Home » Archief » Moslims zijn de slechtste reclame voor de islam


[31.07.2013]

Moslims zijn de slechtste reclame voor de islam

Hassnae Bouazza

lindsay22
Illustratie: Norman Lindsay

Raif Badawi, oprichter van het Saoedische Liberale Collectief, Free Saudi Liberals, is, zo werd gisteren bekend, door de rechtbank van Riyadh, dat geldt als de meest liberale en multiculturele stad van het koninkrijk, veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en zeshonderd zweepslagen wegens ‘het ondermijnen van de staatsveiligheid en het bespotten van religieuze figuren’. Hij werd vrijgesproken van de aanklacht van afvalligheid, die had hem de doodstraf op kunnen leveren. Hij zat al sinds 17 juni 2012 vast.

Badawi en zijn collectief wilden met de website onder andere een discussie op gang brengen over de rol van religie in het land. De artikelen, die de toorn van de conservatieven wekten, gingen onder andere over Valentijnsdag en de gehate Commissie voor Goede Zeden en ter Preventie van Zonden. Met zijn artikelen en die van andere auteurs op de site zou Badawi de islam bespotten en ongeloof propageren.

Strafverlichting of amnestie

Ik werd op het vonnis gewezen door een mede-oprichtster van het collectief die zich nu terechte zorgen begint te maken. De Saoedische liberalen hebben zeven mei als hun dag van het liberalisme. De religieuze elite heeft haar preekgestoelte, de liberalen gebruiken het internet als hun podium, maar daarvoor wordt een hoge prijs betaald.

Frankrijk en de VS hebben geprotesteerd tegen het vonnis, maar doorgaans helpt massale media-aandacht in dit soort zaken voor strafverlichting of amnestie.

Het is natuurlijk bizar dat een vader, die zijn dochter misbruikt en vermoordt, er met een milde straf vanaf komt en iemand, die niks anders doet dan zijn mening geven, zo buitenproportioneel wordt gestraft.

Afstotende politiek

God is groot, maar kennelijk waant de religieuze elite zich net iets groter met deze afstotende politiek, waarbij ze voor god speelt. Ik heb het al eens eerder gezegd: moslims zijn de slechtste reclame voor de islam.

Lees Hassnae Bouazza’s nieuwe website, Aicha Qandisha. Voor alles dat de zinnen prikkelt. O, en koop haar boek, Arabieren Kijken.

Hassnae Bouazza, 31.07.2013 @ 15:51

[Home]
 

11 Reacties

op 31 07 2013 at 16:45 schreef Haes:

“maar doorgaans helpt massale media-aandacht in dit soort zaken voor strafverlichting of amnestie.”

Helpt het ondertekenen van petities ook in dit soort gevallen? Ik zou graag tekenen.

op 31 07 2013 at 18:07 schreef marten:

Het zijn een stelletje Farizeeërs; uiterlijk vroom maar een hart van steen.

op 31 07 2013 at 19:39 schreef Thomas E:

Als Allah jouw zandbak met héél veel zwart goud heeft gezegend, dan mag je Hem en zijn Profeet best extra streng verdedigen tegen aantasting van Hun goede naam en faam. Toch?

op 31 07 2013 at 23:57 schreef dewanand:

namaste Hassnae,

Wieroe liep net weg na het lezen van deze tekst en hij miauwde nog net erover. Jij maakt de klassieke fout he:

Islam is een hoax van de Westerse media, 1 islam is er niet he, het aantal islammen is n en n is te berekenen, doe het aub he, pak een wereldkaart en ga tellen, gebruik die 11 vingers van Peter ook hierbij want jou tien vingers zijn niet genoeg.

Islam kent ook vrijheid van meningsuiting, alleen is het relatief gezien in islam X wel een beetje geminimaliseerd, maar als je lekker rondzwemt met je bek dicht in je heerlijke warme islamitische waterkom als islamitisch bakvisje dan zal je je zalig voelen als in het paradijs zelf he, gesluierd of in je jellaba. Ik keur deze versie van zaligheid en het heerlijke gevoel, verlicht als moslim niet af. Wij bekijken het nogal theoretisch dus echt fout of ziek is het niet.

Saoedie Arabie heeft Islam versie SA en wij hier islam versie NL, dus wie geeft ons her recht om iets daarover te zeggen in viskom NL? Zijn de mensaapvisjes SA nou gelukkiger of ongelukkiger dan die NL soorten hier?
SA goudvis kom vs NL goudvis kom.
Maak jaarbalans op.

Dewanand en Wieroe.

op 01 08 2013 at 02:30 schreef Boer:

Toch gaat iedere moslim naar Mekka als het even kan ..Boycot naah.

op 01 08 2013 at 10:17 schreef dewanand:

ach beste Boer:

Moslims gaan naar mekka,
hindoes gaan naar kumb mela, en ze hebben duizenden heilige steden in India, denk aan Puttaparti, Vrindavan, ganges, enz enz.
Katholieken hebben ook aardig wat heilige pelgrim huisjes overal ter wereld.

blanke Hollanders hebben nog wat kerken, maar hun glazen bordelen met 99 procent ontklede meiden zijn toch ook erg heilig. In Nederland zijn hollandse hoeren heilig toch, beetje anders dan in islam en hindoeisme, maar misschien toch hogere evolutie, een superieur blank ras met een superieure hoeren cultuur, kijk naar Frontaal Naakt, zo geavanceerd he, die hi tech blanke super grote kutjes die Peter hier vertoont. Ja deze blanke aapjes zijn geevolueerd, hun hoofd is groter dus hun hersenen zijn groter geworden, en hun witte penis is langer nu dan duizend jaar geleden, en ze zijn de rijkste blanke aapjes in EU.

gun elke aapsoort een heilig huisje dan komt er wereldvrede.

Voor Wieroe is zijn luie, warme mandje zijn heilige huisje als hindoe kat, kom ook bidden met hem he, en eet wat duitse kattenbrokje dan met originele smaakjes uit 1940.

Dewanand

op 01 08 2013 at 10:35 schreef Pyt van der Galiën:

@Boer

De Hadj is een religieuze plicht voor elke moslim. De enige uitzonderingen zijn ziekte of onvoldoende financiële middelen. Volstrekt zinloos op te roepen tot een boycot. Zelfs een moslim die het reactionaire bewind in SA verfoeit, zal de Hadj moeten maken.

Het bewind in SA wordt gesteund door de VS, want kritiekloze bondgenoot. In de woorden van de Brookings Institution: “since American interests are so intimately tied to the House of Saud, the US does not have the choice of distancing the United States from it in an effort to get on the right side of history.”

Je wilt het bewind van de reactionaire theocraten in SA omverwerpen? Oefen druk uit op Westerse regeringen en steun oppositiebewegingen. Heel wat zinniger dan oproepen de Hadj niet meer te maken.

op 01 08 2013 at 15:53 schreef Sasha Berkman:

Wat Pyt zegt: het SA koningshuis heeft ontzettend goede banden met westerse grootmachten.

http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Bush,_House_of_Saud

op 01 08 2013 at 23:23 schreef babs:

Pyt, iemand kan toch ziek zijn van dat bewind daar. Ook kunnen mensen besluiten hun tripje een jaar of wat later te doen. Een boycot is gewoon wei degelijk een goed plan.

Niet dat ik er in geloof dat het ervan gaat komen ofzo, maar dat ligt toch echt gewoon aan individuele moslim die alles maar weer accepteren.

op 02 08 2013 at 08:56 schreef dewanand:

namaste Fnaakters,

Zijn er mensen hier die deze site van Peter, dus Frontaal Naakt nu een heilige website vinden?

Hoe heilig is Frontaal Naakt? Bloot is heilig toch?

Voor Hindoes is bijna alles heilig, vraag het maar na, elk van de 340 miljoen koeien in India is heilig en elke ochtend krijgen ze dus een tedere tongzoen van elke gelovige Hindoeman die passeert, dus zo zie je hoe Hindoeisme een geloof is van ware koeienliefde.

Welke site op aarde is heilig nu?

kijk naar deze intellectuele jihad site van moslim fundamentalisten is best leuk, en het digitale mekka op internet als je arabisch kent, er is ook een engelse versie:

http://www.alukah.net/

De intellectuele jihad met taqqiya erbij is leuk eigenlijk, en ik wil het verder onderzoeken om de aapjes op aarde beter te begrijpen. Islam is gewoon een heel normaal mensapen geloof, net als hindoeisme, christendom, jodendom enz dus mensenwerk, zo simpel zie ik het.

Wie geeft mij gelijk?

dewanand

op 02 08 2013 at 10:13 schreef Lorenz:

Ik kan een religie niet scheiden van de gelovigen. Gelovigen zijn er natuurlijk wel in vele soorten en maten.
Maar hoe kun je een religie serieuzer nemen dan wat de gelovigen er zelf van maken en mee doen in relatie tot zichzelf, hun naasten, andere gelovigen en anders-gelovigen? De islam als geheel geeft momenteel een hoop gedoe voor zowel gevolgen als anders-gelovigen. Met dank aan de vele moslims die niet vanuit liefde maar angst leven. Je mag je best afvragen waarom hun religie hen geen liefdevoller mens maakt. Het antwoord is niet zomaar te geven.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS