Home » Archief » Normale mensen gruwen van Kees van der Staaij


[26.08.2023]

Normale mensen gruwen van Kees van der Staaij

Peter Breedveld

SGP-leider Kees van der Staaij vertrekt uit de Kamer. En als je wilt zien hoe groot de kloof is tussen pers en publiek, moet je de journalisten zien treuren. “Iedereen loopt met Kees van der Staaij weg”, aldus de NOS. “Met het vertrek van Kees van der Staaij verliest het parlement een schat aan ervaring en gezag”, huilt de NRC. Hoogleraar Wim Voermans gaat ‘m missen, Rutte trouwens ook.

De SGP, voor de doodstraf, voor een theocratie, vrouwen horen het achter het aanrecht, wat deze partij betreft. “Staat met de rug naar de samenleving toe”, zouden ze hebben geschreven als het een moslimpartij was. En als ze in een milde bui waren, want “gevaar voor de samenleving” en “roei het uit met wortel en tak” ligt eigenlijk meer voor de hand. Maar het zijn van die onverstoorbare gereformeerden, met van die gereformeerdengrapjes waar journalisten zo gek op zijn. Piet Hein Donner kon daardoor ook geen kwaad bij ze doen. En Kees van der Staaij kent het hele staatsrecht uit zijn hoofd. Als je de regeltjes kent, nou, dan glijden ze in Den Haag van hun stoel van geilheid.

Maakt niet uit dat de SGP Nederland terug wil naar de tijd van voor de Verlichting, dat vrouwen er nog steeds geen publieke functie mogen vervullen, wat gekmakend achterlijk is, en dat ze Wilders daar qua islamofobie naar de kroon steken. Schalkse kwinkslagen, dus we houden van Kees van der Staaij. En nooit een onvertogen woord, alles in het nette, altijd.

Toon en woordkeuze

Politiek NRC-redacteur Tom-Jan Meeus is er niet hypocriet over: er is niet zoveel verschil tussen de standpunten van Kees van der Staaij en die van extreemrechts, tweet hij. “Maar op extreemrechts kozen ze bijna allemaal voor de grote mond en de overdrijving. En je hebt niet het idee dat ze ervan geleerd hebben.”

En daarmee wordt expliciet wat ik altijd heb gezegd: de Binnenhof-watchers hebben geen moeite met de standpunten van de PVV en de rest van Domrechts. Het racisme, de islamofobie, de xenofobie, het benepen nationalisme, geen enkel punt. Het gaat om de tóón, en de woordkeuze. Wilders heeft altijd zo’n grote mond, Baudet moet altijd zo overdríjven. Kijk naar Kees van der Staaij: net zo islamofoob, net zo xenofoob, maar iedereen loopt met hem weg, vanwege zijn beschááfdheid. Intussen stemt hij vóór een verbod op het gebruik van de term “tot slaaf gemaakte”, een racistische treitermotie van Joost Eerdmans, vóór een onderzoek naar het opzeggen van het VN-vluchtelingenverdrag (net als Pieter Omtzigt, trouwens) dient de SGP een motie in tegen het recht van clubs als Urgenda om tegen de staat te procederen. De SGP staat voor hardvochtigheid, racisme en het versnellen van de Eindtijd. Had ik al gezegd dat de partij voor de doodstraf is? De fucking doodstraf! Hoe knots is dat?! LHBTI-haters zijn het trouwens ook, want je mag mensen natuurlijk niet in elkaar slaan, maar “seksualiteit thuis hoort in de relatie tussen man en vrouw. Het huwelijk is een exclusieve verbintenis van man en vrouw.”

Beschaafd haten

Beschaafdheid is geen naastenliefde, geen barmhartigheid of tolerantie. Beschaafdheid is nette kleren aan en altijd op beheerste toon, met een scheiding in je haar. Je kunt keurig moslims haten zonder ze met overslaande stem voor hyena’s uit achterlijke zandbaklanden uit te schelden.

Natuurlijk loopt niet iedereen met Kees van der Staaij weg. Moslims lopen niet met hem weg, ik denk dat er heel wat vrouwen zijn die niet begrijpen hoe je de standpunten van de SGP als een “verschil van mening” kunt beschouwen, dat verder niet in de weg hoeft te staan van vriendschappelijke betrekkingen met schalkse grapjes. Veruit de meeste mensen stemmen geen SGP, hoezo zien NRC en de NOS niet dat het ze geen reet kan schelen dat Van der Staaij vertrekt?

Hysterische tirades

De wereldvreemdheid van zo’n Meeus, die niet begrijpt waarom extreemrechts niet van Van der Staaij heeft geleerd. Wilders heeft 17 zetels, Baudet had er ook een heleboel, totdat hij coronawappie werd, BBB ging de Kamer veroveren totdat Pieter Omtzigt met zijn partij kwam. De SGP heeft drie zetels. Waarom zou Wilders willen leren van Kees van der Staaij? Om jou een goed gevoel te geven?

Wilders gaat zijn toon nooit aanpassen, want hij wil niet de officiële lieveling worden van de vaderlandse pers. Hij wil versmaad worden door de elite, hij wil buitenstaander blijven. Regeren zal hij alleen als hij een absolute meerderheid krijgt. Met zijn hysterische tirades trekt hij het volk aan, en dat zal hij blijven doen. Nu is het even betoverd door Pieter Omtzigt, maar je ziet nu al dat iedereen een goed heenkomen zoekt zodra Omtzigt begint over dubbele heffingskorting en kindgebonden budget. Begint ie weer te nerden!

Carolines verwelken, Omtzigts vergaan, maar de PVV zal altijd blijven bestaan.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland.

 

 

Become a Patron!

Peter Breedveld, 26.08.2023 @ 16:16

[Home]
 

1 Reactie

op 26 08 2023 at 16:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS