fabeltje dat Israël de enige democratie is in het Midden-Oosten. Hoe democratisch kan je zijn als je al die vluchtelingen weigert op te nemen? Hoe democratisch kan je zijn als je de Nakba (de etnische zuivering bij de bloedige geboorte van de staat Israël in 1948, waarbij ongeveer 800.000 Palestijnen zijn gedeporteerd) niet erkent? Wilders vindt dit allemaal geen probleem, integendeel hij wilt ‘de klus’ helemaal klaren door de rest van de Palestijen naar Jordanië te deporteren. Deze man hoef je niet te verdedigen.

op 06 01 2013 at 00:54 schreef dewanand:

namaste Pyt van Galien,

Jouw posting vind ik heel mooi en het getuigt van inzicht in de problematiek. Heel goed begin van het nieuwe jaar.

Islam is niet statisch, net als Hindoeisme, christendom, jodendom, dewanisme, winti, en chinees communisme. Wel hoorde ik vaak van het is de domme achterlijke fantasieloze blanke man die het vertikt om mee te doen met de buitenwereld en zich opsluit in een donker bruin peeshokje met heineken, porno, een blanke slet, een patatje en wat droge peentjes. 80 procent van al het voedsel van de blanke man komt uit de zwarte en gekleurde wereld, zijn condooms en zwarte koffie worden in zwarte landen gemaakt, dus wat zeikt hij nog. Als alle Turken en Marokkanen morgen Nederland verlaten dan storten zeker 40 procent van vele bedrijfs sectoren totaal in dus wie zeikt hier nog? Kan Wilders zeggen wat een moslim is of ziet hij zwarte spoken?

Mail dit naar Wilders en de media met een foto van Wieroe de hindoe kat, als de grote denker in Delft kennisstad:

Geert Wilders heeft weinig te bieden aan blanke Hollanders

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1301
Offerdatum 12 juni 2012

http://www.dewanand.com/wfor1301.htm

dewanand

op 06 01 2013 at 10:25 schreef boris:

Als Noorwegen een Fortuyn had gehad om dat verstikkende socialistische polcor bigbrother klimaat in het Scandinavische eens weg te blazen dat was er nooit een Breivik opgestaan, Petertje!

op 06 01 2013 at 10:54 schreef Tayfun Balçik:

Breivik zal erg gelukkig zijn met die analyse, Boris.

op 06 01 2013 at 10:57 schreef Robert Keizer:

Maar het was dan ook wel héél gemeen van Theo Maassen om te insinueren dat mensen best eens wat langer na zouden voordat ze beginnen te schreeuwen.

Want nadenken behoort nou eenmaal niet tot het mogelijkhedenspectrum van de moderne islamofoob. Bepaalde reacties alhier tonen dat maar eens (ten overvloede) aan.
De Wilders-fanboys hebben een griezelig dikke plaat voor hun veelal Arische koppen en zijn dientengevolge volslagen blind voor het onophoudelijke spervuur aan totale debiliteit dat uit de onwelriekende mond van hun Grote Geblondeerde Lijder voortkomt.

Als hypocrisie ooit nog eens een Olympisch onderdeel wordt, dan kan Nederland zich verheugen op een enorme medailleoogst.

op 06 01 2013 at 11:07 schreef sabaroth:

Sasha, ik snap je even niet met je churchill en antifascistische fascisten.
Is wilders lid van de AFA of zo?

op 06 01 2013 at 11:44 schreef Peter:

Als Noorwegen een Fortuyn had gehad om dat verstikkende socialistische polcor bigbrother klimaat in het Scandinavische eens weg te blazen dat was er nooit een Breivik opgestaan, Petertje!

Dat is terroristenretoriek, Borisje! Daarmee bevestig je exact mijn punt. De PVV-aanhang staat gewoon achter Breivik. Breivik wist dat ook.

Als het Westen met zijn kleverige tengels van de Arabische wereld was afgebleven in plaats van die op te zadelen met zijn schuldgevoel over de Holocaust, hadden de Twin Towers er nog gestaan, Borisje!

op 06 01 2013 at 12:02 schreef Pyt van der Galiën:

Churchill heeft nooit iets dergelijks gezegd. De quote is waarschijnlijk afkomstig van Huey P. Long, een vooroorlogse Amerikaanse populistische politicus. Long schijnt in een toespraak iets gezegd te hebben in de trant van: “When Fascism comes to America, it will be called anti-Fascism!”.

Mogelijk verwijst Long naar een uitspraak van ene prof. Luccock, die blijkbaar behalve theoloog ook dominee was en in een preek ooit zei: “When and if fascism comes to America it will not be labelled “Made in Germany”, it will not be marked with a swastika, it will not even be called fascism. It will of course be called “Americanism”.

Vervang in dat laatste citaat ‘Amerika’ door ‘Nederland’ en het lijkt me duidelijk dat professor Luccock een vooruitziende blik had.

op 06 01 2013 at 12:41 schreef teun:

Holocaust en schuldgevoel van arabieren ? Vlgs mij ben je de weg kwijt Peter ! Arabieren hebben nergens een schuldgevoel over . Zij voelen zich altijd goed en onschuldig . Ze willen alleen gewoon wereldheerschappij en die hebben ze (nog) via de olie . Alleen zijn ze te dom om dat zelf te kunnen exploiteren en daar hebben ze dan dat vervloekte westen nu weer voor nodig.

op 06 01 2013 at 12:44 schreef boris:

‘Als het Westen met zijn kleverige tengels van de Arabische wereld was afgebleven in plaats van die op te zadelen met zijn schuldgevoel over de Holocaust, hadden de Twin Towers er nog gestaan.’ Oh jee, Peter en historisch besef. Moeten we nou ook nog teruggaan naar de Barbarijse zeerovers? Of Poitiers? Of de Seldjoeken die de verschroeide aarde tactiek op Byzantium toegepast hebben? Hoever terug Peter? Voor je ‘hunnie hebben het gedaan en ikkie niet’ argumentatie?

op 06 01 2013 at 12:48 schreef Peter:

O sorry, boris, ik wist niet dat alleen Breivikbewonderaars het ‘hunnie hebben het gedaan en ikkie niet’-argument mochten gebruiken.

En teun moet leren lezen, in plaats van zich meteen weer te laten triggeren tot een racistische anti-Arabieren-rant.

op 06 01 2013 at 13:12 schreef Pyt van der Galiën:

Ik vind Teun wel grappig. Als ik het goed begrijp streven Arabieren dus naar wereldheerschappij, maar zijn ze te dom om die heerschappij ook daadwerkelijk te realiseren. Daarvoor hebben ze de veel slimmere Westerlingen nodig. Hoogst intelligente Westerlingen die oliedomme Arabieren aan de wereldheerschappij helpen. Interessant, Teun. Zijn die Arabieren dan wel zo dom en die Westerlingen zo slim? Ik ben benieuwd naar jouw mening in deze. Of ga je ons dan vermoeien met een betoog over Eurabië en cultuurmarxisten?

op 06 01 2013 at 13:12 schreef babs:

Boris,
Ben je nu opzettelijk een karikatuur van domrechts aan het neerzetten?

op 06 01 2013 at 13:23 schreef P. Ersoon:

Er moest en zou na de val van de muur een nieuwe vijand komen. Die dreiging zou vanuit het zgn. Wanhabisme komen, zo viel reeds eind jaren negentig in oa. Newsweek te lezen. Vervolgens werden wij geconfronteerd met aanslagen die werden toegeschreven aan religieuze motieven. Dat terwijl het toch niet bepaald realistisch is de schuld daarvan aan niet minder dan een miljard mensen toe te schrijven. Vervolgens zie je dan dat dit exact is wat gebeurd is, alsof de angsten van Israel ineens die van het hele westen werden. Daarmee zou je kunnen stellen dat ook nu weer, zoals zo vaak het geval is geweest in de geschiedenis, religie worst misbruikt om mensen tegen elkaar op te zetten. Mensen die onder de invloed van dat wat ze wordt voorgehouden een uitlaatklep voor hun frustraties kanaliseren en vervolgens cultiveren. Ook al is dat niet op de juiste aananames gebaseerd. Het punt is dat mensen niet inzien dat ze gemanipuleerd worden door extreme factoren die er bij gebaat zijn om verdeeldheid onder de bevolking te zaaien om er vervolgens zelf beter van te worden. Wat dat betreft geeft bovenstaand artikel en Frontaal Naakt in het algmeen een genuanceerd beeld. Waarvan akte. Wieroe zij met U.

op 06 01 2013 at 14:39 schreef MNb:

“Altijd hoor je het fabeltje dat Israël de enige democratie is …”
Niet van mij, Tayfun. Dat heb ik een paar jaar geleden opgegeven toen de Israëlische regering uitspraken van het eigen Hooggerechtshof negeerde. Kort daarna leerde ik over de behandeling die Negev-bedoeïenen krijgen – decennia lang een zeer loyale bevolkingsgroep.
Alleen zegt dat allemaal niets over Hamas.

op 06 01 2013 at 16:01 schreef Tayfun Balcik:

Dat is heel goed MNb, het geweld van Hamas moet je zien in de context van een staat die juist is ontstaan via terroristische daden (staatsterreur van Israël). Net als Turkije. Als Mustafa Kemal (die later Ataturk werd genoemd) de oorlog niet had gewonnen dan zou hij in de geschiedenisboekjes zijn terechtgekomen als een ‘geneutraliseerde’ terrorist. Turkije en Israël lijken dan ook erg op elkaar. Beide zijn gebouwd op een fundament van staatsterreur tegen minderheden.

op 06 01 2013 at 16:28 schreef Lucas:

Brand!

http://hollandsehufters.blogspot.nl/2012/12/het-gelijk-van-theo-maassen.html#more

op 06 01 2013 at 17:10 schreef Sasha Berkman:

sabaroth: Neen, Wilders noemt de islam fascistisch.

op 06 01 2013 at 17:35 schreef dewanand:

namaste Peter en hoogbegaafde blote Fnaakters,

Ja, Wieroe geniet echt als Hindoe kat van de intelligente literaire vonken op Frontaal Naakt, hoewel hij maar 5 miljard hersencellen heeft en heel diep moet nadenken om al die mensapen hier met 100 miljard hersencellen (100 MD aapwezens) te doorgronden.

Wieroe moest wel even achter zijn oren krabben vandaag toen hij een mailtje las van een hindoestaanse christelijke vrouw die ons dit duidelijk maakte, citaat mailtje:

“Maar mijn God is wereldwijd beroemd en bekend. Zijn kinderen praten niet zo. Dat heeft Hij ons geleerd.
Wie aan Zijn kinderen komt zal Hij verwoesten.
Kijk maar hoe ze mij hebben behandeld in de RK Kerk. En zie wat hij met ze gedaan heeft.
Elegant Travel die mij opgelicht heeft. Heeft Hij tot de bodem vernield.
Mijn God loont het goede en straft het kwade. De wet van Karma is dan onherroepelijk.
Als ik de zaak verlies zal Jezus de Hemel en de aarde laten bewegen. Wat ik deed was mensen gelukkig maken en Zijn naam verhogen. Wie mij dat afpakt, wie mij kwaad berokkend zal te maken krijgen met Hem. Ik ben zo zeker van zaak. 100% omdat ik Hem ken. ”
eind citaat

Ja, wieroe vind deze mensapin zo zielig.

dewanand

op 06 01 2013 at 19:36 schreef Henk ten Doeschate:

Als je uitgaat van gelijkheid, vrijheid en broederschap, dan heb je een probleem als je andersdenkenden weg gaat zetten als racist of fascist. De andersdenkende is dan iemand die minderwaardig is, wiens mond gesnoerd moet worden en zeker geen broeder. Toch doen veel deelnemers aan het multiculturele debat dat.
Het is beter te erkennen dat alle mensen de neiging tot racisme en fascisme in zich dragen, inclusief jijzelf. Dan kun je die neiging tenminste onderdrukken, zelfkennis is de belangrijkste vorm van kennis.

Als jij enkel de ander als racist of fascist kun zien en denkt dat jijzelf daar ver boven verheven bent, dan ben jijzelf zo’n griezel, omdat je dan discrimineert en denkt in wij-zij-tegenstellingen.

Zogenaamde fascisten die minderheden belagen zijn daarbij natuurlijk verwerpelijker dan diegenen die het voor die minderheden opnemen, wie weet, misschien is dit gekrakeel toch noodzakelijk in een democratie.

Dank jullie dus wel voor dit vermakelijke gekakel, hopelijk gaat het niet ten koste van jullie geestelijke gezondheid.

op 06 01 2013 at 19:37 schreef Maurice:

Is er dan ook zo’n gezeik over Ronald Goedemondt en Erik van Muiswinkel, want deze cabaretiers maken ook al jaren anti-Wilders grappen. Deze cabaretiers staan net zoals Theo Maassen ook veel hoger aangeschreven dan de voorspelbare Guido Weijers. Daarnaast is Maarten van Rossum ook al jaren bezig Wilders af te zeiken: ook nog nooit iemand over gehoord. Wilders afzeiken is dus allemaal prima en dat gebeurt al jaren.

Waar deze column dus over gaat is het uit z’n verband rukken van wat reacties van wat islam-critici en Wilders adepten, zoals zo vaak internet volstaat met reacites over vanalles.

op 06 01 2013 at 20:24 schreef boris:

Is een geloof als de islam. Die bepaalt hoe je moet denken, hoe je moet eten, hoe je moet schijten, hoe je je moet kleden, hoe je moet geloven, hoe je je moet verplaatsen (joden op ezeltjes), hoe je moet neuken, dat jihad een plicht is, dat je anderen moet haten, dat homo’s smerig zijn die zo snel mogelijk uit weg uit de weg geruimd moeten worden (nadat papa moslim eerst hun sterretje heeft geprikt), dat vrouwen sowieso minder zijn dan de man, dat joden erger dan erg zijn, dat je mag liegen tegen niet moslims, dat kleine jongentjes neuken in de madrassa’s wel ok is etc. und so weiter….niet fascistisch dan? Adolf had nog niet eens kunnen uitvinden. Mein Kampf is Spielerei vergeleken bij dat document van die psychopaat uit Mekka.

op 06 01 2013 at 20:24 schreef Asman:

@ Tayfun

Israel is zeker geen democratie en/of rechtstaat.
Een land zonder grondwet, zoals Israel,kent geen democratie.Voor een gezonde democratische rechtstaat is een grondwet nodig.

op 06 01 2013 at 20:32 schreef Asman:

Maar ja,het ging geloof ik over de “lange tenen” van de fundamentalistische en racistische Wilders achterban…of is taliban een betere omschrijving voor dat soort zeloten.

Ach,laat dat wildersiaanse en mislukte politieke revue artiesten volk toch.
Extreme domheid gooit nooit hoge ogen.

op 06 01 2013 at 20:46 schreef MNb:

“het geweld van Hamas moet je zien in de context”
Ook tegen de eigen bevolking, Tayfun? Dát koop ik niet van je en al helemaal niet de weigering van Hamas om verkiezingen te organiseren, waardoor het Gaza-volk geen zelfbeschikkingsrecht meer heeft.
Vergelijk eens met ANC en Zuid-Afrika.

op 06 01 2013 at 21:06 schreef Sasha Berkman:

boris: thnx for proving mij point dat de fascisten van vandaag zich anti-fascistisch noemen.

op 06 01 2013 at 21:23 schreef Tayfun Balcik:

@ Boris, toch was de Holocaust in het o zo ‘superieure’ westen bedacht en uitgevoerd. Pas daarna begon men het hier te hebben over de joods-christelijke beschaving, dus nadat de joden waren afgeslacht. Hoe ‘joods-christelijk’ was dat? Toen ze bij Buitenhof, enkele jaren terug, aan kardinaal Simonis vroegen wat hij van ‘de’ islam vond, zei hij: die is ‘wezensvreemd aan onze cultuur’. Het correcte antwoord had moeten zijn: die is net zo verdorven als die van ons.

op 06 01 2013 at 21:31 schreef Pyt van der Galiën:

Extreme domheid staat inmiddels weer op 25 zetels in de peilingen. Nou zijn dat weliswaar peilingen van Maurice de Hond, maar toch. Zo’n Boris mag dan over het IQ van een veldmuis beschikken en een wandelend bewijs zijn voor de stelling dat algemeen kiesrecht een bijzonder slecht idee is, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen schade aan kan richten.

Dat zijn aanhang uit randdebielen bestaat, wil nog niet zeggen dat Wilders zélf óók een randdebiel is.

op 06 01 2013 at 21:45 schreef Sasha Berkman:

Pyt: zolang we niet weten wie Wilders betaald ga ik er vanuit dat die schoft gerund wordt door iets of iemand. Een klasieke landverrader.

op 06 01 2013 at 21:46 schreef Tayfun Balcik:

@Mnb, juist tegen de eigen bevolking! Een terroristische organisatie is per definitie onderdrukkend tegen de eigen bevolking. Hoe moet het anders als een blok staan tegenover de buitenwereld staan? En ook dit moet je zien in de grotere context van de Israëlische staatsterreur. Wordt de bevolking in Israel dan niet onderdrukt? Mogen ze daar de dienstplicht weigeren, je uitspreken over de ‘Holocaust industry’ (Norman Finkelstein), ben je geen ‘verrader’ als je dat doet?

op 06 01 2013 at 22:25 schreef Pyt van der Galiën:

@Sasha

We weten dat Wilders donaties heeft ontvangen van (of via) David Horowitz. We weten ook dat de kosten van Wilders’ verdediging tijdens de tegen hem aangespannen rechtszaak gedragen werden door het Middle East Forum. Een overzichtje van wat er bekend is over de financiering van Wilders vind je hier.

Dat wil allemaal nog niet zeggen dat Wilders gerund wordt door Amerikaanse neocons. Die ondersteunen hem wegens zijn islamofobe standpunten. In zijn binnenlandse politieke standpunten zijn ze nauwelijks of niet geïnteresseerd. Dat komt Wilders goed uit, aangezien met de sociaal-economische ideeën van de neocons in Nederland niet te scoren valt.

op 06 01 2013 at 23:13 schreef Megazone:

Spijker + Kop! Dit artikel ga ik uitprinten en uit mijn hoofd leren.
Complimenten, Peter, you’ve outwritten yourself, you old fart ;)

op 06 01 2013 at 23:57 schreef dewanand:

namaste Tayfun Balcik,

Je visies getuigen van feiten kennis. Feitelijk werden joden in heel Europa tweeduizend jaar lang onderdrukt en vervolgd, zelfs ver ervoor toen zij slaven waren in het oude romeinse rijk. Ik onderzoek vooral hoe de datastroom en ontwikkelingsstappen vanaf het jaar nul (t0) zich ontwikkelen en wat er dan theoretisch kan gebeuren met zo een collectief, zoals bijvoorbeeld de Joden (of Roma, zigeuners, negers na 7 generaties in een blank land, hindoes, enz)

Na Joodse Holocaust was de maat vol en de joodse survivors kregen gewoon wapens en geld van het Amerikaanse leger en mochten lekker hun heilige landje maar zelf gaan veroveren, met steun van de geallieerden olv Amerika die dus de overwinnaar was van WOII. Gewoon recht van de sterkste, nulkommanul beschaving van mensapen, exporteer die gehate joden maar en wij zijn van ze af. Hoe slim zijn deze witte mensapen niet volgens hun ballades en blote minstrelen?

Tip: bekijk: planet of the apes, film.

dewanand

Wieroe zit spottend poedelnaakt te miauwen in luie mandje: ik ben een beschaafde uberkat he bruine koelieaapje dewanand zonder staart. Tijd vcor je zelfmoordpil mislukte aap. Hier is je bekertje water.

op 07 01 2013 at 00:24 schreef Aaron:

De hele Islamkwestie erbuiten gelaten: Ik vond de show een lijdensweg met een hoop sneue grappen en open deuren. Zo’n hele zaal stuk zien gaan om een paar slechte stereotypen van Polen, Katholieken of Joden en dan PVV’ers afzeiken over hun vooroordelen.
Ik hou doorgaans wel van harde grappen, maar dan moeten het wel grappen zijn. Zolang je maar de schijn van consequentie of satire wekt mag je dus wel een racist en eikel zijn. Politiek correct of niet, ik vind het een vervelende hypocriete man die Maassen, en het verbaast me dat jullie hem hierin zo steunen. Is dit soms allemaal onder het motto “The enemy of my enemy is my friend”?

op 07 01 2013 at 09:39 schreef Bigpete:

Een land zonder grondwet, zoals Israel,kent geen democratie.Voor een gezonde democratische rechtstaat is een grondwet nodig.

Groot Brittannië heeft ook geen geschreven grondwet…
Nederland heeft er wel een maar wij hebben geen constitutioneel hof. Er kunnen dus gewoon wetten gemaakt worden die in strijd zijn met onze grondwet en niemand die er iets van zegt of iets aan doet. Sterker nog, onze grondwet is strijdig met zichzelf, toch is dat kennelijk geen beletsel om ons land een democratische rechtsstaat te noemen.

op 07 01 2013 at 12:02 schreef Tayfun Balçik:

Dank Wieroe de kat, mijn strijd is dan ook gericht tegen racistische krachten die van moslims de nieuwe joden van Europa willen maken. Om te stellen dat moslims (in Europa) dat nu al zijn, zou een grove belediging zijn t.o.v. het leed van de joden in pre-Holocaust Europa. De Holocaust is sowieso de meest verschrikkelijke – de ernstigste genocide – gebeurtenis aller tijden.

op 07 01 2013 at 12:10 schreef hoi polloi:

op 06 01 2013 at 21:06 schreef Sasha Berkman:

boris: thnx for proving mij point dat de fascisten van vandaag zich anti-fascistisch noemen.

Zoals AFA bedoel je ?

op 07 01 2013 at 12:26 schreef Sasha Berkman:

Wie beweert dat Israel een democratie is, is ziek.

op 07 01 2013 at 13:15 schreef Sasha berkman:

hoi polloi kan niet lezen klaarblijkelijk.

op 07 01 2013 at 14:27 schreef dewanand:

namaste en salaam aleikum Tayfun Balcik,

Wieroe stelt voor dat jij en ik gaan praten over mijn onderzoek naar de multiculturele samenleving en over mijn boek in engels: koran forbid or rewrte is global in sale, ook bij bol.com. Er zit veel kennis van Wieroe, mijn hindoe kat in dit boek en de Nederlandse versie, die ouder is staat al jaren op mijn site.

Feitelijk is onze doelstelling hetzelfde als wat jij hier verwoord: voorkomen dat ‘moslims’ de nieuwe underdogs, paria’s en joden worden in Europa, wat feitelijk nu al echt zo is in de hele maatschappij. Alle niet blanken zeggen mij altijd van als die blanken starten met gewelddadige etnische zuiveringen dan is het ook te laat voor hen en ze voelen die rassenhaat elke dag. Ook negers die hier geboren zijn zeggen dit aan mij en Wieroe. Het is een heel serieus rassenprobleem denk ik en je moet mij mailen en samenwerken.

gisteren nog legde een blanke christelijke vrouw mij hard uit hoe zij niet blanken haat en dat ze maar moeten oprotten als ze klagen over discriminatie hier. Blanke christenen zijn KKKers en zij waren de blanke koloniale terroristen 600 jaar lang, vol genocides.

dewanand
delft
waldo@ziggo.nl
http://www.dewanand.com

op 07 01 2013 at 15:36 schreef Tayfun Balcik:

Dank wieroe de kat, maar ik moet je teleurstellen. Ik vind je stijl, zoals ik al zei, te negatief. Er zijn genoeg autochtone Nederlanders met het hart op de goede plaats. Hoewel ik je zorgen deel, is de situatie van ‘de’ moslims (vooralsnog) in de EU niet te vergelijken met die van de joden in pre-Holocaust Europa.

op 07 01 2013 at 16:26 schreef cRR Kampen:

boris 10:25 – Noorwegen had de Fremskrittpartiet, dat zijn daar de fascisten. Die hadden bij de verkiezingen voorafgaand aan de Breivikterreur meer dan 27% van de stemmen. Breivik heeft een boel Noren klaarwakker geschud en de fascisten zijn er, en daardóór, meer dan gehalveerd.

Moraal van het verhaal: lul niet over dingen waar je geen kut van afweet. 27% hebben de fascisten in NL gelukkig nog NOOIT gehad.

op 07 01 2013 at 17:32 schreef cRR Kampen:

Dit is echt genieten… De tijden van Alva en de Bloedraad herleven hier: http://samandia.blogspot.nl/2013/01/nederlanders-zouden-de-haatzaaier-theo.html

op 07 01 2013 at 20:06 schreef dewanand:

namaste Peter en fnaakter,

Kijk vaak denk ik van dat het beter is om als kleurling of zwarte bij voorbaat al te geloven in de duivelsheid en slechtheid van elke blanke die je tegenkomt en ziet, in absolute zin. Hou dan vol dat de blanke genetisch gehandicapt is en dus een veroemde apensoort is die altijd slecht zal blijven, dus ongeneeslijk ziek is. In absolute zin moet zo een niet blanke dan ook volhouden en herhalen van sorry inferieure blanke je enige hoop op genezing is je zieke blanke genen maar laten wegneuken via een zwarte partner, free sex, gang bangs of getrouwd, absoluut mixen, elimineren gevaarlijke blanke genen.

Ik vraag mij dit af:
Welke rassen of volkeren haten de blanke Nederlanders nou het meest:
hindoestanen, negers, afro mixen, moslims, vele soorten en kleurtinten, Indonesiers, chinezen, enz.

Gek is dat ik altijd merk dat blanken alles haten wat niet zuiver blank of arisch is in absolute zin. Er is altijd een glazen plafond of tolerantie grens overal als ik eerlijk ben.

welke niet blanken hier weten dit ook? Ik ben goudbruin, hindoeras. zie foto op site. Ja in mijn huid zitten ionen van goud he van Altecrea, kom maar kijken.

dewanand

op 07 01 2013 at 20:36 schreef Bastiaan:

Zeg Dewanand, je bent toch niet per ongeluk een racist?

op 07 01 2013 at 21:56 schreef dewanand:

namaste Bastiaan,

Helaas moet ik je de harde waarheid vertellen:
hindoes, hindoestanen en koelierassen zijn extreme racisten en de meest professionele rassenhaters. En helaas ik kom uit deze mensapen soort, ik ben besmet en ook ongeneeslijk ziek. Ja, sorry ik geef het toe en beken kleur: ik kom uit een koeliebeesten wereld, eerlijk zit het zo: ik kom uit de hindoestaanse titelkaste en uit de koelie jugend (denk aan hitlerjugend) en ik was een koelie nazi, rassenhater tijdens mijn harde jeugd. Ik geloofde in de superieuriteit van het koelieapen ras en haatte alle rassen. Dit is mijn vervloekte karma en mijn straf om in een koelie gezin te reincarneren maar mijn atma koos zelf hiervoor.

Mijn lijden, tapas (boete), verdriet en pijn had ik dus dik verdiend als mijn karma, en ik verzoek je om onderstaande analyses van mij te onderzoeken.

Racisme van Hindoestanen. Schandalig
http://www.dewanand.com/wfor1208.htm

WEBpublication BOOK WART0273 / EPAGE 1 of 23
Analyse Emancipatie Hindoestanen, man en vrouw, incl. de Holebi

http://www.dewanand.com/emancipatie01.htm

Nu is het mijn wens om het slechte na mijn dood mee te nemen en het goede achter te laten, en dit is Vedische wijsheid.

op 07 01 2013 at 22:39 schreef Bastiaan:

Aha, zit het zo. Karma hè?

op 08 01 2013 at 12:42 schreef Max:

Ik heb in heel mijn leven nog nooit meegemaakt dat een cabaretier ter verantwoording wordt geroepen in een praatprogramma,die daar aan 2 presentatoren die klaarzitten met hun opgeheven vingertje moet uitleggen waarom hij de grappen maakt die hij maakt.
En dat doen die presentatoren om een virtuele knokploeg te pleasen en omdat een zeer conservatieve columniste gedachten uitbraakt in een lange woordenbrij waarin velen met mij na 10 woorden al afhaken.
Die columniste heeft er blijkbaar geen kaas van gegeten wat een cabaretier voor werk doet.
Omdat een achterban van een haatzaaier,die diezelfde achterban als virtuele knokploeg inzet om iedereen te laten intimideren en bedreigen die het niet met ze eens zijn,die achterban daar nooit op heeft aangesproken.
Maassen zet deze achterban neer zoals niemand beter kan!
Een dieptepunt voor deze 2 presentatoren,lafaards.

op 08 01 2013 at 16:08 schreef Hiepo-kriet:

Max,

Het is eigenlijk nog gekker. De grapjas moest vooral verantwoording afleggen over grappen die hij níet maakte.

op 08 01 2013 at 17:47 schreef MNb:

@Tayfun: “Een terroristische organisatie ….”
en hoeft precies daarom niet in de context van Israelisch geweld te worden gezien. Ik wil niet met je kissebissen over wat Israel allemaal doet. De manier waarop je dat verbindt met Hamas’ geweld tegen de eigen bevolking deugt niet. Zie het ANC – waarop je dan ook niet ingaat.

@Dewanand: “je zieke blanke genen maar laten wegneuken”
Wat mij betreft is dat al voor elkaar. Als mijn zoon ook met een javaans meisje trouwt krijg ik misschien yampanesi kleinkinderen die Nieuweboer heten.

op 08 01 2013 at 18:32 schreef Gebroken Rug:

Wordt het niet tijd voor een beetje erkenning. Ik bedoel zonder de moslims of de islam zouden deze cretins geen bestaansreden meer hebben. De ware taboe rust op de EU.

De gemiddelde Nederlander is, zachtjes uitgedrukt, een beetje geïntimideerd door de Europese superstaat. Nou is de Nederlander verstandig genoeg om de voordelen te zien maar ook de gevolgen. De krampachtige natuur van de Nederlandse journalistiek tegenover het anti-EU debat is op zijn minst gezegd zorgwekkend. Nederland is immers een voortrekker van niet alleen de kenmerkende handelsovereenkomsten van de EU, de strategische doelstelling maar ook het gedachtegoed achter de Europese eenwording.

op 08 01 2013 at 23:48 schreef Tayfun Balçik:

Hoezo deugt het niet? Je geeft helaas geen argumenten voor die mening. Dan is het inderdaad moeilijk kissebissen.

op 08 01 2013 at 23:59 schreef Sasha Berkman:

Wat bedoel je precies met “Zie het ANC” MnB?

op 09 01 2013 at 00:22 schreef dewanand:

namaste MNB,

een expert zei mij van dat volgens de Veda’s de hypermix rassen in het huidige India en voormalige afgesplitste gebieden vroeger ontstaan zijn na vermenging van 13 rassen die daar woonden, via een grote interraciale gang bang duizenden jaren lang, die een yogi op schrift vastlegde in de oude Kama Sutra omstreeks de derde eeuw geloof ik.

In het dewanisme is het nu zo dat de huidige rassen matrix op aarde van vier hoofdrassen (blank, neger, hyperras en gele ras) dus totaal moet vermengen via een wijd geopende spirituele en goddelijke super vagina binnen een slordige duizend jaar, dus voor het jaar 3000 om zo een genetisch gehomogeniseerde mensapen planeet te creeeren die technologisch verder is en kan doorvliegen naar de diepste ruimte met spaceships.

Dus ja, je kinderen moeten dus flink global doorneuken he, en elke blanke moet bewust neuken met een zwarte om zijn inferieure, zieke genen weg te vagen, uit te roeien en zijn genetische handicaps (te wit, geen superieur pigment, hoge kans op huidkanker) zo te elimineren, en om minder geld kwijt te raken aan zonnebaden.

Het Dewanisme zal ik verder ontwikkelen komende tien jaar, informatie zie je al op mijn site.

op 09 01 2013 at 02:30 schreef vander F:

@Gebroken rug,
Nederland zit in een kramp of zo,
angstig inderdaad, angst voor de EU, Islam de toekomst.
Krijg je een naar binnen gekeerde situatie, bewaren, conservatisme. Wilders is een uiting daarvan, met z’n spruitjes conservatisme.
Ook kregen we een nationale discussie over de vrijheid van meningsuiting, er moest ook wat gebeuren daarin, die volgens mij redelijk succesvol is gebleken, alleen nu begint het laaghoofdige grauw zich ook te bemoeien met dit debat, een debat waar ze overduidelijk geen reet van begrijpen en wat ze ook nooit zullen/kunnen begrijpen.

op 09 01 2013 at 08:16 schreef Bertje:

@ dewanand

Even hoor: als ieder “ras” met ieder “ras” maar door neukt en zich vermengt zoals jij stelt dan krijg je dus, en laten we als metafor de kleur groen nemen,een groen ras.
Je vergeet echter dat er licht en donker groen en alle andere oneindige groen kleur variante bestaan.
Jou “dewanisme” moet je toch een beetje zorgvuldiger ontwikkelen want ze gaat scheef en niet alleen op boven genoemde punt.
Als ik jou theorie op je site doorneem en ontdoe van alle “vieze” woordjes tja dan blijft er niet veel meer over als een (positieve)rassen theorie.

op 09 01 2013 at 12:09 schreef hans barends:

beste peter,

als ik dit stukje lees zie ik wat me al eerder opgevallen was als ik weer eens een kijkje kwam nemen; je onderscheidend vermogen is teloor gegaan. er wordt m.i. trouwens veel te veel gescholden op je site. dat kan beter aan het gespuis overgelaten worden, ter linker of ter rechterzijde. schelden is een prachtige stijlfiguur als je het beheerst maar na theo van goghs dood zie ik bijna alleen maar talentloos zuur gezwatel

op 09 01 2013 at 12:27 schreef MNb:

African National Congress, Sasha, je weet wel, van Mandela en zo. Je kan zeggen dat die gedurende enkele tientallen jaren ook een gewelddadige organisatie was. Toch onderdrukken ze tegenwoordig de eigen Zuid-Afrikaanse bevolking niet. Hamas doet dat wel, op allerlei manieren.
Het deugt niet Tayfun, en dat heb ik wel degelijk al geschreven, omdat je je op geen enkele wijze afvraagt waarom het ANC wel het zelfbeschikkingsrecht van de eigen bevolking respecteert, inclusief politieke tegenstanders, en Hamas niet. Het begint er sterk op te lijken dat je je schuldig maakt aan special pleading, misschien zelfs met de bedoeling Israel verantwoordelijk te stellen voor de misdaden van Hamas.

op 09 01 2013 at 12:42 schreef Sasha berkman:

Er is wel enig onderscheid te maken tussen de situatie van het tegenwoordige ANC en Hamas. In zuid-afrika is de strijd tegen apartheid gestreden en gewonnen. Hamas wordt nog steeds geconfronteert met israelische agressie in al haar vormen. Hoe je het ook went of keert beide organisaties zijn een uitdrukking van de wil van het volk. Of wij het daar nu mee eens zijn of niet.

op 09 01 2013 at 12:59 schreef Tayfun Balçik:

Israël is sowieso – met de VS als suikeroom – de hoofdverantwoordelijke voor al het geweld dat zich in dat gebied afspeelt. Daar is geen twijfel over mogelijk. Dit betekent echter niet dat Hamas en andere Palestijnse organisaties geen eigen verantwoordelijkheid hebben. Het is voor de Palestijnse zaak veel beter als men zich beperkt tot vreedzame protest. Maar goed, ik heb makkelijk praten, omdat ik lekker veilig achter mijn laptop zit. In dergelijke omstandigheden was ik hoogstwaarschijnlijk ook een ’terrorist’ geworden. De wereld bestaat niet allemaal maar uit Gandhi’s.

op 09 01 2013 at 13:52 schreef Bigpete:

Wanneer Hamas de strijd zou aangaan met de IDF dan zou ik daar geen probleem mee hebben. In plaats daarvan lanceren ze vanuit woonwijken raketten richting Israëlische steden, of plegen zelfmoordaanslagen met als enige doel zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken. Vanuit militair strategisch oogpunt hebben die beschietingen geen enkel effect, het is pure terreur. En daar heb ik dus geen enkele begrip voor.

op 09 01 2013 at 14:51 schreef Superior Bastard:

Dat niemand uw nogal willekeurige en introperspectieve manier van redeneren en argumenteren in twijfel trekt verbaast me hogelijk.

op 09 01 2013 at 15:01 schreef Tayfun Balçik:

Ja, ja, want de IDF deelt rozen uit aan de Palestijnen..

op 09 01 2013 at 18:16 schreef Sasha Berkman:

Edo: zelfmoordaanslagen zijn wapens van de armen van de desperaten die niets meer te verliezen hebben.Voor de rest heeft Israel gewoon een keigoede lobby. Verder steunen veel nederlanders het oorlogsmisdadige babykillersland Israel ivm met hun haat tegen de moslims. Ik heb het altijd vreemd gevonden dat joodse mensen zich niet veel explicieter tegen de nazi-achtige taal van Wilders uitspreken.

op 09 01 2013 at 19:38 schreef Gebroken Rug:

Ik dacht altijd dat het kwam omdat Nederland op uiterst efficiënte en effectieve wijze, hoe kan het ook anders, meedeed aan de holocaust. Maar misschien heb ik het mis.

op 09 01 2013 at 19:38 schreef Gebroken Rug:

Is het niet toevallig dat onze vrijheid van meningsuiting eindigt waar de EU begint? Het was niet de racistische onzin die onze spruitje de das omdeed maar zijn kritiek op de EU, volgens sommigen. Ik bekritiseer de, flinterdunne, narratief die de journalistiek in Nederland handhaaft. Iedereen weet dat je huis, tuin en keuken Nederlander de euro veracht, de EU wantrouwt en buitenlanders het liefst afknalt of de dood in werkt. Maar Nederland kan helemaal niet uit de EU, toch? Nederland mag dan wel bejaard en seniel zijn maar ik weiger te accepteren dat we debiel zijn.

op 10 01 2013 at 12:25 schreef Tayfun Balçik:

Wat is het verschil tussen burgerslachtoffers ten gevolge van een zelfmoordaanslag en burgerslachtoffers ten gevolge van een F-16 (of drone-attack) aanval die op geheel willekeurige wijze bommen dropt in woonwijken puur om de bevolking collectief te straffen? Niks. Het is allebei even verschrikkelijk. De ratio is ‘now they suffer too’. De oud-testamentische een oog voor een oog mentaliteit.

op 10 01 2013 at 13:41 schreef Sasha berkman:

Op 8 Januari stond Joke Kaviaar terecht wegens OPRUING. Laat het even bezinken en proef te enorme hypocritie.

https://www.indymedia.nl/node/12105
http://www.jokekaviaar.nl/

6 maanden hebben ze geist wegens het ventileren van onwelgevallige meningen. Waar zijn de strijders van het vrije woord? Zij zwijgen nu want Joke is links en neemt het op voor illegale vreemdelingen.

http://www.geenstijl.nl/fastsearch?query=Joke+Kaviaar&zoek=zoek

op 10 01 2013 at 14:09 schreef cRR Kampen:

Zeker, Bigpete, dus geven we Hamas ook jaarlijks ongeveer 3 miljard budget zoals de militaire theocratie altijd kado krijgt zodat ze ook clusterbommen, fosfor, the means to deliver krijgen; tanks, hypermoderne helicopters en straaljagers enzovoort.
En dan vragen we ook de jongetjes en meisjes van de militaire theocratie om dapper in de wei te gaan zitten, met een groot spandoek natuurlijk van ‘Hier zijn wij! Wij houden van de Dood’ enzovoort…
Dan lijkt het tenminste ergens op :)

op 10 01 2013 at 18:09 schreef babs:

Sasha,
Ik heb die teksten van Kaviaar gelezen en die zijn niet helemaal fris, maar ook zeker geen rede haar 6 maanden op te sluiten. Bizar dat ik alleen verwijzingen naar de zaak vind op extreemlinkse sites. Dit gaat iedereen aan die twijfels heeft bij het functioneren van de staat en die nadenkt over hoe het functioneren van de staat te beïnvloeden. Ik zou haast zeggen: laten we de rechtbank bestormen en haar bevrijden.

Ik kan niet goed beoordelen of ze veroordeeld kan worden, zou best kunnen dat ze een stapje te ver is gegaan. Ik kan leven met 100 uur werkstraf ofzo, elke vorm van vrijheidsbeneming vraagt om gewelddadig verzet tegen het staatsgeweld. Oeps, nou doe ik toch precies wat Kaniaar doet. Dat laatste meen ik dus alleen als Kaviaar wordt vrijgesproken.

#machtsmisbruik #politiek proces

Ik ben het zeker niet met de standpunten van Kaviaar eens, maar dat doet niet ter zake.

op 10 01 2013 at 21:57 schreef Sasha Berkman:

Babs: ik vind je afsluitende zin de enige relevante zin in je verhaal en daarmee ben ik het hardgrondig eens.

op 11 01 2013 at 00:17 schreef Sasha Berkman:

Een stapje te ver

Heerlijke Nieuwe Wereld

op 11 01 2013 at 09:47 schreef Bertje:

“6 maanden hebben ze geist wegens het ventileren van onwelgevallige meningen”

Ze roept op tot het plegen van direct geweld das wel wat meer als slechts een onwelgevallige mening.
Geheel terecht dat ze word aan geklaagd.
Heeft niets te maken met links of rechts.

op 11 01 2013 at 12:49 schreef babs:

Ze roept op tot het plegen van direct geweld
Dat doen voetbalsupporters die roepen dat de tegenstanders neergeschopt moeten worden. Die krijgen geen eis van 6 maanden. Wilders roept op tot geweld als hij zegt dat Marokkanen in de knie moeten worden geschoten. Tegen Wilders is nooit 6 maanden geeist.

Het gaat erom of er een reële kans bestaat dat de oproep wordt opgevolgd. Dat is denk ik niet zo. En zelfs als dat wel zo is, dan is 6 maanden absurd. Ik kom tot hooguit wat plantsoen vegen.

Wel leuk: ik ben er van overtuigd dat dankzij de linkjes van Sasha en mijn reactie erop, GS plots een stukje is gaan tikken. GS blijft meelezen, zelfs bij off topic reactie honderdzoveel, vijf dagen na publicatie van de column zelf.

Ik kijk uit naar de uitspraak. Ik verwacht vrijspraak en hoop dat het OM een verdekt geformuleerd standje krijgt van de rechter.

op 11 01 2013 at 13:04 schreef Bertje:

@ babs

Kaviaar roept op om geweld te plegen tegenover “de staat” en deze klaagt haar dus aan. Niks mis mee, net zoals het aanklagen van Wilders in beginsel oké is.
Denk precies zoals jij niet dat Jufvrouw Kaviaar 6 maanden krijgt.
Ik ken Kaviaar uit een bruin donker verleden en we waren toen alles behalve fijne vrienden ik zei het toen al en nu weer ze moet eens leren de grote smoel te houden en op gepaste momenten in gepaste bewoording haar taartgat open te trekken.
:-)

op 11 01 2013 at 15:15 schreef babs:

Het gaat mij niet om het aanklagen, het gaat mij om de eis van 6 maanden en de tijd die de overheid laat passeren. Na anderhalf jaar 6 maanden gevang eisen is in mijn ogen zeer ongewenst, het riekt naar intimidatie en dat is een vorm van machtsmisbruik.

op 12 01 2013 at 00:20 schreef Sasha Berkman:

“Kaviaar roept op om geweld te plegen tegenover “de staat” en deze klaagt haar dus aan. Niks mis mee, ”

Joke kaviaar roept op tot verzet tegen de praktijken van de staat.

repressie is OK?

op 13 01 2013 at 14:21 schreef You On A Gin:

Er staat in zijn stukje één leuke islamgrap, over het afvegen van je piemel aan een hoofddoekje en die grap is – dit is echt heel erg lachen – gestolen van Theo Maassen, die ‘m zes jaar geleden maakte in zijn show Tegen Beter Weten In.

…die ik minstens 15 jaar geleden al heb gehoord. Zoals een beetje het euvel is met bijna alle grappen van Theo Maassen.

Dit artikel zou gebookmarked moeten worden als bewijs dat er wel degelijk islam satire plaatsvindt op FN (voor de verandering ben ik eens niet sarcastisch).

Johnny Quid is overigens de (bijna) enig overgebleven scribent op GeenStijl die nog wel eens wat menselijks toont.

op 14 01 2013 at 18:48 schreef Elkerlyc:

Volkomen verbaasd ben ik keer op keer over het gebrek aan een échte wens dan wel streven naar volkomen vrijheid van meningsuiting.

Echte vrijheid van meningsuiting is een ander de vrijheid gunnen om dat te vertellen wat je liever niet wil horen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS