Home » Archief » Milo, uw gids in EK-voetballand (1)


[31.05.2016]

Milo, uw gids in EK-voetballand (1)

Milo Breedveld

maruo2
Illustratie: Suehiro Maruo

Het EK-voetbal komt er weer aan. De kwalificaties zijn voltooid, de groepen zijn ingedeeld en de geplaatste landen bereiden zich voor. Het EK zal dit jaar voor de derde keer in de geschiedenis plaatsvinden in het prachtige Frankrijk. Het is overigens de eerste keer dat er vierentwintig landen meedoen en niet maar zestien. Nederland doet niet mee, maar dat betekent niet dat het een saai toernooi zal worden. Integendeel. Zonder Nederland in het EK bent u vrij om te steunen en toe te juichen wie u maar wilt. Vandaar dat ik u een beetje op weg ga helpen met wat informatie over alle deelnemende ploegen en mijn voorspelling over het verloop van het toernooi. Vandaag beginnen we bij groep A.

Frankrijk

Aangezien de Fransen het EK dit jaar organiseren, zijn zij automatisch geplaatst en zitten zij in groep A. Frankrijk speelde echter wel mee in groep I van de kwalificatieronde. De wedstrijden die zij speelden leverden geen punten op maar waren een goede gelegenheid om te oefenen. Frankrijk speelde twee keer tegen Servië, Portugal, Armenië, Albanië en Denemarken. Van de tien gespeelde wedstrijden verloor Frankrijk er slechts één en speelden ze er twee gelijk.

Frankrijk won het EK al twee keer maar de kans dat de Fransen het toernooi voor de derde keer winnen, lijkt wel te verkleinen door het wegvallen van Karim Benzema, die wegens de rechtszaak tegen landgenoot Mathieu Valbuena niet mee zal gaan naar het eindtoernooi. Ook sterspelers Franck Ribery en Raphael Varane gaan niet mee in verband met blessures.

Ik verwacht dat Frankrijk groep A wint, met het thuisvoordeel en een gunstige loting, en uiteindelijk in de halve finales strandt.

Frankrijks beste spelers zijn Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Laurent Koscielny (Arsenal), Paul Pogba (Juventus) en Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Roemenië

Roemenië zat in kwalificatiepoule F, waar het de strijd aanging met Noord-Ierland, Hongarije, Finland, Faeröer en Griekenland. Roemenië bleef als enige in de groep ongeslagen en werd tweede na vijf overwinningen en vijf gelijke spelen waardoor het zich rechtstreeks wist te plaatsen voor het EK.

Ik verwacht dat Roemenië vierde wordt in de groepsfase en dus al na drie wedstrijden naar huis mag.

Roemenië’s beste spelers zijn Costel Pantillimon (Watford) en Vlad Chiricheș (Napoli)

Albanië

Zoals eerder genoemd zat dus ook Albanië in groep I van de kwalificatie. Zij namen het op tegen dezelfde tegenstanders als Frankrijk alleen draaide het nu wel om punten. Albanië werd na acht wedstrijden (de twee tegen Frankrijk tellen niet mee) tweede in de groep met veertien punten en plaatste zich, evenals Roemenië, rechtstreeks voor het EK. Albanië verloor geen van de twee ontmoetingen met Frankrijk tijdens de kwalificatieperiode. In Frankrijk behaalden ze een 1-1 gelijkspel en in eigen land werd er zelfs met 1-0 gewonnen. De vraag is nog maar of ze het de Fransen weer moeilijk kunnen maken op het grote podium.

Het is overigens de eerste keer ooit de Albanezen zich hebben weten te plaatsen voor het Europees kampioenschap.

Ik verwacht dat Albanië derde wordt in de groepsfase en als 1 van de beste nummers 3 strandt in de tweede ronde.
Albanië’s beste spelers zijn Etrit Berisha (Lazio Roma) en Taulant Xhaka (FC Basel)

Zwitserland

De Zwitsers mogen het opnieuw opnemen tegen Frankrijk nadat het dat op het WK 2014 in Brazilië ook al deed in de groepsfase. Op het WK bleek Frankrijk een stuk sterker nadat het Zwitserland met 5-2 versloeg. Zwitserland behaalde het eindtoernooi door tweede te worden op de kwalificaties in een poule met Engeland, Slovenië, Estland, Litouwen en San Marino. Het boekte in deze poule de grootste overwinning van de hele groep door San Marino met 7-0 van de mat te tikken.

Ik verwacht dat Zwitserland tweede wordt in de groepsfase en vervolgens in de tweede ronde strandt.

Zwitserlands beste spelers zijn Roman Bürki (Borussia Dortmund), Stephan Lichtsteiner (Juventus) Xherdan Shaqiri (Stoke City) Granit Xhaka (Arsenal) en Breel Embolo (FC Basel)

Leuke feiten over groep A:

Frankrijk en Zwitserland kwamen elkaar sinds de ‘nieuwe eeuw’ al drie keer tegen op een eindtoernooi. Alle drie de keren gebeurde dit in de groepsfase. Frankrijk won twee keer (1-3 en 2-5) en een keer bleef het bij een gelijkspel (0-0).

In de kwalificatie stonden Frankrijk en Albanië al twee keer tegenover elkaar en geen van beide keren won Frankrijk. Albanië wist er een gelijkspel (1-1) uit te slepen in Frankrijk en in Albanië wisten ze zelfs van de Fransen te winnen (1-0).

Albanië en Zwitserland hebben beide een speler genaamd Xhaka in de selectie zitten, toch zijn de beide heren op geen enkele manier met elkaar verbonden.

Milo Breedveld (18) is hartstochtelijk Feyenoordsupporter en wil graag de sportjournalistiek in.

Foebele, Milo Breedveld, 31.05.2016 @ 06:50

[Home]
 

7 Reacties

op 31 05 2016 at 14:05 schreef Bertje Knor:

Milo

Zelf heb ik niks met voetbal en dan druk im me zacht uit.
Maar daar mijn vrouw graag EK wedstrijden kijkt, en dit in gemeenschap van haar vriendinnen-kring bij ons thuis. En ik altijd braaf in de keuken aan het koken ben en nergens over mee kan praten, heb ik je stukje met veel interesse gelezen en ga zeker je andere stukken lezen.
Dank.

(o mijn vrouw en co. zijn voor Duitsland wat niet zo gek is daar we aldaar wonen.)

op 31 05 2016 at 16:48 schreef MNb:

Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt. Duitsland komt sterk in aanmerking, omdat dat land de laatste tien jaar speelt of probeert te spelen zoals ik Oranjs zou willen zien spelen. Bovendien vind ik het anti-Duitse sentiment achterhaald. Natuurlijk moet ik ook tegen een team zijn en dat wordt uiteraard bepaald door één der beste spelers momenteel, die bovendien volstrekt onuitstaanbaar is en tenslotte veel te aantrekkelijk is voor vrouwen, inclusief mijn vriendin: CR.
Maar eerst heb ik andere voetbalzorgen. Wellicht bestaat mijn cluppie straks niet meer.

op 01 06 2016 at 00:25 schreef Milo:

MNb: Duitsland komt in een latere groep, en dus ook in een later stuk, voor. Ik wil echter wel waarschuwen dat het vertrouwen in Duitsland dit jaar zeer misplaatst is. Zeker na het opnieuw wegvallen van Marco Reus waardoor de aanvalslinie van de Duitsers veel te zwak is. De rest hierover kunt u lezen wanneer het stuk over de groep van de Duitsers verschijnt.
Veel succes met FC Twente trouwens, ik neem aan dat dat de club is waar u op doelt?

op 01 06 2016 at 10:25 schreef Ginio Elstak:

Goede analyses!

op 01 06 2016 at 11:23 schreef babs:

Ik ben voor België en Spanje en ik verwacht ook dat die de finale gaan spelen.

Frankrijk gaat ten onder aan problemen in de selectie. Benzema is goed getimed aan gestook begonnen dat hij uit de selectie is gelaten om het FN tegemoet te komen. Daar zullen enkelen in de selectie het waarschijnlijk mee eens zijn. Staat Griezmann tegenover, geweldige voetballer vind ik dat.

op 01 06 2016 at 13:08 schreef Gaz Typari:

Frankrijk wordt eerste in de poule. Daarna zal Babs gelijk krijgen.

op 02 06 2016 at 02:27 schreef MNb:

Voetbalidioterie: Oranje doet het aardig tot goed in oefenduels na een rampzalige kwalificatiereeks. Ik weet het, tegen Ierland was het niet geweldig, maar desondanks werd er niet verloren zoals nog maar een paar maanden geleden gebruikelijk leek te worden.
Dat was altijd andersom – belabberde oefenwedstrijden, vol er tegenaan als het voor het echie was. Hoe ergerlijk ook, ik had dat toch liever.
Milo, je aanname is terecht. Nog een dag of vier, vijf nagelbijten, al zal de KNVB ongetwijfeld weer een manier vinden om alle fans nog wat langer in spanning te houden en nog wat meer beroerde weken te bezorgen. Ik heb al besloten wat ik in het ergste geval ga doen (als jarenlang fan van de Enschedese club leer je vanzelf hoe nodig dat is – zie bv. 21 mei 1975).

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS