Home » Archief » Opteeven!


[19.05.2017]

Opteeven!

Petra Kramer


Illustratie: Utamaro Kitagawa

Afgelopen dinsdag is er op initiatief van de tweede partij van Nederland, de PVV, gestemd over het afschaffen van de Europese Verklaring van de Rechten voor de Mens (EVRM). Het dictum van de motie luidt dat ‘Nederland zich zou moeten verlossen van het EHRM’ omdat ‘het Europees Hof voor de Rechten (EHRM) van de Mens dwingt nationale, democratisch tot stand gekomen wetgeving te herzien’.

De motie van Gidi Markuszower, die door de AIVD bestempeld is als gevaar voor de integriteit van de Nederlandse staat, kreeg alleen bijval van Schorem voor Democratie. U heeft dat allemaal allicht gemist want de media gaven geen kik. Blijkbaar zijn de intenties van politieke partijen niet belangrijk zolang er geen meerderheid voor te vinden is. Over moties wordt pas inhoudelijk bericht als ze aangenomen zijn en de stemverhoudingen worden hooguit deels belicht. Dat is treurig want het stemgedrag en het indienen van moties zegt veel meer over de koers van een politieke partij dan een verkiezingsprogramma.

Minder democratie

De Partij voor de Vrijheid wil veel minder vrijheid en Schorem voor Democratie wil veel minder democratie. Dat staat niet expliciet zo in hun verkiezingsprogramma’s maar het blijkt wel uit de stem tegen het EVRM dat voluit (pdf) het ‘Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden zoals gewijzigd door Protocollen nummers 11 en 14 en Protocollen 1, 4, 6, 7, 12 en 13’ heet. Kutnaam, maar bureaucratie is nou eenmaal een bitch.

Het verdrag garandeert onder andere het recht op leven, het verbod op foltering, het verbod op slavernij en dwangarbeid, het recht op vrijheid en veiligheid, het recht op een eerlijk proces, de bescherming tegen wetteloze straffen, het recht op eerbiediging van privé-, familie- en gezinsleven, de vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst en de vrijheid van meningsuiting. Dat zijn slechts tien van de 59 artikelen die de PVV en Schorem voor Democratie in de prullenbak willen gooien.

Het is onthutsend om te zien hoe die twee partijen als populisten worden geportretteerd. Als zijnde tegen de status quo en voor de gewone mensen. Jeremy Corbyn en Bernie Sanders, dat zijn populisten, Geert Wilders en Thierry Baudet zijn de elite. Het EVRM is populisme. Populisme is het belang van de zwakkeren beschermen tegen het recht van de sterkste. Helaas is populisme in Nederland een synoniem van fascisme geworden. Wie nu wil gaan piepen, lees nog even mijn korte samenvatting van het EVRM hierboven. De PVV en Schorem voor Democratie stemmen tegen alles wat ze claimen te vertegenwoordigen, zelfs tegen de door hen zogenaamd zo verafgode vrijheid van meningsuiting.

Standrechtelijk geëxecuteerd

In 2015 zijn er 18.000 mensen onterecht achter de tralies geknikkerd, de mensenrechten worden met voeten getreden en de media beweren dat het slechts sporadisch voorkomt. De Nederlandse politie kan niks fout doen. Onze verontwaardiging reserveren wij exclusief voor Amerikaanse politiemoorden. Niet voor Mitch Henriquez en Umaru Sesay of de 17-jarige jongen die we alleen als Rishi kennen en die door de politie standrechtelijk geëxecuteerd is.

Nederlands populisme is pure volksverlakkerij. De al dan niet terechte boze kiezer wordt volstrekt voor de gek gehouden. En het zijn niet alleen de PVV en Schorem voor Democratie die dat doen. Ook de VVD, de PvdA en het CDA hollen de mensenrechtenverdragen uit. Een verbod op dwangarbeid? Vertel dat aan mensen in de bijstand die sinds Rutte I een onbetaalde bullshitbaan als tegenprestatie voor hun uitkering moeten verrichten.

Dat de VVD, het CDA en de PvdA tegen het afschaffen van de mensenrechten hebben gestemd, pleit ze echt niet vrij. Het interview met Teeven door de Groene Amsterdammer dat van Teeven geen interview mag heten toont zonder meer de minachting voor de rechtsstaat aan die binnen de VVD leeft. Daar komt nog eens bij dat uit het door Volkskrant gepubliceerde transcript blijkt dat De Groene de door de advocatenorde ontluisterend genoemde uitspraken behoorlijk heeft afgezwakt.

Schandalige uitspraken

Advocaten zijn terecht laaiend dat Teeven via een slinkse omweg de rechtsstaat heeft aangetast maar ook zij laten na om te zeggen dat de mensenrechten zijn beknot.

P.S. Ondanks zijn ronduit schandalige uitspraken is Teeven, die toch al niet van onbesproken gedrag was, naar eigen zeggen nog steeds beoogd lid van de Raad van State, het hoogste gerechtshof in Nederland. De petitie daartegen heeft nog geen 10.000 handtekeningen. Tekenen dus!

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 19.05.2017 @ 07:51

[Home]
 

16 Reacties

op 19 05 2017 at 08:42 schreef Biggiepants:

Kan die ene partij niet bij hun zelfgekozen naam genoemd worden, ongeacht hoe vreselijk hij verder is?

op 19 05 2017 at 09:44 schreef Murat:

Biggiepants,

Is dat het cruciale detail wat je uit dit hele stuk haalt?

op 19 05 2017 at 10:44 schreef babs:

Minister laat duizenden mensen opsluiten, omdat ze te arm zijn om een advocaat te betalen, maar we maken er bezwaar tegen dat schorem schorem wordt genoemd.

Wat is Nederland toch een kutland.

op 19 05 2017 at 10:51 schreef ikzelf:

Je bedoelt die partij met die advocaat (o, ironie) die stemt vóór het negeren van mensenrechten en het naleven van door democratisch gekozen bestuurders ondertekende overeenkomsten? Op welke wijze verdient die partij dan het respect van het noemen bij een volslagen onjuiste naam?

op 19 05 2017 at 11:24 schreef F. Stavast:

Het begint me te dagen wat er toch steeds bedoeld wordt met “joods-christelijke beschaving”….

op 19 05 2017 at 12:09 schreef Lynx234:

Forum voor Disruptie, bedoel je?

op 19 05 2017 at 15:18 schreef Olav Meijer:

Uitstekend commentaar, Peter.

Wel één correctie: de Raad van State is niet “het hoogste gerechtshof in Nederland”. Het is een belangrijk adviesorgaan voor regering en parlement wat betreft wetgeving, en de speciale afdeling rechtspraak van de Raad is de hoogste rechter in uitsluitend het bestuursrecht. (De hoogste rechter in burgerlijke en strafzaken is de Hoge Raad).

op 19 05 2017 at 15:24 schreef Olav Meijer:

Sorry, Petra Kramer is de schrijfster, dus mijn opmerking is voor haar bedoeld.

op 19 05 2017 at 15:45 schreef Petra:

@Biggiepants,

Nee.

op 19 05 2017 at 16:33 schreef Paul Hoekveld:

Waarom noem jij de FVD dan “die ene Partij” als de naam van dat schorem zo belangrijk voor je is?

op 19 05 2017 at 17:29 schreef Petra:

@Olav,

I stand corrected.

op 19 05 2017 at 19:40 schreef Muis:

Goede petitie. Wel raar dat ongeveer de helft van de ondertekenaars dat anoniem doet.

op 20 05 2017 at 00:08 schreef ikzelf:

De lijst van ondertekenaars klopt niet. Ik heb aangegeven dat mijn naam en woonplaats openlijk zichtbaar mag zijn, maar in de lijst sta ik er helemaal niet bij (heb de ondertekening wel bevestigd). Uit die lijst kunnen dus niet teveel conclusies getrokken worden.

op 20 05 2017 at 01:05 schreef dewanand:

============== [wfor1346:22:1]

N1. REF Cit Petra Kramer:
‘Geert Wilders en Thierry Baudet zijn de elite. Het EVRM is populisme. Populisme is het belang van de zwakkeren beschermen tegen het recht van de sterkste. Helaas is populisme in Nederland een synoniem van fascisme geworden.’

N2. Ja Petra, fundamenteel denken betekent diep graven in de psyche van jezelf en je vijanden. Immers spreekwoord en mijn lijfspreuk sedert ik jong was: ‘Hsij die zichzelf kent en hsijn vijanden zal altijd overwinnen’. Dit is een ijzeren wet in de natuur en ook van toepassing in al onze mensaaptopen, onze grote verderfelijke metropolen, vol met zieke psycholanders.

N3. Ik ben toch bang nu, op facebook joh, vreselijk al die groups met PVV en FvD lui, ok ik doe mee en probeer de zaak eerlijk biologisch te bekijken, zuivere biotoop, ja en dan begrijp ik de lange, superieure inheemse blanke Hollandse heteromannen direct beter. Is natuurlijk gedrag dus noch goed, noch fout, natuur is natuur. Mannen zijn mannen, universele hetero balts en paarwet.

N4. Hoe moet het nu verder?? Ja een Frontaal Naakte partij dan maar van Peter Breedveld, die alle problemen op geniale wijze bloot zal oplossen???

op 20 05 2017 at 10:00 schreef Paul Hoekveld:

@ Peter

Goede petitie. Wel raar dat ongeveer de helft van de ondertekenaars dat anoniem doet.

Wellicht sluipt toch de angst in omdat de fascistische dreiging steeds sterker wordt.

op 21 05 2017 at 07:54 schreef Muis:

@Peter Hoekveld
Natuurlijk wordt die nazistische dreiging steeds sterker, maar als iedereen anoniem gaat worden, heeft het tuig al half gewonnen. Bovendien: anoniem voor een petitie tegen Teeven???

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS