Home » Archief » Opgewonden


[15.06.2009]

Opgewonden

Peter Breedveld

markbeard

Illustratie: Mark Beard

Toen Leon de Winter twee jaar geleden naar Amerika vertrok, leek hij aanzienlijk te zijn gekalmeerd ten aanzien van de multiculturele samenleving. Hij had op een Amsterdams station Marokkaanse meisjes zien lopen en realiseerde ze zich dat die druk aan het emanciperen zijn. “Dit is een proces dat zonder enige twijfel zal leiden tot een lossere omgang tussen de Nederlandse niet-islamitische meerderheid en de islamitische minderheid”, zei hij in Nova.

Maar ergens moet er in de VS iets bij De Winter zijn geknapt, want hij is weer helemaal terug bij af. ‘Vanaf zijn onderduikadres’ laat hij weten compleet over de rooie te zijn vanwege de ‘schandelijke aantijgingen’ jegens Geert Wilders in Vrij Nederland, waarin Freke Vuijst, volgens De Winter een ‘radicaal-linkse agitator’, de Amerikaanse supporters van Wilders zomaar in rechts-extremistische hoek duwt.

Nou ja! Hoe komt Vuijst er inderdaad bij om de Amerikaanse aanhang van Wilders extreemrechts te noemen! Mensen tegen moslims opzetten, oproepen de koran te verbieden, de islam een nazi-ideologie noemen en een abortusarts op de radio net zo lang uitschelden voor ‘babymoordenaar’ totdat iemand ‘m eindelijk doodschiet, is niet extreemrechts maar ‘fatsoenlijk’ en ‘liberaal-denkend’ en hooguit een beetje ‘opgewonden’.

Er is niks mis met het artikel van Freke Vuijst. Alles is goed uitgezocht en onderbouwd en Leon de Winter weerlegt helemaal niets. Hij foetert alleen dat het ‘hetzerige stuk’ ‘één lange leugen van halve waarheden en valse kwalificaties’ is. Kan ook niet anders, volgens De Winter, want ‘ze had niet het lef om op mijn onderduikadres te verschijnen en uit mijn mond redelijke observaties op te tekenen – ze wist dat de kans groot was dat ik haar, de radicaal-linkse agitator, bij het vuilnis had gezet.’

Ja, ja, wie dus een artikel schrijft over Wilders’ Amerikaanse avonturen, moet daarvoor eerst bij De Winter langs, expert op het gebied van conservatief-rechts in de VS. Inderdaad wel jammer dat Vuijst zich niet heeft gelaafd aan de oneindige wijsheid van De Winter, want nu weten we niet wat hij heeft te zeggen over de Amerikaanse steun aan een Nederlandse vrijheidsstrijder die een Apartheidsbeleid voor moslims voorstaat, hun vrijheid van godsdienst en van meningsuiting wil afnemen en die de inwoners van Nashville (600.000 inwoners) probeert op te zetten tegen een vreedzame, hardwerkende gemeenschap van vijfduizend Somaliërs in hun stad. Ik vind dat pretty fucking extreemrechts, maar misschien weet De Winter me te overtuigen van de ‘fatsoenlijke’ en ‘liberaal-denkende’ aard ervan.

Schande! Demonisering! De opvolger van de ‘knettergekke’ minister van integratie noemt Geert Wilders ‘gestoord’!

Peter Breedveld, 15.06.2009 @ 12:07

[Home]
 

32 Reacties

op 15 06 2009 at 13:25 schreef Geert:

Is het artikel van Freke Vuijst online te lezen? Ik ben benieuwd waarom De Winter na zo’n lange stilte (op elsevier.nl) juist om dat artikel weer van zich laat horen.

In de schreeuwerige debatstemming van tegenwoordig ben je extreem-rechts als je kritisch bent over de Islam en extreem-links als je het opneemt voor individuele Islamieten.

Wilders’ nieuwste uitspraken voor de Deense tv gaan trouwens zwaar over de schreef wat mij betreft. Ik had al geen hoge pet op van de man, maar dit is echt volslagen idioot. Blijkbaar heeft hij moed geput uit de EP overwinning voor de PV”V” en doet hij er weer een schepje bovenop.

op 15 06 2009 at 13:25 schreef Henk:

Als je je huis in de VS een onderduikadres noemt, dan spoor je gewoon niet.

Of tel je pas mee in extreem-rechtse kringen als je moet onderduiken?

op 15 06 2009 at 14:23 schreef Hussein:

Geachte heer Breedveld,

Waarschijnlijk kunt u maar geen genoeg krijgen van het Wilders bashen, samen met uw adapt Hasnae.
Nog niet genoeg van het zelf-islamiseren? De Islam is geen religie maar een fascistische ideologie. Daarom moet de Islam verboden worden en haar volgers het land worden uitgezet, voordat zij met ons datgene doen wat de duitsers met de Joden hebben gedaan.

op 15 06 2009 at 14:34 schreef Henk:

@Hussein,

Wat is dat zelf-islamiseren? Ik lees het woord vaak maar wat houdt het in?
En waarom moet de Islam verboden worden?

op 15 06 2009 at 14:38 schreef Jarich:

Je zou haast denken dat Hussein aan het parodiëren is.

op 15 06 2009 at 14:43 schreef peter:

Is gewoon een sock-puppet van Allah-junkie Breedveld, joh.

op 15 06 2009 at 15:31 schreef sabaroth:

Van de huidige plaatjes word ik in elk geval niet opgewonden, ik bedoel ja leuk voor de afwisseling en zo maar nou is het wel weer mooi geweest he?
Ja toch?

op 15 06 2009 at 16:47 schreef Smeets:

@ henk,

Zelfislamiseren is een woord dat vanuit autistisch rechtse kring gebruikt wordt om iedereen aan te duiden die niet voor Wilders zijn standpunten is. Een soort ben je niet voor ons dan ben je automatisch aanhanger van de Islam. .

op 15 06 2009 at 21:25 schreef Huub:

Het was zo prettig, zo zonder Leon de Winter.

op 16 06 2009 at 00:07 schreef Bert Brussen:

Leon de Winter…Zucht…

Als er één reden is rabiaat antisemiet te worden is hij het wel.

@Peter: waarom krijg jij de hele tijd commenters die “DE ISLAM IS EEN FASCISTISCHE IDEOLOGIE!” blijven roepen? Willen ze ons op die manier indoctrineren ofzo?

op 16 06 2009 at 06:31 schreef Asmodeus:

Zoiets, Bert.

Peter is teleurgesteld in De Winter. Het jubelen over zijn terugkeer op aarde is naïef geweest, bij diens verzoenende woorden over emanciperende Nederlands-Marokkaanse meisjes?

op 16 06 2009 at 07:24 schreef Asmodeus:

Samen met Ellian heeft Leon jarenlang stukjes in Elsevier gepubliceerd. Stijlarm, islamofoob misschien, maar bovenal humorloos. Een goed schrijver onwaardig.

Een dieptepunt is het recht om iemand kanker toe te wensen. ‘Als een imam het mag, dan doe ik het ook!’

Ik begrijp je huidige analyse, Peter, maar waarom eerder in hem een bekeerling zien, op basis van een paar regeltjes?
Geen verwijt, slechts nieuwsgierigheid.

op 16 06 2009 at 07:53 schreef peter:

Dat was niet op basis van een paar regeltjes, maar dee hele houding die hij uitstraalde. Ik heb geen hekel aan De Winter, maar ik ken hem ook niet goed. Dat van dat kanker toewensen wist ik niet. Dat is helemaal in Brullio-stijl.

op 16 06 2009 at 08:01 schreef Asmodeus:

‘Ruud Peters, moge Allah jou vervloeken. O Allah, moge Hij Ruud Peters ogen verblinden zoals Hij zijn hart heeft verblind. O Allah, verblindt ook het zicht van Ruud Peters, zodat hij kreupel door het leven zal gaan. O Allah, bezorg zijn hersenen een kanker. Amen! Bezorg deze hoogleraars islamitisch recht niet alleen hersenkanker maar ook tongkanker. O Allah, bezorg hem ziekten die door geen bewoner van deze aarde kunnen worden genezen. Amen!’

Een gebed van deze schrijver. [Elsevier, 1-11-2006]

op 16 06 2009 at 08:10 schreef peter:

Lekker fris. Zo kinderachtig ook: “Hun doen het, dan mag ik het ook.”

op 16 06 2009 at 08:19 schreef Asmodeus:

Ruud is geen imam, het stuk is geschreven naar aanleiding van de vervloekingen ener Fawaz. Uitgesproken in 2004, tegen Theo en Ayaan.

op 16 06 2009 at 08:30 schreef peter:

Ja, ik heb het begrepen. Ruud moet lijden voor de zonden van Fawaz.

op 16 06 2009 at 08:38 schreef Asmodeus:

‘Zelfislamiseren is een woord dat vanuit autistisch rechtse kring gebruikt wordt om iedereen aan te duiden die niet voor Wilders zijn standpunten is. Een soort ben je niet voor ons dan ben je automatisch aanhanger van de Islam. .’

Autistisch? Ook een voorbeeld van het smijten met ziekten. Ben je niet tegen Wilders, dan…
Klinkt kinderachtig, haast De Winteriaans. Smeets is geen autist en weet wel beter.

op 16 06 2009 at 11:23 schreef peter:

Vind je dan ook niet dat de term ‘zelfislamisering’ nogal aan deflatie onderhevig is? Iedereen die het niet eens is met de woordvoerders van een enorm in zichzelf gekeerd (‘autistisch’) groepje geborneerde oude rechtse mannen, wordt uitgemaakt voor ‘zelfislamiseerder’. Ik word ervoor uitgemaakt.

op 16 06 2009 at 12:28 schreef Henk:

De Messias heeft dat zo bepaald. Als Hij zegt dat we aan zelfislamisering doen, dan is dat zo. Als Hij zegt dat de islam geen religie is maar een ideologie, dan is dat zo. Als De Grote Wijze Leider zegt dat we gekoloniseerd worden door de islamieten, dan is dat zo.
Niemand zal de Messias naar de inhoud vragen, zo werkt dat nu eenmaal bij Phvv-ers.

Brian: Please, please, please listen! I’ve got one or two things to say.
The Crowd: Tell us! Tell us both of them!
Brian: Look, you’ve got it all wrong! You don’t NEED to follow ME, You don’t NEED to follow ANYBODY! You’ve got to think for your selves! You’re ALL individuals!
The Crowd: Yes! We’re all individuals!
Brian: You’re all different!
The Crowd: Yes, we ARE all different!
Man in crowd: I’m not…
The Crowd: Sch!

Als je je 2 dagen niet geschoren hebt, is dat ook zelfislamisering?

op 16 06 2009 at 12:33 schreef Henk:

@Bert,

Dat heb ik ook met Leon de Winter. Ook als ik die kop van Rene Danen zie, dan heb ik zin om de laarzen te poetsen.

op 16 06 2009 at 13:41 schreef Henk:

Is dat niet een beetje veel eer voor Rene “Hamas” Damen?

Zo’n Damen en zijn actiovriendjes zijn wel goede reclame voor die op hol geslagen Limburger.

op 16 06 2009 at 13:43 schreef Henk:

Ik geloof dat het nieuwe systeem een beetje kuren heeft, mijn reactie komt nu boven die van Bert te staan en dat terwijl de gepubliceerde tijd niet gelijk is aan die van mijn PC.

Ook zie ik over staan.

op 16 06 2009 at 13:44 schreef Bert Brussen:

Rene Danen is DE reden waarom ik NOOIT meer linkser dan D66 zal gaan stemmen!

op 16 06 2009 at 14:55 schreef Hellemokers:

Ok, de ultieme vraag:

Leon de Winter of Rene Danen?

op 16 06 2009 at 15:07 schreef peter:

Hmm, dan toch maar Leon.

op 16 06 2009 at 17:51 schreef Bert Brussen:

I’m thinking…

op 16 06 2009 at 20:44 schreef Smeets:

Leon de Winter

op 16 06 2009 at 21:53 schreef Asmodeus:

‘Vind je dan ook niet dat de term ‘zelfislamisering’ nogal aan deflatie onderhevig is?’
Eens. Vandaar mijn opmerking.

De Winter kan in ieder geval beter schrijven.

Nog een dilemma:
Rosenmöller of Verdonk?

op 16 06 2009 at 22:02 schreef peter:

Daar kan ik niet tussen kiezen. Allebei even erg.

op 16 06 2009 at 22:12 schreef Asmodeus:

Lood om oud ijzer.

op 17 06 2009 at 13:11 schreef Henk:

De keuze tussen Danen en De Winter. Met beiden krijg ik ruzie.

Met Danen komt er eerst een hele discussie over de veganistische peppersteak. Witte peper mag er niet op en zwarte peper wordt vermorzeld in de pepermolen. Pils is uit den boze omdat er een witte schuimkraag bovenop zit.

De Winter vind dat ik aan zelfislamisering doe omdat ik met een niet-joodse getroud ben en De Winter vind dat ik kinderen moet maken met een joodse vrouw om het volk in stand te houden.

De keuze tussen Verdonk en Rosenmoller. Tsja. Als heer laat ik Verdonk kiezen dus dat wordt een Van der Valk. Als het voedsel te laat door komt is dat de schuld van het generaal pardon en als de kers op de appelmoes mist dito.

En ik krijg nu al het zuur bij de gedachte alleen al dat ik met Rosenmoller een vorkje moet gaan prikken.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS