Home » Archief » Londen


[01.08.2011]

Londen

Peter Breedveld

In tegenstelling tot mannen zijn vrouwen redelijke wezens. Nooit impulsief, altijd met beide benen stevig op de grond, behept met het gezonde verstand dat mannen zo vaak ontberen. Toch?

Flikker toch op met die feministische propaganda! Laat het woord cupcake maar eens vallen in het bijzijn van een vrouw. Niet normaal, wat er dan gebeurt!

Neem Hassnae’s nicht Majda, een extreem timide ding met grote reeëogen. Spreekt nooit voor haar beurt, wacht altijd netjes tot ze iets aangeboden krijgt, zegt dan eerst drie keer nee, voor ze in dankbaarheid aanneemt.

Maar dat is allemaal voorbij als het over cupcakes gaat! Dan vervliegt dat laagje beschaving sneller dan Maxime Verhagens zelfrespect als hij het pluche ruikt! Cupcakes! Ik wil cupcakes! Waat?! Worden de nieuwe kerstsmaken van The Hummingbird in Londen gepresenteerd? MagikmeemagikmeeikwilzograagmeenaarLondenikmoetikzaldienieuwecupcakesproeven-ikzalallesvoorjulliedoenechtwaartotmijndoodzalikjullieslaafzijn!!

Oké, een beetje gechargeerd, maar echt maar een béétje. Zie de foto hieronder, kijk ze vreten! Op de achtergrond zien we Tarek Malouf, het genie achter The Hummingbird, met zijn vrienden.

Inderdaad, ik was de enige heteroseksuele man op dat feestje.

Malouf presenteerde zijn kerstcollectie vorige week in een filiaal van zijn befaamde cupcake-emporium in Whitechapel, Ripper-territorium, inderdaad. De winkel staat in de Frying Pan Alley. Als mijn kennis van de Ripperologie me niet in de steek laat, is die alley vernoemd naar de kroeg waar Polly Nichols het laatst gezien is, voor ze ten prooi viel aan Jack the Ripper. Out of the frying pan, into the fire.

Hassnae was, als culinair journalist, door Malouf uitgenodigd voor de proeverij, en Majda en ik waren haar introducées. We mochten zoveel cupcakes proeven als we wilden en we kregen er gratis champagne bij! I, for one, care less for them, al zijn die van Majda’s moeder – een begenadigd amateurpatissier – niet te versmaden. Maar één cupcake uit de nieuwe Hummingbirdcollectie smaakte me bijzonder goed, de Christmas pudding cupcake. Daar heb ik er drie van opgesmikkeld.

Terwijl we daar stonden te vreten, zag ik een mooie vrouw pogingen doen zich toegang te verschaffen, ondanks dat ze niet op de gastenlijst stond. Ze had een sexy, rood jurkje aan en ze rolde met haar ogen, zoals vrouwen doen als ze iets van je gedaan willen hebben. Er werden haar allerlei vragen gesteld waar ze geen antwoord op kon, of wilde geven, ze representeerde geen organisatie, stond niet bekend als vaste klant of wat dan ook. Ze werkte snoeihard en uiteindelijk werd ze toegelaten en kreeg ze een enorme doos gratis cupcakes mee. Blij dat ze was! Ik bedoel maar: vrouwen houden echt heel, heel heel erg veel van cupcakes.

Wij kregen na afloop ook alledrie een doos mee. Kom daar in Nederland eens om, zulke royale gebaren. Ik weet het, de laatste tijd ben ik weer heel erg landen aan het vergelijken met Nederland, altijd ten nadele van de laatste, maar het is toch zo? Nederlanders zijn toch knieperig en zuinig en chronisch bang er bij tekort te komen?

Zelf ben ik in Londen de stripwinkels afgegaan. De Forbidden Planet is sowieso één van mijn vaste bezoekadressen als ik in Londen ben, maar nu heb ik alle andere ook gedaan, omdat ik op zoek ben naar recente back-issues van mijn favoriete serie Hellblazer.

Het zit zo: ik had een vaste comic-dealer, maar die is ermee gestopt en in Nederland verdwijnen de stripwinkels sneller dan de laatste restjes gezond verstand in het hoofd van een PVV-stemmer en ik ben heel erg druk en eens in het jaar realiseer ik me dat ik weer heel veel afleveringen van mijn favoriete series heb gemist en moet ik daarnaar op zoek. Vandaar dat Hassnae en ik in een dag Chinatown, Camden Town, Soho en die buurt vol oude boekwinkeltjes rond het British Museum hebben aangedaan, waarvan de naam me ontschiet.

Londens stripwinkels (Franse trouwens ook) zijn totaal anders dan die in Nederland. Hier staat de eigenaar je altijd zijn zaak uit te kijken, want hij heeft liever niet dat je aan zijn strips komt. Nederlandse stripverkopers hebben van hun hobby hun werk gemaakt, maar striplezers zijn grote kinderen, en ze zijn er nooit in geslaagd hobby en werk te scheiden.

In Londen zien de verkopers je als een geestverwant, en ze willen met je praten over de strips, die je koopt. In Chinatown stonden twee hele knappe meiden achter de toonbank met elkaar te praten over een bepaalde Marvel-serie (en sinds Kevin Smiths Chasing Amy weten we allemaal dat mooie vrouwen, die strips lezen, lesbisch zijn – kan niet anders) en toen Hassnae, die heerlijke vrouw, voor mij het vierde deel van de luxe verzamelde Hellboy kocht, waren ze zo blij als Jehova’s Getuigen die een nieuwe bekeerling verwelkomden. Hahaha! Er ontbrak maar nauwelijks een group hug aan.

O, ik was nog niet uitverteld over Whitechapel. Na de proeverij bij The Hummingbird zijn we via de gerenoveerde The Ten Bells, de stamkroeg van Mary Kelly (ik vroeg een white beer, de barman zei We don’t have white beer, we got Hogaord’n. Ik zei That’s white beer, hij zei No, Hogoard’n) naar Bricklane gewandeld, langs de omineuze Christ Church van de duivelse Hawksmoor. Op Bricklane barst het van de curryrestaurants, en een aantal daarvan was afgezet door de politie, terwijl rechercheurs in- en uitliepen. “Hé, daar moet een moord zijn gepleegd!” dachten we, en we bleven wachten tot er misschien een lijk uit één van de restaurants zou worden gedragen. Maar we zagen politiemannen alleen maar zakken met dossiers wegdragen, en toen begon het ons te dagen: dit zal wel iets met belastingfraude zijn of zoiets.

Er kwam een haveloze zwerver aanlopen, een kruising tussen Jack Sparrow en een personage uit een Dickensverhaal, die op hoge toon verantwoording van de politie eiste. “I turn my back for ten hours and you mess the place up!” schreeuwde hij. Hij maakte zich bekend als de King of Bricklane, maar er kwam een politieman heel dichtbij hem staan en het is heel gek, maar toen zong-ie een paar toontjes lager.

Hij wilde wel op de foto, maar alleen met Hassnae erbij, die hij gretig op haar wang zoende. Hassnae was zeer vereerd, zoals u hieronder op de foto kunt zien. Are you the King of Bricklane? vroeg ik hem. “There’s only one king, and that is the Lord above”, zei hij met een vroom gezicht, terwijl hij met een zwarte vinger naar de hemel wees. Toen haalde hij een papieren bekertje uit zijn binnenzak. “En als u een kleine bijdrage zou willen geven, I’d be much obliged.

Peter Breedveld, Reizen, 01.08.2011 @ 10:57

[Home]
 

37 Reacties

op 01 08 2011 at 11:15 schreef MNb:

Mijn vriendin vindt cupcakes geen barst aan.

op 01 08 2011 at 11:44 schreef BP:

Hier mag (bijna) alles gezegd worden. Behalve dat Peter’s vriendinnetje m*llig is. Jammer.

op 01 08 2011 at 12:13 schreef Sean:

ik vind persoonlijk Gosh! Comics beter dan Forbidden Planet, hoewel veel kleiner.

op 01 08 2011 at 12:20 schreef seije:

Haha sta jij effe voor lul BP! Maar ehm, je zult nu wel intens gelukkig zijn.
Kon je toch mooi even je ei kwijt, zeer boeiend!

op 01 08 2011 at 12:43 schreef Majda:

Mijn excuses aan alle vrouwen dat onze propaganda niet meer wordt geloofd door Peter door mij. Christmas Pudding vond ik niet te eten, trouwens. Doe mij maar Candy Cane of Gingerbread, hmmm….

Gelukkig is niet te zien dat ik op de foto twee cupcakes vasthield in één hand… Maar ja, cupcakes maken het leven heel veel mooier.

op 01 08 2011 at 14:50 schreef BP:

@seije. Ik zie een dikkige dame taartjes eten en dan sta IK voor lul?

op 01 08 2011 at 15:48 schreef Majda:

Doe eens aardig ‘BP’. Hassnae belde me net huilend op dat je haar aan het pesten bent. Foei.

op 01 08 2011 at 15:58 schreef hassnae:

Dank je, Maj. Even mijn tranen drogen. Raak hélemaal overstuur als armzalige gnomen die niet verder komen dan een kroketje uit de muur iets over mijn gewicht zeggen.

op 01 08 2011 at 16:23 schreef LSHarteveld:

Vrouwen die denken dat cupcakes lekker zijn, moeten eens cubcakes proberen. Dat zijn jongens tussen de 18-25 jaar. Je likt er je lippen bij af. Of wellicht doen zij dat voor je. #cougars #cubs

op 01 08 2011 at 16:29 schreef ruurd:

Alsof ik kan zien wat je weegt op die foto. Sjieke dames met een hoop lol. Dan zeg ik: ‘Dat doe je goed’.

op 01 08 2011 at 16:44 schreef Peter:

BP zou ik dus niet hebben toegelaten. Klootzakken die alleen maar komen zieken, daar heb ik dus écht geen zin meer in.

Moet je nagaan: BP (195.240.149.248 – pbekker@nutwerk.nl) heeft vijf pogingen gedaan om diezelfde opmerking geplaatst te krijgen. Wat een sneue patiënt ben je dan.

Na mijn vakantie is het hier weer Oostblok, dat je dat weet.

op 01 08 2011 at 17:09 schreef Pyt van der Galiën:

Die zwerver is geweldig! “I turn my back for ten hours and you mess the place up!” Ik hoop dat jullie hem inderdaad een kleine bijdrage hebben gegeven?

op 01 08 2011 at 17:18 schreef Eva:

Lekker boeien, alsof jullie een ongezond gewicht hebben. En we weten allemaal dat Peters fenomenale feminatheek voornamelijk hevig opbollende achterstellen kent.

Al dat suiker hoeft voor mij niet, en de zoetigheden die ik in mediterrane keukens in bevriende huizen krijg laat ik meestal beleefd staan, als ik mag. Wat moet je nou met cupcakes als je zulke worsten en kazen hebt als in Marokko?

op 01 08 2011 at 17:34 schreef Peter:

Ik weiger een dakloze nooit een kleine bijdrage, Pyt.

op 01 08 2011 at 17:36 schreef Eva:

En vijgen. Hmmmmm…vijgen.

op 01 08 2011 at 17:39 schreef Eva:

En wijnen. Prachtige dieprode notige wijnen.

Om een achtste-eeuwse Marokkaanse dichter vrij te citeren: “Als Mohammed (vzmh) in Marokko was geboren en de Marokkaanse wijnen had geproefd in plaats van de zure troep uit de Levant, dan had wijn een centrale plaats in de Islamitische geloofsviering gehad.”

op 01 08 2011 at 17:47 schreef Seije:

Godverdegodver BP, je zegt dat je iets niet mag zeggen, en hupla het wordt geplaatst…Dan sta je voor lul ja…

op 01 08 2011 at 19:33 schreef Pinkie Pie:

Zei er iemand cupcakes?

op 01 08 2011 at 20:24 schreef Sasha Berkman:

Geef mij maar ouderwetse taart van oma

op 01 08 2011 at 23:32 schreef Frans Weerts:

In mijn jeugd werd ik volgestouwd met Limburgse ‘vla'(=vlaai). Geen verjaardag, feestdag of bezoek ging voorbij zonder de onvermijdelijke overvloed aan pruimen-, kersen-, kruimel-, of rijstevla. Om van de taartenvariaties nog niet te spreken. Mij is de mierzoete Christoffeltaart – opgetrokken uit hard schuim, veel slagroom en chocolade – het meest bijgebleven.

De overdosis was dermate volumineus, dat ik na vertrek uit het diepe zuiden spontaan alle zoetigheid heb afgezworen, op een half schepje suiker in de koffie na.

Achteraf bezien was mijn jeugd één groot en permanent voortdurend suikerfeest.

op 01 08 2011 at 23:38 schreef Frans Weerts:

PS: De periode van veertig dagen ‘vasten’ (zeg maar het katholieke equivalent van de ramadan) hield bij ons hooguit in dat er een vlaai- op taartpuntje minder werd geserveerd.

op 02 08 2011 at 00:11 schreef Salpeterzuur:

Ik ben niet zo’n cupcake persoon, maar ik lees heel erg graag japanse “comics”. :)
Heb al een bescheiden collectie bij elkaar gekocht. Lees jij manga Peter, of vind je dat helemaal niks?

op 02 08 2011 at 00:15 schreef Peter:

Ik heb veel manga gelezen, om Japans te leren. Nu koop ik ze wel, maar vergeet ik ze te lezen. Ik ben een fan van de serie Sanctuary van Sho Fumimura en Ryoichi Ikegami. Zeer intens.

op 02 08 2011 at 01:31 schreef Marco Knol:

Ik dacht dat er aan het begin van de Springweg een gespecialiseerde comic boekhandel zit. Ik weet het niet zo goed, want ik kom meestal bij de concurrentie.

En Hoegaarden. Tja. Ik zou passen. Liever een Brugs Tarwebier of een Zotkap.

op 02 08 2011 at 01:33 schreef Salpeterzuur:

Lijkt me leuke serie. Ik ben vooral fan van Berserk van Kentaro Miura en 20th Century Boys van Naoki Urasawa. Beide manga met 20+ volumes en een sterke verhaallijn. Het is minder dan een jaar geleden dat ik echt ben begonnen met manga, dus je zou gerust kunnen zeggen dat ik nog een “n00b” ben.

Je zou me kunnen helpen door die stapel ongelezen manga te lezen en een review te schrijven. Zou ik erg leuk vinden.

Greetz en geniet van je vakantie!

op 02 08 2011 at 16:27 schreef bahaedin:

Alle knorrende maagjes nog aan toe! Hier word ik droevig van. Als een echte Cupcake-fanaat had ik er wel graag bij willen zijn. Wat een leven hebben jullie. Om van te watertanden. Zo te zien smaakten ze overheerlijk. Ik moet stoppen. Lijkt me verstandig aangezien ik aan het ‘Ramadannen’ ben.

op 02 08 2011 at 19:39 schreef Hans Langbroek:

Als praktisch-nooit-eigen-woonplaats-verlater zijn die foto’s voor mij leuk om te zien. Het biedt een kijkje op hoe anderen de wereld bekijken.

op 02 08 2011 at 21:10 schreef Misantroop:

“praktisch-nooit-eigen-woonplaats-verlater”

Meer PVV kun je het niet hebben. Kankeren op alles maar er geen fuck verstand van hebben. Gotta love it.

op 02 08 2011 at 22:49 schreef Hans Langbroek:

Helaas pindakaas Misantroop, ik ben geen PVV’er maar GroenLinksstemmer. Zeiken over zaken is geen specifieke PVV’erseigenschap, maar een menselijke eigenschap.
Ook zeiken over waar je geen verstand van hebt, dat is een Hollandse specialiteit heb ik me door mensen die verder komen dan ik laten vertellen.

Het stukje hierboven liet me voor het eerst in m’n leven kennis maken met het feit dat er cupcakes bestaan. Daar had ik eerder nog nooit van gehoord, zoals over zoveel dingen op deze planeet niet.

op 02 08 2011 at 23:08 schreef efffdfd:

Kennelijk ben je een neppe islamist anders zou je zon foto niet plaatsen van een naakte vrouw.
Zeg dit eens in je plaatselijke moskee en je zult er niet meer welkom zijn Peter de landverrader.
Peter die gelooft in het sprookjesboek van de islamisten. 1 landverrader pur sang.

op 03 08 2011 at 00:57 schreef MNb:

Rapport voor efffdfd:
spelling: 0
punctuatie: 0
grammatica: 0
schrijfstijl: 0
inhoud: 0
zinnigheid: 0

Hoe moet ik daar nou mee van “gedachten wisselen”, zoals de zelfbenoemde gematigden dat zo graag willen?

op 03 08 2011 at 02:28 schreef Paul:

Wat is er nou zo bijzonder aan kupkeeks?
Zelfrijzend bakmeel, boter suiker en eieren in gelijke hoeveelheden… Wat zout, vanille en scheppie extra zooi erdoor voor de leuk en bakken maar op iets tussen de 160 en 180 graden… Je hoeft geen culinair genie te zijn om dat voor elkaar te krijgen.
Een lekker korstje krijgen ze maar die kleeft aan dat papiertje. Ik vraag me af of je dat moet afkluiven of weggooien?

op 03 08 2011 at 09:59 schreef music_animal:

Alcohol is mijn persoonlijke cupcake (maakt het leven veel mooier)

op 03 08 2011 at 11:03 schreef Marco Meijer:

Prachtige ogen, inderdaad.

op 04 08 2011 at 00:42 schreef Marc Appels:

Rapport voor Peter Breedveld:
spelling: 10
punctuatie: 10
grammatica: 10
schrijfstijl: 10
inhoud: 10
zinnigheid: 10

Geweldig stukkie, Peter! Hoogtepunt: de Hogaord’n.
Maar zullen we WEER eens een actie op touw zetten om die aanhang van je wat te verversen? Ik weet namelijk niet waar ze het over hebben. Over het weer? Over elkaar?

op 04 08 2011 at 08:35 schreef Peter:

Ik volg het ook niet altijd even goed, Marc.

op 09 08 2011 at 13:18 schreef G!:

As we speak wordt Londen overspoeld door hele legers meisjes en vrouwen die etelageruiten inslaan om cupcakes te roven…

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS