Home » Archief » Kinderverkrachters heb je overal


[14.05.2013]

Kinderverkrachters heb je overal

Hassnae Bouazza

SAMSUNG

Het gegniffel van Marokkanen en/of moslims, over het grootschalige seksuele misbruik binnen de katholieke kerk en de oververtegenwoordiging van blanke, autochtone mannen bij kindermisbruik, is beschamend en zeer misplaatst. De onderliggende gedachte is dat er geen of weinig misbruik plaatsvindt binnen de eigen gemeenschappen, wat natuurlijk kolder is.

In Arabische en islamitische landen werd er lange tijd niet over gesproken, maar dat is sinds jaren anders, met de komst van organisaties die kindermisbruik bestrijden en slachtoffers helpen media-aandacht genereren.

Taboe doorbroken

Zo is er bijvoorbeeld de Libanese organisatie Himaya (‘Bescherming’) en de Marokkaanse groep Touche pas à mon Enfant (‘Kom niet aan mijn Kind’). In het Marokkaanse nieuws zijn er ook geregeld reportages over kindermisbruik. Het taboe is in de media doorbroken, nu nog bij de mensen zelf.

Zoals vaak het geval, vindt het gros van het misbruik plaats door een familielid of een buur; dit was ook vorige maand zo, bij de gruwelijke verkrachting en mishandeling van een negenjarig meisje dat door haar zesjarige broertje in een plas bloed werd gevonden. De buurman was de dader.

Demonstratie in Casablanca

Afgelopen week was er in Casablanca een grote demonstratie tegen kindermisbruik waaraan prominente Marokkanen deelnamen. Doel van de betoging was om mensen wakker te schudden en zich te ontdoen van de sluier van schaamte, de hashouma.

In conservatieve maatschappijen houden mensen dit soort zaken liever voor zich, maar de betogers willen dat mensen zich uitspreken, ze pleiten voor voorlichting aan kinderen, het strafbaar stellen van pedofilie (nu valt het onder zware verkrachting) en het openbreken van dit taboe zodat daders vaker worden gepakt en veroordeeld.

Lees Hassnae Bouazza’s nieuwe website, Aicha Qandisha. Voor alles dat de zinnen prikkelt. O, en koop haar boek, Arabieren Kijken.

Hassnae Bouazza, 14.05.2013 @ 06:51

[Home]
 

25 Reacties

op 14 05 2013 at 10:33 schreef MNb:

“In conservatieve maatschappijen houden mensen dit soort zaken liever voor zich”
Zo ging het in Nederland nog niet zo lang geleden ook. Het is een teken van modernisering en openheid dat in Libanon, Marokka en (die was je vergeten) India mensen de straat opgaan tegen deze wantoestanden.

op 14 05 2013 at 15:00 schreef Kees:

Als bekend wordt dat iemand slachtoffer is, leidt dat dan soms ook tot uitsluiting of moeilijker vinden van partner op latere leeftijd?

op 14 05 2013 at 16:20 schreef cRR Kampen:

Kees, voor zover ik aardig wat gevallen heb gekend (waaronder mijn vader), kan ik daarop ontkennend antwoorden.
Maar. Relaties waarin een of twee slachtoffers zijn, kennen naar verhouding vaak wel veel meer moeilijkheden. Vaak onoplosbare moeilijkheden, omdat geen van beiden ‘erbij kan komen’. Het lijkt wel levenslang PTSS, waarbij het psychische onbehagen volkomen losgezongen is van het oorspronkelijke trauma en daardoor zo intractable is. Er overheen komen is er overigens überhaupt vrijwel nooit bij – wel wisselt de diepte van het trauma per persoon heel sterk.

Goed topic, perfecte titel.

op 14 05 2013 at 18:47 schreef Erik:

Een paar dagen geleden een gerelateerd stukje in The Guardian:

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/may/06/sexual-abuse-in-white-community

op 14 05 2013 at 22:07 schreef Aaron:

Het beperkt zich niet slechts tot gniffelen. Het zijn ook juist het soort feiten waarmee veel fanatici reclame maken voor hun geloof en haat verspreiden tegen de ander. Men vergroot maatschappelijke excessen zoals prostitutie, alcoholverslaving en kindermisbruik uit en dicht het toe aan een ander geloof of ‘ongeloof’.

op 15 05 2013 at 09:54 schreef Sasha Berkman:

Het is natuurlijk ook schandalig hoe er met het massale kindermisbruik door de criminele katholieke kerk is omgegaan.
En je kunt het ook omdraaien, als deze massale misbruik binnen de moslimgemeenschap zou hebben plaats gevonden had men hier het bloed van de daders geeist. De westerse dubbele moraal is grotesk in haar hypocritie en het is volkomen begrijpelijk dat de hele wereld walgt van de misdadige westerse hypocritie.

op 15 05 2013 at 11:02 schreef MNb:

Bewijs eens dat kindermisbruik in de katholieke kerk vaker voorkomt dan in de moskee, Sasha. Omgekeerd demoniseren is net zo erg als het demoniseren zelf.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2200555/The-British-child-brides-Muslim-mosque-leaders-agree-marry-girl-12–long-parents-dont-tell-anyone.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2050399/Hundreds-Muslim-children-abused-UK-madrassas.html

Voor je begint te mekkeren dat de dailmail een pulpblad is – dat klopt. Alleen is het ook door allerlei andere media gemeld.

op 15 05 2013 at 11:19 schreef Aaron:

In Sasha’s wereld staat katholieke kerk voor de gehele Westerse wereld en heeft de kerk amper kritiek te verduren gehad mbt de misbruikschandalen.
Ik ben bang dat Sasha letterlijk én figuurlijk niet weet hoe je hypocrisie spelt.

op 15 05 2013 at 11:39 schreef Sasha berkman:

beste Aaron, is er iemand de gevangenis ingedraaid voor misbruik binnen de katholieke kerk? Nee dus. De westerse samenleving beschermt deze monsters dus. Hypocriet is dat je de feiten onder de tafel moffelt omdat het niet in je beeld past van westerse superieuriteit. Nogmaals als deze mistanden binnen de moslimgemeenschap hadden plaats gevonden dat had heel nederland moord en brand geschreeuwd. Dat heet dus hypocriet.
Grappig hoe je karaktermoord gebruikt om mijn argumenten te weerleggen.
Maar ja dat kun je verwachten van iemand die zegt dat blanke apartheidsfascisten “respect” verdienen.

op 15 05 2013 at 12:11 schreef Aaron:

“Nogmaals als deze mistanden binnen de moslimgemeenschap hadden plaats gevonden dat had heel nederland moord en brand geschreeuwd.”
Dat vindt het al.. Vraag maar aan hulpverleningsinstanties. Daar wordt ook amper iemand berecht en niemand schreeuwt moord en brand. Ik kan me nog een geval herinneren van een imam die zei dat je maar beter geen aangifte kunt doen.
Wat betreft de katholieke kerk kun je toch niet beweren dat ze qua publieke opinie goed zitten of van kritiek onthouden worden? Ja, ze worden te weinig berecht maar dat komt niet door een ’taboe op westerse zelfkritiek’.

op 15 05 2013 at 12:18 schreef Sasha Berkman:

MnB: dat hoef ik niet te bewijzen omdat ik dat nergens beweer. Ik beweer alleen dat de katholieke daders de hand boven het hoofd wordt gehouden. Ik beweer ook dat als deze praktijken zich binnen de moslimwereld hadden afgespeelt de nederlandse media moord en brand hadden geschreeuwd en dat er vele processen zouden zijn geweest die allemaal op de voorpagina van de telegraaf zouden zijn behandeld in hele grote letters.

op 15 05 2013 at 13:29 schreef Bertje:

@ sasha

Welke moslimwereld precies?
O by the way ik reken kindhuwelijken en uithuwelijken van minderjarige ook tot kindermisbruik.
(En binnen de “moslimwereld” komt dit gebruik feitelijk meer voor.)

op 15 05 2013 at 16:18 schreef Sasha Berkman:

ja hoor Aaaron, 1000den moslimkinderen die misbruikt worden door imams. Je klets uit je nek. Je wilt gewoon graag wijzen naar moslims en de christelijke praktijken daarmee bagataliseren.

In Israel is trouwens ook erg gevaarlijk om kind te zijn.

https://www.google.nl/search?q=israel+child+abuse

op 15 05 2013 at 19:53 schreef Sasha Berkman:

Bertje, wil je praten over welke religie het slechtste is?

op 15 05 2013 at 22:04 schreef Bertje:

@ sasha

Nee lijkt me een slecht idee!
Maar je geeft geen antwoord op de vraag: “welke “moslimwereld”
Feit is dat in veel “moslim” landen kinderen worden uitgehuwelijkt. ( en dat reken ik zeker te weten onder kindermisbruik)
O en de media heeft om jou woorde te gebruiken wel degelijk moord en brand geschreeuwd. ( en terecht)

op 15 05 2013 at 23:09 schreef Aaron:

@Sasha Berkman
Ik zeg het niet om moslims zwart te maken, maar ik zeg het omdat ik geloof dat pedoseksualiteit overal voorkomt. Overal, ongeacht geloof. Niet alleen binnen religieuze instituten, maar ook bij de kinderopvang, pleeggezinnen, etc. Opvangcentra weten wel degelijk van het misbruik onder moslims, maar de openheid laat te wensen over: http://www.rnw.nl/nederlands/article/misbruik-moslimgezinnen-onzichtbaar-statistieken .
Ik vroeg me al af hoe je Israël er aan de haren bij ging slepen… maar daar was ie al hoor. Wat een voorspelbare gek ben je ook.

op 15 05 2013 at 23:15 schreef Sasha Berkman:

Aaron: Jouw woorden. “Ja, ze worden te weinig berecht”
Noem er eens 2?

op 16 05 2013 at 02:41 schreef Olav:

Kortom: het komt overal voor, onder alle religies en culturen. Het lijkt wel een expressie van het menselijk tekort. We zullen er nooit vanaf komen. Dat betekent natuurlijk niet dat we er niets aan moeten doen, dat moesten ze duizenden jaren geleden al en dat moet nog steeds. Hopelijk wel met steeds meer kennis en verstand.

Gelul over joden en christenen en moslims etc. is hier niet ter zake doende. Geen enkele religie biedt immers een antwoord op dat tekort. Dat mag inmiddels als bewezen worden beschouwd: geloven helpt niet.

Kinderverkrachters, in alle culturen, verkrachten kinderen omdat die een makkelijke prooi zijn. De meeste kinderverkrachters zijn ook geen pedofielen. Pedo’s zijn trieste figuren die (ten onrechte) geloven dat ze een seksuele liefdesrelatie kunnen hebben met een kind. Verkrachters zijn echter helemaal niet uit op een dergelijke relatie.

Het belangrijkst is voorlichting, van de kinderen. Een kind dat nog niet weet wat seks is (en dat sommige volwassenen niet te vertrouwen zijn) is kwetsbaar. En daarmee gaan religieuze culturen wel vaak de mist in. Ze creëren taboes en geheimzinnigheid rondom seks. Dat moet worden doorbroken.

op 16 05 2013 at 15:30 schreef Aaron:

@Sasha
Priesters worden amper berecht en mensen binnen de Islamitische gemeenschap ook niet (zie mijn artikel). De katholieke kerk in het westen staat terecht ernstig onder vuur vanwege het feit dat zij zaken verdoezelen.
Maar als een westerse moslim misbruikt wordt, moet men dan maar wegkijken uit angst om hypocriet genoemd te worden, of omdat binnen de katholieke kerk de onderste steen nog niet boven gekregen is? Daar hebben slachtoffers wat aan, hoor. Die zullen vast blij zijn met jouw steun.

op 17 05 2013 at 14:33 schreef Sasha Berkman:

En al dat gevloek en getier heb ik te danken aan feit dat ik stelde dat er hier ten lande schandalig is omgegaan met het misbruik-schandaal binnen de RK-Kerk. Aaron moet natuurlijk de moslims er bij de haren bij slepen en keihard schelden :)
Een apartheid-verdediger en israel aanhanger die het opneemt voor misbruikte kinderen. Hypocrieter kun je niet zijn.

op 17 05 2013 at 15:35 schreef Aaron:

Lol, huilen over schelden omdat ik je een ‘voorspelbare gek’ noem? Dat bewijs je keer op keer weer, Sasha…
Ten eerste: Dit artikel gaat over moslims dus hoe sleep ik het er dan aan de haren bij? Ten tweede: Waarom kies jij uitgerekend van alle landen Israël uit terwijl je het ook over schandknaapjes in Afghanistan of jeugdprostitutie in Brazilië had kunnen hebben? In Israël woont nog geen 0,1% van de wereldbevolking…

op 17 05 2013 at 17:09 schreef Sasha Berkman:

In Israel worden de rechten van Kinderen op een vreselijke manier geschonden. Dus als jij je zo druk maakt om misbruikte moslimkindertjes heb je hele grote taak!

http://www.huffingtonpost.com/2013/03/06/israeli-abuse-of-palestinian-children-systematic_n_2817231.html

op 17 05 2013 at 19:53 schreef Sasha Berkman:

Bertje: “Welke moslimwereld precies?” In de eerste instantie gewoon hier in .nl. Ik heb niet zoveel zin in wijzen naar anderen terwijl we zelf de boel ook haar gang laten gaan.
Je kunt wel zeggen dat er veel kritiek is op de RK kerk, maar als er vervolgens geen geen stappen genomen worden om die nog steeds bestaande organisatie concreet te verbieden blijft het bij lippendiensten aan de misbruikten. Financiele vergoedingen zijn niet relevant als het gaat over arresteren van de daders en ontmanteling van de organisatie. Dat de daders in deze niet worden gearresteerd duidt klip en klaar op gedogen vanuit de staat.
Ik stipte overigens alleen maar het punt van non-vervolging alhier aan om de fascistische anti-moslimretoriek te counteren.
Net alsof “het westen” alleen gehaat wordt vanwege haar feitelijke gedoging van de RK-kerk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Settlements_and_bankruptcies_in_Catholic_sex_abuse_cases

niet genoeg!

gevangenisstraf, werkkampen, het maakt me niet uit, maar die lui moeten gestraft worden. Het is gewoon een schandaal dat die katholieken uberhaupt nog ontroerend goed bezitten!

op 19 05 2013 at 21:19 schreef Rena:

Volgens mij is er wel een verandering te zien met name in Ierland. Na het uitkomen van het Ryan report in 2008, waarin beschreven werd hoe kinderen in staatstehuizen en RK kindertehuizen stelselmatig misbruikt werden. Nu met regelmaat in het nieuws, priesters, aangeklaagd wegens kindermisbruik, met naam en foto erbij. Ook al heel oude mannen. Het duurde te lang, maar eindelijk. Wat mij betreft is het inmiddels raar om nog naar de kerk te gaan. Ik weet niet of de kerken in Ierland leeglopen.

op 22 05 2013 at 09:58 schreef Fadma:

Probleem van NL is dat er een pedo-partij heeft mogen bestaan (en nog bestaat eigenlijk). Hoewel men wel de democratie omarmt en zo ook het recht een partij beginnen, begrijpen mensen zowel autochtoon/allochtoon religieus of niet dat dit zomaar kan.

Alsof je het als land accepteert. En dat ergert.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS