Home » Archief » Waarom zouden jongeren solidair zijn met ouderen?


[02.05.2020]

Waarom zouden jongeren solidair zijn met ouderen?

Peter Breedveld


Illustratie: Harukawa Namio (overleden op 24 april)

Ouderen, laten we zeggen iedereen boven de vijftig dus ik hoor daar zelf ook bij, hebben in de coronacrisis snel en kordaat het slachtofferschap weten te monopoliseren. Ze mekkeren en mauwen al meer dan zes weken hoe zwaar ze het hebben en het wordt elke dag een beetje erger. Toen ik vanmorgen op Twitter keek zag ik als eerste een fragment uit het praatprogramma Op1 waarin Willibrord Frequin zijn lot vergelijkt met dat van de Joden in de Tweede Wereldoorlog en als tweede een link naar een column van Saskia Noort die vindt dat ouderen worden gediscrimineerd. ‘Nog even en we wíllen helemaal niet oud worden’, dreigt ze.

Het hele land op z’n kop, de economie krakend tot stilstand gebracht, iedereen blijft binnen om mij en mijn leeftijdgenoten te beschermen tegen een vreselijke ziekte en dan gaan ze zitten kankeren dat ze de nieuwe Joden zijn. Ook het geklaag over jongeren die de coronamaatregelen breken, is niet van de lucht, wat mij nogal surrealistisch voorkomt want steeds als ik me in de supermarkt waag, word ik als eerste belaagd door een opdringerige bejaarde en laatst wilde een potige zestiger zelfs met me vechten omdat ik zei dat-ie afstand moest houden (niet heel erg vriendelijk, geef ik toe, maar ik ben die ongeduldige, haastige en opdringerige ouderen helemaal zat). De politie is constant op jacht naar jongeren en bezorgt zelfs studenten een strafblad omdat ze met hun huisgenoten in de tuin zitten. Als De Telegraaf de straat opgaat voor wat popvox van jongeren, worden hun woorden tendentieus verdraaid en krijgt de hele groep de schuld van de asociale houding van twee van hen.

Leren omgaan met seks

Het is echt schandalig hoe er over jongeren gesproken wordt, met een totaal gebrek aan respect en empathie. Want het is niet niks wat ze opgelegd krijgen terwijl ze zelf relatief weinig te duchten hebben van de corona: hun sociale leven staat on hold, terwijl het er juist voor hun nu op aankomt vrienden te maken, met relaties te experimenteren, te leren omgaan met seks. De kans op studievertraging is groot en de inkomsten die ze hadden met bijbanen in ondermeer de horeca zijn opgedroogd.

Al weken zijn de ouderen aan het janken over Marianne Zwagerman, die schreef dat ze “dor hout” zijn dat moet worden opgeruimd, maar de 135-jarige bioloog Midas Dekkers zegt doodleuk dat er teveel mensen op aarde zijn en het dus a-sociaal is om een kind te krijgen. Ergo: kinderen en jongeren mogen niet eens bestáán. Tot hun 185e of langer willen de ouderen hun krakkemikkige karkas over de aarde blijven slepen, de paden in de Albert Heijn versperrend met hun scootmobiels waarin ze chronisch verongelijkt zitten te wezen, maar kinderen mogen niet bestaan. Dat is op wélke manier precies beschaafder dan de fascistische aforismen van Zwagerman? Wie gaan trouwens de scharminkelige reet van al die Methusalems wassen als mensen stoppen kinderen te baren?

Schrille kreet

En dan laten twee jongeren, in die kakofonie van bejaard geweeklaag, óók eens een bescheiden geluid horen om de aandacht te vestigen op de prijs die zij betalen voor hun solidariteit, en dat wordt dan meteen door die extreem onsympathieke leeftijdgenoten van mij gediskwalificeerd als verwende aanstellerij. Margriet Oostveen, die het lijkt op te nemen voor jongeren maar oreert dat ze zich “gezellig en gedwee” aan hun lot dienen te onderwerpen, diskwalificeert het beleefde, empathische stukje van studente Linde van de Koolwijk, die beschrijft wat de lockdown voor jongeren betekent, als “schrille kreet” en student Jop Zegger, die schrijft dat er best wat meer waardering mag zijn voor het offer dat jongeren brengen, wordt weggehoond door de vertegenwoordigers van een generatie die het zelf aan niets heeft ontbroken, niet wist hoe snel ze het ouderlijk huis moest ontvluchten om op staatskosten op kamers te gaan wonen en elke zaterdagavond uit haar bol ging op massale, zweterige rave-parties.

Een beetje meer empathie met jongeren lijkt me op zijn plaats. Zijn al die Boomers en X’ers vergeten hoe het was om jong te zijn, naar vrijheid en zelfstandigheid te snakken, tegen de autoriteit van gezapige vijftigers en zestigers te willen rebelleren, de Sturm und Drang in je borst te voelen kloppen en het leven te willen proeven? Dat is die jongeren nu afgepakt en als dit straks achter de rug is hebben ze geen geld, zijn hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk geslonken en is er voor hen geen werk, geen huis, niet eens een beetje cultuur om het leven te veraangenamen want welke cultuursector is er door dit kabinet als eerste afgeschaft als gevolg van de corona? Juist, de popmuziek.

Afgezeken en opgejaagd

En denk maar niet dat die jammerende en klagende bejaarden straks opeens wél enige solidariteit met de jongere generaties zullen betrachten. Ik vraag u dus: waarom, in vredesnaam, zou een jongere solidair moeten zijn met de boomers en de X’ers? Ook na de corona zullen ze door hen worden versmaad en geminacht, afgezeken en opgejaagd, beboet omdat ze ’s avonds op een schommel zitten, vernederd om hun huidskleur en altijd en overal als overlast gezien.

De jongeren zijn de ouderen helemaal niets verschuldigd. Helemaal niets. Als ik nu jong was, startte ik een opstand die zijn weerga in de moderne geschiedenis niet zou kennen. De oudjes smeken er praktisch om. Fuck die lawaaiige graftakken.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Eerder dit jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.05.2020 @ 13:37

[Home]
 

1 Reactie

op 02 05 2020 at 13:42 schreef Peter:

Reageren? Stuur een elektronische brief door op deze link te klikken. Niet zo bibberen.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS