Home » Archief » Jongeren zijn kennelijk wel dor hout


[15.01.2022]

Jongeren zijn kennelijk wel dor hout

Peter Breedveld


Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011).

In dit stukje ga ik een potje vingerwijzen. Ik ga blame-gamen, shamen, schandpalen, zondebokpolitiek bedrijven. U, lieve lezer, krijgt een call-out van mij. Het aantal jongeren dat vorig jaar zelfmoord heeft gepleegd is namelijk, godverdomme, met vijftien procent gestegen ten opzichte van de jaren daarvoor en o, jawel, dat is de schuld van iemand. De schuld van de regering, en de schuld van u.

Eerst wat onzin ontkrachten: op Twitter en Facebook zag ik mensen zich alweer haasten te verklaren dat dit niet aan corona of de coronamaatregelen kon liggen. Dat het “ingewikkeld” lag, dat het een “samenloop van omstandigheden” moet zijn, dat daar eerst meer onderzoek voor nodig is. Dat het ligt aan de kaalslag van de pychische gezondheidszorg en het jongerenwelzijnswerk.

Onderliggende kwalen

Nee. Ten eerste wil ik niks over “samenloop van omstandigheden” horen, dat jongeren dus al kwetsbaar zijn en de maatregelen en allerlei andere factoren ze over de rand hebben geduwd. Ik noem dat de “onderliggende kwalen”-theorie en die was streng verboten toen mensen die in het begin van de coronacrisis inbrachten om te verklaren dat de mensen die aan corona overleden allemaal oud en ziek waren en dus niet doodgingen aan corona maar aan ouderdom en/of ziekte.

Mocht je niet zeggen, maar toen het erop ging lijken dat er toch wel wat mensen aan het vaccin tegen corona waren overleden, kwam die onderliggende kwalen-theorie opeens goed van pas. Toen was er plotseling niemand aan dat vaccin doodgegaan maar aan weet ik wat voor ziekte waar ze toch wel aan zouden zijn bezweken.

En nu met het toegenomen aantal zelfmoorden wordt die theorie dus weer van stal gehaald. Have you no shame? Als iemand al kwetsbaar is en haar of zijn problemen worden erger door de maatregelen, zo erg dat die persoon zelfmoord pleegt, zijn die maatregelen de oorzaak. En nog wat anders, maar daar kom ik zo op.

Geestelijke gezondheidzorg

Zelfde met de afbraak van de geestelijke gezondheidzorg en jeugdwerk en zo. Ja, die is er de oorzaak van dat de problemen van jongeren erger worden, en zonder enige twijfel resulteert dat ook in een hoog aantal zelfmoorden die voorkomen hadden kunnen worden als onze regering, en de kiezer, pychische ziektes als ziektes zouden erkennen. Maar in Nederland hebben we daar nog vooroorlogse ideeën over. Niet zo zeiken, ga maar een rondje rennen. Je moet positiever in het leven staan, schop onder de kont heb je nodig. “Psychiatrische ziektes zijn geen echte ziektes“, zei minister van Volksgezondheid Edith Schippers.

Maar dat was 2011. De maatschappelijke gevolgen van die attitude en het daaruit voortkomende beleid hadden zich allang voor de corona uitgekristalliseerd. Daar moeten we het zeker over hebben, maar het is niet de reden dat vorig jaar vijftien procent meer jongeren uit het leven is gestapt. Het is een aangekondigde dood, want de afgelopen twee jaar hebben organisaties steeds aan de bel getrokken. Het ging slecht met de jongeren, ze zaten te vereenzamen, ze zijn levensmoe.

“Ach”, zei iemand op Twitter tegen me. “Wat is levensmoe”. Nou, levensmoe is dat vijftien procent meer jongeren zelfmoord pleegt, motherfucker. Tijd om die zelfgenoegzame grijns van je porem te vegen.

Bloembollen eten

Want hier ben ik kwaad om: iedere keer als er weer zo’n rapport uitkwam, haastten allerlei types, “deskundigen” zich om die rapporten te diskwalificeren. Of de onderzoekende organisatie deugde niet, of het aantal ondervraagde jongeren was niet representatief, of er waren verkeerde vragen gesteld of verkeerde woorden gebruikt, maar het mocht en kon niet zo zijn dat jongeren te lijden hadden onder de maatregelen. En dat werd dan gretig gedeeld op de sociale media. Iedere keer als ik een bericht deelde over de mentale problemen van jongeren, kwam er onmiddellijk een lul of trut uit de bosjes met “bewijs” dat er niks aan de hand was, want dat was dan weer door een journalist of professor aangetoond.

Het dominante vertoog was namelijk dit: de lockdown is goed voor ons allemaal en het is trouwens helemaal geen lockdown want, zo hielden Nederlandse expats in Spanje en Italië ons streng voor: wij hebben het pas zwaar. Jullie mogen alles! En iedereen in Nederland telt zijn zegeningen en heeft die eenzame opsluiting graag voor de kwetsbare medemens over. En wie daar anders over dacht, was verwend en egoïstisch en een wappie en volksvijand nummer één. En de brutale jongere die in de krant durfde te schrijven dat hij het zo moeilijk had met de maatregelen, werd door opa streng terecht gewezen, want hij had bloembollen moeten eten in de Oorlogswinter.

Overlast

En dat niet alleen, de jongeren kregen nog een hele tijd de schuld van elke nieuwe besmetting ook. Dat ze zich de hele dag als vakkenvuller en cassiér lieten onderhoesten door sikkeneurige Boomers was natuurlijk geen probleem, maar als er een paar eens ergens bij elkaar kwamen om te ontspannen met een biertje en wat relaxende seks, ging het hele land tegen die asociale jongeren tekeer, want die dachten alleen maar aan zichzelf en brachten iedereen in gevaar. Onderwijl bleef de KLM elke nieuwe coronavariant het land in- en uitvoeren. Heil de KLM! Als één man achter Rutte!

Hoe moet het voelen als jongere, om niks te mogen en constant uitgescholden te worden door de verwendste generatie in de hele wereldgeschiedenis, de Babyboomers. Om je eenzaam te voelen, je vrienden te missen, niet naar colleges te mogen, meteen een boa in je nek te hebben als je met je huisgenoten een luchtje gaat scheppen in je eigen fucking tuin. Ik kan me nog herinneren hoe het voelde om door volwassenen als niks dan overlast te worden gezien, als lui en verwend en deugt niet en denken dat ze alles weten. Dat was kut, ik werd daar eerst heel depressief, en daarna enorm opstandig van. En toen kon ik nog gaan en staan waar ik wilde en de politie een grote mond geven.

Als vuil behandeld

De jongeren zijn tijdens deze crisis afschuwelijk in de steek gelaten. Er is niks voor ze gedaan. Ze zijn geschoffeerd en als vuil behandeld. Hun leed werd niet eens erkend. Ze werden gewoon uitgelachen. Ik schreef begin 2020 al: als ouderen niet solidair zijn met de jongeren, waarom zouden zij dat dan wel met ons zijn?

Ik heb vier jongeren thuis, ze nemen dit de volwassenen niet in dank af, kan ik u vertellen. Na de voorlaatste persconferentie, die waarin de kerstlockdown werd afgekondigd, zei één van hen: “Later, als ze onze verzorging nodig hebben, zeggen wij: “How about you go fuck yourself“.

En ik kan ‘m alleen maar gelijk geven. Jongeren hebben de hoogste prijs moeten betalen: vijftien procent meer zelfmoorden. Maar jank nog een keer over Marianne Zwagerman, die zei dat jij dor hout was.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 15.01.2022 @ 16:35

[Home]
 

1 Reactie

op 15 01 2022 at 16:35 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS