Home » Archief » Mededeling voor islamofobe reageerders


[30.07.2011]

Mededeling voor islamofobe reageerders

Peter Breedveld


Illustratie: Nguyen Than Binh

Het hangt me de keel uit dat mijn ruimdenkendheid en gastvrijheid hier door anonieme, extreemrechtse, islamofobe trollen als Elvi en Charles de Gaulle vooral wordt gebruikt om te zuigen. Dat komt me hier gewoon – anoniem! – beledigen en gaat dan met droge ogen zitten klagen dat ik hun reacties censureer. Wanneer ik een vinnige opmerking terugmaak, begint het gejammer dat ik ‘alleen maar kan schelden’ en dergelijke.

Up yours. Er is niet één extreemrechtse en/of islamofobe site waar zo’n ruimhartig moderatiebeleid wordt gevoerd als hier op Frontaal Naakt. De extreemrechtse trollen juichen op hun site om dode kinderen en belasteren en beschimpen om de één of andere reden vooral mijn persoontje. Toch zijn het deze trollen die niet ophouden met klagen over ‘censuur’ en beledigingen. Mag ik goddomme even lachen?

Een ding heel duidelijk voor De Gaulle, Elvi en al die andere extreemrechtse racisten: ik beschouw jullie als verwerpelijke mensen. Dat je hier mag reageren, is een gunst.

Ik pik het niet als jullie me hier anoniem komen beledigen en belasteren, die reacties komen er gewoon niet op, heel simpel. Het geklaag daarover komt er ook niet op. Je kunt de hele nacht doorgaan met pogingen dezelfde reactie geplaatst te krijgen, het gaat je niet lukken. Nee blijft nee.

Nieuwe regels: Vanaf nu wil ik door extreemrechtse racisten, en dat zijn de reageerders die PVV stemmen, alléén door hen, worden aangesproken met ‘meneer Breedveld’, ik wens nog slechts op zeer beleefde toon door hen te worden benaderd en van extreemrechtse racisten, alléén van hen, sta ik alleen nog púúr inhoudelijke reacties toe.

De rest trash ik.

Klagen doe je maar bij Marck Bure-, en Ivo Renkema, of Joshua Livestro, of die idioot van de Tempeliersbode. Je kunt ook gewoon wegblijven. Geloof me: you won’t be missed.

Peter Breedveld vertrekt vandaag naar Frankrijk, waar hij de eerste helft van de Ramadan op een naturistenresort zal vieren.

Peter Breedveld, 30.07.2011 @ 10:28

[Home]
 

107 Reacties

op 30 07 2011 at 11:01 schreef Hans Langbroek:

Volgens mij kreeg je buikpijn van het lachen toen je dit schreef, dat kan gewoon niet anders!

op 30 07 2011 at 11:03 schreef sigme:

Há, ik ben jaloers. Niet op je macht, maar op je vakantie. Veel plezier!

op 30 07 2011 at 12:33 schreef Menno Nicolai:

Zo, die kunnen ze in hun zak steken! Wat op een naturistencamping weer niet zal meevallen. Fijne vacantie.

op 30 07 2011 at 12:42 schreef jos:

Het komt goed met Nederland als zulke trollen op dezelfde manier in real life gemarginaliseerd worden, b.v., ik noem maar wat, dat ze geen kabinetten meer gedogen.

op 30 07 2011 at 13:13 schreef Theefeest:

Fijne vakantie, het lijkt wel of u die kunt gebruiken.

Past u op in Frankrijk?
Niet dat u per ongeluk in de verkeerde buurt terecht komt.
Een buurt waar bijvoorbeeld de shaira regeert, of een no-go area.
Pas goed op, want er schijnen enkele tientallen te bestaan daar.

Geniet van uw vakantie!

Een mens is meer dan zijn politieke voorkeur.

op 30 07 2011 at 13:23 schreef Roland Bruynesteyn:

Meneer Breedveld,

Dit is uw goed recht. Het is uw blog. Racisten hoef je nergens in de pers toe te laten en dus zeker niet op een particulier blog dat u als hobby beheert en modereert.

Ik moet echter bekennen dat ik uw vlijmscherpe reacties vaak wel geestig vond en dat de discussie hier altijd wel levendig was. Ik hoop dat er nu niet alleen ja-knikkers overblijven.

Ook denk ik dat elke PVV-stemmer een racist noemen te vergelijken is met elke SP-stemmer een Maoïst noemen, of elke moslim een terrorist. Neemt niet weg dat het wel gezegd mag worden, zeker op uw eigen blog.

Gaat zo voort!

op 30 07 2011 at 13:33 schreef Strotgrondel:

Pfff gelukkig ben ik geen PVV-stemmer. Evengoed is niet elke pvv-stemmer een extreemrechtse racist, met sommigen valt heel goed te praten.

Maak de kam waarmee je scheert niet te groot Peter.]

op 30 07 2011 at 14:35 schreef Jeffrey P.:

Geachte meneer Breedveld,

Kunt U zeggen op welke sites extreemrechtse mensen juichen dat kindertjes doodgaan? Ook vind ik dat U alle rechtse mensen over één kam scheert, aangezien er heel veel ‘rechts’-georienteerde sites zijn die gewoon inhoudelijk en normaal reageren op de dagelijkse actualiteiten.

Met vriendelijke groet,
de niet-anonieme Jeffrey P.

op 30 07 2011 at 15:08 schreef You On A Gin:

@ Jeffrey P.
Artikelen die erom zitten te juichen heb ik niet gezien, maar commentaren dan weer wel (met dank aan Misantroop):
http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showpost.php?p=146617&postcount=60

Verder nog:
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/07/hulde_aan_de_aanslagpleger.html

Ik denk dat hier op FN met name extreem-rechts bedoeld wordt. Het zou een beetje gek zijn om het bestaan van ‘fatsoenlijk rechts’ te ontkennen.
Overigens, voor de duidelijkheid, de ziekelijke manier waarop bepaalde, rancuneuze extreem-linkse types de Noorse tragedie behandelen als een geschenk uit de hemel heb ik ook geen goede woorden voor over.

op 30 07 2011 at 15:22 schreef Gert-Jan:

@ Jeffrey P, zo moeilijk is dat niet om opmerkingen van deze gedegenereerde types te vinden.
http://www.forum-voor-de-vrijheid.nl/showpost.php?p=146617&postcount=60

Triest dat discussies in bedreigingen uitmonden, laat toch vaak zien dat de argumentatie filterdun is.

op 30 07 2011 at 15:23 schreef Gert-Jan:

Ah, zie dat Y.O.A.G me voor is.

op 30 07 2011 at 15:27 schreef berlitz:

Meneer breedveld.

Om een wereldbeeld gebaseerd op paranoia te behouden en vooral niet over ongemakkelijke waarheden in discussie te gaan begrijp ik dit volkomen.

op 30 07 2011 at 15:43 schreef You On A Gin:

Gert-Jan, dat krijg je met modereren vooraf, hè. Zit je soms langs elkaar heen te lullen. :-)
Dat sommige mensen niet normaal kunnen discussiëren vind ik ook heel erg. Inmiddels raak ik vóór het invoeren van een internetbrevet o.i.d. dat mensen eerst zouden moeten behalen voordat ze e-mails mogen sturen, reageren op sites e.d.

op 30 07 2011 at 15:46 schreef Doc:

Bure- en Remkema? Dat heeft een hoog Charivarius-gehalte.

op 30 07 2011 at 15:50 schreef Sasha Berkman:

“rancuneuze extreem-linkse types de Noorse tragedie behandelen als een geschenk uit de hemel” Dat zegt meer over jouw dan over anderen volgens mij.

op 30 07 2011 at 16:09 schreef Ed Zuiderwijk:

Hij gaat op vakantie. Goed voor hem, hij heeft het duidelijk nodig. Jammer voor ons die zijn humor een paar weken zullen moeten missen.

op 30 07 2011 at 16:11 schreef Yvonne:

@Voor de fatsoensrakkers

Ja, nou ben ik misschien wat vervelend, maar misschien kunnen er wat voorbeelden gegeven worden van politici die fatsoenlijk rechts zijn?

op 30 07 2011 at 16:11 schreef Rene:

Lol ja YOAG,

maar dan wel een puntensysteem hoor, dat brevet. Dus zeg maar drie keer een overtreding: doe maar opnieuw examen.

op 30 07 2011 at 16:23 schreef Pyt van der Galiën:

Een aanhanger van een partij wiens hele ideologie niks meer is dan een derderangs samenzweringstheorie waarvoor Micha Kat zich nog zou schamen, komt Peter Breedveld verwijten dat hij lijdt aan paranoia. Gefeliciteerd met het bereiken van dit nieuwe dieptepunt, berlitz. Renkema en Frik kunnen trots op je zijn.

@YOAG

Ik hoop toch echt dat je een grapje maakt over dat internetbrevet

op 30 07 2011 at 16:46 schreef Aldert Hazenberg:

Geachte meneer Breedveld,
Wij wensen u en uw geliefde een mooie en gezellige vakantie toe.-:))
Hoogachtend,
Ria en Aldert Hazenberg
PS Zo goed Peter? Groet Hassnae!

op 30 07 2011 at 16:49 schreef Jeffrey P.:

@You On A Gin;Gert-Jan

Ik heb de bronnen eens nagetrokken. Welgeteld één persoon, genaamd Niehielist, vindt de aanslagen geweldig, er vanuitgaande dat hij een authentiek persoon is die het werkelijk meent. Op Powned wordt naar zijn comment gebruikt als bewijs ‘dat aanhangers van de PVV’ extreem-rechtse sympatisanten zijn. Dit wordt zijnde bevestigd aan de hand van andere comments die het blijkbaar onderstrepen. Na het lezen van de comments kom ik zelf niet tot die conclusie, omdat veel comments deze gast in meer of mindere mate tegenspreken.

Het artikel van PowNed is geen hoogstaande journalistiek, berust niet op een kritische waarneming en is extreem tendendieus. De onderbouwing van de stelling is niet deugdelijk en er wordt getracht een relatie te leggen tussen de PVV, de aanslagen van Anders Breivik en de kiezers dat ronduit criminaliserend.
Eén forum, waarop één persoon iets positiefs schrijft over Anders Breivik, wordt gebruikt om de gehele rechterspectrum te generaliseren.
En ten slotte, ja!, zullen mensen vinden dat de aanslagen gerechtvaardigd zijn. Zullen zelfs mensen op gniffelen, de champagnefles voor hebben opengetrokken of rancuneus gedacht hebben dat die sociaal-democraten een koekje van eigen deeg hebben gekregen. Hoe afkeurend die gedachten zijn, er bestaat nog altijd zoiets is vrijheid van gedachten en vrijheid van meningsuiting. Zolang mensen er niet naar handelen vind ik het goed. Zowat elke politieke stroming kent zijn afvalputje.

Afsluitend, hoeveel procent van de moslims keurden de aanslagen goed, of hadden begrip voor de beweegredenen van de aanslagplegers?

op 30 07 2011 at 16:53 schreef horatius:

Deze waarschuwing-vermaning is mij als uiterst gematigd PVVer uit het hart gegrepen.

Ruw taalgebruik en regelrechte bedreigingen zijn natuurlijk uit den boze. Het gaat mij persoonlijk nooit om het winnen van een discussie maar primair om het op beschaafde toon uitwisselen van standpunten.
Het liefst via inhoudelijke argumenten en ter zake doende voorbeelden.
We kunnen op deze manier wat van elkaar opsteken in het kader van een gezonde dialoog.

Inderdaad: fatsoenlijk Rechts bestaat ook. Zie de heren Wiegel en Rutte e.v.a.

Geert Wilders wil nog wel eens lichtelijk overdrijven in zijn kritiek op de politieke Islam maar waar gehakt wordt vallen er nu eenmaal spaanders.
En sinds de PVV in de rol van gedoogpartner verkeert heeft hij zijn toonzetting aangepast in het belang van ons land (en de noodzakelijke bezuinigingen).

Frontaal Naakt geeft naar mijn gevoel voldoende ruimte aan een discussie tussen politieke tegenstanders om zo bepaalde ongewenste spanningen in onze samenleving niet te laten oplopen tot een ongewenst en zelfs gevaarlijk niveau.

op 30 07 2011 at 17:18 schreef MNb:

Tja, de ellende met beledigende islamofoben is dat één of twee best te doen is, maar net als met kakkerlakken wordt een hele horde al snel ondraaglijk. Dat effect wordt nog versterkt omdat ze zich eeuwig en altijd herhalen. Als je één reactie van Karel de Galliër hebt gelezen ken je ze allemaal.
Mijn eerste intuïtieve reactie was: PB, ban ze nou niet allemaal. We moeten er met enige regelmaat aan herinnerd worden hoe onzindelijk denken er ook al weer uitziet.
Maar ik moet toegeven dat de nieuwe stijl van bv. Theefeest héél aangenaam aandoet. Deze pagina bevalt mij wel.
Krijg ik misschien ook weer eens gelegenheid om PB zelf en Gin te jennen. Want dat is al veel te lang geleden.
Aftrap: als er een internetbrevet wordt ingevoerd mag Gin zich niet met de slagingsnormen bemoeien (waarom weet ik eigenlijk niet, ik bedenk nog wel wat – ah, zijn nick roept op tot alcoholmisbruik).
Intussen, PB en Hassnae: laat ze uitgebreid hangen en houd ons op de hoogte! Je ons potverdikkie nog niet eens de afloop van je vakantie verteld.

op 30 07 2011 at 17:37 schreef Bas Paternotte:

Heel goed: anoniemen dienen bestreden te worden.

Fijne vakantie!

op 30 07 2011 at 19:22 schreef You On A Gin:

@ Rene
Dat nemen we direct even op in de notulen. :)

@ Pyt van der Galiën
;)

@ Jeffrey P.
Tsja, is ook zo, mafketels vind je overal.

@ MNb
Krijg ik misschien ook weer eens gelegenheid om PB zelf en Gin te jennen. Want dat is al veel te lang geleden.

Nu je ’t zegt. Ik duik alvast in een hoekje. :D

Aftrap: als er een internetbrevet wordt ingevoerd mag Gin zich niet met de slagingsnormen bemoeien (waarom weet ik eigenlijk niet, ik bedenk nog wel wat – ah, zijn nick roept op tot alcoholmisbruik).

Waarom niet? :'( volgens mij kun je mijn beoordelingsvermogen best vertrouwen. :D
Je weet wat mijn schuilnaampje écht betekent, toch?

op 30 07 2011 at 19:39 schreef berlitz:

@Pyt van der Galiën

Nooit geweten dat het niet willen afschaffen van je eigen volk en land een samenzweringstheorie is.
Dan denk ik toch eerder aan d66 dat zijn gewenste beleid door wil drukken in de EU.

En dat meneer breedveld wel degelijk aan paranoia leid is in de blog wereld wel bekend, ook in de linkse.
Zelfs tofik dibi en femke halsema mogen hem niet.

op 30 07 2011 at 20:53 schreef Sasha Berkman:

“En dat meneer breedveld wel degelijk aan paranoia leid is in de blog wereld wel bekend, ook in de linkse.”

Berlitz, kandidaat voor medaille van het ongefundeerde gelijk?

op 30 07 2011 at 21:10 schreef MNb:

Ben bang van niet, Gin. Onderschat nooit mijn onwetendheid.

op 30 07 2011 at 21:12 schreef Sasha Berkman:

Hey Bas: aangezien je anonimiteit op het internet wenst te bestrijden, vind je ook dat van iedereen het geloof, de bloedgroep, irisscan en een vingerafdruk bekent moet zijn bij de staat?
Jezus, een zogezegt intelligent persoon pleit hier gewoon voor een politiestaat.
Dit omdat ze dan iedere puber die twittert dat hij of zij zin heeft om die “rotschool” op te blazen makkelijk kunnen arresteren zeker? Of dat dat dan in elk geval aan een persoonlijk dossier wordt toegevoegd waar de staat dan voor de rest van die persoon’s leven over beschikt.
Bas je bent een engert imo!

op 30 07 2011 at 21:28 schreef berlitz:

@sasha berkman

ik kan wel wat links geven maar dan word mijn reactie niet geplaatst.

op 30 07 2011 at 21:44 schreef You On A Gin:

Dat zegt meer over jouw dan over anderen volgens mij.

Over mijn wat? Alarmwekker? Koekenpan?

op 30 07 2011 at 21:54 schreef Sasha Berkman:

Berlitz: ik ben niet geinteresseerd in links van jouw.

op 30 07 2011 at 21:54 schreef Sasha Berkman:

YOAG: je perceptie van de dingen.

op 30 07 2011 at 22:13 schreef Yvonne:

@Horatius

“Deze waarschuwing-vermaning is mij als uiterst gematigd PVVer uit het hart gegrepen.

Ruw taalgebruik en regelrechte bedreigingen zijn natuurlijk uit den boze. Het gaat mij persoonlijk nooit om het winnen van een discussie maar primair om het op beschaafde toon uitwisselen van standpunten.”

Humor kan je niet ontzegd worden, Horatius. De Vogelaaromgeving straalt op je af.

op 30 07 2011 at 23:28 schreef Peter:

Lieve vrienden, dank voor de vakantiewensen. Ik ben nu zonder Hassnae, met mijn kinderen.

Hassnae modereert nu, en doet dat steevast soepeler dan ik. Het stuk schuim Berlitz, bijvoorbeeld, komt er bij mij al maanden niet meer door. Weg ermee.

op 30 07 2011 at 23:43 schreef Yvonne:

@Peter

Klinkt gezellig, hopelijk beter weer daar. Ik ben er ook al een keer weer uitgevlooid, dus the other side heeft niets te klagen. Fijne vakantie verder en Hassnae succes/sterkte met modereren

op 30 07 2011 at 23:43 schreef Hans Langbroek:

De noodzaak voelen of ervaren tot slechts anoniem meningen kunnen verkondigen op internet houdt impliciet in dat er geen vrijheid van meningsuiting bestaat in dit land.
Daarnaast kun je elk argument dat geldt vóór anoniem op internet opereren ook gebruiken als argument om voortaan politici en bestuurders anoniem te laten zijn. Ik vraag me af of iemand dat graag zou willen, een anoniem lands-, provincie- of gemeentebestuur.

op 30 07 2011 at 23:45 schreef Niehielist (77.168.248.150):

ALlaah…kijk es an. Het Untermensch Peter Breekveld, die op de Universiteit ons parasiteert, en die wou dat PVV stemmers werden doodgeschoten krijgt een koekje van eigen deeg. Alleen het zijn geen PVV stemmers maar multi-culti fascisten die zijn doodgeschoten.
Haha…kom maar op Peter Breekveld.
Joij wou oorlog. Nu heb je oorlog.

op 30 07 2011 at 23:52 schreef Peter:

De reactie van Niehielist wilde ik u niet onthouden. Leerzaam.

op 31 07 2011 at 00:02 schreef Sasha Berkman:

Veel plezier daar in je nakie in de regen :)

op 31 07 2011 at 00:08 schreef Sasha Berkman:

“Het Untermensch Peter Breekveld, die op de Universiteit ons parasiteert,”

Een mooie voor aan de zijkant

op 31 07 2011 at 00:23 schreef Yvonne:

@Peter

Godsallemachtig, wat een bagger. Ik word hier echt bang van. Zwaar kut voor jullie, ik heb makkelijk praten vanuit mijn anonimiteit.

op 31 07 2011 at 00:27 schreef MNb:

OK, dan doe ik mijn oproep aan Hassnae. Vertel eens hoe jullie vakantie afliep sinds Bangkok!

op 31 07 2011 at 00:50 schreef Mike Brandenburg:

Meneer Breedveld,

zoals ik vaak doe moest ik ook nu weer hartelijk lachen om uw uitspraken en uw gedachte kronkels. Met een instelling als deze zou elke staatspartij u van harte willen benoemen voor de communicatie. De naam van die Iraakse voorlichter/moinister ontgaat me even maar u heeft vaak het zelfde hoge gehalte van allemaal niet waar, doorlopen niets te zien en meer van die ontkennende zaken.

Bij mensen als u is elk weerwoord al vaak reden om racist te roepen dat het vaak niet over rassen gaat doet er tegenwoordig niet meer toe waardoor het woord aan waarde heeft verloren.

U zit op uw hoge paard en beschermd degen waar de ellende is begonnen. Ik ben nu 40 en ik kan mij nog goed herrineren hoe het was om op te groeien in Nederland en de verrijkingen van de multicul van dichtbij te aanschouwen. Al op jonge leeftijd kwam ik er achter dat wanneer de groep groter werd de houding naar Nederlanders toe veranderde in slechte zin, de oplettende Nederlander heeft geen moeite om dit gedrag te herkennen. Al op jonge leeftijd kwam ik er achter dat wanneer je niet netjes achter hen aanliep dat je een kanker kaaskop was en je moeder was al snel een hoer.

Uiteraard waren er altijd redenen om uit te leggen waarom deze jongens die in een gespreid bedje kwamen zonder al teveel tegenstromingen, deden wat zij deden. Altijd moesten wij maar begrijpen dat in hun cultuur het ander ging. Je denkt dan na verloop van tijd zal het gedrag dan veranderen maar helaas, ik kende deze groepen van dichtbij, een van de zegeningen van de multicul. Wat mij opviel was dat het nooit voorbij ging. Hulp kwam er altijd van alle kanten om deze gasten bij te staan. School werd niet afgemaakt en crimineel was voor deze jongeren vaak een bewuste beroepskeuze. Immers op school leren dat is voor die domme kaaskoppen. Dat zou wel overgaan want op jonge leeftijd kwam ik al uitspraken tegen dat zij het hier over gingen nemen en voor het zeggen gingen krijgen. Immers dat werd er blijkbaar thuis er met een paplepel ingegoten.

Gelukkig was ik in de positie om de ellende van de multicul te ontvluchten, samen met mijn allochtone vrouw die op een bepaald moment bijna ging geloven dat haar roepnaam kuthoer was. Enkel en alleen omdat zij bv niet inging op het gehis van rifgebergte tuig. Vanzelfs sprekend bijna kreeg zij die bijnaam nooit van de autochtone medemens. Racisme komt van alle kanten en bij sommige groepen wordt dit vooral door geloof aangeleerd, u weet wel apen, varkens en honden(waarbij Varkens en honden regelmatig worden gebruikt om de Nederlander te beschrijven in het openbaar wanneer je het lef hebt om iemand op zijn gedrag aan te spreken wanneer je bijvoorbeeld een film bezoekt).

Voor mij is dit gelukkig achter de rug, ik ben gelukkig in Brazilie, alwaar ik de nationaliteit ook zal aannemen, voor mij geldt echter de wet in Nederland zo als hij in eerste instantie is geschreven zonder aanpassingen. Mijn Nederlanderschap zal ik verliezen(hoezo aparte behandeling), het zij zo. Voor mij was het altijd iets om trots op te zijn, personen als u zelf hebben dat beeld echter al snel verstoord. Nationalisme is vies tenzij het nationalisme is van een nieuwe medelander. Dan moet ruimte worden gegeven zodat deze persoon zichzelf kan blijven. Het is zo simpel maar voor veel zichzelf benoemde intellectuelen te moeilijk om te bevatten, dan vooral de tegenstelling.

Ik spreek u aan met Meneer zoals u mij mag aanspreken met hoog geachte, een dienst is de andere immers waard. Of heeft u de opvatting ook al aangenomen en krijst om resepect waarbij je die zoals ik opgroeide eerst diende te verdienen.

U noemt u zelf ruimdenkend en gastvrij echter ik betrap u meer dan eensop, dat het meest lullige voorval uw werkelijke gezicht tevoorschijn tovert. Bekrompen en vijandig, Nederland was ooit ruimdenkend en gastvrij, echter nadat de Italianen en de Spanjaarden a gebruik van die gastvrijheid weer terugkeerde groeide Nederland daarna langzaam dicht met mensen die gastvrij en gast zijn niet begrijpen. Zoals Gastarbeider u bent te gast en vertrekt weer. Ruimdenken als wij waren mochten zij blijven dit heeft ondertussen al meer dan 200 miljard meer gekost dan het opleverde. Niet gek als je bedenkt dat de Nederlandse staatschuld nu al 397 miljard bedraagt. En het laatste reste ruimdenkendheid na 40/50 jaar socialistisch denken zorgt dat die nog explosief zal stijgen met de hulp binnen het geweldige EUSSR.

Ik kreeg al bijna maagkrampen van het lachen toen ik uw eerste regel las. Maar na het lezen van uw complete column weet ik het zeker, U spoort niet. U bent een echte linkse geest Ruimdenken is met gelijkgestemden voor een gezonde oppositie met een tegengestelde gedachtegang is geen plaast. Door de geschiedenis heen geen verrassing. Democratie en verschillende gedachten voor iemand als u zal dat verschrikkelijk moeten zijn.

Volgens uw redenatie ben ik een racist ik heb hier geen problemen mee, ik ben enkel blij dat mensen als u mij de kans hebben gegegeven om te zien hoe diverse rassen wel met elkaar kunnen samenleven ikl zie het hier elke dag. Japanse kinderen hebben hier de bijnaam Japonees, Arabieren Turku en ga zo maar door. Echter wanneer je zelfs eerste generatie vraagt wat zij zijn, dan zeggen zij met trots Braziliaan. Èén cultuur en een manier van samenleven. Voor een gezonde samenlecing kan je maar stroming hebben. Wat je daarnaast achter je voordeur doet is voor jou. Maar de trots om te zeggen Braziliaan zonder dat belachelijke Marrokaan ook al is men al derde generatie of eht vermelden van MArokaanse afkomst. Dit is wat duidelijk laat zien dat het al diep fout zit binnen Nederland. En veel Nederlanders(meer en meer) zijn dat zat. Je bent een van ons of je creerd zelf die afstand, dit doe je zelf en niemand anders.

Ruimdenkend en Pipo de clown was serieus bedoeld.
Een prettige vakantie Vanuit zonnig Campo Grande MS, Brazilie.

op 31 07 2011 at 01:34 schreef Elvi:

Van mij hoeft dit niet geplaatst te worden, censureer het maar, maar anoniem ben ik nooit geweest. Ik heb mijn volledige e-mailadres achtergelaten bij het inschrijven.
Ik schrijf onder mijn eigen naam, juist omdat ik niet bang ben en sta voor wat ik schrijf.

Maar goed, het heeft geen zin om hier te reageren en te kijken of men dichter bij elkaar kan komen en een gezamenlijke oplossing kan bedenken om zo de hetze en haat uit het geheel te halen.
Dat kan niet omdat ‘no matter what’ het predicaat domrechts wordt geplakt op mensen die bezorgd zijn om wat zij in hun omgeving zien gebeuren. En Wilders onterecht wordt afgeschilderd als een moslim hater.

Profiteurs, criminelen, respectlozen, die wil ik niet en volgens mij willen jullie die ook niet.

Maar dan bedenk ik me dat Breedveld wordt gesubsidieerd en zijn subsidie wel eens zou kunnen verliezen als hij hier zijn haatpropaganda niet meer kan produceren.

Het blijft jammer, ik zou erg graag de discussie in rust aangaan.

op 31 07 2011 at 03:39 schreef You On A Gin:

@ Niehielist
Ik weet dat typen moeilijk is, en ik wil absoluut geen grapjes maken over je handicap, maar zou je alsjeblieft willen proberen om je berichtjes na te lezen voordat je op ‘Verstuur’ klikt? BVD.

op 31 07 2011 at 06:03 schreef Mario:

“…op de Universiteit ons…”

Da’s wel heel dichtbij. Zou het niet verstandig zijn om hier aangifte tegen te doen? Oorlogsverklaring, and all.

op 31 07 2011 at 07:15 schreef Peter:

Nou, Mike Brandenburg, je hebt blijkbaar niet veel geleerd van die tolerante Brazilianen, want je bent er in dat verre Brazilië alleen maar verbitterder en racistischer op geworden.

Mijn Marokkaanse geliefde wordt door jouw zielemaatjes uitgescholden voor ‘moslimhoer’ en met de dood bedreigd. Moet ik daar nou ook in Brazilië over gaan zitten janken in krakkemikkig Nederlands?

op 31 07 2011 at 07:46 schreef You On A Gin:

Mike Brandenburg, mag ik u tutoyeren?
Ik heb de moeite genomen je (nogal lange) epistel van voor tot achter te lezen. Moet zeggen; het leest niet bepaald makkelijk weg (denk aan je stijl), maar de boodschap is duidelijk.
Het doet me denken aan mijn opgroeien, medio jaren ’80, in een bepaalde Haagse… kansenwijk, laten we het zo noemen.

Neem mij mee aan mijn hand, terug in de tijd, waar ik als klein ginnetje aan de hand van mijn moeder liep, toen er plots van drie hoog een stuk of vier vuilniszakken naar beneden donderden, voor onze voeten en bijna op het hoofd van een rondfietsend Surinaams jongetje. Een witblond meisje riep naar de hoofddoek, die zojuist aan het nakijken was waar d’r afval neerkwam, of ze “het niet gewoon aan de vuilnisman kon geven”, waarop ze toegevoegd kreeg, dat ze haar “kankerbek moest houden” en dat “over een paar jaar wij hier toch de baas [zouden] zijn”.

Zoiets is natuurlijk niet leuk, maar nog altijd de visie van een stel onaangepaste idioten die toch nooit, waar dan ook op de wereld, zouden kunnen aarden. Ik heb in diezelfde buurt vriendschappen voor het leven opgebouwd met moslims die een dergelijke houding al net zo belachelijk vonden als ik, hoewel we natuurlijk, opgroeiend, wel de nodige conflicten kregen over voedsel wat we niet van elkaar durfden te eten (wat onze moeders met liefde klaarmaakten) en religieuze/ideologische kwesties.

Beste Mike Brandenburg, ik kan er lang of kort over lullen, maar het probleem ligt niet bij al die mensen die naar Nederland ‘gesleept’ zijn, of zelfs niet bij de gezinshereniging. Nederland is, mede door haar geografische positie en tolerante, liberale tendens, een open land, een immigratieland bij uitstek.

Er waren toen al botsingen tussen culturen, tussen levenswijzen. Ik heb mijn grootmoeder, en mijn lieve moedertje, zien veranderen in sceptische, cynische mensen, omdat ze hun eigen buurt in ijltempo zagen veranderen in een vrijplaats voor asociaal gedrag. En ik heb gezien, dat toen ze bij de gemeente gingen klagen om het onaangepaste gedrag van bepaalde personen, dat ze werden versleten voor intolerante, xenofobe mensen (racist durfden ze niet te zeggen, want zij waren niet blank), die er niets van begrepen, en dat ze maar wat toleranter moesten wezen.

God, ik zie dat mijn reactie al langer wordt dan je jouwe, Mike, ik moet hier al ophouden. Maar – ik ga nooit, nooit weg uit mijn stad, uit mijn land, maar ik kan je vertellen; ik heb het allemaal van jongs af aan gezien, ik heb het met de paplepel ingegoten gekregen, en toen ik 7, 8 was heb ik de islamisten onder mijn raam zien schreeuwen tegen de joden in één of andere demonstratie. Ik heb me verdiept in de materie sindsdien (en daarvoor, maar dat is een ander verhaal), en er zijn weinig mensen die nog wat kunnen ouwehoeren waar ik van onder de indruk ben, maar ik ben zeer onder de indruk van jouw verhaal, en ik vind het jammer dat je bent weggegaan. Grappig, ik kan een goede baan krijgen in hetzelfde land waar jij woont, maar ik wil gewoon niet weg, en ik ga ook niet weg.

Jammer dat mensen als jij gaan. Ik wens je alle geluk.

op 31 07 2011 at 07:56 schreef Peter:

Voor elk huilverhaal van een islamofobe racist heb ik er één van een allochtoon, die door types als Mike Brandenburg – die kennelijk op het volste begrip kan rekenen van types als YOAG (“Ik zie echt niet wat hier racistisch aan is”), die weer niet ziet wat er nou zo erg aan is om een Marokkaan uit te schelden voor ‘Rifaap’ of ‘moslimhoer’.

Lees dit anders nog een keer:

http://dunyahenya.wordpress.com/2011/04/23/kanker-hoofddoek/

Ik mis Mike helemaal niet. Integendeel, rotten ze allemaal maar op, en namen ze hun haatzaaiende, geweldsverheerlijkende Führer maar mee. Good riddance of stinkin’ rubbish. Nederland schoon! Of mag je dat alleen zeggen als je PVV’er bent?

op 31 07 2011 at 08:09 schreef You On A Gin:

Peter, het is natuurlijk heel stout van die mensen die zoiets tegen deze Dunya Henya hebben gezegd. Is niet lief. Nee, even serieus, als ik erbij was geweest, die gebeurtenissen die ze beschrijft, dan hadden ze hun trekken niet thuis gekregen, maar right on the spot.
We kunnen wel een optelsommetje tegen elkaar gaan opbieden, van “wie is er het meest intolerant?”, maar dat is een gebed zonder end, denk je zelf ook niet?
Ik heb blonde kuifjes zien schreeuwen tegen getinte mensen, ik heb meisjes met hoofddoekjes zien roepen tegen Surinamers dat ze “[hun] kankerbek [moesten] houden en katoen gaan plukken”. Man, racisme is altijd fout, je bent ouder dan ik, dus je zal het waarschijnlijk beter dan ik weten.

Op de één of andere manier betrek je soms graag raciale kwesties bij ideologie, terwijl ikzelf dat juist erg graag los van elkaar wil zien. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal begrijp waar je daar heen mee wil.

Het berhaal van Mike raakte mij inderdaad recht in mijn hart. Ik dacht totaal niet aan ras, maar aan de mentaliteit van bepaalde mensen. Mentaliteit, ideologie, houding tegenover het leven. Waarom moet het telkens over ras gaan? Kunnen we daar ons in 2011 niet eens een keer overheen zetten? Ik word er niet goed van, echt waar hoor Peter.

op 31 07 2011 at 08:17 schreef You On A Gin:

Trouwens, (sorry voor het extra stukje), het ‘Rifaap’ verhaal kan ik (en iedereen) traceren, maar dat het ooit over een ‘moslimhoer’ is gegaan kan ik me serieus niets van herinneren, zelfs geen item op deze site.
Wat bedoel je daarmee?

Ik respecteer dat je mijn reacties niet fucktastisch genoeg vindt om erin te gaan grasduinen, gelijk heb je, maar ik heb het bij mijn weten nooit gehad over ‘moslimhoeren’. Wel over ‘rifapen’, ja.

op 31 07 2011 at 09:14 schreef Eva:

Horatius, die quote van Niehielist (hoe krijg je ’t uit je toetsenbord) is de meest pakkende, maar er zijn weldegelijk anderen die zo reageren:

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/26/op-internet-wemelt-het-van-de-breiviks-profeet-wilders-moet-geweldsretoriek-uitleggen/

Hier staan nog wat links, onder andere naar de Amsterdam Post.

op 31 07 2011 at 09:24 schreef Eva:

Waarom doet DomRechts toch steeds alsof het de macht niet heeft?

Élite, de boven ons gestelden, de regenten…

Alsof we niet twee uitgesproken rechtse omroepen in het publieke bestel hebben, alsof de Telegraaf niet de grootste is, alsof GeenStijl niet het grootste blog is, alsof de regering niet bestaat uit christelijk rechts en conservatief rechts gedoogd door islamofoob rechts, alsof niet elke ome krelis op elk feestje zonder weerwoord een hele klaagzang mag ophouden over negers en marokkanen.

Echt, rechts is on top wat betreft macht en dischours op dit moment.

En toch doen alsof ze in de schophoek zitten.

op 31 07 2011 at 09:31 schreef Eva:

Tot slot: Hassnae, modereren op een lege maag – succes.

op 31 07 2011 at 09:49 schreef hassnae:

Ha, Eva, dank je!

MNB, er komen nog stukjes over de vakantie ná Bangkok!

op 31 07 2011 at 09:59 schreef You On A Gin:

Eva, waarom zeg je altijd dingen die zo ontzettend right on the money zijn? Hoe doe je dat? Ik heb serieus nog nooit iets van jou gelezen waar ik het niet mee eens ben.

op 31 07 2011 at 10:47 schreef Yvonne:

@YOAG

Begrijpelijk, als je het hebt over “Palestijnse terroristen” in combinatie met links, zonder de buren te benoemen.
Misschien dat zij daar wat over kan vertellen, of waarom ‘sukkels’ in Vogelaarwijken wonen?

op 31 07 2011 at 10:59 schreef Yvonne:

YOAG

” (racist durfden ze niet te zeggen, want zij waren niet blank), die er niets van begrepen, en dat ze maar wat toleranter moesten wezen.”

Volgens mij hadden zij nog wel wat meer te vertellen, kan het verkeerd hebben, natuurlijk

op 31 07 2011 at 11:12 schreef Yvonne:

@YOAG

” allemaal van jongs af aan gezien, ik heb het met de paplepel ingegoten gekregen, en toen ik 7, 8 was heb ik de islamisten onder mijn raam zien schreeuwen tegen de joden in één of andere demonstratie.”

Die één of andere demonstratie, kan je niet meer vertellen waar het over ging? Ik bedoel dat maakt een heleboel uit. Als aanhangers van het Zuid Afrikaanse apartheidsregime hier zouden demonstreren dan zou ik mijn tetter ook wel open doen.

op 31 07 2011 at 11:22 schreef Yvonne:

YOAG

racist durfden ze niet te zeggen, want zij waren niet blank

Wel over ‘rifapen’, ja.

op 31 07 2011 at 11:35 schreef Yvonne:

@YOAG

“Op de één of andere manier betrek je soms graag raciale kwesties bij ideologie, terwijl ikzelf dat juist erg graag los van elkaar wil zien. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal begrijp waar je daar heen mee wil.”

Volgens mij is de blanke superioriteit niet meer weg te denken. Het een kan niet zonder het andere, loop alle (extreem) rechtse sites maar na. Het druipt er vanaf.

op 31 07 2011 at 11:42 schreef You On A Gin:

Ik weet het allemaal ook niet, Yvonne, ik ben opgegroeid in vogelaar/kransen/krachtwijken, maar tegenwoordig woon ik in een hele andere buurt.
Die buurt zit trouwens vol met buitenlanders, moslims zelfs, maar die noemen we hier gewoonlijk expats en diplomaten. :-D

Volgens mij hadden zij nog wel wat meer te vertellen, kan het verkeerd hebben, natuurlijk

Vertel, meid.

op 31 07 2011 at 11:51 schreef Yvonne:

@Mike Brandenburg

Nederland was ooit ruimdenkend en gastvrij, echter nadat de Italianen en de Spanjaarden a gebruik van die gastvrijheid weer terugkeerde groeide Nederland daarna langzaam dicht met mensen die gastvrij en gast zijn niet begrijpen. Zoals Gastarbeider u bent te gast en vertrekt weer. Ruimdenken als wij waren mochten zij blijven dit heeft ondertussen al meer dan 200 miljard meer gekost dan het opleverde. Niet gek als je bedenkt dat de Nederlandse staatschuld nu al 397 miljard bedraagt. En het laatste reste ruimdenkendheid na 40/50 jaar socialistisch denken zorgt dat die nog explosief zal stijgen met de hulp binnen het geweldige EUSSR.

Hoezo,gebruik van gastvrijheid? Ze waren hard nodig, anders waren we zeker niet zo gastvrij geweest. Wat wil je nu zeggen, dat het merendeel van de staatsschuld te wijten is aan de ‘moslims’? Socialistisch denken? Ik denk dat het toch een beetje anders in elkaar zit.

op 31 07 2011 at 12:02 schreef Yvonne:

@Mike Brandenburg

Ik vroeg me trouwens af of in Brazilie de bevolking ook opgedeeld is in allochtonen/autochtonen?

op 31 07 2011 at 12:13 schreef Yvonne:

YOAG

Vertel, meid.

Nee, vertel jij maar, het ging over jou en jouw familie

op 31 07 2011 at 13:00 schreef Yvonne:

@Mike Brandenburg

Ik kan me voorstellen dat jij het goed naar je zin hebt in Brazilië. Ik heb zelf ook in verschillende landen gewoond, maar op de een of andere manier heb ik nooit last van discriminatie gehad, integendeel, ik schaamde me vaak kapot aan de onderdanigheid die ik tegenkwam, het zit er vaak nog ingeramd.

op 31 07 2011 at 13:29 schreef horatius:

Volgens een recent onderzoek van Maurice de Hond maakt 63 procent van onze bevolking zich zorgen over de invloed van de Islam in Nederland.
Uit dit onderzoek zou ook blijken dat Wilders zich niet hoeft te matigen in het debat over de Islam na de Noorse aanslag.
Opzienbarend is ook dat het niet alleen PVV-stemmers zijn die zich zorgen maken.

Zelfs ik – als gematigde PVVer – ben hier wat verbaasd over. Het een en ander zou te maken kunnen hebben met de hetze vanuit de linkse hoek met de intentie deze massamoord in de schoenen van Geert Wilders te schuiven.
Men plaatst hiermee onbewust Wilders in een underdog-positie met dit verrassende effect.
63 procent is natuurlijk geen kattepis en om die nu allemaal te stigmatiseren als bruinhemden en extreem-rechtse individuen gaat toch eigenlijk een brug (of moskee) te ver.

Toch hoop ik oprecht dat Wilders na deze Noorse tragedie zijn bezwaren tegen de politieke Islam voortaan op een zakelijke manier zal uiten.
De tijd van de oneliners is nu echt voorbij…

Er moet worden gedoogd in het landsbelang (dus steun verlenen aan de bezuinigingen) en ons volk zal er wel bij varen.

Het kabinet Rutte is werkelijk een verademing na die Balkenende. Oké, onze MP maakt wel eens een rekenfoutje maar men kan niet op iedere slak zout strooien.

op 31 07 2011 at 13:30 schreef Eva:

@Bas Paternotte,

Voor iemand die schrijft op een site waarop anonimiteit een grondrecht wordt genoemd is het nogal een speerpunt van je.

op 31 07 2011 at 14:00 schreef Yvonne:

@Eva

Goeie van je, Eva, w.b. Paternotte, kun je die “Palestijnse terroristen” ook nog even toelichten?

op 31 07 2011 at 14:22 schreef p.wielaard:

Mooi om die reactie van “Niehilist” te laten zien. Leerzaam inderdaad. Hij is zo over the top dat je bijna zou vermoeden dat het een cynisch grapje van iemand is die een nieuw soort “levensgevaarlijke tegenstander” wil introduceren. Een beetje als “Jaws”indertijd. Toen was ook ineens iedereen bang om in open water te zwemmen. En als hij echt bestaat is íe zo onpeilbaar dom dat hij waarschijnlijk zijn eigen veters niet vast kan maken.

op 31 07 2011 at 14:24 schreef MNb:

“kijken of men dichter bij elkaar kan komen en een gezamenlijke oplossing kan bedenken om zo de hetze en haat uit het geheel te halen.
…… En Wilders onterecht wordt afgeschilderd als een moslim hater.”
Zolang Wilders het uit liefde voor de islamitische medemens heeft over totale oorlog, deportatie en knieschoten hoeft niemand te kijken of we dichter bij elkaar kunnen komen.
Sinds Breivik is het niet genoeg meer om dit lastige feit te negeren.
Kritiek op de PVV haatpropaganda noemen helpt ook al niet.
Desalniettemin zal ik naast je staan om je recht om minirokken te dragen te verdedigen – en zelfs om een boerkaverbod erdoor te krijgen.

@Yvonne: in Brazilië is de bevolking opgedeeld in Indianen (niets waard), afro-Brazilianen (bijna niets waard) en blanken. Afgezien van de regionale verschillen, die er ook toe doen.
Voor Mike Brandenburg begint te gillen hoe ik dat kan weten: er wonen er enkele tienduizenden in Suriname. Ik geef les aan een paar. Geloof me: in deze uithoek kom je álles tegen.
Lula heeft in zijn twee periodes enorm veel goeds verricht. Maar die is dan ook niet domrechts, laat staan rabiaat rechts. Want dat is de grootste grap: Mike Brandenburg is wegens islamofobie gevlucht van een door rechts gedomineerd land naar een land waar momenteel de sociaal-democratie het voor het zeggen heeft ….
Behalve dat in Brazilië bepaalde militaristische grootgrondbezitters politiek vrijwel onafhankelijk zijn. Brazilië is een ingewikkeld land, net als Suriname.

op 31 07 2011 at 14:51 schreef Bas Paternotte:

@Berkman Haha, help mij ff. Waar pleit ik voor een politiestaat?

op 31 07 2011 at 15:13 schreef Sasha Berkman:

Bas: je pleit vooor een STASI staat op zijn minst met je belachelijke stelling dat anoniem evil is.

op 31 07 2011 at 15:26 schreef Yvonne:

@Elvi

Ik vind ook dat je je minirok moet kunnen dragen. Iedereen moet tenslotte vrij zijn in zijn kledingkeuze. Wel vind ik dat er een kutvoddentax moet worden ingevoerd daar het de autoverzekeraars klauwen met geld kost.

op 31 07 2011 at 15:33 schreef You On A Gin:

Yvonne, je zit lukraak allemaal dingen te roepen, maar wat wil je nu weten? Vragen staat vrij, maar wees duidelijk.

op 31 07 2011 at 15:41 schreef Pyt van der Galiën:

Horatius, je kletst weer eens uit je nek. Een “hetze vanuit de linkse hoek met de intentie deze massamoord in de schoenen van Geert Wilders te schuiven”? Waar dan? De “linkse” Nederlandse politici doen zelfs hun stinkende best Wilders uit de wind te houden.

Laat ik er maar eens een andere stelling tegenaan gooien: de slappe reactie van linkse Nederlandse politici is er medeverantwoordelijk voor dat de kiezers Wilders niét aanspreken op zijn standpunten. Persoonlijk moet ik inmiddels kotsen van álle linkse politieke partijen die uit angst nóg een achterlijke Telegraafreaguurder te verliezen Wilders niet eens meer tegen durven te spreken.

op 31 07 2011 at 15:54 schreef Yvonne:

@Pyt van der Galiën:

“Laat ik er maar eens een andere stelling tegenaan gooien: de slappe reactie van linkse Nederlandse politici is er medeverantwoordelijk voor dat de kiezers Wilders niét aanspreken op zijn standpunten. Persoonlijk moet ik inmiddels kotsen van álle linkse politieke partijen die uit angst nóg een achterlijke Telegraafreaguurder te verliezen Wilders niet eens meer tegen durven te spreken.”

Helemaal mee eens, Pyt, politiek maakt corrupt. Ik heb geen enkele illusie.
Wat ik wel fascinerend vind om te zien hoe politici e.a nu in of uit de kast komen, verpakt of gezakt. Wat een ongelooflijk triest schouwspel eigenlijk.

op 31 07 2011 at 16:03 schreef Yvonne:

YOAG

“Yvonne, je zit lukraak allemaal dingen te roepen, maar wat wil je nu weten? Vragen staat vrij, maar wees duidelijk.”

Dat is lekker, jij loopt achter, ik blijf aan het herhalen. Kom op, je kan het

op 31 07 2011 at 17:05 schreef horatius:

@Pyt van der Galiën

Als ik mij niet vergis wilde GroenLinks een spoeddebat aanvragen over de standpunten van Wilders i.v.m. de Noorse terreuraanslag. Of dit daadwerkelijk doorgaat is mij niet bekend.

Als u inmiddels moet kotsen van alle linkse politieke partijen en u blijkbaar ook niet gecharmeerd bent van gematigd Rechts (VVD en PVV) dan zult u uw heil moeten zoeken bij D66.

Sterkte!

op 31 07 2011 at 17:12 schreef Cory:

Tjeetje meneer Breedveld, u bent er wel mee bezig.
U was heel anders vroeger.
Als u vindt dat uw visie juist is dan staat u daar toch gewoon voor? Dat zou u rust moeten geven.

Mensen met andere belangen dan de uwe kan u niet tot uw visie bekeren omdat ze nu eenmaal hun eigen belangen hebben. Raar dat u dat probeert.

op 31 07 2011 at 17:48 schreef You On A Gin:

@ Pyt

Persoonlijk moet ik inmiddels kotsen van álle linkse politieke partijen die uit angst nóg een achterlijke Telegraafreaguurder te verliezen Wilders niet eens meer tegen durven te spreken.

Waarom hebben ze dat nog niet gedaan? Ik weet dat Wilders niet in debat durft te gaan, maar zo’n beetje alles wat hij zegt is aantoonbare onzin. Waar is die oppositie tegen hem, dan? Veel verder dan de tweede wereldoorlog erbij halen komt men niet. Die gasten worden toch betaald om te ouwehoeren?

op 31 07 2011 at 19:26 schreef Niehielist:

Oke. Ik geef me over. Wilders is verantwoordelijk voor de aanslagen in Noorwegen. Zegge en schrijven 68 dode jonge Socialisten. Maar dat moet wel de Noorse rechter bepalen en niet Job Cohen.

Maar wie is verantwoordelijk voor de 8000 dode Moslims in Sebrenica?

Juist. De PvdA.. De Partij van de Arbeid.

Het Gerechtshof in Den Haag heeft de Nederlandse Staat ( dus de PvdA) verantwoordelijk gesteld voor de massamoord in Sebrenica.

Alle retoriek naar wilders toe is alleen maar om de eigen betrokkenheid bij de dood van 8000 Moslims te verbergen.

Dus iedereen die PvdA heeft gestemd is verantwoordelijk voor de massamoord in Sebrenica.

Dat is bewezen.

op 31 07 2011 at 19:43 schreef Pyt van der Galiën:

@YOAG

GL kan ik slecht beoordelen.
De PvdA gelooft al decennia uitsluitend nog in het pluche. Bij die partij heerst weer dezelfde regentenmentaliteit waar we in mijn jeugd zo tegen te hoop liepen (inderdaad: ik vind veel van de kritiek op de PvdA best hout snijden).

Mijn eigen partij, de SP, verdenk ik er van dat ze het eigenlijk tot op zekere hoogte wel best vinden. Het is niet de SP, maar het zijn GL en vooral de PvdA die door extreem-rechts hard aangevallen worden. Vroeger of later – zo is de redenering – worden de gevolgen van het bezuinigingsbeleid van Bruin I ook voor Henk en Ingrid duidelijk. Die zullen zich dan afwenden van de PVV en overlopen naar het enige alternatief, de SP. Tot die tijd moet je Henk en Ingrid niet tegen je in het harnas jagen door hun huidige held Blonde Greet hard aan te vallen. Men zal het in alle toonaarden ontkennen, maar ik denk niet dat ik er ver naast zit.

Voor alle duidelijkheid: dat is geen officiële partijlijn en ik geef meteen toe dat het deels speculatie is.

Ongetwijfeld spelen meer factoren een rol. Zo weigeren sommige mensen binnen gevestigd links nog steeds in te zien hoe gevaarlijk Wilders is. “Mir fällt zu Wilders nichts ein”, om Karl Kraus eens te parafraseren. Die houding speelt denk ik binnen links ook een rol. Die man kun je toch niet serieus nemen? Daar kijkt iedereen toch zo doorheen? Nou, nee dus.

op 31 07 2011 at 19:57 schreef Pyt van der Galiën:

Aardig geschoten, Niehielist, maar geen prijs. Om te beginnen heeft het Gerechtshof de Nederlandse staat niet schuldig bevonden aan Srebrenica, het heeft de Nederlandse staat voor wat betreft drie slachtoffers aansprakelijk bevonden. Die drie werden door Dutchbat weggestuurd en daarmee volgens het Gerechtshof “feitelijk” uitgeleverd aan de Serviërs.

Je moet je kennis van het Staatsrecht trouwens ook even opfrissen. De staat valt niét samen met de politieke partijen die op dat moment toevallig in de regering zitten.

op 31 07 2011 at 20:17 schreef Peter:

Ik dacht totaal niet aan ras, maar aan de mentaliteit van bepaalde mensen. Mentaliteit, ideologie, houding tegenover het leven. Waarom moet het telkens over ras gaan? Kunnen we daar ons in 2011 niet eens een keer overheen zetten? Ik word er niet goed van, echt waar hoor Peter.

Ik word niet goed van jou, met je neerbuigende heiliger-dan-gij-toontje. Het is goddomme niet te geloven dat het gescheld van een imbeciel op Marokkanen je ‘recht in je hart’ raakt, Bert Brullens recht verdedigt om Marokkanen ‘Rifapen’ te noemen en dan mij vraagt waarom het altijd over ras moet gaan. Dan ben je de schaamte echt voorbij.

Jij bent als de Grand Wizard van de KKK die tijdens het lynchen van een neger vraagt waarom het altijd over ras moet gaan.

op 31 07 2011 at 20:21 schreef Marko van Balkenveld:

Geachte meneer Breedveld. (goede vakantie gewenst, trouwens) Een heerlijk stukje proza weer. Heel vroeger dacht ikzelf ook dat de Islam geen kwaad kon, maar uit diverse ervaringen kwam ik er achter dat het toch iets anders lag. Als het percentage moslims in Nederland niet verder toeneemt is er inderdaad niet zoveel aan de hand; de huidige problemen krijgen we wel een keer onder controle. Maar ik weet nu wat meer, … en helaas kan ik daarom geen goed nieuws verkondigen. Hoogachtende heer Breedveld, probeert u zich a.u.b. ook eens in deze kant van de zaak te verdiepen: de islam neemt toe (kwestie van demografie en immigratie beleid) en heeft disproportionele grote invloed en macht in ‘haar’ nabijheid en breidt ‘haar’ invloedsgebied stelselmatig uit.

De waarheid is dat Islam niet de religie van de vrede is, maar de religie van Vrede indien Islam Overal heerst. ‘Haar’ strategie is: OORLOG. Sorry voor deze provocerende term (oorlog, bah, onfatsoenlijk woord en opstokerij, wat zeg ik: haatzaaiereij, bruinhemden, NSB, Noorse toestanden!) Ik ben nu eenmaal een echte Provo, right from the 60’s!

Met liefde en vriendelijke groet,

Prettige vakantie, meneer Breedveld, het ga u goed!

Marco van Balkenveld,
IJmuiden.

op 31 07 2011 at 20:27 schreef Mike Brandenburg:

@op 31 07 2011 at 07:46 schreef You On A Gin,

Mijn exuses voor dat lange betoog, maar zat net wat artikelen uit Nederland te lezen en het kreeg het slechtse van mij. De stijl verlies ik inderdaad wanneer ik emotioneel te betrokken raak. Blijkbaar maakt de heimee naar vroeger dat los.

U zegt het zijn niet de mensen, ik ben het hier met u oneens, in mijn optiek zijn het wel de mensen zoals het altijd de mensen zijn.

Met strenge regels en handhaving daar van zal men zich gedragen, immer het gezegde vinger en hand is er niet voor niets. Wij hebben teveel mensen binnen gelaten die dat gezegde ten uitvoer brengen. Heeft te maken met cultuur.

Ik woon zelf in Brazilie, heb mij hier moeten aanpassen, de taal moeten leren en moeten zorgen dat ik een baan kreeg. Allemaal volbracht omdat ik weiger uit te voeren wat vele immigranten in Nederl uitvoeren. Ook hier hebben we socialistische presidenten, ik verwijs naar Lula, de held die kwam met Bolsa Familia, oftewel bijstand. Het geld hiervoor wordt volledig opgebracht door de ontwikkelingshulp die wij hier ontvangen uit het Westen. Dat weerhoud de socialisten hier er niet van om het te brengen als en kado van dezelfde socialisten.

Ik ga het hierbij laten het is vroeg zonnig dus ik ga maar even naar de club om in het zwembad te hangen.

Greoten uit zonnig Brazilie.

Ps. tutoyeren mag altijd, ik voel mij niet beter dan mijn medemens en niet beter dan welke reageerder ook. Ieder zijn mening.

op 31 07 2011 at 20:48 schreef Guidje:

Grappig, die mythe van dat de moslims het hier gaan overnemen dankzij immigratie en buitensporige voortplanting werd net afgelopen vrijdag heel duidelijk gedebunkt in het programma Altijd Wat:

http://altijdwat.ncrv.nl/ncrvgemist/29-7-2011/altijd-wat

Ik vermoed niet dat ik daar rechtsdomme types mee overtuig, maar de animatie in die aflevering is zeer treffend. Ongetwijfeld wordt het weer geridiculiseerd en weggewuifd als linkse propaganda want het is van de publieke omroep, maar soit. Gelukkig heeft het overgrote deel van de Nederlandse bevolking wél hersens.

Ik stel voor de animatie uit Altijd Wat driemaal daags te herhalen, vooral zo rond de zendtijd van WNL en PowNed. En Hart van Nederland natuurlijk.

op 31 07 2011 at 21:18 schreef Pyt van der Galiën:

@Mike Brandenburg

Nee, hoor: Bolsa Familia wordt gefinancierd uit de algemene belastingopbrengsten, niet uit ontwikkelingshulp. http://www.ilo.org/public/libdoc/jobcrisis/download/109B09_28_engl.pdf pagina 16. Voor zover ik na kan gaan ontvangt Brazilië trouwens geen unilaterale ontwikkelingshulp, in elk geval niet uit Nederland.

Bolsa Familia wordt overigens door multilaterale in stellingen als de Wereldbank zeer positief beoordeelt, al zou het mij niet verbazen indien de PVV de Wereldbank tot de linkse kerk zou rekenen.

op 31 07 2011 at 22:09 schreef Yvonne:

Mike Brandenburg

“Ik woon zelf in Brazilie, heb mij hier moeten
aanpassen, de taal moeten leren en moeten zorgen dat ik een baan kreeg. Allemaal volbracht omdat ik weiger uit te voeren wat vele immigranten in Nederl uitvoeren.”

En wat voeren vele immigranten dan uit? Jezus, ik schrik van het nette woord, lang niet tegengekomen.

Kan je makkelijk zeggen als blanke neet in Brazil.
Ga maar eens solliciteren met een buitenlandse achternaam hier. Alsof je aanpassen, keihard studeren, mee willen draaien, je een beter mens wordt in boerenkoolland. Ben je besodemieterd, er kleeft nog steeds een moslim aan je en ben je geen moslim dan heb je wel het uiterlijk van een moslim en heb je niet dat uiterlijk van een moslim dan heb je nog steeds die achternaam.
Je bent gestigmatiseerd, dankzij Wilders. Woorden zijn nog steeds niet vrijblijvend.

“Ik ga het hierbij laten het is vroeg zonnig dus ik ga maar even naar de club om in het zwembad te hangen.

Greoten uit zonnig Brazilie.”

Laatste alinea is doeltreffend

op 31 07 2011 at 22:19 schreef G!:

Weet die meneer van Balkenveld niet eens of hij nu Marco of Marko heet!?

La genta esta muy loca. WTF.

op 31 07 2011 at 22:24 schreef Yvonne:

@Cory

Ik dacht niet dat Peter de enige was.

Mensen met andere belangen dan de uwe kan u niet tot uw visie bekeren omdat ze nu eenmaal hun eigen belangen hebben.

Vertel ons wat, we worden met de neus op de andere belangen gedrukt, maak je geen zorgen

op 31 07 2011 at 22:31 schreef J.J. van der Gulik:

Ik ben het vaak niet met Peter Breedveld eens, maar hij schrijft vreselijk goed en af en toe kan ik spontaan om zijn vondsten lachen zoals hier:

‘Jij bent als de Grand Wizard van de KKK die tijdens het lynchen van een neger vraagt waarom het altijd over ras moet gaan.’

op 31 07 2011 at 23:02 schreef Yvonne:

@Niehiel

“Alle retoriek naar wilders toe is alleen maar om de eigen betrokkenheid bij de dood van 8000 Moslims te verbergen.

Dus iedereen die PvdA heeft gestemd is verantwoordelijk voor de massamoord in Sebrenica.”

Dus je wilt stellen dat de PvdA in die tijd dezelfde retoriek had als Wilders? Want daar draait het namelijk om. Men heeft eerst de totale oorlog uitgeroepen en toen geprobeerd de moslims te beschermen. Tjonge,jonge. Trouwens, Kok heeft toen wel zijn verantwoordelijkheid genomen. Mag die twitterdoos van jou ook wel eens doen.

Ik las ook dat de Servische oorlogsmisdaden ook nog wel eens opgehemeld worden in (extreem) rechtse kringen. Men is in ieder geval wel consistent.

op 31 07 2011 at 23:24 schreef MNb:

Applaus. Na 9 dagen is Niehielist de eerste Nederlander die schrijft dat Wilders verantwoordelijk is voor de Noorse aanslagen.
Einde discussie.

Nee Balkenveldt, je weet nu minder. Islamitische immigratie neemt níét toe. Dankzij PvdA-wetgeving. Het eerste kun je natrekken bij CBS, behalve natuurlijk als je er een samenzweringstheorie a la Karel de Galliër op los gaat laten. Dan bewijs je helemaal níéts te weten.

Mooi te zien dat Braziliaanse Mike zijn oude blank-rechtse vooroordelen in stand houdt. Brazilië krijgt helemaal geen ontwikkelingshulp, het geeft die.

http://www.ipsnews.be/artikel/ontwikkelingshulp-door-brazilie-groeit-fors

Maar zelfs als het waar zou zijn, de voorafgaande rechtse regimes hebben nooit iets vergelijkbaars tot stand gebracht. Mikey is gewoon lekker ongegrond contrafeitelijk links aan het bashen. Stukje Hollandse nostalgie, neem ik aan. Iets om bij het uitpuffen (van het hangen in het zwembad) nog eens over door te gaan aan de bar.

Het zal duidelijk zijn dat mijn enkele Braziliaanse leerlingen uit een iets ander sociaal milieu komen.

op 31 07 2011 at 23:51 schreef Wazzup:

Voor alle duidelijkheid: dat is geen officiële partijlijn en ik geef meteen toe dat het deels speculatie is.

Dan ben je waarschijnlijk ook toe aan de volgende stap Pyt, en dan is het beset daf je geen talent voor het politieke spel hebt.

Komt tijd, komt raad!

op 01 08 2011 at 02:22 schreef Elvi:

@ Yvonne,

toen ik laatst een collega van mij vroeg, een moslima, of zij de sharia hier zou toejuichen, kwam er een verschrikt “dat nooit!”.

Snapt u het nu? Snap u wat er momenteel gebeurt in Turkije? Waar het gedachtegoed van Atatürk om zeep wordt geholpen? Snapt u wat het inhoudt dat in Egypte de Moslim broederschap, na eerdere betogen zich niet te zulen bemoeien, nu toch de overhand nemen?
Denkt u dat iemand van ons tegen moslims is? Nee!

We zijn tegen de Sharia. Laat dat heel erg duidelijk zijn.
En ik ben daar met hart en ziel tegen, net zoals ik fel tegen het communisme ben.

op 01 08 2011 at 10:01 schreef Pyt van der Galiën:

@Elvi

Wat zit je nou paniek te zaaien, Elvi? Moslims maken 3% van de bevolking in de EU uit. Van massaimmigratie uit “islamitische” landen is al lang geen sprake meer, de geboortecijfers binnen immigrantengemeenschappen zijn (zoals zelf Joost Niemöller toegeeft) vrijwel gelijk aan die van autochtonen en zelfs je moslimcollega ziet de Sharia niet zitten. Waar maak jij je dan zo druk over?

op 01 08 2011 at 11:42 schreef J.J. van der Gulik:

re Galien

Je doet denken aan de PvdA bestuurders in de beginperiode van de multiculti die zeiden dat de allochtonen nooit een meerderheid in Amsterdam zouden halen. Het voorlopige resultaat is bekend. Wat mij betreft moet die politiek helemaal om.

In 1923 was zo’n 23 % van de Turkse bevolking nog christen, nu ongeveer 0,2 %. Dat is de dynamiek van ontwikkelingen, waar Nederlanders absoluut geen kaas van gegeten hebben.

Met Turkije erbij in de EU, wat een casus belli betekent, komen er in een klap 80 miljoen moslims bij. De druk vanuit de islamitische wereld en door de tientallen miljoenen etnische Turken in Centraal Azie zal dan verder toenemen. En er zijn nu al te veel moslims in o.m. Nederland.

op 01 08 2011 at 14:58 schreef Jules Winnfield:

Is het niet gewoon zo dat je per definitie geen mensen op je site wilt die een andere mening hebben?!? Laf hoor, als het je niet bevalt laten we de ractie niet toe….beetje kinderachtig zou ik zeggen. Dat je scheldwoorden en echt racisne niet toelaat is logisch maar volgens mij ben je gewoon een beetje bang van al het reeele commentaar wat je krijgt!

op 01 08 2011 at 20:55 schreef Sasha Berkman:

“op 01 08 2011 at 14:58 schreef Jules Winnfield:

Is het niet gewoon zo dat je per definitie geen mensen op je site wilt die een andere mening hebben?!? Laf hoor, als het je niet bevalt laten we de ractie niet toe….beetje kinderachtig zou ik zeggen. Dat je scheldwoorden en echt racisne niet toelaat is logisch maar volgens mij ben je gewoon een beetje bang van al het reeele commentaar wat je krijgt!”

Peter, sterkte met dit soort trollen.

op 02 08 2011 at 00:33 schreef Elvi:

@ op 01 08 2011 at 10:01 schreef Pyt van der Galiën:

Paniekzaaien is alles behalve wat ik wil. Wel hoop ik dat men de ogen opent.
Sharia = onderdrukking van de vrouw.

Elke vrouw die dat omarmt zal ik nooit kunnen begrijpen.

Geloof in God snap ik, hoewel ik dat zelf niet doe, maar het kan een invulling van iemands leven betekenen (angst voor de dood en identiteit). Of je dat Allah, God, of hoe dan ook wilt benoemen is voor mij prima. Zolang het een vreedzame entiteit betreft die ieders leven respecteert.
We hebben alleen maar dit leven. Waarom elkaar een leven opdringen dat men niet wil? Zo lang we elkaar respecteren?

Zo veel eeuwen lang heeft Nederland kunnen leven met totaal verschillende culturen. Respect was het toverwoord.

Waarom kan dat nu niet meer? Waarom worden er wijken in Engeland volgeplakt met plakaten dat het een Sharia wijk is? Verboden handelingen?

Terwijl op hetzelfde moment er verkrachtingen plaats vinden van meisjes die simpelweg in ‘onze’ cultuur zijn opgegroeid.

Raakt dit dan niemand? Mogen onze dochters zich niet meer als vlinders voortbewegen en het leven ontdekken en zich ontplooien zonder het idee dat ze op ieder moment verkracht kunnen worden omdat ze een, jawel, minirok dragen.

Mogen we daar niet tegen in gaan? Waarom niet?

Peter? Hoop op een goed antwoord.

op 02 08 2011 at 01:58 schreef multidifficulti:

Weledelgestrenge Heer Breedveld,

De groeten uit de Filippijnen alwaar ik tot aanstaande zondag verblijf.
Of ik behoor tot de anonieme, extreemrechtse, islamofobe trollen moet U zelf maar uitmaken maar matig Uw toon aub.
Was het niet de heer Breedveld himself die het ooit zo bont maakte dat Uw baas afstand moest nemen van Uw uitspraken?
Anoniem ben ik trouwens omdat ik in het verleden zware kritiek heb geuit op een communistische leider uit de Filippijnen en ik moet toch echt denken aan de veiligheid van mijn schoonfam. in de Filippijnen wat ene reaguurder (Pyt van der Galiën) niet echt leuk kon vinden zie http://www.krapuul.nl/nieuws/3060/communistenleider-wordt-niet-blootgesteld-aan-martelingen-ondanks-aandringen-pvv/#comments . Nogmaals ik heb PVV gestemd en schaam mij er niet voor.

Hoogachtend
Ing
Multidifficulti

op 02 08 2011 at 13:36 schreef yvonne:

@Elvi

Het enige goede antwoord, wil ik je wel geven.
Nazipropaganda. Zo tussendoor kom je hier nog wel eens een Wiesje de Lange tegen, ook altijd creatief aan de gang.

op 02 08 2011 at 13:44 schreef yvonne:

@vdGulik

“En er zijn nu al te veel moslims in o.m. Nederland.”

Aan welk percentage had jezelf gedacht?

op 02 08 2011 at 22:36 schreef J.J. van der Gulik:

re Yvonne

Forum hield het begin 2009 op 900.000 moslims. Door zijn positie binnen de multiculti zal Forum geneigd zijn het aantal moslims wat te drukken, waardoor het me niks zou verbazen, als het werkelijke aantal toen wat hoger is geweest. En Forum ging toen uit van 475 moskeeen.

Niet alle Marokkanen en Turken zijn moslim, maar wel een groot deel ervan en bij toenemende invloed van de islam zal dat percentage gaan stijgen, waarbij tijdens het proces ook een tijdelijke vermindering mogelijk zal zijn. Ook zal het percentage onder de Nederlanders en binnen andere etnische minderheden dan kunnen stijgen. Belangrijk is ook dat de moslims vooral in de strategisch belangrijke steden wonen, waardoor ze alleen al op die grond veel meer invloed gaan verwerven bij ongewijzigd beleid dan verwacht mag worden als je alleen uitgaat van getalsmatige verhoudingen.

En vooral de niet-westerse allochtonen zullen bij een sterkere positie van de islam vrij snel geneigd zijn zich daarin te schikken en zo de positie van de islam verder versterken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS