Home » Archief » Kwamkwammersloeg


[04.06.2011]

Kwamkwammersloeg

Frans Weerts


Illustratie: Fidus

De meeste belegen grap uit mijn jonge jaren. Het antwoord op de vraag: wat is de verleden tijd van komkommersla? Maar nu wel even van toepassing. Mijn hemel, het inspireert mij tot een van de meest sukkelige en onsamenhangende bijdragen ooit neergetikt. In mijn brein is de komkommertijd ook al aangebroken. Maar ik neem het er even van, want het biedt de gelegenheid om er wat irrelevante shit uit te gooien. Gewoon wat alledaagse ergernissen, waar Jan Mulder zich niet voor zou schamen in De Wereld Draait Door (inmiddels al op zomerreces).

Zoals de hele bliksemse boel in Hilversum schaamteloos een kwartaal vrijaf neemt. De commerciële omroepen doen hetzelfde, aangezien van publieke zijde alle concurrentie wegvalt. Om een of andere reden haken adverteerders dan ook af. De kijkcijfers duikelen vanaf juni naar grote diepten, terwijl de economie gewoon blijft doordraaien. Dat slaat dus helemaal nergens op. Zwaar betaalde krachten als Pauw enWitteman en Matthijs van Nieuwkerk (de verschillige Vara) zomaar honderd dagen op nonactief en toch de dubbele B-norm aan salaris opstrijkend. Niet te filmen toch? 200 miljoen kappen op die handel is zo ongeveer de enige verstandige zet van het kabinet-Wilders I.

Overigens begrijp ik net zomin waarom dik betaalde Kamerleden een vergelijkbaar lange time out krijgen. Waarom? Hoeft het land in komkommertijd niet meer geregeerd te worden en kan het parlement zijn controlerende rol maar voor 75 procent per jaar vervullen? Niet dus. Het is algemeen bekend dat een kabinet erop wacht dat de Tweede Kamer collectief buitengaats gaat. Om vervolgens zo geniepig mogelijk onwelriekende maatregelen op de deurmat van het Binnenhof te lazeren. En dan natuurlijk de nodige ballonnetjes, die beleidsmatig worden opgelaten. Intussen krijgen dan ook nog de plaatsvervangende premiers de kans zich te profileren in het gesprek met de minister president. Wat zonde is van elke seconde zendtijd.

Komkommertijd betekent dat Nederland in zomerslaap gaat. In dit geval is het zure dat groente- en fruittelers hun handel moeten doordraaien, omdat een van de pot gerukte Hamburgse wethouder een handjevol Spaanse komkommers in de doem deed zonder aantoonbaar bewijs. Het mediacircus deed de rest en de Duitse mentaliteit doet de rest. Nuchtere Nederlanders blijven doorgaans komkommers happen, maar Germanen zitten anders in elkaar: elke vegetariër wordt daar spontaan carnivoor als ergens in de wereldhavenstad een EHECje opduikt, dat een paar duizend mensen aan de slingerschijt brengt.

Terwijl iedereen kan weten dat het verkeer op de BRD-wegen maandelijks meer slachtoffers eist dan deze mysterieuze bacterie. En dan is het ook nog eens godgeklaagd dat die Hambo’s nog steeds niet in staat zijn om de bron aan te wijzen. Met wat herleiden van de handel en wandel van patiënten moet je toch een end kunnen komen. Of ben ik nou gek. We weten inmiddels meer van het ontstaan van het heelal, dan over een over het paard getild micro-organisme dat heel de EU in zijn greep houdt.

En dan die Russen, godverdegodver. Poetin weer aan het roer en de kolchozen, die piemelige groene staafjes en gerimpelde tomaten afleveren, krijgen de vrije hand om hun prijzen lekker op te schroeven. De markten en schappen in Moskou zien er weer bedroevend uit en lijken weer op die van vóór Gorbatsjov. En het erge is dat we de Russen qua protectionisme niet kunnen terugpakken. De export van graan is nog maar net op gang gekomen en het gas van Gazprom kunnen we niet missen.

Wellicht kan Nederland de ambassadeur uitwijzen, totdat Vladimir de grenzen weer opengooit voor onze groene pretstaven en glimmende ketchup-kogels.

Zo, dat moest er even uit, al ben ik nog lang niet klaar met mijn triviale ergernissen. Maar het reces is nog lang en Frontaal Naakt moet toch blijven doordraaien. En zolang de Hoofdredacteur er geen ban over uitspreekt, blijf ik zo af en toe bijdragen aanleveren waar de honden geen brood van lusten. Een experiment in onsamenhangendheid, trivialiteit, zouteloosheid, verveling en extreem irrelevante kwesties.

Ik kom, kom er dus nog op terug.

Frans Weerts weet het even ook niet meer en schuift tegen heug en meug een forse portie puur Hollandse rauwkost (in Polen nog verkrijgbaar) naar binnen, als protest tegen het lemmingengedrag van zijn wester- en oosterburen.

Frans Weerts, 04.06.2011 @ 09:02

[Home]
 

10 Reacties

op 04 06 2011 at 09:30 schreef jabir:

Frans, ik lees je bijdragen met veel plezier. En wie had ooit gedacht dat je ‘live fast, die young’ zou denken voor het eten van een portie rauwkost?

op 04 06 2011 at 13:44 schreef MNb:

In vroegere en volgens ouwe sukkels per definitie betere tijden was komkommertijd in omroepland een feest. Want uit pure luiheid wisten nogal wat omroepen niks beters te verzinnen dan allerlei films te programmeren waar ik of nooit van gehoord had of met geen mogelijkheid aan kon komen. Daar zaten af en toe pareltjes tussen. Ik herinner me bijvoorbeeld nog een Japanse film van zowat drie uur over de wederwaardigheden van een bergdorp. Of deze:

http://www.imdb.com/title/tt0066392/

Nu de Poldertaliban naar het archief verplaatst zijn merk ik hier op dat de SGP zich aangesproken voelt:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2441466/2011/06/04/SGP-vrouwonvriendelijk-Integendeel.dhtml

Iedereen moet zelf de drogredenen er maar uithalen, want dat is hier niet op zijn plaats.

op 04 06 2011 at 14:17 schreef Sasha Berkman:

MNb: http://www.imdb.com/title/tt0084390/

op 04 06 2011 at 23:59 schreef MNb:

Dankjewel, Sasha, dat is hem. Briljante film.

op 05 06 2011 at 00:06 schreef vander F:

Ik heb me er allang overheen gezet,
dat geouwehoer over kerst, vakantie en andere redenen om maar niet bij de les te hoeven te blijven.
Weekeinde, ook zoiets,
waarom?
Ik werk in de ‘zorg’ en die gaat altijd door, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag.
Ziekte en dood doen niet aan komkommers (tja)…

Toch is er wat voor te zeggen, ‘nu even niet’,
het is niet voor niets dat de socialist en de zondagheiligers elkaar de hand kunnen schudden,
‘nu even niet’….

Even ons bestaan beleven, in rust, met een komkommer of onze lieve heer, dat is mij om het even, gewoon ‘even niet’.

op 05 06 2011 at 10:36 schreef herman van der helm:

Ik vraag me af, of er bij de besmette personen vegetariers of veganisten zijn, of die een ander specifiek dieet volgen. Met deze wetenschap kunnen ze mogelijk een heel grote groep potentieel besmette producten uitsluiten.

op 05 06 2011 at 21:11 schreef Sasha:

Herman: de bron is waarschijnlijk vlees.

op 06 06 2011 at 13:42 schreef Sandro:

Neuh – de besmetting zit zeer waarschijnlijk in de taugé welke in de buurt van Hamburg (lubeck) door een Duitser gekweekt wordt.

Als we nog even afwachten vanmiddag zou er uitsluitsel moeten komen……………

op 06 06 2011 at 23:44 schreef Molovich:

Uitstekend experiment.

op 07 06 2011 at 13:07 schreef Sandro:

Verdomme het is toch de taugé niet……het riekt zolangzamerhand naar wat anders, wat dan wel – nee ik zeg het niet want dan domrechts hè!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS