Home » Archief » Not all boomers, maar wel verdomde vaak een boomer


[14.04.2022]

Not all boomers, maar wel verdomde vaak een boomer

Peter Breedveld

Mijn dochter werd aangereden door een boomer in een scootmobiel, die een onbeschoft armgebaar naar haar maakte en gewoon doorreed. Ze hield er een lange, diepe snee in haar kuit aan over. Nadat ik de wond had ontsmet en er een pleister op had gedaan, heb ik er bij haar op aangedrongen de dokter te bellen. Die liet haar een foto van de snee sturen en zei dat de schade meeviel, dat ze het maar even moest aankijken.

Ze had pijn, maar was vooral hevig verontwaardigd over de botte horkerigheid van de boomer in de scootmobiel, die haar nota bene had aangereden terwijl ze stilstond. Ikzelf zag andermaal mijn vooroordelen over boomers bevestigd. Dus ik tweette iets over de boomer die mijn dochter verwondde, noemde hem een stuk dorhout en ik zei dat scootmobielers een gevaar op de weg zijn, die vooral in mijn woonplaats een ware plaag vormen.

En al gauw was het verontwaardigde gejank weer niet van de lucht. Want ik generaliseerde en rekende een hele groep het wangedrag van één hork aan en het was schandalig en wie het woord “boomer” zou vervangen door “moslim” of “jood”, nou, die zag meteen wat voor vlees die met mij in de kuip had. Zulke stigmatiseringen, daar was in de hele geschiedenis nog nooit iets goeds van gekomen.

Groteske smakeloosheid

Boomers die zichzelf vergelijken met de Joden in de Tweede Wereldoorlog, ik trok dat tijdens de corona ook al erg slecht. Als meest bevoorrechte generatie ooit past wat minder hysterisch zelfmedelijden en groteske smakeloosheid. En goed beschouwd generaliseerde ik niet, ik zei dat de asociale scootmobieler een boomer was en dat scootmobielers een gevaar op de weg vormen.

Keiharde feiten. Scootmobielers rijden niet alleen in Rijswijk mensen van hun sokken, zoals ik meerdere malen met eigen ogen heb gezien, ze vormen overal in Nederland een serieuze bedreiging. In Dordrecht, bijvoorbeeld, heeft een winkelcentrum maatregelen moeten nemen omdat sjezende scootmobielers “voetgangers de schrik op het lijf jagen” en voortdurend ongelukken veroorzaken. “Een winkelruit is gesneuveld na een scootmobielbotsing, een papegaaienkooi werd vernield en ook de toegangsdeuren zijn al enkele keren aan diggelen gegaan”, meldt de website Dordrecht.net.

Terreur door scootmobielers

In Zoetermeer wordt zelfs gesproken van een terreur door scootmobielers. Het Algemeen Dagblad noteert voetgangers die opzij moeten springen voor scootmobielers, een kind dat bijna werd geschept en scootmobielers die het fietspad als een racebaan gebruiken. “Ik zie weleens dat er op het pleintje een groepje met scootmobielen rondhangt. Ze vervelen zich waarschijnlijk thuis en veroorzaken hier overlast”, vertelt een winkelier.

Sapperdeflap! Het is nog veel erger dan ik dacht. Ze vervelen zich, dus gaan ze maar klieren in het winkelcentrum. “Gewoon hardcore rapmuziek spelen, dan weten ze niet hoe snel ze daar weg moeten komen”, opperde iemand (een boomer, er zijn er die wél zelfspot hebben) op Twitter. Als dit over hangjongeren was gegaan, waren er al straffe maatregelen genomen, maar ten aanzien van scootmobielende boomers is het oordeel milder. “Eén persoon rijdt regelmatig te hard in onze supermarkt, maar die spreken we erop aan”, zegt de assistent-managerr van de Jumbo tegen het AD, en nou komt het: “Wij krijgen nooit een grote mond terug.”

Dus deze persoon blijft volharden in zijn asociale en gevaarlijke gedrag, en je moet er niet aan denken wat er gebeurt als hij of zij een klein kind raakt, maar het is goed, jongens, want hij of zij heeft nooit een grote mond.

Boomerste citaat in het stuk: “Als er iemand rekening houdt met anderen, ben ik het wel.” Je weet meteen dat deze scootmobieler de ergste van het hele stel is.

Asociale eikels

In Loosduinen schijnt het ook raak te zijn en ongetwijfeld op vele andere plekken in Nederland ook, en ik zou scootmobielers geen plaag mogen noemen? Zoveel scrupules zie ik nou nooit als het over scooterrijders gaat, maar jongeren, zagen we ook tijdens de coronacrisis, zijn free game. Ik bedoel, neem een gemiddeld krantenartikel van tussen maart 2020 en januari 2022 en verander dán het woord “jongeren” in “Joden”, moet je zien wat je dán krijgt.

Luister, boomers, sommige van mijn beste vrienden zijn boomers en Bowie, Lou Reed en Iggy Pop, mijn heilige drie-eenheid, zijn boomers. Maar bij de gouden staf van Amaterasu, de asociale eikels die tijdens de corona, met hun mondkapje onder hun neus, constant in mijn nek stonden te hijgen bij de zuivelafdeling en welke afdeling dan ook, omdat ze er altijd bij moeten en geen zin hebben te wachten of iemand anders de ruimte te laten, waren ook elke keer weer boomers. En op Twitter zag je ze dan jongeren weer de schuld geven.

Not all boomers, maar wel bijna altijd een boomer. Die de weg verspert, die onbedaarlijk hoestend aerosolen zit te verspreiden in restaurants en het OV, die eerst wil, die d’r bij moet, die d’r langs moet, die niets van zijn riante pensioen wil inleveren maar wel solidariteit van de generaties na hem eist, omdat ie “het land heeft opgebouwd”. Yeah rrrright, vandaar die voortdurende afbraak van de sociale rechtsstaat en de aanstaande apocalyps door klimaatverwarming.

Beetje minder grote bakkes, scheelt weer CO2-uitstoot.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 14.04.2022 @ 16:16

[Home]
 

1 Reactie

op 14 04 2022 at 16:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS