Home » Archief » Peter droomt van sushi


[24.04.2014]

Peter droomt van sushi

Peter Breedveld

jap4

Dat is ons nog niet gelukt in Tokio, een plaatsje bemachtigen aan de sushibar van Sukiyabashi Jiro, die wereldberoemd is vanwege de documentaire Jiro Dreams of Sushi. Obama wel, de lucky bastard. Maar goed, hij is dan ook de introducé van een Japanner, premier Shinzo Abe.

Meestal proberen we het als we in Tokio zijn, een plaats te reserveren in één van de legendarische sushibars, zo klein dat er net zeven of acht mensen in passen, en peperduur. Je betaalt zo 300 euro per persoon voor twintig sushi of zo. Eigenlijk vind ik dat veel te duur voor eten.

Blauwvintonijn

Maar sushi kan erg, érg lekker zijn. Je moet het proeven om te geloven. Wie de sushi alleen van Nederlandse restaurants kent, weet sowieso niet wat sushi is, een paar uitzonderingen daargelaten, waaronder Yamazato in het Amsterdamse Okurahotel.

Yamazato is opgezet door Yousuke Imada, de chef van Kyubei, een sjiek sushirestaurant dat, net als Jiro, in de wijk Ginza is gevestigd. Daar lukt het me altijd wel om een plekje te reserveren. Het restaurant haalde een paar jaar geleden het nieuws door een recordbedrag te betalen voor een stuk blauwvintonijn.

Levende garnaal

Imada komt altijd even langs om te vragen waar ik vandaan kom, en als hij hoort dat ik Nederlands ben, laat hij één van de serveersters de kopieën brengen van de Nederlandse krantenartikelen over zijn betrokkenheid bij Yamazato. Deze keer reageerde ik daar wat botter op dan de bedoeling was: ja, die heb ik de vorige keer al gezien, en de keer dáárvoor. De Japanse gasten moesten erom lachen, maar Imada keek een beetje beteuterd. Weg was-ie. Ik heb ‘m niet meer teruggezien.

Maar goed, de sushi en sashimi waren er niet minder om. De vorige keer was ik zeer onder de indruk van de levende garnaal die voor mijn ogen werd geslacht waarna ik ‘m als sushibeleg kreeg geserveerd. Nu gebeurde dat weer. Deze was heel wat beweeglijker dan de vorige, spartelde zowat van tafel af, en toen zijn vlees op mijn sushi lag, bewóóg dat nog! Ik kon mijn ogen niet geloven. De gast naast me bulderde van het lachen: “Magic!” riep hij. Het leek of het vlees elektrisch was geladen.

 

Kyubei1

Kyubei2

kyubei3

kyubei4

 

Morbide en onhygiënisch

Japanners zijn geobsedeerd door het idee van verse vis. In sommige restaurants krijg je de levende vis zelfs op je bord geserveerd. Het vlees wordt van ‘m afgesneden terwijl hij nog leeft. Horror voor de gemiddelde Nederlander, schat ik, maar ik kan het wel begrijpen. Zodra een vis dood is, begint het proces van ontbinding. Eigenlijk is het nogal morbide en erg onhygiënisch om dat dooie vlees te eten. Ik wil voortaan alleen nog maar vlees van dieren die nog leven.

 

 

God, wat voel ik me rebels als ik in Japan ben, waar mensen dingen heel gewoon vinden waarvoor je in Nederland op het marktplein wordt geradbraakt en gevierendeeld. Blauwvintonijn eten, levende vissen, sushi waarvan je de stuiptrekkingen nog in je mond voelt. Walvis.

Scheve tanden

Toen ik door een serveerster weer naar de uitgang van Kyubei werd begeleid, vroeg ze: “Where are you from?” – “Orandajin desu“, antwoordde ik. “Ik ben Nederlander”. “Turipu” (’tulp’) zei ze toen en haar ogen begonnen extra te glanzen en ze lachte haar prachtige scheve tanden bloot, alsof ze heel erg trots was op haar kennis van de wereld. Ik kreeg de slappe lach. “Yes!” zei ze glunderend. “Turipu!”

 

tok6

Takeshi

tok1

tok2

tok3

tok4

tok5

 

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Japan, Peter Breedveld, Reizen, 24.04.2014 @ 06:27

[Home]
 

15 Reacties

op 24 04 2014 at 08:38 schreef betwister:

Vers voedsel is moeilijk te verteren.
Als je het even laat bederven, doen een paar bacteriën alvast het eerste werk.

Krokodillen schijnen hun slachtoffers weleens in de modder te verstoppen.

op 24 04 2014 at 08:43 schreef André Richard:

Je moet wel taalgevoel hebben om dat ‘Turipu’ te volgen :D

op 24 04 2014 at 09:45 schreef Hassan:

Ook een hoop mooie meisjes, daar in dat Japan, of niet?

op 24 04 2014 at 11:08 schreef Haes:

@André
Ach, behalve ’turipu’ hebben we hier natuurlijk ook veel ‘porudaa’.

op 24 04 2014 at 17:47 schreef dewanand:

peter schrijft:
‘Ik wil voortaan alleen nog maar vlees van dieren die nog leven.’

hhahahahaha, vele mannen denken precies zo erover als ze bezig zijn de LIEFDE te bedrijven met levend gestripte meiden. Stel je eens voor alle 64 liefdes standjes afwerken uit de indiase kama sutra met een dooie mensapin, ja zeg je bent toch geen necrofiele Bleekscheet?

Dus vanavond levend vers meisjesvlees in bed he Fnaakters, volledig gestript en ontluisd uiteraard.

dewa en Wieroe
worden samen morgenochtend ontluisd in moderne Hollandse hi tech gasontspannings vijfsterren kamers van de gemeente Delft, om het eerste prototype van dit nieuw ondergronds, Delfts nazi snufje eens te testen.

op 24 04 2014 at 18:15 schreef jvdheuvel:

Je kan ook levende octopusjes eten, dat al gedaan?

https://www.youtube.com/results?search_query=alive+octopus+eating

op 24 04 2014 at 19:56 schreef Marco Meijer:

Toch lijkt het me een kwestie van beleefdheid tegenover het op te eten dier, om het eerst netjes dood te maken voordat je aan zijn vlees begint te knagen.
Of ben ik nu te teerhartig ?

op 24 04 2014 at 20:13 schreef Peter:

Ja Marco, je lijkt wel zo’n bleeding heart linkschmens.

op 26 04 2014 at 00:02 schreef dewanand:

hahahaha marco, denk aan Star Trek he: die woeste en supersterke barbaarse Klingons die Khagh eten (weet niet goed hoe ze het noemen), levende rode bloedwormen die driftig rondkruipen op het bord.

Ja, Peter, kom pak eens een emmer morgen met schepje en ga wat rode aardwormen opgraven in de modder langs de slootjes, dan goed wassen en levend opsmikkelen net als je germaanse voorouders deden als het eten op was tijdens al de duizenden honger winters in Arctisch Europa.

Eet smakelijk, en zet je foto’s of video snel op FN. In NIckerie zijn er lange, pikzwarte wilde regenwormen en die zou je ook moeten proeven als toetje. Bouta kan jou een paar toesturen.

Anders kan je de gefrituurde zwarte rupsen proberen uit Zambia, een afrikaanse vriendin van mij heeft ze voor je in den hoorn en je bent welkom als haar gast. Kan je lekker snacken met alle Afrikanen he, om een houtskool vuurtje in je blootje.

dewa en Wieroe

op 26 04 2014 at 09:40 schreef Harold:

Beste Peter
graag lees ik je artikelen.
Je fascinatie voor Japan is erg mooi. Maar het is ook een van de meest racistische landen ter wereld. Terwijl je hier altijd hard tegen vecht.
Niet als aanval bedoelt, maar voor mij wat confusing.

op 26 04 2014 at 09:55 schreef Peter:

Je fascinatie voor Japan is erg mooi. Maar het is ook een van de meest racistische landen ter wereld.

Waar haal je die blakende nonsens vandaan, Harold? Zeker als Nederlander, bewoner van één van de meest xenofobe en racistische landen ter wereld, moet je niet zo’n grote mond hebben over andere landen.

Zeker niet over Japan, waar de regering nog hard optreedt tegen racisme en xenofobie. Da’s meer dan je kunt zeggen van Nederland:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/het-beste-land-op-aarde.html

op 27 04 2014 at 10:41 schreef Harold:

Beste Peter
Ten eerste ben ik geen Nederlander, ten tweede woon ik hier niet en ten derde heb ik nooit beweerd het niet met je eens te zijn over Nederland. Maar prima, if this makes you happy.

Maar terug naar Japan. Ik heb je artikel gelezen. Zeer interessant. Maar dit bewijst geenszins het tegendeel.

Zo kan iedereen wat feiten/linkjes/quotes aanvoeren.
Worden zijn gemakkelijk, maar uiteindelijk is het handiger om naar echt acties te kijken, en liefst met een linkje:
http://www.japantimes.co.jp/news/2014/03/20/national/only-six-asylum-seekers-accepted-by-japan-in-2013/#.U1zOoSgmVvY

http://listcrux.com/top-10-most-racist-countries-in-the-world/http://www.japantimes.co.jp/news/2010/02/26/national/japan-faces-u-n-racism-criticism/#.U1zQSygmVvY

Maar laten we het hierbij houden. Blakende nonsens, wat een slap slap slap antwoord.

op 27 04 2014 at 10:55 schreef Peter:

Harold, leugenaar, je zit in Badhoevedorp, ‘Netherlands’ je typisch domrechtse moslim- en allochtonenhatersreactie op te boeren. Ik word zelfs op mijn werk opgebeld door mannetjes als jij, die me in mijn oor blèren dat Japan nul vluchtelingen opneemt. Anonieme flapdrol ben je, die een stuk over sushi aangrijpt om te zeiken over het vermeende racisme van Japan, zoals zoveel anonieme flapdrollen doen en bijvoorbeeld ook John Quid van GeenStijl. Uiteraard niet omdat jullie zo verontwaardigd zijn over dat racisme, maar omdat dat in jullie verknipte geesten kennelijk het Nederlandse racisme rechtvaardigt.

Dit stuk gaat niet over het vreemdelingenbeleid van Japan, dat nog steeds niks zegt over dat Japanse racisme waar flapdrollen als jij een stijve van krijgen, want zoals ik in mijn hierboven aangehaalde stuk heb aangetoond, wordt er in Japan, in tegenstelling tot Nederland, opgetreden tegen racisme.

In Nederland is racisme een deugd. Je vaderlandse plicht.

harold

op 27 04 2014 at 19:56 schreef Harold:

Beste Peter
Je reageert wat heftig.
Ik ben inderdaad momenteel in (de buurt van) Badhoevedorp. Ik verblijf momenteel voor 2 maanden bij familie. Ik woon hier niet (meer), en ik ben ook geen Nederlander.
Tsjonge, een leugenaar.
Dank je.
Maar ik hou het hierbij.
Mvg

op 27 04 2014 at 20:21 schreef Peter:

Wat ben je dan, Harold. als je geen Nederlander bent? En is je familie wel Nederlander? Waar woont je huis?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS