Home » Archief » Jo-hán had al veel eerder geloosd moeten worden


[07.05.2022]

Jo-hán had al veel eerder geloosd moeten worden

Theo Boon


Illustratie: Seong Ryul.

Het is niet lastig inleefbaar, de teringhekel die mensen hebben aan zogenoemde ‘linkse deugkneuzen’. Ik eet ook nog liever een bord droge, ongekookte havermout dan dat ik me aansluit in de humorloze rij foei-roepers en vingerwijzers die schreeuwden om Derksens vertrek.

Daarentegen mag een persoonlijke afkeur, die hand in hand gaat met deugdelijke en meer dan steekhoudende argumenten, een aftocht van Neerlands grootste ‘criticaster’ nooit in de weg staan. Plaveien dat pad en luidkeels ‘en we zwaaien met zijn allen naar Jo-hán’ inzetten, dat had al veel eerder moeten gebeuren.

Want Jo-hán is veel meer dan de sexistische paardenlul waar vele deugkneuzers hem nu voor houden. Jo-hán is al sinds jaar en dag een niets ontziende, groot geld graaiende, xenofobe en racistische paardenlul.

Karaktermoord

Vraag het anders al die spelers en trainers die voor geen goud aan wilden schuiven bij hem en zijn posse. Of aan neo-profs die, omdat zij beginnersfouten maakten, op verbaal meer dan brute wijze bij de enkels afgezaagd en afgefakkeld werden op nationale tv. ‘Afgezaagd’ dekt de lading maar amper wanneer je als net beginnende voetbalprof te horen krijgt dat je maar beter kunt gaan handballen of sjoelen omdat in een kolkende Arena drie van je tien passes tot balverlies leden. Wat dat aangaat draaide Jo-hàn zijn hand ook niet om voor een karaktermoord meer of minder van eender welke profvoetballer of trainer die niet voldeed aan zijn standaard. Je bent criticaster of je bent het niet, hè.

Silvana kun je het ook vragen. Liefkozend noemde Derksen haar zijn ‘onuitroeibare chocoladeprinsesje’ en ‘een gedresseerd aapje’. Gekkigheid mensen, lachen, gieren, brullen daar aan tafel en bij uw borrelhap. Voor dit en meer van dergelijke smerigheid streek hij volgens zijn laatste contract de lieve som van één miljoen euro per jaar op. Jo-hán kan daar de komende jaren zijn gekrenkte en gecancelde ego mee zalven, dunkt me. Samen met Bennie Jolink kan hij aan de toog van Grollo’s dorpscafé ‘t Hunebed’ naar hartelust mijmeren en oreren over die goede oude tijd toen kaarsen en bougiesleutels nog zonder probleem ingebracht konden worden bij bewusteloze vrouwen. Er zijn er onder u die het voor minder zouden doen, nietwaar.

Onverteerde walnoot

Als er al eens iets of iemand zijn goedkeuring kon wegdragen, dan gebeurde dat meteen ook op de meest wanstaltige, maagomdraaiende en kontkruiperige manier voorstelbaar. Cruijff was er zo eentje. Jo-hán kuste de grond waarop JC liep en scheet die een bord vol, dan at Jo-hán het met smaak op, tot de laatste onverteerde walnoot. Wat zeg ik, scheet JC een zwembad vol dan was Derksen er als de kippen bij om daar baantjes in te trekken: ‘prima substantie, Johan, goed op temperatuur ook.’

Derksen is ook het schoolvoorbeeld van de mens die zegt dat iets niet kan omdat hij het zich niet voor kan stellen. Zwarte mensen en moslims die zich onveilig voelen in Nederland? Onvoorstelbaar voor Jo-hán, dus flauwekul. Wat dat aangaat, doen zijn vaste tafelgasten niets voor hem onder. Het is de roedel wolven op het schoolplein, op zoek naar vers bloed. Het zijn bloedhonden die doorbijten als ze bloed ruiken. Altijd en eeuwig over de rug en ten koste van een ander de lachers op de hand krijgen.

Negatieve beeldvorming

Het helpt Jo-hán niet dat mijn negatieve beeldvorming over de man al stamt van toen hij nog maar een columnistje bij Voetbal International was. Als dat ding door de brievenbus viel, raakte mijn pa al opgefokt. Na het lezen van zijn column op de laatste bladzijde kwam er een toorn in mijn pa omhoog die slechts mijn moeder in haar beste dagen teweeg kon brengen.

Nee, dat Jo-hán de criticaster deze karma-boemerang nu recht in zijn smoel terugkrijgt, dat komt hem toe. Dat komt ervan als je een beetje lacherig gaat zitten doen op nationale tv over sexueel geweld, over verkrachting. Dat krijg je ervan als je vrouwen reduceert tot kandelaar en bovendien bij veel vrouwen reeds gearchiveerd leed weer triggert, Jo-hán.

Lachgas

En er zijn belangrijker zaken, mensen. As we speak is het 63 graden in Noord India, Poetins wens om een land van de kaart te vegen en de nucleaire dreiging daaromtrent is ook geen sinecure, maar een bijzonder prettige bijvangst is dat we het hoofd en de stem van clown Bassie on lachgas, Wierd Duk, niet meer (zo vaak) hoeven te zien en horen.

Hij die de kaars past, brenge hem in.

Theo Boon is liefhebber van films, series, boeken, sport en oprechte, liefdevolle mensen.

Theo Boon, 07.05.2022 @ 06:46

[Home]
 

1 Reactie

op 03 05 2022 at 06:46 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS