Home » Archief » Liever dood dan geil


[26.03.2011]

Liever dood dan geil

Chinello Ifebigh

Laatst zei een vriend recht uit zijn hart en vol bewondering tegen mij: “Ik vind je zo lief, je bent zo’n lekker geil wijf en een schone jonkvrouwe”. Hij sprak daarmee zijn waardering uit voor mijn vrouwelijkheid in al haar facetten, maar deed ook daarmee iets opmerkelijks: hij integreerde de twee afzonderlijke delen van het vrouw-zijn die, verrassend genoeg, vooral door vrouwen gescheiden worden gehouden, namelijk het
(lieve) Madonna-aspect en het (geile) Hoer-aspect.

Het bijzondere aan zijn compliment vind ik zijn woordkeuze: ‘geil’ in plaats van ‘sexy’. Menige vrouw zal claimen dat ze deze aspecten wel integreert in haar waardering van het vrouwelijke en dat het mannen zijn die ze al te graag gescheiden houden.

I beg to differ, want mijn ervaring is dat moer of hoer, het maakt een man die je leuk vindt echt geen bal uit. Bij vrouwen is het ook zo dat ze bij hun integratie altijd het woord ‘sexy’ zullen gebruiken in plaats van ‘geil’. ‘Sexy’ is politiekcorrect geworden maar ‘geil’ niet. En hier ligt volgens mij een wereld van verschil.

Het woord ‘sexy’ heeft als woord zijn betekenis volledig verloren. Het is gereduceerd tot een huis-, tuin- en keukenbegrip. Vandaag de dag in Nederland is ‘sexy’ niet meer dan gewoon een aanduiding voor iemands uiterlijk of kledingkeuze. Zelfs kinderen op de basisschool complimenteren elkaar met het woord ‘sexy’ als ze nieuwe gympen hebben, dus sexy is dead, as far as I’m concerned.

‘Sexy’ is voor als je een statement wilt maken binnen de grenzen van het maatschappelijk maaiveld. ‘Sexy’ is stout maar keurig, het is sociaalmaatschappelijk verantwoord. Kleuren binnen de lijntjes en toch jezelf tot een Picasso verheffen.

Maar ‘geil’! Dat is een verboden vrucht!

Niemand wil dood gevonden worden met ‘geil op zijn persoonlijke CV. Mannen zullen er misschien geen bezwaar tegen hebben, maar emancipatie verbiedt dat jij je als man openlijk, in een serieuze setting laat kwalificeren als geil. Bij de geëmancipeerde vrouwen van nu kun je het helemaal vergeten: die zijn echt liever dood dan geil. Ik zie ze met regelmaat voorbij huppelen op Twitter, waar ze zichzelf en hun matties aanprijzen als ‘power-vrouw‘. Ze heten tegenwoordig godinnen, heldinnen, super-woman of topvrouw en barsten van de girl-power; maar geil-power? HELL NO!

Liever keurig en sexy dan ‘geil’. ‘Geil’ is een belediging, ‘geil’ is voor de gevallen vrouw. Vooral de hoogopgeleide vrouw wil uitblinken en gezien worden aan de hand van haar brain-power, terwijl haar laagopgeleide zusje het doet met haar niet geringe arbeidsijver. ‘Geil’ is voor als je op het punt staat seks te hebben, geen normale staat van zijn. Nou, ze moesten eens weten.

‘Geil’ is where angels fear to tread, baby. Een constante buzz van een kundalini-high, waar je U tegen zegt; rauwe energie, de smeerolie van de maatschappij, oerscheppingskracht. Ik weet dat het in de dikke Van Dale net iets anders beschreven staat; namelijk ‘begerig naar seks’. Daarom verruim ik hierbij als ervaringsdeskundige de betekenis van het woord.

Voor mij is geil-zijn is een soort caramellaagje dat uit mijn poriën sijpelt. Ik voel me niet alleen begerig naar seks bij slechts the scent of a man, maar ook in touch met alles, mee vibrerend met al dat overvloedige prana om me heen.

Dat vrouwen niet graag geil worden genoemd, zegt iets over de staat van de ware emancipatie van vooral vrouwen. Wij zijn stoer op alle fronten en willen vooral ons eigen geld verdienen, maar zijn bang voor waardeverlies in de ogen van mannen als we geil worden gevonden. Dus spelen we op safe en kiezen we voor het ouwe, truttige ‘sexy’.

Nooit heb ik me als Afrikaanse vrouw gereduceerd gevoeld tot slet of minderwaardig gevoeld omdat ik een geile vrouw ben, integendeel. De G(eil)-Factor is de nieuwe X-Factor. Het is deze G-Factor die een bling geeft aan alles wat ik doe, mij woest aantrekkelijk voor de opposite sex maakt en een damn good moeder voor mijn kids: fel als een leeuwin maar zacht als honing, rotsvast als een muur en toch easy like Sunday morning.

Ik vraag me geregeld af wat er zal gebeuren als mensen met zijn allen op zoek gaan naar hun G-knop in plaats van elkaar afkraken op basis van ras, sekse, geloof, politieke overtuigingen en dat soort ondingen. En dat ze bij het vinden van hun G-knopje 3, 2, 1 aftellen en dat ding massaal eens lekker ingedrukt houden: Buzzzzzzzzzzzzzz!!!

Gloria in Excelsis Géo.

Chinello Ifebigh werkt aan een onderzoek voor haar volgende boek over de ‘booty-call’: ze wil weten hoe mensen kijken naar seks binnen een vriendschap zonder dat er sprake is van een relatie. En of u daarvoor even deze enquête wilt invullen.

Chinello Ifebigh, 26.03.2011 @ 09:14

[Home]
 

27 Reacties

op 26 03 2011 at 10:08 schreef rena:

We zijn inderdaad niet veel verder gekomen dan, zeg 30 jaar geleden.
Toen hadden we het over slet en afgelikte boterham en meisjes die te koop liepen met hun sexualiteit werden door iedereen afgekeurd.
(behalve stiekem door de jongens in de buurt natuurlijk, zij wilden wel een rondje op de town bike)
Jammer dat sexy zo’n niks woord geworden is. Vooral omdat de benoeming stout meisje voor een volwassen vrouw zo bijzonder irritant is.
En als vrouw, van HBO niveau, mag je al helemaal niks meer met sex van doen hebben, behalve dan ‘last minute’ nog twee kinderen baren. Daarna begint de klaagzang.
Misschien verzint Chinello een mooie nieuwe term. Iets korter dan fel als een leeuwin maar zacht als honing, rotsvast als een muur en toch easy like Sunday morning. Want dat is wel een prachtige omschrijving waar ik me wel in kan vinden.

op 26 03 2011 at 10:20 schreef Renzo:

die term is er al, Rena. En ze wordt in dit stuk genoemd door Chinello Ifebigh. Het woord: geil.
Prima term, toch?

op 26 03 2011 at 10:36 schreef rena:

@Renzo
Ik verwacht niet dat het woord geil deze nieuwe betekenis gaat krijgen in Nederland. Ik geloof dat het in Duitsland wel minder beladen is, soort van ‘cool’
Voor mij klinkt het Duits, ik heb het daar vaker gehoord dan hier in Nederland. ;)

op 26 03 2011 at 10:41 schreef LSHarteveld:

Fel als een leeuwin maar zacht als honing.
Ik zeg niks meer aan doen.
*haar cubs zoekt*
#cougar
ps: de titel van je nieuwe boek wordt toch wel “nooit meer sexy” he?

op 26 03 2011 at 11:23 schreef Pandy:

Ik zat laatst met een meisje bij mij op de bank tijdens een date. Het onderwerp van onze overduidelijke verliefdheid kwam aan bod. Ik zei iets in de trant van: ik denk dat wij elkaar erg leuk vinden. Ik schrok even wel van haar reactie: Ze kwam op mijn schoot zitten (gezicht naar mij toe) en zei: “Volgens mij zitten hier gewoon twee heel geile mensen!”

op 26 03 2011 at 11:25 schreef Odessa:

@ Rena
Toch liever dood dan geil? ;-)

op 26 03 2011 at 11:34 schreef uberjager:

Geil is de enige juiste benaming,geil is lust en lust is lekker.
En om de benaming geil te gebruiken is een keuze, die duidt op geestelijke vrijheid om jezelf te uiten, onafhankelijk van opleiding status of anderszins

op 26 03 2011 at 12:11 schreef sabaroth:

Helemaal mee eens, helaas is de wereld nog te hypocriet om het gewoon te zeggen.
Ik verkoop bijvoorbeeld “sexy” corsetten en heb toch ergens het idee dat als ik ze geile corsetten zou noemen de verkoopcijvers aardig zouden kelderen :-)

op 26 03 2011 at 12:20 schreef Josje:

Lang leve de booming vrouwelijke seksualiteit in al haar facetten! Dankjewel, Chinello.

op 26 03 2011 at 12:53 schreef MNb:

Surinamers gebruiken niet het woord geil, al kennen ze dat wel. Ze gebruiken het woord kras. Iets omfloerster is de uitdrukking Je laat me sporten. Als een Surinaamse vrouw dat zegt is dat een heel groot compliment.
Niettemin ben ik blij te lezen dat Nederlandse mannen weer tegen vrouwen mogen zeggen dat ze er aantrekkelijk uitzien. Daar heb ik bijna 20 jaar geleden behoorlijk slechte ervaringen mee gehad. Een man die oprecht tegen een Surinaamse vrouw zegt Het gaat altíjd goed met me als ik jou zie krijgt gegarandeerd een stralende lach.

op 26 03 2011 at 12:55 schreef Peter:

Het is hier nog steeds niet veilig voor al te voorkomende mannen hoor, MNb.

op 26 03 2011 at 13:56 schreef Beukman:

@ Chinello

Zolang geil naast seksueel aantrekkelijk ook zin hebbend in sex betekent, zullen de meeste vrouwen wel uitkijken om zich in het openbaar geil te noemen als synoniem voor sexy.

Maar uiteraard hebben jij noch ik noch iemand anders veel invloed op de verschuiving van betekenis en gevoelswaarde van om het even welk woord. Dat is een min of meer autonoom proces.

In vroegere tijden werd een stuk land dat overmatig was bemest, bestempeld als geil. Maar ook in de literatuur en de dichtkunst had het woord nog niet de platte associatie die wij nu hebben – een associatie die langzaam weer aan het verdwijnen is. Sla je Vondel en je Bredero er maar op na: het is alles geyl wat de klok slaat. Niet alleen gemoedstoestanden worden als zodanig beschreven; ook voor het uiterlijk is het een steeds terugkerende variabele. Er rustte in die tijd geen taboe op het benoemen van de menselijke wellust als elementaire motor achter ons handelen.

Met de opkomst van de burgertruttenmaatschappij, begin 19e eeuw, raakte de term in onbruik als zijnde seksueel te onomwonden. Van die erfenis lijken we vanaf Ik, Jan Cremer heel geleidelijk af te raken.

Het zou zo maar kunnen dat het woordje sexy over een paar jaar alleen nog maar wordt gebezigd door ouden van dagen en Staphorsters, en je als moderne vrouw rustig kunt zeggen dat je je geil voelt in je nieuwe jurkje, zonder dat dit door mannen als een uitnodiging wordt opgevat om je te bespringen.

Pin jezelf dus niet vast op je woordkeus, maar dobber onbevangen mee op de golven van de tijdgeest.

op 26 03 2011 at 14:12 schreef rena:

@Odessa Ooh nee, absoluut niet liever dood. Ik pleit altijd juist voor meer levenslust! Meer humor en kwaliteit boven kwantiteit.
Ik denk dat het woord geil niet zal aanslaan als vervanging voor sexy.
Het is al moeilijk genoeg om iemand die er mooi uit ziet te zeggen dat zij of hij er mooi uit ziet.
Daar wordt meteen van alles achter gezocht. Terwijl het gewoon een compliment zou kunnen zijn.

op 26 03 2011 at 14:20 schreef vetklep:

Als er niet zo veel mannen zich opdrongen en misdroegen, zouden vrouwen er een stuk minder moeite mee hebben openlijk lekker in hun vel te zitten.
Overigens kunnen opdringerige vrouwen ook heel vervelend zijn. Vrouwen die te vaak zeggen geil te zijn, je in je kont knijpen of chronisch je comfort zone niet respecteren zijn onverdraaglijk als je ze niet aantrekkelijk vindt.

op 26 03 2011 at 15:07 schreef Josje:

Het gebaar voor geil gaat als volgt:

Wrijf een paar keer met de middelvinger van je ene hand over de rug van je andere hand (vanuit de pols) en kijk daarbij wellustig terwijl je met je lippen en tong het woord ‘geil’ zegt.

op 26 03 2011 at 17:06 schreef Mark:

Geweldige beschrijving van het dilemma dat ik bij veel van mijn vriendinnen en partners zie.

Het grappige daarbij is dat mijn eigen partners, die naar alle maatstaven succesvolle en geslaagde vrouwen zijn, er juist een enorme behoefte is om die ‘geile’ kant van zichzelf te ontwikkelen. Ze zijn in de afgelopen jaren gelauwerd om hun professionele prestaties, hun maatschappelijk succes en hun moederschap maar de sexy vrouw in ze heeft maar weinig kans gehad zich te ontluiken.

Hoewel ik er zelf in het begin als netjes opgevoede man moeite mee had, vinden ze het heerlijk om af en toe zonder al te veel poespas ‘genomen’ te worden, sloerie genoemd te worden en zich letterlijk en figuurlijk helemaal te geven.

op 26 03 2011 at 17:49 schreef Chinello:

Dank allen voor jullie reacties.
Ik vraag me af wat de golven van de tijdgeest precies zijn die Rena aangeeft.
Het verbaast me om veelvuldig te lezen dat men zo bang zijn om complimenten te geven en ze te ontvangen. Ik flap ze geregeld uit aan beide geslachten. Wat de ontvanger er mee doet is zijn probleem. Tot nu toe heb ik nooit een berisping gehad van iemand die bang was dat ik hem zou gaan bespringen.
De intentie achter mijn complimenten was altijd zodanig transparant dat men er niets achter hoefde te zoeken denk ik. Aan de andere kant steek ik ook complimenten over mijn uiterlijk of whatever net zo lekker in mijn zak. Heerlijk toch? Het lijkt me dat we instaat zijn om te zien of voelen hoe een compliment werkelijk is bedoeld. Natuurlijk ook weleens een compliment gehad die eigenlijk betekende: Ik wil je bespringen.

So what? Wat kan mij dat nou schelen?

Ook die kan ik waarderen want ik weet dat er nog een flinke afstand bestaat tussen het willen bespringen en echt besprongen worden. Ik wil niet alleen gewaardeerd worden voor mijn intellect maar ook voor de seksuele vrouw in mij. Beide zijn belangrijke facetten van wie ik ben.

Waarom is het eng om geil te worden gevonden? Of is het erg om te WETEN dat iemand je geil vindt? Het krampachtig ontkennen van de seksualiteit als onderdeel van een natuurlijke staat van zijn maakt dat we dingen achter complimenten zoeken en bang zijn om eerlijk en open onszelf gewoon te laten zien.

op 26 03 2011 at 18:32 schreef vetklep:

http://www.youtube.com/watch?v=oqI_OGOoRqE

op 26 03 2011 at 19:59 schreef Marthijn Uittenbogaard:

Dat ik weinig geil op vrouwen ligt meer aan de vrouwen dan aan mijn seksuele voorkeur.
Ik vind vrouwen seksueel achterlopen op mannen. Terwijl je vaak hoort dat mannen hun pik achterna lopen en maar met 1 ding bezig zijn; en dit zegt men dan op een denigrerende toon.

op 27 03 2011 at 18:23 schreef Pierelint:

Dat komt doordat de hedendaagse domkoppen het woord uirspreken als gijl. Ja, zo zou ik ook niet genoemd willen worden.

op 27 03 2011 at 19:43 schreef Sandro:

Kijk, en dat begrijp ik dan ook niet PB.
Je loopt o.a.mij , als PVV-er, en iedereen die rechtsaf gaat continue af te zeiken, en dat moet je vooral zelf weten…..ahum……!
Maar zo’n (vieze) pedo als Uittenbogaard, daar zie ik je nooit op reageren.
Of heb ik ar gemist????

op 27 03 2011 at 19:49 schreef Peter:

Ik loop je niet continu of te zeiken, Sandro. De meeste van je reacties laat ik onbeantwoord. Marthijn heeft het hierboven helemaal niet over zijn hobby. Hij maakt een statement waar ik geen sterke gevoelens bij krijg.

op 27 03 2011 at 19:59 schreef Sandro:

Zal wel, ik vind dat soort van lieden (die in mijn ogen een bedreiging vormen voor de samenleving, zeker als vader van 2 jonge kinderen) de mond gesnoerd moet worden!
Ik vind dat deze zieke geesten geen enkel podium dienen te krijgen om ook maar een scheet te laten horen.
Is mijn bescheiden mening, doe er mee wat je wil.

op 28 03 2011 at 00:44 schreef mango:

Wat een geweldige aanwinst voor Frontaal Naakt!

op 30 03 2011 at 03:10 schreef hj:

Geil, veel beter dan sexy inderdaad. Wat overigens ook wel graag gebruikt wordt door sommige vrouwen hoor. Zoals bijvoorbeeld door een (hoogopgeleide) vriendin van mij die graag en veel neukt, wat zeg ik, het is haar grootste passie.

op 30 03 2011 at 08:55 schreef Odessa:

@hj
More “Geil-Power” to your Girlfriend!

op 31 03 2011 at 18:48 schreef Frans Weerts:

Het woord voert mij terug naar mijn jonge jaren, waarin ik in al mijn onschuld dacht dat ‘geil’ een afkorting was van ‘geillustreerd’.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS