Home » Archief » Jantje Beton


[21.07.2010]

Jantje Beton

Yezkilim

FKK29

In de onlangs gehouden huis-aan-huis collecte voor de actie Jantje Beton, ten behoeve van speeltuintjes voor kinderen in de stad, leverde in dorpen meer op dan in de stad. Hoe zou dat komen? Zo vraagt men zich af. Nogal logisch, denk ik dan. Woon je in een dorp, dan heb je medelijden met de stadsmens, en zeker met het stadskind! Maar heb je er zelf voor gekozen om in een stad te wonen, dan heb je dat natuurlijk niet. Een collecte ten behoeve van disco’s en bioscopen voor zielige dorpskindertjes zou waarschijnlijk omgekeerde resultaten geven.

En hoe bedoelen ze dat eigenlijk, in dorpen wordt meer gegeven dan in steden? Per huishouden, ja, maar wordt er wel bij elk huishouden aangebeld en doet iedereen wel open? Nee, natuurlijk niet. Het zal wel aan mij liggen, maar je kunt toch pas een vergelijking maken als je de opbrengst deelt door het aantal keren dat je te woord wordt gestaan?

Maar nee, ze gaan het onderzoeken. Met de opbrengst van de collecte zeker?

Yezkilim is een full-time allround compulsief obsessief probleemoplosser, met als specialiteit radicale onderwijshervormingen. Daarnaast is ze wiskundeleraar.

Yezkilim, 21.07.2010 @ 13:03

[Home]
 

18 Reacties

op 21 07 2010 at 13:45 schreef vander F:

Misschien is in een dorp het ‘verschijnsel’ solidariteit nog enigszins aanwezig,
als vanzelf.
Waar gemeenschapszin nog van nature aanwezig is.

op 21 07 2010 at 14:35 schreef yurp:

Misschien omdat je de persoon met de collectebus uit het dorp kent en door de dwingende sociale controle geen ‘nee’ kan zeggen of te weinig kan geven. Voor je het weet is de gehele afdeling van de bond van plattelandsvrouwen en de pastoor/dominee ervan op de hoogte.

op 21 07 2010 at 14:45 schreef Yezkilim:

Yurp, Vander F, zoals ik al schreef is het bij Jantje Beton vanwege het gekozen goede doel logisch, en is het in het algemeen, vanwege de manke vergelijking, nog maar de vraag of het waar is, maar het zou natuurlijk waar kunnen zijn. Inderdaad, sociale controle en solidariteit.

op 21 07 2010 at 15:39 schreef yurp:

mijn stukje was niet bijzonder serieus Yezkilim, slechts een reactie op de dorpssentimentaliteit van vander F waarbij mensen elkaar nog groeten op straat en de deur niet op de knip hoeft. Thuis heb ik nog een anzichtkaart, waarop een kerk een kar met paard enz.

op 21 07 2010 at 16:02 schreef Rob:

Heeft nog niemand gereageerd met de absolute Wilderiaanse waarheid omtrent deze vraag? In de steden wonen moslims en die zijn niet solidair.

Zo, dat hoeft dan niet meer gezegd te worden. Over tot de orde van de dag.

op 21 07 2010 at 16:11 schreef Yezkilim:

Goh, Yurp, ik stel me dorpjes nog steeds zo voor. Maar ik weet het, ze schijnen er tegenwoordig ook auto’s te hebben.

op 21 07 2010 at 20:05 schreef Smeets:

Hier een plattelandsbewoner en ex-stadsbewoner.
In Amsterdam kreeg ik nooit iemand aan te deur om te collecteren. Hier woon ik midden in de bushbush en werkelijk elk lichaamsdeel komt voorbij.
De opbrengst is groter omdat er gewoon meer collectanten zijn. Ga in Amsterdam maar eens op die bellen drukken. Daar begint geen hond aan. Het is architectonisch alleen al een stuk moeilijker. En hoe ga je aan iemand die slecht Nederlands spreekt uitleggen wat Jantje Beton is.

op 21 07 2010 at 20:50 schreef yurp:

Nou Yezkilim, wellicht dat je ergens diep op het platteland nog wel van die dorpjes vindt. Maar Zoetermeer, Alphen a/d Rijn, Nieuwegein, Culemborg, Lelystad enzovoorts vallen in het onderzoek ook onder de dorpen en ik weet niet hoe het daar met de solidariteit en gemeenschapszin zit.

op 21 07 2010 at 23:06 schreef mariska:

@ smeets
Herkenbaar, bij ons aan de deur is het ook druk druk druk.
Wij zijn waarschijnlijk ook nog eens de enigen die nooit aan geen enkele collecte geven en dat zonder smoesjes zeggen. Zo’n salaris van de directeur van de hartstichting…. Mijn vriend heeft ooit eens opgetreden op een feest van fondsenwervers en toen ik zag wat een industrie dat was was de schaamte bij mij helemaal weg. Grote schok voor die arme collectanten. http://www.fondsenwervers.nl/

op 22 07 2010 at 00:02 schreef vetklep:

wij hebben zo’n sticker van nietaandedeur.nl bij de bel. En dat scheelt toch zeker drie keer per week voor Jan Doedel naar de deur sloffen. En het geergerd afpoeieren van goedbedoelende dreutelkeutels die komen inzamelen voor de kapitale grachtenpanden en vorstelijke salarissen van allerlei goeie doelen.
Mochten we ooit behoefte voelen naast alle belasting nog een extra donatie te doen, dan zijn we mans genoeg dat zonder zeuren aan deuren te regelen.

Verder wat yezkilim zelf zegt. En daar zou ik aan willen toevoegen dat Amsterdam naast het uitgaan ook al alle relevante kunst en cultuur heeft.

op 22 07 2010 at 03:48 schreef MNb:

Daarom kun je het beste in de buurt van Amsterdam wonen. Na het genot van uitgaan, kunst en cultuur kun je de stad weer verlaten. Dat heb ik altijd bijna net zo plezierig gevonden.

op 22 07 2010 at 07:31 schreef Smeets:

Mnb,

Ik woon op 180 kilometer van de stad. Voor mij is dat nog steeds “in de buurt”. Om de een of andere reden vervliegen afstanden als je op het platteland gaat wonen. Ik rij nu zo even op en neer voor een of ander gebeuren. Ik vind het altijd zo opvallend dat juist de ringbewoner zo verschrikkelijk inmobiel is.

op 22 07 2010 at 07:31 schreef Smeets:

Mnb,

Ik woon op 180 kilometer van de stad. Voor mij is dat nog steeds “in de buurt”. Om de een of andere reden vervliegen afstanden als je op het platteland gaat wonen. Ik rij nu zo even op en neer voor een of ander gebeuren. Ik vind het altijd zo opvallend dat juist de ringbewoner zo verschrikkelijk inmobiel is.

op 22 07 2010 at 08:01 schreef mariska:

@ Vetklep
Zo ongeveer de enige ideële organisatie die de allergrootste problemen in arme landen(overbevolking, corruptie) niet groter maakt dan ze al zijn is http://www.mybody.nl/projecten_artikel/rh_for_all

En verder steun ik met mijn koopgedrag een dierwaardig leven voor koeien en kippen (koop alleen biologisch) en eerlijke handel (Max Havelaar etc).

op 22 07 2010 at 10:45 schreef hj:

vander F: Misschien is in een dorp het ‘verschijnsel’ solidariteit nog enigszins aanwezig,
als vanzelf.
Waar gemeenschapszin nog van nature aanwezig is.

Wat een belegen cliché. En zo onwaar.

op 22 07 2010 at 10:46 schreef hj:

Dat naaktlopen is trouwens best relaxed, maar waarom zou je in godsnaam in je blote leuter op de fiets gaan zitten? Voor het comfort hoef je het niet te doen lijkt me..

op 23 07 2010 at 00:32 schreef vander F:

@hj,
geen belegen cliché hoor,
ik ben opgegroeid in een Gronings kudtdorp,
maar dat is zo ongeveer tot 1978,
met Yurp’s bijdrage ‘Voor je het weet is de gehele afdeling van de bond van plattelandsvrouwen en de pastoor/dominee ervan op de hoogte.’ is dat dorpsbeeld wel concreet,
was,
ooit.

op 23 07 2010 at 13:39 schreef Angela:

@ Rob… hahahahahahaha!!!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS