Home » Archief » Milo, uw gids in EK-voetballand (5)


[09.06.2016]

Milo, uw gids in EK-voetballand (5)

Milo Breedveld

foebele18
Scène uit Vivre Nu.

Het EK Voetbal komt er weer aan. Zonder Nederland op het komende EK bent u vrij om te steunen en toe te juichen wie u maar wilt. Vandaar dat ik u een beetje op weg ga helpen met wat informatie over alle deelnemende ploegen en mijn voorspelling over het verloop van het toernooi. Vandaag: Groep E

België:

Voor onze zuiderburen wordt het de eerste keer sinds 2000 dat ze mogen meedoen aan het EK-voetbal. Ze hebben ondertussen een geweldig team opgebouwd met enorm veel talent en hopen dan ook meteen succesvol te zijn na lange afwezigheid.

De Belgen hadden geen moeite zich te plaatsen voor deze editie van het Europees kampioenschap met maar één nederlaag, twee gelijke spelen en zeven overwinningen in de kwalificatieronde, en dat in een groep die zeker niet makkelijk was met onder andere Wales en Bosnië-Herzegovina.

Ongetwijfeld zal België een soort van thuisvoordeel ervaren in Frankrijk, wat een zeer belangrijke factor kan zijn in zo’n groot toernooi. Verder is ook de vorm van het fantastische Belgische middenveld een zeer belangrijke factor voor de Belgen.

Ik verwacht dat België eerste wordt in de groepsfase en vervolgens ook het EK winnend afsluit.

België’s beste spelers zijn Thibaut Courtois, Eden Hazard (beide Chelsea), Kevin de Bruyne (Manchester City) en Romelu Lukaku (Everton).

Italië:

Eénvoudig Europees kampioen Italië is het tweede land van groep E. De Italianen plaatsten zich zonder problemen voor het EK. In een kwalificatiegroep met Kroatië, Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan en Malta verloor Italië geen enkele keer en wonnen ze zeven keer. De overige drie wedstrijden werden gelijkgespeeld.

Sinds bekend is dat Antonio Conte, bondscoach van de Italianen, na deze zomer vertrekt, gaat het wat minder bij de ‘Azzurri’ en nu missen ze ook nog sterspeler Marco Verratti vanwege een blessure. De vraag is dus nog maar hoe goed de Italianen zullen zijn op het EK.

Ik verwacht dat Italië op doelsaldo derde wordt in de groepsfase en vervolgens in de tweede ronde strandt.

Italië ’s beste spelers zijn Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini (beide Juventus) en Stephan el Shaarawy (AS Roma).

Ierland:

Ierland wist zich ternauwernood te plaatsen voor het EK. In een groep met Duitsland, Polen, Schotland, Georgië en Gibraltar eindigde het op de derde plaats en was het gedoemd tot het spelen van play-offs. De Ieren wisten in de kwalificatiegroep wel zeer knap een gelijkspel te halen in Duitsland en de Duitsers in eigen land met 1-0 te verslaan.

De Ieren troffen in de play-offs in Bosnië-Herzegovina een zware tegenstander die op het WK in 2014 nog zo goed had gepresteerd. Op bezoek bij de Bosniërs hielden de Ieren stand met een 1-1 gelijk spel om er vervolgens in eigen land een knappe 2-0 overwinning uit te slepen.

Ik verwacht dat Ierland op doelsaldo laatste wordt in de groepsfase en dus meteen weer naar huis mag.

Ierlands beste spelers zijn Darren Randolph (West Ham United), Robbie Keane (LA Galaxy) en Shane Long (Southampton).

Zweden:

Ook Zweden wist zich pas na play-offs te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Frankrijk. Nadat het derde werd in een kwalificatiegroep met Oostenrijk, Rusland, Montenegro, Liechtenstein en Moldavië speelde ze in de play-offs tegen Denemarken. In eigen land werd er met 2-1 gewonnen terwijl het in Denemarken 2-2 werd. Van de vier doelpunten die Zweden maakte in de play-offs kwamen er drie op naam van Zlatan Ibrahimovi, de topspits van Zweden en één van ’s werelds beste spitsen ooit. Het wordt Ibrahimović’ laatste kans op Europees succes dus Zweden zal, ondanks dat ze niet veel kans maken, er alles aan doen om zo ver mogelijk te komen.

Ik verwacht dat Zweden op doelsaldo tweede wordt in de groepsfase en vervolgens strandt in de tweede ronde.

Zwedens beste spelers zijn Kim Källström (Grasshopper), John Guidetti (Celta Vigo) en Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain).

Leuke feiten over groep E:

Ierland en Italië zaten vier jaar geleden ook bij elkaar in de groepsfase van het EK. Italië wist toen nog met 2-0 te winnen van de Ieren. De Ieren vlogen er uiteindelijk uit zonder ook maar een punt te pakken, terwijl Italië uiteindelijk 2de werd van het toernooi.

Mocht Jordan Lukaku behoren tot de definitieve selectie van België dan zullen de broers Romelu en Jordan Lukaku samen voor ‘de rode duivels’ spelen op het EK 2016.

Milo Breedveld (18) is hartstochtelijk Feyenoordsupporter en wil graag de sportjournalistiek in. Zie hier zijn bespreking van Groep A in het EK, hier Groep B, hier Groep C en Groep D.

Foebele, Milo Breedveld, 09.06.2016 @ 07:01

[Home]
 

4 Reacties

op 09 06 2016 at 09:05 schreef babs:

Ik hoop dat je gelijk krijgt. België heeft een brede selectie zonder zwakke schakels, waardoor ze zondermeer een topfavoriet zijn. Mijn grootste zorg voor België is dat ik nogal wat van de spelers mentaal wat zwak vind. Veel Van der Vaartjes, die geweldig spelen als het allemaal lekker loopt en die het koppie laten hangen als het even wat minder gaat. (Carrasco is hierop een uitzondering.) Ze kunnen ook gewoon van Portugal verliezen, zeg maar.

op 10 06 2016 at 09:04 schreef Gaz Typari:

Ik hoop van gans harte dat België niet wint, al was het alleen maar om het oranje “legioen” (zoals jij, Milo, weet is er maar één legioen) met hangende kopjes te zien.

Twee jaar lang hoor je ze niet terwijl er duizenden interessante voetbalwedstrijden worden gespeeld, totdat er een toernooi met nationale teams komt, een kermis als in Tilburg georganiseerd door mafiosi als Don Platini of San Blatter. Uit alle hoekjes en gaatjes komen ze met hun meming, voetbalverstand, etc.

Erg blij dat het nederlands elftal er dit keer niet bij is.

op 10 06 2016 at 17:51 schreef Milo:

@Gaz Typari: Ik ben normaal ook geen fan van België, maar toch zegt iets in mij dat zij het EK zullen winnen, vooral met zo’n sterke selectie. Met de supporters van ‘Oranje’ heb ik ook niks, ben puur altijd voor Nederland voor een aantal van de spelers. Dit jaar ben ik dan ook wel blij dat ze niet meedoen met Blind als bondscoach en die arrogante spelertjes die ik stuk voor stuk niet kan uitstaan.

op 23 06 2016 at 02:34 schreef MNb:

Ah, in deze groep zat je er flink naast.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS