Home » Archief » Kankerfonds


[21.01.2017]

Kankerfonds

Peter Breedveld


Illustratie: Andrei Averyanov

Laatst stond er een vrouw met een collectebus voor de deur. Of ik iets overhad voor het Kankerfonds. Ik zeg: “Wat, het Kankerfonds? En de hart- en vaatziekten dan?” Ze keek me een beetje raar aan. “Hart en vaatziekten daar is de Hartstichting voor, ik collecteer voor kankeronderzoek.”

En dat vind ik nou zo hypocriet hè. Beetje met een collectebus van het Kankerfonds langs de deuren, maar over hart- en vaatziekten hoorde ik haar niet. “Hart- en vaatziekten doen er zeker niet toe?” zei ik. Ik sloeg er een beetje een zeikerige toon bij aan. “Natuurlijk doen die er wel toe”, zei ze merkbaar geïrriteerd. “Maar ik collecteer voor het Kankerfonds. Andere mensen collecteren weer voor de Hartstichting. Of voor de Nierstichting.”

Fatsoenskanker

En daar hou ik dus niet van, dat agressieve toontje. Beetje badinerend ook. “Alzheimer, daar zegt u ook niks over”, riposteerde ik. “U geeft gewoon helemaal geen flikker om geneeskundig onderzoek. Anders had u hier wel met een bus van de Alzheimerstichting gestaan. Of vindt u kanker belangrijker dan Alzheimer? Dat is ook een slopende ziekte, hoor!”

Ze keek me nu heel brutaal aan, met een smalende uitdrukking op haar gezicht. “Waarom gaat u dan niet collecteren voor de Alzheimer Stichting?” zei ze toen. Ik voelde het bloed naar mijn wangen stijgen. Zo’n Gutmensch! Vanaf haar hoge witte moraalpaard! Het zou mooi zijn als ze zelf Alzheimer kreeg. Of een nierziekte! Je hoopt het niet, maar het zou wel mooi zijn! Gewoon om haar van dat witte moraalpaard te zien donderen. Met haar fatsoenskanker!

Uitkering

“Hoe! Weet! U! Dat ik dat niet allang doe?!” bulderde ik woedend. “Kent u mij?! Hebben we elkaar ooit eerder ontmoet?! Hebt u me soms gegoogeld voordat u hier kwam bedelen met uw miezerige kankerbusje?! Misschien kom ik wel net terug van collecteren voor Alzheimer! Misschien collecteer ik wel om de dag voor Alzheimer en voor hart- en vaatziekten! Of misschien heb ik wel geen tijd om te collecteren omdat ik de hele dag moet werken, om uw uitkering te betalen! Dat weet u niet! Dat kunt u niet weten! U bent bevooroordeeld! Zoek eerst eens iets uit voordat u over mensen begint te oordelen! U hebt er overduidelijk tijd genoeg voor!

Daar had ze even niets op te zeggen.

Alzheimerfetisjist

Woedend stampte ze het portiek uit. Ik riep haar nog na: “U wilt gewoon niet dat er iets tegen Alzheimer wordt gedaan! U bent voor Alzheimer! Een Alzheimerfetisjist, dat is wat u bent! Zieke vrouw! Zieke, zieke vrouw! Hater!”

Verschillende buren, die mijn overslaande stem hadden gehoord en nieuwsgierig hun hoofden uit hun ramen staken of onze discussie vanuit hun deuropening volgden, applaudisseerden voor mijn klinkende overwinning. “Goed gezegd, buurman!” riep er één. “Dat was de vinger precies op de zere plek!”

Daarna ging ik weer verder met naar porno surfen op het Internet. Ik voelde me erg goed over mezelf. Ik had immers mooi twee euro bespaard.

 

 

Streng verboten door Bas Taart, maar ik doe het toch: Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 21.01.2017 @ 16:34

[Home]
 

30 Reacties

op 21 01 2017 at 19:03 schreef Sasha Berkman:

Peter, je doet mij bijna dagelijks een plezier ;)

op 21 01 2017 at 19:57 schreef Chakir:

Hahahaha! L’Echo des savanes humor. Helaas is Gotlib ons recent ontvallen..

op 21 01 2017 at 20:03 schreef Hilco:

Beste Peter, Goed van je. Ik ben gewest verantwoordelijk voor Longfonds. Geen enkel probleem. Ik krijg je twee euro wel. Laatst kwam de kranten man langs. Ik liep vroeger ook kranten. Weet zeker dat er een aantal mensen in dit koude weer elke dag een natte krant krijgen, omdat ze twee euro sparen bij gelukkig nieuw jaar wens. Sneeuw, Natte heg. Veel leesplezier peter. Je bent 16 en staat elke dag op om 5 uur. Of voor kankerfonds;-). Je moet een geluk gevoel krijgen door geven voor jou en ook iets goeds doen. Beide blij.

op 21 01 2017 at 20:43 schreef Anoniem:

Minder zuipen, Hilco, je woordenbrij is onleesbaar.

op 21 01 2017 at 21:46 schreef tonnie:

Hilco is kennelijk nog niet geslaagd voor zijn inburgeringscursus – is ook een mogelijkheid.

op 22 01 2017 at 00:03 schreef Murat:

Tonnie,

Dat is niet echt aardig naar mensen die nog niet geslaagd zijn.
Ik heb daar nou niet een beeld van dat ze zich zo uiten als Hilco.

op 22 01 2017 at 01:30 schreef Huibree:

Ik zie het verband niet. Zal misschien beginnende Alzheimer zijn.

op 22 01 2017 at 06:20 schreef Murat:

Huibree,

Het is geen Alzheimer, het zal waarschijnlijk liggen aan je neiging naar een specifieke zijde van het politieke spectrum.

op 22 01 2017 at 09:25 schreef Paul Hoekveld:

Dit zijn nou de nadelen dat opa en oma er bijna opstonden om vernoemd te worden. Opa heet Hillebrand en Oma heet Corrie.
Uiteindelijk leef je zodoende met een naam die bekend is van damesstoffen. Beankt opa en oma.

op 22 01 2017 at 11:55 schreef William:

Bedankt Peter. We leven in donkere tijden. Met dit soort stukjes kan ik er weer een tijdje tegen.

op 22 01 2017 at 12:46 schreef tonnie:

Hey Murat – was sarcastisch bedoeld hoor. Ik weet alles van inburgeringscursussen en Nederlands als tweede taal, vanwege zoon en schoondochter. En dus ook waar de problemen zitten – sorry als het naar overkwam..

op 22 01 2017 at 13:45 schreef Murat:

Tonnie,

Ik ken je langer dan vandaag dus nam het niet te zwaar op ;-)

op 22 01 2017 at 15:27 schreef Hilco:

Goed bezig dames en heren. Oordelen voor je iets weet. Dit heet misschien discriminatie?? Over mij. Misschien heb ik wel een ziekte of aandoening waar je niks aan kan doen.Hersen bloeding, Aneurysma in de hersenen. Ik ben erg boos hier over.
Anoniem en Tonnie, Dus volgens jou mag een persoon in een rolstoel ook niet meedoen met gym. Wauw. Goed om te weten dat jullie in ieder geval discrimineren. Fijn om te weten dat iemand die een hersenbloeding heeft gehad niet mee mag doen hier. En zeker een gehandicapte niet met gym. Hij kan er toch niks van en zuipt of geen integratie voltooiing. Dit kan echte discriminatie zijn van anoniem en Tonnie.

op 22 01 2017 at 15:34 schreef Peter:

Je kunt mensen niet kwalijk nemen dat ze niet weten wat voor iemand er precies achter het inderdaad nogal ondoorgrondelijke proza van een anonieme reageerder schuilgaat, Hilco.

op 22 01 2017 at 16:00 schreef ikzelf:

Nu ja, Hilco, volmondig toegeven begrip te hebben voor het afleveren van doelbewust nat gemaakte kranten als iemand de (niet verplichte) fooi niet gegeven heeft, maakt jou ook niet al te sympathiek. Dat begrijp je toch hoop ik wel?
Weet jij immers waarom die persoon geen eindejaarsfooi geeft of kan geven? Nee toch? Toch oordeel ook jij.
Schaf een spiegel aan die werkt.

op 22 01 2017 at 18:23 schreef Krek.:

Ik ben bang dat Hilco het concept ‘ironie’ nog niet helemaal snapt. Die zit daar te beven van woede om Peters’ schandelijke bejegening van die arme mevrouw van het kankerfonds.

Je kunt overigens beter collecteren voor Alzheimer. Dan kun je gewoon elke dag dezelfde straat doen.

op 22 01 2017 at 18:48 schreef Hilco:

Beste Peter, Ik ben voor jou mening. vind het zelf gaaf. Maar iemand afbranden over hoe teksten ontstaan, Missiën ben ik nieuwe nederlander( niet met hoofdletter) of heb ik aneurysma gehad. Daar oordeel op geven. De tweede persoon is gewoon racistisch Betekend dus dat op internet een alcoholist ben of een te slechte Nederlander of medelander. Of ik heb ziekte en mag niet meer mee doen.
Ik ben voor auteurschap op je eigen website. Meningen moeten, maar dit is zo racistisch als je een ziekte hebt, of hebt gehad waardoor de Nederlandse taal niet meer machtig is. Niet helemaal. Jezegd echt handicapten mogen niet mee doen. Wauw. ergg teleurstellende. Door iets waar je niks aan kan doen. ziekte.Als Marokkaan afgebrand worden. Das echt racisme. Want daar kun je niks aan doen. Je schrijft als een slechte homo.. Dat kan toch niet???? Bedankt

op 22 01 2017 at 20:22 schreef Mario:

Hey Hilco, die anonieme reactie is van mij afkomstig. Ik zat te suffen, toen ik op ‘verstuur’ drukte. Shit happens.

Dat gezegd hebbende, mag je nu even aantonen waar ik stel dat jij niet mee zou mogen doen, of waar ik het over het al dan niet meedoen aan gym zou hebben gehad..Ik laat mij geen woorden in de mond leggen, Hilco. Door niemand.

“Missiën ben ik nieuwe nederlander( niet met hoofdletter) of heb ik aneurysma gehad. “

Of misschien niet en zoog je dat alles uit je dikke duim. Je zal in dat geval niet het eerste triest trolletje zijn, die zich anders voordoet dan hij of zij ís.

op 22 01 2017 at 20:50 schreef tonnie:

Tja, helpt het als ik je vertel dat ik zelf een herseninfarct heb gehad met alle gevolgen van dien?

op 22 01 2017 at 22:15 schreef vander f:

Lastige kost,
afgebrand worden omdat je niet goed (meer) kunt schrijven en daardoor idd bijna standaard wordt weggezet als oningeburgerd, imbiciel of alcoholist terwijl je verwoede pogingen doet je weldegelijk coherente gedachten te verwoorden/neer te pennen.
Ik herken dat via m’n ex na haar forse hersenbloeding en nu ook bij m’n huidige universitair geschoolde nog niet bijster goed Nederlands sprekende partner.
Nu spreekt ze uitstekend Frans, Engels en Duits maar dat is de gemiddelde Nederlander dan weer niet machtig, op wat hakkietakkie Amerikaans na dan.

De frustratie die je dan overvalt is enorm kan ik je vertellen, als een of andere dilletant je weer eens als zwakbegaafd probeert weg te zetten en niet in staat blijkt te kunnen/willen luisteren.
Want dat is hier het grootste probleem,
niet kunnen luisteren, niet in staat zijn je te kunnen richten op je gesprekspartner en met al je zintuigen je openstellen om die ander te ‘verstaan’.

Hebben nogal wat mensen last van, niet kunnen ‘verstaan’ wat een ander probeert te uiten,
op welke wijze dan ook.

op 22 01 2017 at 22:21 schreef Peter:

Hoe jullie het werkelijk iedere keer weer voor elkaar krijgen om de reactieruimte vol te plempen met off topic getroll. Klaar nu. Vanaf nu weer on topic. Anders block.

op 23 01 2017 at 00:19 schreef Trawant 617:

Ik zag dat die Marieke Hoogwout, ellendig als ze zich moet voelen een paar dagen Twitterpauze heeft ingelast.

Waarom geven dit type zogenaamd betweters niet gewoon toe: Hey sorry Twittergemeenschap, ik zei iets achterlijks, ik zie nu waar de fout zit. Zand erover!”

Nee het jengelt maar door tot ze zich vastlullen en de blocks om de oren vliegen en als dat niet meer helpt. Twitterpauze!

Beter maar helemaal niet meer twitteren en stoppen met slechtdoordachte of doortrapte meningen te ventileren.

op 23 01 2017 at 09:03 schreef babs:

Die babs hierboven is een ander.

op 23 01 2017 at 09:14 schreef Peter:

Vermoedde al zoiets. Nieuwe hobby van domrechtse schijtluizen: reageren onder de naam van bekende reageerders.

op 23 01 2017 at 10:24 schreef Pyt van der Galiën:

Lekker vilein stukkie. En uiteraard de spijker op de kop. Overigens zul je mensen als Marieke Hoogwout naar mijn ervaring nooit ergens mee zien lopen.

op 23 01 2017 at 12:26 schreef Ina Dijstelberge:

Het was mijn idee om iedereen die twitterde met een opmerking a la Marieke een reply te sturen:
“Jammer, een gemiste kans, je had mee kunnen lopen, met een protestbord.
Maar er waren te veel rechtsidioten die allemaal hetzelfde reageerde. Ben lekker blijven genieten van de speeches die via een livestream tot mij kwamen.

op 23 01 2017 at 16:19 schreef Richard van Gemert:

Prachtig stuk, Peter! Slaat de spijker 100% op de kop

op 23 01 2017 at 18:31 schreef jacobus:

Of het is een schrijfsel om te kijken of echt iedereen met je mee lult, of je meent het echt en zet iemand te kakken die haar best doet maar een paar blinde vlekken heeft, in ieder geval: Ik snap er niets van. je wordt toch ook niet kwaad op de bakker omdat ie alleen brood bakt en geen soep kookt? Wat alleen brood?#$@&^%? En soep is zeker niet nodig? Of hou je niet van soep? en over oordelen gesproken: weet je dat zij een uitkering heeft? heb je dat gegoogled? Nee ik begrijp het echt niet, zal wel niet echt gebeurd zijn hoop ik en je zal wel een punt maken die ik niet zie hoop ik.

op 23 01 2017 at 18:51 schreef jacobus:

tja ik had dus de tweets niet gezien, dom.

op 23 01 2017 at 22:28 schreef Hilco:

Beste Peter en vander F, Bedankt voor jullie reacties. Peter je je hebt gelijk. Het gaat niet over het thema en je laat toch toe dat er iets niet klopt. Mag. Maar daarna door over thema. Is echt super. vander F Tja er gebeurd iets in je leven en dan ben je hulpeloos ik spreek nu beter duits als Nederlands. Wat echt niet logisch is in mijn situatie. Voor mijn voordeel want heel veel bedrijven willen vloeiende sprekende Duitse
mensen. Maar komt door wat jij zij. Daar kun je niks aan doen. wat ik wil zeggen. Peter je bent niet kortzichtig, maar kapt het juiste moment af. Gezegd. Duidelijk. Door naar het onderwerp terug nu. Heel fijn. Menselijkheid geld ook maar nu terug naar de essentie. Bedankt Peter

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS