Home » Archief » Nederlandse meisjes


[03.07.2008]

Nederlandse meisjes

Peter Breedveld

FKK14

Leon de Winter is wat lichter gaan denken over de integratie van moslims in Nederland, zei hij gisteravond in Nova. De meeste moslims proberen zich toch aan te passen aan de Nederlandse samenleving, realiseert hij zich nu. Dat komt zo, hij stond laatst op zijn vrouw te wachten op het Amstelstation, en zag toen “hele stromen” Marokkaanse meisjes langskomen. Met hoofddoek, zonder hoofddoek, het kon niet op. Heel zelfbewust, sommigen ook heel uitdagend gekleed, zelfs als ze een hoofddoekje droegen. “Het waren gewoon Nederlandse meisjes, die toevallig ook moslim waren, en die hun eigen identiteit probeerden te koesteren – vanzelfsprekend, want je bent jong en je wilt je onderscheiden.”

Daar zie je dat er heel veel aan het verschuiven is, meent De Winter, dat heel veel meiden zich aan het emanciperen zijn. “Dit is een proces dat zonder enige twijfel zal leiden tot een lossere omgang tussen de Nederlandse niet-islamitische meerderheid en de islamitische minderheid.”

And thère is the future“, zong De Winter als een 21e-eeuwse Maurice Chevalier: “Thank heaven for Moroccan girls“.

Goed voor ‘m dat-ie naar Amerika gaat, anders ging Paardestaart natuurlijk de hele dag in z’n oor lopen toeteren met haar grote muil. Dat De Winter zich zand in zijn ogen laat strooien door die bevallige hoeri’s, die verleidelijke Sheherazades met hun glinsterende zwarte ogen. Dat-ie zijn geilheid niet meer de baas is en bij het zien van die wiegende heupen en die hypnotiserende glimlachen pardoes vergeet dat Nederland warempel aan de afgrond staat. Dat weldra de mohammedaanse halve maan op het Binnenhof zal prijken. En hoe vreselijk om een man, een verstandige man als Leon de Winter zó onder je ogen zijn zinnen zien te verliezen!

Ga ‘m mailen dan, Paardestaart, dat jij het dan wel weer zal opknappen, in je eentje desnoods! Jij zal de hordes dan wel tegenhouden en het land blijven waarschuwen, als roepende in de woestijn! Als zelfs Leon ons uitlevert aan de sharia!

Stromen bevallige Marokkaanse meisjes, ik heb er vannacht van gedroomd. Ze streelden en zoenden me, de bijbelse, sorry, koranitische rondingen van hun goddellijke heupen binnen mijn handbereik, hun ronde buiken als tarwehoopjes, hun pronte borsten nog duidelijk zichtbaar onder hun djellaba’s, die soms ook een donkere haarlok prijsgaven. Ik kon hun zoete adem ruiken (mijn droom speelde duidelijk niet tijdens de ramadan). “Peter”, fluisterden ze, “Sluit je aan bij de donkere kracht van de islam!” Van achter me hoorde ik Lagonda snauwen dat ik eens moest ophouden die meisjes als slachtoffers te zien. “Het zijn geen zielige kasplantjes!” Ik antwoordde: “You’re telling me?!” Tarak en DvR preekten paniekerig: “Doe het niet, Peter! Ze zitten in een morele spagaat! Ze lijden aan een identiteitscrisis!” Ik zei: “Rot toch op! Voor één vluchtig moment met hen offer ik mijn vaderland én mijn voorhuid graag op! Zoek het maar uit! Ik ga voor de Marokkaanse meisjes!”

Peter Breedveld adviseert een aantal vaste bezoekers van deze website om zich ook eens een tijdje op het Amstelstation te gaan staan verlekkeren. Wel eerst die stok uit je reet halen. De islam is sexy!

Algemeen, 03.07.2008 @ 09:01

[Home]
 

147 Reacties

op 03 07 2008 at 09:36 schreef Loor:

Deze uitspraak van Leon zal wel snel worden opgenomen in de rubriek Jip-en-Janneke Nieuws op Hoeiboei.

op 03 07 2008 at 09:42 schreef Peter:

Hahaha! Ja, die rubriek is zo lekker hysterisch. Laatst werd Jack van Gelder erin exposed omdat-ie had gelachen om een heel leuk grapje van een Turkse EK-voetballer die zei dat de Turken vroeger tot Wenen waren gekomen, en dat-ie eens zou kijken hoever ze het nu zouden schoppen.

Lachen om de islamisering van Europa! Dat mag natuurlijk niet. Jack van Gelder wordt straks ook uit zijn huis gehaald maar gelukkig is-ie al kaal geschoren.

op 03 07 2008 at 09:45 schreef Ozymandias:

Niet alleen Leon de Winter is van de zuivere lijn afgeweken, ook Geert Wilders heeft ook de de landverradelijke multi-culti prietpraat overgenomen. Hij heeft laatst tegen de Britse media verteld dat hij liever kebab eet dan een hamburger!

Waar moet het met deze wereld heen nu zelfs Wilders zich heeft laten islamiseren??? Wie kan ons nog redden???

op 03 07 2008 at 09:50 schreef Jamila Laoudadi:

Je voorhuid mag je houden, meneer Breedveld. Die hoeven wij Marokkaanse meisjes niet. Maar blijf vooral dromen en als je zulke leuke stukjes blijft schrijven, kom ik speciaal voor jou een keer langs paraderen in mijn nieuwe Gucci-jurkje op het Amstelstation.

op 03 07 2008 at 09:59 schreef Max J. Molovich:

Wel weer een stukje heerlijke De Winter-pathetiek:

“Dit (Nederland, mjm) is een heel veilig land. Maar dat wat ik daar (Amerika, mjm) wel eens heb meegemaakt… Als ik de vloot in San Diego zie. En de vliegdekschepen. Die overweldigende militaire macht… die naar mijn mening nog altijd een goede macht is… van een land dat heel groot is en daarom ook hele grote fouten kan maken… dan zou ik wel eens religieus willen zijn. Om daar ter plekke te gaan bidden en God te danken dat deze grootste militaire macht die er in de wereld bestaat, juist de Amerikaanse is.”

op 03 07 2008 at 10:00 schreef Max J. Molovich:

Laoudadi. Klinkt als een zomerhitje.

op 03 07 2008 at 10:06 schreef Peter:

Max, jij ouwe geschiedvervalser.

Dus als ik het goed begrijp wordt Rita Verdonk links door Geert Wilders ingehaald. Zij wil immers de Hollandsche pot verplicht stellen.

op 03 07 2008 at 10:12 schreef Tedje:

De Blijde Boodschap achter je erotische fantasietjes is me duidelijk, Peter. En ik heb de neiging er een eind in mee te gaan. Meisjes zijn tenslotte altijd wel leuk en Marokkaanse in het bijzonder.
Dat de hoger opgeleiden en beter gesitueerden onder hen al dan niet in dubbele spagaat soms ook nog een Gucci-jurkje kopen of naakt naar de sauna gaan, maakt het dagdromen helemaal compleet.
Maar blijf wel een beetje oppassen voor de mannen. Die vinden mijn vriendin ook altijd heel geil en sexy als ze alleen over straat loopt. Ze probeert nog wel eens heel werelds te counterattacken met "je hebt zeker je bril niet op", maar dat is toch vaak iets te hoog gegrepen humor.

op 03 07 2008 at 10:14 schreef Max J. Molovich:

En waarom zou ik een geschiedvervalser zijn? Een ouwe nog wel?

op 03 07 2008 at 10:15 schreef Max J. Molovich:

Rita heeft dan weer een monsterverbond gesloten met Tofu Dibi. Het wordt er verdomme allemaal niet duidelijker op.

op 03 07 2008 at 10:16 schreef Paardestaart:

Jezus, Peter – droom je al van me?

op 03 07 2008 at 10:17 schreef Peter:

En waarom zou ik een geschiedvervalser zijn? Een ouwe nog wel?

Dat laatste zei-die helemaal niet. Toch? Ik begin nu te twijfelen.

op 03 07 2008 at 10:21 schreef Peter:

Nee, Paard, jij kwam niet voor in mijn droom. Het was een soort van erotische droom.

Tedje, way ahead of you, lees dit stukje van mijn hand maar eens.

Ik vind het wel lachen dat mensen mij de oren komen wassen met feiten waar ik vier jaar geleden al op hamerde. Ik weet heus wat er aan de hand is, Ted, en ik weet ook waarom het uiteindelijk goedkomt.

En met een beetje geluk zijn jullie daar over vier jaar ook achter.

op 03 07 2008 at 10:28 schreef Tedje:

Tofu en Rita willen inderdaad gezamenlijk de Staatsopvoeding ter hand nemen van alle Jeremys, Dasys, Mohammeds, Selinas en Gülsens van alleenstaande, falende, blowende, gehoofddoekte of getatoeëerde ouders zonder ISO-certificaat. Het politieke landschap wordt opnieuw getekend. In een opiniestuk althans.
Dat voor het plan een extra belastingschijf van meer dan 100% nodig is, wordt gemakshalve nog wel eens vergeten.

op 03 07 2008 at 10:31 schreef Max J. Molovich:

Voordat De Winter over zijn Openbaring op het Amstelstation vertelt, doet hij eerst nog zijn ‘goede macht’-monoloog uit Zomergasten dunnetjes over. Ergens halverwege het vraaggesprek.

op 03 07 2008 at 10:36 schreef Tedje:

Peter???

"En met een beetje geluk zijn jullie daar over vier jaar ook achter."

Dat "jullie" is zo des Hemelrijks en des Paardestaarts en van hardcorelogs als HoeiBoei en Ayaan.
Eén nuancerend nootje en je bent alweer "jullie", de moordenaar van Van Gogh, Fortuyn, aanhanger van het cultureel marxisme en iemand die moet worden opgeknoopt.

Niet doen dus, hoewel je het zelf moet weten.

op 03 07 2008 at 10:48 schreef Tedje:

Inderdaad een enorm leuk HOERRstukje van jouw hand Peter!
Kende ik niet.
Of het "way ahead of me" was? Ik deed en doe nou eenmaal ook andere dingen dan jou op FrontaalNaakt volgen.
Verder gun ik elk optimisme het voordeel van de twijfel, ook bij mezelf.

op 03 07 2008 at 10:53 schreef EH:

K weet het niet hoor. Ik ben het toch meer met nekschot eens in deze: de meeste moslimas die ik tegenkom zijn niet moeders mooiste. Teveel aan de baklava gezeten, en een aantal subtielere factoren waar ik de vinger niet zo snel op weet te leggen.

op 03 07 2008 at 11:25 schreef N. Molrat:

Die moslima’s hebben het maar weer mooi voor elkaar. De mooie kopen een Gucci jurkje en de lelijke kunnen zich verstoppen in wijde jurken, hoofddoeken of burka’s.
EH als je echt een keer wilt lachen dan moet je eens luisteren als ze elkaars uiterlijk bespreken, gierend van het lachen maar vaak oh zo wreed.
Geef mij maar paardenmeisjes.

op 03 07 2008 at 11:45 schreef Peter:

Paardemeisjes, die haalde ik vroeger graag het bloed onder de nagels vandaan door het ijzerenheinig te blijven hebben over ‘paardekop’ en de ‘poten’ van het paard. Ik bedoel, als je het over fundamentalisten hebt. Wat nou, ‘edel dier’. Onberekenbare angsthazen zijn het, paarden.

Arme EH.

op 03 07 2008 at 11:54 schreef daniel:

De islam is sexy!

Beschikt de Islam over een welgevormd achterwerk?

Het is niet de Islam die sexy is, vrijheid is sexy. Als je vrij bent, loop je niet in een burka rond. Die meiden zijn aan het verwesteren, dáárom zijn ze zo aantrekkelijk.

Dat De Winter zich zand in zijn ogen laat strooien door die bevallige hoeri’s

Wie zich zand in de ogen laat strooien zijn al die Moslimmannen die zich laten vertellen dat de wereld er beter uitziet als vrouwen verplicht zijn om rond te lopen verkleed als Islamitisch spook.

op 03 07 2008 at 11:56 schreef Peter:

Vanmorgen vergeten je gevoel voor humor aan te zetten, Daniël?

op 03 07 2008 at 11:59 schreef daniel:

nou, ik vond islamitisch spook anders wel aardig

op 03 07 2008 at 12:04 schreef Tedje:

Ik breek toch nog even een erotische lans voor @Paardestaart. Het zal ongetwijfeld de combinatie van haar bewust gekozen en zand in de ogen strooiende nickname mét het opgewonden toontje zijn, maar bij mij kan ze geen kwaad doen.

op 03 07 2008 at 12:14 schreef Tedje:

Nu opeens weet ik waar mijn fantasieën over paardestaarten mij heen leiden: naar het hoofd P&O (HRM?) van Green Wing, een niet onaardige, medische Chanel4-soap

op 03 07 2008 at 12:18 schreef cnor:

Mijn partikuliere ervaring met Marokkanen is in het algemeen slecht, een enkele uitzondering daargelaten. Bah, wat een onbetrouwbaar, vijandig en agressief volk.

De meeste Marokkaanse meiden die ik in de geislamiseerde Rotterdamse wijken zie, komen mij toch echt voor als lelijk, dom en in het algemeen afstotelijk.
Best mogelijk dat hun zusters op HBO of universiteit wat aantrekkelijker zijn, maar dat kan ook in the eye of the beholder zijn. Het is natuurlijk een bekend verschijnsel dat eromane geilaards graag werken op plekken waar veel tienermeisjes rondlopen, om zich aan te verlustigen.

Hun broers en neven zijn zo mogelijk nog lelijker, dommer en afstotelijker. Maar ik geef toe: ze dragen allemaal heel Westerse, zelfs Amerikaanse kleding. Ongetwijfeld een vertrouwenwekkend teken van groeiende solidariteit met het Westen.

op 03 07 2008 at 12:20 schreef Paardestaart:

met een beetje geluk zijn jullie daar over vier jaar ook achter

Hihiihihi…Vox clamantis in deserto..De eenzame stem roepend in de dorre woestijn

D’r is geen levende ziel meer om hem heen, zijn vrienden hebben hem verlaten, maar hij houdt verbeten stand..
Uitgeput kruipt ‘ie op zijn buik in het gloeiende zand, volkomen uitgedroogd is ‘ie – de zon brandt genadeloos op zijn vervellende schedel..Maar in hem brandt een oud-testamentisch vuur, en het visoen laat niet af – hij droomt nu ook al op klaarlichte dag..

Overal zijn ze om hem heen: houri’s met sluiers en koranitische rondingen – soms verbeeldt ‘ie zich dat hij weer thuis is, en daar zijn ze óok al, ze lopen over het Amstelstation en lachen klaterend – met hoofddoek, zonder hoofddoek, het kan niet op. Heel zelfbewust, uitdagend gekleed vaak..Sommigen zelfs gehuld in Gucci; het prijskaartje van hun exquise ondergoed is nog net zichtbaar van onder de weelderige donkere haardos
Ze zijn bedwelmend besprenkeld met dure parfum, de kostbaarste delectable chocolade glanst donker op hun licht bedonsde bovenlip

Ze zingen voor hem, en hij volgt; hij mòet wel..ze hebben een ring door zijn voorhuid geslagen, en zijn paspoort afgepikt

Ik ga voor de marokkaanse meisjes fluistert hij koortsig, en hij begraaft zijn verbrande neus gulzig in een glinsterend hoopje tarwe..Hij merkt niet meer hoe het zand scherp van zijn uitgedroogde tong rolt

En hoog boven zijn hoofd zweeft geduldig een donkere vogel…

op 03 07 2008 at 12:31 schreef Chris:

De strijd tussen paardestaart en breedveld zet zich voort. In ieder geval geniet IK ervan met volle teugen!!

op 03 07 2008 at 12:41 schreef cnor:

De moslima als de klassiek koranische Verleidster – daar hebben die baarden en paarden wederom samen het gelijk aan hun kant.
Het verschijnsel grijpt om zich heen als een opflakkerende infectie:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/07/tieten_nos_journaal_restyle_gr.html

Een bestand tussen Paard en Peter is niet zo moeilijk te bedenken: je kunt ze immers eerst neuken, en daarna het land uitzetten.

op 03 07 2008 at 12:46 schreef ocean:

Gutte gut Peter…..iemand geen onderdeel van je harem, weigert je regelmatig even oraal van dienst te zijn (contraire aan de Molletjes van deze wereld…sic) en jij gaat al zo’n hatelijke stukjes plaatsen?
Je bent niet echt veel gewend, he?
Niet iedereen staat ervoor opgesteld om je Ego te masturberen Peter :)

Wat De Winter betreft, mij valt hij in deze een beetje tegen.

Marokkaanse meiden zijn soms erg leuk trouwens, helemaal eens met je verhaal in deze. Veel beter gekleed, veel vrouwelijker en veel beter verzorgd dan de Nederlandse vrouwen. Het zal de Franse invloed wel zijn :)
Marokkaanse mannen echter…in het algemeen helemaal niet mijn type. Veel te losse handjes en veel te weinig respect voor Westerse vrouwen.

op 03 07 2008 at 12:54 schreef daniel:

Vergeef me dat ik geen gevoel voor humor vandaag heb, maar waarom is Laila Abid een Moslima? Ik zie geen hoofddoek, als ik Geenstijl mag geloven is haar levenspartner geen Moslim en houdt ze zich ook niet aan de Ramadan.

Is Laila Abid niet gewoon een Nederlandse van Marokkaanse afkomst? Toch wel fascinerend dat juist in Nederland het niet mogelijk schijnt te zijn om er echt bij te horen.

Daarom begrijp ik Leon de Winter wel. Amerika is een land -een continent- waar vreemdelingen geen vreemdelingen blijven. Dat groots, en ja het geeft een weldadig gevoel om te weten dat dit land, de motor van de westerse democratie, het machtigste land op aarde is. Het hoeft niet perfect te zijn, als het er maar is.

op 03 07 2008 at 13:03 schreef cnor:

Alle vrouwen worden geboren als moslima – dat zou je moeten weten, Dany!

op 03 07 2008 at 13:22 schreef N. Molrat:

Wanneer mogen we hier de eerste moslima verwelkomen die zo vaardig en waardig reageert op een frontale aanval als Paard vandaag?

op 03 07 2008 at 13:35 schreef Kariem:

Leon de Winter die op het Amstelstation een boner krijgt van al die moslima’s die hem passeren… Gatverdamme

op 03 07 2008 at 13:36 schreef Loesje:

Meneer Breedveld; dat verlekkeren kan ook op Utrecht CS hoor. Enne, mijn mannelijke collega`s van Marokkaanse afkomst mogen er ook zeer wel wezen. Ik gil trouwens ook absoluut niet om de pliesie wanneer ik weer es een stevige knuffel cq omhelzing krijg! Thuis eten is lekker maar zo af en toe onderweg snoepen houdt er wel lekker de sjeu in zullen we maar zeggen.;-)
Tedje; de Green Wing is ook te bekijken bij "de Belg" op Vrijdagavond laat.
Daniel; even googelen op The Briarcliff Manor High School, hele pagina vol met jaren 50 en 60 muziek. Hartstikke leuk!

op 03 07 2008 at 13:36 schreef Kariem:

Hij heeft veel betere dingen te doen. Z’n vriendje Ellian wat schrijfles geven, bv.

op 03 07 2008 at 13:59 schreef Falbers:

Ze mag dan wel geen Marokkaanse zijn, laat staan een schone, maar als de noemer geëmancipeerd en zelfbewust groot genoeg is om ook Ebru Umar onder te vangen, dan gaat mijn voorkeur toch uit naar tent en tucht.

op 03 07 2008 at 14:00 schreef Kariem:

Mocht het onverhoopt ooit misgaan met zijn schone, mevrouw Durlacher, dan kan die gezellige joodse dikkerd nog altijd hier terecht:

http://www.muslima.com/results/searchresults.cfm?searchtype=1&sortby=12

op 03 07 2008 at 14:09 schreef Kariem:

Iets voor Paardestaart misschien?

op 03 07 2008 at 14:28 schreef Peter:

Ik ben even naar die site van Kariem gegaan, en sjezus, wat een lekkere wijven! Mijn favoriet is Ematullah. Die ogen! Die guitige blik! Daar ga ik het goed mee kunnen vinden, dat zie ik nu al. Vierentwintig en nu al weduwe, maar daar zal die man het wel naar hebben gemaakt.

Loesje, begrijp ik je nou goed? Bedrieg jij je man af en toe met één van je lekkere Marokkaanse collega’s?

Op Utrecht CS loopt veel vrouwelijk schoon rond, don’t I know it. Kut-station trouwens, waar iedereen elkaar onder de voet loopt. En de Marokkaanse crypto-homo’tjes voor de taxi-standplaats vind ik minder.

Hollands Spoor is ook niet slecht.

Cnor is een enge racist. Cnor is Cor, nietwaar? Als de sharia is ingevoerd…

Molrat, een waardige en vaardige reactie van Paardestaart? Waar dan? Ik zie alleen maar meer van hetzelfde eeuwige gejeremieer.

op 03 07 2008 at 14:39 schreef daniel:

Loesje, waarom adviseer je me jaren 60 muziek? Op zich wel raak hoor, over het algemeen luister ik het liefst naar muziek van mensen boven 50 of onder de grond. Mijn helige drieeenheid, Hendrix, Dylan en Cohen.

op 03 07 2008 at 14:48 schreef cnor:

"Cnor is een enge racist."

Haha, was geestig.

op 03 07 2008 at 14:50 schreef Theo Ichtus:

Dus als ik het goed begrijp wordt Rita Verdonk links door Geert Wilders ingehaald. Zij wil immers de Hollandsche pot verplicht stellen.

Laat me raden: D’r is niks anders wat ze een beetje fatsoenlijk klaar kan maken dan de doorregen sudderlap met glazige aardappels en tot snot gekookte andijvie dan wel bloemkool, gehaktbal, opperdoezers en een bloemig papje met harde klonten?

Tja – dan zou ik me qua culinaire cultuur óók ernstig bedreigd voelen.

De islam d’r uit trappen, maar Hassnae, Hind en al haar andere zusters plus de kebab, de couscous en de mintsaus alhier behouden, dat mag zeker niet, hè?

op 03 07 2008 at 14:52 schreef daniel:

Je vergeet de shoarma, die is ook belangrijk.

op 03 07 2008 at 15:10 schreef cnor:

Het is weer helemaal de zomer van 1983 hier: als je je neus ophaalt voor shoarma ben je meteen een raksist en faksist.

op 03 07 2008 at 15:14 schreef Peter:

De islam d’r uit trappen, maar Hassnae, Hind en al haar andere zusters plus de kebab, de couscous en de mintsaus alhier behouden, dat mag zeker niet, hè?

Alle mannen eruit behalve ik en mijn zoons, vind ik een beter plan.

op 03 07 2008 at 15:18 schreef Peter:

Dit, ‘Cnor’:

Bah, wat een onbetrouwbaar, vijandig en agressief volk.

gaat wat verder dan een beleden afkeer van shoarma. Je bent een racist. En hou je een beetje in, want ik heb geen zin om me straks op het politiebureau te moeten verantwoorden voor jouw zure oprispingen.

op 03 07 2008 at 15:23 schreef cnor:

Goed – maar dan ben jij een moffenhoer, Peter.

op 03 07 2008 at 15:25 schreef daniel:

Een fascinerende opmerking van de broer van Mr Bulldozer man.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3563604,00.html

Issam, the terrorist’s brother, said the Dawyyat family refused to believe that their son carried out a terror attack.

"My brother did not belong to any organization. He wasn’t even a religious person…."

op 03 07 2008 at 15:26 schreef Peter:

Cnor, je moet tegen mij alleen dingen zeggen die je ook zou zeggen als je live tegenover me stond. En dat is het laatste woord erover, van jou of van mij.

op 03 07 2008 at 15:50 schreef hassnae:

Wanneer mogen we hier de eerste moslima verwelkomen die zo vaardig en waardig reageert op een frontale aanval als Paard vandaag?

Het is maar wat je onder waardig en vaardig verstaat: het is niet meer dan een herhaling van zetten, een jij-bak en het door elkaar halen van Leon de Winters woorden en die van Peter.

Nou Paard, waar blijft je antwoord? Ga je nu Leon de Winter ook waarschuwen tegen de Sheherezades en hoeri’s?

op 03 07 2008 at 15:50 schreef Loesje:

Meneer Breedveld;bedriegen? Welnee! Gewoon, een flinke knuffel met klapzoenen, linkerwang, rechterwang en eentje recht op de kwek. Da`s toch niet bedriegen? En je moet je handen in zo`n situatie ergens laten, kan je ze net zo goed even rond die strakke kadetjes vleien nietwaar? Anders word het zo`n gehannes.
En het Station gaat volgens de Gemeente nu toch echt binnen afzienbare tijd "op de schop", zoals dat heet. Ik verwacht dat dat zo`n beetje rond Septober 2045 gaat plaatsvinden, het kan nog uitlopen tot Oktember maar dan moet het af zijn.
Daniel; omdat U "Summer in the City" aanhaalde. Da`s toch uit de jaren 60? Vandaar.

op 03 07 2008 at 16:02 schreef Ad:

He wasn’t even a religious person

Een instant cartoon. Die ga ik nog eens jatten.

op 03 07 2008 at 16:19 schreef fam.gordijn@home.nl:

Ik zie de Winter zijn uitspraken toch meer als een charmeoffensief. Zijn boek moet natuurlijk wel blijven verkopen als hij dadelijk in de States verblijft. Hij was ook al zo mild over zijn Parool recensie. Bovendien is het volgens mij meer wensdenken dan de realiteit. Van een wolf in grootmoederskleren verwacht je appelgebak.
Eenmaal binnen gehaald wordt je met voorhuid en haar verslonden.
Trouwens, die marokkaanse meisjes die zich in stationshallen ophouden, zijn die wel haram?

op 03 07 2008 at 16:24 schreef Kariem:

Ligt er aan aan hoe je ze slacht, fam.gordijn. "Bismillah" mompelen, het hoofd richting Mekka houden en doorklieven maar die hals. 100% halal.

op 03 07 2008 at 17:16 schreef Peter:

‘Wensdenken’ is er vanuit gaan dat iedere moslim in het geheim bezig is de vestiging van het kalifaat in Nederland voor te bereiden. Als straks blijkt dat de meeste moslims liever in een democratische rechtsstaat leven dan onder de sharia, dan gaan de Gordijntjes op tilt. Dan is hun raison d ‘être naar z’n mallemoer. Dan hebben ze zich al die tijd voor niks druk zitten maken.

Dus kom op, moslims, blijf de Gordijntjes hoop geven door je af en toe intolerant op te stellen, op straat te dansen als er een Amerikaan van z’n fiets valt en te roepen om insecticide om ongedierte als Paardestaart en Hemelrijk te verdelgen.

op 03 07 2008 at 17:53 schreef stoethaspel:

Hoewel erg off-topic, heb ik toch de vraag of we hier weer kunnen terugkeren naar gewone discussie, met heftigheid en al. Onderling gekibbel vind ik weinig uitnodigend, maar ja, ik kom dan ook uit een groot gezin. Been there, done that…

Heb de laatste week nog eens wat van Paard’s bijdragen zitten lezen. Ik geloof dat ik wel schokkender zaken ben tegengekomen; ik heb niet het gevoel dat ze een ‘gevaarlijk mens’ is, om het zo maar eens uit te drukken. Bovendien, een goede penvoering maakt een hoop goed, kijk maar naar Hemelrijk.

op 03 07 2008 at 18:04 schreef J.J. v.d. Gulik:

Marokkaanse meiden kunnen best heel aantrekkelijk zijn. Het aantrekkelijke zit h’m mede in het wat exotische wat ze toch uitstralen. Tegen Nederlandersen wordt elders op een vergelijkbare manier aangekeken en dat verhoogt zo in de ogen van de eldersen de aantrekkelijkheid van de polderdames. Dat wordt allemaal anders als het meer exotische door lange relaties meer naar de achtergrond verhuist en de beoordeling van de Marokkaansen meer plaatsvindt aan de hand van wat in Nederland gebruikelijk is en dan kan het positieve accent van de dames nu een duidelijk negatief tintje gaan krijgen.

De polderdames kunnen overigens best wel wat leren van de Marokkaanse zij’s. Wat meer gepassioneerdheid zal de meesten niet misstaan.

De verleidingsdans door de lieverds van Marokkaanse snit doet mij een beetje denken aan wat er over Hitler Duitsland wel wordt gezegd, nl. dat Hitler de Duitsers heeft verleid. Het is zo zaak om het hoofd niet te verliezen en de geest in deze tijd niet te veel te laten beïnvloeden door de oerdriften.

Bij De Winter moet je bij een dergelijk thema altijd rekening houden met zijn joodse achtergrond en de belangen daarbij. Het beste is dan ook om zijn opinie in deze zo veel mogelijk terzijde te laten.

Het volgende is een reactie op het gebulldozer in Jeruzalem, waar ook op gereageerd is. Het is een stukje tekst van Shamir de latere premier van Israël uit de tijd dat hijzelf nog actief terreurder was:

"Neither Jewish ethics nor Jewish tradition can disqualify terrorism as a means of combat. We are very far from having any moral qualms as far as our national war goes. We have before us the command of the Torah, whose morality surpasses that of any other body of laws in the world: "Ye shall blot them out to the last man." We are particularly far from having any qualms with regard to the enemy, whose moral degradation is universally admitted here.
But first and foremost, terrorism is for us a part of the political battle being conducted under the present circumstances, and it has a great part to play: speaking in a clear voice to the whole world, as well as to our wretched brethren outside this land, it proclaims our war against the occupier.

Hehazit [The Front] (Summer 1943)"

op 03 07 2008 at 18:13 schreef Peter:

Echt gevaarlijk is Paard inderdaad niet, maar ze draagt wel degelijk bij aan meer haat, aan meer wantrouwen en aan slechtere verhoudingen. En ze gaat ook steeds kutter schrijven, wat erg is. Multatuliaans is het allang niet meer. Het wordt een steeds onsamenhangender janboel.

Willen we meer haat, meer wantrouwen en slechtere verhoudingen? Ik alvast niet. Ik wil in Alle Mensen een Welbehagen. Daarom ga ik uit van het goede in elk mens. Iedere nieuwe ontmoeting ga ik in met het voordeel van de twijfel.

Wie uitgaat van het slechtste in alles en iedereen, die hoort hier eigenlijk niet thuis. Die hoort bij Hoeiboei, waar moslims worden gewantrouwd omdat ze moslim zijn, behalve Nahed Selim. Totdat die iets onwelgevalligs zegt, natuurlijk.

Waarom richt ik me op Paardestaart in mijn stukje? Dat leek me wel duidelijk, maar ik ben nooit te lui om me nader te verklaren. Paardestaart voert hier zo’n beetje de guerrilla aan tegen de vermeende ‘islamisering’ van Frontaal Naakt, door me voortdurend te bestoken met suggestieve verdachtmakingen over het verliezen van mijn zinnen en dergelijke, uiteraard in reactie op mijn regelmatig beleden geloof in de islamitische vrouwen, die volgens mij gaan zorgen voor de ‘Verlichting’ van de islam.

Is het niet grappig dat Leon de Winter nu hetzelfde licht heeft gezien? En zou het niet consequent van Paard zijn om nu Leon de Winter te gaan beschuldigen van het verliezen van zijn zinnen, betovering, dronken geilheid en wat niet al?

En is het niet frappant dat Paard, in plaats van haar pijlen op De Winter te richten, mij zo’n beetje met hem fuseert, om opnieuw mijn persoontje aan te vallen vanwege uitspraken die De Winter in Nova deed?

En dat, mijn waarde Stoet, lijkt me het begin van een gewone discussie.

op 03 07 2008 at 18:37 schreef Tedje:

@Loesje,

Dat van Channel 4 heb ik er alleen maar bij gezet om een beetje interessant en kosmopolitisch over te komen.
Ik kijk Engelse Comedy’s als Green Wing (en Coupling voor de duizendste keer in de herhaling) ook gewoon op Canvas…

op 03 07 2008 at 18:39 schreef cnor:

Voor Paard en veel anderen is het gewoon oorlog en zijn moslims burgerbezetters en ook nog eens aan de winnende hand. Dat is een trieste, maar geen zeldzame mening.

Peter meent dat de oorlog over is zodra je je hart openstelt. Schrijft paginagroot ‘Make love not war’ en gaat samen met zijn exoot in een grote witte zak zitten. Waarna Frank Zappa vilein ‘Scumbag’ scandeert, Some Time In New York City.

op 03 07 2008 at 18:41 schreef Peter:

Cnor, vind je het goed dat ik zelf uitmaak wat ik meen? Ik herken me totaal niet in je denigrerende karikatuur.

op 03 07 2008 at 18:45 schreef Peter:

Vroeger was Cnor een geschikte vent, moet u weten. Ik vraag me af Cnor in zijn huidige incarnatie nog in staat zou zijn tot een goed interview als dit, met Laila.

Kan Laila nog steeds op zoveel goodwill jouwerzijds rekenen, Cnor?

op 03 07 2008 at 18:51 schreef cnor:

Off topic maar erg leuk om te zien, op Hilversum Best: Sonja Barend heeft Joop den Uyl in de studio en zij hebben via een straalverbinding een gesprek met Golda Meir. Sonja spreekt prachtig Ivriet.

op 03 07 2008 at 18:54 schreef Peter:

Hilversum Best?

Zeg, Cnor, ik zit dat interview te lezen en het is werkelijk verbluffend, de persoonsverandering die jij sindsdien moet hebben ondergaan. De openheid! De empathie! De ironische kwinkslagen!

Hetzelfde geldt trouwens voor Laila, die er ook niet op vooruit is gegaan, wat manieren betreft.

Een citaat:

Er zijn veel meer jongens en meiden rijp voor de moderniteit dan je zou denken. Als je hen zo vijandig benadert creëer je bij hen een verkeerd bewustzijn, terwijl er juist zoveel integratieprocessen op stoom zijn.

op 03 07 2008 at 19:01 schreef cnor:

Jij hebt Laila verrot gescholden en weggejaagd, Peter. Niet ik. Ik heb Laila destijds hetzelfde gezegd als hierboven: mijn partikuliere ervaring met Marokkanen is in het algemeen slecht, en een enkele uitzondering als Laila daargelaten heb ik Marokkanen ervaren als een onbetrouwbaar, vijandig en agressief volk.
Het verwijt van racisme is wel geestig. Was mij natuurlijk niet toegevallen wanneer ik had gereageer met een zoet: ‘inderdaad, als ik aan geile lijven denk denk ik aan moslima’s of desnoods hun broers’. Nee dus, mij niet gezien: zo’n Jelle Houtsma-achtige insteek, daar begint deze jongen niet aan.

Alhoewel, Laila is erg aantrekkelijk – zeker tien maal mooier dan Loor. Loor en Laila, da’s als het verschil tussen een hap uit een suikerspin op de kermis en een portie van de beste Beluga.

op 03 07 2008 at 19:06 schreef Peter:

Kijk, daar hebben we de sympathieke relnicht weer, waar we allemaal zoveel van hielden.

Heb je Loor in het echt ontmoet, Cnor? En heb je wel eens bij Beluga gegeten? Of is een suikerspin nog steeds de duurste traktatie die je jezelf kunt veroorloven?

Ik heb Laila niet weggejaagd, hoor. Ze is hier nog steeds welkom, zolang ze haar aap maar buiten op straat laat, waar hij hoort. En ze moet zich natuurlijk wel een beetje gedragen. Net als jij.

op 03 07 2008 at 19:08 schreef cnor:

Ja, wat een Schrijver ben ik toch!
Weet je nog dat ik op de proppen kwam met egars diplomatie, tegen de overmaacht van de ‘juf Idiosyncratisch’, ‘mevrouw Haremnijd’ en ‘dame Slachtoffer!’

Wat is er toch gebeurd vraag je? Welnu: nieuwe zeer negatieve ervaringen met Marokkaanse heren en dames en wederom een nieuwe verhuizing wegens oprukkende burgerbezetters. Daarom: als te goed is buurmans gek.

Overigens is Cor cnor geworden omdat ik discussies met Peter Breedveld niet serieus meer neem sinds de ontdekking, in de draad Vodafoon, van het Bord van Gewapend Beton dat voor Peters hoofd hangt.

op 03 07 2008 at 19:13 schreef cnor:

Een ding moet ik je nageven: ik heb je advies aan mij om eens wat nuttigs te gaan doen i.p.v. een beetje verveliajen op Frontaalnaakt opgevolgd. Ik heb eens ff flink aan de zaak getrokken en inmiddels verdienen we zesduizend schoon in de maand, wat lekker is met zijn 2-en zonder kids. Goede hypotheek nu, groot huis, eindelijk weer tussen mensen met ongeveer dezelfde normen en waarden als ik heb. Als ik hier lang genoeg verblijf en de mindere buurten in Rotterdam mijd, wie weet dat ik over een paar jaar weer eens een vriendelijke glimlach kan werpen naar een Marokkaan(se). Voorlopig kan ik me daar nog niets bij voorstellen – de praxis is sterker dan het mooiste ideaal.

op 03 07 2008 at 19:16 schreef Peter:

Weet je nog dat ik op de proppen kwam met egars diplomatie, tegen de overmaacht van de ‘juf Idiosyncratisch’, ‘mevrouw Haremnijd’ en ‘dame Slachtoffer!’

Nee, daar herinner ik me helemaal niks meer van.

Welnu: nieuwe zeer negatieve ervaringen met Marokkaanse heren en dames en wederom een nieuwe verhuizing wegens oprukkende burgerbezetters.

Ik begrijp het, je wereldbeeld wordt bepaald door jouw particuliere ervaringen, die altijd dezelfde blijven omdat je maar niet wegkomt uit die gribusbuurten, waarop je bent aangewezen. Je komt alleen maar in aanraking met het gajes, omdat jezelf ook gajes bent.

Overigens is Cor cnor geworden omdat ik discussies met Peter Breedveld niet serieus meer neem sinds de ontdekking, in de draad Vodafoon, van het Bord van Gewapend Beton dat voor Peters hoofd hangt.

Ja, dat verwijt krijg ik vaak van fanatiekelingen die niet kunnen verkroppen dat ik me weiger te laven aan hun oneindige wijsheid.

op 03 07 2008 at 19:23 schreef Paardestaart:

Kan Laila nog steeds op zoveel goodwill jouwerzijds rekenen?

Et tu, Brute?
Want waar jij Laila onder het uitstoten van rauwe kreten opeens achteruit door een heg begon te trekken heb ìk haar altijd al aangesproken alsof ze een normaal mens is – zoals ik dat met iedereen doe dus.
Iets dat van jou niet mocht: ik moest wat liever zijn voor haar.
Maar dat doe ik natuurlijk niet – ik zeg gewoon wat ik op mijn hart heb, en desondanks leek het haar onlangs nog wel wat om samen een potje te gaan pimpelen.
Zou ze dat met jou nou ook nog willen denk je?

Want bij jou zijn er sindsdien toch wel wat karretjes van de rails geraakt, geloof ik :-)

op 03 07 2008 at 19:25 schreef cnor:

Op zich is het niet erg dat Peter vaak derailleert, maar hij maakt daarbij nogal wat slachtoffers – en da’s echt onsympathiek.

op 03 07 2008 at 19:28 schreef Peter:

Zo is dat Cnor, ik heb al heel wat zelfmoorden en opnames in gestichten op mijn geweten.

Cnor en Paardestaart daarentegen, die zijn de hartelijkheid zelve. Nooit hatelijk, nooit bevooroordeeld, altijd eerlijk en open. Fijne mensen zijn ze, met een goed hart.

Dat moest alleen gebakken op hun rug hangen.

op 03 07 2008 at 19:46 schreef cnor:

Ik weet dat je je gezin hebt verlaten voor een jonge blom, maar dat het zo erg is had ik niet bevroed. Nu ja, sterkte ermee.

op 03 07 2008 at 20:05 schreef Vlot:

Mijn favoriete moderne moslima:

http://tinyurl.com/5dxd9q

op 03 07 2008 at 20:06 schreef stoethaspel:

Laila? Wat dat niet de dame die op zoveel vragen geen antwoord wist te formuleren dat alle vragenstellers welhaast een Socrates leken? Volgens mij ken ik haar ergens van…

Willen we meer haat, meer wantrouwen en slechtere verhoudingen?

Meer? Nope. Maar dat betekent niet dat er niet al voldoende voorraad is… Wat ik gelezen heb van Paard vond ik, en ik meen dat oprecht, nou niet bepaald een oproep tot haat. Ik lees in Paard iemand die islamitische onverdraagzaamheid haat en categorisch afwijst. Daarvan kun je zeggen dat het teveel beperkt is tot het islamitische maar daar kan weer tegenin gebracht worden dat dat het probleem is dat nu voor ons ligt. Ikzelf ben ook niet bepaald van de Nazarener-school; het toekeren van de andere wang. Mijn haat tegen bepaalde zaken leert me tevens wat ik allemaal liefheb.

Ik alvast niet. Ik wil in Alle Mensen een Welbehagen.

Vreemd, deze protestantse wending. Maar goed, een allemansvriend is uiteindelijk een niemandsvriend. Onderscheid maken is een gezonde en noodzakelijke trek. Uiteindelijk zullen ook in ‘Alle Mensen een Welbehagen’ gradaties van ‘Welbehagen’ worden aangebracht. Sommige behagen meer dan anderen.

Daarom ga ik uit van het goede in elk mens. Iedere nieuwe ontmoeting ga ik in met het voordeel van de twijfel.

Dat lijkt me een gezonde houding. Sommige appels die er verrot uitzien blijken verrassend goed te smaken en omgekeerd.

op 03 07 2008 at 20:08 schreef stoethaspel:

Knor: Dat was een hele nare ad-hominem. Nieuw dieptepunt en ik zal je postings in ieder geval maar vermijden…

op 03 07 2008 at 20:13 schreef EH:

Arme EH.

Maak je over mij vooral geen zorgen, Peter.

Trouwens, de turkse vriendinnen van mijn hoogopgeleide turkse vriend, daar valt absoluut niks op aan te merken.

De belangrijkste factor in deze lijkt me het feit dat het leeuwendeel van de moslims hier gekomen is voor ongeschoold werk. Over het gemiddelde nederlandse mokkel uit een arbeiderswijk zul je mij ook niet gauw de loftrompet horen afsteken.

op 03 07 2008 at 20:17 schreef cnor:

Peter kan heus wel incasseren, Stoet. Ben je nu nog steeds boos over mijn grapje of je stoned was?

op 03 07 2008 at 20:20 schreef cnor:

Het dedain jegens het arbeidersmilieu spat wel erg van deze site af. Bah, wat dom. Er is een wereld van verschil tussen de autochtone arbeiders, over het algemeen keurige mensen, en het allochtone tuig in de oude wijken.

op 03 07 2008 at 20:23 schreef ronald:

Heel chique Cnor. Net zo chique als je naam.

en desondanks leek het haar onlangs nog wel wat om samen een potje te gaan pimpelen.

Ja paardestaart haar leek het leuk en als ik het me goed herinner heb je haar uitnodiging afgeslagen terwijl jouw walging ervan af droop. Dus om nu de onschuld te gaan uithangen is lachwekkend. Jij zou nog niet normaal tegen een moslim kunnen doen als je leven er van af hing.

op 03 07 2008 at 23:53 schreef Peter:

Alleen de woordkeuze al van zo’n roddeltante: ‘jonge blom’.

Mijn incasseringsvermogen is uitstekend. Zeer binnenkort ga ik het incasseringsvermogen van Cnor eens testen, die niet zo ver van mij vandaan woont.

op 03 07 2008 at 23:58 schreef stoethaspel:

Nee cnor, tegen mij mag je best roepen dat ik stoned ben. Ik rook ook graag een jointje, drinken doe ik navenant niet. Ik heb geen last van een protestants schuldgevoel in deze. Ik ga op een gezonde manier met mijn roesmiddelen van keus om. Ik was de onbeduidende opmerking ook al helemaal vergeten. Kennelijk vond jij het zelf een erg goede ‘grap’… But I’m not impressed.

Jij zou dat wel moeten hebben als je het mij vraagt. Jouw opmerking was namelijk gewoon fout en als je dat mij in het gezicht zou zeggen dan zou je een stoethaspel zien die vrijwel niemand ooit ontmoet heeft: meer dan bereid te overwegen je op je smoel te slaan. Walgelijk. En dat wil je soms ook afdoen als een grapje?

op 04 07 2008 at 02:06 schreef Sabian:

Nou nou, hebben ze het hek weer eens open laten staan? Wat een grafmongolen hiero, je schaamt je de ballen uit de broek.."Cnor" …"Arbeider" WTF?

Is dat Paardje bashen inmiddels ook niet ein wenig ridicuul aan het worden, ik bedoel, in vergelijking tot de mest die hier boven wordt uitgereden.

op 04 07 2008 at 02:09 schreef Paardestaart:

Leon de Winter die op het Amstelstation een boner krijgt van al die moslima’s die hem passeren…

Hm – dat heb ik er nu helemaal niet in gelezen..Ik zou ook echt niet weten waarom iemand dáar hoop uit zou moeten putten.
Tenzij je al enige tijd aan de Viagra bent natuurlijk; voor de goeie afloop van het multiculturele drama is het geloof ik niet relevant
Dus hij bedoelde toch wat anders, zou het niet?
Maar toch ‘getver’ zeker, Kariem?

Lang voor dat interview met Laila ging-ie moslima’s altijd op schreeuwerige toon voorhouden dat hun clitoris moest worden besneden omdat de islam dat volgens hem gebood

Toe maar!
Zal óok wel niet waar zijn..Je moet ‘m treffen, die Peter – als de gal hem groen door het bloed is geslagen overdrijft ‘ie altijd een beetje, en interpreteert schromelijk naar zich toe
Een troost om te weten

Zo wordt gastvrijheid beloond in Nederland. Met lasterpraatjes en pogingen tot karaktermoord

Ochèrrem…! Wan goei klutje – the poor sod heeft het niet getroffen met Nederland

op 04 07 2008 at 02:24 schreef Sabian:

Je kan lullen wat je wil P., maar het is in mijn ogen echt mega ranzig wat die Cnor doet. Je bent echt een heel triest geval als je iemand op die manier van "repliek" moet dienen die jou kennelijk in z’n eigen huis heeft ontvangen. Ja, het is onbeschoft.

op 04 07 2008 at 07:36 schreef Theo Ichtus:

Fijne mensen zijn ze, met een goed hart.

Dat moest alleen gebakken op hun rug hangen.

Nemen we nog even de rolverdeling door: WIJ schelden mekaar uit voor rotte vis en wensen mekaar alle vormen van gewelddadig dood en onprettige enge ziekte en U, hoofdredacteur en van verplichtende adel en daarom een wijzer en beter mens dan ons eenvoudige reaguurders waarschuwt ons een aantal keren minzaam, op vaderlijke en begripvolle toon waarna U de ergsten onder ons een ban geeft. Zelf verlaagt U zich nimmer tot hetzelfde soort platte gescheld wat wij blijkbaar nodig hebben om onze argumenten beter uit de verf te laten komen.

Of zoiets…

(Bovendien is dat "gebakken op hun rug hangen van het goede hart" natuurlijk niet leuk meer als je het voor de 38e keer hoort, ook al waren het 37 verschillende anderen die deze prachtvondst eerder te berde brachten…)

op 04 07 2008 at 07:55 schreef Peter:

Ik heb weer een beter voorstel, Theo: take it or leave it. Als het je hier niet bevalt, moet je oprotten. How’s that voor een rolverdeling.

Paard, ik overdrijf niet als ik zeg dat Cor Spaans moslima’s belaagde met zijn hysterische geblèr over clitorisbesnijding. Net zo min als ik overdreef toen ik zei dat je had opgeroepen om de hele Arabische wereld te nuken.

Je had toen een grote mond en vroeg me te bewijzen dat je dat had geschreven, dat deed ik en vervolgens heb je er niks meer over gezegd. Hoe zit dat eigenlijk? Anderen kwamen je verdedigen met allerlei malle vergoeilijkingen, alsof je een kasplantje bent, dat speciale bescherming behoeft.

Wat Leon de Winter betreft, hij zei in Nova wat ik ook altijd zeg: dankzij de moslimvrouwen gaat het goed komen met de islam in Nederland. Ze hebben hier vrijheden en een positie die ze zich niet meer laten afnemen. Dat is wat hij bedoelde, en ik ben benieuwd wat hij dan anders bedoeld zou hebben volgens jou.

Wat de rest van je reactie betreft: ik zie er waardigheid noch vaardigheid in. Wel weer een enorme brok zure kleinzieligheid.

Waar ik vandaan kom, gaan we zo niet met normale mensen om.

op 04 07 2008 at 08:39 schreef Sanne van Vliet:

Besnijdenis is een cultureel gebruik en geen religieus. Dat verklaart ook waarom het de midden-Afrikaanse landen zijn waar het voorkomt en Egypte met de invloed uit Soedan.

Paardestaart: jij maakt iedereen belachelijk die het niet met jou eens is. Sommigen zien daarin een waardige repliek, ik zie dat anders.

Als jou een vraag wordt gesteld beantwoord je hem niet, draai je eromheen of konkel je je er uit en altijd met belachelijkmaking van de vraagsteller of het object van jouw walging.

Wat jou wat mij betreft vele malen erger maakt is dat je hie reen soort van status hebt. Een Cnor of zo’n Arbeider zijn zum kotsen, maar wat jij doet is verderfelijker (antwoord op sabians vraag). Mensen nemen het zelfs voor je op als je het hebt over het platgooien van de Arabische wereld. Als een Marokkaan een grap maakt over insecten verdelgen, dan is dat meteen zijn ware aard volgens een aantal maar als jij het hebt over het nuken dan bedoel je dat niet zo volgens diezelfde mensen.

Hoe dan ook: dat jij Peter weer belachelijk maakt vanwege de persoonlijke onder de gordel opmerking van die cnor maakt voor mij duidelijk dat jij werkelijk niet deugt. Zou jij net zo lollig reageren als ik het hier eens over jouw prive leven zou hebben?

op 04 07 2008 at 08:47 schreef Ansje:

Nee, hoe JIJ met normale mensen omgaat, Peuter, is overduidelijk…

En voor iedereen die nu zeer selectief verontwaardigd is over de reply van Cnor;
Laten ‘we’ even niet vergeten, zoals Theo ook zegt, dat de hoofdredacteur hier het ‘goede’ voorbeeld geeft als het gaat om jij-bakken, schelden en uit de lucht gegrepen suggestieve opmerkingen.

Oók bij mensen die hij notabene zelf uitnodigt, virtueel op FN, of in ’t echie op borrels.

Grote verschil is dat Cnor zich baseert op doodgewone feiten die ook gewoon hier op FN zijn terug te lezen – al zou ik zelf Hassnae niet echt meer een jonge blom noemen, maar dat terzijde — en dat Peuter zelf regelmatig nogal creatief met de waarheid omspringt.

De verontwaardiging doet nogal kolderiek aan.

op 04 07 2008 at 09:00 schreef Peter:

God nog an toe, er wordt weer gezogen en *hoppa*, daar komt Gansje ook weer te voorschijn, als een vlieg op de stront. Een select groepje Stamgasten lééft blijkbaar van dit beschamende gezeik.

Tijd om het vuilnis aan de straat te zetten. Gansje is de eerste vuilniszak. Dag Gansje, ga jij je maar weer full-time wijden aan je gezin.

Alle anderen: graag inhoudelijke reacties nu. Van Paard wil ik weten wat Leon volgens haar bedoelt. Wie nu nog probeert een ‘discussie’ te ‘winnen’ met persoonlijke aanvallen, vliegt eruit, zonder waarschuwing.

op 04 07 2008 at 09:37 schreef Kariem:

Zeker getver, Paardestaart. Leon de Winter, met wie dan ook, waar dan ook, is altijd getver.

PS. Sjezus, jullie lijken wel Marokkanen met al die lage ad hominems die jullie het net opslingeren.

op 04 07 2008 at 09:51 schreef Peter:

En let wel, Kariem, dit komt van iemand die gisteren alle Marokkanen als ‘onbetrouwbaar, vijandig en agressief’ bestempelde.

op 04 07 2008 at 09:53 schreef stoethaspel:

Paard,

Doe me een lol en zet me nou eens niet voor lul, door je kwaliteiten aan te wenden en inhoudelijk te reageren. En ja, ook als je meent dat je onrecht aangedaan wordt omdat hullie ’t ook bij jou doen.

Cnor, je bent verdomd stil voor zo een grappenmaker als jij…

@Theo: Het origineel is volgens mij van de heer Deelder, nachtburgemeester te Rotterdam.

"Ik draag zulke mensen een warm hart toe. Het moest ze alleen gekookt op de rug hangen.(Zodat de honden erbij kunnen)"

op 04 07 2008 at 10:09 schreef Bas:

Een ding valt me op ,dat zijn de woorden en schrijfstijl van de laatste tijd.
Het is allemaal in het Nederlands ,maar, met een oosters sausje overgoten .
Soms erotisch ,dan weer schelden ,en dreigen natuurlijk .
Eigenlijk zijn we toch al aardig multicul in taal bezig ,ver van de taal van Pietje Bel of Dik Trom.

op 04 07 2008 at 11:38 schreef Tedje:

Als ik het slagveld hierboven overzie, dringt zich aan mij de kanttekening van Bas van der Vlies op over die behaarde pijpfilm:

"wie het tonen van blote lijven verwart met meningsuiting, heeft een bril nodig"

Je hoeft geen moraalridder te zijn om in te zien dat het wél zo prettig is grondig van mening te verschillen met mensen die – hoe zal ik het voorzichtig zeggen – hier en daar bij toeval een omgangsvorm hebben opgepikt.

Bij vrouwen is dat misschien nét iets vaker het geval. Waarmee ik weer terug ben bij De Winter: zijn "inzicht" dat door de meisjes alles alsnog goedkomt, lijkt me geen plotselinge bekering.
Ik heb hem dat in een verder verleden wel eens vaker zien of horen beweren. Vermoedelijk was dat optimisme een tijdje ondergesneeuwd.
Iedereen heeft recht op stemmingswisselingen naar mijn mening. De feiten zijn tenslotte niet altijd even eenduidig. Het Amstelstation is maar één station. En het weer kan ook nog een rol spelen.

En als je je, zoals De Winter, zo nauw betrokken voelde bij alle perikelen rond Hirsi Ali en een recent oorlogje in het MO, kan ik me voorstellen dat je serotonine-huishouding een tijdlang verstoord is.

op 04 07 2008 at 12:05 schreef Wampie:

Wat Peter schrijft: Cor Spaans was leuk, met veel humor; een liberale geest. Bezocht de roemruchte FN-borrels, bij de hoofdredacteur thuis. Ik begrijp niet waarom uitgerekend hij zich zo verlaagt. Toch niet vanwege het meningsverschil over analiteiten?

op 04 07 2008 at 12:11 schreef Sabian:

Een leuk beeld hoor, die opgewekte meisjes en zeker prettig om te zien dat ze zich niet allemaal in een hoek laten zetten. Maar leuk of niet, in behoorlijk moderne landen als Turkije en Libanon is de snelheid van de fundamentalistische invloed omgekeerd evenredig aan het aantal seculieren of vrijzinnige moslims.

ik heb moeite dat te begrijpen, dat zelfgekozen juk.

op 04 07 2008 at 12:15 schreef Peter:

O ja, daar ging het mis, toen ik zei dat ik kontneukende zestienjarigen niet normaal vind. Cor ging toen overal rondbazuinen dat ik homofoob was.

Cor ging al eerder buiten zijn boekje, hoor. Er zijn twee Cors: de goedaardige liberaal en de hysterische visnicht, die pas ophoudt als je z’n hersens inslaat. Lang voor dat interview met Laila ging-ie moslima’s altijd op schreeuwerige toon voorhouden dat hun clitoris moest worden besneden omdat de islam dat volgens hem gebood. Zijn manier om de dialoog op gang te brengen, zeg maar.

Binnenkort ga ik met Cor ook eens ‘in dialoog’.

op 04 07 2008 at 12:19 schreef Peter:

Wie verwart het tonen van blote lijven dan met vrije meningsuiting?

Ik begrijp toch goed dat je nu suggereert, Tedje, dat Leon de Winter gewoon even in de war was, en dat-ie daarom zo verzoenend sprak in Nova?

Zeg me nou eens eerlijk, vind je het echt getuigen van goede omgangsvormen om een argument van iemand van tafel te schuiven met een speculatie over ’s mans geestestoestand?

Waarde Stoet, Cnor is hier niet langer welkom. De man vervalt steeds in dezelfde fout, en dat ontaardt steevast in een lange flame-war waar niemand iets aan heeft.

op 04 07 2008 at 12:31 schreef Tedje:

Godsklere,

"Ik weet dat je je gezin hebt verlaten voor een jonge blom, maar dat het zo erg is had ik niet bevroed. Nu ja, sterkte ermee."

Goeie waarschuwing om virtuele webmaatjes nooit achter je gordijnen te laten kijken, laat staan op kennelijk wereldberoemruchte borrels uit te nodigen.

Dat iemand met een potsierlijk geëtaleerd 4 x modaal netto voor z’n tweetjes überhaupt ergens over zeurt, vind ik op zich trouwens al heel wonderlijk.

op 04 07 2008 at 12:45 schreef Peter:

Cor weet niks. Hij is ook nooit mijn maatje geweest. Hij is te gast geweest op een paar borrels die ik heb gegeven voor vaste lezers en medewerkers van deze site.

Een aantal van de mensen die zich mijn drank en eten goed hebben laten smaken, meende sindsdien aanspraak op van alles te kunnen maken en over me te mogen roddelen. Zo wordt gastvrijheid beloond in Nederland. Met lasterpraatjes en pogingen tot karaktermoord. Onder pseudoniem, uiteraard.

op 04 07 2008 at 12:48 schreef Arbeider:

Quote

"op 03 07 2008 schreef Jamila Laoudadi:

Je voorhuid mag je houden, meneer Breedveld. Die hoeven wij Marokkaanse meisjes niet".

Vreemd….ik zou als vrouw toch liever een penis met voorhuid willen hebben (dat ding daar zou de schepper toch goed over nagedacht hebben…) dan een verschraalde stempel, die al menig maal eerst heeft zitten raggen in een geit of kip voor de eerste huwelijksnacht; wat in Marrokko heel veel voorkomt.

op 04 07 2008 at 13:29 schreef daniel:

Leon de Winter’s observatie zie ik toch als een soort bevestiging van mijn claim dat de Islam niet het probleem is. Hij is pessimistisch, niet omdat hij de Islam zo goed kent (wat hem ook verweten wordt) maar omdat hij Nederland en Europa goed kent.

Misschien is hij er niet van bewust waarom hij met betrekking tot de Islam zo’n pessimist is, maar ik herken veel van mezelf in Leon de Winter en daarom durf ik daar wel naar te speculeren.

De radicale Islam vormt alleen een probleem in samenlevingen die de eisen van de baardmannen serieus nemen. Als dat gebeurd lijkt de Islam inderdaad een enorme bedreiging. En op een gegeven moment is ’t dat ook.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2008/07/sharia_moet_rol_spelen_in_rech.html

De hoogste rechter in Groot-Brittannië heeft voor grote opschudding gezorgd door gisteravond tijdens een toespraak in een centrum voor moslims in Londen te stellen dat de beginselen van de Sharia een rol moeten kunnen spelen in onderdelen van het Britse rechtssysteem.

Ik denk niet dat mensen zich zorgen zouden maken over Islamisering als dit soort rechters, ministers of burgermeesters niet regelmatig voor invoering van de Sharia zou pleiten.

op 04 07 2008 at 13:38 schreef daniel:

dankzij de moslimvrouwen gaat het goed komen met de islam in Nederland

Dat wil ik best geloven en dat zou ook heel mooi zijn. Maar dan moeten ze wel gelijktijdig weerstand kunnen bieden aan hun extremisten en onze softies.

Dat is geen eenvoudige opgave. Als je namelijk van linkse seculairen te horen krijgt dat extremistische baardmannen je ware geloof vertegenwoordigen ga je ze geloven. Want als twee totaal tegenovergestelden het met elkaar eens zijn dan is het alleen maar logisch om te concluderen dat wat ze zeggen dus waar moet zijn.

op 04 07 2008 at 13:53 schreef Peter:

Daniël, volledig eens. Maar toch gaat het die vrouwen lukken.

op 04 07 2008 at 14:46 schreef Paardestaart:

Doe me een lol en zet me nou eens niet voor lul, door je kwaliteiten aan te wenden en inhoudelijk te reageren

Waarop wil je antwoord hebben, Stoet?
En tegenover wie vrees je eigenlijk voor lul te zullen staan?

Hoe kun je nu voor lul staan op een forum waar je kort op mekaar kunt lezen:
Wie nu nog probeert een ‘discussie’ te ‘winnen’ met persoonlijke aanvallen, vliegt eruit
en:
daar komt Gansje ook weer te voorschijn, als een vlieg op de stront..en Gansje is de eerste vuilniszak??
Het enige dat van consequentie getuigt is dat Ansje – op haar volkomen terechte bijdrage in het gehakketak – d’r inderdáad uit vliegt..

Of ditte dan:
Vind je het echt getuigen van goede omgangsvormen om iemand’s argument van tafel te schuiven met een speculatie over zijn geestestoestand?
en vervolgens dit:
Is een suikerspin nog steeds de duurste traktatie die je je kunt veroorloven?

I rest my case – zonder enige illusie overigens. We zijn hier namelijk al geruime tijd terecht in een revalidatie-oord voor overspannenen

Ik sluit me desondanks aan bij wat Theo Ichtus zegt, over de taak en de onmisbare noblesse van een ‘hoofd-redacteur’, en alleen omdat ik gepokt en gemazeld ben door eerdere zuuraanvallen negeer ik als je het niet bevalt dan rot je maar op maar gewoon. Ik doe dus net alsof ik in real life voor m’n plezier óok weleeens ergens kom waar zulke schofterigheden je actually voor de voeten gesmeten kunnen worden zonder dat er doden vallen – how’s that for culturele aanpassingsbereidheid?

En dan geef ik ook nog ’s gewoon netjes antwoord als er wordt geëist dat ik dat doe, alsof er niets aan de hand is:
Van Paard wil ik weten wat Leon volgens haar bedoelt

Nou gewoon Peter – zoals Ted al zei..:De Winter bedoelt dat door de meisjes alles alsnog goedkomt
Precies wat jij zo graag voor waar houdt dus, net als al die andere aardige jongens die zich vroeger zonder voorbehoud tot het progessieve en moreel hecht-doortimmerde volksdeel konden rekenen.

Al die aardige jongens krijgen het zo nu en dan opeens in meer of mindere mate te kwaad met de Umwertung aller Werte die godbetert on their watch zijn beslag krijgt, en dan kampen ze voor korte of langere tijd met een weemoedige regressie, en dan zeggen ze dat er toch heus een vleugje hoop daagt aan de horizon..
Dat begrijp ik wel hoor. ’t Is een hard gelag.
En ja – meisjes…De verleiding om ze aan je hart te drukken zit nu eenmaal in de mannelijke genen, gelukkig

Ik zie alleen helemaal geen streepjes hoop..
De bijdragen van al die ‘leuke, moderne moslims’ die juichend ten tonele worden gesleept dragen daar namelijk weinig toe bij

op 04 07 2008 at 14:58 schreef Peter:

Natuurlijk zie jij geen streepjes hoop, Paard. Jij bent pas tevreden als alle moslims het land uit zijn en de volledige Arabische wereld is genuked.

Je grossiert in verongelijkt gemekker en ziet het verschil niet tussen een ad hominem en bloemrijk geformuleerde kritiek op iemands handelen. Je toon is continu schuimbekkend en je verwart jij-bakken met inhoudelijke argumenten.

Je bent een warhoofd, en je proza wordt steeds delirischer. Je kunt het niet laten om snerend te speculeren over andermans gemoedstoestand. Het ontbreekt je totaal aan enig fatsoen, en je gemoraliseer is dus nogal hypocriet.

Met andere woorden: je bijdragen voegen helemaal niks positiefs toe. Je vergalt mijn plezier. Dit was je laatste kans, die heb je verknald. Flikker maar fijn op. Ik hoop dat de rest van je leven extreem ellendig en nog heel, heel lang is.

op 04 07 2008 at 15:12 schreef Ozymandias:

Dat is geen eenvoudige opgave. Als je namelijk van linkse seculairen te horen krijgt dat extremistische baardmannen je ware geloof vertegenwoordigen ga je ze geloven. Want als twee totaal tegenovergestelden het met elkaar eens zijn dan is het alleen maar logisch om te concluderen dat wat ze zeggen dus waar moet zijn.

Dat klopt niet helemaal. Het zijn meestal juist de rechtse opiniemakers als Wilders die er onophoudelijk op hameren dat de baardmannen de ‘ware islam’ vertegenwoordigen.

De radicale Islam vormt alleen een probleem in samenlevingen die de eisen van de baardmannen serieus nemen.

Goed punt. De socioloog Ruud Koopmans heeft deze kwestie empirisch onderzocht en kwam tot min of meer dezelfde conclusie. In landelijke systemen waar het ongebuikelijk is migranten dat groepsrechten worden toegeschoven, zie je ook dat ze minder snel geneigd zijn claims te maken op groepsrechten.

Hier een uitgebreid citaat uit een artikel waar het gehakt maakt van het WRR rapport over multiculturaliteit.

Een voorbeeld hiervoor is het in het Nederlandse debat veelvuldig herhaalde idee dat moslima’s tegenwoordig vaker een hoofddoek dragen als reactie op de negatieve beeldvorming over moslims. Het wachten is nog steeds op onderbouwing van dit geloofsartikel. Als de redenering klopt, zou het in elk geval zo moeten zijn dat er in landen als Frankrijk en Duitsland – waar aanmerkelijk minder tegemoetgekomen wordt aan culturele verlangens van moslims – een nog sterkere van-de-weeromstuit orthodoxie te vinden moeten zijn in de vorm van hoofddoek- en niqaabdraagsters, handenweigeraars, homo-van-flat-afgooi-imams en dergelijke. En dat is niet het geval.

Het enige land in Europa dat wat dit betreft op Nederland lijkt, is het Verenigd Koninkrijk – juist ook een land dat tegemoetkomend is ten opzichte van culturele wensen van minderheden. Daar weigeren moslimtaxichauffeurs blindengeleidehonden die haram zouden zijn, terwijl je in het Berlijnse Kreuzberg regelmatig moslimfamilies een ommetje ziet maken met hun trouwe viervoeter.

op 04 07 2008 at 15:19 schreef stoethaspel:

Waarop wil je antwoord hebben, Stoet?

Een soortgelijk antwoord als je nu gaf: Een antwoord zonder ad-hominems. En zoals je zelf al aangaf: Schijt hebbend aan een ad-hominem aan jouw adres.

En tegenover wie vrees je eigenlijk voor lul te zullen staan?

Dat mocht je overdrachtelijk opvatten, maar ik ben van mening dat jouw bijdragen wel degelijk zinnig is, ook al loopt er een meute over jou te muiten. Entiendes?

op 04 07 2008 at 15:24 schreef Ben:

Beste meneer Breedveld,

Uw toespelingen op fysiek geweld in uw reakties op de heer cnor sieren uw bijdragen aan de verder scherpe en inhoudelijke discussies op deze site niet.

op 04 07 2008 at 15:31 schreef Tedje:

Peter,

Blote lijven was overdrachtelijk bedoeld.

Je begrijpt me helemáál niet goed over De Winter. Net als hijzelf probeerde ik – kennelijk niet gelukt – aan te geven dat optimistische visies, de pessimistische kunnen afwisselen. Gebaseerd op indrukken en toevallige feiten, maar ook op bijvoorbeeld geestelijke uitputting als je je bijna obsessief met de actualiteit bezig houd.

Mijn sympathie ligt overigens bijna altijd op voorhand bij De Winter, dus alleen al om die reden voel ik me totaal niet geroepen zijn argumenten – in dit geval eigenlijk vooral een “gevoel” van optimisme na wat lang wachten op het Amstelstation – van tafel te vegen.

Dus niks mis met mijn omgangsvormen, lijkt me. En het zou me niks verbazen als De Winter dat ook vindt.

En dat zelfbewuste (moslim)meisjes in alle soorten en maten bij de meeste mannen nou eenmaal positievere gevoelens opwekken dan het brede scala van zelfbewuste (moslim)mannen, lijkt me moeilijk te ontkennen. Maar dat mag ook best mijn indruk zijn en geen feit worden genoemd.

op 04 07 2008 at 16:06 schreef daniel:

Ozzy

Het zijn meestal juist de rechtse opiniemakers als Wilders die er onophoudelijk op hameren dat de baardmannen de ‘ware islam’ vertegenwoordigen.

Nee, hij zegt dat hij de theorie van de Islam abject vindt. Iedere liberale Jood, Christen of Moslim is liberaal om precies die reden. Ik zou een Halachische staat – een staat waar de grondwet bestaat uit de Joodse religieuze wet- ook een nachtmerrie vinden.

Daarbij komt, je weet net zo goed als ik dat de meeste Moslims nogal afwijzend reageren op Geert Wilders. Ik denk daarom dat we met enige zekerheid kunnen stellen dat ze niet naar hem luisteren. Laat staan dat ze zich door hem laten beinvloeden.

Ze luisteren echter wel naar Ella Vogelaar en Piet Hein Donner, mensen die ze dingen vertellen die hen aangenaam in de oren klinken. Waarom weet ik dat ze naar hen luisteren? Omdat Moslims mensen zijn en mensen nu eenmaal die neiging hebben.

Dat Peter, en ook de Winter, zoveel vertrouwen in de dames hebben begrijp ik ergens wel. Tijdens de voetbal gekte zag ik Moslima’s met oranje hoofddoekjes, en tijdens Sint Maarten zie ik in Amsterdam Noord Moslima moeders met hun kinderen met lampionnetjes in hun handen van deur tot deur gaan. Ik durf te wedden dat dit volgens othodoxe Imams Haram is. Waarom wil de Nederlandse overheid dan zo graag juist dit soort Imams in de moskeeen?

op 04 07 2008 at 16:07 schreef Peter:

De Winter was vrij ondubbelzinnig hoor, Ted. Hij zei dat hij de laatste tijd lichter was gaan denken over de integratieproblematiek. En zijn indrukken op het Amstelstation dienden ter illustratie van hoe dat zo was gekomen.

Het feit dat meisjes bij mannen positievere gevoelens opwekken dan mannen, zegt helemaal niks over de waarde van De Winters – of mijn – observatie dat het wel goed komt met de islam vanwege die vrouwen.

In tegenstelling tot wat een mispunt als Paardestaart suggereert, heeft dat namelijk helemaal niks met geilheid of betovering te maken, of misleiding door die meisjes. Het is een kwestie van mensenkennis. Waarom zijn er in Nederland islam-gerelateerde problemen? Vanwege wat we zullen noemen de restrictieve aspecten waarmee we de afgelopen jaren soms hardhandig hebben kennisgemaakt, onder andere op het gebied van de seksuele moraal en de positie van vrouwen.

Je hoeft geen grote geleerde te zijn om op het Amstelstation, maar ook in de Haagse binnenstad, Utrecht CS of het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, te zien dat massa’s moslimmeisjes zich weten te onworstelen aan de traditionele, vrouwonvriendelijke opvattingen. Ze kleden zich uitdagend, gedragen zich zelfbewust en bewegen zich vrij. Aan de universiteit doen de meisjes het beter dan de jongens, ze zijn dus beter opgeleid, hebben betere carrièrekansen en zullen zich niet meer laten terugfluiten in hun hok door de mannen of de imams.

Deze meisjes vormen de elite binnen de islamitische gemeenschap. En het is altijd een elite die gaat zorgen voor doorbraken op het gebied van de emancipatie van een bevolkingsgroep.

Nu gaan mensen straks roepen dat het met de jongens helemaal niet goed gaat, en dat ze gevallen kennen van hoogopgeleide vrouwen die na hun trouwdag de keuken niet meer uitmochten, maar dat zijn dan ook niet de gevallen waar ik mijn positieve visie op baseer. Ik zie waar het goed gaat, en waar we doorbraken kunnen verwachten. Het gaat niet makkelijk zijn, maar ze zijn gelukkig niet van suiker, die moslima’s. Ze gaan het redden.

op 04 07 2008 at 16:08 schreef Tedje:

Ozymandias:

"(..)weigeren moslimtaxichauffeurs blindengeleidehonden die haram zouden zijn, terwijl je in het Berlijnse Kreuzberg regelmatig moslimfamilies een ommetje ziet maken met hun trouwe viervoeter."

Dat lijkt me een aardige observatie van incidenten, maar ik zou er niet al teveel conclusies uit trekken.

In mijn buurt wonen net als in Kreuzberg vooral veel Turken, al dan niet erg into the islam. Die vinden trouwe viervoeters en andere huisdieren nou eenmaal gewoon vaak leuk. Of die wel of niet Haram zijn, maakt ze volgens mij weinig uit.
Ze eten alleen maar geen varkensvlees.

Mijn verder totaal niet deugende, criminele Turkse schuine overburen, hebben bijvoorbeeld ook een hond. De man draagt overigens een hoofddoek (zo’n Amerikaanse) en zijn vriendin niet.

En bij ons komen regelmatig allerhande moslimkids uit de buurt aanbellen om één van onze vijf poezen te aaien. Als we wel eens een hond te logeren hebben, vinden ze dat zeker zo leuk.

Ik zie in ieder geval niet helemaal de relatie met de gehonoreerde claims op groepsrechten.

Voor de rest overigens helemaal eens dat we nooit aan de eisen van baardmannen toe moeten geven, ook al claimen ze die als religieuze grondrechten.
Daar zijn andere landen voor.

De verwijzing van Daniel naar linkse seculieren gaat natuurlijk terecht over al die krakkemikkige PvdA’ers die steeds maar veel respect tonen voor de samenbindende krachten van de al dan niet getrimde baardmannen.

Wat je ook van Wilders kunt zeggen, dat zeker niet

op 04 07 2008 at 16:23 schreef Peter:

Ozymandias heeft wel degelijk gelijk als hij erop wijst dat ook Wilders er steeds op hamert dat de islam wordt vertegenwoordigd door de baardmannen. ‘Zijn’ islam is die van de baardmannen, niet die van Nahed Selim. Die islam bestaat volgens hem niet eens. Wilders kijkt alleen maar naar het allerslechtste wat de islam te bieden heeft, en dat is de islam in zijn ogen. En die is perfide.

Dat-ie geen respect toont voor de baardmannen, doet daar niks aan af. Op deze site zie je hetzelfde. Wanneer een moslim hier een mening verkondigt, zijn de autochtone, niet-moslimse scherpslijpers de eersten om haar te vertellen dat haar mening niet strookt met de islam en dat ze eerst de hele sharia uit haar hoofd moet leren en daarna lang nadenken over argumenten om de baardmannen mee te confronteren, wil ze uit haar morele spagaat komen.

op 04 07 2008 at 16:23 schreef philippine:

Die uitspraken van Leon de Winter sonden 24 september 2007 in Elsevier.

op 04 07 2008 at 16:29 schreef Sabian:

Wilders, de man, jaagt geen moslims het fundamentalisme in maar de algehele "jij hoort er niet bij want buitenlander/moslim" jaagt jongeren wel de moskee in. Waar ze welkom zijn, belangrijk en waardevol worden gevonden en als soldaten van Allah het zo gewenste respect krijgen.

Een leuke kip-ei variant ; volgens mij is Wilders [fenomeen] het gevolg van islamitische overlast en geweld. [mega moskees, moord Theo, hofstadgroep etcetc] Maar, die islamitische overlast is het gevolg van massa-immigratie. Die massa-immigratie is het gevolg van het multiculturalisme, multikul is het gevolg van links idealisme.

De moord op Theo vond plaats omdat vluchtelingenwerk, de asielindustrie en de linkse pers en politiek de voorwaarden hebben geschapen voor het ontstaan van enorme islamitische "minderheden".

Wat betreft die meiden-theorie, goede argumentatie P.B. Een ander argument wat voor Breedveld-DeWinter pleit, de IMPORTBRUID.

Waarom zou je bruiden importeren als de gemiddelde Nederlandse moslima zich met liefde onderwijs laat afpakken, op straat zich slechts vertoont in bourka en thuis lekker onderdanig gaat zitten wezen?

op 04 07 2008 at 16:39 schreef Tedje:

@Peter,

Je observaties over moslimmeiden in het onderwijs deel ik volledig, ook uit eigen ervaring met het MBO en soortgelijk onderwijs.
De afgelopen periode heb ik bovendien voor de lol wat aan de universiteit gestudeerd en daar kwam ik zelfs een bij het leger werkende moslima tegen die openlijk lesbisch samenwoont met een Nederlandse vrouw. Ik bedoel maar.

Heel mooi allemaal en heeft inderdaad niks met vertekende betovering te maken.

Tegelijk zijn er andere kanten. Mijn vriendin adviseert over het pedagogisch nut van het al dan niet opsluiten van ontspoorde pubers.
Daar zitten opvallend veel Marokkaanse meisjes tussen (ook jongens trouwens) die zich dan wel hebben ontworsteld aan hun totaal hopeloze opvoedingssituatie, maar die dan wel weer vaak in het andere uiterste zijn vervallen en voor de rest van hun leven reddeloos verloren lijken. Ook al zien ze er nog zo kek uit op bijvoorbeeld Utrecht CS.

Die zullen Nederland niet gaan islamiseren, maar ze vormen weer wel een goed negatief voorbeeld voor alle fundi’s die beweren dat je er zonder de islam en moskee niet komt.

Optimisme is trouwens vooral een gevoel. Jij presenteert het soms als een weten. Ik weet niks, zal ik maar zeggen.

Wat ik overigens weer wel meen te weten is dat in bijvoorbeeld Iran vrouwen en meisjes ook zeer succesvol zijn, evenals dat ze dat ooit waren in Afghanistan.

De universiteiten in Iran barsten bijna uit hun voegen van de succesvolle, intellectuele vrouwelijkheid.

Toch lukt het tot nu toe de mannelijke baardapen heel goed de succesvolle vrouwen onder controle te houden.

Meerderheden van bevolkingen zijn nou eenmaal niet al te snugger en lopen dus makkelijk achter kracht en gezag uitstralende baardapen aan.

Dat het in Nederland allemaal zo’n vaart niet loopt en dat hier vast de put gedempt wordt voor het vrouwelijke kalf verdronken is, geloof – met de nadruk op geloof – ik heus wel.

En omdat ik nu eenmaal een overtuigd ongelovige ben, voorzie ik voor de islam op lange termijn helemaal nergens een toekomst. Ik zie het islamisme vooral als een soort mode, net als het marxisme.

Maar in de tussentijd kan er misschien nog wel van alles misgaan. Ik gun dus de somberaars ook hun visie en luister graag naar hun argumenten.

op 04 07 2008 at 16:46 schreef Peter:

Zoals ik al vaker zei: dat er van alles mis kan gaat en ook gaat, hoeft niemand mij te vertellen.

op 04 07 2008 at 16:56 schreef daniel:

Ozymandias heeft wel degelijk gelijk als hij erop wijst dat ook Wilders er steeds op hamert dat de islam wordt vertegenwoordigd door de baardmannen.

Dat is toch ook zo. Die baardmannen vertegenwoordigen toch de Islam in de Moskeeen en op TV? Als baardmannen vrouwen geen hand willen geven vind Job Cohen dat toch goed, want dat is toch volgens hem de Islam waar je respect voor moet hebben? Hij zegt niet: ‘Dit heeft niets met religie te maken, of met de Islam dus schudden met die handen’.

Als Pauw en Witteman nou eens een lesbische Imam zouden uitnodigen die ’t bijvoorbeeld binnenkort voor het zeggen krijgt in de Westermoskee, pas dan kun je zeggen dat het niet meer de baardmannen zijn die de Islam vertegenwoordigen. Maar de overheid luistert niet naar gematigde Moslims, en op TV verschijnen geen meiden van Haram.

op 04 07 2008 at 17:03 schreef Tedje:

@Sabian,

slaat wat mij betreft een spijkertje op de kop. Als de islam al een probleem is komt dat naar mijn stellige overtuiging door de massa-immigratie van laagopgeleide moslims, alle bijbehorende, geïmporteerde partners en de neiging grote gezinnen te stichten.

Maar of dat uitsluitend te linken is aan links idealisme of multi-culturalisme is maar de vraag.

Ook veel rechts-realisten hoorde ik er vroeger nooit over.

En vroeger hadden linksen denk ik bij multi-cultuur toch vooral iets vrolijks en kleurrijks voor ogen dat zich kon meten met onze eigen "prestaties". Nieuwe choreografieën, modes, smaken, muzieksoorten, terrasjes en intellectuele input. Het kosmopolitisch ideaal. Wisten zij veel. Niet iedereen is alwetend en heeft een vooruitziende blik.

op 04 07 2008 at 17:10 schreef Peter:

De overheid luistert natuurlijk wel degelijk naar gematigde moslims. Ahmed Marcouch is een voorbeeld. Daar luistert Wilders weer niet naar, want dan pleit Marcouch weer eens voor een typisch PvdA-plan als islamonderwijs op school en dan heet het weer dat hij de samenleving ‘sluipenderwijs’ wil islamiseren.

Sabian, naar de moskee gaan betekent niet per definitie klaargestoomd worden als soldaat van Allah, hoor. Sommigen komen er op het rechte pad. Er wordt huiswerkbegeleiding gegeven, bemiddeld tussen school en kind, ouders en kind.

Martijn de Koning heeft pas geleden een proefschrift gepubliceerd over de zoektocht van Marokkaanse moskeejongeren naar hun islamitische identiteit. Die werd onder andere ingegeven door de vele vragen die moslims door niet-moslims gesteld krijgen sinds 9/11. De jongeren komen uit op een fundamentalistische islam die is ontdaan van Nederlandse of Marokkaanse cultuurinvloeden. Daarmee worden ze nog geen fundamentalist. Vaak gebruiken ze de islamitische regels om voor zichzelf meer vrijheid te kunnen afdwingen.

Dat proefschrift is de moeite waard om te lezen, en er rijst een genuanceerd beeld van islamitische jongeren in Nederland uit op. Niet per se positief, maar ook niet somber.

op 04 07 2008 at 17:11 schreef N. Molrat:

@Sabian, die kip-ei variant van jou die gaat er bij mij wel in maar onderstaande bewering die mag je mij nog een keer uitleggen.

De moord op Theo vond plaats omdat vluchtelingenwerk, de asielindustrie en de linkse pers en politiek de voorwaarden hebben geschapen voor het ontstaan van enorme islamitische "minderheden".

Ik zie bijvoorbeeld niet hoe vluchtelingenwerk schuld heeft aan de moord op van Gogh. De meeste asielzoekers doen het ondanks hun vaak traumatische verleden en ondanks links over het algemeen niet zo slecht.
Verder is het probleem met de moslims niet zozeer dat het er zoveel zijn. Christenen zijn ook met veel.

op 04 07 2008 at 17:29 schreef Ozymandias:

Tedje,

Inderdaad is dat verhaal met die honden maar één voorbeeld. In de NRC is helaas geen ruimte voor een uitgebreide en systematische uiteenzetting van data, dus moet Koopmans het maar met een pakkende observatie doen.

Waar het om gaat is dat landen als Nederland en Engeland een multiculturalisch beleid hebben naar migranten toe. De migranten worden als een groep behandelt en krijgen als een groep rechten toegeschoven. Hiermee wordt de deur open gelaten voor allerlei absurde eisen. In Nederland zijn er genoeg voorbeelden te vinden, maar vanuit Engeland verneem ik ook regelmatig allerlei absudistisch nieuws. Bedden in ziekenhuizen die tijdens gebedsuren naar Mekka worden verplaatst, de drie biggetjes die worden geschrapt uit de sprookjes met de drie biggetjes en ga zo maar door, de Muslim Council of Britain die verregaande eisen stellen om het publieke scholen te islamiseren en ga zo maar door. In Duitsland lijkt dit minder voor te komen.

op 04 07 2008 at 17:43 schreef Ozymandias:

Daniel,

Voor zover ik weet onthoudt Cohen zich van allerlei speculaties over wat wel of niet de juiste islam zou zijn. Dit in tegenstelling tot de PVV. Ik zag laatst een van hen op tv beweren dat alle moslims die niet met kromzwaarden over straat rennen en hun vrouwen in boerkas inpakken
de islam eigenlijk niet zo goed hadden begrepen. Want alleen de PVV kent natuurlijk de ware islam.

Cohen’s steun voor de Westermoskee en de poldermoskee was juist gericht op het steunen van een liberale variant van de islam. Met de Westermoskee kwam hij bedrogen uit toen het liberale bestuur van de lokale tak van Milli Gorus werd vervangen door strengere geloofsgenoten.

Achteraf gezien had de PvdA nooit met die lui in zee moeten gaan. Jammer dat juist de radicale types zich als eersten opwerpen als de ware verkondigers van de islam en dat media en politici niet verder kijken dat hun neuzen lang zijn. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een betere organisatie van radicale moslims. En niet te vergeten de steun uit Saoedie-Arabie.

op 04 07 2008 at 19:49 schreef Tedje:

Niet alleen achteraf maar ook vooraf gezien had de PvdA en Cohen nooit met "die lui" in zee moeten gaan. Het lijkt me ook wat vreemd te bedenken dat Milli Görüs opeens van liberaal naar streng zou zijn gegaan, of omgekeerd.
Van de lokale besturen van Görüs weet ik niet veel af. Maar Nurdogan Hamurcu, de huidige woordvoerder van het landelijke Görüs, ken ik al min of meer vanaf zijn puberjaren. Aardige, zelfs lieve, op de VU opgeleide jongen. Modern, maar ook zeer gelovig. Is zeker niet wat ik onder een radicaal type versta. Lijkt me niet minder liberaal in ieder geval dan Karacaer, dat carrière-lievelingetje van de PvdA.
Het zou alleen nooit in me opkomen eventueel als politicus zijn geloofsmissie te faciliteren.
Bij dat soort jongens hoop ik eigenlijk vooral dat ze ooit eens van hun geloof afvallen.

op 05 07 2008 at 03:16 schreef De Oppositie:

Het Openbaar Ministerie stinkt vele malen erger dan de burgers bij gebrek aan wetenschap ooit zouden durven vermoeden. Als meerkoppig totaal gewetenloos van kop tot staart gecorrumpeerd juridisch monster zijn de minderebegaafden binnen de gelederen van de Zittende en Staande Magistratuur ter destabilisering van het hier ten lande geldend rechtssysteem uit de kooi ex art. 1 Wetboek van Strafvordering gekropen hebben zodoende binnen de Staat der Nederlanden een eigen staat gecreeerd niet gebaseerd op de Formele Wet, Grondwet en/of Inernationale Verdragen doch op hun verwoeste Psyche evident waaraan de Staat der Nederlanden heden ten dage, de rechtszekerheid en veiligheid van allen op Nederlands grondgebied niet meer kan garanderen, waarvan akte! de Werd: deoppositie.nl

op 05 07 2008 at 04:13 schreef Sabian:

Ik overdrijf om een punt te maken, het punt is: sociaal klimaat.

De ziekelijke neiging van niet-moslims om APARTHEID in te voeren komt uitsluitend en alleen door multikulti’s die baardmannen willen behagen. En die gasten zitten ook in Canada en de UK. De combinatie Bouyeri&Meulenbelt if you catch my drift. De ergste types zitten in de asielindustrie, hoe weet ik dat? M’n eigen mams werkt er. Ik heb geen hekel aan mensen die asiel vragen. Ik heb een hekel aan mensen die roepen dat wij de plicht hebben om die asielzoekers toe te laten. Dat is gelul, wij hebben de plicht om ons land leefbaar achter te laten voor onze kinderen, period!

Dat woord "soldaat van Allah" staat in mijn geheugen gekerfd ivm. het doodrijden van die draaideurcrimineel en tasjesrovert. Het joch werd met scooter en al tegen een boom gedrukt en de volgende dag was er een stille tocht [oh horror] voor deze eerbare "gangstah" en 1 of andere droeftoeter had het zure lef een briefje aan de boom te spijkeren met de titel "voor de gevallen soldaat van Allah". Kennelijk ben je een soldaat van Allah als je dames hun tasje uit de auto grist.

Met alle respect, fijn dat ze in de moskee huiswerk begeleiding doen, maar ik kan daar niet zoveel mee. Ik maak me echt grote zorgen over al die ingevlogen relifascisten [imams] uit verre warme landen die in dezelfde rotvaart die kinderen volstampen met idiotie over een sprookjesboek. Daar kan geen huiswerkbegeleiding tegen op.

op 05 07 2008 at 07:58 schreef Peter:

Je moet je oordeel niet op incidenten baseren, Sabian. Door ervan uit te gaan dat elke moskee een door de Saoediërs gefinancierd trainingskamp voor terroristen is, gooi je het kind met het badwater weg.

Huiswerkbegeleiding is niet zomaar een bezigheidje, het is cruciaal. Er werken in een moskee mensen, vrijwilligers, die hun stinkende best doen om kinderen te helpen goede burgers te worden.

op 05 07 2008 at 10:45 schreef Sabian:

Ik wil de goede imams, moskees en vrijwilligers niet te kort doen. In die gebedshuizen waar dingen plaatsvinden zoals je die beschrijft valt dat slechts toe te juichen, gebeurde het maar ook maar in die "jongerencentra".

"Goede burgers te worden". Peter, het zal ongetwijfeld zo zijn. Maar waar ik woon zie ik voor mijn ogen gebeuren dat er steeds meer moskees bij komen, er sinds een jaar plotseling bourkas en andere varianten op het thema jurk opduiken, ook bij mannen. Waar komen die lui PLOTSELING vandaan?

antwoord, een fonkelnieuw "centrum/gebedshuis/buurtopvang/etc" op islamitische grond. Redelijk tot goed samenlevende moslims veranderen in fundi’s waar je bij staat. Mij raakt het niet, maar ik heb echt sterk de indruk dat met name verkaasde moslims steeds meer onder druk komen te staan om zich nadrukkelijker als moslim te profileren. Nogmaals dit is wat ik meen te zien. Ik merk het ook aan ongehoofddoekte en verkaasde mocros dat ze steeds duidelijker nederlands onderling gaan spreken op straat. Zelfs accentloos.

Maar nogmaals, de oprecht vrome moslim die ook oprecht andersgelovigen hun ruimte gunt, dus vanuit het hart en niet uit opportunistische politieke redenen hebben mijn oprechte begrip en respect. Dat ik een goede Egyptische vrome moslim en ondernemer en meer dan eerzaam burger als zeer goede kennis heb draagt daar aan bij.

Maar ik ken helaas veel meer voorbeelden van totale desinteresse, lamlendigheid en zelfingenomen misplaatste arrogantie, sorry.

op 06 07 2008 at 12:24 schreef stan:

Die moffenhoeren waren bij nader inzien ook best geil. Ga die hele bezetting toch met andere ogen bekijken!

op 06 07 2008 at 12:47 schreef Sikbock:

tsja.. ik zal ook maar eens een open deur intrappen: om die leuke meisjes een kans te geven zul je toch eerst de religieuze baardmannen (die nu nog aan de touwtjes trekken) het land uit moeten schoppen..

Kortom: de moslimbaasjes bestrijden blijft noodzakelijk * ziet een stralende toekomst *

op 06 07 2008 at 13:56 schreef Shireen:

@Sabian: Ik denk toch dat je iets over het hoofd ziet. Wel deel ik jouw angst, of liever echt afgrijzen voor gebedshuizen etc die door ellendige Saoudi’s worden gefinancieerd om zo hun Wahabitische vorm van ‘islam’ erdoor te drukken. Wat mij betreft dragen zij sterk bij aan hetimagoprobleem van de islam. Dat neemt niet weg dat er een aantal feiten bestaan:
A) heel veel kans om Saoudische geldstromen binnen te halen zijn er niet meer in Ne, in ieder geval niet zonder grote moeilijkheden. Als de AIVD een beetje wakker is dan weten zij dit steeds vaker te voorkomen.
b) verder zie je de tendens die jij beschrijft, (de ‘islamiserende’ uiterlijke kenmerken) voornamelijk bij relatief jonge en vaak ook nog redelijk opgeleide moslims. Geloof je nu echt dat zij onder invloed van een prevelende imam in de moskee ineens besluiten een lange jurk aan te trekken? Wat ik om mij heen zie en hoor ligt het niet zo gemakkelijk en heeft het meer te maken met een recalcitrant afzetten tegen een in hun ogen islam-vijandige omgeving. Een kleine persoonlijke ervaring: na 9/11 en de moord op vGogh heb ik er ook sporadisch over nagedacht een doek om mijn hoofd te draperen. Niet omdat ik denk dat het een religieus voorschrift is, maar puur om een soort solidariteit te betuigen aan de islamitische gemeenschap en een soort tegenbeweging te vormen tegen ‘islambashers’. Ik denk dat dit bij vele van ons, bewust of onbewust, een veel belangrijker reden is.
Ten slotte: die totale desinteresse, lamlendigheid en arrogantie zie ik ook, maar niet alleen bij de broeders en zusters, even hard bij mijn 100% Hollandse buren. Een algemeen maatschappelijk verschijnsel, lijkt me.

op 06 07 2008 at 14:02 schreef het geweten van....:

@sabian
op de vraag waar ze vandaan komen(die lui),dacht eerder dat je bedoelde:waar ze het vandaan halen.
die lui waar je het over hebt,schijnen eerst de schotse kilt te hebben gebruikt,maar die andere variant op de jurk bleek voor de meesten van de mannelijke gebruikers een decimeter te kort,het schijnt dus dat je zonder onderbroek,een kilt moet dragen.
tijdens het lopen zag je dan een knop zwaaien,soms zelfs in combinatie met "blue balls".
ze kregen vaak afgunstige blikken,van de mannen wel te verstaan.
om die gevoelige zieltjes te ontzien dragen ze nu sinds enkele jaren de lange variant van een jurk.
en de burka:dat komt door de monopolie positie van de beroemde scheermessenproducent "Gillette".
die mesjes kosten gewoon een godsvermogen tegenwoordig.
stel je zelf de vraag: zou je die dames echt onbedekt tegemoet willen komen?
dan is dit toch een waardige oplossing voor een baardige ongemak.

@sickbok
bestrijden? ha-ha
jij en welk leger?

op 06 07 2008 at 15:49 schreef Tjerk:

Leuk stuk, Peter. Kon het niet méér met je eens zijn.

Dat Leon de Winter bekeerd is tot het ‘het-komt-wel-goed-geloof’ door een uurtje op het station zelfbewuste migrantenmeisjes te observeren betekent m.i. dat veel, heel veel, van zijn eerdere angstdromen over de islam meer gebaseerd waren op studeerkamertheoretisering (veel Nova volgen en rechtse opinieartikelen lezen) over de islam dan op real life contacten met mensen van vlees en bloed waarover hij zijn analyses maakt. Herkenbaar.

ps. over vier weken heb ik als het goed is beschikking over supersnel internet.

op 07 07 2008 at 08:52 schreef J.J. v.d. Gulik:

re Sabian

Mijn angst voor economische schade valt wel mee. Ik heb het meer naar voren gebracht omdat met name VVD ers dit punt nogal eens van groot belang achten en de VVD direct bij die tentoonstellingsruimte betrokken is. Bij mij staan de Nederlandse en Europese cultuur voorop. En met de vrijheid van meningsuiting hier was het in de afgelopen decennia ronduit slecht gesteld en ook de VVD draagt hiervoor verantwoordelijkheid.

Ik ben altijd tegen de immigratie van moslims geweest, omdat ik wist wat er bij ongewijzigd beleid zou gaan komen. En het is zo allemaal vrij aardig gelopen zoals ik me dat had voorgesteld. En een maand voor de moord op Fortuyn sprak ik nog kort met hem en voorspelde toen een grote politieke aanslag binnen 2 jaar.

Er is een oplossing in de vorm van een ontvlechting van de westerse en islamitische wereld. Eerst dient daarvoor openlijk erkend te worden dat de immigratie van moslims onverstandig is geweest.

op 07 07 2008 at 12:34 schreef Sabian:

@Shireen

Ik heb altijd gedacht en begrepen dat die kenmerken "afzetten" zijn. Maar vergis je niet, het is olie op het vuur. Als ik zo’n zwart spook voorbij zie komen, zelfs nog met van die zwarte handschoentjes aan denk ik maar 1 ding ; Je hoort hier niet en je zal de kans niet krijgen de toekomst van mijn kinderen te vergallen met je reli-fascisme.

Ik zal ook oprecht tegen jou zijn, ik voel op die momenten m’n bloed echt koken. Die woede en haat die ik nooit eerder voelde dan tot de moord op van Gogh gaat nooit meer weg. Het is geen haat tegen de islam of de moslims maar de haat tegen de aartsvijanden van mijn volk. Dat geldt dus ook voor de fans van Volkert van der Graaf.

Zo’n wezel als van de Gullik die uit angst om economische schade te lijden met z’n schijnheilige smoel moslims een handje gaat geven terwijl hij niet weet hoe snel hij daarna z’n handen moet wassen, gadver! Een echte nederlander van het soort waar ik me voor schaam. Ik ben het met je eens, die desinteresse en lamlendigheid is een algemeen maatschappelijk probleem.

Het is godverdomme niet niks! We hadden een prachtig vrij en rijk land en in minder dan 20 jaar tijd is het een groot overbevolkt gekkenhuis geworden met linkse randdebielen en middeleeuwers uit verre landen die hier hun eigen apartheidsstaatje willen hebben. Om nog maar te zwijgen over onze christelijke middeleeuwers die godbetert zelf medische zorg weigeren uit hoofde van hun verkrampte geloof.

De uitdaging is hoe wij met elkaar als een veelkleurig volk ondanks onze verschillen in oprecht vertrouwen met elkaar samen kunnen leven. Het superfanatiek de strenggelovige uithangen draagt daar niet aan bij, net als het willen verbieden van de Quran.

Wat ik me echt afvraag, wat the fuck is er loos in Turkije? Als het daar al niet lukt een seculiere staat te hebben zonder dictator of junta, hoe moet dat hier dan? Turkije ontwikkelt precies in omgekeerde richting. Ik was er 3 jaar geleden en ik heb vrijwel geen hoofddoeken gezien, tegenwoordig schijnen ze daar ook bourka’s in het straatbeeld te hebben.

op 07 07 2008 at 14:18 schreef Sabian:

@ v.d. Gullik,

die ontvlechting is net als het "onverstandig" provoceren uitstel van executie. Ik ben met je eens dat we om te [grote woorden] overleven niet afhankelijk moeten zijn van of Rusland, of China of het Midden Oosten.

De immigratie van mensen, niet alleen moslims, op de schaal en in de vorm zoals die plaats heeft, plus de MOTIVATIES van de migranten zijn volgens mij het probleem.

Maar ik vind het niet zinvol, niet rechtvaardig en onverstandig om de energie te stoppen in het analyseren en willen begrijpen van grote groepen vreemdelingen. Ik vind dat wij onze energie op onze eigen cultuur moeten richten. En we moeten de wet eens gaan uitvoeren zoals die in de boeken staat. En we moeten af van de corruptie en technocraten. We moeten af van de managers in de publieke sector, het grote graaien in de publieke sector. Het misbruik van subsidies aanpakken en onze cryptofascistische overheid decimeren.

Het probleem is niet de islam of de buitenlanders. Het probleem is de corrupte verzorgingsstaat en de bizarre moraliteit van wat we progressieven noemen. Zolang rechters politieagenten die 12 jarige meisjes verkrachten een taakstraf geven van 200 uur zie ik niet welk probleem de islam eigenlijk vertegenwoordigd.

Als er buitenlandse geheime diensten fundi imams in door hen gefinancierde moskees en welzijnsorganisaties zetten om ONZE moslims te vergiftigen en tegen ons op te zetten, dan is het de tak van ONZE geheimedienst om die lui op te pakken en net zolang te martelen tot de waarheid boven tafel komt.

De moordenaar van Theo was al in beeld en had preventief gemarteld moeten worden. Dat had ook met Volkert moeten gebeuren om het linkse verraders netwerk om hem heen op te kunnen rollen. Nu kankert het gewoon door en hebben we straks weer zo’n aanslag. Het gevolg is fascisme vriend, als de angst maar groot genoeg wordt hebben we straks een totalitaire staat doordat we geen boeven meer opsluiten, geen terroristen martelen en ons overgeven aan de managers en bureaucraten. Dus de softe rechters bereiken vooral dat er een sociaal klimaat ontstaat waar straks om de doodstraf wordt gesmeekt. Door al die milieubelastingen en ecotaksen is er over een paar jaar zo’n weerzin tegen "natuur" dat mensen tot niets meer bereid zijn.
En als moslims maar blijven zeiken over hun recht om niet gekwetst te mogen worden terwijl ze allemaal apartheidsvoorzieningen willen dan zitten ze over 20 jaar echt in een concentratiekamp.

There you have it!

Waarom gaat dit niet gebeuren in Zwitserland of Finland? Dat is nu eens een leuk onderwerp. Waar gaat het wel goed en hoe kunnen wij dat ook doen?

op 07 07 2008 at 20:00 schreef Mark:

Pfff, ik geef je pas gelijk als ik een Marokkaanse in bed heb gehad. Tot die tijd is het uiterlijke schijn.

op 08 07 2008 at 10:46 schreef Peter:

Zie jij überhaupt maar eens iets vrouwelijks in bed te krijgen, Mark. Dromen is goed voor een mens, maar al te hoge ambities lopen vaak uit op frustratie en minderwaardigheidsgevoelens.

op 09 07 2008 at 12:38 schreef daniel:

Voor zover ik weet onthoudt Cohen zich van allerlei speculaties over wat wel of niet de juiste islam zou zijn.

Maar hij kiest wel de extreem nationalistische, antisemitische en fundamentalistische organisatie Mili Gurus uit, om samen de Westermoskee mee te bouwen. Hij gaat niet naar de Amsterdamse Moslims om ze te vragen wat ze nou willen, of nodig hebben, maar hij klopt aan bij Moslimfundamentalisten van het ergste soort. Dat is een heel duidelijke hint van wat volgens hem de ware Islam is. Stel ik wil met autochtone Nederlanders praten en ik klop daarvoor bij de Nederlandse Volksunie aan, een organisatie van Neo-Nazi’s. Wat zegt dat dan over mijn opvattingen over autochtone Nederlanders?

De Nederlandse staat heeft in de ontwikkeling van de Joodse minderheid een grote rol gespeelt. Zo verbood men 200 jaar geleden het Jiddish tegelijkertijd met de invoering van gelijke rechten. Ook bij de organisatie van de gemeentes was de Nederlandse overheid betrokken. Dus wat Cohen doet, heeft wel een bepaalde traditie in Nederland. Maar ik moet er niet aan denken dat de Nederlandse overheid vandaag de dag voor mij gaat kiezen welke joodse stromingen er synagoges mogen bouwen. Want dan wordt het blijkbaar of Kahane, of de zwarthoeden.

alle moslims die niet met kromzwaarden over straat rennen en hun vrouwen in boerkas inpakken
de islam eigenlijk niet zo goed hadden begrepen.

De overgrote meerderheid van de Moslims is inderdaad veel te fatsoenlijk, of kennen de Koran niet goed genoeg, om goeie Moslims te zijn.

Ze kennen de verhalen en de opdrachten misschien wel, maar hebben geen zin dat allemaal toe te passen.

Want alleen de PVV kent natuurlijk de ware islam

En anders jij wel.

Ik weet niet of er een ware Islam is. Maar ik weet wel dat er een stroming is die vanzichzelf beweert de ware Islam te zijn. Ik krijg de indruk dat de meeste Moslims, ook zij die niet streng in de leer zijn, vinden dat deze stroming in iedergeval Islamitisch is.

Of ken jij gelovige Moslims die vinden dat Saoedi-Arabie of Iran geen Islamitische landen zijn?

Want in dat geval kun je inderdaad vaststellen dat er een gapend gat bestaat tussen de overgrote meerderheid van fatsoenlijke Moslims, en de groep die terug wil naar de basis.

Mijn indruk is echter dat er sprake is van gradatie. Hierbij zijn de radicale Moslims de mensen die de Koran het meest letterlijk interpreteren, en gematigde Moslims mensen die het boek niet letterlijk intepreteren. Met daartussen nog allerlei schakeringen en variaties.

Hoe minder letterlijk je het boek neemt, des te gematigder je dus bent. Het enige probleem hierbij is dat het een boek is wat van zichzelf beweert dat je het letterlijk moet nemen. Waarbij je dus als gematigde jezelf kwetsbaar maakt voor kritiek van de radicalen. Het gaat om de reactie op die kritiek.

Vooral jongeren zijn voor dit soort schuldgevoelens zeer kwetsbaar. Vandaar dat veel jongeren radicaliseren, of althans zoals Marcouch een periode van radicalisering meegemaakt hebben. Ik heb daar ook wel wat van meegeproeft.

In het Jodendom (de Islam is een fusie van het Jodendom en Christendom en daarom is dit relevant) gaat dat overigens net effe anders, hoewel dit mechanisme ook wel bestaat. Daar zijn de radicalen juist de mensen die het boek (de Torah) het minst letterlijk nemen. Zij volgen de regels uit de Talmoed, zelfs volgens de religieuzen een door mensen geschreven boek. Toch zullen de meeste mensen, joods of niet, in eerste instantie zeggen dat de meest orthodoxe Joden de meest authentieke zijn.

Mede daarom lijkt het me zo’n slecht idee als iemand anders voor mij bepaald wie de baas zal worden in een Synagoge of Moskee. Of Kerk. Of tafeltennisgenootschap.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met een betere organisatie van radicale moslims.

Radicale Moslims worden sinds de oprichting van de Moslimbroederschap eind jaren 20 van de vorige eeuw door Arabische nationalistische regimes vervolgt. Ze wisten immers heel goed hoe gevaarlijk deze lui zijn. Veel fundi’s zijn in de jaren 60 gevlucht naar Europa waar ze politiek asiel kregen. Toen de massa immigratie op gang kwam, waren er dus al radicale Moslims die al een poosje hier woonden, de taal spraken en door hun grote religieuze kennis door Westerse bestuurslui werden gezien als ideale woordvoerders voor de Islamitische gemeenschap. Dat moet ophouden.

Amsterdamse Moslims vormen hun eigen gemeente, en moeten zelf hun koers bepalen passend in de samenleving waarin ze leven. Dat is het antwoord wat we nodig hebben op de vraag van de PVV. Een vraag die inderdaad identiek is aan de uitdaging van de fundamentalisten. Natuurlijk is het dezelfde vraag. Immers is de droom van de een de nachtmerrie van de ander.

op 09 07 2008 at 16:51 schreef Sabian:

@ Daniel

herhaling van zetten dit. Ik ben het volledig tot op de komma hondert-en-tien % met je eens, maaaaaaaaaar, het artikel van Peter gaat over de niet onaanzienlijke groep verwesterde moslims die hun eigen invulling aan hun geloof geven, zich wel moslim vinden maar lijnrecht tegenover wahabisten etc.

Waarom is dit relevant, omdat die groep NOOIT het woord krijgt, niet in de laatste plaats omdat WIJ hen niet als volwaardige moslims beschouwen. Nu we gezien hebben dat Cohen er dus een teringbende van maakt met zijn linksverweekte garnalenbrein is het zaak dat we de mensen als Hikmat weer in beeld krijgen…waar is ’tie eigenlijk, na dat LPF avontuur heb ik niets meer van hem gehoord of gezien.

op 09 07 2008 at 20:52 schreef Jan:

Al die Hollandse vriendjes waarmee deze toonbeelden tegenwoordig gearmd lopen op het Amstelstation verpesten helaas het verleidelijke plaatje. Zou De Winter die gewoon wegdenken?

op 10 07 2008 at 19:19 schreef het geweten van......:

@ SABIAN EN DANIEL.

omdat jullie het zo goed als met elkaar eens zijn.
zou ik jullie toch met klem willen adviseren om eens andere boeken te lezen.
bijvoorbeeld het boek;DE SHOCK DOCTRINE van de schrijvster Naomi Klein.

misschien verklaart dat ietsje meer dan jullie voorbarige conclusies.

op 10 07 2008 at 20:23 schreef Laila:

@Stoethaspel nooit geleerd niet over mensen te(kwaad) spreken die zich niet kunnen verdedigen?

@Cor de enige relnicht hier is Peter…..zodra iemand behalve hijzelf iets goeds durft te stellen dan wordt je met je snuit in het harde bewijs gedrukt.
Want oordelen wat goed en slecht is is enkel aan de doven en blinden en met name aan de stommen voorbehouden.

@Paardestaart ik vermaak me kostelijk en eerlijk is eerlijk je stelt de zaken heel recht voor z’n raap.

op 10 07 2008 at 20:54 schreef ronald:

Laila, gevalletje Stockholm-syndroom?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS