Home » Archief » Nultolerantieschool


[10.12.2009]

Nultolerantieschool

Yezkilim

jap8

Als er over het lerarentekort wordt gedebatteerd, worden er steevast twee belangrijke oorzaken doodgezwegen: het grote aantal leraren dat wegloopt of weggedragen moet worden en de vele aspirant-leraren die de pijp aan Maarten geven na de ervaringen in de eerste stageperiode.

Waar doe je het allemaal voor? Kennis overdragen waar je zelf enthousiast over bent, leerlingen uitdagen om zelf dingen uit te vinden is heerlijk. Maar helaas, de voornaamste taak van een leraar is al jarenlang – het wordt elk jaar erger, vraag het de concierges – het voorkomen dat de schatjes in de gordijnen klimmen. ‘Je belangrijkste doel is eigenlijk de kinderen van straat houden’, zeggen ze een beetje besmuikt, wanneer je solliciteert op een VMBO-B school.

Natuurlijk, je weet het een en ander van opvoeden. Goed gedrag beloon je met aandacht en slecht gedrag straf je af met negeren. Maar nee, dat mag niet. Sterker nog, als leraar moet je van de directie alles uit de kast halen om de vervelende kinderen bij de les te betrekken. Je moet ze dus juist alle aandacht geven, zodat je geen tijd meer over hebt voor de andere kinderen. Kortom, slecht gedrag moet je belonen en goed gedrag moet je afstraffen.

Naar huis sturen mag niet. Dus het wordt óf straf geven, óf de onruststoker naar de afdelingsleider of conrector sturen. Dat maakt echter nauwelijks indruk en kan zelfs iemands status verhogen. Bovendien kost zo’n conflict, samen met de bijbehorende woordenwisseling bij het straf geven – heerlijk dat de kinderen van tegenwoordig zo mondig zijn – veel tijd. Ook is zo’n intermezzo niet bepaald bevorderend voor de sfeer en de concentratie in de klas.

Ik zie maar één oplossing. Deze kinderen moeten weg uit de les, zodat je als leraar in alle rust de kinderen die zich wel gedragen alle aandacht kunt geven. Naar een andere klas of school, want er is nu eenmaal leerplicht. Maar wat als je die niet kunt vinden, als niemand ze uiteindelijk wil hebben? Gewoon een nieuw soort school oprichten, speciaal voor dit soort kinderen. Nee, geen tuchtschool, maar iets moderns. Een Nultolerantieschool.

Een nultolerantieschool heeft, zoals de naam al zegt, een streng regime. Met vroeg beginnen, lang doorgaan en degelijke huiswerkcontrole bijvoorbeeld. Voor de klas staan twee mensen: Een leraar en een eh… dompteur. Terwijl de één gewoon lesgeeft en iedereen alle aandacht kan geven, heeft de ander de zware taak om de kinderen goed in de gaten houden, échte straffen uit te delen, strafwerk te controleren en de contacten met de ouders te onderhouden.

Net als in het voetbal, mag je, als je je goed gedraagt, gewoon weer terug. Maar als je je dan wéér niet gedraagt, moet je opnieuw naar de nultolerantieschool, de schrik van elke balorige puber, maar misschien wel de droom van alle ex-leraren. Misschien komen die op deze manier zelfs terug, in de handelbare klasjes van de gewone school of op de nultolerantieschool waar je zelf geen orde hoeft te houden, en wie weet maken de weglopers zo alsnog hun lerarenopleiding af.

Yezkilim is een full-time allround compulsief obsessief probleemoplosser, met als specialiteit radicale onderwijshervormingen. Daarnaast is ze wiskundeleraar.

Yezkilim, 10.12.2009 @ 12:45

[Home]
 

19 Reacties

op 10 12 2009 at 13:34 schreef rena:

LOL, ik zie er wel wat in Yezkilim!
Op een ivbo school lesgeven is inderdaad echt geen makkelijke opgave. De rustige leerlingen sneeuwen geheel onder.

op 10 12 2009 at 13:53 schreef Bart de Groot:

Klinkt als goeie oplossing voor een symptoom, maar hoe zit het met het probleem? Het gebrek aan opvoeding. Of is dat onzin en zijn de dametjes en heertjes thuis ook niet op te voeden? Zijn vmbo scholen überhaubt niet gewoon onzin? Moeten die kinderen niet gewoon in de leer (waarvoor ze betalen) bij een vakman of vakvrouw? Het lijkt zo’n farce om deze ‘onrendabelen’ perse op school te willen zien zitten leren.

op 10 12 2009 at 13:55 schreef yurp:

Dit bestaat al Yezkilim. Voor onhandelbare VMBO-ers bestaat in Utrecht ‘de Utrechtse School’, een school vol met moeilijke gevallen zodat de andere VMBO’s geen last meer van ze hebben. Tenminste, zo wordt het niet gebracht natuurlijk maar je hoeft niet eens tussen de regels door te lezen om dit te zien. Doe je goed je best dan mag je weer terug naar je eigen school.

op 10 12 2009 at 14:10 schreef Petrus de Rewa:

Ik ben het helemaal met je eens, Yezkilim. In de overvolle klas van mijn zoontjes zitten er ook minimaal vier van dergelijke ettertjes. Wegsturen is geen optie, want dan zitten ze thuis met hun alleenstaande mama van twintig. En dan? Een stap in de goede richting zou zijn om ook de ouders te straffen voor het slechte gedrag van hun kinderen. Op het moment dat een 5 jarig jongentje in de klas een kickboxdemonstratie geeft, omdat mammie hem daarvoor heeft opgegeven, dan is er toch echt iets loos met de opvoeding.

op 10 12 2009 at 16:26 schreef Vasti:

Alhoewel ik het in principe eens ben eens ben met de strekking van het verhaal en eindconclusie, denk ik dat we het belang van de aanwezigheid van een beetje emotioneel intelligent niveau bij de leerkracht ook niet moeten onderschatten.
De afgelopen jaren ben ik d.m.v. mijn schoolgaande kinderen (9 en 16)te vaak hele “byzondere” leerkrachten tegengekomen.

op 10 12 2009 at 16:58 schreef Fridjof:

Elke keer weer verfrissende gedachten, Yezkilim.
Ook nu weer.
Hufterigheid en asociale omgangsvormen zouden veel strenger bestraft moeten kunnen worden. Al is het maar om andere kinderen met normale omgangsvormen te beschermen. Het lastige is dat hufterigheid zich moeilijk laat definiëren.

Ik vraag me af of er al scholengemeenschappen zijn die aparte klassen hebben waar de hufters bij elkaar worden geplaatst met een ander vorm van strenge begeleiding. (aanleren van sociale omgangsvormen, leren dat je van asociaal gedrag uiteindelijk niet gelukkiger wordt, enzovoort)

Heb jij toevallig enig idee, Yezkilim? Ik kan me niet voorstellen dat iets van die strekking al in sommige gevallen wordt toegepast.

(Ik zie in mijn omgeving overigens geen behoefte aan dergelijke oplossingen. Maar ja, ik woon dan ook uit het gemoedelijke dorpse Brabant. En niet eens in een echte stad…)

op 10 12 2009 at 17:09 schreef Jonckheer Den Steyven Knoet:

Bah wat een conservatieve en reactionaire juffrouw.
Is Daniel Cohn Bendit dan voor niets in ’68 op de barricaden geklommen om ons te bevrijden van de knellende en paternalistische onderwijscultuur!
Het is eindelijk zover gekomen dat we onder de dwingelandij van het allochtone smaldeel teruggrijpen op de roede en uitsluiting. Voor de rest gaat het hier lekker!

op 10 12 2009 at 18:54 schreef Fridjof:

Steyven Knoet,
Ik denk niet dat het conservatief is, en reactionair in de zin van “terug naar een oude situatie” is een toe te juichen uitgangspunt.
‘Terug’ naar een maatschappij waar groepen mensen veilig op een normale wijze samen kunnen verkeren. In de breedste zin van het woord. Heeft geen barst met D. C. Bendit te maken.
En ik geloof best wel dat het ‘allochtone smaldeel’ (afwijkende culturele omgangsvormen) heeft bijgedragen aan de verwatering van onze verworven sociale omgangsvormen, maar dat is niet de oorzaak.
De ongrijpbare versnelling van de mate waarop en de manier waarop we toegang hebben tot Informatie is de bron. Eufemistisch gesteld: V
versnelde ontwikkeling.
Teruggrijpen op roede en uitsluiting heeft het voordeel dat de klaslokalen vrij van deze labiele en onaangepaste lieden blijven. En met onaangepast bedoel ik respectloos ten opzichte van onze normale menselijke waarden (veiligheid, integriteit, individualiteit), niet wat de christenfundi’s onder ‘respect’ verstaan.

Als ik zo’n stuk lees gaat het hier best wel lekker. Er zijn nog mensen die denken in oplossingen. Jouw alternatief, zo stel ik me voor, is dat we niets doen en ons scholenstelsel -dat we helaas hebben laten verworden tot een opleidingsinstituut voor onze kinderen, maar dat terzijde- een steeds gevaarlijker instelling wordt met ons uitlachende ‘asociaal geslaagden’ (bling-bling door criminaliteit) en een generatie die niet weet dat we ‘veilig opgroeien’ ooit als vanzelfsprekend hebben beschouwd.

op 10 12 2009 at 19:00 schreef Fridjof:

quote:
-dat we helaas hebben laten verworden tot een opleidingsinstituut voor onze kinderen, maar dat terzijde-

Ik bedoel natuurlijk ‘opvoedingsinstituut’ ipv ‘opleidingsinstituut.

op 10 12 2009 at 19:28 schreef Animale:

Jonckheer, als je het streven naar een strenger opvoedings- en schoolbeleid voor onhandelbaren gaat linken aan allochtonen omdat je blij bent dat we bevrijd zijn van een ‘knellende en paternalistische onderwijscultuur’, wees dan blij dat je, waarschijnlijk, alleen in NL naar school bent gegaan.

Het idee van een nultolerantieschool vind ik uitstekend.
Wat dat te maken heeft met ‘dwingelandij voor allochtonen’, ik weet echt niet wat je praat.

Ben je op de hoogte van Glen Mills-achtige instituten in Amerika, en hoe het er daar aan toegaat?
Er zitten erbij waar het nog bijna erger dan Abu Ghraib, maar dan (hopelijk) zonder de stokverkrachtingen en urine-vernederingen.

Ik zie het echter somber in, met het oeverloze gezwets over de kleinste details i.p.v. de koe bij de horens te pakken en er een waterdicht beleid tegenaan te smijten.

Je hebt te maken met in de eerste plaats de ouders, de wet, instanties, en weet ik veel wat allemaal nog meer.
In elk geval een heleboel vragen die eerst beantwoord moeten worden voor je zelfs maar aan zoiets kan dénken.

Een landelijk geregeld zwarte lijst systeem voor (of tegen) scholieren?
Zwarte lijst scholen hebben we al, zwarte lijst scholieren bij mijn weten niet…
Zonder zo’n zwarte lijst, gaan inventieve ouders die ver willen gaan, hun onhandelbare monstertje altijd wel ergens op een school kunnen plaatsen, al betekent dat dat ze moeten verhuizen naar, ik noem maar wat, Schoeree-Overflakkee.

En lukt dát ook niet, dan gaan ze bij Paul en Witteman bléren dat ‘het onderwijssysteem in NL faalt’, dat ‘het onderwijs zelfs voor verstandelijk gehandicapten nog meer en beter geregeld is dan voor hun gezonde kind die geen vlieg kwaad doet’, ‘alles is een ongelukkige samenloop van omstandigheden en het is echt niet wat het lijkt’, ‘kijk nou naar zijn gezicht…is het geen lieverdje?’ ‘onze zoon is geen crimineel’ en blablabla.

Je hebt kinderen die door de mazen van iedere logica vallen en gewoon opgroeien tot een monster.
Maar meestal ligt het aan de ouders.

Ik hoor hier en daar al meer geluiden t.o.v. de ontwikkeling van normen en waarden van ‘gewone’ kinderen, dat er meer focus gelegd moet worden op de ouders.
Dit uiteraard alles met als uiteindelijk resultaat de beste manier van scholing te vinden voor een kind.

Een onhandelbaar kind met incapabele kutouders naar een zero-tolerance school sturen zal anders vaker blijken niet het gewenste effect te hebben.
Als een kind er niks aan kan doen dat het is onhandelbaar zoals het is, dan zijn er ook andere oplossingen.
Het valt of staat met een gedegen psychologisch onderzoek naar de ouders, inclusief een complete scan van het gezinsverleden met alle gebeurtenissen.
Klinkt overdreven misschien voor sommigen.
Lichtzinnige beslissingen door volwassenen waarvan kinderen de dupe worden en vaak toch hun leven lang ergens iets aan overhouden, worden echter al genoeg gemaakt in de wereld.
Gaan ouders daarmee akkoord?
Toegeven dat ze eigenlijk zelf verantwoordelijk zijn voor het creëeren van een onhandelbaar monster?

Geen makkelijke materie, maar zo makkelijk mensen hier blijven promoveren met domme onderzoekjes over het op dat moment meest populaire onderwerp met de meest vage uitkomsten en conclusies die geen ene moer toevoegen aan wat niet iedereen al wist, (Moslims bijvoorbeeld), zie ik het somber in om al die sociaal-correcte interessantdoeners in NL op alleen al dit onderwerp op 1 lijn te krijgen nog voor minstens het jaar 2025.

op 10 12 2009 at 19:36 schreef Animale:

Het zinsdeel “(moslims bijvoorbeeld)” is wellicht ongelukkig geplaatst.

Het heeft betrekking op een eerder gedeelte van de zin: “domme onderzoekjes over het op dat moment meest populaire onderwerp”.

op 11 12 2009 at 09:18 schreef Laura:

@Petrus de Rewa, Een stap in de goede richting zou zijn om ook de ouders te straffen voor het slechte gedrag van hun kinderen. Op het moment dat een 5 jarig jongetje in de klas een kickboxdemonstratie geeft, omdat mammie hem daarvoor heeft opgegeven, dan is er toch echt iets loos met de opvoeding.

Je zult vast gelijk hebben dat er in dat geval iets schort aan de opvoeding. Maar de opvoeders straffen gaat nix oplossen. Slechte opvoeding komt vaak voort uit onmacht. Straf vergroot de onmacht.Vicieuze cirkel, en daar zaten ze al in…

op 11 12 2009 at 09:22 schreef Peter:

Slechte opvoeding komt vaak voort uit onmacht.

Ben ik niet met je eens. Luiheid in combinatie met domheid.

op 11 12 2009 at 13:35 schreef Yezkilim:

Of een straf voor slechte opvoeders nu een goed idee is of niet, de klasgenootjes, waar het allemaal om begonnen was, schieten er niets mee op.

Verder ben ik er op tegen om je opvoeding en je ouders altijd maar de schuld van alles te geven. Iedereen, ook een kind, is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Tot slot zijn niet alle kinderen die zich misdragen slecht opgevoed. Soms blijken ze keurige, strenge ouders te hebben, die zich rotschrikken als ze horen wat hun schatje zoal uitvreet op school.

op 11 12 2009 at 16:34 schreef Laura:

Peter: ‘Ben ik niet met je eens. Slechte opvoeding komt vaak voort uit luiheid in combinatie met domheid.’

Jezus, is het echt zo slecht gesteld met de wereld? Dan heb ik mensen te hoog, zucht.

op 11 12 2009 at 17:57 schreef Animale:

Laura: het is zelfs nog erger.

Als je NU nog leest in kranten dat er in NL, een land met een internetdichtheid, informatievoorziening, welvaartsniveau, sociaal stelsel enz. enz. om je vingers bij af te likken vergeleken met het grootste deel van de rest van de wereld, ouders hun kinderen aan de obesitas helpen door ze af te serveren met snackbarmaaltijden als avondmaal en 2 euro voor een Snickers en cola op school…dan begin ik bijna het plan voor een premieaanpassing naar gezonde/ongezonde leefstijl goed te vinden. Bijna he.

Want niemand heeft in NL meer het excuus van onwetendheid op dat vlak.

Luiheid i.c.m. met domheid, inderdaad.
Niet onzelden zelfs aangevuld met totale onverschilligheid zou ik erbij willen voegen.

op 11 12 2009 at 22:15 schreef MNb:

Laura en Peter zitten er naast en Animale zit op het goede spoor. Niet zozeer luiheid en domheid, maar totale onverschilligheid is de belangrijkste oorzaak. Schop een kind op de wereld, kijk er verder niet naar om en laat de opvoeding in de eerste 12 jaar aan de straat over. Een mens zou bijna verlangen naar verplichte sterilisatie en een diploma voor ouderschap. Bijna.

Dat recept van goed gedrag belonen en slecht gedrag negeren is ontwikkeld door schrijftafelpedagogen die nauwelijks weten wat de afkorting VMBO betekent en hun theoriën baseren op hun eigen welgemanierde kroost. Ze moeten dat recept eens uitproberen als ze een klas binnenkomen die luidkeels de laatste videoclips en soapserie-afleveringen van gisteravond bespreekt, dwz iedereen wil het hoogste woord hebben. Het punt is natuurlijk dat nogal wat ongewenst gedrag beloont wordt met aandacht van medeleerlingen. Dat is veel interessanter dan aandacht van de leerkracht – die mag de hele les de hele klas blijven negeren.

Ik heb Trouw-pedagoog Wubbels eens gevraagd wat een beginnend leerkracht in zo’n situatie moet doen. Hij kwam niet veel verder dan: iedere leerkracht moet zijn/haar eigen stijl ontwikkelen. Tja. Nou wil ik niet beweren dat pedagogen alleen maar onzin uitkramen. De empirische bevestiging van hun mooie theoriën laat wel eens te wensen over, dat is alles.

Straf is dus wel degelijk noodzakelijk, maar moet aan een paar criteria voldoen.
1) De straf moet direct verbonden zijn aan de overtreding. Het heeft geen zin om 20 push-ups te geven aan een ll die zijn/haar wiskundehuiswerk niet heeft gemaakt.
2) De straf is nooit een doel op zichzelf maar moet altijd een middel zijn tot gedragscorrectie. Hoe lager de straf hoe beter – als het doel maar bereikt wordt.
3) Als de ll aantoont het eigen gedrag te willen corrigeren kan de straf beter ingetrokken worden. Dat is nl ook een vorm van beloning en bovendien een teken van vertrouwen.

op 11 12 2009 at 22:38 schreef Peter:

Niet zozeer luiheid en domheid, maar totale onverschilligheid is de belangrijkste oorzaak. Schop een kind op de wereld, kijk er verder niet naar om en laat de opvoeding in de eerste 12 jaar aan de straat over.

Dat zei ik dus. Luiheid en domheid.

op 12 12 2009 at 07:46 schreef fridjof:

voor Peter:
luiheid = het ontbreken van wil.
domheid = Het onvermogen zinnig na te denken.
onverschilligheid = het ontbreken van interesse.

Gebrek aan interesse is een gradatie ernstiger dan gebrek aan wil. Maar dat is wel heel veel nuance.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS