Home » Archief » Lekkage


[26.12.2009]

Lekkage

Peter Breedveld

veraellen

Ik weet het nu zeker: mijn onderbuurvrouw is volkomen geschift. Om de twee dagen staat ze aan mijn deur om te zeuren over een lekkage die er niet is. Op de ochtend van de eerste kerstdag trok ze me achter mijn ontbijt vandaan om te komen kijken naar de ravage die door mijn toedoen in haar huis was aangericht: “Mijn plafond komt naar beneden!! Het water stroomt langs de muren!!” Ik ging kijken en het plafond zat waar het hoorde. In de hoek van een kamer was een opgedroogde vochtvlek te zien. Ze wees naar een plek op een andere muur, waar het stucwerk leek te zijn afgebrokkeld. Geen spoor van een lekkage te zien, nergens ook maar iets van vocht te ontdekken.

Een paar weken geleden is er inderdaad lekkage geweest, door toedoen van de types die mijn badkamer hebben verbouwd. Over deze tragikomedie binnenkort meer. Niet leuk, maar ongelukken gebeuren soms. Daar is de verzekering voor. Het mens ging echter volkomen uit haar dak en heeft me twee dagen lang op mijn werk gebeld met hysterische berichten over overstromingen en instortingsgevaar, die schromelijk overdreven bleken te zijn. Ze heeft de gemeentelijke Bouw- en Woningtoezicht erbij gehaald, die constateerde dat het gevaar was geweken, en dat alles in orde was.

Maar daarmee is voor de buurvrouw de kous niet af. Ze blijft erover zeuren. Twee dagen voor kerst stond ze opeens in mijn huiskamer, was ze gewoon naar binnengelopen toen mijn zoon de deur opendeed. Of ik even naar mijn badkamer kon kijken, want ze wist het niet zeker, maar volgens haar was er weer lekkage, want ze had nieuwe vochtplekken op de muur ontdekt. Dat ze het niet zeker wist, zei me al genoeg. Of er komt water langs je muren stromen, óf niet. Ze kwam achter me aan mijn badkamer inlopen, en zei dat ze zich wel zou hebben vergist, dat de plekken op haar muur dan wel van die ene lekkage zouden zijn.

Toen de bouwvakkers in mijn afwezigheid met mijn huis bezig waren, kwam ze ook al in en uitlopen alsof ik met haar samenwoon. Mijn irritatiegrens heeft ze inmiddels ruimschoots overschreden. Maar ik bleef beleefd. Ik woon daar nog maar net, en je wilt niet meteen al ruzie met je buren, al gedragen ze zich nog zo bizar.

Ik wist wel onmiddellijk al wat voor vlees ik met haar in de kuip had bij onze eerste kennismaking. Terwijl ik de verhuisdozen de trap op sjouwde, beschreef ze in detail wat er allemaal aan de voorgevel moest gebeuren en wat dat allemaal zou kosten, en dat ik daaraan moest meebetalen. Andere mensen kiezen daarvoor een geschikter moment uit, maar met beleefdheden en plichtplegingen heeft deze vrouw niet zoveel.

Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over een vereenzaamde bejaarde met een behoefte aan aandacht, maar een gezonde Hollandsche, ik schat hoogopgeleide meid van ergens in de dertig, die niet op haar mondje gevallen is.

Ik ben dus beleefd en vriendelijk gebleven, maar toen ze me van mijn kerstontbijt haalde om naar een opgedroogde vochtplek en wat achterstallig onderhoud te kijken, had ik er genoeg van. Ook al omdat ze begon met de mededeling dat ik mijn badkamer niet meer mag gebruiken. Dat komt bij mij de deur platlopen om me te vertellen wat ik wel en niet mag doen, lazer op. Ik zei dat uit niks bleek dat er opnieuw lekkage was geweest, dat dat afgebrokkelde stucwerk sowieso niks met lekkage te maken had en een fijne kerst nog, verder.

“Jij kunt wel doen alsof er niks aan de hand is, maar ik laat het hier niet bij zitten!”, kraaide ze. Ze achtervolgde me toen ik haar huis uitliep, hevig, echt hévig geïrriteerd. En ze bleef maar ratelen. Ik draaide me om. “Nee!” schreeuwde ik tegen haar. “Het is klaar, nu! Je loopt niet meer zomaar mijn huis binnen en je houdt op met dat gezeik over een lekkage die er niet is!” – “Wie denk je wel dat je bent!” kefte ze terug. “Geloof me, jij wilt geen ruzie met mij!”

Dat klopt, ik wil geen ruzie met haar. Maar zij blijkbaar wel heel erg graag met mij. Binnenkort start ze ongetwijfeld met een vol offensief. Ik bereid me voor op een jaar vol gezeur en geschillencommissies en brievengeschrijf en gepottekijk in mijn badkamer door bouwdeskundigen en gemeente-ambtenaren.

Allemaal omdat ik een buurvrouw heb die bij gebrek aan seks hele dagen en nachten obsessief naar een rorschachvlek op haar muur zit te turen.

Peter Breedveld heeft dit jaar voor kerst wéér geen stroomstok gekregen.

Peter Breedveld, 26.12.2009 @ 13:13

[Home]
 

38 Reacties

op 26 12 2009 at 13:26 schreef Huub:

ALS het een moslim zou zijn, zou je niet durven!!!

Maar succes. Ze kan best wel eens gelijk krijgen, omdat klagende burgers nou eenmaal snel gelijk krijgen.

op 26 12 2009 at 13:44 schreef teun:

Nou dat is dus gemakkelijk op te lossen: jij geeft haar die ontbrekende sex en de zaak is opgelost !

op 26 12 2009 at 13:45 schreef Snebbert:

Vrouwen zijn halverwege de dertig het heetst, als iedereen en alles dan vochtig wordt behalve jij dan zou ik ook narrig worden.

op 26 12 2009 at 13:54 schreef Chaimae:

Grappig verhaaltje. Noujah, voor jou natuurlijk niet. Lijkt me vrij irritant, een buurvrouw met gebrek aan beleefheid en fatsoen. Als ik jou was zal ik in het vervolg gewoon met gelijke munt terugslaan, wellicht dat ze dan terugkrabbelt.

op 26 12 2009 at 14:18 schreef Bert Brussen:

Ik heb zoiets boven én onder me, dus tel uit je winst.

op 26 12 2009 at 14:47 schreef Simone:

Troost je, Peter, je bent niet alleen.

Wat bij mij, tot nu toe dan, geholpen heeft in het geval van een eeuwigklagende onderbuuv is haar vóór zijn. Dus voordat zij bij de powers that be (in mijn geval de eigenaar vh pand) aan de bel trekt, zelf kontakt opnemen met een eigen klacht.

Ik kan in dit huis geen muziek opzetten zonder dat zij, en dat is niet overdreven, binnen 1 f*cking minuut aanbelt “of de muziek wat zachter kan”. Tafelvoetbal met zoon? DING DONG “ja, sorry, maar het geluid van het balletje resoneert zooooo erg en jullie heen en weer geschuifel en…”. 1,2,3,4,5,6 houdjein,houdjein, blijfvriendelijk..

Dat mens wil gewoon echt géén geluiden horen, dus ook geen normale leefgeluiden.

Wat ook zo ergelijk is, als ze al dan niet verzonnen aandoeningen erbij slepen. “Ja, sorry, maar ik ben net geopereerd aan mijn hoofd, en kan dit gewoon echt niet erbij hebben”.
En met dit refereert ze dan aan non stop getik wat ze de hele dag schijnt te horen. Op mijn vraag het getik te specificeren, als in “waar hoorte u het dan, in welke kamer” of “wanneer hoort u het vooral?” krijg je een enkel “ja, kweenieprecies, het is lastig”. Ergo, het getik zit gewoon in haar hoofd, operatie heeft het niet kunnen weghalen, of het is juist daardoor gekomen.

Er is sinds mijn tegenoffensief een heerlijke zeurstilte, maar of dat vóór de storm is?

op 26 12 2009 at 15:06 schreef jvdheuvel:

Klinkt vreselijk. Sterkte ermee.

op 26 12 2009 at 15:29 schreef Jan van Dijk:

Tja, als je gewoon bent iedereen op afstand,vanachter het toetsenbord op zijn of haar plaats te zetten, dan valt het niet mee om normaal met echte mensen en hun echte problemen om te gaan.

op 26 12 2009 at 16:12 schreef Snebbert:

@Simone, misschien moet je je vloer eens bedekken met een tapijt(een dubbel dikke plus een isolerend ondervloertje), er is echt niets irritanter dan herrie van de buren.

op 26 12 2009 at 16:17 schreef hassnae:

Je hebt er altijd wel pedanteriken tussen zitten die het beter denken te weten.

Dat er geen lekkage was, dat het plafond niet naar beneden kwam, dat het water niet langs de muren sijpelde, dat de buurvrouw meteen begon te schreeuwen. Dat telt voor Jan van Dijk niet. Hij heeft het allemaal al uitgekiend, hoor.

op 26 12 2009 at 16:30 schreef André Richard:

Doodknuffelen Peter, iets ander helpt niet.
Gewoon na iedere douche die je neemt even bij de buuv langs om -hevig verontrust, dat spreekt voor zich- even te checken of er niets is doorgelekt.

Let vooral op eventueel bezoek en laat huisgenoten meedoen!

op 26 12 2009 at 16:34 schreef Simone:

@Snebbert

Ja, ik leef uiteraard op de kale betonnen vloer, zonder gordijnen of anderszins dempende spullen…zucht.

Er ligt bij mij tapijt, de ironie wil dat klaagbuuv zelf harde vloerbedekking heeft.

Zo dus.

op 26 12 2009 at 16:36 schreef hassnae:

Ha Simone, mysterie opgelost: de tikken die je buurvrouw hoort, zijn gewoon haar voetstappen op haar harde vloer.

op 26 12 2009 at 16:40 schreef Simone:

Tuurlijk niet, Hassnae!
Ik lig iedere avond klokslag 2200 uur strak tegen de plint aan met mijn balpen in de hand te gniffelen! Tiktiktiktiktiktik.

op 26 12 2009 at 16:44 schreef Peter:

André, wat een briljant plan! Al lijkt dat gaslighting van Simone me ook heel leuk om te doen.

op 26 12 2009 at 16:58 schreef hassnae:

Haha, dat zal haar leren, Simone.

Een goede vriendin van me heeft een helse buurvrouw van wie het getreiter en gezeik echt de spuigaten uit liepen. Het is toen hevig geëscaleerd, maar nu is de rust eindelijk terug.

op 26 12 2009 at 17:53 schreef Bert Brussen:

Jan van Dijk, zo heet hij echt hoor!

*trollen verder negeert*

op 26 12 2009 at 19:39 schreef leo schmit:

En nu zijn ze ook al aan het knallen hier buiten op straat.

op 26 12 2009 at 20:50 schreef koos:

Aha mijheer Breedveld is op een flat terecht gekomen,
hoe heeft het zo ver kunnen komen?

op 26 12 2009 at 21:45 schreef rena:

Wij hebben ook hyper benedenburen, jong stel. Volgens mij zijn ze al vroeg bejaard.
Wij hebben twee zoontjes van 8 en 6, die mogen inmiddels helemaal niks meer thuis, altijd op sokken, niet ballen,( mochten ze al niet) niets wat geluid maakt op vloer,met andere woorden, niet spelen… niet op de hielen lopen, echt ..we worden er zelf helemaal gek van om ze zo kort te houden.

op 26 12 2009 at 21:46 schreef rena:

@koos, huh? in de randstad woont bijna iedereen op een etage…

op 26 12 2009 at 23:08 schreef Jarich:

Ik vind het altijd wel vertederend hoe de Breedveldhaters zelfs onder dit soort stukjes nog hatelijke comments weten te posten.

op 26 12 2009 at 23:15 schreef Bert Brussen:

Een flat lijkt mij in de Randstad inderdaad het meest voor de hand liggen. Maar als je zelf nooit buiten de provincie komt is dat wat lastig in te schatten.

op 27 12 2009 at 00:02 schreef tondel:

“Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over een vereenzaamde bejaarde met een behoefte aan aandacht, maar een gezonde Hollandsche, ik schat hoogopgeleide meid van ergens in de dertig, die niet op haar mondje gevallen is.”

Op dit moment dacht ik even dat het op een seksverhaal uit zou lopen. :)

op 27 12 2009 at 11:40 schreef Pierre Lebon:

Volgens Beatrix en Jan van Dijk (niet noodzakelijkerwijs in deze volgorde) komt het allemaal door het internet

op 27 12 2009 at 12:13 schreef Peter:

In welk enorm landhuis woont Koos dan wel?

Beatrix zal inderdaad tevreden over mij zijn. Ik heb tenminste direct en intensief contact met mijn buren!

op 27 12 2009 at 13:06 schreef Bert Brussen:

Koos woont in Limburg ver weg van die “vervelende Randstad met al die nare buut’nlanders”.

op 27 12 2009 at 14:42 schreef Peter:

Ik zie al wie Koos is. Stuur me een mail, Koos, dan krijg je een uitnodiging voor de housewarming van mijn armetierige flatwoninkje.

op 27 12 2009 at 15:47 schreef Chaimae:

En wat is er mis met zeggen dat je ver weg van die vervelende Randstad woont. Zelfs mijn vader en ik, en dat als allochtonen, zijn niet te spreken over dat gebied. Het is niet fijn om alleen maar tussen allochtonen te bewegen, om om het uur minimaal een Marokkaanse bontjasdrager te moeten zien of in een klas vol buitenlanders te zitten. Heeft niks met discriminatie te maken.

op 27 12 2009 at 16:15 schreef Daan:

God, wat irritant zeg. Het vervelende is met dat soort mensen dat je ze verbaal helemaal kan slopen maar dat het ze niks doet, hardnekkig gelijk willen hebben en maar doorzeiken. Bah. Kan je beter boven een kebabtent zitten zoals ik ;)

op 27 12 2009 at 16:21 schreef Snebbert:

Allochtonen wonen idd niet graag tussen alleen maar andere allochtonen, ’t zijn eigenlijk net gewone mensen.

op 27 12 2009 at 16:42 schreef hj:

Chaimae: En wat is er mis met zeggen dat je ver weg van die vervelende Randstad woont. Zelfs mijn vader en ik, en dat als allochtonen, zijn niet te spreken over dat gebied. Het is niet fijn om alleen maar tussen allochtonen te bewegen, om om het uur minimaal een Marokkaanse bontjasdrager te moeten zien of in een klas vol buitenlanders te zitten. Heeft niks met discriminatie te maken.

Want in de hele Randstad stikt het van de allochtonen en bontkraagjes? Dat ligt er maar net aan in welke wijk je je begeeft. Hier in het Haagse Regentessekwartier is er in ieder geval een aangename mix.

op 27 12 2009 at 17:26 schreef Daan:

Ah, en nu gaat het alweer over tussen de allochtonen wonen. Echt pathetic :’)

op 27 12 2009 at 17:34 schreef Snebbert:

@Daan, er boven wonen dat is pas pathetic.

op 28 12 2009 at 03:58 schreef MNb:

Ik woon zo’n 8000 km buiten de Randstad en dat bevalt prima. Ik woon dan wel weer tussen alleen maar mensen die in Nederland als allochtoon worden beschouwd, maar ook dat bevalt prima.
Teun ziet het verkeerd. Toegeven en die hitsige vrouw neuken leidt alleen maar tot meer aanstellerij.
De professionele pedagoog zegt in zo’n geval: goed gedrag belonen (dus toch nog neuken) en slecht gedrag negeren. Dat werkt hier dus niet. Dan moeten we teruggrijpen op de bijbel: oog om oog, tand om tand. Het tegenoffensie van Andre is dan ook veelbelovend. Maar bedenk voor de zekerheid ook wat klachten over haar. PB, je hebt vast wel last van haar overmatige belichting, zodat je ’s nachts niet kan slapen. Veegt ze haar portaaltje wel goed schoon? Slaat ze niet te hard met haar voordeur?

op 28 12 2009 at 12:15 schreef babs:

Huh? Ben ik dan wél ook Peter Breedveld? Zelfde problemen, zelfde types beneden. Eén belangrijk verschil: sinds deze kerst een aankondiging aan hun raam dat hun huis te huur staat. Wat een cadeau!!

op 02 01 2010 at 11:35 schreef buurvrouw:

Ik ga je DOEN Jan!

op 02 01 2010 at 17:58 schreef ZSU-23-4:

Aan MNb (28 12 2009 at 03:58 ):
Toegeven en die hitsige vrouw neuken leidt alleen maar tot meer aanstellerij.
De professionele pedagoog zegt in zo’n geval: goed gedrag belonen (dus toch nog neuken) en slecht gedrag negeren. Dat werkt hier dus niet.

Dat zie je echt verkeerd, hebben mijn collega googen dan echt geen fantasie? Het neuken moet je uitbesteden en in ieder geval niet laten plaatsvinden voor of na een zeurincident, zodat de link niet wordt gelegd tussen de zeur en de neuk. Neem het nou maar van mij aan, ik heb er echt verstand van.
Wacht tot ze een paar dagen niet gezanikt heeft, nodig haar dan uit voor een wijntje en doe je plicht! Succes en laat eens weten hoe het met haar gaat enzo.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS