Home » Archief » Origin Stories: Peter Siebelt


[22.01.2011]

Origin Stories: Peter Siebelt

Barracuda


Illustratie: Cali Rezo

Peter R. Siebelt zond deze week weer heel wat wetenswaardige tweets de wereld in:

‘Woehahahaaa daar hebben we er weer 1, die roept “fascisten” en is waarschijnlijk een linksmens die het rode fascisme aanbad(bid)’.

Of:

‘Onmiddellijk sluiten dit aanzuigende bastion van VluchtelingenWerk. Hoeveel kost deze honingpot per jaar?’

Siebelt maakte zich vooral druk over de dijken die verzwakt zijn vanwege linkse subsidies die naar de Derde Wereld wegvloeiden. Eigen dijken eerst!

De vaste lezer weet het: Peter heeft het niet op linkschmenschen en alles wat daaromheen kruipt, groeit en bloeit. Zou Barracuda niet verbazen als Siebelt een schavot in zijn achtertuin aan de Loosdrechtse Horndijk heeft ingericht voor linkse huilebalken. Of dat dagelijks bij het opstaan Siebelt eerst onder het bed kijkt. Je weet maar nooit waar het rode gevaar vandaan komt.

De vraag die ons bezighoudt is: waarom is Siebelt zo’n malloot geworden? Nieuwsgierig geworden naar het verleden van deze super duper-speurder heeft Barracuda nog maar eens wat spitwerk verricht. Het oudste artikel dat hij aantrof, dateert uit de jaren tachtig, toen Peter R. alias Inspector McCloud oogde als Andy Sipowicz van de politieserie NYPD. Siebelt was destijds directeur en naamgever van Siebelt Beveiliging in de Amsterdamse Bijlmermeer. Voor hem op tafel lag een beveiligde sleutelcassette en de rinkelbos waarmee zijn personeel vroeger zijn ronde deed. Siebelt keek destijds met dedain neer op de vele beunhazen, die bedrijven bang maakten met gewiekste inbrekers, bedrijfspionnen en terroristische zelfmoordenaars. Om vervolgens hetzelfde te doen.

Dat begon met de oprichting van Algemene Beveiligings Consultants bv (ABC), die zich richtte op infiltratiepogingen bij linkse organisaties teneinde Rara-achtige aanslagen te verijdelen. Of erger. Dus liet Siebelt oud papier ophalen bij meer dan dertig linkse organisaties. Aan de hand van briefwisselingen, verzamelde knipsels en faxen meende Siebelt allerlei dwarsverbanden te zien waarmee hij ongetwijfeld menig bedrijf heeft bang gemaakt. ‘Is het zo erg, mijnheer Siebelt? Voor hoeveel kunnen wij u inhuren?’

Vervolgens ging het mis: de organisaties kregen Siebelt in beeld en zochten publiciteit, waarna de procureur-generaal in Utrecht mocht onderzoeken of ABC een recherchebureau was dat handelde zonder vergunning. Hoe dat is afgelopen, vertellen de annalen helaas niet, wel dat de werkzaamheden al gauw op een laag pitje kwamen te staan nadat infiltrant en papierverzamelaar Marcel Paul Knotter was ontmaskerd.

Kennelijk zat Siebelt vervolgens tegen een enorme papierberg in zijn schuur aan te kijken die hij alsnog ten gelde wilde maken en dus verscheen in de loop der jaren het ene fantasierijke complotboekje na het andere. Barracuda heeft werkelijk geen positieve recensie kunnen vinden. De NRC omschreef Siebelt reeds in 2003 als iemand

‘die feiten in een inktzwarte context plaatst met zijn dikke duim als bron. Zo vormen volgens hem onder andere Jan Pronk en Ruud Lubbers de leiding van een internationale milieulobby die clubs als Natuur en Milieu en Milieudefensie voeden met subsidie en goodwill. Aldus blijkt dit boekje evenveel waard als veel linkse boekjes over inlichtingendiensten: losse schakeltjes zijn met paranoïde geklets aan elkaar gekoppeld.’

Maar het mooiste dat Barracuda aantrof, was toch wel een ANP-berichtje uit 2004. Siebelt heeft dan net het boek Mabel – ‘Koninklijk’ Bal Masque uitgegeven. ‘Grunlagearbeit‘ ofwel een eerste inventarisatie, noemde Peter R. dit journalistieke meesterwerk, waarin hij stelde dat prins Claus ‘zichtbaar in zijn nopjes’ was met de verloving van Friso met de omstreden Mabel. Prins Claus was toen al bijna negen maanden dood. ‘Het ligt in de winkel, we kunnen er nou niks meer aan doen,’ kreunde uitgeverij Aspekt.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn weblog.

Barracuda, 22.01.2011 @ 11:00

[Home]
 

11 Reacties

op 22 01 2011 at 11:16 schreef Simon:

Toch mis ik die eerste dertig jaar. Welke studie heeft hij gedaan? Eenmaal in de beveiliging richtte hij zich meteen op bedrijven die een doelwit waren voor linkse actiegroepen doordat ze banden onderhielden met Zuid-Afrika’s apartheidsregime en Israel. Misschien zag hij een gat in de markt, maar het lijkt me waarschijnlijk dat hij daar al eerder mee bezig was.

Ik kan nergens een CV oid vinden. Zelfs geen bio op zijn site.

Wie weet blijkt hier iets uit, maar ik kom er niet doorheen: http://video.google.com/videoplay?docid=-4412242256490627091# Dertig minuten ‘college’ van Siebelt over de moord op Fortuyn. Voor ‘Pravda TV’.

op 22 01 2011 at 11:25 schreef wltr:

Siebelt, de held van samenzweringsverslaafd Nederland, de inlichtingenexpert van de Telegraaf, de auteur van rommel voor mensen die graag bang zijn voor spoken. Vreemd dat hij nog niet voor Wilders werkt.

op 22 01 2011 at 11:42 schreef Tweets die vermelden Frontaal Naakt. » Origin Stories: Peter Siebelt -- Topsy.com:

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Herbert Kuiling, Frank. Frank heeft gezegd: RT @FrontaalNaakt: Hoe is @PeterSiebelt zo'n malloot geworden? Lees hier zijn origin story: http://tinyurl.com/47epcvj […]

op 22 01 2011 at 11:52 schreef Simon:

@witr
Siebelt was proeflezer voor het boek van Bosma en Brinkman noemt hem één van de journalisten van Nederland. Ik durf te wedden dat hij op het verplichte leeslijstje van aspirant-PVV’ers staat. Net onder Hans Jansen.

Hier nog een stuk van Indymedia waarin staat dat Siebelt voor z’n beveiligingsbedrijf werkte als bulldozerbestuurder, croupier en bewaker. http://www.indymedia.nl/nl/2003/08/13396.shtml

op 22 01 2011 at 11:53 schreef Simon:

*’één van de beste journalisten van Nederland’ moet het natuurlijk zijn.

op 22 01 2011 at 11:58 schreef leo schmit:

De eerste 30 jaar?

Wel, Siebelt is kind van een Amerikaanse soldaat die Nederland kwam bevrijden.

In 1996 vraagt de Kroatische journalist Stjepan Peric aan Siebelt wat hem beweegt in zijn campagne tegen NGO’s voor Kroatie.

http://www.ex-yupress.com/vjesnik/vjesnik8.html

“Why would someone who had a security company be concerned with NGOs?”

‘Just because of my experience: I came to the conclusion that some NGOs are connected with different terrorist organizations. I am a war child, my father was an American officer who liberated Europe including the Netherlands…”

En met zo’n held als vader is het anti-amerikanisme van die ondankbare Nederlanders Siebelt een doorn in het oog:

‘In the mid sixties there was a huge wave of anti-American demonstrations all around Europe. Americans were blamed for just about everything – Vietnam, Korea, imperialism in Africa, nuclear bombs & power stations. I asked myself: why would all this people demonstrate against the country which liberated them?

Er is vast nog wel meer over Siebelt te vinden bij

http://msxml.excite.com/excite/ws/results/Web/peter%20siebelt/1/0/0/Relevance/iq=true/zoom=off/_iceUrlFlag=7?_IceUrl=true

op 25 01 2011 at 09:54 schreef Ben de Graaf:

Zo te horen is meneer Siebelt een gesjeesde zachte g-er. Hij klinkt zelfs naar een ex-limburger. En we weten allemaal hoe slim de gemiddelde limburger is.
Hoe komt een echte zachte g-er in de randstad terecht? Meestal zijn dit mensen met enorme minderwaardigheidscomplexen.
Bovendien heeft ‘ie een snor. Snorremans, de Limburger, heeft vermoedelijk dan ook helemaal niet gestudeerd. Hij heeft hooguit MAVO-MBO, maar dan meer per ongeluk, omdat meneer zo graag eigen baas werd. Hij komt op mij over als een vrij dom bewakertje dat een beetje teveel nachtdiensten gedraaid heeft in een vrij saai gebouw. Tijdens die nachtdiensten begonnen de waanbeelden op te doemen. En kreeg ‘ie de tijd om te leren spellen, lezen en schrijven.

op 26 01 2011 at 13:21 schreef Paco:

Het is duidelijk welk een toon hier hoogtij viert. Ben de Graaf ook, wat zit die te raaskalen zeg.

op 27 01 2011 at 18:11 schreef metamorfose:

Goh, wat een zieke reacties op dit zieke forum.
Lees onderstaande link, dan weet u wat beter wat u mankeert.
Succes en sterkte met verwerken (met het leesmateriaal en natuurlijk met de feiten).
Voordat het te laat is, als u tenminste begrijpt wat ik bedoel…

Read more: Top shrink says leftists are mentally ill http://www.wnd.com/?pageId=116644#ixzz1CFxJbY5c

op 27 01 2011 at 19:22 schreef Notes from Liliput-land. « DINZO!:

[…] the fact that the same tweeter quite recently wrote some critical articles about an important exceptionally stupid and often quoted “reporter” (and I use that word rather wrongly) of that same big newspaper might have something to do with all […]

op 27 01 2011 at 22:00 schreef P. Reetveld:

Wat een totaal fouterik is die Breedveld zeg!
wat een vooringenomen blinde vink.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS