Home » Archief » NSB-vlag


[28.09.2013]

NSB-vlag

Peter Breedveld

namio12
Illustratie: Namio Harukawa

De kracht van symbolen. Al jarenlang woedt vanuit de PVV een offensief tegen moslims en ‘niet-Westerse allochtonen’. Moslims worden weggezet als bedreiging, als nieuwe nazi’s, ‘islamofascisten’, PVV’ers hebben een complottheorie omarmd die sterk doet denken aan de Protocollen van Zion: de ‘olie voor islamisering’-theorie, moslims worden uitgescholden voor horizonvervuiling, kinderverkrachters en PVV-Kamerlid Fleur Agema beweert dat Marokkanen antisemitisme en homofobie in Nederland hebben geïntroduceerd. PVV-fans roepen op moslims te deporteren, ze te verdelgen als mosliminsecten. Vooraanstaande PVV’ers, waaronder Geert Wilders, promoten het YouTube-kanaal van een gek die al is veroordeeld voor het bedreigen van de kinderen van Femke Halsema, en die beweert dat de Nazi’s alleen criminele Joden vervolgden en naar het ‘land van herkomst’ brachten, ‘precies zoals de PVV met islamtuig wil doen‘.

Allemaal erg genoeg, zou je denken, maar die bagger heeft niet kunnen verhinderen dat de PVV salonfähig is geworden en door onze premier wordt gezien als een ‘normale partij‘. Zelfs de banden met antisemitische partijen als het Front National en het Vlaams Belang deden geen afbreuk aan het respectabele imago van de PVV.

Abject gedachtegoed

Maar zie, er wordt op een PVV-bijeenkomst met NSB-vlaggen gezwaaid, de Hitlergroet wordt gebracht en er worden zowaar wat mensen wakker. Het CIDI roept Wilders op afstand te nemen ‘van deze groepen die een abject gedachtegoed vertegenwoordigen’. Nu lijkt het wel net of het CIDI, waarvan de directeur in haar Twitterbio heeft staan dat ze tegen alle vormen van discriminatie is, het gedachtegoed van de PVV zelf niet abject vindt, maar laten we niet gaan kniesoren. Mooi dat het CIDI zich eindelijk laat horen.

Ik moet bekennen dat ik even gedacht heb dat de Hitlergroetende, met NSB-vlaggen zwaaiende neonazi’s agent provocateurs waren, want wie de PVV echt een warm hart toedraagt, kan toch wel nagaan dat je haar onherstelbare schade toebrengt door openlijk met het nazisme te flirten, maar die NSB-vlag blijkt ook te worden gedragen door PVV-Kamerleden zelf, in het parlement! In het hart van de democratie!1

Zulke extreme domheid begrijp ik niet, zeker niet van een intelligente man als Martin Bosma. Als je als partij al voortdurend met de NSB wordt vergeleken vanwege je gedachtegoed en je symboliek, dan zorg je toch dat elke mogelijke verwijzing naar nazi’s of de NSB te allen tijde wordt vermeden? Dan ga je toch geen vlag op je revers prikken die door de NSB werd vereerd?

Morsige racistenbende

De PVV had zo’n mooie partij kunnen zijn. Een partij die echt pal staat voor de vrije meningsuiting en die een streep trekt: we gaan géén concessies doen om het gevoelige moslims naar de zin te maken. We censureren geen oraties, verbieden geen cartoons en beschermen onze satirici en politiek incorrecte politici. “Ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten”, zoals de antisemiet Voltaire schijnt te hebben gezegd.

Maar nee, het is een morsige racistenbende geworden, de grootste vijand van de open democratie sinds, nou ja, sinds de NSB. Een groep PVV’ers is een petitie gestart om Alexander Pechtold ‘veroordeeld te krijgen’ omdat-ie het tijdens de Algemene Beschouwingen gewaagd had Wilders te vragen naar zijn Nazi-aanhang. Elke dag janken dat moslims onze democratische rechtsstaat niet respecteren en dan zelf opzichtig je reet afvegen met de democratische rechtsprincipes. Mag ik dit ‘Domrechts’ noemen? Of vindt iemand dit intelligent?

Moordaanslag op Wilders

Intussen lult heel Domrechts Nederland zich de blaren op de tong om de aanwezigheid van Nazi’s op een PVV-feestje te bagatelliseren, vergoeilijken of zelfs te ontkennen. Had een Marokkaan eens moeten doen, de Hitlergroet brengen. Moslims mogen niet eens met een islamvlag zwaaien. Toen een halfjaar geleden een paar Turkse pubers antisemitische uitspraken deden op televisie, was dat voor diezelfde Domrechtse recht-wat-krom-is-lullers hét zoveelste bewijs dat alle moslims Nazi’s zijn. De man die het virulente antisemitisme onder Turkse jongeren aan het licht bracht, haalde zich er de toorn van de Turkse gemeenschap op de hals. Schande! Brulde iedereen.

Pechtold haalt zich nu de woede van de PVV’ers op de hals omdat hij een vraag stelt over antisemieten onder de PVV-aanhang. Daarmee lokt hij volgens Fleur Agema een moordaanslag op Wilders uit. Zal daar nu ook schande van worden gesproken?

Neuh. Het ene antisemitisme is immers het andere niet.

1. De eerste PVV’er die de NSB-vlag op het Binnenhof introduceerde, was trouwens Wim Kortenoeven, voormalig medewerker van het CIDI en bestrijder van Joodse zelfhaters.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 28.09.2013 @ 10:53

[Home]
 

42 Reacties

op 28 09 2013 at 11:51 schreef Max Goedblick:

Het clubje dat die petitie is gestart tegen Pechtold is het online netwerk “Zwaankleefmaaraan”, een initiatief van de rechtsrabiate website “Burgerjournalisten”. http://tinyurl.com/n2dvuyk

Deze groep associeert zich trots met een van de meest racistische partijen op deze wereld, de obscure “Afrikaner Volksparty”, die in hun beginselverklaring heeft staan:
“Ons verwerp die Grondwet van hierdie bestel wat ’n oorlogsverklaring teen ons volk is; & Ons verklaar dat enigeen wat hierdie Grondwet onderskryf in vyandskap met ons volk verkeer.”

STIGTING SWAAN-KLEEF-MAAR-AAN: “ONS FOKUS OP EIE IDENTITEIT, VRYHEID EN SOEWEREINITEIT”. http://tinyurl.com/l76dd9j

op 28 09 2013 at 12:19 schreef Niels:

Een petitie om een volksvertegenwoordiger veroordeeld te krijgen die in het parlement vragen stelt over feitelijke, verifieerbare voorvallen, dat is niet dom, dat is op het niveau van een amoebe.

op 28 09 2013 at 12:52 schreef Rob:

Niels, het is totalitair en antidemocratisch. Geen discussies aangaan, geen argumenten aandragen, maar altijd meteen de persoonlijke aanval kiezen.
Voor inspiratie hebben ze naar films van processen van Roland Freisler gekeken. Alleen het woest schreeuwen moet Wilders nog onder de knie krijgen; het “schäbiger Lump” van de nazirechter is goed te vertalen met “miezerig mannetje”.

op 28 09 2013 at 12:56 schreef Sasha Berkman:

“Morsige racistenbende” Mooi gezegt Peter!

op 28 09 2013 at 13:44 schreef Joris:

De PVV stort zich op het schrijnende probleem van een volksvertegenwoordiger die aan mensen vraagt om afstand te nemen van het fascisme. De logische volgende stap is dan natuurlijk om ook het brein achter onderstaand citaat veroordeeld te krijgen:

“De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran… Als moslims willen participeren, moeten ze afstand nemen van deze Koran.”

op 28 09 2013 at 13:48 schreef laarmans:

De tegenreactie is al begonnen en wie loopt er voorop? Natuurlijk,Joost Niemoller! Volgens hem is de Hitlergroeter een provocateur van AFA en zijn de andere foto’s gemanipuleerd.Tja,zo gebruikt extreem rechts dezelfde tactieken die ze altijd links in de schoenen schuift.

op 28 09 2013 at 14:17 schreef Edo:

De PVV ging ook al vriendschappelijk naar de FPÖ, en Wilders sprak zijn bewondering uit voor de leider van die partij. Een partij die tamelijk ook openlijk antisemitische statements heeft gedaan. Het is dus uitgesloten dat Wilders oprecht afstand neemt van dit soort gedachtegoed. Pat Condell werd laatst bij zomergasten geprezen door Teeuwen. Condell is iemand die Wilders een held noemt, nadat Wilders al gezegd had dat de koran verboden moest worden, en had gezegd dat moslims met een strafblad weggestuurd moesten. Ook draagt hij de English Defence League een warm hart toe. Het is in principe al vrij duidelijk hoe krankzinnig het gedachtegoed is van Wilders, zijn rabiate idee dat mensen met een ander geloof anders moeten worden behandeld voor de wet is een schending van het meest simpele morele principe wat een mens ongeveer kan hebben (Namelijk dat iedereen gelijk is voor de wet). In 2010 zei Rutte idd dat de PVV een normale partij was, simpelweg omdat hem dat goed uitkwam, dat gelooft hij niet. Ik denk dat hij dat nu niet meer zou zeggen, maar het zegt wel wat over de flexibiliteit van z’n opvattingen.
Dat antisemitisme pas de bel doet rinkelen bij sommige mensen is vrij zorgelijk

op 28 09 2013 at 14:44 schreef Chipo:

De PVV is 1 slecht ding. De rest is zo mogelijk nog erger. Dat alleen Pechthold eindelijk openlijk “iets”zegt, en dan nauwelijks bijval krijgt. Dat inderdaad de PVV salonfähig is geworden, met heel hun smerige gedachtenslecht, en dat dat zelfde gedachtenslecht al door de PVVVD uitgedragen wordt. Je houdt je hart vast voor de volgende verkiezingen.

op 28 09 2013 at 14:56 schreef Brenda van der Veer:

“Ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten”

Het blijft jammer dat ik zo weinig meningen hoor, of lees, die de moeite van het overdenken waard zijn. Vrije meningsuiting is tegenwoordig een synoniem van intimidatie, agressie en gelul in het ins blaue hinein. In het beste geval komt een mening vaak niet verder dan het uitspreken van een ideologische kleur, waarbij de opponent dikwijls voor nazi wordt uitgemaakt. Ene Hartman doet dat zo op DDS: “En dan blijkt dat het gedachtegoed van de Nazi’s zo’n beetje heilig is verklaard: de ‘geneugten’ van de verzorgingsstaat.” Daarmee probeert Hartman te bewijzen dat nazi’s links zijn.

Het probleem hiermee is dat men op den duur gaat geloven dat een totalitair bestuur het beste middel is tegen intimidatie, agressie en gelul in het ins blaue hinein. Daar lig ik dan weer wakker van.

op 28 09 2013 at 15:01 schreef MNb:

“Zulke extreme domheid begrijp ik niet”
Het is geen domheid en zeker geen extreme domheid. Herinner je je de discussies over skinheads met bomberjacks zo’n 20 jaar geleden? Ook toen waren het maar een paar mensen die hun stem verhieven. Het verschil is dat de zogenaamde “zwijgende meerderheid” – Nederlanders zijn goed in zwijgen en wegkijken – er toen nog niets mee te maken wilde hebben. Nu is het normaal.
Let maar op, binnen niet zo lange tijd merkt een PVVer op dat Mussert toch eigenlijk helemaal geen antisemiet was. Dat was hij ook niet tot mei 1940.

“De PVV had zo’n mooie partij kunnen zijn.”
Soms ben je toch ook erg naief – MNb schudt het hoofd.

“het is een morsige racistenbende geworden”
Vanaf het moment dat Wilders uit de VVD stapte was zonneklaar dat hij er een morsige racistenbende van zou maken.

“Mag ik dit ‘Domrechts’ noemen?”
Nee. Rabiaat rechts. Het is namelijk helemaal niet dom. De hielenlikkers laten zien pal achter de Grote Blonde Leider te staan en dat maakt altijd indruk.

Rob heeft het door. Ik kan Erich Fromm’s De Angst voor Vrijheid aanbevelen.

op 28 09 2013 at 16:02 schreef Mario:

@1, Max. Waar blijkt die door jou genoemde associatie uit? En hoeveel ‘bejaarden’ (semi-)actief in de jaren ’70/ ’80 maken deel uit van dat obscure clubje? En nee, ik klik geen URL-shorteners aan. Bewaar die meuk enkel voor twitter.

“Deze groep associeert zich trots met een van de meest racistische partijen op deze wereld, de obscure “Afrikaner Volksparty”, die in hun beginselverklaring heeft staan:
“Ons verwerp die Grondwet van hierdie bestel wat ’n oorlogsverklaring teen ons volk is; & Ons verklaar dat enigeen wat hierdie Grondwet onderskryf in vyandskap met ons volk verkeer.”

Ik begrijp dat ik hier off-topic van de fascistoïde PVV’ers-met-een-NSB-zwaaiende-vlag-demonstranten ga. Maar met een reden.

op 28 09 2013 at 16:19 schreef Pietro:

Prima verwoord, Peter! De PVV is gelukkig nog dom genoeg om in het parlement kleur te bekennen met een nsb-vlag op het revers. Zulke openheid toont de ware gedachtengang achter blonde Geert’s rechtsomkeert. How low can they go?! Zelf zeg ik vaak: de PVV is niet een Partij Van de Vrijheid, maar een Poel Van Verderf.

op 28 09 2013 at 16:56 schreef Niels:

Rob, MNb, ea, ik ben bang, en dan bedoel ik echt báng, dat jullie gelijk hebben. Geen domheid maar strategie.
Mijn reactie hierboven was direct nadat ik de steunbetuigingen had zitten lezen onder de oproep de petitie te tekenen. En daar trekt toch wel een tenekrommende domheid aan je voorbij. Dat is echter slecht het voetvolk wat strategisch ingezet wordt.

op 28 09 2013 at 21:02 schreef Max Goedblick:

@Mario. Als jij te lui bent om die URL’s aan te klkken of zelf op onderzoek te gaan, moet je niet van mij verwachten dat ik tijd en energie ga steken in jou iets uitleggen dat je blijkbaar op voorhand niet wil weten.

op 28 09 2013 at 22:12 schreef Ralph van der Geest:

‘Beseft u het nog steeds niet? Wilders zegt wat Verhagen, Zijlstra, Asscher en de rest denken. Ze doen ook naar wat Wilders zegt, alleen verschilt hun praatje. Ze zijn nog net niet zo ordinair, ook al komen Teeven en Zijlstra al aardig in de buurt’
Dit schreef Arnold J. van der Kluft op http://www.krapuul.nl vandaag over die morsige racistenbende (zeer acurate kwalificatie)en ik citeer het met instemming. Want zo is het gewoon.
En Pechtold? Die heeft er aan meegeholpen dat het fascisme zo opgekomen is in Nederland. Want fascisme volgt gewoon onvermijdelijk uit de neo-liberale horrormaatschappij die hij ook voor staat en die thans ‘participatiesamenleving’ schijnt te heten.

op 29 09 2013 at 08:09 schreef Rosa:

Toen ik een jaar of twaalf was, vertelde mijn (lievelings) tante over de oorlog. Ik vroeg op een gegeven moment,’hoe konden jullie dit laten gebeuren’? Helaas begin ik dit beter te begrijpen, het gaat sluipend als een giftige slang….Nederland moet wakker worden, snel!

op 29 09 2013 at 12:44 schreef Maurice:

GW’s held is Michiel de Ruyter en de PVV verwijst graag naar het Nederland met de welvarendheid van de Gouden eeuw. Men heeft aangegeven dat daar de link ligt met de prinsenvlag. Wat overigens een andere vlag is dan de zwart-rode NSB vlag. Tegenstanders zien in de wederom gebruikte prinsenvlag een NSB verwijzing ondanks de opnieuw uitgesproken ontkenningen. Men ziet wat men wil zien. Wederom gebakkelei over de bekende futiliteiten.

Overigens geven Marokkanen rustig ook de Hitlergroet: http://www.youtube.com/watch?v=ZbSfhwg3yr0 en zijn de lui van de NVU antizionistisch dus geen Wilders aanhangers, eerder SP.: http://www.uitzending.net/gemist/7068/Nederland-3/Sophie_op_3.html

De PVV is een tegenpartij: hoe meer de andere partijen falen, hoe meer de PVV in populariteit stijgt. Als de regering adequate resultaten mocht leveren dan valt die voedingsbodem vanzelf weg.

op 29 09 2013 at 13:06 schreef Peter:

Zo typisch, die reactie van Maurice. Bagatelliseren en ‘hullie doen het ook’. Ik durf te wedden dat je die Marokkaanse Hitlergroet niet hebt gebagatelliseerd, Maurice!

Hier, geschiedenislesje voor je, want die oranjeblanjebleu is wel degelijk een NSB-vlag en tegenwoordig de lievelingsvlag van clubs als Voorpost en zo. Lekker fris!

http://www.krapuul.nl/overig/blog/124679/nederland-verdient-nazivlag/#sthash.78EJHuRF.dpbs

op 29 09 2013 at 13:13 schreef machiel:

Ik geloof idd ook niet dat het domheid is van de PVV. Ik denk dat de PVV steeds beter door heeft dat hun achterban alles best vindt: NSB, Mussert, Nazis, …, alles in de trant van “het is niet helemaal goed te praten maar wel te begrijpen”. Stukje bij beetje gaan ze steeds verder op een hellend vlak, aangemoedigd door hun achterban (en die zijn wel dom) en oogluikend gesteund door de gevestigde media. Je hoeft alleen maar een kijkje op het fortuyn forum (en dat is bij lange na nog niet eens het meest smerige riool) te nemen, om te zien dat hoe extremer PVV wordt, hoe meer aanhang ze zullen krijgen.

op 29 09 2013 at 13:16 schreef Edo:

Maurice, er wordt een symbool gebruikt dat nadat de NSB het heeft gebruikt symbool is gaan staan voor de NSB. Dat weet de PVV. Net zo goed als een swastika ook eerder is gebruikt, maar nu symbool staat voor het Nationaal Socialisme.
Je hebt gelijk dat sommige Marokkanen ook de Hitlergroet geven. Klopt. Dat is kwalijk.
Dit is overigens een actie van de FPO leider die Geert Wilders prijst. http://www.nu.nl/buitenland/2888734/fpo-leider-plaatst-antisemitische-naziprent-facebook.html, de FPO van Haider trouwens. Dat Israel nu gesteund wordt door dezelfde lieden komt omdat zij de agressor zijn in een conflict waar momenteel moslims het slachtoffer van zijn.
Het intense gore hypocriete van dat standpunt is moeilijk om te negeren. Kortom ik spuug spreekwoordelijk op de PVV en mensen als Pat Condell die ze van legitimiteit voorzien. Ze zijn dom/kwaadaardig lui en hun brandstof is haat, waarbij feiten niet nodig zijn.Het gaat nog steeds relatief goed met NL, en een regering heeft nooit een toverstaf om de dingen perfect te maken. En zelfs al doen ze het niet naar behoren, is het volslagen ridicuul om vanwege die reden een partij te stemmen. (Fortuyn distantieerde zich nog van VB, en LPO

op 29 09 2013 at 14:15 schreef Max Goedblick:

De Prinsenvlag is een oorlogsvlag, symbool voor een nieuw Nederland gezuiverd van de vijand. Tijdens de tachtigjarige oorlog was het de vlag van de nieuw te stichten Republiek der Lage Landen nadat de Spanjaard zou zijn verdreven.

Tijdens WOII was de rood/wit/blauwe Nederlandse vlag verboden maar wapperde i.p. daarvan de prinsenvlag op het hoofdkantoor van de NSB als de vlag van het nieuwe van Joden en ander gespuis gezuiverde Nederland onder Nationaal-socialistisch regime.

Extreem rechtse groeperingen zien nu de Prinsenvlag als de nieuwe Nederlandse vlag die in de plaats van rood/wit/blauw moet komen nadat Nederland is gezuiverd van buitenlandse -lees islamitische- invloeden.

Het PVV-kamerlid Martin Bosma suggereerde in 2010 deze vlag als teken voor van de islam “bevrijd gebied” in Nederland te gebruiken.
(Martin Bosma, De Schijn-élite van de valse munters, Prometheus-Bert Bakker, 2010)

op 29 09 2013 at 15:01 schreef Brenda van der Veer:

De democraat beschouwt zijn of haar politieke opponent als iemand die vaak dezelfde problemen wilt oplossen als hij of zij, maar daar de verkeerde methode voor gebruikt. Het ’totalitaire karakter’ is van mening dat de politieke opponent het probleem zelf is. Volgens de gemiddelde aanhanger van de PVV zijn communisten en fascisten loten van dezelfde totalitaire boom. Daardoor wordt de PVVer een reactionaire ‘democraat’ die zijn problemen op een totalitaire manier wilt oplossen.

Sommige columnisten op DDS proberen de aanhangers van de PVV in de richting van de SGP te sturen. De kans dat die aanhangers zich laten verleiden tot een orthodox christelijke vorm van conservatisme acht ik klein. Het probleem met ‘seculier conservatisme’ is dat het zich gemakkelijk in fascistoïde vaarwater begeeft, vaak zonder dat men er erg in heeft. Zoiets is nu aan de gang.

op 29 09 2013 at 15:12 schreef Edo:

@Max Goedblick, poeh das behoorlijk sick.

op 29 09 2013 at 16:16 schreef MNb:

Dat is een rake analyse, Brenda – van Max Goedblick trouwens ook.

op 29 09 2013 at 17:16 schreef laarmans:

De (Watergeuzen) waren de eerste verzetsstrijders van Nederland.De PVV noemt zich ook hoogdravend een verzetspartij. Verzet tegen links, de elite,moslims en andere allochtonen en vooral het kabinet Rutte 2.Daarom is het niet verwonderlijk dat de Prinsen/Geuzenvlag gekoesterd wordt door Wilders en zijn companen.

op 29 09 2013 at 17:19 schreef Bertje:

@ Maurice

Ik ben niet degene die een ander snel dom noemt dat laat ik liever over aan andere op dit blog. ( high mnb)
Maar goed wat een dom, dommer de dom gekwaak van een natte wind is je reactie op 13:13.

Ik doe de Hitler groet maar geef aan dat de link ligt naar de groet van de Romeinen, draag een hakenkruis maar zeg dat het een swastika is, en dat ik toevallig de kleuren rood en zwart gebruik heeft te maken met mijn esthetisch kleur gevoel. En de witte puntmuts is mijn uiting voor mijn liefde naar de smurfen.
Volgens de Mauricen op deze wereld is er dus geen enkel probleem, wel nee ben je gek.

op 29 09 2013 at 20:25 schreef Sasha Berkman:

Laarsman, waren het niet de geuzen die liever Turks dan paaps waren?

op 29 09 2013 at 20:56 schreef MNb:

High five terug, Bertje.

op 29 09 2013 at 21:01 schreef Edo:

http://www.youtube.com/watch?v=quHLbLi5RFk dit is nog ffkes een filmpje over Pat Condell.
Wat een onnvoorstelbare ongrappige enge hypocriete flapdrol is die vent toch.

op 30 09 2013 at 02:35 schreef You On A Gin:

De nare elementen die aan de PVV kleven beginnen vaster omlijnd te worden. Nu realiseer ik mij dat Wilders moeilijk aan de poort had kunnen staan om bepaalde mensen de toegang tot de demonstratie te ontzeggen, maar er worden in dit stuk legio steekhoudende voorbeelden aangereikt om deze toch wel zorgwekkende beweging een ‘plekje’ te geven.

Nu snap ik nog steeds niet wat die antisemieten zo leuk vinden aan een partij die 100% achter Israël staat.

Die verontwaardiging over dat initiatiefje omtrent Pechtold snap ik ook niet zo. Zo’n Wilders wordt tenminste nog voor het gerecht gesleept voor zijn uitspraken. Dit is no skin off Pechtold’s nose.

@ MNb

Het verschil is dat de zogenaamde “zwijgende meerderheid” – Nederlanders zijn goed in zwijgen en wegkijken – er toen nog niets mee te maken wilde hebben. Nu is het normaal.

Moet elke ‘normale’ Nederlander dan een luidkeels verkondigde mening over kaalkopjes hebben? Ik ga morgen toch ook niet bij de dichtstbijzijnde firini vragen wat ze van de recente capriolen van Boko Haram vinden?
Dan zou ik namelijk mensen over één kam scheren.

op 30 09 2013 at 07:17 schreef Thomas E:

“Nu snap ik nog steeds niet wat die antisemieten zo leuk vinden aan een partij die 100% achter Israël staat.”
YOAG, het zijn in principe geen antisemieten; het zijn gewoon oproerkraaiers zonder enig historisch besef. Ze willen shockeren door hakenkruisen en de hitlergroet. Hooguit bedoelen ze ermee: zuiver ons van niet-arische elementen, oftewel ‘allochtonen’. Nee, Wilders heeft zelf joods bloed (van moeders kant) en is zoals je zegt 100% pro Israel. Vandaar dat hij tegenover Pechtold reageerde als door een adder gebeten. Een mooi signaal dat Pechtold hem bij z’n kloten had.

op 30 09 2013 at 10:50 schreef Edo:

@YOAG de meeste nare elementen van de PVV zijn gewoon open en bloot te zien, ze zijn dikke mik met VB, en ze bewonderen de FPO. Ze zijn dikke mik met de meest extreem-rechtse stromingen in Israel. Dat gaat niet om de aanhangers van de partij, maar om de partij zelf. Ook zonder al die nazi-symboliek is het niet heel lastig om te zien dat ze een intens akelige partij zijn.

op 30 09 2013 at 11:05 schreef MNb:

Ja Gin, elke normale Nederlander zou een gezonde afkeer van antidemocratische bewegingen moeten hebben. Wat dat te maken heeft met mensen over één kam scheren weet jij alleen.

op 01 10 2013 at 21:01 schreef Maurice:

Peter: niks ‘Hullie doen het ook’. Die link naar de groetende Marokkanen is nav van de tekst: ‘Had een Marokkaan eens moeten doen, de Hitlergroet brengen.’ Hierin zit de suggestie dat ze dat niet zouden doen. Au contraire.
Bertje: laten we volgens jouw vergezochte hersenspinsels ook meteen de Chinezen voor nazi’s uitmaken ivm hun zonnewiel en de rockband Kiss (nota bene Joods) voor SS-ers ivm hun logo. Je bevestigt precies wat ik zeg met ‘men ziet wat men wil zien.’
Alle verontwaardiging, terecht of onterecht, ten spijt: het gaat er hier in deze specifieke actie niet om wat anderen hier allemaal in de actie zien, maar wat de PVV hiermee wil aangeven. Zoals altijd is iedereen selectief in naar welke geschiedkundige elementen men verwijst (kwam ook aan bod in Buitenhof). Dit hebben ze uitgelegd en daarin duidelijk afstand genomen van de extreem rechtse malloten. Alles wat men er meer in ziet, komt op het conto van de beschouwer. In Buitenhof op vanaf 19.05 http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1368517 Meindert Fennema licht daarbij nog het een & ander toe.

op 01 10 2013 at 21:12 schreef Peter:

‘Had een Marokkaan eens moeten doen, de Hitlergroet brengen.’ Hierin zit de suggestie dat ze dat niet zouden doen.

Neen, er zit de suggestie in dat als de Hitlergroeter een Marokkaan was geweest, Pauw & Witteman overuren hadden gedraaid en er een spoeddebat was gevoerd.

laten we volgens jouw vergezochte hersenspinsels ook meteen de Chinezen voor nazi’s uitmaken ivm hun zonnewiel

De Chinezen zijn geen nazi’s, maar als jij met een hakenkruis om je arm gaat lopen, ben je een nazi. Niet vanwege de Chinezen, maar vanwege de nazi’s, nincompoop.

op 01 10 2013 at 23:40 schreef Maurice:

Ah, dus je weet dat er nav dat filmpje van De Joodse Omroep dan dus -ook- heisa was ontstaan. Ondien toch niet, doet het eerder vermoeden dat men (Joden uitgezonderd) tegenwoordig nog slechts de schouders ophaalt na de zoveelste uiting van anti-Joodse sentimenten uit die hoek.

Ja, dat wisten we al. En nu nog even die redenering inpassen in de context van de PVV speldjes-Pechtold actie want daar gaat het hier over. Waarom is het uitgesloten dat deze specifieke actie als niet veel meer bedoeld was dan slechts een eenmalige (terug)plaagactie nav Pechtold’s optreden? Wederom verwijs ik ook naar de uitleg van Fennama in Buitenhof.

op 02 10 2013 at 08:10 schreef Peter:

Je weet ook wel dat elke scheet van elke moslim breed wordt uitgemeten in de media en door de politiek, Maurice. Deze ene Marokkaan zal over het hoofd gezien zijn. Misschien was er net een andere Marokkaan die meer opviel, met een oproep tot steniging van homo’s of whatever.

Dat de ‘schouders worden opgehaald’ over antisemitisme door moslims is lachwekkende nonsens die de laatste tijd vaak wordt opgelepeld door vertegenwordigers van de Domrechtse Kerk. Het is aantoonbaar niet waar. Juist over antisemitisme vanuit autochtone hoek wordt laconiek gedaan, zoals ik al vele, vele malen heb aangetoond, bijvoorbeeld hier en hier.

Maar goed, de ene antisemiet is de andere niet, nietwaar.

Tenslotte: wie het dragen van NSB-vlaggen bagatelliseert door het een ’terugplaagactie’ te noemen, is misschien tever heen om nog gered te kunnen worden.

op 02 10 2013 at 11:10 schreef Juan:

Iedereen moet zelf maar weten hoe ie groet. Vrijheid hoog in het vaandel.

op 02 10 2013 at 11:46 schreef Sasha berkman:

Maurice heeft zich hier, voor mij althans, zo laten kennen dat ik hem in de dezelfde categorie plaats als holocaustontkenners.

op 02 10 2013 at 13:39 schreef Peter:

Maurice heeft zich hier, voor mij althans, zo laten kennen dat ik hem in de dezelfde categorie plaats als holocaustontkenners.

Dat gaat me veel te ver. Maurice heeft gewoon wat moeite met de rauwe werkelijkheid.

op 03 10 2013 at 15:26 schreef Maurice:

Ik verbaas mij over het idee dat iets dat op TV is uitgezonden over het hoofd gezien zou worden. Maar goed, ook een kleine kans is een kans.
Wb de schouders ophalen: is het niet zo dat men onderhand nogal murw geworden is van een dergelijke stroom berichtgeving?
Wb autochtoon antisemitisme: de groep neonazi’s wordt geschat op enkele honderden, terwijl islamistisch antisemitisme hiervan als een veelvoud wordt gezien. Komt daar niet het verschil uit voort?
Die soundbyte komt alleen al zonder de originele context op me over als een holle frase.
Dank u Sasha Berkman voor de bestempeling, al voel ik me allerminst aangesproken. Ik zal het mijn joodse vrienden wel even melden ter vermaak. Dank voor de relativering, Peter. Ik probeer slechts een andere invalshoek toe te voegen in de hoop op valide tegenargumenten (niet slechts tegenbeweringen) Lijkt me constructiever dan slechts de tendens bevestigen.

op 03 10 2013 at 15:36 schreef Peter:

Voorlopig onderbouw ik alles met bronnen, Maurice, en houd jij het bij ’tegenbeweringen’ en bezwaren als ‘lijkt mij sterk’ en ‘wordt gezien als’.

Al vaak heb ik gewezen naar onderzoeken die steeds laten zien dat antisemitisme vooral door blanke autochtonen wordt bedreven. Dat zijn niet per se neonazi’s, maar ook, bijvoorbeeld, GeenStijl-redacteuren en zelfbenoemde misdaadverslaggevers.

Blanke rechtse mannen, Maurice, díe houden het antisemitisme in Europa levend:

http://www.pewglobal.org/2008/09/17/chapter-1-views-of-religious-groups/

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS