Home » Archief » Kwaadaardig gezwel


[04.06.2011]

Kwaadaardig gezwel

Suna Floret


Illustratie: Fidus

“Je hebt je handen wel vol hè!”, zegt de man voor mij in de rij tegen de caissière terwijl hij betaalt. “Ja zeker, meneer!” antwoordt ze vriendelijk terwijl ze het mooie boeketje aan de man overhandigt.

Bloemencentrum de Molen, op de Kromme Zandweg in Charlois, is volgens velen al jaren de beste bloemist van Rotterdam-Zuid. Het is er altijd een drukte van jewelste, maar een paar zondagen geleden, op Moederdag, vlogen er nog meer mooie boeketjes als warme broodjes over de toonbank.

Sinds kort is de bloemist overgenomen door Salim, de Marokkaanse medewerker die er al jaren werkt, en de vrouwelijke familieleden van Salim staan tegenwoordig achter de kassa. Iedereen die er komt, weet dat Salim al jarenlang iedereen te hulp schiet alsof hij de zaak van zijn vader heeft geërfd.

Om terug te komen op de man die zijn boeketje afrekent: “Is maar goed ook hoor, dat jij het druk hebt! Dat houdt je tenminste van de straat, dan hoef je geen bushaltes te slopen”. En terwijl hij dat zegt, loopt hij weg.

De dame achter de kassa, mensen in de rij, iedereen was een paar seconden bevroren. Met een open mond. Zei hij dat nou echt of hebben wij het verkeerd verstaan? De dame achter de kassa reageerde beheerst en lachte het weg. “Altijd blijven lachen”, zei ze en begon haar volgende klant te helpen.

Ik had niet achter die toonbank moeten staan, want waarschijnlijk was ik al lang op hem gesprongen om eens flink aan zijn haren te trekken, maar dat terzijde. Wat is het toch triest dat juist dit soort figuren anderen de les probeert te lezen. Dat dit soort figuren denkt dat boven allochtonen te staan, alleen omdat ze van Nederlands komaf zijn.

Maar meneer de Asociale, als je dit leest: mannen zoals ú zijn juist het kwaadaardige gezwel in de maatschappij. Bushaltes zijn nog op te knappen. Wat moeten we met mannen zoals u?

Journalist Suna Floret (28) heeft een wekelijkse column in Algemeen Dagblad. Haar weblog is meer dan de moeite waard. Volg haar ook op Twitter.

Suna Floret, 04.06.2011 @ 09:04

[Home]
 

36 Reacties

op 04 06 2011 at 10:49 schreef jabir:

Precies. De onopgevoede blanke tokkies zijn het probleem in deze samenleving, niet de allochtonen, of de een of andere religie.

op 04 06 2011 at 11:07 schreef Eva:

Jezus.

Racisme is gewoon ingeburgerd geraakt, dat die man denkt dat-ie dat kan zeggen.

op 04 06 2011 at 11:16 schreef Chipo:

Die man denkt dat niet eens meer, die zegt dat gewoon, zo ingeburgerd is racisme.

op 04 06 2011 at 11:30 schreef Hans Langbroek:

Jabir, het gaat niet om blanke tokkies maar om tokkies in het algemeen.

op 04 06 2011 at 13:21 schreef Ion Susai:

Ach joh, zoveel allochtonen denken dat ze boven Nederlanders staan. Maar die mag je geen kwaadaardig gezwel noemen.

op 04 06 2011 at 14:26 schreef jabir:

nee hans, het gaat om blanke tokkies.

op 04 06 2011 at 16:33 schreef Grmbl:

Wat grappig! Uit niets blijkt dat meneer zijn misplaatste opmerking uit racistische overwegingen maakte. Misschien deed hij dat wel omdat de caissiere een jongere was. Of omdat hij oprecht gelooft (zoals GL-stemmers dat in de goedheid van hun hart doen) dat mensen die niet actief beziggehouden worden, geen andere keus hebben dan het slechte pad op te gaan. Of omdat hij de betreffende dame in het verleden vaak bushokjes in elkaar zag stampen. Wie zal het zeggen? Helaas, Suna, Jabir, Eva en Chipo: jullie zijn als bevooroordeeld door de mand gevallen.

Het doet me denken aan die recensie van Hassnae waarin ze uitvoerig beschreef hoe ze in een duur restaurant stelselmatig slechter behandeld werd dan de andere gasten, maar volledig in het midden liet op welke grond ze dan zo gediscrimineerd werd. Sympathieke, geschokte lezers die het toen waagden te suggereren dat dat wel omwille van haar Marokkaanse achtergrond geweest moest zijn, kregen van H&P ongelooflijk de wind van voren en werden uiteindelijk zelf als een stel racisten van FN geband.

Eens kijken of dat met jullie nu ook gebeurt. Of met mij, want oude koeien, etc..

op 04 06 2011 at 18:22 schreef Peter:

Jij bent toch die ontzettend seksistische viezerik DvR, Grmbl? Bij wie de vrouwenhaat uit z’n poriën sijpelde als-ie er al in slaagde zijn mond dicht te houden?

Een correctie: toen Hassnae klaagde over de slechte behandeling in dat restaurant – Savelberg in Voorburg, het gaat om dit stuk -, suggereerde een aantal lezers, waaronder kennelijk ook Grmbl/DvR, die onder tal van pseudoniemen reageert- , niet dat het misschien was omdat Hassnae Marokkaan is, ga toch weg. Nee, Grmbl vond het logisch dat ze werd gediscrimineerd omdat ze Marokkaan is, want ze zou daar wel hebben gezeten met vrouwen met een hoofddoek, en hé, dan is het volkomen normaal dat je onbeschoft wordt behandeld.

Bovendien werd juist Hassnae beschuldigd van racisme, want ze vond zomaar het restaurant van een Marokkaan, Solo van Mo el Harouchi, BETER DAN DAT VAN DE AUTOCHTOON SAVELBERG! Het is een grote schande, mevrouw de voorzitter, de restaurantbesprekingen islamiseren waar je bij staat!!

En tuurlijk, die man zal zijn onbeschofte opmerkingen hebben gemaakt omdat de verkoopster een jongere was. Je bent een hevig in staat van ontkenning verkerende racist, Grmbl.

Grmbl meende indertijd dat Hassnae’s broer Hafid, omdat die zo’n toffe Marokkaan is – niet zoals de andere Marokkanen- , wel een beloning verdiende en nodigde hem toen uit zich te goed te doen aan één van ‘onze Nederlandse meisjes’. Dat mocht gerust, hij wel. Nou heeft Hafid daar nooit een aanmoediging voor nodig gehad, zeker niet van een zweterig sujet als Grmbl, maar toch. Als ergens de misselijkmakende stank van een vuile racist afwalmt, dan wel van Grmbl.

op 04 06 2011 at 20:01 schreef jabir:

Bigpete probeerde me daar in een ander draadje ook al op te pakken, op ‘bevooroordeeldheid’, omdat ik er volgens hem zomaar vanuit ging dat een blanke tokkie waarvan ik dat al wist een PVV’er zou zijn. Er bleek vooral dat hij bevooroordeeld was over mijn vooroordelen.

Waarschijnlijk hebben ze vandaag het onderwerp ‘de bal terugkaatsen’ op de PVV discussietraining van ome Geert, maar het grappige is dat ze telkens de plank misslaan. Ook opvallend hoe ontzettend genuanceerd en politiek correct er ineens gereageerd wordt als het gaat over asociaal gedrag van blanken. Zo politiek correct maakte ik het nooit mee in de progressieve hoek.

op 04 06 2011 at 21:39 schreef You On A Gin:

Jabir, er zijn ook niet-blanke tokkies. Je hoort er nooit over, maar ze bestaan. Echt waar. Zelf gezien.

op 04 06 2011 at 22:13 schreef jabir:

Ik ben nog even te traumatisch belast vanwege mijn ervaring met mensen van het Kaukasische ras om dat ook zo te willen zien, You On a Gin, ook al weet ik dat je daarin gelijk hebt. Het is nog te vers voor zulk soort nuance. De alledaagse realiteit hier is dat de allochtonen de nette mensen zijn die klagen over de achteruitgang van de buurt vanwege de blanke tokkies en de dag na zo’n voorval schande spreken over de respectloosheid van zo’n jongen.

op 05 06 2011 at 00:42 schreef Ion Susai:

@ Peter

“En tuurlijk, die man zal zijn onbeschofte opmerkingen hebben gemaakt omdat de verkoopster een jongere was. Je bent een hevig in staat van ontkenning verkerende racist, Grmbl.”

Je draaft een beetje door, Peter. Ik zat op mijn 18e eens in een eersteklas coupé. De conducteur zei me: “Je weet dat dit eerste klas is he?” Bovendien voegde één van mijn coupégenoten daaraan toe: “Ja, ik zat ook al te kijken…”. Dit alles terwijl ik roomblank ben.

Ergo, je kunt ook gediscrimineerd worden omdat je een jongere bent. Wat is voor jou het bewijs dat de hoofdpersoon uit dit verhaal wordt gediscrimineerd omdat ze Marokkaans is?

op 05 06 2011 at 09:38 schreef yuppie:

Bushaltes zijn nog op te knappen, het wordt ook nog eens verdedigd !!!.De heer heeft dus gelijk.

op 05 06 2011 at 09:54 schreef Peter:

Zie die roomblanke Ion Susai z’n best doen om een blanke racist te verdedigen. Voortaan ook maar zo kritisch zijn als er weer een moslim ergens van wordt beschuldigd!

op 05 06 2011 at 10:55 schreef Edwin:

Hmmm…. Vrijwel dezelfde opmerking (dan hoef je geen bushokjes te slopen) heb ik ook wel eens tegen één van mijn kinderen gemaakt. Dat had in elk geval niets met discriminatie te maken.

Grmbl heeft in zoverre een punt dat er verondersteld wordt dat de opmerking van de klant in kwestie discriminerend bedoeld is, maar zeker weten doen we het niet. Op z’n zachtst is het in die situatie een tamelijk ongepaste opmerking; op zijn sterkst een discriminerende. Daartussen zijn diverse bedoelingen te bedenken. Punt is dat we pas zeker kunnen weten wat de man ermee bedoelde wanneer er naar was gevraagd.

Hoewel ik absoluut kan begrijpen dat zijn opmerking discriminerend overgekomen is, pleit ik er ook voor niet zonder meer van het ergste uit te gaan. Want ook daar worden we niet wijzer van.

op 05 06 2011 at 11:11 schreef Peter:

Mooi, laten we dan voortaan ook maar tot tien tellen voordat we massaal een Marokkaanse taxichauffeur aan de schandpaal nagelen als antisemiet, omdat hij zijn middelvinger opsteekt naar iemand met een Hebreeuwse tekst op z’n shirt.

op 05 06 2011 at 12:06 schreef Edwin:

Dat is inderdaad een zeer passende vergelijking, Peter.

Het zal ermee te maken hebben dat nuanceren nou eenmaal veel meer energie kost dan veronderstellen. En je wordt er tegenwoordig ook niet bijster populair mee in dit ‘you’re either with us or against us’ tijdperk.

op 05 06 2011 at 14:16 schreef Ion Susai:

“Mooi, laten we dan voortaan ook maar tot tien tellen voordat we massaal een Marokkaanse taxichauffeur aan de schandpaal nagelen als antisemiet, omdat hij zijn middelvinger opsteekt naar iemand met een Hebreeuwse tekst op z’n shirt.”

Nu ben je pertinente onwaarheden aan het verkondigen, Peter. De Hebreeuwse tekst op dat T-shirt was de reden dat die man de taxi uit werd gezet. Bovendien riep de taxichauffeur in kwestie nog wat onaardige dingen over Joden.

Overigens verdedig ik de man uit het verhaal helemaal niet. Ik trek alleen in twijfel dat de Marokkaanse achtergrond van de cassière de reden was voor de opmerkingen van de man. Ik heb niet gezegd dat zijn opmerkingen daardoor minder erg zijn, of vind jij het soms erger als iemand op grond van een Marokkaanse afkomst wordt gediscrimineerd dan op een andere grond?

op 05 06 2011 at 16:05 schreef Peter:

De Hebreeuwse tekst op dat T-shirt was de reden dat die man de taxi uit werd gezet. Bovendien riep de taxichauffeur in kwestie nog wat onaardige dingen over Joden.

Dat is een versie van het verhaal die ik vandaag voor het eerst lees. Ik zag graag bewijzen, meneer Susai, want ik vind het raar dat, terwijl er zoveel om die taxichauffeur te doen was, het enige ‘bewijs’, dat erbij geleverd werd, een filmpje was waarop Thomas Schlijper duidelijk iemand het bloed onder z’n nagels zat te halen. En dat-ie uit de taxi was gezet, werd er toen ook helemaal niet bij verteld.

Dus kom maar op.

op 05 06 2011 at 22:13 schreef Jon:

@jabir
Je maakt jezelf echt ongeloofwaardig met je eerste reactie.
Later maak je het goed, door aan te geven dat je ervaringen hebt die overzicht in de weg staan.

Iedereen wordt gediscrimeerd, alleen doet het denk ik meer pijn als het gaat over je achtergrond, geaardheid en als je voor je gevoel in de verdrukking zit.
Ik ben gediscrimineerd op basis van uiterlijk (zelf gekozen in mijn jeugd): dat maakte me boos en vooral rebels. Nu word ik weleens onheus bejegend door allochtonen (jongeren die zieken/zuigen en soms vrouwen die me niet lijken te zien) en blanke tokkies. Dat is vooral irritant. Maar als ik dan mijn ego even uitzet, hebben ze geen vat op me. En soms bijt ik van me af.

@jabir
@Suna
Misschien heb je hier wat aan: pick your battles. Tokkies, allochtoon en autochtoon: laat ze hun slagjes winnen of maak rustig je punt. Niet dat het mij altijd lukt, maar anders kost het zoveel zinloze energie, want je verandert hen niet. De kansen liggen bij andere mensen.

op 05 06 2011 at 23:04 schreef G!:

of vind jij het soms erger als iemand op grond van een Marokkaanse afkomst wordt gediscrimineerd dan op een andere grond?
We discrimineren er op los in Nederland, om te beginnen bijvoorbeeld op leeftijd en op sekse. Als alle soorten van discriminatie even erg zijn, dan is het kennelijk dus niet erg om racistisch te doen, of ontzettend problematisch dat we leeftijdsgrenzen stellen.

op 06 06 2011 at 09:19 schreef You On A Gin:

jabir, yep. Dat zijn de gewone mensen die last hebben van asocaal gedrag. Bijna jammer dat er geen tegenhanger van de PVV bestaat die zich fel keert tegen blanke tokkies. Dan staat in hun programma dat alle asocialen op een eiland in de Noordzee gedumpt moeten worden. Zou ironisch zijn. :-)

op 06 06 2011 at 13:34 schreef Sandro:

Proef ik hier dat jabir slechte ervaringen heeft met blanke tokkies welke in zijn geval oost-Europeanen zijn?
Mocht dat zo zijn dan hoeft You on a Gin niet verder te zoeken, er is namelijk al een partij die tegen de toestroom van oost-Europeanen is namelijk de PVV.

op 06 06 2011 at 16:47 schreef jabir:

Dat proef je verkeerd, sandro. Ik bedoel echt expliciet blanke Nederlandse Tokkies. maar jij snapte natuurlijk niet wat ‘het ‘Kaukasische ras’ betekende en dacht dat ik daar Polen mee bedoelde. Dom van me. Weer geen Jip en Janneke taal gebruikt

Hier onderaan kan je hele verhaal vinden. Sterker nog, dat zijn blanke tokkiefamilies die vaak al meer dan twintig generaties in een patroon van armoede en drankmisbruik zitten, Schiedam is (samen met Leiden) berucht om die ‘erfelijke armoede’. Het is natuurlijk niet voor niets dat de jenever hier vandaan komt.

Overigens stemden die tokkies eerst niet en nu vrijwel zonder uitzondering op de PVV. En dan gaan ze bij de kassa van de supermarkt tegen meisjes met hoofddoekjes zeggen dat ze binnenkort het land uitgetrapt worden. Geert kan trots zijn op zichzelf.

@You on a Gin

Weet je, als je kijkt naar de sociale patronen die achter het wangedrag van marokkaanse jongeren liggen, kom je gewoon net zo goed uit op sociaal economische oorzaken die identiek zijn aan ons eigen tuig. Allochtonen hebben als arme nieuwkomers inderdaad een grotere kans om in de fuik van erfelijke armoede terecht te komen, maar dat is ze als specifieke bevolkingsgroep of aanhanger van een geloof niet aan te rekenen.

Zolang dat niet onderkend wordt kan je niets aan de tokkies doen en ook niet aan de vevelende marokkaanse jongens, omdat je om te beginnen al een verkeerde diagnose stelde.

op 06 06 2011 at 17:43 schreef yurp:

@sandro

Ik dacht dat dit de PvdA was?

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/280018/Haagse-PvdAwethouder-Tsunami-van-OostEuropeanen.htm

op 06 06 2011 at 20:48 schreef MNb:

Jabir – stuur dat jonge Marokkaanse straattuig naar de moskee en het gaat zich een stuk beter gedragen. Maar dát willen de hielenlikkers van de Grote Blonde Leider niet weten.

op 07 06 2011 at 08:41 schreef Sandro:

MNb – ik ga het vandaag voor je opzoeken, ik heb pas nog gelezen dat uit onderzoek blijkt dat juist de jongeren (3e generatie) de moskee veel bezoeken – dat zou dan dus weer eens een luchtbel van ontkrachten. Ik ga het vandaag voor je uitzoeken!

op 07 06 2011 at 12:11 schreef Sandro:

trendrapport 2010 landelijke jeugdmonitor
via de site van CBS in te zien.

op 07 06 2011 at 12:30 schreef Sandro:

Nou dan is hier de oplossing voor de tokkies en de vervelende Marokkanen van je Jabir:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9969187/___Schoffelen_voor_uitkering___.html?p=32,1

Aan het werk met die handel en rap – bijdragen aan de samenleving, niks meer en niks minder!
Niet mee willen doen? Ook goed – dan de consequenties dragen en niet gaan zitten janken.

op 07 06 2011 at 14:31 schreef Sandro:

Meer specifiek toegelicht op het jonge Marokkaanse straattuig dat volgens MNb naar de moskee moet:

Het SCP meldt nu dat van de oudere Marokkanen 63 procent vaak of minder vaak in de moskee komt. In 1998 was dat nog 72 procent. Het gaat dan ook om mensen die maar een paar keer per jaar gaan. De generatie van hun kinderen gaat intussen steeds vaker. In 1998 ging 46 procent geregeld naar de moskee, inmiddels is dat volgens het SCP opgelopen tot 66 procent.

op 07 06 2011 at 18:13 schreef jabir:

@sandro

Een mooie tip las ik in The Embarrassment of Riches van Simon Schama:

In de zeventiende eeuw hadden ze in het Amsterdamse rasphuys een goede oplossing voor dergelijk werkschuw tuig: om het instinct tot werken aan te wakkeren, lieten ze een cel met een gevangene erin vollopen met water en gaven hem ook een pomp. Als hij twintig minuten niets deed, zou hij verdrinken. Maar ja. 2011 hè.

op 08 06 2011 at 08:29 schreef Sandro:

Ja jabir dat heet ontwikkeling en vooruitgang.
Dat verzuipen hoeft nu niet meer, aanpakken wat je aangeboden wordt zo niet einde uitkering dat zal ze leren de luie flikkers.

op 08 06 2011 at 11:40 schreef MNb:

Waarmee de oppervlakkigheid van Sandro’s homotolerantie ook weer is aangetoond.

op 08 06 2011 at 12:04 schreef Sandro:

Waarschijnlijk zitten sommigen onder ons al te lang in de jungle – luie flikker is in de volksmond niet gerelateerd aan homofielen (tenminste niet in Nederland).
Dat bepaalde personen deze link direct willen leggen zegt veel over deze personen.
Ik ga me hier niet verdedigen want ik heb absoluut niets tegen homo’s, wel tegen de grachtenparade in Amsterdam elk jaar – dat dan weer wel. Dat zou ik ook hebben wanneer hetero’s het nodig vinden om (half)naakt op bootjes te gaan paraderen.
Homofoob ben ik absoluut niet – Islamofoob in de zin van: gebrek aan officiële erkenning als godsdienst, het niet-verlenen van bouwvergunningen voor moskeeën of het niet-verstrekken van faciliteiten of ondersteuning aan ideologische moslimgroeperingen of gemeenschappen – zeker wel, dat geef ik graag toe.

op 08 06 2011 at 23:53 schreef Sasha Berkman:

“luie flikker is in de volksmond niet gerelateerd aan homofielen”

nee joh, nog veeel erger, ze hebben het dan over homosexuelen. Die doen het van de verkeerde kant weet je wel.

Je hebt niet genoeg naar Paul van Vliet geluistert :)

Uitluistere Sandro!

op 09 06 2011 at 10:16 schreef Sandro:

het heeft geen enkele betrekking op homosexuelen en dat weet je best.
het is hetzelfde als de opmerking: ik zie geen flikker – hiermee wordt niet bedoeld dat je geen homosexueel ziet…..of heb ik het mis?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS