Home » Archief » Nederlandse journalisten haten Merkel


[24.09.2017]

Nederlandse journalisten haten Merkel

Hassnae Bouazza


Setsuko Hara in A Woman in the Typhoon Area (Hideo Oba, 1948). Source: Lipstick Trouble

Als het vandaag een beetje meezit, wordt de enige grote leider met een rechte rug en waardige principes herkozen als premier van Duitsland. Angela Merkel heeft zich de laatste jaren ontpopt als een baken van gezond verstand en strijdvaardigheid. Anders dan onze politici hier, die allemaal meegaan in het xenofobe sentiment, heeft zij steeds haar standpunten en beleid verdedigd en zich niet mee laten slepen door het populistische en revisionistische gif dat overal de monsterlijke kop heeft opgestoken.

Tot groot verdriet van de Nederlandse journalisten en correspondenten, overigens; die hebben hun stinkende best gedaan Angela Merkel weg te zetten als verliezer en de extreem-rechtse partijen, waaronder de nazisten van de AfD, als ‘bezorgde burgers’. Vorige week zag ik deze tweet van een meneer die het niet vond kunnen dat een Duitse journalist het advies gaf niet op de AfD te stemmen.

Islamisering

Hilarisch, toch. Reportages en politieke interviews op de Nederlandse televisie druipen zozeer van de bewondering voor extreem-rechts dat ze niet zouden misstaan als politieke campagnefilmpjes. Nederlandse journalisten hebben de afgelopen maanden non-stop campagne gevoerd tegen Merkel, maar gelukkig voor de Duitsers hebben Nederlandse journalisten nul invloed op de uitkomst. Gelukkig voor de Duitsers hebben ze journalisten die zich wél uitspreken tegen de onbeschaamde terugkeer van het nazisme in het Duitse parlement. Gelukkig voor de Duitsers hebben ze Merkel die, anders dan al die stoere kerels met hun spierballentaal en grote woorden, níet bang is voor moslims en vluchtelingen. Toen ze eens een vraag kreeg over islamisering en verdrukking christendom, antwoordde ze simpelweg: als je het christendom zo belangrijk vindt, waarom verdiep je je er dan niet in plaats van moslims te verwijten dat ze hechten aan hun geloof.

Voor wie het nog niet snapte: dat daar is je genderneutraliteit. Voorbij zijn de dagen dat mannelijk voor sterk en stoer stond en vrouwelijk voor zacht en afhankelijk. Geen van de bange politici in Europa kan in Merkels schaduw staan. Zij gaat niet voor het makkelijke applaus of snelle zetelwinst, zij gaat voor de lange termijn; zij leidt in plaats van te volgen.

Nazi’s witwassen

En onze journalisten vallen die vrouw aan, omdat ze liever een partij als het AFD aan de macht zien. Een partij die de schandvlek van de Tweede Wereldoorlog wil wegpoetsen, de eigen soldaten in die zwarte periode wil eren en vreemdelingenhaat als kern van de ideologie heeft. Die partij wordt door onze pers verdedigd met het argument dat ze niet nazistisch zijn, want ze zijn ‘democratisch’ en ja, ‘ze hebben toch een punt over de islam’. Dat 93 procent van het Duitse anti-semitisme en het meeste geweld voor rekening van extreem-rechts komt, vermelden ze er niet bij.

Laat het maar aan onze onze pers over nazi’s wit te wassen en op het schild te hijsen. Maar het is heel simpel: wat zeventig jaar geleden is gebeurd, mag nooit vergeten worden. Het is de gruwelijkste les voor de mensheid waartoe vreemdelingenhaat kan leiden. Dat nooit meer.

Nationale schandvlek

Gelukkig wil 85 procent van de Duitsers niks weten van extreem-rechts en hun brutale revisionisme. Meer mensen staan achter Merkel dan de Nederlandse pers doet voorkomen. De Duitsers hebben hun morele en ethische huishouding op orde, nu onze pers nog. Want dat Nederlandse journalisten tegenwoordig een harde piemel krijgen van de nieuwe nazi’s is toch echt onze nationale schandvlek.

Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 24.09.2017 @ 11:03

[Home]
 

13 Reacties

op 24 09 2017 at 11:09 schreef Jan Koert:

Dank je wel.
Perfect omschreven!!

op 24 09 2017 at 12:22 schreef Kees Bruin:

De uitspraak van Merkel, dat mensen die zich zorgen maken over islamisering zich maar eens wat beter moeten gaan verdiepen in het christendom, meer moeten bidden en naar de kerk gaan, is compleet waanzinnig, uiteraard. Het één heeft nl niets met het ander te maken.
Merkel is op afstand de slechtste kanselier die Duitsland sinds de dagen van Adolf heeft gehad. Ze liet op grond van haar persoonlijke christelijke opvattingen meer dan een miljoen illegale immigranten het land in, wat zeer nadelig gaat uitpakken voor Duitsland.
Waarom wordt ze straks weer kanselier? Omdat er niets te kiezen valt voor de Duitsers. De AfD is velen te kras, Schulz en de SPD zijn pudding, dus dan maar weer op Mutti Merkel stemmen. Het is een combinatie van totale inertie, bangheid en zelfbedrog die de Duitsers in haar armen drijft. Ga maar lekker slapen kinderen, Mutti zal het wel regelen. Intussen is Merkel met haar waanzinnige politiek de grootste propagandist voor de opkomst van (extreem)rechts in Duitsland geworden.
Wat Duitsland nodig heeft is een leider (m/v) die de realiteit onder ogen wil zien en de belangen van de Duitse bevolking dient, niet een christenfundamentalistische, linkse tante.

op 24 09 2017 at 13:22 schreef AdL:

Kees Bruin (what’s in a name) probeer de nuance eens vast te houden en buiten de gebaande paden van het bruine denken te formuleren. Het is al 15 jaar hetzelfde gekwaak. Er verandert geen steek und das ist so langweilig! Wat je zou kunnen bedenken is dat Merkel zo voor de hand ligt, omdat links maar geen vuist kan maken en ene Schultz naar voren duwt. Er valt niets te kiezen in Duitsland. Merkel is de enige die karakter toont en de rest bungelt ergens onderaan. Op gedachtegoed valt weliswaar te stemmen, maar de gezichten die erbij horen zijn zo vals als de neten.

op 24 09 2017 at 14:49 schreef Kees Bruin:

@AdL 13:22 Kijk, heldhaftige anonieme reageerder, dat is nou zo typisch van een aantal reageerders op deze site, die mijn familienaam Bruin misbruiken om me weg te zetten als bruinhemd en me beschuldigen van “bruin denken” etc. Een familienaam is iets waar je mee geboren wordt, net als bijv. je huidskleur of het feit dat je blank of getint dan wel zwart bent. Iemand daarom belachelijk proberen te maken is racisme, en iemand belachelijk proberen te maken vanwege zijn naam is op precies hetzelfde kwalijke mechanisme gebaseerd.
Merkel toont inderdaad ‘karakter’, maar het is een fout karakter, het is de houding van een totalitaire tante, die meent dat zij weet wat goed is voor het Duitse volk, omdat ze zich verbeeldt dat ze Gods werk doet. Dat is religieuze flauwekul en gebrek aan realisme. Enfin, ze wordt door de domme Duitsers nog bevestigd in haar tropenkolder ook.

op 24 09 2017 at 16:46 schreef AdL:

Tjonge jonge wat een eloquente reactie Bruin. Je toon is te hoog en schril bovendien. Gewend om boven het kroeggedruis uit te komen. Je heet Bruin en hebt bruine sympathieën. Wat is daar mis mee in jouw vocabulaire? Je reageert er nogal gestoken op en dat zint je niet, tot zover is dat wel duidelijk. Om op Merkel terug te komen. In heel Duitsland is er niemand die haar kan vervangen en dat is niet erg geruststellend inderdaad. Ook niet als jij Duitsers voor oliedom houdt. Wie moet het dan gaan doen hè? Iedere andere oliedomme Duitser gaat er geheid met zijn tropenkolder een zooitje van maken. Niet dan Bruin?

op 24 09 2017 at 17:00 schreef Chakir:

Gelukkig is Rutte (weetjewel, die vh “juiste” populisme) een beetje bang van Merkel, zeker nu de brutale Britten voor lul staan. Op onze eigen baken van gezond verstand en strijdvaardigheid moeten we vrees ik nog heel lang wachten.

op 24 09 2017 at 20:41 schreef Chris:

Peter, wat AdL doet, is toch gewoon trollen. Kees Bruin legt iets uit en daar kan je het mee eens zijn of niet, maar je plaatst het wel. De willekeur in het toelaten van reacties is uiteraard je recht, want jouw site, maar het wordt soms een beetje een schilderij die je in een bepaalde richting stuurt, qua kleur en vorm.
Verder uiteraard weer een prima stuk van Bouazza, behalve dat ik toch vind dat je het de soldaten van een bepaald regime niet kwalijk kan nemen dat ze de technologie van dat land ten volste benutten om de orders uit te voeren van hun generaals. Hou me ten goede, ik ben pacifist, maar dat de hele wereld over die uitspraken van AfD valt is vreemd. Uncle Sam’s men doen ook gewoon wat opgedragen wordt.

op 24 09 2017 at 22:46 schreef Sasha Berkman:

Ik vond de vraag van Adl over wie het dan wel moet doen in plaats van Merkel wel een goeie.

op 24 09 2017 at 23:19 schreef Bertje Knor:

Kees Bruin

Je kwaakt bullshit je gooit wat willekeurige aannames de ruimte in zonder vorm van onderbouwing en claimd dit als de waarheid.

Vertel eens Kees hou pakt het slecht uit die 1 miljoen vluchtelingen ! Welke nadelen dan ….
En het slappe gelul dat de Duitsers geen keuze zouden hebben: menneer de Bruin ze kunnen kiezen uit tientallen partijen voor elk wat wils.
En dan dat domme geneuzel dat Frau Merkel verantwoordelijk zou zijn voor de opkomst van extreem rechts of zoals je het zelf verwoord de propagandist.
Aantoonbare klinklare bullshit ………check maar ff op nazi’s en neonazi’s e.d. na de tweede wereldoorlog zoek maar ff op het web and be amazed…..

En eh he psst Bruin die sterke leider die jij voor ogen hebt heeft die misschien een zwart blok snorretje ….

Woon zelf alweer een lange tijd in Duitsland en moest in het begin erg wennen aan de christelijke signatuur van dit land maar liever woon ik in een land met een christelijke signatuur waar elke burger gelijk is dan in het Nederland waar ook iedere burger gelijk is zolang je maar geen kut hebt of een neger bent of een doekje op je kop draagt

op 25 09 2017 at 04:25 schreef Wout Lexmond:

Nee Chris. Kees Bruin negeert keer op keer de feiten die hem worden voorgeschoteld en blijft koppig zijn slecht onderbouwde mening verkondigen. DAT is trollen.

Hier enkele van zijn achterlijke beweringen:

[De uitspraak van Merkel, dat mensen die zich zorgen maken over islamisering zich maar eens wat beter moeten gaan verdiepen in het christendom, meer moeten bidden en naar de kerk gaan, is compleet waanzinnig, uiteraard. Het één heeft nl niets met het ander te maken.]

Hassnae geeft juist aan dat de boze burgers verdrukking van het christendom in verband brengen met islamisering. Als Kees consequent zou zijn, dan zou hij juist die boze burgers als ‘waanzinning’ bestempelen.

[Ze liet … meer dan een miljoen illegale immigranten het land in, wat zeer nadelig gaat uitpakken voor Duitsland.]

Kees onderbouwt op geen enkele wijze waarom het zeer nadelig gaat uitpakken voor Duitsland. Hij legt dus, in tegenstelling tot wat jij beweert, helemaal niets uit.

[Intussen is Merkel … de grootste propagandist voor de opkomst van (extreem)rechts in Duitsland geworden.]

Hier maakt hij dezelfde denkfout als mensen die GL verweten “geen verantwoordelijkheid te willen nemen”.

op 25 09 2017 at 08:36 schreef babs:

Bij Kees Bruin moet ik altijd denken aan drummer Neil Whiteman. Real name, can’t make it up.
https://www.youtube.com/watch?v=NFEeS2OXpoI
Vanaf 2:00

op 25 09 2017 at 08:48 schreef Martin Van Winkel:

Een Afd in Berlijn gekozen.Hier wordt men niet vrolijk van.Was het niet Hegel die zei,de mens leert van de geschiedenis dat het niets leert.

op 26 09 2017 at 10:42 schreef Martijn:

Nou ja, babs, de witte man wordt op de Nederlandse tv ook altijd perfect gerepresenteerd door Paul Witteman, can’t make it up. :)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS