Home » Archief » Lettertjes op een schermpje


[11.09.2013]

Lettertjes op een schermpje

Peter Breedveld

cas4
Illustratie: Jacques Touchet

Vandaag heb ik eigenlijk geen zin om iets te schrijven en er liggen ook geen stukken van anderen op de plank. Sinds ik besloot om een doorstart te maken met deze site, heb ik steeds vaker het gevoel dat ik het doe uit principe, om de slopers te laten weten dat zij niet mogen bepalen wat er wel en niet gezegd mag worden op het Internet.

Maar het enthousiasme van vroeger is weg. Frontaal Naakt is een verplicht nummer geworden en bij elk stuk dat ik publiceer denk ik ook nog: moet ik dit wel doen, gaan mensen hier aanstoot aan nemen? Staat er echt niets in dat door kwaadwillende Trouw-columnisten, verdraaid en uit de context gehaald, tegen mij kan worden gebruikt?

Ik ben hier alleen nog maar omdat het van bepaalde mensen niet mag. Omdat het moet, niet omdat ik het wil.

Antisemitenhoer

Gisteravond kwam ik thuis na een avondje vergaderen over een project, waar ik bij betrokken ben. Met aardige, enthousiaste idealisten. Intelligent en misschien een beetje naïef, daar hou ik wel van. Maar goed geïnformeerd, vol goede ideeën. Die bijeenkomsten zijn een soort therapie voor mij. Tegengif.

Tegengif voor wat ik aantrof toen ik op Twitter keek. ‘Liever een hoer gezoend, dan @Hassnae geneukt. (Oud Marokkaanse wijsheid)’, aldus Robert van den Engel. ‘Want op dat geleuter van die antisemitenhoer van een @Hassnae zit ik al jaren niet te wachten’, vervolgt hij. Enzovoort, enzovoort.

Van den Engel, die vorige week al opriep mij met een nekschot uit mijn lijden te verlossen, projecteert zijn seksuele frustraties al maanden en maanden op Hassnae. ‘IK KOM, gilde @hassnae in extase, terwijl @frontaalnaakt een finale stoot in haar hete kutje gaf.’ ‘Welke kerel wil er nou een vrouw waar Breedveld overheen is gegaan?’

Iedere dag bal

En het gaat maar door door en door en door. Van den Engel wordt aangemoedigd door zijn vrienden, daar zitten bekende schrijvers en een mislukte popartieste bij, en hij is lang de enige niet die zich op zo’n weerzinwekkend grove wijze uitlaat over Hassnae. Dat mag de vaste lezertjes inmiddels genoegzaam bekend zijn.

Hassnae is geen Ebru Umar, en bovendien heeft Elma Drayer haar officiële goedkeuring gegeven voor de virtuele klopjacht die rioolrechtse psychopaten op haar maken, dus het is iedere dag bal, en vrijwel niemand zegt wat. Er zijn types die me aanraden Van den Engel te blocken op Twitter. Er zijn types die me adviseren me er niets van aan te trekken, want het zijn maar ‘lettertjes op een scherm’. Er is een type dat vindt dat Robert van den Engel en ik maar moeten ‘agree to disagree‘. Het met Van den Engel bevriende popsterretje beet me een keer sarcastisch toe dat Nazi-Duitsland er niks bij was, wat Hassnae en ik allemaal over ons heenkrijgen.

Er zijn mensen die vinden dat ik Van den Engel niets te verwijten heb, want ik gebruik de term ‘rioolrechts’.

Agree to disagree

Ik ben dit zó ontzettend zat, ik vind dit zó ontzettend walgelijk. En let wel, ik heb het niet over Robert van den Engel – ik ga er bij Hassnae nu maar op aandringen aangifte tegen hem te doen – ik heb het over de mensen die dit bagatelliseren en aanmoedigen. Die me aanraden om te ‘agree to disagree‘.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 11.09.2013 @ 07:08

[Home]
 

66 Reacties

op 11 09 2013 at 08:08 schreef Rosa:

Aangifte doen en rap een beetje! Is die gek nou helemaal besodemietert! Sterkte en hou ons op de hoogte.

op 11 09 2013 at 08:27 schreef Haes:

Nou, Peter, ik zal je zeker niet aanraden om “to agree to disagree”, wat dat in deze context in godsnaam ook moge betekenen. Ik hoop wel dat je het goede werk – het aan de kaak stellen van rioolrechts – voortzet. Kortom dat je FN in de lucht houdt.

Leuk is het niet, dat is duidelijk, maar het is wel enorm nuttig en volgns mij begint het wel vruchten af te werpen. Ik zie dat er meer en meer breder gedragen verzet komt tegen GeenStijl c.s.

En – niet onbelangrijk – het wordt gewaardeerd door mensen die er wel toe doen, kijk maar naar de grote aantallen instemmende reageerders op jouw stukken.

op 11 09 2013 at 08:45 schreef babs:

Is er nou echt niet één actualiteitenprogramma met fatsoenlijke journalisten dat een met een camera langs gaat bij Burema, Draayer, Weesie en Bennink?

Wat quotes, tweets en beelden inmonteren, wat lastige vragen stellen, kort interviewtje met Hassnae en bijvoorbeeld die hoogleraar Kinneging of Dinand Woesthoff. De lompheid van domrechts aanzetten met wat knippen. En dan tot slot Plasterk en nog zo wat politici vragen waarom ze altijd zo lollig doen met dat soort lui.

Het is in het belang van alle Christenen, liberalen, groenen en sociaaldemocraten in het geweer te komen, nu richten de hufters zich nog alleen op openlijke tegenstanders, moslims en makkelijke doelwitten, maar genoemde groepen zullen volgen.

Doel moet zijn dat meer politici een voorbeeld nemen aan Jorritsma en het tuig niet langer te woord staat.

op 11 09 2013 at 09:05 schreef Gerry:

Aangifte lijkt me een heel goed idee. Vreselijk seksistisch en mensonterend hoe hij schrijft. is deze meneer getrouwd en heeft hij kinderen? Zou hij het ook op prijs stellen als iemand zo zou schrijven over zijn zoon? Of over zijn vader of broer?
Waar hoort dit soort bagger thuis? Ja, ik weet het: In het riool!

op 11 09 2013 at 09:33 schreef Rob:

Er is weinig om aangifte tegen te doen, vrees ik. Je moet oppassen dat je geen Bennink wordt die daar elke week wel een keer mee dreigt.

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is en hoe lang het kan duren voordat het effect heeft, maar psychisch gestoorde trollen kun je nog steeds het beste volledig doodzwijgen. Wat hij ook brult, je hebt het niet gezien.

Twee dingen kunnen dan gebeuren. Of hij houdt op, of hij gaat zo ver dat aangifte echt zin heeft. En die ga je niet luidkeels aankondigen, die doe je gewoon.

op 11 09 2013 at 09:42 schreef okto:

Erg sneu protopuberaal gedrag, van die Engel. En daarom moet je er denk ik ook mee omgaan alsof het een vervelend kind is wat hier niet te tolereren gedrag vertoont. Voor wat het waard is, want ik zit natuurlijk niet in die situatie, maar misschien heb je er toch wat aan:

* nooit rechtstreeks op reageren, want bij etterige kinderen is het “reactie = aandacht = leuk”; ook bij negatieve aandacht is hun doel bereikt.

* het gedrag is natuurlijk niet te tolereren, maar heel veel kun je er niet tegen doen. Wat wel kan is met enige regelmaat publiekelijk te kijk zetten met artikelen als deze. Daarbij zo neutraal mogelijk de feiten opsommen zonder emotionele waardeoordelen – dat kan de lezer zelf wel. Dus ook niet dingen schrijven dat je het helemaal zat bent, want dat vinden ze geweldig – dat is olie op het vuur.

* Steevast aangifte doen als er strafbare kretologie in staat.

* gewoon doorgaan met ademen en verder leven. Verder niet te veel van aantrekken en zeker niet boos worden, vinden ze alleen maar prachtig.

* Zorg dat je zelf op geen enkele wijze te betichten bent van zulk soort gedrag, of iets wat door kwaadwillenden als zodanig uitgelegd kan worden. Je staat dan veel sterker, en je loopt veel minder de kans dat bepaalde media zich kunnen verschuilen achter het excuus dat “twee partijen modder naar elkaar aan het gooien zijn” en dat ze zich daarom er niet in willen mengen. Dat betekent geenszins dat je dergelijk gedrag niet mag aanvallen, alleen laat je niet verleiden tot terugschelden of anderzins denigrerende uitlatingen. Met een fatsoenlijke toon sta je veel sterker. En een beetje behoorlijk schrijver kan echt wel een statement hiertegen maken zonder te vervallen in iets wat lijkt op, of uitgelegd kan worden als terug-vuilbekken.

op 11 09 2013 at 10:45 schreef Sasha berkman:

Schokkend. Ik ben er stil van. Wat een smerig schorum.

op 11 09 2013 at 10:56 schreef machiel:

Je schrijft goed. Erg goed. Je kan binnen een dag een ijzersterk stuk neerzetten over iets wat diezelfde dag gebeurt is. Ik vind je stukken ook bijna altijd interessant, en je argumenten zijn sterk. Maar als je er geen zin in hebt, moet je het niet doen. Het is geen plicht of zo. Het heeft geen enkele zin om een gevecht aan te gaan als je jezelf daarmee te kort doet.

Frontaal Naakt biedt ook een podium aan een hoop andere mensen die lezenswaardige dingen schrijven. Dat geeft jou de mogelijkheid om even gas terug te nemen als je het riool zat bent. En dat moet je ook doen af en toe: afstand ervan nemen. Als je 24/7, de hele dag door steeds maar bezig bent met vuil dan gaat dat vuil bezit van je nemen, dan zie je de rest van de wereld niet meer en het vreet energie.

Wat betreft hoe om te gaan met de domrechtse pogingen jou aan te vallen. Ik vind dat “okto” het goed gezegd heeft. Dat zo’n klootzak dat soort dingen schrijft is verschrikkelijk maar niets nieuws onder de zon. Kakkerlakken zijn er altijd geweest en op internet zijn het er honderduizenden. Blocken lijkt me inderdaad het enige zinnige. Sowieso lijkt het me op Twitter zinloos om je bezig te houden met tuig.

Wat wél nieuw is, is dat in de afgelopen tien jaar een groeiende groep “serieuze media” (PenW, Trouw, Volkskrant, …) zich associeren met dit tuig of er in ieder geval niet tegenin gaan, terwijl alles wie daar wél tegenin gaat wél lafhartig aangepakt wordt. Daar kan je tegen vechten (en dat doe je ook), zoals “okto” zegt, door objectief en scherp te laten zien dat ze niet deugen. Dat zijn de mensen die de kakkerlakken binnenlaten.

Maar verder… Om er maar een een vette hyperbool tegenaan te gooien: Martin Luther King en Ghandi vochten ook tegen het vuil, niet in gevecht tegen de lokale moddergooiende racist, maar door een alternatief neer te zetten. Maar het liep met beiden wel slecht af. Ga niet boven je krachten vechten, het is het niet waard. Het belangrijkste is om je eigen grenzen te kennen en daar niet overheen te gaan, waar niemand mee gebaat zou zijn behalve je tegenstanders. Je teksten steken vooral een hart onder de riem van al die mensen die er net zo over denken als jij, net zo machteloos, maar die het minder goed kunnen uitdrukken. En dat is genoeg. Jouw argumenten blijven staan, en er zijn genoeg mensen die dat oppakken. Meer kan je niet doen.

De geschiedenis gaat in golven, inclusief de kakkerlakken en de kloothommels die de kakkerlakken in bescherming nemen.

Maar voor mij, van een afstandje, is het makkelijk lullen natuurlijk. Veel sterkte gewenst in ieder geval en hopelijk lukt het je afstand te nemen.

op 11 09 2013 at 11:03 schreef Lorenz:

Erge is dat ik denk dat meer mensen het roze mechanisme wel zien, maar te bang zijn om er met de camera langs te gaan of er anderszins een item van willen maken.
Het is regelrechte terreur.

op 11 09 2013 at 11:46 schreef Krek.:

Weet je waarom de postbode altijd de hond achter zich aan krijgt? Omdat hij telkens wegloopt als de hond naar hem blaft. De hond denkt: “Ha, ik win!” Met name kleine keffertjes genieten daarvan.

Hetzelfde geldt voor de provocateur Robert van den Engel. Als je hem negeert, gaat hij niet weg, helaas. Je ziet dat aan zijn continue aanvallen tegen bepaalde mensen die hem ooit dwars zaten. Die negeren hem volkomen (daarom noem ik hier ook geen namen), maar hij blijft met zuigende tweets naar hun enkels happen.

Hier op Frontaal Naakt is hij één keer in verbaal afgedroogd. Sindsdien blijft hij komen. Niet met argumenten maar met beledigingen en smeerlapperij.

Een directe confrontatie wil nog wel eens helpen. Ik nodigde hem al uit voor een ontmoeting in zijn woonplaats Eindhoven (was ik gisteren). Toen werd het ineens heel stil. Verder wat Okto zegt. Laat maar zien hoe gek hij is.

Af en toe moet je een keffertje op zijn plaats wijzen. Anders heb je geen leven, als postbode.

op 11 09 2013 at 12:08 schreef JvanDijkS:

Het is inderdaad opvallend, de oorverdovende stilte aan de domrechtse kant, je weet wel, die zo erg tegen vrouwenonderdrukking zijn. Kwaadaardige hypocrieten zijn het.
Kan me verder heel erg vinden in betoog van Machiel, vooral dit stuk: “Je teksten steken vooral een hart onder de riem van al die mensen die er net zo over denken als jij, net zo machteloos, maar die het minder goed kunnen uitdrukken. En dat is genoeg. Jouw argumenten blijven staan, en er zijn genoeg mensen die dat oppakken.” Je hebt een grotere invloed dan bepaalde mensen zouden willen. Voor hun vorm je daarom alleen al een bedreiging dus ‘moet’ je het ontgelden. Zelf heb je me ook geïnspireerd.
Twitter wou ik niet aan totdat ik jouw account paar jaar geleden via link op deze site begon te volgen en zag dat je op allerlei manieren constant werd belaagd door een vaste groep hyena’s, de reden voor mij om een account te beginnen. Ik hoop dat meer mensen dat doen.

op 11 09 2013 at 13:09 schreef Bigpete:

Ik ga je niet vertellen wat je moet doen. Ik ga je vertellen wat ik zou doen. Ik zou bij hem aanbellen en (als hij open deed) vragen of hij een probleem had en dat even wilde uitvechten. En dan eens kijken of hij echt zo’n stoere jongen is.

op 11 09 2013 at 13:57 schreef Jan:

Als het om Engel alleen zou gaan is het makkelijk te negeren.

Het engste zijn oa Paternotte, Terstall, Schut e.v.a. die snel in de bres springen als bijv. Nanninga weer eens een discussie ontwijkt. Om vervolgens elke discussie te verlammen of om in Paternottes woorden een ‘spiegel voor te houden’. Enfin, dat is nog eens deftige taal.

Terstall is inmiddels zo diep gezonken dat hij van ene Botte alleen nog de tweets RT waaruit zogenaamd moet blijken dat die hond ook maar een mens is. De perverse tweets daar hoor je hem dan weer niet over. Paternotte roept na 1 discussie tussen @… en 1 van zijn vrijwilligers al op via @TPO @… te spamblocken omdat IEDEREEN die met TPO te maken zou hebben lastig gevallen zou worden.

Het rechtsmedia landschap is een triest haatlandschap geworden met alleen nog ruimte voor meelopers, kritiek is ‘eng’ en ‘laster’ of ‘stalken’. En een klein aantal mensen durft daar wat mee te doen, de rest kijkt toe met waarschijnlijk een zak popcorn.

op 11 09 2013 at 14:53 schreef HKH:

Eigenlijk wou ik schrijven wat Rob (edgeofeurope) al geschreven heeft, in de wetenschap het ook dat weinig nut zal hebben, simpel omdat het teveel is en niemand stopt. Het is duidelijk dat Engel niet de kennis heeft die je van een weldenkend mens mag verwachten. De vraag dan ook of ageren of discussie zin heeft, denk het niet. Maar wat dan wel? Ja godver, heb je dat antwoord dan is het gezeik voorbij.

Ik benijd jullie niet en vind het sterk dat je keer op keer toch de motivatie weet op te pakken er iets van te zeggen, of er melding van te maken.

Ik kan wel zeggen: ga door, laat je niet remmen, pak ze aan en ik meen dat ook. Maar vooral kan ik me voorstellen dat je er gewoon geen zin meer in hebt!

Bij nader inzien: luister naar de wijze woorden van Rob.

op 11 09 2013 at 14:53 schreef babs:

BigPete,
Je bent ne goeie!
(geen sarcasme)

op 11 09 2013 at 16:27 schreef Leo Schmit:

De oplossing van BP spreekt me aan, maar een duel kan juridische problemen opleveren. Ook lijkt Peter me geen martiale strijder, dus dan komt hij er er bekaaid mee af. De oplossing van Rob en anderen (negeren), hoe goed bedoeld, is nu juist wat Peter dwars zit. Machiel heeft opbeurende woorden, maar aan Twitter begin ik niet. Bekvechten op het scherm met gestoorde mensen is geen zinvolle tijdbesteding.

Ik weet het ook niet, hoe hier mee om te gaan.

op 11 09 2013 at 17:18 schreef jvdheuvel:

Gewoon keihard terugslaan.

op 11 09 2013 at 17:29 schreef laarmans:

In je schulp kruipen heeft geen enkele zin.Het is bij dit schorem krek eender als bij dieren. Ze ruiken het angstzweet en dan kruipt het dierlijke omhoog en proberen ze met nog meer vuil en laf geweld je de mond te snoeren en je keel door te bijten.

Peter, je hebt bewezen verbaal sterk te zijn, sterker dan deze hyena’s.Zet het scheermes er op, krijg er weer plezier in om het tuig een poepie te laten ruiken.Het is bij dit laag bij de grondse krapuul altijd zo dat wanneer ze verbaal in de hoek worden gezet, ze langzaam afdruipen.

Kijk es naar de blurbs hiernaast. Daar drukken toch niet de minsten hun waardering en bewondering voor je uit.Schrijven verleer je niet, vilein schrijven ook niet. Schakel een tandje hoger en pak je plezier weer.

op 11 09 2013 at 17:50 schreef Pyt van der Galiën:

Probleem met Engel is, dat hij zich waarschijnlijk een ongeluk lacht om deze opwinding. Engel is een tamelijk domme, puberale provocateur. Grote Piet’s oplossing is natuurlijk de beste, maar mocht dat uit de klauw lopen, dan heb je wel kans dat een paar jongens in een blauw uniform bij je op visite komen.

Veel erger dan die domrechtse types, zijn de zogenaamd ‘linkse’ tweeps als Eddy Terstall en Bart Schut, waar in een reactie hierboven al naar verwezen werd. Die zitten écht elke racistische oprisping van sociopaten als Niemöller en Bottehund te verdedigen.

Oh, hadden we het al gehad over de meelopers van GL en SP die vrolijk schrijven voor het virtuele vod van Engel’s vriend Bert Brullen?

op 11 09 2013 at 18:38 schreef Leo Schmit:

Ja, daar is wel iets voor te zeggen. Maar hoe?

op 11 09 2013 at 19:34 schreef dewanand:

namaste Peter,

Rare zaak: Hassnae is juist fout bezig door met een kaffir zoals jou de eenpersoons lakens te delen. Elke moslimman zou haar een draai om haar oren geven en haar sommeren om een doekje op te zetten en jij Peter zou dan braaf moeten komen in Dar Al Islam, het gezaligde en reine Huis van islam. Toch worden jullie niet bedreigd door deze radicale moslims, maar juist door de anti islam clubjes en lone wolfs op internet.

Ja de massa kijkt toe met een zakje popcorn, zoals Jan het zegt. Wieroe volgt hele dag het nieuws op CNN vanuit zijn luie mandje, smakelijk kauwend op duits kattenvoer uit 1940. Dat deden de katten toen ook in al die kampen en nazi laboratoria met menselijke muizen.

Soms moet je als inferieure niet arier toch eieren voor je geld kiezen en de eieren in je koffer stoppen om maar per roeiboot te vertrekken, ver weg van het barbaarse Arische Avondland, waar het bloed van de niet ariers nog niet opgedroogd is sinds 1940.

dewanand en wieroe
hindoe fundamentalisten

op 11 09 2013 at 20:18 schreef Ruerd:

Beste Peter,
Om te beginnen mijn complimenten voor je site en je niet aflatende energie. Vaak heb je me aan het denken gezet en nu, als ik de Volkskrant of NRC lees, merk ik dat jouw invalshoek mee laat wegen. Bedankt daarvoor. Ook het boek ‘Arabieren kijken’ van Hassnae heb ik met veel belangstelling gelezen. Ik ben niet zo’n wereldreiziger maar dankzij jullie heb ik toch een wat wereldser blik mogen ontwikkelen. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat het jullie voorlopig niet aan energie, inspiratie en moed zal ontbreken.
Van het niveau van veel reageerders, zoals bijvoorbeeld op onze regionale digitale krant, ben ik al vaker geschrokken, een behoorlijk triest niveau en erg veel kwaadaardigheid. Waar het vandaan komt weet ik niet, maar ik heb wel de indruk dat het erger wordt.
En nu gaat er zo’n akeligsma los op het internet over jou en je vrouw; waarom toch altijd met hoer en seks schelden als het over een vrouw graat? En wat doe je er tegen,? Wat kan je meer doen dan aangifte doen? Negeren?
Wel vind ik het tekenend dat jij je frontaal naakt presenteert en deze vervelende meneer het met een half afgewend hoofd en zonnebril doet.

op 11 09 2013 at 22:29 schreef Brenda van der Veer:

Uitgescholden worden doet altijd zeer. Maar als de agressievelingen het laatste woord krijgen……. Sterkte!

op 12 09 2013 at 07:02 schreef Thomas E:

Voor de eer van je vrouw moet je vechten, Peter. Gewoon ouderwets vechten. Zoals dat in het verleden ging, of vroeger op het schoolplein. Gewoon met wat fotografen van de pers naar hem toe gaan (zoals Pete al zei) en hem van man tot man mores leren. Voor elke keer dat ie ‘hoer’ zei of ‘haatsnee’ of whatever: WAM! een dreun. Ik ben het lang niet altijd met je eens, jij kunt ook dictatoriaal en gelijkhebberig zijn, maar dit is van een andere orde. Dit is zó in- en in-vuil, dat hier de regels van het wilde westen gelden. Gewoon in mekaar stampen en dan desnoods maar een nachtje de cel in. Moet je kijken hoe goed dat voelt.

op 12 09 2013 at 07:08 schreef Peter:

Zeg hallo, waar zien jullie me voor aan? Leon de Winter?

Je weet toch wat er gebeurt als ik alleen maar in Van den Engels stráát kom? Dan sta ik dezelfde dag nog op alle sites van De Telegraaf Mediagroep, ben ik ’s avonds in PowNews en is mijn leven kapot, want dan is het ultieme bewijs geleverd dat ik een gevaarlijk en gewelddadig linkschmens ben die het niet met argumenten kan winnen en die dodenlijstjes opstelt.

op 12 09 2013 at 07:35 schreef Thomas E:

Linkschmensen die op de ouderwetse manier verhaal komen halen is nieuw, Peter. Je kunt glashelder aantonen wat dat onderkruipsel allemaal over Hassnae heeft getwitterd en geschreven, dus ik denk dat de publiciteit aardig op jouw hand zal zijn. En een beter statement dat racisme niet getolereerd wordt is er niet.

op 12 09 2013 at 07:43 schreef Lorenz:

Ik denk dat er best manieren te verzinnen zijn. Je moet alleen niet geïsoleerd zitten of helemaal (tobberig) aan de oppervlakte zoals hier. Je moet met een aantal mensen, waaronder journalisten en communicatiespecialisten bij elkaar gaan zitten. Samen een aanpak uitdenken om de haatmenschen en hun discours te isoleren dan wel de ernst ervan op meer agenda’s te krijgen, en dan iedereen aan de slag. Dat kan. Zijdelings Bedekt.

op 12 09 2013 at 07:52 schreef Jan Fré Boven:

Mooi hè, de “sociale media”.

op 12 09 2013 at 08:33 schreef okto:

Ik schrik hier echt van de oproepen om maar op de vuist te gaan. Echt te belachelijk voor woorden. Gelukkig dat Peter zelf ook inziet dat dat het allerstomste is wat je kan doen. Om vier redenen:
1) principieel. Lijkt me duidelijk genoeg
2) Koren op hun molen. Je tekent je eigen (publieke) doodsvonnis.
3) Je komt zelf in de problemen met de wet.
4) Wat willen jullie nou eigenlijk? Dat vervolgens domrechts weer een knokploegje samenstelt om daarna weer verhaal te gaan halen? Waarna “ons kamp” weer bij wat mensen langs kan om daar een vuist in het gezicht te planten? Echt achterlijk, dit. Bah.

Heel erg triest dat mensen menen dat zoiets een oplossing is.

op 12 09 2013 at 09:58 schreef babs:

Lorenz,

Het is lastig samenwerken met mensen die oprecht het gevaar niet zien. Te veel linkse politici denken dat ze uitstekend met de Roze Brigades omgaan en dat mensen die problemen krijgen met de brigades, zelf iets fout doen.

Te veel mediamensen vinden een regelrechte aanval op de Roze Terreur een forse stap te ver. Het blijven collega’s.

Komt bij dat heel veel te veel mensen vinden dat de Roze Khmer aan de goede kant staat in de strijd tegen het gevaar dat Islam heet. Hoeveel moslims werken er ook weer bij de Volkskrant, hoeveel werken er bij de VARA. De mensen van wie je het zou moeten hebben kennen moslims vooral uit het nieuws en daar zie je vooral enge baarden en straattuig.

Zolang iemand als Schut voor Joop schrijft of Draayer voor Trouw en VN, is dit verhaal kansloos.

De enigen met wie samen te werken valt zijn Internationale Socialisten, krakers, principiele liberalen, sites als ‘Wij blijven hier’. Allemaal klein, obscuur en makkelijk te framen.

op 12 09 2013 at 10:18 schreef Abdel:

Ik ben het er helemaal niet mee eens om deze kakkerlak te behandelen als een kind. Ook een kind heeft als het te ver gaat een draai om de oren nodig.

Ik word helemaal misselijk van dit soort tuig. Deze extreemrechtse hufters kunnen hun gif alleen maar spuien bij de gratie van gluiperds die vanaf de zijlijn deze klootzak aanmoedigen, en gespuis dat vindt dat het maar moet kunnen in naam van vrijheid van meningsuiting.

We, de lezers van FN, kunnen Peter (en Hassnae) wel makkelijk mondeling en schriftelijk steunen en zeggen dat ze door moeten gaan, maar het is tijd voor actie. Peter, wat zouden we kunnen betekenen?

Hartelijke groet

op 12 09 2013 at 10:19 schreef Thomas E:

Okto, jij klinkt als een Job Cohen adept. We gaan het allemaal in redelijkheid oplossen: “Beste meneer Van den Engel, wilt u alstublieft niet meer zo gemeen doen tegen mijn Hassnae. U bent echt onfatsoenlijk!” Wédden dat die Van den Engel zich ‘een hoedje’ schrikt? Ja hoor Okto, verstandige Okto, zo rekenen we af met iemand die een ander zijn vrouw tot op het bot probeert te vernederen.

op 12 09 2013 at 10:40 schreef machiel:

De oproepen tot geweld van sommigen hier zijn wel het allerstomste wat je ooit zou kunnen doen. Okto vat het opnieuw perfect samen, en gelukkig zie je zelf ook (natuurlijk) dat het een dom advies is, maar ik kan er niet bij dat er mensen zijn die je dit serieus aanraden. Je zou bijna kwade wil vermoeden.

op 12 09 2013 at 10:41 schreef Thomas E:

Maar goed Peter, ik wil jou niet in de problemen brengen. Dus negeer mijn boze oprisping maar.

op 12 09 2013 at 10:44 schreef Max Goedblick:

Robert van den Engel liet mij op Twitter weten dat hij al jarenlang wordt bedreigd en er leugens over hem worden verspreid. Dat zou zijn tweets over Peter en Hassnae rechtvaardigen. Ik vroeg hem of hij mij deze leugens en bedreigingen dan eens kon laten zien, maar hij had geen zin om daarvoor zijn hele tijdlijn af te zoeken, dat moest ik maar zelf doen.

Van Ger Hijstek ontving ik even later de volgende tweet: “Heb even zijn timeline bekeken en het is bewonderenswaardig hoe Peter en vriendin, hun geduld bewaren t.o.v. @Robert_Engel”

Sindsdien zit het account van Engel achter het slotje. Peter, waar hebben wij het over? Dit soort schreeuwers zijn helemaal geen partij voor jou. Vraag ze publiekelijk om hun uitspraken te verantwoorden en ze vluchten met staart tussen de poten hun holen in.

http://tinyurl.com/ocb9ner

op 12 09 2013 at 11:14 schreef Lorenz:

babs
Het is inderdaad een punt dat niet iedereen het zelfde ziet of wil als het gaat om roze discours en terreur.
Hoe vind je de mensen die het wel zien en hoe breng je ze bij elkaar? Hoe laat je die groep groeien en in actie zijn?
Als er iets gebeurt: ik ben erbij en tot die tijd handel ik in mijn eigen beperkte context.

op 12 09 2013 at 12:30 schreef dewanand:

tip voor deze rechtse heer van Engel:

Nederlandse regering versoepelde de regels voor medisch/wetenschappelijke experimenten met blanke kinderen en niemand van extreem rechts protesteerde hiertegen. Zo zie je hoe het superieure blanke ras nu door ons niet ariers wordt uitgeroeid en over pakweg honderd jaar is er niets meer over van de inferieure blanke kut en lul genen op aarde en de aarde zal blankenvrij zijn, elke niet arier zal trots zijn elke dag en zich dolgelukkig voelen in dit duizendjarige Niet Arische Rijk, en lekker kauwen op originele duits niet-arische biefstukjes.

Tsja, als ariers janken, maak de wereld vrij van untermenschen, dan zouden de niet ariers ook kunnen zeggen: maak de wereld arier vrij of blankenvrij, en dat is even intelligent gezegd en gedacht als een superieure arier uit nazi duitsland.

Maak het land rein, zuiver, en verheven Peter, laat Hassnae een nieuw superras baren, het blote Fnaakter Ras. Laat haar snel een Fnaakter elftal werpen. Zegen haar diep met zaad van Allah uit je superieure witte balletjes.

dewanand en wieroe
hindoe fundamentalisten

op 12 09 2013 at 14:08 schreef babs:

Max,
Engel is een nobody, tot zover akkoord. Maar Bennink, Weesie, Burema, Terstall en Draayer vormen een machtig clubje. Heel moeilijk als dat tegenover je staat. Zo lastig ook omdat ze op het eerste gezicht geen clubje lijken met rechts, links, liberaal en conservatief gemengd.

op 12 09 2013 at 14:10 schreef HKH:

Juist Max!

En zolang er geen goed bewijs komt, die ook niet zal komen, doodzwijgen: Rob-style!

op 12 09 2013 at 16:05 schreef Max Goedblick:

Doodzwijgen lijkt mij geen goed plan, daarmee geef je leugenaars en lasteraars vrij spel. Aan de kaak stellen en ontkrachten kan wel effectief zijn, vooral als je daarmee je opponent in zijn hemd en met de mond vol rotte tanden kan zetten. Maar ik zou van FrontaalNaakt.nl daar geen platform voor maken. Zij die hun pijlen op Peter en Hassnae hebben gericht doen dat omdat ze de inhoud van Frontaal Naakt willen ontregelen, of liever nog om deze site weer op zwart te krijgen. Gun ze die lol niet en reageer op FN niet meer op aanvallen die op de persoon zijn gericht. Doe dat eventueel op een speciaal daarvoor opgerichte site of blog waar nuchter, zakelijk en ‘emotieloos’ smaad en laster worden ontzenuwd. Dan schiet kwaadsprekerij zijn doel voorbij en gaat het zich tegen de kwaadspreker keren.

op 12 09 2013 at 22:43 schreef Bertje:

Je moet de hufters gewoon in alles gelijk gaan geven.
Letterlijk dus.
“Ja ik ben een lul” “klopt mijn vrouw is een hoer” etc.

Wedden dat de lol er dan heel snel af is.
Of zoals Jezus al sprak: keer de andere wang toe.

O en Thomas E je bent niet goed bij je konijn met je oproep tot geweld.

op 12 09 2013 at 22:49 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Ik vind het allemaal wel erg bizar om te onderzoeken wat er allemaal gebeurt in onze dolgedraaide multikul+euro banken crisis + rassenhaat+verkleurings proces enz enz, ja nogal ziek, en mijn passie om dit ziekelijke proces te onderzoeken. Je zou Nederland kunnen modelleren als een soort multiculturele bacterie kolonie, en een van die bacterien zijn dan dus blote Peter en Hassnae, tussen die 17 miljoen nl.beestjes. Zijn dit nou superbeestjes of niet? Echte superlanders of juist psycholanders?

zie:
Integratie tot psycholander

Offeraar Dewanand
Offercode WFOR1142
Offerdatum 27 april 2005

http://www.dewanand.com/wfor1142.htm

Feitelijk doet Peter niets fout, hij is gewoon puur Hollands gebleven met zijn lieve Marokkaanse vriendin, Hassnae. En Hassnae is gewoon een perfecte carrierevrouw, soort Marokkilander (marokkaanse Hollander) en normaal, niets fout aan haar. Hoe kan nou iemand op Hassnae mokken of zulke onfatsoenlijke dingen schrijven over haar vriend, iets wat geen enkele Hollandse moslimman doet?

Ik ben trots op Hassnae Bouazza, omdat zij net als mij een migrant is, niet arisch, strijdend voor haar rechten, succes wil ze.

op 13 09 2013 at 09:58 schreef Thomas E:

Kom op met je andere wang, Bertje, dan zal ik er eens een knal op geven :)

op 13 09 2013 at 11:39 schreef Bertje:

Thomas

Mag je graag proberen normaal sla ik niet terug, maar misschien maak ik voor jou een uitzondering.
Maar alle gekheid op een stokje: ik ben er daadwerkelijk van overtuigd dat de beste aanval die van de andere wang toekeren is.
Je vijand ten alle tijden gelijk geven in wat hij zegt of meent zorgt ervoor dat hij zich met jou houding geen raad weet en op langer termijn met zijn gedrag stopt.
En nee das geen filosofietje maar pure praktijk, ik leef er zelf naar en het werkt.
Je moet alleen wel een sterke rug en grote ballen hebben om dit te kunnen doorvoeren.
(Zo steek ik even een veer in mijn eigen poepertje)

;-)

op 13 09 2013 at 12:47 schreef Hiek:

op 11 09 2013 at 10:45 schreef Sasha berkman:

Schokkend. Ik ben er stil van. Wat een smerig schorum.

Dat kan stille

op 13 09 2013 at 13:02 schreef hiek:

Je doet het zo wel goed peter. Gewoon vertellen wat er gebeurt. Al ben ik geen fan van je omdat ik vind dat je te vaak buiten de context citeert en vervolgens met de nieuwe betekenis van het citaat gaat schermen, vind ik het goed dat je de ongehoorde grofheden die je te verwerken krijgt nog maar eens onder de aandacht brengt. Opdat wij ook van den ander kunnen griezelen.

op 13 09 2013 at 13:05 schreef Peter:

dat je te vaak buiten de context citeert en vervolgens met de nieuwe betekenis van het citaat gaat schermen

Daar zag ik graag een voorbeeld van.

op 13 09 2013 at 13:12 schreef hiek:

BB rifaap was mi. een hyperbool

op 13 09 2013 at 13:15 schreef Thomas E:

Ik snap wat je bedoelt, Bert, en het zal heus wel werken igv bijvoorbeeld pesten op school of zo. Maar dit is digitale terreur. Dit is bedoeld om struktureel te vernietigen. Mag je dan niet handelen zoals die juwelier die zijn overvallers het ziekenhuis in sloeg? Moet je je (of je vrouw) maar gewillig laten afmaken? In feite is dit toch ook een doorlopende overval? Maar goed, als Peter vanuit de politiek het begin van een corrigerende invloed bespeurt, is dat natuurlijk altijd beter.

op 13 09 2013 at 16:03 schreef Leo Schmit:

Wat betreft Thomas en Bertje geldt de vraag op welk moment verdediging gerechtvaardigd is? De methode van Bertje spreekt me wel aan. Toen ik nog een baas had zei ik altijd ‘ik weet niet waar je het over hebt’. Tegen mijn echtgenote zeg ik dat ook wel eens. Peter zoekt een tussenweg met ‘openbaring’. Ik vermoed dat hier zijn gereformeerde achtergrond zich uitspreekt. Maar soms is verdediging toch nodig. Het is de menselijke natuur. Alsmaar uitroepen hoe diep jij en je partner beledigd worden door Engel lost de zaak niet op.

Engel moet ooit een keer aangepakt of opgepakt worden.

op 13 09 2013 at 16:11 schreef Peter:

BB rifaap was mi. een hyperbool

Hoezo? En nou en?

op 13 09 2013 at 16:29 schreef Gerry:

Bij pesten op school is er een ding belangrijk: dat je de meelopers aanspreekt. De zwijgende groep die zijn mond houdt uit angst zelf het volgende slachtoffer te worden. Aanspreken en wijzen op hun verantwoordelijkheid in het hele gebeuren. En da’s precies wat hier ook nodig is. De meelopers, de collega’s van Peter bij de kranten, de columnisten, de publieke figuren die dit soort dingen stilzwijgend laten gebeuren of steunen openlijk aanspreken en vragen wat zij hier nou van vinden.
Net als bij pesten, precies hetzelfde.

op 13 09 2013 at 16:32 schreef babs:

Hiek

http://domrechts.tumblr.com/image/59652947368

Dat je niet denkt dat het een gekscherend grapje was, met alleen het woord rifapen en dat bijvoorbeeld in een tweet waarin hij Nederlandse kinderen als polderapen had neergezet opzo.

JOUW VOLK: rifapen. Onderontwikkelde agressieve primaten.

Heb jij meer context?

op 13 09 2013 at 17:42 schreef Hiek:

Babs

Een gekscherend grapje vond ik het niet. Meer een ruzie waarin BB volgens de mode van het moment anti-politiek correct de hyperbool hanteerde.

op 13 09 2013 at 18:05 schreef Thomas E:

Natuurlijk heb je gelijk, Gerry, met jouw opmerking dat degenen die invloed op de situatie kunnen uitoefenen, aangesproken behoren te worden. Maar helaas, het werkt nauwelijks. Deze mensen hebben allemaal hun eigen belangetjes. Ze willen niet ook onder de terreur van GS terecht komen. Of hun bazen vinden dat er niet een te hard standpunt ingenomen moet worden. Of ze verschuilen zich achter de vrijheid van meningsuiting. Of ze vinden stiekem dat Peter en Hassnae dit wel verdienen. Kortom, je schiet er in de praktijk weinig mee op.

op 14 09 2013 at 14:23 schreef Daphne:

Peter: sta erboven, laat je goede humeur er niet door bederven, en leg een dossier aan van wat deze Rob van den Engel of hoe-heet-tie allemaal beweert op Twitter en andere plekken. Kom daar in het openbaar niet meer op terug, (gun hem die lol niet) maar verzamel het wel. En publiceer je dossier nadat je samen met Hassnae aangifte hebt gedaan.

op 14 09 2013 at 17:28 schreef babs:

En wat probeert BB dan precies wél te zeggen, als het neerzetten van een bevolkingsgroep als agressieve primaten niet zijn bedoeling is?

op 14 09 2013 at 22:26 schreef Benedictus:

Ik volg Twitter niet en ken die mensen niet. Wel vraag ik mij af waar ze allemaal mee bezig zijn. Dit is een vorm van terreur.

Politici benaderen of ze hier iets tegen kunnen doen lijkt mij ook een goede optie. Zij zijn namelijk ook vaak de klos. Er is dus sprake van een gezamenlijk belang.

op 17 09 2013 at 10:50 schreef hiek:

Ik ben boos en vind je een lul. Ik wil je gemeen raken. En verder, je zeikt poltiekcorrect. Ik benoem zaken. Ongenuanceerd. En ik overdrijf want zonder rel geen discussie.

Vertel eens wat jij over BB leert Babs. Is hij een racist?

op 17 09 2013 at 21:47 schreef babs:

Ja

Hij is boos en hij vindt Marokkanen agressief en minderwaardig. Niet allemaal, maar gemiddeld en als groep wel.

op 18 09 2013 at 12:17 schreef hiek:

Ok. Leuk om met je gesproken te hebben Babs.

op 18 09 2013 at 15:47 schreef babs:

Hiek,
Wat ben je nou precies komen doen? Je wilde graag aantonen dat Breedveld uit de context citeert. Je voorbeeld is rifapen. Als je bij rifapen de directe context geeft, wordt het er niet bepaald beter op. Dan wordt het volgens jou een hyperbool en is Brussen alleen maar een beetje boos en is het kennelijk ondenkbaar dat racistische overwegingen of generalisaties in hem opkomen.

Ik heb Brussen in veel discussies gevolgd en ook toen hij nog links was generaliseerde hij altijd. Als zo iemand het aan de stok krijgt met wat Marokkaanse buurtbewoners (hij komt uit Zuilen), is het totaal logisch dat hij denkt dat de meeste Marokkanen zijn zoals het Marokkaanse tuig in zijn buurt.

Als Brussen had geroepen: Je bent een rifaap, een onderontwikkelde agressieve primaat, dan had je een punt gehad, maar omdat Brussen het hele volk erbij haalt, is hij een racist. Ook al omdat het in lijn is met zijn simplistische manier van denken en redeneren. Dat is de context en dit is een onderbouwing. Daar stel jij helemaal niks tegenover.

op 19 09 2013 at 17:17 schreef Hiek:

Je vraagt wat ik kwam doen en je geeft zelf het antwoord. Maar laat ik mijn antwoord geven, tenslotte weet ik zelf het beste wat ik kwam doen.

Wat ik kwam doen is peter vertellen dat ook iemand die geen fan is, vind dat het te hard te verduren krijgt.

BB’s rifapen was een voorbeeldje van peter’s uit de context, of eigenlijk was het natuurlijk mijn mening over hoe de rifaap van BB uitgelegd moest worden, met een citaat ging schermen.

Jij en Peter vinden BB een racist. Soit.

Daar verschillen we van mening. Maar ik ben het met Peter eens dat hij ongehoorde schunnigheden te verduren krijgt. Dat men in groepen scheldend door de virtuele lanen marcheert maakt het er niet fraaier op. En dat vertellen, dat kwam ik hier eigenlijk doen.

op 20 09 2013 at 12:52 schreef babs:

Hiek,
Opnieuw onderbouw je niks. Je legt niet uit waarom Brussens tekst begrepen moet worden zoals jij zegt en je weerlegt mijn uitleg niet. Je komt over als iemand die op een zonvakantie naar Groenland toch stug blijft volhouden dat global warming een hoax is.

Ik kom misschien wat fel over, terwijl je overduidelijk geen verkeerde bedoelingen hebt. Komt omdat ik ‘uit de context citeren’ een vrij ernstige beschuldiging vind tegenover iemand die probeert opiniestukken te schrijven.

op 20 09 2013 at 15:25 schreef hiek:

Babs, uit de context citeren is best ernstig ja. Je mag fel zijn. Maar

Als je mijn (korte) uitleg van wat ik als de context zie niet aanvoelt, dan zie ik er geen been in het verder uit te leggen.

Wie de racisten zijn dat is wat mij betreft niet zo duidelijk. Natuurlijk, BB’s tekst(je) was soms ( – jouw volk – ) generaliserend en was soms strikt genomen raciststisch ( – rifaap – ). Maar is BB hiermee een racist? Ben ik een racist als ik in een moment van geluk zeg dat ik Marokkaanse meisjes best knap vind?

op 22 09 2013 at 12:55 schreef BeautifulBlues:

Agree to disagree… denken de mensen die dat voorstellen ook na over wat dit betekent? Zo van: ‘ok, Robert, jij vindt dat geen enkele man nog iets wil met een vrouw “waar Breedveld overheen is gegaan”, en ik heb laatst nog bij Hassnae geïnformeerd en die verzekerde me dat dit niet klopt.’

Het lijkt me dat je al aardig de weg kwijt bent als je suggereert dat je in deze situatie nog een uitweg hebt met ‘agree to disagree’.

Voor het overige… ik vind het al vermoeiend om jullie ‘oorlogen’ te volgen via twitter. Wil niet eens weten hoe het is om er zelf in te zitten. Sterkte ermee.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS