Home » Archief » Op de redacties mogen de allochtonen de allochtonendingen doen


[07.10.2014]

Op de redacties mogen de allochtonen de allochtonendingen doen

Hassnae Bouazza

rijs12

Aicha Qandisha heb ik opgericht als vrolijke antidote tegen het vergiftigde klimaat in dit land en om de onderwerpen te kunnen aansnijden die ik wil. Zonder tussenkomst van een redactie of opdrachtgever die voor ieder voorstel dwars gaan liggen als het ook maar enigszins buiten hun denkkader valt. Omdat het onderwerp bijvoorbeeld niet in mijn hokje past. Een hokje dat zíj voor míj hebben bedacht en dat zwaar etnisch en religieus gekleurd is.

Zo was er de hoofdredacteur van een weekblad waar ik voor schreef; hij reageerde enthousiast op een stuk van mij over lingerie. Maar lingerie had niks te maken met de Arabische wereld, mijn vaste onderwerp, en voor ik het wist, bemoeide de hele redactie zich met het stuk. De mannen vonden het goed, zo begreep ik van de adjunct, en de vrouwen wilden het er niet in. De hoofdredacteur besloot op zijn vrouwelijke redactieleden af te gaan. Waarom zij plots zeggenschap kregen over het artikel, terwijl mijn stukken over de Arabische wereld zonder opmerkingen werden geplaatst, werd me niet duidelijk. Maar het was geen racisme, zo verzekerde de hoofdredacteur me, zo ins blaue hinein.

Voor en door allochtonen

Wat te denken van de eindredacteur bij de omroep waar ik jaren werkte. Ik vertelde hem dat ik ook graag mee wilde naar Cannes om interviews af te nemen. Ik sprak vloeiend Engels, Frans en Arabisch, had ruime ervaring en vroeg om een kans. Hij zou erover nadenken, vertelde hij me. Maar hij had nog wel iets: “we zijn bezig met een programma voor en door allochtonen, is dat niet iets voor jou?”

Als allochtoon op een redactie werken? Dan mag je voornamelijk de allochtone onderwerpen doen. “Zou je dit filmpje kunnen vertalen?” “Kun jij verstaan wat deze Iraanse meneer zegt?” (“Huh, spreken ze in Iran geen Arabisch?!”) “Weet jij misschien nog een Turk met één teelbal, die ondanks de schaamtecultuur een vrouw heeft kunnen vinden?” “Ik sprak net Malika uit Apeldoorn, ken jij die ook?” “Allochtonen die Wilders steunen, is dat geen leuk onderwerp voor je?” Toen ik jaren geleden werd gevraagd voor het programma De Besprekers, kreeg de eindredacteur daarvan te horen dat twee Marokkanen in een programma wat veel is, aangezien Nausicaa Marbe er ook in zat.

Blanke mediabolwerk

Een ‘progressieve’ omroep vragen om een afspraak om wat ideeën voor te leggen? Vergeet het maar. Ze zijn te druk. Zet maar op de mail, zodat ze je af kunnen schepen met “is Vals Plat van de NTR niks voor jou?” Maar natuurlijk, de allochtonen moet je lekker overzichtelijk bij elkaar houden.

Je hoort regelmatig klachten dat de media zo blank zijn en dan hoor je onmiddellijk daarop gevolgd de verzuchtingen van de blanke mediabonzen dat ze geen goede allochtone journalisten kunnen vinden, omdat allochtonen liever economie of medicijnen zouden studeren.

Lariekoek. Je reinste apekool. Allochtonen worden of afgewezen of beperkt ingezet. Alsof je allochtoonsheid je specialisme is. Of je moslimachtergrond. Of je Marokkaanse/Turkse/Antilliaanse wortels. Je CV doet er niet toe. Of toch wel: voor programma’s voor en door allochtonen, waarmee het blanke mediabolwerk het eigen geweten sust en ondertussen het gesegregeerde systeem versterkt in plaats van doorbreekt.

Brutaal doekje

Heb je iets te zeggen in medialand? Wees dan zo serviel of clichébevestigend als mogelijk, dan krijg je nog wel wat toegegooid: als brutaal doekje of beroepsafvallige krijgen ze geen genoeg van je. Als onafhankelijke maker op je merites beoordeeld willen worden en niet op je culturele achtergrond, is praktisch onmogelijk, want je bent volledig afhankelijk van vaak ongeïnspireerde, maar vooral vooringenomen loonslaven die diversiteit met de mond belijden en in daden tegenwerken. En die bovendien grif kunnen kiezen uit allochtonen die hun achtergrond gretig uitmelken.

Daarom mag je in talkshows ook alleen op komen draven als het om een etnisch/cultureel/religieus onderwerp gaat waarbij je je liefst impopulaire standpunt komt verkondigen, zodat de kijkers zo vlak voor het slapen nog even lekker kunnen gruwen en los kunnen gaan over je mening. Of je mag, want daar zijn de media ook dol op, aanschuiven omdat je precies datgene vertelt wat zichzelf superieur wanende mensen graag willen horen: dat zij gelijk hebben en de gemeenschap waaruit je je zo moedig ontworsteld hebt inderdaad achterlijk is. Een ‘kijk-hij/zij-zegt-het-ook’-allochtoontje.

Wat zeg je? Je bent een autonoom individu met een eigen verhaal? Doe dat even lekker thuis. Of op Twitter.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza, Duistere Kracht van het Internet, is regisseur en eindredacteur van Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees daar vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 07.10.2014 @ 07:13

[Home]
 

21 Reacties

op 07 10 2014 at 09:18 schreef Marco Meijer:

Auw. Goed stuk !!

op 07 10 2014 at 11:28 schreef Leo Schmit:

Jammer van Cannes. Dat zou je goed zijn afgegaan. Ik kan me van een paar jaar terug iets van je herinneren over ‘filmmakers in Marokko’ of was het Parijs? Hardstikke goed. Gewoon doorgaan, je eigen interview -‘slachtoffers’ opzoeken, enne… misschien meer in het Engels publiceren? De Nederlandse media, zijn ‘reddeloos, redeloos en radeloos’.

op 07 10 2014 at 13:01 schreef Digitale Bedouine:

Mashahallah Hassnae, dit is echt een Topstuk van je. Vlijmscherp verwoord, Wallah. Je hebt de discrepantie waarin wij leven goed op de netvliezen van de lezers gebracht. Dit is pas onafhankelijke journalistiek die wij missen wat jammer genoeg de kop in wordt gedrukt. Maar ik vraag me af hoe je meer invloed en zeggenschap binnen deze branche kunt krijgen als je aan de andere kant beseft dat de media (3e macht) hoofdverantwoordelijk is voor het devitaliseren en het psychologisch martelen en bombarderen van moslims in het bijzonder. Zoals Micheal Jackson heeft gezegd; They dont realy care about us. We mogen ook niet toegeven aan de inmoraliteit van de minderheid of meerderheid en hun frustraties. We mogen niet ontkennen in welke situaties en omstandigheden wij leven.
Study the enemy and dont react but be pro-active by preserving your Islamic integrity and morality. De sleutel naar overwinning is geduld.

The educated fools set the rules!

op 07 10 2014 at 18:02 schreef Marcus Lucas:

De Nederlandse media zijn inderdaad voor een groot deel verziekt.

op 07 10 2014 at 18:40 schreef Leo Schmit:

Met alle respect voor Digi Bedouine en met alle sympathie voor haar protest tegen de media-oorlog tegen moslims, slaat haar reactie toch de plank mis. Het betoog van Hassnae gaat over erkenning van haar als professioneel binnen de media wereld, dwz als onafhankelijk nieuwsmaker, niet als aanschuiffiguur in een multi-culti debatje, of als verdediger in de anti-moslim hetze. Gewoon als Cannes journalist, als Parijse lingerie journalist als Japanse gourmet journalist, als ‘whatever’. Topics zijn er plenty, maar nee onze Hassnae moet weer zo nodig in een multi-cul debat verschijnen om vervolgens afgezeken te worden. Daar zou ik ook pissig van worden. Hassnae, ‘go abroad’, zo erg als bij ‘ons kent ons’ is het nergens ter wereld.

op 07 10 2014 at 20:24 schreef Abdel:

Ik heb ruim 10 jaar ervaring in de media en ik kan het verhaal van Hassnae bevestigen. Bijna alle publieke omroepen gehad in al die jaren, en het liefst zetten ze je op onderwerpen die over allochtonen gaan. Eigenlijk heb ik maar 4 maanden iets gedaan wat niet etnisch was.

En ook de NTR, een ‘progressief bolwerk’, doet er aan mee. De meest diverse redactie van de omroep was/is de redactie diversiteit. De redacties wetenschap, jeugd, educatie: etnisch homogeen

op 07 10 2014 at 23:43 schreef MNb:

Ja kom op, Abdel, wij kaaskoppen kunnen een allochtoon als jij toch niet de wetenschappelijke educatie van onze kaaskoppenjeugd toevertrouwen? Daar krijgt onze kaaskoppenjeugd alleen maar rare ideeën van – dat jij ook maar een normaal mens bent bv.

op 08 10 2014 at 00:23 schreef Digitale Bedouine:

Zoals sommige mensen onlangs hebben gezegd lijkt het erop dat wit Hilversum een open inrichting is. Het wordt tijd dat er iemand opstaat die daar de ondergrondse gangenstelsel op een abrupte wijze dicht gooit zodat de giftige slangen die daar en in de rest van het land rondlopen met hun dubbele bedoelingen eens en voor altijd in hun eigen hol zullen afsterven. Een fatsoelijke afspiegeling van de bevolking in het personeelsbestand zou recht doen aan het ongenoegen van bepaalde groepen van mensen. De bounties (van buiten bruin en van binnen wit) die daar nu rondlopen kunnen dan plaats maken voor de echte allochtonen die wel zuivere bedoelingen hebben en iets zinnigs te melden hebben over hun achtergrond zodat er wederzijds meer begrip en respect ontstaat. Zelfs in de muziek bestaat zoiets als klankkleur terwijl Hilversum nog erg bleekjes overkomt. Wit Hilversum zou haar personeelsbeleid eens kritisch onder de loep moeten laten nemen en het moeten laten testen op fair policy.

EENHEID DOOR VERSCHEIDENHEID.

op 08 10 2014 at 13:34 schreef dewanand:

Miauwallah Hassnae Bouazza,

Wieroe miauwt hier dat jij de bleekscheterige spijker op z’n geile kop raakte, ja rij nog even door erop dan spuit ie lekkere warme slagroom.

Wieroe als exacte mauwer wil nog even deze zin uit je betoog corrigeren:

‘, aanschuiven omdat je precies datgene vertelt wat zichzelf superieur wanende (blank/Arisch HOLlandse) mensen graag willen horen: ‘

En ter besluit adviseert Wieroe jou om vaker Duits meisjesvoer te eten uit 1940 met Nazi smaakjes, om sneller te evolueren in dit hoogbeschaafde, gebleekte Arische beesten staatje. Dan ga jij lekker mee kunnen beesten met DOMKOPLANDERS uit DOMKOPland, waar je nu op staat en schijt.

Als allochtoon moet je leren mee beesten met de HOL klinkende blanke beesten, want dan hoor je erbij, lekker bloot, in mini bikini of met Westerse burqa van kant met open kruisrits klepje.

Wieroe mauwt:

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het grootste wit gebleekte beest in blanke beestenland?’

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent hindu chimps

op 08 10 2014 at 14:50 schreef Jorik:

Hulde!

op 09 10 2014 at 05:40 schreef Asmodee:

Schelden op smerige cocosrepen met een bruin laagje, maar Michael Jackson citeren…
Wat een hypocriet gelul, beste Bedouine. Iemand citeren die er alles aan gedaan heeft om zijn Afrikaanse roots met plastische chirurgie ongedaan te maken, om op Liz Taylor te lijken.
Met zulke argumenten kun je lekker zwelgen in je verongelijktheid, zonder iets aan het onrecht te doen.

op 09 10 2014 at 05:49 schreef Asmodee:

Waarom wilde Michael zo blank zijn? Omdat men in zwarte kringen en landen een tyfushekel heeft aan homo’s?
Zwarte homo’s zijn Bounties, omdat blanken het wel accepteren…

op 09 10 2014 at 08:24 schreef Karim:

Hassnae,

Ik als half Algerijn, half Fries zeg iets dergelijks al jaren. Je schrijft EXACT mijn gedachten in dit stuk.

In de academische wereld is het net zo erg en ik ben dan ook gepromoveerd in Azië. Top uni in de wereld top 50. “Huh!?” Zeiden ze op mijn oude universiteit “die mensen willen toch altijd hier naartoe ?”

Cum laude afgestudeerd maar ze wilden me nergens hebben, zelfs niet op een departement dat onderzoek deed naar allochtonen (die hadden ze daar al, welgeteld 1, een Duitse).

Ik ben magna cum laude gepromoveerd op Azie’s equivalent van harvard en blijf hier lekker. Ik geef mijn talent (sorry als het wat hautain klinkt) aan deze maatschappij. Een maatschappij die mij waardeert.
Ik verspil mijn talent niet meer aan Nederland. Laat ze maar verotten in hun eigen arrogantie.

En ik roep dan ook alle allochtonen op weg te wezen als ze de mogelijkheid hebben.

Ik ben hier zoveel gelukkiger. Ik ben hier een gelijke, niet meer of minder en dat is heel fijn. Dat heb ik nooit gekend in Nederland.
En voor iedereen die zegt ” dan laat je HUN winnen”‘…. Nee dat doe ik niet. Ik gun mijzelf winst en dat is gelukkig zijn ( met een dikke middelvinger naar dat nare landje)

op 09 10 2014 at 12:32 schreef dewanand:

Ref Citaat:
op 09 10 2014 at 08:24 schreef Karim:

Ik als half Algerijn, half Fries zeg iets dergelijks al jaren. Je schrijft EXACT mijn gedachten in dit stuk.
En ik roep dan ook alle allochtonen op weg te wezen als ze de mogelijkheid hebben.
Ik ben hier zoveel gelukkiger. Ik ben hier een gelijke, niet meer of minder en dat is heel fijn. Dat heb ik nooit gekend in Nederland.

namaste Karim,

Kan je mij vertellen in welk aziatisch land je nu woont?

Jouw posting is opgeslagen in de centrale file voor gebruik elders. Jouw oproep snijdt wel degelijk hout en Wieroe en ik werken aan en massa zelfdeportatie plan met extremistische standpunten mbt blank/arisch Nazi Holland. Veel andere niet ariers die wij kennen lijden elke dag en worden elke dag kapot gediscrimineerd om hen ‘zwarte’ afkomst in dit apartheidsstaatje.

En een indiase hindoemeid (Roshni vd R.) verzocht mij 5 jaar geleden om iets te doen voor allochtonen, ‘de allochtonen moeten in opstand komen’, gilde zij door de telefoon en ze heeft gelijk.

Ja nederland is onleefbaar, zoals wijlen Mahatma Pim Fortuyn het verwoordde, voor men hem opruimde met rake kogels.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 09 10 2014 at 16:19 schreef Karim:

Dewanand,

Het internet vergeet niets dus laat ik zeggen in een moderne stad in oost Azië. Ik hou het wat vaag met het oog op privacy en toekomstige werkgevers.

Ik roep alle allochtonen op hun talent te geven aan een land dat hen waardeert. Niet aan dat landje dat op hen schijt.
Wegwezen daar. Ze motte niks van bruinen hebben daarzo. Want je mag best allochtoon zijn hoor, als je maar spierwit bent dan is d’r niets aan het handje.
Ik heb het helemaal gehad met dat trieste gehucht daar aan de Noordzee.

op 10 10 2014 at 10:04 schreef dewanand:

namaste Karim, ole ole, fa waka,

Mijn verzoek aan jou is om mijn site te onderzoeken en jou mening direct naar mij te mailen, evt anoniem. Ik wil jou discriminatie trauma begrijpen, want bij mij zit het dieper en het is fataler, omdat ik ook nog uit een heel lage hindoe apen titel kaste kom.

vb
nog gisteren, 9 okt 2014 om 13:44 gilde hoge kaste hindoeman, drs. Harry Rambaran naar mij, ‘Jij waldo bent niets’, en hij verzocht mij om hem niet meer te bellen om over zijn publicaties over het hindoeisme te praten en gooide de hoorn woest kwaad neer. Vele andere hogere kaste Hindoemannen, die langer dan mij zijn, lichter van kleur, groter geschapen, of met hogere opleidingen willen mij niet eens een hand geven of met mij via de tel praten.

En tussen superieure blanke ariers ben ik absoluut lage paria en onaanraakbare die paria werk moet doen en die Unterkoelie is en het eeuwig zal blijven.

Hierom is Wieroe, als slimme Hindoe nazi kat nu mijn goeroe en hij redde mijn leven vaak toen ik zelfmoord wilde plegen in mijn zelfmoordflat in delft.

mail mij aub en bekijk mijn hindoeistische site.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten (niet arisch)
waldo@ziggo.nl
site
http://www.dewanand.com

op 10 10 2014 at 11:35 schreef Digitale Bedouine:

Karim, je hoeft het land niet te verlaten. Als de koloniale barbaren niet in jouw land waren geweest was je hier ook niet gekomen. Blijf lekker bij je feministisch moederlandje. Als je haar verlaat dan heeft ze nog meer tijd over om de hoertje van de wereld uit te hangen. Jij bent een engel. Waar de duivel zit horen ook een engelen te zijn om haar te vermanen . Als alle engelen dit duivelse land gaan verlaten dan wordt de wereld helemaal een hel. Stay here and check their stupities and laugh them out.

op 10 10 2014 at 22:41 schreef dewanand:

namaste Digitale Bedouine,

hehehehehehe, jij vergeet een ding senor:
ziehier, experts vertellen over de toekomst rond 2040 en verder:

http://www.investinganswers.com/investment-ideas/world-markets/prediction-2040s-top-8-world-economies-3293

2040

India’s economy is rivalling that of China and the U.S.

http://www.futuretimeline.net/21stcentury/2040.htm#gdp-india-2040

Ja joh, digitale b, ben je een blanke of een marokkaan? Kijk ik ben en blijf een viesbruine koelieschrijver, en ik kom uit de Hindoe Jugend, divisie 1986 Kwatta koelie apen met viesbruine staarten, dus nu als fucking POW hou ik de eer aan mijzelf en de laatste kogel is voor mij. Jij bent superieur blank he ventje, wacht maar tot onze koelie tandjes langer en scherper zijn dan leren wij jullie een lesje in 2040 met het hele aziatische, Afrikaanse en z am leger samen, piepen jullie bleekscheten toontje lager.

hele wereld haat het verdomde bleekscheterige ras nu, en het is geen wonder,

blanken verdienen het om gehaat en verneukt te worden en zijn gewoon totaal verdoemd.

tsja, mensapen biotopen zijn ziek, er is geen mensheid, nee er is een mensapenDOM.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 11 10 2014 at 13:28 schreef Digitale Bedouine:

Dewanand, namaste komt van het Islamischte woord namaaz (te) af. Dat betekent, ik buig voor u. Moslims doen 5 keer per dag de namaaz verrichten en buigen zich alleen voor Allah en niet zoals de hindoes dat doen voor elke mens, dier, vampier, papier en beeld buigen. Kijk dus uit voor welk God je bidt want als je god van rechts naar links leest dan ga je dog, slangen, apen, koeien, olifanten en zelfs geslachtsdelen (ling) aanbidden.

Maar je hebt gelijk dat India de beste papieren heeft om super power in de toekomst te worden. Japaanse wetenschappers hebben dat jaren geleden voorspeld. De basis hiervan is gelegd door Moslims die 800 jaar over India hebben geregeerd en op een zeer tolerante manier een gemengde ras uit verschillende volken heeft gecreëerd waardoor ze in staat zijn om met elkaar samen te leven en te werken en zo met de hele wereldbevolking handel kan drijven door begrip en respect te hebben voor deze culturen. Dit laatste is een grote obstakel voor vele landen en in het bijzonder voor het westen omdat ze totaal geen inlevingsvermogen, begrip en tolerantie voor andere nationaliteiten hebben. Zonder de hulp van de moslimregering in India had de Voc het nooit zo ver kunne

op 11 10 2014 at 15:02 schreef Digitale Bedouine:

Zonder de hulp van de moslimregering in India had het VOC nooit zo ver kunnen schoppen in de wereld. In plaats van thee, koffie en cacao zouden de westerlingen hun bezoekers alleen versuikerde slootwater kunnen aanbieden.

Salaam to Mahatma Gandhi;
Mahatma Gandhi, “Young India”, 1924: 
“Ik wilde weten over het beste van het leven van degene die vandaag de dag een onbetwiste invloed heeft op de harten van miljoenen mensen….Ik werd meer dan ooit overtuigd van het feit dat het zwaard niet hetgeen was dat voor de Islam een plaats had veroverd in deze wereld. De consequente eenvoud, volkomen ingetogenheid, achting voor beloften, intense toewijding aan metgezellen en volgelingen, heldhaftigheid, elan en onbegrensde vertrouwen in God en de missie van de Profeet. Het waren al deze zaken en niet het zwaard die elk obstakel overwonnen. Bij het eindigen van het tweede deel (van de biografie van de Profeet), was ik bedroefd dat er voor mij niets meer te lezen was van dit grootse leven.”

op 11 10 2014 at 18:58 schreef Thomas E:

” Kijk dus uit voor welk God je bidt ”

Je hebt gelijk, Digi B. Hoogtijd dat de Consumentenbond een vergelijkend onderzoek gaat doen naar de meest betrouwbare God.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS