Home » Archief » Kakkerlakken


[26.06.2010]

Kakkerlakken

Peter Breedveld

sor17
Illustratie: Joaquín Sorolla

Types als Francisco van Jole hebben altijd een grote mond over de reacties op GeenStijl en De Telegraaf, maar ik heb eerlijk waar nog nooit zulke afgrijselijke barbarij gezien als in de reactiepanelen van de Volkskrant-site.

Waar de etterbakjes op GeenStijl vooral grossieren in melig afzeiken en de Telegraaflezers elk probleem op het conto van de moslims schuiven, laten de lezers van het progressieve kwaliteitsdagblad werkelijk geen middel onbenut om iedereen met een hen onwelgevallige mening zo hard mogelijk te raken waar het echt pijn doet. Het is totaal gewetenloos tuig dat zo nodig je dode kind opvoert om je duidelijk te maken dat je een minderwaardig mens bent, met verwerpelijke meningen.

Ik heb al eens gewezen op de mateloze grofheid van de reacties op Hassnae’s stukken op de Volkskrant-site en mijn bek valt ook altijd weer open als ik de reacties op de stukken van Nausicaa Marbe lees. Marbe is één van de weinige dissidente ‘rechtse’ geluiden in de Volkskrant (wat betekent dat ze niet elk probleem vanuit dogmatisch-linkse invalshoek bekijkt) en dat heeft haar een vast groepje fans opgeleverd dat haar iedere vrijdag, als haar column op de Volkskrant-site wordt geplaatst, ontoerekeningsvatbaar verklaart omdat ze joods is of omdat ze getraumatiseerd zou zijn door haar jeugd in communistisch Roemenië.

Over lokjoden gesproken: Marbe krijgt ze steevast uit hun kieren en gaten, de rabiate antisemieten, die zichzelf waarschijnlijk dik in orde vinden omdat ze tégen de PVV en vóór de Palestijnen zijn, maar het zijn voornamelijk autochtonen, dus daar zal wel niemand in zijn geïnteresseerd.

Marbes columns worden door deze imbecielen nooit gelezen, altijd snel gescand om te zien of er iets in staat om haar mee om de oren te slaan. Elke vrijdag staan ze weer klaar – altijd dezelfde namen – om zich als een troep hongerige jakhalzen op hun prooi te storten.

Zie bijvoorbeeld haar laatste column, een schokkend relaas over de mensonterende toestanden in een provinciaal ziekenhuis, waar de artsen bij de zoon van een ernstig zieke vrouw drammerig op euthanasie aandringen. Het gaat om een ‘dierbare’, blijkt uit Marbes verhaal, maar dat weerhoudt de stamgasten er niet van hun wekelijkse haatritueel op te voeren:

– ‘Leuk verhaal, maar dood ga je toch’

-‘Zou zomaar helemaal bij elkaar verzonnen kunnen zijn’

– ‘What’s your point Marbe?’

– ‘Dat dit verhaal van a tot z is verzonnen is voor een kind nog te zien!’

– ‘Sorry hoor, maar als het om een dierbare van mij zou gaan, zou ik geen 5 maanden wachten met mijn columpje’

– ‘Zelden zo’n laag bij de gronds stukje gelezen’

– ‘Interessant dat Marbe duim zuigt’

– ‘Dit ligt er zo dik bovenop dat het lachwekkend is’

– ‘Een mager aftreksel van “One flew over the coocoosnest”’

– ‘Wel is het denkbaar dat in het dictatoriale Roemenie van weleer verwante dingen gebeurden. Misschien was Marbe gister koortsig, wie zal het zeggen’

Enzovoort, enzovoort.

Marbe beschrijft hoe de vrouw met Pasen om een paasei vroeg, en toen te horen kreeg dat de kok een allochtoon is, die niet om paaseieren geeft. Kapitale fout – want hier laat ze zich in de ogen van de vaste gnomen kennen als PVV’er en tegen PVV’ers is álles geoorloofd: ‘ze kan het maar niet laten deze rechtse ppv sympathisant’; ‘een gemene, smerige sneer uit hoofde van Marbe’s persoonlijke obsessie’ en vervolgens een orgie van misplaatst sarcasme.

Niemand die zich op z’n hoofd krabt dat het in dat ziekenhuis blijkbaar belangrijker is een allochtoon niet te schofferen dan een oude, zieke vrouw een pleziertje te gunnen. Marbe wordt verdacht gemaakt want ze ‘heeft er nog nooit blijk van gegeven moeite te hebben met het besmeuren van mensen’. De redactie van de Volkskrant-site krijgt de opdracht dit verhaal ‘tot op de bodem uit te zoeken’.

Geen van deze reageerders lijkt ook maar een seconde te hebben overwogen om bij dit hartverscheurende verhaal eens een keer wat terughoudendheid te betrachten, Marbe eens een keer níet haar vet te geven. Wie zijn deze psychopaten? Hebben ze kinderen? Een geliefde die ze elke dag innig omhelzen voor ze naar hun werk gaan? Wat doen ze in het dagelijks leven? Dragen ze verantwoordelijkheid? Nemen ze beslissingen over andere mensen? Of zitten ze, eenzaam, de hele dag werkloos thuis, achter hun pc’tje, hun verbitterde boosheid van zich af te reageren?

Dat juist de site van die fatsoenlijke, progressieve Volkskrant dit soort zieke geesten aantrekt, wekt bij mij overigens geen verbazing. Het beleid van de website-redactie is er duidelijk op gericht zoveel mogelijk te polariseren, zoveel mogelijk bezoek te genereren met veel schreeuwerige stukken van belligerente beroepsquerulanten. Salafist, islamofoob, het maakt niet uit, als het maar woede wekt en dus reacties oplevert, die weer andere reacties opleveren en dus een heleboel dataverkeer. Dit alles onder het mom van ‘opinie en debat’, en hoe lachwekkend dat is, hoef ik hopelijk niemand meer uit te leggen. Kijk ook eens naar de reacties onder de stukken van Marbes linkse tegenpool (ja, ik wéét dat dit kort door de bocht is), Thomas von der Dunk. De lokhomo.

Wat een bloeddorst, wat een geweld. En wat zijn ze bij de Volkskrant cynisch en hypocriet. Kun je af en toe een ombudsman opvoeren die er zijn afkeuring over uitspreekt, als je vervolgens op dezelfde toer doorgaat, laat je zien hoe Rooms-katholiek je altijd gebleven bent. Wie zijn keuken niet schoonhoudt, moet niet verbaasd zijn dat die wordt overgenomen door de ratten en de kakkerlakken.

Peter Breedveld heeft zichzelf de regel opgelegd nooit iets over mensen te schrijven dat hij niet ook recht in hun gezicht zou durven zeggen.

Peter Breedveld, 26.06.2010 @ 12:58

[Home]
 

91 Reacties

op 26 06 2010 at 16:12 schreef Hussein:

Wederom mijn complimenten, je stijgt weer boven jezelf uit. Of ben je nu gewoon jezelf? Ik kom steeds vaker op je blog en waardeer je genuanceerde mening. Toch mis ik een beetje je ouderwetse eenzijdige kijk op de Islam, heb nu zo weinig te zeiken.

op 26 06 2010 at 16:27 schreef Helder:

Compliment,

Waar ik bij andere sites (zelfs Geenstijl) nog wel eens nuance aantref zie ik bij de Volkskrant heel veel trollen. Maar niet alleen bij de Volkskrant, ook bij Trouw loopt een aantal vergelijkbare reageerders rond.
En dat slaat iedere dialoog dood, Godwins, scheldpartijen, sarcasme, opzettelijk verkeerd uitleggen van reacties, het doet je afvragen wat er bij die mensen ooit fout is gegaan.

Overigens lees ik meestal en reageer ik (bijna) nooit, derhalve nu dan maar mijn complimenten voor uw blog en de kwaliteit van de stukken..

Terug naar mijn steen…

op 26 06 2010 at 17:11 schreef gerhard de haas:

Ik ken de naam van de reaguurder onder enkele schrijfsels van Theodor Holman uit m’n hoofd: Milagros Kloostra. Of er nu wel of geen aanleiding toe is (alhoewel, eigenlijk is er nooit echt aanleiding toe), elke keer zal hij wel even vertellen hoe veel garen Holman spint bij de dood van Theo van Gogh, dat hij anders niets geweest was, dat hij erop parasiteert. Inderdaad, wat een zieke geesten heb je er tussen zitten.

de Haas

op 26 06 2010 at 17:12 schreef Rob:

het Volkskrantblog is ook al zo’n loopgravenoorlog, inclusief gasaanvallen en ander malheur.

op 26 06 2010 at 17:32 schreef Bas:

Kijk eens naar andere landen.
Daar gaan mensen gewoon dood als er geen geld te verdienen valt om het in leven te houden.
In Nederland is er een zorg verzekering die elk doorgaand mens in leven houd omdat er geld te verdienen valt aan een levend lijk , niet dood.

op 26 06 2010 at 19:02 schreef S.Atwel:

De greep uit de reacties op Marbe is te suggestief, Breedveld komt met 1ste regel of slechts de afkrakende reacties terwijl er genoeg genuanceerdere zijn.
Marbe columns zijn bij voorbaat bestemd om ongenuanceerde reacties op te roepen.
Ze bedient zich van emo politieke doordraaf schrijfsels en beeldspraken die er qua tijdgeest zo dik boven op liggen dat ze zichzelf als ultra rechtse correcte populiste kwalificeert.
In haar laatste column haalt ze bv. even essaysbundel van ‘zuster’ Susan Sontag aan.
Marbe noemt natuurlijk niet dat de bewogen omvang en diepgang van het politiek en kunstzinnig activisme van Sontag helemaal niets met Marbe’s pro Wilders gemak ‘schrijfseltjes’ zoals ‘geen paasei van een allochtoon’ voor een levensluchtige oudere vrouw die een langer leven niet gegund, reanimatie verklaring etc. wordt.
Marbe is met haar ‘gekonkel’ dan ook bij lange niet zo oprecht als van der Dunk die zijn boodschap rechtstreeks fundeert en verwoord,geen populist maar onverwaterd ‘naakt’ links genoemd kan worden.
Eens met schrijver dat dat VK haar keuken niet verschoond van trollen weet te houden.
Met vr. gr.

op 26 06 2010 at 20:07 schreef Jarich:

Nou, een column over een dame die verschrikkelijk wordt behandeld in een ziekenhuis is er nou niet echt op gericht om te provoceren lijkt me. Dat er toch anonieme lafbekjes respectloze reacties komen posten, geeft wel aan dat het om de persoon gaat en niet om de column zelf.

op 26 06 2010 at 20:39 schreef Michael Minneboo:

Ik mag hopen dat de negatieve reacties op haar columns Nausicaa Marbe de brandstof geven om haar vurige pen nog een tijdje door te laten branden.

op 26 06 2010 at 21:33 schreef geri:

De columpjes van Marbe hangen van leugens en verzinsels aan elkaar, dat is waar mensen op reageren. Nu ook weer een uiterst tendentieus verhaal waarbij feiten en fictie dwars door elkaar heen lopen. Feit is dat ziekenhuizen verplicht zijn is om toestemming te vragen voor reanimatie vanwege de risico’s, vooral oudere mensen die van alles mankeren zoals de mevrouw uit Narbe’s column lopen na reanimatie van een zware hartaanval of beroerte (want daar gaat het dus om bij reanimatie: letterlijk redden uit een natuurlijke dood) een groot risico op een kasplantjesbestaan. Maar dat wil deze mevrouw niet onder ogen zien en dan zit je als ziekenhuis wel met een probleem. Dat heeft niets te maken met een uit de hand gelopen euthanasiebeleid zolas Narbe beweert. Integendeel: ik ken diverse hoogbejaarden die absoluut niet gereanimeerd wensen te worden maar toch al diverse malen voor ernstige en minder ernstige ziektes uitgebreid in het ziekenhuis zijn behandeld. Narbe kletst gewoon weer eens uit haar dikke nek, ook dat verhaal over een kok (ooit trouwens een ziekenhuis gezien waar maar één kok werkt??) die eigenhandig zou hebben bepaald dat hij als moslim met Pasen geen eieren mag koken is je reinste flauwekul. Op een amateurssite als dit zou meisje Narbe met haar boosaardieg fantasieverhaaltjes prima passen, maar in een serieuze krant als de Volkskrant hoort ze gewoon niet thuis.

op 27 06 2010 at 00:22 schreef Peter:

Zo’n Geri moet nodig iets over anderen zeggen. Zelf zuigt-ie ook maar uit zijn duim dat het om een moslim-kok zou gaan die geen paaseieren mag koken. Dat staat echt nergens in Marbes stuk.

Over dat soort types heb ik het dus: ze lezen niet, ze scannen even snel, hijgerig op zoek naar een stok om mee te slaan.

op 27 06 2010 at 09:50 schreef geri:

Hier de letterlijke tekst:

Toen ze met Pasen vergeefs om een ei vroeg, kreeg ze te horen dat de kok een allochtoon is die niet om paaseieren geeft.

Inderdaad: de suggestie wordt gewekt dat hier om een moslim gaat die van zijn geloof geen eieren met pasen mag koken, het staat er niet letterlijk. Foei! Maar het is natuurlijk ook niet de kern van de zaak. Die is dat natuurlijk sowieso een broodje aapverhaal is. Maar ernstiger is het dat Marbe niet weet wat reanimatie inhoudt, waarom daar toestemming voor wordt gevraagd, waarom het belangrijk is dat mensen een reëel beeld van een leven na reanimatie hebben (en dus niet zoals deze mevrouw vasthouden aan een romantisch ideaalbeeld) en dat het niets te maken heeft met euthanasie. Het heeft er hooguit mee te maken dat je als arts wil voorkomen dat je iemand door hem te redden uit de dood veroordeeld tot een gruwelijk leven waarin helemaal geen sprake meer is van pianospelen en spelen met de kleinkinderen maar van een vegeterend bestaan zonder uitzicht op vooruitgang.

op 27 06 2010 at 10:25 schreef Peter:

Dat je nog steeds zo’n grote muil opentrekt nadat je zelf hebt aangetoond dat je maar wat uit je duim hebt gezogen over die islamitische kok die geen paaseieren mag koken, tekent je fanatieke bloeddorst, Geri.

Je hebt ook geen enkel bewijs, niet eens een aanwijzing, dat Marbe dit verhaal verzint. Toch beweer je dat het om een ‘broodje aap’-verhaal gaat.

Je bureaucratische autoriteitsargument raakt ook kant noch wal. Waar het om gaat is dat deze mevrouw niet dood wil en daar hebben de artsen het mee te doen. En als zo’n mevrouw een paasei bij haar ontbijt wil, dan geef je haar een fucking paasei, ook al is het kerst.

En wat je niet doet, is als een bulldozer maar doordenderen met je leugens en onzin. Ik vraag me af of je wel doorhebt dat jij zo’n kakkerlak uit de titel van dit verhaal bent. In plaats van je ogen uit je kop te schamen, ga je nota bene je weerzinwekkende gedrag zitten vergoelijken.

Hooligans hebben meer fatsoen dan jij.

op 27 06 2010 at 11:24 schreef ManyAMileToGo:

@Peter Breedveld –

je maakt je onsterfelijk belachelijk met je reacties op de terechte stukjes van Geri, juist hierboven. Argumenten zijn voor jou van nul en generlei belang, en feiten staan bij jou vermoedelijk gelijk aan meningen, of andersom.

Zelfinzicht heb je niet, want je gedraagt je komischerwijs exact zo als diegenen die je te vuur en te zwaard bestrijdt. Ach, wat schrijf ik, iedereen kan dat zelf zien. Als je de VK-opiniepagina zo slecht vindt, waarom lees je haar dan? Mw. Marbe schrijft regelmatig onzinnige dingen, zeker als het gaat om immigranten – dan ziet ze liever even over het hoofd dat ze er ook eentje is, i.e. iemand die met genoegen gebruik maakt van de Nederlandse gastvrijheid.

Iets zegt mij dat mensen als Marbe en Afshin Ellian, hadde Nederland qua toelatingsbeleid jouw eigen kosmopolitische en scherp geciseleerde inzichten gehad, hier nooit welkom geweest waren geweest.

Doeg.

op 27 06 2010 at 11:57 schreef JPaerdeslager:

op 27 06 2010 at 11:24 schreef ManyAMileToGo:

Och hemel, daar zul je hebben, Frank Lenssen in the house. Gooi je site maar een tijdje op sloy, hier kom je niet makkelijk van af.

op 27 06 2010 at 11:59 schreef GustavMahler:

Peter, die ManyAMileToGo is precies de grootste onderkruiper van de Azijnbode. Komt Herr Von der Dunk om bijv. 15.00 uur met een stukje kopij-tam-tam; om 15,04 is de reactie al te lezen van deze scribent. Hij zet dan de toon; voldoet jouw reactie daar niet aan… Jammer…
Deze figuur gaat namelijk over de moderatie en wordt door de Azijnbode van pegulanten voorzien.
Zo werkt dat bij dit door het Persfonds in leven gehouden vlugschriftje.

op 27 06 2010 at 12:28 schreef Peter:

Inhoudelijk argumenteren kan-ie in elk geval niet.

op 27 06 2010 at 12:44 schreef Hendrik:

Dit artikel beschrijft een bepaald soort mensen, waarvan je eerst aanneemt dat het om een karikatuur van de werkelijkheid gaat, en plop daar heb je er twee, alsof een striptekenaar een stripfiguur tekent.

Geri, één van de weinigen in nederland die het begrip passieve euthanasie niet kent, gaat even uitleggen dat niet reanimeren niets met euthanasie te maken heeft, dat je niet zo romantisch moet doen als een arts je vraagt of je wel of niet behandeld wilt worden. En ManyAMileToGo kan geen ander ‘argument’ bedenken tegen Marbe dan dat ze ‘regelmatig onzinnige dingen schrijft’ en bovendien een immigrant is. Tsja… inderdaad dan maar niet reanimeren, ik ben overtuigd.

op 27 06 2010 at 13:09 schreef Sarah:

Voortreffelijk stuk Peter!

“Marbes columns worden door deze imbecielen nooit gelezen, altijd snel gescand om te zien of er iets in staat om haar mee om de oren te slaan. Elke vrijdag staan ze weer klaar – altijd dezelfde namen – om zich als een troep hongerige jakhalzen op hun prooi te storten.”

Ohw wat geweldig geformuleerd! Altijd anderen de les lezen en de mond willen snoeren vanuit hun moralistische superioriteit waar de haat, die ze anderen verwijten, vanaf straalt.

op 27 06 2010 at 13:23 schreef Bert Brussen:

je maakt je onsterfelijk belachelijk met je reacties op de terechte stukjes van Geri, juist hierboven.

Integendeel: Breedveld laat juist zien over welke analytische gaven hij beschikt en toont met dit stukje aan de vinger op de zere plek te kunnen leggen. Wellicht vind jij zelf dat Breedveld zich onsterfelijk belachelijk maakt, maar dat betekent niet dat het ook zo is. Als je het al als autoriteitsargument zou willen gebruiken, moet je wel met enige autoriteit komen.

Argumenten zijn voor jou van nul en generlei belang

Nee hoor, alleen moeten die argumenten er dan wel zijn. Ik lees vooral geblaat en ander hol geschreeuw. Geen argumenten en al helemaal geen feiten.

en feiten staan bij jou vermoedelijk gelijk aan meningen, of andersom.

Je bedoelt zoals: “Peter Breedveld maakt zichzelf onsterfelijk belachelijk want ik vind dat dus het is zo”?

Zelfinzicht heb je niet, want je gedraagt je komischerwijs exact zo als diegenen die je te vuur en te zwaard bestrijdt.

Juist niet. De schrijfsels van Breedveld zijn glanzende parels van exotische klasse ten opzichte van de gemiddelde anonieme reaguurder, die zich het beste laten omschrijven als zurige poep, welriekende zurige poep waarvoor een vos met een darminfectie zijn neus nog zou ophalen.

Ach, wat schrijf ik, iedereen kan dat zelf zien.

Ik zie dat dus heel anders. Is mijn waarheid nu de waarheid? Je geeft wel erg veel blijk van een egocentrisch wereldbeeld.

Als je de VK-opiniepagina zo slecht vindt, waarom lees je haar dan?

Als je de schrijfsels van Breedveld zo slecht vindt, waarom reageer je dan? Dit is niet als jij-bak bedoeld, maar als je het antwoord kunt formuleren heb je gelijk het antwoord op je iegen vraag.
Een bestaand probleem aankaarten kan alleen als je je er ook actief bij betrekt. Vertellen hoe slecht sommige dingen zijn is zinnig en constructief, het kan daarna namelijk verbeteren. Als elke schrijver niet zou lezen wat hij slecht zou vinden, zou er geen kritiek meer zijn. Dat lijkt me niet de bedoeling.
We kunnen wel massaal Kluun niet lezen, maar dan blijven er alleen juichverhalen over, terwijl de teksten van Kluun altijd heel slecht zijn. Dat lijkt mij nogal scheef.

Mw. Marbe schrijft regelmatig onzinnige dingen, zeker als het gaat om immigranten

Toon eens aan dan?

dan ziet ze liever even over het hoofd dat ze er ook eentje is, i.e. iemand die met genoegen gebruik maakt van de Nederlandse gastvrijheid.

Als je immigrant bent mag je geen kritiek hebben op andere immigranten? Gastvrijheid impliceert automatisch dat je niks kritisch mag zeggen over de gastheer? Onderbouw dat eens. Het klinkt namelijk totaal niet logisch.

Iets zegt mij dat mensen als Marbe en Afshin Ellian, hadde Nederland qua toelatingsbeleid jouw eigen kosmopolitische en scherp geciseleerde inzichten gehad, hier nooit welkom geweest waren geweest.

Dat zal wel, maar dat is nu kennelijk niet het geval. “if…then” constructies zijn alleen nuttige logica in de toekomende tijd, in het verleden kun je ze alleen nog maar reconstrueren en daar lering uit trekken. Als argument zijn ze in ieder geval niet geldig.

op 27 06 2010 at 13:35 schreef ivo:

@Bert

“ONwelriekend”. ;)

op 27 06 2010 at 13:43 schreef Bert Brussen:

Waar ik “welriekend” zei bedoelde ik “onwelriekend”.

op 27 06 2010 at 14:01 schreef ManyAMileToGo:

Dank voor de reacties. Met name die van filosoof Bert Brussen, ook bekend uit de GeenStijl-riolen, is het lezen waard. Vergeleken bij deze logicus stelt ook de jonge Wittgenstein niets voor.

JPaerdeslager meent dat ik in het echt Frank Lenssen heet. Wie ben ik om met zo een genie in debat te gaan?

Tuurlijk is deze stek een behuizing voor dom, nieuw rechts Nederland. Daarom zal ik echt niet een geregelde klant worden, neen hoor.

Inmiddels is de vileine constructie van Marbe’s verhaal aan het licht gekomen, en Breedveld zelf is er, helaas voor hem, ook geweldig ingestonken, ik bedoel: de allochtone kok, die ultieme verschrikking voor alle roomblanke en humorloze klompenboerkes.

Doeg.

op 27 06 2010 at 14:35 schreef Bert Brussen:

Met name die van filosoof Bert Brussen,

Ik ben geen filosoof, dat heb ik ook nergens beweerd. Je maakt je schuldig aan stropopargumentatie: je bedentk zelf dat ik een filosoof ben, gebruikt dit als waarheid, om die stelling vervolgens weer af te kraken.
Het doet er echter niet toe wie ik ben, of wat ik zou zijn, het gaat om het onderwerp, niet om mij. Je kunt wel een karikatuur van me maken, daarmee heb je mijn commentaar nog niet weerlegd.

ook bekend uit de GeenStijl-riolen, is het lezen waard.

Je mening over Geenstijl (“riolen”) is niet geldig als argument. Het is hooguit een vage ad hominem. De waarde die jij toekent aan de media waar ik voor werk zeggen verder niets over de inhoudelijkheid van mijn reacties. Als je al zou willen pogen mijn autoriteit in twijfel te trekken, dan moet je op zijn minst onderbouwen waarom Geenstijl “riolen” zouden zijn, anders is het niets meer dan een subjectieve mening. Die je natuurlijk mag hebben, maar het zegt verder niks over mij of mijn comments.
Ook hier geldt weer: wat heeft dit met het onderwerp te maken?

Vergeleken bij deze logicus stelt ook de jonge Wittgenstein niets voor.

Een dergelijke overdrijving zou alleen ironisch zijn als ik zelf eerder had beweerd logicus te zijn. Nu dat niet he geval is, slaat de vergelijking de plank mis. Je zou ook kunnen stellen dat “vergeleken bij deze voetballer Suarez niks voorstelt”, ik beweer ten slotte evenmin dat ik voetballer ben.
Als inhoudelijke reactie is het echter niets waard. Het leidt alleen af van het onderwerp en lijkt meer op een soort zwartmaken dan op een serieuze tegenwerping.
En wederom: wat heeft dit met het onderwerp te maken? Je kunt in principe pagina’s vullen met beledigingen, verwensingen, laster, smaad, zwartmakerij en het in twijfel trekken van mijn autoriteit, maar zolang je inhoudelijk niet op het onderwerp ingaat heb je daarmee niets gewonnen.
Voor iemand die kennelijk anderen graag de les leest over het analyseren en bekritiseren van Volkskrant-opinie is dat niet al te sterk.
Maar mogelijk is dit nog steeds een onderdeel van de stropop en denk je dat het relevant is mijn niet bestaande en door jou zelf verzonnen bewering dat ik filosoof zou willen zijn aan te vallen? In dat geval ben je alleen je eigen bedachte stellingen aan het afbreken en kun je net zo goed met jezelf gaan debatteren.

“Tuurlijk is deze stek een behuizing voor dom, nieuw rechts Nederland. Daarom zal ik echt niet een geregelde klant worden, neen hoor.”

Het “tuurlijk” impliceert dat er reeds de conclusie is getrokken dat dit ook daadwerkelijk zo is. Dit kan ik echter nergens terugvinden. Hoezo is dat “natuurlijk”? Alleen omdat de reacties jou niet bevallen zijn ze “dom nieuw rechts”?
Wat de vermelding waard is dat je “echt geen geregelde klant zult worden” blijft een raadsel. Aangezien het bezoeken van deze site gratis is, zijn er geen klanten. Bovendien moet uit bovenstaande reacties toch al duidelijk zijn dat de meeste mensen hier je liever zien gaan dan komen. De bezwering dat je hier niet regelmatig zult terugkeren, zal dan ook eerder gejuich dan teleurstelling uitlokken.

op 27 06 2010 at 14:40 schreef Peter:

Inmiddels is de vileine constructie van Marbe’s verhaal aan het licht gekomen

Je bedoelt zeker: ‘ik heb nu zo vaak, zonder enige onderbouwing, beweerd dat het een leugen is, dat niemand daar nog aan mag twijfelen.’

Wat een zelfingenomen, verwaande kwast. En dat blijft maar doorleuteren, al prikt iedere voorbijganger moeiteloos door zijn gebabbel heen.

op 27 06 2010 at 14:50 schreef ManyAMileToGo:

Wat een humorloosheid, mensen. De site is gratis, dus ben ik geen klant. Ha. Ha.

Peter, jij geloofde toch zelf ook dat die allochtone kok, geen vriend van jou, er echt bij hoorde? Of heb je je tekstjes inmiddels al weder ‘aangepast’?

O ja: iedereen weet dat GeenStijl en de Telegraaf de persriolen van Nederland zijn. En dat elkeen die op GS ook maar durft te melden dat de Telegraaf soms wat kort door de bocht gaat, meteen verbannen wordt.

Weesie en Castricum, onze nationale hoogbejaarde pubers, schijten namelijk in de broek als ze de automobiel van Sjuul Paradijs voor zien tijden.

Dom rechts biedt altijd, ongewild, vermaak. Dat dan weer wel. Maar het is geen verdienste.

op 27 06 2010 at 14:50 schreef ManyAMileToGo:

(voor zien rijden)

op 27 06 2010 at 14:59 schreef vander F:

Geinig,
die Volkskrant types zijn inderdaad een stel warhoofden die een feit nog niet van een mening kunnen onderscheiden.
Maar goed, daar moet je om te beginnen voor kunnen lezen nietwaar?

Het blijkt een stel ad hominale stropop ridders te zijn.

@Peter,
was je al eerder met deze titel vereerd?

‘dom nieuw rechts’

op 27 06 2010 at 15:00 schreef Jarich:

`iedereen weet dat GeenStijl en de Telegraaf de persriolen van Nederland zijn.`

Ja hoor, ManyAMileToGo kan wel even voor ´iedereen´ spreken. Zelfs als ´iedereen´ dat weet is het nog geen argument, aangezien de meerderheid het ook bij het verkeerde eind kan hebben.

op 27 06 2010 at 15:05 schreef vander F:

Goh, is Weesie weer voor Geenstijl gaan werken?
Zo hoor je nog eens wat.

op 27 06 2010 at 15:11 schreef Peter:

was je al eerder met deze titel vereerd?

Ik ben al een tijdje niet meer ‘rechts’ genoemd, in elk geval. Zo gaat het vaak: voor types als MAMTG doet het er niet toe of iets waar is of niet, maar gaat het erom dat iets ‘links’ is, of ‘rechts’.

En meneer ManyAMileToGo, wat zit je nou interessant te doen? Bij de andere kakkerlakken op de VK-site maak je daar kennelijk indruk mee, hier lijken de meeste lezers wel te zien wat een hooghartige blaasbalg je bent. Heb je bewijs dat de anekdote van die allochtone kok gelogen is? Mijn intuïtie zegt nee.

Hou ook maar op met je kitscherige taalgebruik. ‘Vileine constructie’ is interessantdoenerige nonsens. Constructies zijn slecht of goed, maar niet vilein of barmhartig. Mijn advies aan mensen, die niet kunnen schrijven, is altijd om het kort en simpel te houden. Jouw glittertjes verhullen je intellectuele leegte niet.

op 27 06 2010 at 15:15 schreef GustavMahler:

@Peter
Gezien de reacties van de Azijnbodekwal pur sang, kan ik alleen nog maar toevoegen: Hoeveel bewijzen wenst de objectief denkende mede-internetter nog te bekomen, aleer hij geslagen of droef te moede, zal erkennen: de Volkskrant bezit geen opinie, slechts een stupide naar links richten.
Alhier vertoef ik met meer goesting dan op de opinie-site van ManyAMileToGo

op 27 06 2010 at 15:16 schreef Sarah:

@ManyAMileToGo 14:01
Jij bent idd Frank lenssen en dat weet iedereen die wat vaker op VKopinies reaguurt. Een ongekende betweter, lijdend aan een Wildersobsessie én met een groot gebrek aan zelfrefelxie aangaande de inhoud van je eigen reaguursels. Met jou zijn er nog een aantal van die figuren op de VK actief. Die waren overigens opvallend afwezig onder de columns van Izz ad-din Ruhulessin. Een enkeling, jij ook, dachten dat Izz een moslima was en waren het nog met hem eens ook. Anderen verweten de VK die columns van Izz te hebben geplaatst omdat de inhoud van die columns hun wereldbeeld verstoorden.
W.b. je opmerking over BertBrussen bekend van de Geenstijlriolen: Hypocrieter kan niet! Jij reaguurde zelf ook op dat ‘riool’, en toen je werd geband, schreef je daar een kinderachtig stukkie over op dat flutblog van je in de VK, gemaakt toen je ook daar geband was en je met je treurige ziel onder je arm liep.

op 27 06 2010 at 15:16 schreef vetklep:

Wat grappig om eens een inkijkje te krijgen in de sfeer van de azijnbode. Waar andere meningen snel “dom nieuw rechts” of ‘riool” zijn.
Zo zuur als dit heb ik het zelden geroken. En dat quasi-intellectuele sausje eroverheen maakt het helemaal af.

op 27 06 2010 at 15:48 schreef JPaerdeslager:

Lenssen (MAMtG)is idd een treurige figuur. Wie zich wil inlezen in zijn specifieke pathologie kan dat hier http://franklensenappreciationsocietyholland.blogspot.com/2009/11/hallo-en-welkom.html

doen, al raad ik dat niemand aan. Rumor has it dat hij zijn dagelijkse barrages aan postings op de site van de VK pas goed op stoom kwam toen hij definitief werd verwijderd uit de UB van Nijmegen. Daar had hij een dagtaak aan het quasi-interessant doorlezen van buitenlandse kranten en het beloeren van studentes. Dat schijnt een paar keer op ongewilde handtastelijkheden te zijn uitgelopen. Sindsdien leeft hij z’n venijn volledig uit op de VK-site, vooral in zijn glansrol als Kapo van Thomas vd Dunk

op 27 06 2010 at 15:51 schreef ManyAMileToGo:

@Sarah –

je schrijft onzin, en dat weet je. Er hebben regelmatig ‘namendiefstallen’ plaatsgevonde op de VK-site (inclusief avatar), en ik ben daar vaak het slachtoffer van geweest. Je haalt werkelijk alles door elkaar. Nou ja, dat is jouw probleem. Overigens is het wel heel raar dat je zo gedetailleerd alles bijhoudt van die VK-pagina’s. Ik word al moe als ik alleen naar jouw ‘archiefkennis’ kijk.

@Peter (15:11u) –

haha, je bent toch weer onbedoeld komisch. Wie begon er ook alweer als eerste over ‘kakkerlakken’? En waarom mag ‘vileine constructie’ niet? Probeer je voor te wenden journalist/schrijver te zijn terwijl je dat niet bent?
Je zoekt de meest roestige spijkertjes op het laagste water om je gezicht te redden; want je hebt een enorme bok geschoten, en dat weet je.

Gelukkig heb ik geen last van intellectuele leegte, ik put vrijelijk uit de schatkamers van mijn geest (waar haal ik de woorden vandaan…?).

En ik blijf erbij: GeenStijl is een riool, voor seksloze middelbare scholieren, door hoogbejaarde pubers.

Allemaal mislukt, dropout, wat al niet meer. Die typetjes herken je zo. Grappig en gewichtig doen over onbenullige dingen.

Doeg.

op 27 06 2010 at 15:51 schreef ManyAMileToGo:

(plaatsgevonden)

op 27 06 2010 at 15:57 schreef Peter:

Maar je hebt dus geen bewijs dat die anekdote van die allochtone kok op leugens berust?

op 27 06 2010 at 16:42 schreef Benech:

Peter: het moet gewoon een allochtoon zijn. Een Jehova’s-getuigen kok is gewoon out of the question. Het zijn mijn onderbuikgevoelens die mij al voorspellen dat het een allochtone kok moet zijn. Want he, de kans dat het een allochtoon is, is statistisch zo veel groter… dat moet dan gewoon wel. De islam heeft er weer een medejuicher bij.

op 27 06 2010 at 18:51 schreef Tjerk:

Sowieso zegt Marbe nergens dat dit ziekenhuis daadwerkelijk een allochtone kok heeft. Ze zegt dat het personeel dit als kutsmoesje gebruikt.

op 27 06 2010 at 19:03 schreef S.Atwel:

Me dunkt dat het ook om Marbe’s vreselijk relaas over een moedige erudiete dierbare die aan een vreselijke bacterie in een provinciaals ziekenhuis kwam te lijden, hoort te gaan. En dat mevr. Marbe reacties daarop zelf door gebrek aan informatie in de weg staat.
Dat ze met een sociale dood als juk van de eenmaal zieke komt en dit op gelezen intellectuele schrijvers stoelt, is interessant genoeg om iets meer over te weten. Het gerefereerd werk van bv. Susan Sontag die tegen borstkanker vocht ken ik wel en is omstreden als overlevings kracht om een dodelijke ziekte verder het hoofd en ziel te bieden. Marbe’s politieke opvattingen hebben ook niets gemeen met het al het werk dat Susan Sontag heeft nagelaten.
Dit alles daar gelaten laat Marbe haar sociale dood even later met alle gemak naar een werkende allochtone kok die niets om een eitje voor een zieke zou geven. Rijmt u dit op dit forum dan nog wel?
Zoals in sommige VK reacties gededuceerd,zouden de helse pijnen van de dierbare om een streptokokken bacterie gaan. Ik heb hetzelfde uit eigen ervaring gedacht.
Het zou een bacterie betreffen die razend snel het hartbindweefsel opvreet en waarvoor reanimatie op geen enkele leeftijd van toepassing is.
Marbe’s eind goed al goed staat bol van de onduidelijkheden.De hele medische en zorg staf van dit ziekenhuis is hoe dan ook in discrediet. Wie de zieke op tijd naar een academisch ziekenhuis heeft verwezen, na hoeveel intimiderende dagen ze het geluk had een specialist voor welke chirugische ingreep te treffen, is onbekend. Bij mijn zoon stond zijn bv. zijn arm binnen 4 dagen in een streekziekenhuis op de amputatie agenda om zijn onherroepelijke dood op jonge leeftijd nog snel voor te zijn.
Er was dagelijks contact met academisch adam, eerdere opname in het amc had echt niets uitgemaakt.
Voor een chirurgische ingreep hadden de beste uithuizige chirurgen zich al beschikbaar gesteld.
Haar merkwaardig relaas over een allochtone kok die niet dus om paaseitjes voor de zieke geeft, geeft wel wee duidelijk aan dat er voor mevr. Marbe alles mis is met de aanstelling van deze kok.
Een ziekenhuis keuken met een allochtone kok als nette VVD verwijzing voor moslim, hoort niet. Ons land is gestoeld is op een joods christelijke traditie om het eten voor haar zieken te verzorgen.
Wie heeft er ooit gehoord van een gekookt eitje als paasontbijt in ziekenhuizen, laat staan het vermeende recht van niet particulieren daarop? Ik niet. Ik heb wel regelmatig van die waterige hardgekookte halve eitjes als toevoeging op het bordvakje voor onsmakelijk side dish slaatjes van de kant en klare ziekenhuis catering keukens gezien.
Dat intimidatie processen van ouderen in de zorg om ‘geen reanimatie verklaring’ te tekenen plaats vinden, is mens onterend. Hopelijke zal dit gezien de gewenste weer verdere marktwerking in de zorg naar Rutte’s markt bezuiningen, niet toenemen.Feitelijk wordt er al langer een passieve vorm van euthanasie op ernstig zieke ouderen als verder medisch onverantwoord ingrijpen of te duur qua nazorg toegepast. Families en naasten willen ook dit liever niet weten.
Mijn familie en ik hebben bv. jaren geleden ‘geen reanimatie’ naar inzichten van behandeld specialist getekend om mijn kunstzinnige optimistische moeder van verder lijden naar een tehuis ipv terug naar haar huis en haar man te verlossen. Ook dat was verschrikkelijk droevig.
Het hele relaas van Marbe zou in de 1ste plaats om ons aan euthanasie makkelijk afgegleden gidsland gaan.
Nou, ik heb euthanasie wetgeving al helemaal niet zien terug komen, wel een vermeend afglijden en schuldige over een paaseitje.
Noem mijn reactie VK azijn pissen zoals het u op dit forum gelieve. Ik ben blij dat het mij niet lukt om over Mevr. Marbes onderhuids gekonkel over allochtonen heen te lezen, mijn ogen ervoor te sluiten, vermoeiend als het is. Of er door VK reacties en mij er naast wordt gezeten dat het om de verder mysterieus gebleven streptokokken baceterie ging, maakt niet eens zo veel uit.
Zelfs als het over een voornaam maatschappelijk issue als onze zorg voor ouderen en zelfbeschikking over leven en dood gaat, vindt Marbe nog een weg, al was het er nu maar ‘állochtoon’ om als reactie lokmiddel voor Wilders en de VVD mee te nemen.
Met vr. gr. op deze zonovergoten dag en met dank voor mooie afbeeldingen die topics op dit forum zo ‘kleurrijk’ sieren.

op 27 06 2010 at 19:04 schreef Peter de Goede:

Het riool van de VK gang is opengetrokken.
Lenssen en MAMTG zijn wel degelijk één en dezelfde. Je hoeft geen schriftgeleerde te zijn om de vroegere reacties van Lenssen naast die van MAMTG te leggen, om tot die conclusie te komen.
Beiden (LOL) worden door een groot VK reaguurderspubliek uitgekotst.

Mijn waardering voor het artikel van Breedveld.
Ik moet toegeven dat hij niet lijdt aan de selectieve verontwaardiging die je veelvuldig aantreft. Ik ben er in ieder geval jaloers op.

op 27 06 2010 at 19:05 schreef MrOoijer:

Vrijwel niemand, lijkt me, heeft dit goed gelezen – van die allochtone kok. Ze schrijft dat het door iemand anders als reden wordt opgegeven. Kan dus ook een smoes zijn geweest _van die iemand anders_. Dus alle reaguurders lezen het verkeerd, ze schrijft niet dat die kok allochtoon is, laat staan Moslim, ze schrijft dat iemand dat als smoes / reden opgeeft. Wat hier “PVV” aan is, ja inderdaad, dat snap ik ook niet.

Wat ik wel snap is, is dat dit haar beeld is van de zorg. Deels komt dat overeen met wat ik gezien heb: steeds minder gekwalificeerd personeel, steeds minder echte zorg, steeds meer fouten. Maar druk om euthanasie te plegen of niet te reanimeren heb ik nooit meegemaakt, wel het omgekeerde: uitdrukkelijk verzoek om _niet_ te reanimeren werd genegeerd; euthanasie verklaring die er wel degelijk lag werd genegeerd. En ook meegemaakt dat er echt heel goed geluisterd werd naar de laatste wensen van een bejaarde dame.

Het klopt dus wat Marbe op het laatst opmerkt: er zijn ook heel andere verplegenden en artsen.

PS toen ik in het ziekenhuis lag waren er altijd eieren op zondag. Dus ook met pasen. Die kok bepaalt het menu niet, maar de dietiste, Dus het was een smoes.

op 27 06 2010 at 19:13 schreef Peter de Goede:

En de afbeeldingen zijn IDD vertederend mooi

op 27 06 2010 at 19:20 schreef Bert Brussen:

Hij heeft gelijk: wij van Geenstijl zitten zwaar onder de plak van de Telegraaf-aandeelhouders. Alles wat we schrijven wordt eerst beoordeeld door een TMG-culturkammer, daardoor duurt het soms wat langer voordat er stukken op GS verschijnen. Sjuul Paradijs zelf controleert ook iedere dag of we geen stiekeme linkse sympathieen hebben en de moderators, zoals GUnite, worden aangestuurd vanaf de Telegraaf-hoofdredactie.
Dit is allemaal echt waar. Het beste kun je dit zoveel mogelijk rondbazuinen.
Ik besta trouwens ook niet: mijn echte naam is W. Nanninga.

op 27 06 2010 at 20:34 schreef S.Atwel:

# Mr.Ooier.

Wat goed dat u noemt dat het de dietiste is het menu bepaald, ik was dit aspect vergeten.
En goed dat er in uw ziekenhuis ervaring altijd, pasen of niet, eieren op zondag waren.

Maar nu mevr. Marbe en haar titel voor het stukje column geheten Ei:

“Toen ze met Pasen vergeefs om een ei vroeg, kreeg ze te horen dat de kok een allochtoon is die niet om paaseieren geeft”.

Ik lees niets over wie wat gezegd zou hebben maar ik lees Paaseieren en het bestaan van een allochtone kok die daar niet om geeft.

Mevr. Marbe heeft een religieus maatschappelijke ei verwijzing naar ons aan euthanasie makkelijk afgegleden Gidsland Nederland heeft geschreven.

Het lijkt me straf dat ze dit zelf niet zou weten of dat dit als een onbenullig stukje column uit haar pen zou zijn voort gevloeid.
Wie het op kan brengen om Marbe regelmatig te lezen weet net zo goed als Marbe dit zelf weet dat haar politiek verbale stokslagen sinds de opkomst van Wilders naar allochtonen, moslims uitgaan. En ze meent dit als een of andere bevrijding voor de lezer.
En inderdaad jammer dat het niet om een veelal algehele de verslechtering in de zorg gaat. Wie weet stond dit provinciaals ziekenhuis, de indruk is klein maar kan net zo goed groot geweest zijn, uit falend winstbejag op het punt van de bekende zorg fuseringen waar betere zorg verleners en specialisten in mega verweg ziekenhuizen werkzaam zouden zijn. Belangrijker voor bestuurders en management lagen dan dit voor de plaatselijke gemeenschap zou zijn.
Niets van dit alles komt ter sprake.
Nog sneuer is dat ze haar allochtoon er niet uit heeft weten te laten en ze haar zorg om de zorg daarmee voor het merendeel deel zelf te niet voor ons ex Gidsland heeft gedaan.Fijne gezonde zomer avond allemaal!

op 27 06 2010 at 21:36 schreef MrOoijer:

@S.Atwell – dialoog, mijn waarde, dialoog. Lezen wat er staat en daar op ingaan. Ik noem op diverse sites de PVV een racistische en xenofobe organisatie, en beargumenteer dat. Kom er maar in, met argumenten. Gebeurt zelden.

Marbe schrijft iets over een ziekenhuis en zorg. Daar moet het dus over gaan. Met argumenten. Dat ze het dan niet met mijn PVV standpunt eens is maakt me niets uit.

En eh, ik schreef “bepaalt” – dus dat jij er “bepaald” van maakt moet je echt zelf weten. Ook je spellingslessen vergeten?

op 27 06 2010 at 23:25 schreef Bert Brussen:

En inderdaad jammer dat het niet om een veelal algehele de verslechtering in de zorg gaat.

Wat??? Die Atwell schrijft zoals Mohammed B. praat.

op 28 06 2010 at 00:00 schreef Gin:

Mensen, ik wil me eigenlijk nergens mee bemoeien, ik wist niet eens dat de Volkskrant een blog had namelijk. Ik wil wel graag een oplossing aandragen voor de Paasei discussie: gewoon even aan Marbe vragen wat ze nou precies bedoelde?

op 28 06 2010 at 00:35 schreef MNb:

Jonge jonge, ik beschouw mijzelf als radicaal-links – stem GL en zo. Maar zo’n figuur als ManyAMileToGo die het verschil niet weet tussen holle kreten en zindelijke argumenten maakt dat ik van schrik een fatsoenlijk rechtse partij wil gaan zoeken. Helaas geloof ik dat die in Nederland niet bestaat.
Want verkeerde maar onderbouwde opinies zijn nog altijd te prefereren boven pure domheid. Met zulke figuren heeft links geen vijanden meer nodig.

op 28 06 2010 at 02:14 schreef Sarah:

@ ManyAMileToGo 15:51
“je schrijft onzin, en dat weet je. Er hebben regelmatig ‘namendiefstallen’ plaatsgevonde op de VK-site (inclusief avatar), en ik ben daar vaak het slachtoffer van geweest.”

Dat je weleens slachtoffer van die trol bent geweest klopt. Maar dat dit een trol was die onder jouw naam reaguurde, kon zelfs een blind paard zien.

“Je haalt werkelijk alles door elkaar. Nou ja, dat is jouw probleem. Overigens is het wel heel raar dat je zo gedetailleerd alles bijhoudt van die VK-pagina’s. Ik word al moe als ik alleen naar jouw ‘archiefkennis’ kijk.”

Je kunt wat ik schrijf op geen enkele wijze weerleggen, zo blijkt uit bovenstaand gekerm.
Ik schrijf de waarheid maar daar kan jij niet tegen. Dan neemt je de slachtofferrol aan, een patroon waarin jij altijd vervalt wanneer je door medereaguurders ongenadig op je nummer wordt gezet. Je geest is zo vertroubelt door Wildershaat, dat iedereen die er niet dezelfde mening als jij op na houdt, direct als PVVer of VVDer wordt weggezet. Vanuit diezelfde haat reageer je immer op Naussica Marbe, Amanda Kluveld en andere columnisten die iets schrijven wat jou niet bevalt, wat ze ook schrijven. Je leest hun stukken niet eens. En je bent niet de enige. Het lijkt erop dat je versterking hebt gekregen van een paar Joop-reaguurders, die vanuit diezelfde haat reageren als jij, met dezelfde kenmerken!

Peter Breedveld heeft een raak stuk geschreven. Die haat is voor mij en vele anderen een reden om
de panelen van de VKopinie nog maar sporadisch te bezoeken.

op 28 06 2010 at 02:16 schreef Sarah:

Correctie: vertroubelD

op 28 06 2010 at 02:25 schreef koerbagh:

Ik zou Nausicaa overigens zonder meer doen. Maar dat terzijde.

op 28 06 2010 at 02:40 schreef vander F:

En dan ook nog mensen die een niet reanimeren beleid ijskoud aan het begrip euthanasie koppelen.

En wat is die ManyAMileToGo een prachtig voorbeeld van dat domme Wildersvolk zeg.
Volgens het boekje.

op 28 06 2010 at 09:22 schreef ManyAMileToGo:

@Sarah –

ik zou moeten weerleggen dat ik Frank Lenssen ben? Kom nou, hoe werkt jouw brein? Dat kan ik uiteraard niet (voorbeeld van het redeneren van Bush jr., van jouw kant). Het is aan jouw om te bewijzen dat je gelijk hebt, en dat kan je niet. Uit het feit dat ik vaak geimiteerd ben kan je niet concluderen dat ik en die Frank dezelfden zijn. Wat een faliekant foute redeneerstijl hou je erop na, wel typisch rechts, dat wel.

Ik vind je vergelijkende tekstonderzoek in de VK-opinie-archieven niet normaal te noemen. Als dat je (enige) hobby is, ach, doe dat dan maar.

Ten slotte: ik moet vaak lachen over dit soort debatjes. Want uit het oog verloren is dat Nausicaa Marbe een duistere column geschreven heeft, die voor veel verwarring gezorgd heeft, serieuze verwarring (lees a.u.b. die thread nog een helemaal, inclusief opmerkingen van mensen in de zorg zelf – maar het kan best zijn dat jij en de jouwen in het geheel niks geven om de zorg, totdat je er zelf in terecht komt; typisch VVD/PVV mentaliteit, zullen we maar zeggen).

Alleen Marbe kan de knoop ontwarren, als ze ‘guts’ heeft. Maar rechtse mensen hebben die in de regel niet.

op 28 06 2010 at 11:09 schreef Smeets:

ManyAmileToGo,

Wie is hier rechts? FN kent vele gezichten. Zo ben ik bijvoorbeeld best wel links. Geld intesseert me niet zo. Van mij mag de hele wereld geredt worden.
Helaas kom ik bij ontmoetingen met mijn linkse medemens tot de conclusie dat het niet de bedoeling is dat de prijs voor de linkse agenda door henzelf betaald wordt. Linkse mensen wonen in blanke buurten met knuffelallochtoon. Linkse mensen verdienen goed en linkse mensen worden extreem rechts als iemand aan hun centjes komt. Bovenal hebben linkse mensen altijd gelijk. Ageren tegen bonussen bij bankiers maar vervolgens Pieter Broertjes met een miljoen naar huis sturen. Dat is hedendaags links.
Dat links in de verdrukking zit heeft niets met rechts te maken, maar met links zelf. Wie vertrouwt nog de volkskrant?

op 28 06 2010 at 11:25 schreef ManyAMileToGo:

@Smeets –

dat vind ik een aardige reactie, nog onverwacht ook. Je hebt op punten groot gelijk. Ter linkerzijde is men flink besmet met de geldpest, absoluut waar. Zie bijv. Eveline Herfkens, de ‘filantrope’ arrogantie ten top. Wat mij betreft over de morele grens van de criminaliteit heen. En de bonus voor Broertjes is ‘over the top’, voor iemand die langdurig goed verdiend heeft en ongewijfeld een prachtpensioen geregeld heeft.

Ikzelf druk me nog altijd in begrippen als ‘links’ en ‘rechts’ uit, hoewel die obsoleet zijn. Dat ligt aan mij, een lichte deformatie.

Eigenlijk bedoel ik met ‘rechts’ tegenwoordig: het PVV-schreeuwerige, en die onbedwingbare neiging tot verdachtmaking van allochtonen. Of je nou een probleem hebt met de immigratie, of niet, je mag niet generaliseren, je mag niet insinueren, en je mag niet liegen over iemands godsdienst. Dat doet Wilders aldoor.

En ‘rechts’ is voor mij ook: het neoliberalisme, de vermarkting van van alles en nog wat, en de rattensamenleving die dat oplevert.

Zo, dat is mijn reactie.

op 28 06 2010 at 11:37 schreef Peter:

Met idioten moet je niet in discussie gaan, dus ik doe dit tegen beter weten in: ManyAMileToGo beweert dingen over Marbe zonder zelfs een greintje bewijs. Dit veilig onder pseudoniem – en dan nog een grote muil ook over het gebrek aan lef bij rechtse mensen.

Maar Marbe schrijft haar openhartige stukken onder eigen naam, ManyAMileToGo. Jij pleegt je lafhartige, laag-bij-de-grondse pogingen tot karaktermoord veilig vanachter een mombakkes. Wilde je nu echt claimen dat jij, als linkse mens, over meer moed beschikt dan Marbe?

ManyAMileToGo probeert nu zijn straatje schoon te vegen door Nausicaa Marbe ervan te beschuldigen dat ze verwarring schept, maar er is helemaal geen verwarring. De enigen die er door hun rode waas van blinde woede niet in slagen Marbe’s stuk op de juiste manier te interpreteren, zijn ManyAMileToGo en zijn troepje rabiate – anonieme – Marbe-haters.

Het is verder de meeste mensen volstrekt duidelijk dat die opmerking over de allochtone kok uit de mond van een verpleger of verpleegster komt en zoals zoveel uitspraken die mensen in het echte leven doen, blijft het gissen of er werkelijk sprake is van een allochtone kok die weigert aan paaseieren te doen. Maar dát is de reden die wordt opgegeven en het resultaat is dat een doodzieke mevrouw haar paaseitje wordt misgund. Met PVV of xenofobie heeft dat allemaal niks te maken.

ManyAMileToGo is kennelijk nog steeds van mening dat zijn weerzinwekkende gedrag op de Volkskrant-site een passende reactie is op Marbes stuk, en de enige reden die hij daarvoor opgeeft – Hendrik merkte het hierboven al op – is dat ze volgens ManyAMileToGoe ‘regelmatig onzinnige dingen schrijft’ en een immigrant is.

Voor iemand met zo’n schrikbarend gebrek aan zelfinzicht heeft ManyAMileToGo wel een passend pseudoniem gekozen, want hij heeft inderdaad nog een lange, lange afstand af te leggen op de weg naar volwassenheid. Mijn inschatting is dat hij zijn eindbestemming nooit zal bereiken.

op 28 06 2010 at 11:50 schreef ManyAMileToGo:

Ja kijk Peter, met iemand die bij voorbaat anderen voor kakkerlakken uitmaakt heb ik bitter weinig mee te schaften. Als er iemand een ‘a priori’ schelder is, dan ben jij dat, en niet ik.

Karaktermoord? Weet je wel wat dat is?

‘De meeste mensen’ is volstrekt niets duidelijk. Blijkbaar heb je de thread in zijn geheel niet gelezen. Jouw idolatrie t.a.v. Marbe beneemt je het zicht. Nu ‘draai’ je alweer inzake die kok, en je wil maar niet toegeven dat je erin gestonken bent.

Ik heb erg veel zelfinzicht. Juist daarom weet ik dat ik nog vele mijlen te gaan heb – en dat wat bij jou voor volwassenheid door moet gaan, dat hoop ik inderdaad nooit te bereiken.

‘Inschatting’? Ha ha, ben je psychiater of zo? Wat een arrogantie. Volgens mij heb je niet de bezigheden die bij je niveau passen (ik houd je voor intelligent). Kijk daar maar eens naar. In plaats van Hoofd Der Eigen Website te willen zijn.

op 28 06 2010 at 11:57 schreef Peter:

Ik maak iemand niet ‘bij voorbaat’ uit voor kakkerlak. Ik doe dat op basis van een zorgvuldige analyse. Als het eruit ziet als een kakkerlak en kruipt als een kakkerlak en zich gedraagt als een kakkerlak, zal het wel een kakkerlak zijn.

Ik heb de hele draad op de VK-site gelezen, dat is dan ook de reden van mijn stuk, genie. Gelukkig bestaat de mensheid uit veel meer dan wat er daar krioelt.

Je kunt werkelijk niet fatsoenlijk argumenteren. Met ‘Karaktermoord? Weet je wel wat dat is?’ en ‘Ha ha, ben je psychiater of zo?’ weerleg je geen ene moer. Met je jijbakken ook niet.

Feit blijft dat je anoniem en zonder het minste bewijs mensen beschuldigt en dat Marbe dus heel wat moediger is dan jij, met je wanstaltige mombakkes.

op 28 06 2010 at 11:59 schreef ManyAMileToGo:

‘Wanstaltige mombakkes’. Daar gaan we weer. Schelden kun je, dat erken ik.

Had je Eustace Tilley niet herkend?

Je bent verbitterd en gefrustreerd. Dat komt niet door de respondenten op de VK-opiniesite. Het is heel wat anders, en dat weet je deksels goed.

op 28 06 2010 at 12:07 schreef Eef Bouwhout:

11:37 schreef Peter:

Hear hear! Ik ben een tijdje actief geweest op de VK-site, waar ik met toenemende verbazing de bijdragen van Frank Lenssen/MMTG volgde. Deze heer (?) is kennelijk in staat 24/7 het ene stuk na het andere vol te blaffen, waarbij nuance duidelijk geen prioriteit heeft. Misschien is hij door ziekte aan huis gebonden oid, anders hij zich eens zou moeten gaan richten op financiële zelfstandigheid ipv voortdurend mensen die wel iets kunnen (en daarvoor bezoldigd worden) uit te schelden en te belasteren. Laat ik FL eens volgen en zijn psychopathologie eens proberen te duiden. A. Ellian beschreef jaren geleden al hoe hij zich verbaasde over het feit dat hij door ambtenaren van Sociale Zaken eigenlijk werd ontraden te gaan werken en om vooral zo sjofeltjes mogelijk voor de dag te komen om de voortduur van de uitkering veilig te stellen. Ellian was verontwaardigd hierover en heeft daarna twee hoogleraarschappen verworven. Wat Lenssen heeft bereikt is zeker niet van gelijke orde van grote en dat verklaart m.i. zijn haat en afgunst waar de hel site van de vk op meeressoneert.

op 28 06 2010 at 12:09 schreef Peter:

ManyAMileToGo, jij bent nou niet echt de aangewezen persoon om iemand anders de les te lezen over ‘schelden’, lasteraar. En ik heb het niet over je avatar, maar over je Internetpersona, je vermomming.

Ik lees de New Yorker, ja. Echt. Ik heb ’t niet nodig iedereen te vertellen dat ik de New Yorker lees. Ik ben namelijk echt. Geen lafaard die mensen vanuit de bosjes met kleverige propjes beschiet.

Of ik verbitterd en gefrustreerd ben, doet er niet toe. Waar het om gaat, is dat je moet bewijzen als je mensen beschuldigt, dat je moet ingaan op wat mensen daadwerkelijk schrijven en dat je je op glad ijs begeeft als je beweringen doet over wat ik allemaal weet en denk.

Aangezien je zelf niet de geringste neiging vertoont om inhoudelijk in te gaan op de kritiek die je hier krijgt, krijg je een IP-ban. Ik pas ervoor om mijn mooie site door jou te laten volkakken, zoals je bij de Volkskrant doet.

Ik lees het wel in de spambak als je een serieuze, inhoudelijke reactie hebt. Anders: toodlepip, zelfingenomen kwast. Ga maar lekker jij-bakken en dandy-poses aannemen op de VK-site.

op 28 06 2010 at 12:23 schreef S.Atwel:

Mr.Ooijer
Waarde,
”dialoog, mijn waarde, dialoog. Lezen wat er staat en daar op ingaan. Ik noem op diverse sites de PVV een racistische en xenofobe organisatie, en beargumenteer dat. Kom er maar in, met argumenten. Gebeurt zelden”.

Dialoog? Het zal dat ik in mijn reactie mijn afkeer van en vermoeienis over Nausicaa’s niet aflatende anti moslim, pro PVV VVD sentimenten heb verwoord.
Verder vraagt u zowat van mij over Wilders en zijn PVV beweging die tot 24 volgelingen in de 2e kamer heeft geleid om de stem voor de vrijheid van het Neerlands volk te vertegenwoordigen.
M.i. haalt de beweging latent aanwezige xenofobie en racisme in haar aanhangers naar boven en speelt Wilders hier bewust op in om zijn politieke anti Islam en MO agenda er door te krijgen. Ik volg de optredens van zijn PVV staf te weinig om daar een mening over hebben.
Ik zie de PVV beweging en belofte Nederland en Europa te bevrijden van a democratische machts overname van de levensgevaarlijke Islam en Ned. alvast te zuiveren van de kosten die moslims en massa immigratie daarvan op conto van de belasting betaler met zich meebrengen, als voorteken van een komend dictatoriaal bewind. Dit in samenhang met het achterliggend economisch zuur zoet hervormings beleid, opkomst van Wilders tot aan de huidige economische malaise en politiek campagne cijfer terrorisme over de in te lossen volksstaat schuld.
Zie bv. PVV’s gewenste aanpassing van de grondwet art 1, cq. verworven rechten gelijke gevallen gelijke behandeling zijn als democratisch beginsel niet meer van kracht.
Verder getuigt m.i. bv. de PVV benadering afschaffing subsidie kunst en cultuur van hetzelfde voorteken. Ik wil dat nog wel eens onderbouwen mocht daar belangstelling voor zijn.

“”Marbe schrijft iets over een ziekenhuis en zorg. Daar moet het dus over gaan. Met argumenten. Dat ze het dan niet met mijn PVV standpunt eens is maakt me niets uit.”

Tja, Marbe’s enige argument en relaas betreft een dierbare lijdend in een provinciaals ziekenhuis aan een onbekende bacterie waarbij de vele intimidatie praktijken van haar medische staf en zorg personeel, waarna 1 academisch ziekenhuis via 1 chirurgische ingreep de zieke voor een sociale dood, de dood of heilloze toekomst heeft behoed.
Noem het een argument dat bewust ziekenhuis niet naar gewenst behoren heeft gefunctioneerd. Ik zie dit als een staaltje van Marbe’s bekende populisme, ingezet in de luwte tot de volgende dreigende tussenstap kabinetsformatie.
Het is te leren dat het leven beter vergaat zonder een ingrijpend kabinet-:)
In ieder geval heeft Marbe een aantal persoonlijke ervaringen, w.o. die van mij, over dierbaren in ziekenhuizen en reanimatie verklaringen in herinnering, waarschuwingen en angsten in het leven gebracht, getuige reacties op VK.Oprechte verontwaardiging van zorgverleners die haar verhaal wel erg uitzonderlijk vonden, uitwisselingen van filosofisch getinte kwaliteit, die ik overigens niet allemaal gelezen heb, over leven en dood en meer.
Ik zal de hoeveelheid tribale barbarijen en azijns pissers gemist hebben, dat zionisme mee deed spreekt voor zich.Allemaal prima toch, VK blij, Peter Breedveld misschien ook blij dat een stukje VK discussie op zijn frontaal naakt plaats vindt.
Helaas is er ook al iemand achter gekomen dat ene naakte Mohammed B meedoet
Ik zie verder niet wat het uit zou maken dat Marbe’s en uw gegeven standpunten over de PVV drastisch verschillen, hoogstens dat u klaar bent met haar vage allochtone kok.

“” En eh, ik schreef “bepaalt” – dus dat jij er “bepaald” van maakt moet je echt zelf weten. Ook je spellingslessen vergeten?”

Nou en eh? Ik vergeet wel meer, kan veel erger, laat 1 woordjes of schrijf er 1 teveel, altijd dankbaar voor correctie en bij te leren.
Met veel plezier kom ik tot de volgende correctie :-)
Het was dus de wel of niet aanwezige diëtiste die wel of geen Paasei menu voor een zieke in een provinciaals ziekenhuis had voorschreven waarna een wel of niet allochtone kok de schuld in zijn schoenen geschoven kreeg dat Marbé’s hevig lijdende dierbare een Paasei moest ontberen…..

Na mijn stinkende snelle best op dit schrijven gelukkig nog een lange zomerse dag tegemoet.
Tot weder tijd.

op 28 06 2010 at 12:54 schreef GustavMahler:

@Peter / topic: ManyAMileToGo

Goede beslissing om deze freak te bannen. Helaas bezit Frank Lenssen IP-adressen bij de vleet en een alias is ruimer aanwezig dan schone lucht.
Als wiskundige ga ik immer uit van de formele logica en juist deze genadeloze wetenschap heeft menigmaal Frank Lenssen tegen de lamp doen lopen.
We passen de snoeiharde regel van Gegeven-Gevraagd-Oplossing toe.
We beschouwen eerst zijn leugen – ook hier te vinden – waarin hij zelf verklaard niet Frank Lenssen te zijn. Wel is hij ManyAMileToGo.
Nu bezien we een willekeurig item op de VK-Opinieblog. Geeft niet welke; de stakker is overal steevast aanwezig.
We lezen bijvoorbeeld van Pietje Puk een reactie (Meestal companen van Lenssen) alwaar hij een opmerking maakt in de trant van: @Frank, 0f @FL en wat zien wij dan… ManyAMileToGo reageert geheel conform inhoud en context.

op 28 06 2010 at 13:16 schreef twoef:

Volgens mij ontloopt de barbaarsheid van de reacties op sites als GeenStijl en de Volkskrant elkaar niet zo. De toon in de door Breedveld aangehaalde reacties zou net zo goed op GeenStijl te lezen kunnen zijn.

Het schokkende effect (voor de heer Breedveld dan, denk ik) komt volgens mij voort uit de combinatie met het bericht erboven, of met de verwachting die een bepaald medium schept. Op GeenStijl staan meestal lollig bedoelde stukjes losjes gebaseerd op nieuwsfeiten, dit schept de verwachting dat je de reacties ook met een korreltje zout kunt nemen. Echter op de Volkskrant zijn serieus bedoelde stukken te lezen met een, misschien iets aangedikt, persoonlijk verhaal of mening. Dit schept misschien de verwachting dat mensen iets genuanceerden en minder op de persoon gericht reageren.

In het kort: Klootzakken heb je overal, wie zegt dat deze reacties ook daadwerkelijk afkomstig zijn van de o zo progressieve abonees van kwaliteitskrant de Volkskrant en niet van een horde mensen die overal klagen om het klagen (kakkerlakken?).

op 28 06 2010 at 13:16 schreef vander F:

Wat me vooral opvalt bij de Heilige Bestrijders van Het Blonde Kwaad is hun enorme wantrouwen tegen de democratie, totaal geen vertrouwen in de rechtstaat, doen onze democratie voor als een ziek zwak en misselijk jongetje wat door de eerste de beste Mavo klant om zeep kan worden geholpen.
Wat zich uit in irrationele angsten, groteske overdrijvingen, leugens en een doel heiligt alle middelen mentaliteit.

Dat vind ik dan weer zorgwekkend en irritant.

op 28 06 2010 at 14:06 schreef Tjerk:

“Jouw idolatrie t.a.v. Marbe beneemt je het zicht.”

Dat heeft Peter er dan niet van weerhouden twee behoorlijk scherpe polemieken tegen Nausicaa Marbe op Frontaal Naakt te plaatsen. Hier en hier.

Daarnaast gaat bovenstaand stuk niet zozeer over Nausicaa Marbe, maar over de wijze waarop Volkskrantreaguurders zich gedragen. Die duiken inderdaad op elk stuk als een horde ratten op een pasgeboren kind. Dan is het natuurlijk wel bevreemdend dat GeenStijl en Telegraafreaguurders altijd worden genoemd als het schuim van het internet, maar de Volkskrant nooit in dat verband genoemd wordt, omdat dit het aura draagt van een fatsoenlijke krant.

op 28 06 2010 at 15:13 schreef Quillem:

Elke keer weer als ik FrontaalNaakt een herkansing gun wordt ik zo moe van het geruzie. Het stuk van Peter heb ik met genoegen gelzen, maar in de reacties is het als gebruikelijk grofgebekte gekte.

op 28 06 2010 at 15:57 schreef Insider:

ManyAMileToGo is volgens mij Frank Lenssen. Ik heb wat gegrasduind in de Volkskrant-archieven, en ik denk dat er weinig twijfel kan bestaan.

Ik lees zijn stukjes trouwens graag, ze zijn echt niet zo slecht als beweerd wordt. Over en weer wordt er veel gescholden, maar weinigen gaan vrijuit.

op 28 06 2010 at 18:56 schreef Bert Brussen:

Wel vinden dat je een discussie kunt winnen maar niet bereid zijn dat onder je eigen naam te doen: tsja.

Zolang deze Frank Lenssen, of hoe hij ook mag heten, het niet aandurft onder zijn eigen naam te commenten staat hij per definitie op 10-0 achterstand en heeft hij elke discussie bij voorbaat verloren. Anonieme commenters komen namelijk nooit verder dan dat: hun anonieme comments.

Website sluiten en *poef* de anonieme ratten bestaan niet meer.

op 28 06 2010 at 22:41 schreef Johan eldert:

Breedveld komt na een lange tirade tot de conclusie dat op elk medium, wel trollen voorkomen. Zo ook bij de VK. Is dat bijzonder of verrassend? Lijkt mij toch niet.

Waar Breedveld de mist in gaat is te stellen dat een GS beschaafder en genuanceerde zou zijn? heeft Breedveld wel eens goed rondgekeken op GS? Doodsbedreigingen, godwins, en de meest gruwelijke benamingen voor publieke personen, vliegen je daar net zo goed om de oren.

ja, bij GS staan ook genoeg goede en genuanceerde reacties. Maar dat geldt bij de VK ook. Het is maar net wat je eruit pakt.

Breedveld is aan het cherry picking om de VK een veeg uit te pan te geven. Een beetje makkelijk als je het mij vraagt.

op 28 06 2010 at 23:00 schreef MNb:

“De VK draagt het aura van een fatsoenlijke krant” is een mooie uitdrukking. Ik zal voor de 10 000e keer maar weer eens naar voren brengen dat ik 15 jaar geleden die krant al de rug heb toegekeerd. De VK is een sensatiekrantje en trekt dan ook de reacties aan die het verdient.
Want zo geweldig vond ik dat stuk van Marbe ook weer niet. Dat is echter geen enkele rechtvaardiging om op een nog veel beroerdere manier te antwoorden, zoals MaMtg dat doet.

op 28 06 2010 at 23:13 schreef Peter:

‘Cherry-picking’ ook zo’n papegaaienwoord op Internet. Net als ‘stromannen’.

op 28 06 2010 at 23:54 schreef vander F:

@Johan eldert:,
ook bij GS vlieg je d’r uit na een doodsbedreiging,
of wordt op z’n minst je comment gewist.
Niet zo overdrijven Johan.

op 29 06 2010 at 13:40 schreef Kwoot: 29 juni | Bert Brussen:

[…] Zo waar! Van ene Smeets in de comments op FrontaalNaakt.nl. […]

op 29 06 2010 at 15:32 schreef Don:

Er staat rechtsboven op deze site:
“Zeuren over tik- en spelfouten? De pedanterik uithangen? Niet in de reactieruimte alstublieft, die is voor inhoudelijke discussies.”
Dus vergeet die fouten maar verder (goh, tikte eerst berder, maar zag op tijd de tikvaut;-P.
Verder gaat het hier steeds meer op VK-blogs lijken, uitzonderingen daargelaten, en daar heb ik al lang afgehaakt; dus hier ook maar? In elk geval bij dit item. Maar Peter, je hebt het wel over je afgeroepen, maar dat had je waarschijnlijk al ingecalculeerd, hè?

op 29 06 2010 at 15:35 schreef Peter:

Inderdaad, en er is nog plaats zat op de IP-blokkeerlijst.

op 29 06 2010 at 17:38 schreef Woestijn Roepertje:

Hallo,

De sites zijn allemaal dezelfde – ook hier overigens – als je niet past in hun politiek dan blokkeren ze – of met Geen Stijl en Spitsnieuws te zeggen : weggejorist en opgerot. En je komt er niet meer in. En dan heb ik het niet over het plengen van platvloerse reacties die je daar kunt vinden – maar over opbebouwde en met gestaafde argumenten.

Ik ben vandaag om 1800 uur weggejorist en opgerot op Siptnieuws omdat ik een college gaf hoe het komt dat kinderen niet meer weten wat democratie is zoals Geertje W. overigens ( Geertje W – ik noem hem zo omdat ik zijn privacy moet respecteren – hij is in staat van vervolging in een strafzaak.)

Ik vind het geweldig dat zovelen in Nederland nog steeds geloven dat ze in een democratie leven, terwijl wij zeker al van in het begin van deze eeuw in een oligarchische particratie leven.

Mijn discour inzake de E.U. en hun vooruitgang om Turkey er bij te halen zal er ook geen goed gedaan hebben.

Mijn aanvallen met argumentatie en onderbouwing van de gehele huidige politieke kaste wordt uiteraard door geen enkele figuur die niet zelf denkt en achter een politieke volkstam / partij aanloopt gepruimd.

Daardoor ben ik weer twee keer verbannen.
In Belgie nog veel erger – daar hield ik het maar drie reacties uit.

Van Front Naakt kan wel gezegd dat het hier tot inhoudelijke discussies komt – waarvoor een pluim.

op 29 06 2010 at 17:42 schreef Bert Brussen:

Dus je bent geband op Spitsnieuws (dat gebeurt zelden onterecht al vindt het slachtoffer dat altijd wel) en vervolgens kom je je verwijderde comment, met een hoog alufoliehoedjesgehalte, inclusief vage streepjes, nog maar eens hier herhalen, ook al heeft het verder totaal niks met dit topic te maken?

En dan vind je het echt heel raar dat je overal wordt geband?

Goh…

op 29 06 2010 at 17:44 schreef Peter:

Volgens mij is Woestijnroepertje hier ook al meerdere malen geband, omdat hij altijd heel irritant staat te oreren en zich niks van de andere reageerders aantrekt.

op 29 06 2010 at 19:29 schreef gerhard de haas:

Die MaMTG doet me denken aan die ridder in de Holy Grail die, ondanks het afhakken van weer een ledemaat, zijn tegenstander blijft uitdagen door te suggereren dat die laf is. Chop, weer een ledemaat. Op het laatst staat er alleen nog maar een romp. Het enige verschil is, dat MaMTG er ondertussen blijkbaar wel de brui aan heeft gegeven. En dat is best jammer, want het blijft altijd een boeiend spektakel om iemand zichzelf zo te zien diskwalificeren.

de Haas

op 29 06 2010 at 19:53 schreef Peter:

Hij gaf er pas de brui aan nadat ik zijn IP-nummer had geblokkeerd. Ik heb ‘m nog gezegd dat-ie weer mee mag doen als hij met inhoudelijke argumenten komt, maar in de spambak zag ik ‘m alweer ad hominems afschieten op een andere reageerder.

Nu is-ie z’n kunstje weer aan het doen op de VK-site.

op 30 06 2010 at 06:30 schreef Jacques Lammers:

Op genadeloze wijze worden hier de ‘argumentatie-kwaliteiten’ en ‘debateer-technieken’ van de heer Frank Lenssen blootgelegd.

Ik ben eerlijk gezegd onderhand van mening dat hij uitsluitend discussieert om te trollen om de discussie te verzieken.

Hij krijgt al een jaar stevig weerwoord, maar trekt zich er (na diverse bans te hebben gekregen) er niets vanaan. Althans: hij doet alsof.

Hoe sneu is je leven als je bestaasrecht is ‘het kakelen op Internetfora’ en zelfs daar door iedereen uitgekotst te worden.

Ik ga geen tijd meer aan deze staatsruifeter besteden en dat zou iedereen moeten doen. Negeer ‘m gewoon, laat hem niet genieten als iedereen boos wordt en reageert.

op 30 06 2010 at 12:07 schreef orgelman:

Ik heb als volgt op Lenssen gereageerd:

” orgelman schreef op 27-06-2010 19:44
Allereerst, ik heb te boos gereageerd op de reactie van ManyAMileToGo, daarom toch wat uitleg:

Het stuk van Marbe valt in drieen uiteen.

In het eerste deel wordt een oude dame opgevoerd die niet dood wil tegenover artsen die vinden dat dat ervan zal moeten komen en dat zulks ook het beste zou zijn.

Dan komt het volgende en vertel mij maar eens wat daaraan mis is:

“Ronald Dworkin gelezen, die in Life’s Dominion, een rechtsfilosofische studie over abortus en euthanasie, pleit voor de intrinsieke waarde van het leven: iets dat sacraal, maar niet per se religieus is, iets dat met individuele ervaringen, waardestelsels en keuzevrijheid te maken heeft. Iets dat verder reikt dan rechten of belangen. Zijn ideaal is een veilige morele ruimte waarin ernstige beslissingen over leven en dood vanuit een ieders persoonlijke overtuiging genomen kunnen worden. Je dacht dat in euthanasiegidsland Nederland niet makkelijk afgegleden zou worden naar ‘U móet tekenen’. Mis.”

Wel even goed lezen a.u.b.

Vervolgens het geciteerde uit het boek van Sontag waarin “het ei en de prei”, wat na een soort nachtmerrie goed eindigt met een geslaagde operatie in een goed ziekenhuis.

Het is -ik heb dat zelf ervaren- echt zo dat er goede- en slechte ziekenhuizen bestaan.”

Ook ik heb het wel even met “Many enz.” gehad.

op 30 06 2010 at 13:27 schreef Eef Bouwhout:

Peter,

Zou je in overweging willen nemen om Frank Lenssen toch weer toegang te verlenen op je site, misschien alleen gedurende bepaalde dagen toe te laten? Ik had er altijd veel plezier in om hem over de kolommen van de VK-site heen te bitch-slappen, maar daarvoor ben ik uiteindelijk beloond met een perma-ban, volgens mij ook omdat ik de stukken van Thomas van der Dunk niet op de juiste waarde wist te schatten. Cold Turkey van Lenssen af gaan is best pittig, dus laat hem af en toe even los op de site, ergens in de komkkommertijd, in de avonduren.

Bij voorbaat dank.

Eef

op 30 06 2010 at 14:11 schreef Peter:

Eef, ik wil niemand zijn pleziertjes misgunnen, maar trollen als Lenssen leiden maar af van inhoudelijke discussie, en dat is waar mijn voorkeur naar uitgaat.

op 30 06 2010 at 15:57 schreef Eef Bouwhout:

Je hebt gelijk Peter. En net zoals je geen drank moet geven aan alcoholici en geen smack aan dopeheads, zo moet je ook geen Lenssen voeren aan polemici. Ik ben de Volkskrant en Thomas van der Dunk (=Brave Hendrik op de site) nog altijd dankbaar voor m’n ban. Scheelt me minimaal 1 a 2 uur per dag.

op 30 06 2010 at 15:59 schreef Peter:

Pardon? Waarom zeg je dat Brave Hendrik in werkelijkheid Thomas von der Dunk is?

op 30 06 2010 at 16:04 schreef Eef Bouwhout:

Ik heb er godbetert heel wat tijd zoekgebracht en ik (en ik was niet de enige) meende in de stijl en opinie van deze reageerder ons Thomas te herkennen. Al weet je dan nooit zeker natuurlijk, maar genoeg hierover! Ik moet er echt vanaf, op een gegeven moment zit je zelfs op de fiets aan die roedel halfgeletterde querulanten te denken, het is echt niet gezond. Ik moet naar het Licht!

op 01 07 2010 at 01:30 schreef Kaj:

“Het maakt niet uit, als het maar woede wekt en dus reacties oplevert, die weer andere reacties opleveren en dus een heleboel dataverkeer”, schrijft Breedveld.

Inderdaad triest. De Volkskrant-site begint stilaan (of is dat al) precies te worden wat de Elsevier-site al is, maar dan voor linkse lui.

Maar goed, er zijn ook andere voorbeelden.

op 11 07 2010 at 08:16 schreef nachtbraker:

“Dat juist de site van die fatsoenlijke, progressieve Volkskrant dit soort zieke geesten aantrekt, wekt bij mij overigens geen verbazing.”

Gelukkig gaat het er hier een stuk gezonder aan toe.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS