Home » Archief » Oranje


[11.06.2012]

Oranje

Nils van Arnhem


Illustratie: Paul Gustave Fischer

Ooit riep iemand: ‘De Nederlander bestaat niet!’ Chaos ensued. Het landje stond op z’n kop. Hoe kon die allochtoon iets over ons zeggen. Over fucking ons, Nederlanders. Iedereen dook over elkaar om het hardst te roepen dat ‘we’ wel een hecht landje zijn. Hoe wij van Pieterburen tot Maastricht hand in hand door het gansche land marcheren als een volk, een rijk. Toen de rook was opgetrokken, ging iedereen weer zijn eigen weg. Want de mensen die hardst riepen hoe Nederlands Nederlanders wel niet zijn, wisten het zelf het beste: Het is bullshit. Wij schijten op elkaar.

Wij zijn best bijzonder. Ik denk niet dat er een enkel ander land ter wereld is dat zo verdeeld is als Nederland. Limburgers moeten niks weten van Hollanders. Brabanders haten Randstedelingen. En vice versa, trouwens. Met jullie zachte G en jullie New Kids Turbo en jullie zuipkeet. Maar we zijn er nog niet, hoor. Friesland en Groningen zijn als water en vuur. En als het aan de Friezen lag, hadden die zich allang afscheiden. Met hun rare taaltje en slootje springen. Of die Twentenaren, die Tukkers dan. Die houden zoveel van Nederland, dat ze allemaal bij onze Oosterburen gaan tanken. En terecht. Nee, dan hebben de minderheden het toch een stuk beter. Een neger is een neger, een moslim is een moslim. Allemaal in hetzelfde schuitje, in tegenstelling tot De Nederlander.

Gelukkig voor De Nederlander is het eens in de twee jaar feest. Want eens in de twee jaar is er namelijk een voetbaltoernooi. Niet zo maar een voetbaltoernooi, maar waar landen mee mogen doen. Wij dus ook. Wij, De Nederlander. Want dat is het grote verlangen van De Nederlander. Eendracht. Samen zijn. Wij tegen jullie. En dat is er gewoon niet in Nederland. Wij zijn zo verdeeld als de pest. Wij zijn een soort mini-Midden-Oosten.

Maar wat wil De Nederlander dat toch graag. Dat hij er ook bij hoort. Ergens. Maakt niet uit wat. Hadden de Ottomanen de slag om Wenen nou maar gewonnen, dan waren we nu allemaal Mohammeds en Fatima’s. Had Hitler nou maar gewoon gewonnen, dan hadden we met onze blanke kameraden door de blanke straten kunnen marcheren in onze glimmende laarzen.

Maar het mocht niet zo zijn. Behalve als ons bijelkaargeraapt zooitje ego’s tegen een bal aan loopt te trappen. Dan is Nederland helemaal Oranje. Dan staan we weer achter Holland als een man.

Eigenlijk zouden we allemaal neger moeten worden. Dan horen we tenminste heel het jaar ergens bij.

Nils van Arnhem (@nvanarnhem) was gewoon liever een negermoslim geweest die Reinhardt von Bergenstein heette en Japans sprak. Als die ene groep hem uitkotste, kon die gewoon naar die andere.

Gastschrijver, 11.06.2012 @ 12:08

[Home]
 

33 Reacties

op 11 06 2012 at 12:24 schreef jos:

“Ik denk niet dat er een enkel ander land ter wereld is dat zo verdeeld is als Nederland.”

Nounounou. Je hoeft alleen maar de zuidelijke grens over te steken.

op 11 06 2012 at 12:46 schreef Niels van Lobberegt:

Eh…maar wat is nou jouw punt, dat Nederlanders niet bestaan en voetbal stom is?

op 11 06 2012 at 12:51 schreef Berry Doddema:

Dit soort dingen leest de Nederlander niet graag, Nils. De Nederlander is wars van kritiek als het over Oranje gaat.

Natuurlijk kunnen we verliezen, maar dan ligt het aan de scheidsrechter of het slechte gras.

En mocht Nederland woensdag tegen Duitsland winnen, dan is het duidelijk: ‘we worden europees kampioen’. Daarbij vergeten we door de polonaise van Portugal te winnen. Maar dat komt door de scheidsrechter.

op 11 06 2012 at 12:55 schreef Berry Doddema:

Verder heb je volkomen gelijk. De Nederlander heeft zondebokken nodig. Feindbilder. Toen we klein waren, waren de de jongens uit de dwarsstraat. Ietsjes groter, de jongens uit de andere school. De katholieke school! Weer iets ouder, een heel andere buurt.

Als je volwassen bent is het Feyenoord. Of omgekeerd: Ajax.

Eigenlijk geruststellend, dat we turken, surinamers, molukkers, duitsers enz. hebben.

op 11 06 2012 at 13:56 schreef Nils:

Ja op de eerste en nee op de tweede vraag, Niels.

op 11 06 2012 at 14:00 schreef Sasha Berkman:

GEZOCHT VRIJWILLIGERS DIE EEN BIJDRAGE WILLEN EN KUNNEN LEVEREN

De afdeling Urologie van het St Anthonius Ziekenhuis start op 8 juni 2012 een onderzoek naar de gemiddelde penislengte in Nederland.
Men heeft hiervoor alle mannen in 3 categorieën ingedeeld:

1. Normale range in lengte (> 15 cm. in erecte toestand)
2. Korter dan 15 cm (in erecte toestand)
3. Korter dan 10 cm. (in erecte toestand)

Omdat het voor veel mannen moeilijk is om er voor uit te komen dat de lengte van hun penis onder het gemiddelde is, heeft men een tekort aan deelnemers bij het onderzoek. Men doet daarom nu de volgende oproep om mannen actief te kunnen benaderen voor deelname aan dit belangrijke onderzoek.
Wllen alle mannen met een penislengte van minder dan 15 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met één oranje vlaggetje aan hun auto.
En willen alle mannen met een penislengte van minder dan 10 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met twee oranje vlaggetjes aan hun auto.

Mannen die helemaal geen erectie kunnen krijgen kunnen dat kenbaar maken door oranje vlaggetjes aan hun woning te hangen.

Alvast heel hartelijk dank voor deelname aan dit onderzoek!

Met

op 11 06 2012 at 14:27 schreef Thomas E:

Gek dat ze geen onderscheid willen in Friese, Groningse, Urker en Limburgse penissen. Slecht onderzoek :)

op 11 06 2012 at 15:21 schreef yurp:

Als je denkt dat voor moslims een moslim een moslim is dan ken je niet genoeg moslims. Het lijkt af en toe wel of die nog erger zijn dan protestanten in het elkaar in de haren zitten.

op 11 06 2012 at 15:30 schreef Sasha Berkman:

yurp: erg goed in begrijpend lezen ben je niet. een moslm is een moslim in de ogen van benepen nederland(ers).

op 11 06 2012 at 15:41 schreef kevin:

Tsja, als Brabander heb ik inderdaad een hekel aan de randstedelijke mentaliteit. Op andere momenten kan ik me prima Nederlander voelen, de Randstad incluus. Ja, dat kan. Nee, dat is niet inconsistent. Wat een gezanik om niks. Alleen maar om de Nederlander weer in de racistische xenofobe hoek te duwen, terwijl dat meer met intelligentie te maken heeft dan met etniciteit. Tuig blijft tuig, zij het Nederlands tuig of anderszins. Wie zei dat ook alweer?

op 11 06 2012 at 16:07 schreef Thomas E:

Niks is zo grappig, ja echt om te janken zo komisch, als te kijken naar de tribunes vol oranje leeuwen, rood-wit-blauwe gezichten, oranje boerinnetjes, rood-wit-blauwe clowns, gele kaashoofden met oranje haar…… nadat het eindsignaal geklonken heeft. En Oranje met 0-1 van het veld af druipt.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha… buikpijn!

op 11 06 2012 at 16:27 schreef yurp:

@Sasha Berkman

Volgens mij staat dat er helemaal niet. Er staat dat in tegenstelling tot de Nederlanders die zo verdeeld als de pest zijn en op elkaar schijten, de minderheden het een stuk beter hebben. Ergo: die zijn niet verdeeld en schijten niet op elkaar. Hoe haal jij eruit dat jouw versie de juiste is?

op 11 06 2012 at 16:29 schreef Sasha Berkman:

Thomas: ik heb dat ook. Ik walg van dat domme nationalisme uit het land waar een fascist asl Wilders in het centrum van de macht heeft mogen zitten. Het begon bij mij toen heel de massa stond te juigen om de akties van rapist en moordenaar Kluivert.

op 11 06 2012 at 16:55 schreef yurp:

Ik vraag me overigens serieus af of het in andere landen anders is. In Frankrijk weet ik iig dat mensen zich erg identificeren met hun regio en dat bijvoorbeeld de Bretons en de Normandiers een pesthekel aan elkaar hebben. Ook in Italie ben je éérst bijvoorbeeld iemand uit Maremma, dan pas uit Toscane en pas dán eventueel een Italiaan.

op 11 06 2012 at 17:04 schreef Sasha Berkman:

yurp: ok, ik moet toegeven dat je het ook op jouw manier kunt lezen. Feit is dat voor “de” nederlanders moslims moslims zijn, zwarten zwarten en iemand wiens grootvader in marokko geboreneen marokkaan. Nederlandse moslims worden uberhaupt als niet nederlands beschouwd.

op 11 06 2012 at 18:20 schreef Hoi Polloi:

Lekker wijbakken

op 11 06 2012 at 18:37 schreef Smeets:

Moet zeggen dat als voormalig Limbabnees ik erg moest lachen bij de films van New Kids. Erg herkenbaar allemaal. Ken je culturele achtergrond. Maar tja, is de onderklasse eindelijk sexueel bevrijdt, los van god en en gaan ze voor de totale individualiteit, is het weer niet goed en moeten ze weer in het gareel.

op 11 06 2012 at 18:59 schreef so-be:

Bespeur ik nu samenspannend machtsmisbruik.Als oppositie weer ik niets anders te zeggen.Als ik voor de massa mijn mening zou ventileren zou ik het anders zeggen.Met een knipoog naar de ‘hoofdredacteur’?

op 11 06 2012 at 19:25 schreef GJ. Deuz:

Alweer een mea culpa, mea maxima culpa post op dit blog. Zelfhaat doe uw best.

op 11 06 2012 at 21:06 schreef Mark:

Dat had je in het voormalige Joegoeslavië ook en dat liep vreselijk uit de hand. Daar zou je gerust kunnen stellen dat de Joegoeslaaf niet bestond.(Maar goed dat we hier Pechtold hebben die de boel bij elkaar gaat houden ;-) ).

Ik kan de neiging bijna niet onderdrukken om woensdag met mijn zwart-rood-gele vlaggetjes te gaan rondrijden, maar het gezonde verstand weerhoudt me. Er zijn mensen die dit bloedserieus nemen.

op 11 06 2012 at 21:44 schreef Niels van Lobberegt:

@Nils

Oké, maar ik zeg je eerlijk, ik voel me wel een Nederlander. In goede tijden en in slechte tijden.

op 11 06 2012 at 22:54 schreef Strotgrondel:

Hoe precies en sinds wanneer ‘zijn’ Nederlanders? Er zijn natuurlijk verschillende ijkpunten aan te wijzen. 1830, Lodewijk, de Republiek, enzoterug.

Vast staat dat er in de geschiedenisboeken een landje staat beschreven, in Noord Europa, nooit een Duitsche provincie geweest (WOII daargelaten) , liggend aan de Noordzee.
Dat landje heeft oorlog gevoerd tegen Engeland en Spanje.

Evengoed, die moffen kunnen we best aan woensdag. En vergeet niet dat Portugal ook heeft verloren, en Denemarken waarschijnlijk de volgende wedstrijd zal.

op 11 06 2012 at 23:08 schreef vander F:

Ik voel me weldegelijk Nederlander, zeker zodra ik de grens over ga, en dat doe ik nogal eens.
En als ik zelf mocht vergeten dat ik een Nederlander ben weet men dat in het buitenland me haarfijn onder de neus te wrijven.
Dus linksom dan wel rechtsom, ik kom er dus niet onderuit een Nederlander te zijn.
Verder is de Nederlander juist verdomd eensgezind vergeleken met een boel andere landen, maar die zijn vaak ook een stuk groter ons minuscule stukje aarde waar we elkaar op de lip zitten.

op 11 06 2012 at 23:20 schreef Rob:

Meh. Leuk stuk, lekker even schoppen en sarren, maar het overleeft geen twee minuten kritische beschouwing op feiten. Just saying… maar daar is het ook niet voor geschreven.

op 11 06 2012 at 23:49 schreef MNb:

Laten we wel wezen – wil je een beetje eenheid krijgen onder die Nederlanders dan moet je er iemand van buiten bij slepen.
Dat begint bij Filips de Goede: Vlaanderen, Artesië, Namen, Brabant, Limburg, Holland, Zeeland, Henegouwen en Luxemburg. Aan hem hebben we de Staten-Generaal te danken. Zoonlief Karel de Stoute deed ook al zijn best. Diens achterkleinzoon Karel V maakte het werk af, want de Friezen, Groningers en Geldersen lagen dwars.
Dan krijgen we natuurlijk Filips II. We moeten hem nog dankbaar zijn dat hij a) iedereen in de Lage Landen tegen zich in het harnas joeg en b) Parma terugriep ivm de Armada, want anders was het niets geworden met de Republiek. Al hadden we wel halve Duitser, halve Fransman genaamd Willem de Zwijger nodig om de opstand te leiden.
Die Republiek sukkelt een dikke 200 jaar voort, waarna de Fransen zo vriendelijk zijn voor ons een eenheidsstaat in te richten. En tussen 1940 en 1945 maakten de oosterburen duidelijk wat de voordelen zijn van samenwerking met België.
Nederlanders kunnen niets zelf – zelfs geen finales winnen. Daarom zijn er in 1988 een paar Surinamers bij gehaald.

op 12 06 2012 at 00:11 schreef Bertje:

Leuk stuk.

Walgelijk dat “oranje ole ole ” nationalisme, ik krijg er de enge kriebels van. . Maar ja ik heb dan ook niks op met voetbal: 22 volwassen mannen die in een soort van onderbroek op een weiland achter een rond object aanrennen.

op 12 06 2012 at 04:36 schreef leo schmit:

Vergeet de graaf van Leicester niet en de heer Zes-en-een-kwart. Zonder laatstgenoemde was er zelfs van het ‘verzet’ niks terecht gekomen.

op 12 06 2012 at 08:18 schreef Sandro:

van der F. heeft volkomen gelijk.
Echter heb ik als Nederlander in het buitenland (van Noorwegen tot de VS tot Egypte tot enkele Aziatische landen) slechts positieve ervaringen toen men er achter kwam dat ik uit Nederland kwam.
Persoonlijk heb ik niet zoveel met de “Hollanders” van boven het riool (zoals wij de grote rivieren plegen te noemen in Limbabwe) ;-)

op 12 06 2012 at 10:34 schreef Bertje:

@ van der F

“Verder is de Nederlander juist verdomd eensgezind vergeleken met een boel andere landen, maar die zijn vaak ook een stuk groter ons minuscule stukje aarde waar we elkaar op de lip zitten.”

Je hebt er waarschijnlijk geen idee van hoe ongelofelijk “Nederlands” deze uitspraak is: Navel staren tot het einder der Dijke!

op 12 06 2012 at 15:38 schreef kevin:

“op 11 06 2012 at 17:04 schreef Sasha Berkman:

yurp: ok, ik moet toegeven dat je het ook op jouw manier kunt lezen. Feit is dat voor “de” nederlanders moslims moslims zijn, zwarten zwarten en iemand wiens grootvader in marokko geboreneen marokkaan. Nederlandse moslims worden uberhaupt als niet nederlands beschouwd.”

Daarmee scheer je iedereen die zich Nederlander voelt ontzettend over één racistische kam. Hoezo “Feit is–“? Heb je nou niet door dat je zelf precies zo erg bezig bent als waar van je ‘de Nederlander’ van beticht? Niet alle Nederlanders zijn zo! Ik vind het belachelijk en dom om net te doen alsof iedereen die voor Oranje juicht bij een potje voetbal meteen een racist is die bijvoorbeeld alle moslims over dezelfde kam scheert. Wat een achterlijkheid.

op 12 06 2012 at 17:22 schreef MNb:

@Strotgrondel: “Dat landje heeft oorlog gevoerd tegen Engeland en Spanje.”
Dat bedoel ik nou. Dat landje kon ook dat niet zelf en huurde buitenlanders in om die oorlogen te voeren. Zelfs voor de enige oorlog die de Nederlandse kolonialen in Suriname tegen ontsnapte slaven wisten te winnen (Boni en zijn Aluku) riepen ze er een Zwitser – Fourgeoud – en een Schot – Stedman – bij.

op 12 06 2012 at 20:39 schreef Sasha Berkman:

“Daarmee scheer je iedereen die zich Nederlander voelt ontzettend over één racistische kam. ”

haha, weten ze ook eens hoe dat voelt.

op 14 06 2012 at 07:11 schreef Jon:

Typisch voor een zichzelf verheven voelende groep Nederlanders: klagen en zeiken over anderen en Nederland stom vinden.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS