Home » Archief » Naakt of niqaab?


[15.01.2012]

Naakt of niqaab?

witbalkGet Microsoft Silverlight
witbalk

Wat gaat de Arabische Lente de Arabische vrouw brengen? Moet ze zich straks hullen in een niqaab of krijgt ze de zeggenschap over haar eigen lichaam?

“Wat is er zo verschrikkelijk aan een vrouwenlichaam? Waarom worden alle problemen genegeerd en is er altijd die focus op de eer van de vrouw?” aldus Hassnae Bouazza in het televisieprogramma Z.O.Z., waarin ze samen met Laila al-Zwaini, Kaouthar Darmoni en Anil Ramdas discussieert.

Darmoni maakt zich ernstig zorgen dat het Tunesische secularisme zal plaatsmaken voor een islamitische theocratie, Hassnae en Al-Zwaini denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. “Die vrouwen met hooddoek en niqaab eisen óók hun rechten op”.

Met een speciale gastrol voor Uw Favoriete Fundamentalistisch-Hedonistische Webmagazine en de drie dappere vrouwen die, uit solidariteit met de Egyptische blogger Aliaah Elmahdy, uit de kleren gingen!

Hassnae Bouazza, 15.01.2012 @ 10:52

[Home]
 

12 Reacties

op 15 01 2012 at 12:15 schreef Rene Koeman:

Mooie, af en toe pittige discussie, ik heb genoten.

Wat mij wel opviel was dat Anil enigszins dommig op een bepaald moment stelde dat democratie en emancipatie niet afzonderlijk kunnen optreden. Dat werd tegen het einde van de uitzending prachtig onderuit gehaald door Laila. Zij stelde dat in Marokko de ontwikkeling stapje voor stapje gaan, waardoor mensen kunnen wennen aan meer democratie, zich kunnen emanciperen. Terwijl in Tunesiè mensen eigenlijk vanuit de dictatuur in het diepe van de democratie worden gegooid en ze door die snelheid zich niet hebben kunnen voorbereiden.

Ik vond dat wel een heel sterk punt van Laila.

op 15 01 2012 at 12:28 schreef ReneR:

Als ik een voorspelling mag doen….de vrijheden voor vrouwen zullen inderdaad in dit soort landen worden ingeperkt. Dit was ook in Iran het geval na de val van de Sjah.

Zover had het niet hoeven komen; als die verdreven regimes meer oog hadden voor hun volk in plaats van voor het geld wat ze kregen voor hun olie of de vriendschappelijke banden met de amerikanen. Mensen daar zien een vlucht in die reliegie als de enige mogelijke uitweg met alle nadelige gevolgen vandien.

op 15 01 2012 at 13:54 schreef Kees:

Laila al-Zwain: “Vrouwen kunnen emanciperen binnen de Islam door zelf de koran te gaan lezen.” LOL, daar kunnen ze dan lezen dat ze zich vooral geen enkele illusie op dat vlak moeten maken.

op 15 01 2012 at 17:21 schreef Jon:

Vind het in ieder geval mooi dat Hassnae positief is en vertrouwen uitspreekt. Of het terecht is weet ik niet, maar het is prettig om te zien en te merken.

op 15 01 2012 at 19:50 schreef G!:

Kees, je kunt er om lachen of het proberen te bagatalliseren door denigrerende opmerkingen te maken over de aard van de islam, maar daarmee doe je niks af aan het feit dat ’t wèl een vorm van emancipatie is. Op dit moment zijn vrouwen afhankelijk van mannen als het gaat om een interpretatie van de Koran/islam en het zou goed zijn als ze dat niet zijn. Zelfde princiepe als ten tijde van Maarten Luther.

op 16 01 2012 at 08:16 schreef Mart:

Haha. Een anoniem schlemieltje met een oer-Hollands pseudoniem gaat een moslima eens uitleggen hoe haar geloof in elkaar zit.

op 16 01 2012 at 17:46 schreef Gnaues:

Dus hasna is moslim…pfffff

op 16 01 2012 at 21:18 schreef MNb:

“Zelfde princiepe als ten tijde van Maarten Luther.”
Voorzichtig, G! Volgens Lyndal Roper, The holy household: Women and morals in Reformation, Oxford 1989 gingen vrouwen er in hun rechten met de Reformatie alleen maar op achteruit.

Als we het gaan hebben over vrouwenrechten in de Koran is het altijd handig de bron erbij te nemen:

http://skepticsannotatedbible.com/quran/says_about/womens_rights.html

Dat hoeven Hassnae’s opvattingen niet te zijn – of die van mijn vriendin – maar het lijkt mij dat Kees een punt heeft. Laat ik het zo formuleren. Ik wil graag weten hoe Al-Zwain denkt op basis van deze teksten te emanciperen.

op 17 01 2012 at 13:26 schreef leo schmit:

Mnb, dat is precies wat G! zegt. Vrouwen nu afhankelijk van mannen bij interpretatie van de Koran net als toen van mannen bij de interpretatie van de Bijbel.

Of dat waar is is een andere vraag, een die Hassnae stelt.

Misschien moeten we het woord emancipatie eens onder de loep nemen.

In de discussie bij Ramdas wordt al aangegeven dat de mate van emancipatie verschilt voor hoger en lager opgeleide vrouwen, misschien ook voor rijke en minder rijke vrouwen.

Hier wordt vaak gedacht dat secularisatie tot emancipatie leidt, maar is dat zo? Misschien was het wel urbanisatie, of industrialisatie, of gewoon toegenomen welvaart, onderwijs, etc., wie zal het zeggen?

op 18 01 2012 at 18:45 schreef dewanand:

namaste radicale FNers en peter,

mbt emancipatie, islam en westerse democratie:

In de islam staat de baarfunctie zonder seksueel genot van vrouwen centraal. De vrouw moet baren, dienen, niet genieten, zwijgen en gehoorzamen. Concept van doekje op, verstand op nul, benen wijd en ogen en mond ook dicht.

In de liberale WEsterse staten is er welvaart en individuele rechten zijn belangrijker. Verder is er recht ontstaan op privacy voor meiden (met wie ik uitnaai is mijn zaak) en sociale controle is weg door de anonimiteit en vernietiging van familie banden en controle van familie. Meiden zijn vrij en mogen bandeloos genieten van alles wat Allah verboden heeft in de Koran. Baren is geen plicht meer voor meiden in het Westen en hierom is er nu zoveel ontgroening en vergrijzing.

Twee ideologieen die niet verenigbaar zijn en tot grote conflikten leiden. Maar er is een schemerwereld tussen deze twee en dat is de felle en fatale vrijheidsoorlog van meiden in islamitische gemeenschappen. Moslimmeiden en Hindoemeiden vechten voor hun vrije seksuele rechten en raken in konflikt met zichzelf, hun familie en hun etnische groep. Echt een strijd op leven en dood en velen plegen zelfmoord.

op 19 01 2012 at 22:28 schreef Youssef:

Dewanand,
Jij poneert hier een schijnbare eigen wetenschap ” In de islam staat……..ogen en mond dicht”. Waar haal jij deze wijsheid vandaan. Waarschijnlijk uit je dikke duim. Daarna stel jij vast dat “die twee ideologieën” niet verenigbaar zijn en tot conflicten leiden….etc. en dat allemaal omdat vrouwen de
” ultieme wens” hebben zich naakt te vertonen? Flikker toch op man. Dat is pas denigrerend voor vrouwen.

op 17 02 2012 at 13:01 schreef Naakt of niqaab? | Latest Information:

[…] Naakt of niqaab? […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS