Home » Archief » Leve de Republiek van de Lage Landen!


[29.10.2020]

Leve de Republiek van de Lage Landen!

Jasper Mekkes


The ghost of Kohada Koheiji (Katsushika Hokusai)

Crisistijd is hét moment om even door te pakken met de noodzakelijke verbeteringen, om goed voorbereid te zijn voor de volgende crisis. En als we niet op tijd onze democratie verbeteren, blijft Mark Rutte na 2021 schaamteloos nog vier jaar doormodderen, dus er is wel enige haast bij. Ook al is er inmiddels niemand meer die nog begrijpt waarom Rutte en zijn ministers eigenlijk op hun post zitten, machtshonger is niet zomaar gestild.

Een libertaire republiek is een garantie tegen politieke macht voor dit soort talentloze types met een autoritaire stoornis. Zo’n libertaire republiek is bovendien een garantie voor een positieve vorm van anarchisme. Maar dat we middenin een revolutie zitten betekent natuurlijk niet dat zaken vanzelf de juiste kant op veranderen. De geschiedenis herhaalt zich altijd in dezelfde vorm, we moeten er nog wel zelf inhoud aan geven.

Ik stel dus voor dat we net als tijdens de laatste revolutie tegen machthebbers met een autoritaire stoornis – eind jaren zestig – dat weer doen door een schaduwdemocratie te installeren. En om meteen maar even door te pakken: hiervoor zullen we de liberale oligarchie van koning Rutte moeten vervangen door een libertaire republiek met een radendemocratie. Voor de goede verstaander; dat het woord ‘sovjet’ ook ‘raad’ betekent, wil natuurlijk niet zeggen dat het bolsjewisme met haar sovjets ook een vorm van radendemocratie was (eerder een vorm van fascisme met haar 100 miljoen doden). Dat zou een beetje hetzelfde zijn als zeggen dat het CDA goed voor de aarde wil zorgen omdat ze het woord ‘rentmeesterschap’ in haar verkiezingsprogramma heeft opgenomen.

Radendemocratie

Met radendemocratie bedoel ik een democratie waarbij iedereen, door middel van rechtstreeks gekozen onafhankelijke vertegenwoordigers en referenda, democratisch besluit over alle belangrijke onderwerpen in zijn eigen wijk, buurt, stad, dorp, land, bedrijf, school of universiteit. Een libertaire republiek met een radendemocratie is nodig om af te komen van de pathologie van de autoritaire persoonlijkheid, die voor behoud van macht opportunistisch met alle winden meewaait ten koste van de burger.

Een libertaire republiek met een radendemocratie is een positieve anarchie, een vorm van zelfsturing die de samenleving beter organiseert. Positief anarchisme is dan ook in tegenstelling tot het heersende beeld van het woord anarchisme geen wanorde maar een andere vorm van orde, gericht tegen de pathologie van de autoritaire persoonlijkheid en voor een betere organisatie van samenlevingen. Waarbij degenen die de samenleving organiseren; burgers, die samenleving ook besturen. Burger-bestuurders die een gezonde variant van autoriteit eerlijk verdiend hebben; met hun talenten, hun kennis en hun ervaring.

Gezond voedsel

Laten we, om te bewijzen dat een radendemocratie vooruitgang betekent, eens een actueel onderwerp bij de kop pakken: als niet Gerda Verburg maar de Nederlander zelf in een radendemocratie had mogen besluiten of hij gezonder biologisch voedsel kon eten, voedsel dat zijn leefmilieu niet vernietigt en zijn weerstand verhoogt (handig tijdens een pandemie), dan bleef er niets meer over van de mens-, dier- en milieu-verwoestende industriële landbouw. Dan kon Gerda’s partner in crime binnen de agribusiness, ambassadeur industriële landbouw Louise Fresco van de Wageningen Universiteit, wel inpakken – als ze vanwege haar pathologie van de autoritaire persoonlijkheid niet al lang democratisch zou zijn weggestemd door haar universitaire collega’s – en studenten.

Megalomane beren die de aarde verwoesten zouden hun glyfosaat-voedsel minder makkelijk kunnen slijten aan arme Nederlanders, omdat een meerderheid van de burgers in Amsterdam of Nijmegen democratisch zou hebben besloten dat ze biologisch voedsel willen, omdat ze liever gezond willen blijven en gezonde lucht, gezond land en gezond water om zich heen willen hebben. De overheid zou dergelijke boeren geen vergunningen meer geven voor mega-stallen in plattelandsdorpen, omdat dat zou betekenen dat het platteland opeens zèlf al die sloten melk zou moeten opdrinken die nu ten koste van alles en iedereen met enorme subsidies in de hele wereld gedumpt worden. Subsidies die dan bovendien naar biologische boeren zouden kunnen gaan.

Revolutionaire tijd

Maar hoe ziet de Republiek van de Lage Landen er verder eigenlijk uit? En moeten we die republiek niet gewoon even uitroepen om onszelf, geïnspireerd door de jaren zestig van Roel van Duijn, tot haar ambassadeur te benoemen? We leven immers in een revolutionaire tijd?
Laat ik het goede voorbeeld geven en de spits afbijten: bij deze roep ik mijzelf uit tot ambassadeur van de Republiek van de Lage Landen. En als we toch bezig zijn, laat ik dan als ambassadeur van deze Republiek ook meteen maar even in goede oud-Hollandse traditie een smeekschrift aanbieden aan landvoogd Rutte:

1. Geef de Nederlanders een radendemocratie
Zorg voor libertaire orde in plaats van autoritaire chaos, met radendemocratie in iedere buurt, wijk, stad, dorp, land, bedrijf, school, universiteit etc., met het one man one vote-principe.
In iedere organisatie, die macht uitoefent over individuen, eist de Republiek van de Lage Landen onafhankelijke bestuurders die gekozen worden met een imperatief mandaat, op basis van een progamma en een contract dat jaarlijks digitaal opzegbaar is door een meerderheid van de betrokken kiesgerechtigden.

2. Geef de Nederlanders biologisch voedsel
Stop met uw levensgevaarlijke lobby voor de industriële landbouw, een landbouw die geen enkel levend wezen op aarde helpt en er alleen is voor megalomane allesverwoestende bedrijven. Schaf alle belasting op biologische landbouw af. Bevorder de biologische landbouw actief met de miljarden subsidies die nu naar industriële landbouw gaan. Dat maakt niet alleen de aarde maar ook de mens gezonder.

3. Geef de Nederlanders een libertaire republiek
Stop per direct met de inhoudsloze oranje poppenkast. Laat de bevolking iedere zeven jaar haar president en andere bestuurders kiezen. Bestuurders die als onafhankelijke kandidaat (onafhankelijk van ondemocratisch tot stand gekomen kandidatenlijsten van politieke partijen en de volgens artikel 67 lid 3 van de grondwet ongrondwettelijke fractiediscipline) worden gekozen met een imperatief mandaat, op basis van een persoonlijk programma en een mandaat dat jaarlijks met de belastingaangifte per digiD ingetrokken kan worden als de kandidaat zich na verkiezing niet houdt aan zijn contract met de kiezer.

Want onze polderversie van democratie is slechts een schaamlap voor de oligarchie van Mark Rutte en zijn liberale struikrovers.

Daarom: Leve de Republiek van de Lage Landen!

Jasper Mekkes is ingenieur en vooruitgangsfilosoof en heeft net een boek gepubliceerd: Wil tot Waarheid; een materialistische ontologie van de mens en zijn natuur.

Jasper Mekkes, 29.10.2020 @ 13:32

[Home]
 

1 Reactie

op 29 10 2020 at 13:33 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS