Home » Archief » Een weekendje kwaliteitsmedia


[30.05.2016]

Een weekendje kwaliteitsmedia

Peter Breedveld

maruo13
Illustratie: Suehiro Maruo

De oogst van een weekendje kwaliteitsmedia: in NRC een interview met Lodewijk Asscher, weer over dat stukje van hem op Facebook, waarin hij mensen te kakken zette die hem uitscholden, en over zijn ‘strijd tegen racisme’. Geen woord over zijn aantoonbaar valse aantijgingen aan mijn adres, geen enkele vraag over de onsmakelijke rol die Asscher zélf speelt bij het stigmatiseren van bevolkingsgroepen.

In de Volkskrant laat racist Chris Rutenfrans de racist Annabel Nanninga twee pagina’s lang leeglopen, over onder andere Marokkanen die alleen maar problemen geven op het werk, ‘klaagnegers’ en dat er in Amsterdam ‘Tahrirplein-achtige toestanden’ heersen, en dat niemand het daarover heeft.

Kritiek op religie

In Trouw een mevrouw die strijd levert tegen de moslims door vrouwen publiekelijk te vernederen. ‘Ik voelde me net Hugo de Groot. Ik sta hier vanwege mijn kritiek op een religie.’

En de NPO had gisteren een interview met Donny Bonsink, de maker van racistische pagina’s op Facebook, onder andere die waarop Sylvana Simons werd overladen met racistische haatbagger. Bonsink wil nu een ‘volksbeweging’ beginnen en krijgt daarvoor ruimhartig een podium in de media. Van de week stond hij ook al paginagroot in NRC.

Dit zijn dezelfde media die een cordon sanitaire om mij heen hebben gelegd omdat ik multiculti ben en steeds roep dat de keizer geen kleren aan heeft. Er wordt uitsluitend over me geschreven om me te beschadigen, maar Donny Hitler, Liegende Lodewijk, Annabel ‘dobbernegers‘ Nanninga en de vrouwelijke Hugo de Groot worden tot mediahelden gebombardeerd. Ze mogen schelden op moslims en zwarten en vluchtelingen, dat is ‘uiting geven aan hun zorgen’ en ‘islamkritiek’. Leon de Winter mag in NRC uitleggen waarom hij mag oproepen Palestijnen chemisch te steriliseren, ik val NRC al maanden lastig maar ik krijg nog geen rectificatietje. Ik krijg geeneens antwoord. Ze dwingen me echt om naar de Raad voor de Journalistiek te stappen.

Gezicht met hondepis gewassen

Hoe schrijnend het gebrek aan zelfkritiek van deze kwaliteitsmedia is, blijkt uit het verhaal in de Volkskrant over de ‘Facebookoorlog’ tussen racisten en antiracisten. Sinds vorige week is razendsnel het mantra populair geworden dat racisme een kwestie is van, in de woorden van Jörgen Raymann, ‘een paar mafketels op Facebook‘. Ook Asscher oreert in NRC dat de racistische Facebook-acties tegen Sylvana Simons “niet alleen haar, maar heel veel mensen raken. Die denken: Oh, zo zien jullie ons.”1

Je hebt je gezicht met hondepis gewassen als je je krant volplempt met racistische drek over Marokkanen, moslims, ‘klaagnegers’ en al dan niet geestig bedoelde oproepen tot sterilisatie van een heel volk, en dan naar Facebook wijst omdat dáár mensen worden gestigmatiseerd.

Asscher haalt in het kritiekloze NRC-interview Rico aan, de jongen die hem uitschold, door hem werd geschandpaald en die toen zijn excuses aanbood. Deze Rico heeft heel wat meer fatsoen in zijn donder dan Asscher, die categorisch weigert om zelfs maar te reageren op mijn aanklacht aan zijn adres. De man deugt niet en hij wéét het. En iederéén weet het.

Racistisch klimaat

Eén lichtpuntje in al die mediaduisternis was het interview met Ernst Hirsch Ballin in het zondagochtendprogramma De Nieuwe Wereld van de IKON. Hirsch Ballin neemt stelling tegen het huidige racistische klimaat en geeft daar zeer beschaafd en empathisch uiting aan.

De Nieuwe Wereld is sowieso het enige praatprogramma waarin mensen met diverse culturele en etnische achtergronden tot hun recht komen. Maar zondag was dus de laatste aflevering. Het programma stopt omdat de kijkcijfers te laag zijn. De mensuh willen geen programma waarin niet racistisch tekeer wordt gegaan.

niemöllersperma

Joost-Niemoller Bommel

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Asscher bestaat het ook nog eens om de partij DENK ervan te beschuldigen ‘verdelende politiek’ te bedrijven door mensen met een niet-Nederlandse achtergrond apart te behandelen. Asscher zegt dat. De Asscher van het geknoei met dat Motivaction-rapport over Turken, van het participatiecontract, waarin alleen niet-westerse allochtonen moeten beloven zich aan ‘onze’ normen en waarden te houden. Verdelende politiek.]

Peter Breedveld, 30.05.2016 @ 07:22

[Home]
 

25 Reacties

op 30 05 2016 at 09:07 schreef Murat:

Helemaal gelijk Peter!

op 30 05 2016 at 09:57 schreef Anton:

Dit artikel verscheen anders ook in de Volkrant maar dat heb je misschien gemist.

op 30 05 2016 at 10:25 schreef John de Beer:

Goed stuk Peter. Alleen een kritische kanttekening bij de op zichzelf rake opmerkingen van Ernst Hirsch Ballin
op de tv. Net als zijn roomsche makkers Van Agt, Lubbers en van Den Broek is hij een late bekeerling. Na jaren van rechts tot zeer rechts law and order-beleid vanuit de meest conservatieve bloedgroep van het CDA, melden ze zich na hun politieke pensioen met diametraal tegenovergestelde opvattingen. Een mens kan veranderen natuurlijk, maar hoe geloofwaardig is dit?

Eeuwig zonde trouwens dat De Nieuwe Wereld weg moet, dit programma verdient een eervolle plaats op de goed bekeken avonden!

op 30 05 2016 at 10:35 schreef Peter:

Nee dat heb ik niet gemist, Anton, dat haal ik nota bene aan in mijn stuk.

op 30 05 2016 at 11:18 schreef Floris Schreve:

Een zijspoor, maar het gaat me hier even om die stroom sperma, waar het bovenstaande stuk ‘decoratief’ mee afsluit ;) Ik heb het even opgezocht. Joost Niemöller heeft zich weleens negatief over homoseksuelen uitgelaten (in ieder geval over de homoseksuele leefstijl), maar in die stroom sperma proef ik toch een intens zaadvragend verlangen om helemaal ondergekwakt te worden. Een nieuwe vorm van seksueel Oriëntalisme. Terwijl het traditionele oriëntalisme gedeeltelijk drijft op (hetero)seksuele fantasieën over harems, waarbij plichtmatig statements worden afgegeven tegen vrouwenonderdrukking, maar waar het heimelijke geruk van de zg verlichte Europese man onmiskenbaar doorklinkt, is deze bukkake fantasie van Niemöller, oppervlakkig een zoveelste tirade tegen migratie, doordrenkt van een intens verlangen naar Afrikaans vlees voor en achter en wel tegelijkertijd. En dan ook nog bare, zie die zucht naar sperma. Al die verhalen over het ‘taboe op rasverschillen’ van Niemöller en dat blanken slimmer zouden zijn enzo. Uiteindelijk blijkt er een soort ‘zwart zaad verlangen’ onder te zitten.

op 30 05 2016 at 11:23 schreef Murat:

Wow ik verbaas me dat die reactie van John komt, chapeau.
Ik ben het eens dat die Ernst Hirsch Ballin een ontzettende rechts conservatieve zak was die de Palestijnen TO-TAAL in de steek liet.

op 30 05 2016 at 13:52 schreef william55:

Peter, jij bent een pathetisch figuur, zielig bijna.
Als je Ernst Hirsch Ballin, een CDA-er, moet aanhalen dan ben je al verkeerd.
Welk cordon sanitaire heb jij aan je broek?
Jij bent niemand en jouw 3 volgers ( Murat, Sasha en huppeldepup) zijn ook niemand.
Sorry, maar als je de PvdA, PVV, SP en alleman aanvalt; eigenlijk iedereen aanvalt, heb je geen mening.

op 30 05 2016 at 14:04 schreef cRR Kampen:

…die de Palestijnen TO-TAAL in de steek liet.

Maar dat was héél iets anders!

op 30 05 2016 at 14:12 schreef Haes:

Nee maar, anonieme trol william55 is iemand, zeg.

op 30 05 2016 at 14:38 schreef cRR Kampen:

‘eigenlijk iedereen aanvalt, heb je geen mening.’ – of je bent één van de zeer weinigen die immuun zijn voor de schuivende moraal.

Wij hadden dus ook ‘geen mening’ gehad in West-Europa, 1935, toen absoluut iedereen antisemiet diende te wezen (en dat ook heel zoet was geworden). Maar een Bertolt Brecht of een Albert Einstein die hadden natuurlijk ‘geen mening’.

op 30 05 2016 at 14:53 schreef Murat:

cRR Kampen,

Toch niet helemaal.
Als je zo anti-racisme bent (ik heb het over Hirsch Ballin) en ondertussen een van de meest racistische staten door dik en dun steunt, ben je hypocriet.
On-topic dus.

op 30 05 2016 at 14:55 schreef Peter:

Godverdomme, beginnen ze tóch weer over Israel! Onmiddellijk mee kappen, elke verwijzing naar Israel betekent dat ik je reactie linea recta de prullenbak in kieper.

op 30 05 2016 at 14:57 schreef cRR Kampen:

Murat – ik was cynisch.
Het is natuurlijk exact hetzelfde.
Ik noem de kreet ‘Maar dat is héél iets anders!’ beurtelings weleens het motto dergenen die met twee maten meten (dat is simpel, hè?), racisten of génocidaires.

Het is allemaal hetzelfde.
En anti-islamisme is antisemitisme in een tijdelijk ander jasje.
En ik en Peter kunnen aftellen tot Dachau 2.0. Ik bijvoorbeeld omdat ik het Kwispeldehondstaatje ook weleens the Wag the Dog State noem (naar de ‘Mad dog’-tactiek die Moshe Dayan ooit beschreef).

op 30 05 2016 at 15:01 schreef sum:

“Doe dit mensen in ons land niet aan, doe dit de partij niet aan, doe dit ons land niet aan.” Woorden van Hirsh Ballin aan Maxime Verhagen. Vlak hierna ging Verhagen huilend van blijdschap in zee met de neonazistische PVV. Heb veel respect voor Hirsh Ballin.

op 30 05 2016 at 15:08 schreef Murat:

@cRR Kampen,

Mijn excuus, dan had ik je sarcasme gemist ;)

op 30 05 2016 at 15:23 schreef Mario:

@sum; “en ja, -wanneer- de democratische -meerderheid- de sjahahariah -effectief- ingevoerd wil zien”…parafraserende & enz.

Of was dat nou die andere, goh, wa’s z’n naam toch maar..

Zeer spijtig dat alle christelijke partijen hun ‘schild-functie’ zijn vergeten. De SGP voorop…oh wacht.

op 30 05 2016 at 16:19 schreef babs:

Ho, John, ik vind Hirsch Ballin niet goed vergelijkbaar met Van Agt. Hirsch Ballin was nog zeer actief politicus en gewoon ministeriabel toen hij zich buiten de orde plaatste door tegen de stroom in te gaan. Daarmee ging hij bovendien niet in tegen wat hij als minister deed.

Kennelijk is dit een heer met grenzen tot hoe ver het politieke spel mag gaan en waar de overtuiging niet verder gemarginaliseerd mag worden. Bij Van Agt lijkt het er meer op dat hij probeert goed te maken wat hij fout heeft gedaan en dat heeft wat zieligs.

Daar komt nog bij dat Van Agt een breed gedragen standpunt inneemt en Hirsch Ballin totaal niet.

op 30 05 2016 at 16:35 schreef Pyt van der Galiën:

Steile conservatief, die Hirsch Ballin. Politiek heb ik daar weinig tot niets mee, maar hij heeft wel recht op enig respect, vind ik. Een opportunist is hij zéker niet. Kom daar eens om in het tegenwoordige politieke landschap. Heel wat liever Hirsch Ballin dan Popie Jopie’s als Van Bommel en Omtzigt die vrolijk poseren met een nazi.

op 30 05 2016 at 17:23 schreef sum:

Mario, dat was Donner….en ook hij heeft gelijk.

op 30 05 2016 at 23:36 schreef vander f:

Zo zie je maar weer,
je kunt prima een steile conservatief zijn maar weldegelijk een goed werkend moreel kompas bezitten.
links, rechts, progressief, anti-fascist zijn,het zegt allemaal geen donder als het op standvastig menselijke waarden verdedigen aankomt .

op 30 05 2016 at 23:58 schreef Murat:

Babs,

Dat jij dat zielig vindt van Van Agt, dat zij zo.
Ik vind het uiterst respectabel en getuigen van een goed hart dat je zo zwaar boete doet voor de fouten die je ooit hebt gemaakt.

Weinig mensen die zo’n ommekeer durven te maken en er vervolgens zo hun hart in leggen.

op 31 05 2016 at 08:51 schreef babs:

Murat,

Ik moet er rekening mee houden dat je gelijk hebt. In die zin was ik te onaardig over Van Agt. Ik blijf er wel bij dat Van Agt en Hirsch Ballin niet goed met elkaar te vergelijken zijn, de verschillen zijn belangrijker dan die ene overeenkomst dat ze beide CDA’ers zijn.

op 31 05 2016 at 09:57 schreef Egbert:

Nog even over Leon de Winter in NRC: dat is nog een graad erger van NRC dan hun fout met Peter Breedveld niet corrigeren. Want Leon de Winter mag zijn eigen citaten achteraf verdraaien zonder dat NRC iets doet. De Winter hemelde Badr Hari wel degelijk op, en wilde Gazanen echt onvruchtbaar maken. Bewijsstuk 1: Charmante Badr Hari verdient dit niet (titel!): sympathie, intelligent, geestig, overtuiging, zelfspot, wereldster-in-de-dop, beviel me, bewondernswaardig, ijzeren wilskracht, (en ook deze: wat had slachtoffer Koen [Everink], een getrouwde man, ‘s nachts om half vier in de Arena te zoeken, en wat zat er zoal in zijn bloed?; te mooi en te verleidelijk voor vrouwen, … dus mannen zoeken confrontatie; provocerende macho’s). En let wel, De Winter poetst dit weg nu Koen overleden is.

Bewijsstuk 2: De Winter, november 2012: Misschien moeten we in het geheim een anti-conceptiemiddel aan het drinkwater in Gaza toevoegen (lach + applaus). Hij kan zichzelf niet eens correct citeren.

op 31 05 2016 at 15:32 schreef Nrosa:

Vd Staay van de SGP moest daar zo vreselijk om lachen. Ik heb nooit begrepen waarom de heren hier niet op zijn aangesproken.

op 31 05 2016 at 17:41 schreef cRR Kampen:

Vd Staay heeft mij de lach van de eeuw (deze eeuw, dan) bezorgd. Dat was toen hij vond dat we tanks naar Afghanistan moesten sturen ‘want die Afghanen zijn bang voor tanks’.

Hadden ze toch net ’s werelds voornaamste tankmacht, de USSR, eruit geslagen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS