Home » Archief » Prachtwijk


[12.08.2011]

Prachtwijk

De Levende Dodo

Je hebt nog één maand en tien dagen om naar de tentoonstelling Buurtwinkels in het Amsterdam Museum te gaan, zoals het Amsterdams Historisch Museum tegenwoordig heet. Daar zie je bijvoorbeeld een tien meter lange fotocollage van de Javastraat – maar je kunt natuurlijk ook tram 9 pakken naar de Eerste Van Swindenstraat, deze uitlopen, en na het spoorviaduct de Javastraat op ware grootte aanschouwen, en interactief ook nog eens, al is het wel wat langer stiefelen.

Ook zijn er hokjes met videoschermpjes waarop interviews met buurtwinkeliers zijn te zien. Maar als je liever thuisblijft kun je die ook hier bekijken. Zo weet ik sinds kort dat de bakker waar ik des middags altijd mijn Turkse pizza haal een Koerdische zanger is. Naast zijn zangcarrière had hij een goede baan bij een mailingbedrijf, maar hij besloot voor zichzelf te beginnen. Hij had wat spaargeld, leende wat van familie, en heeft nu een succesvolle bakkerij.

En zo weet ik dat de sympathieke groenteman, waar ik des avonds mijn levensmiddelen koop, is begonnen als gastarbeider op de bloemenveiling te Aalsmeer. Hij potte zijn geld op, leende ook wat van familie, en heeft nu een prachtige kruidenierswinkel. Ja, liberalen *kuch* van de VVD, als je die door jullie zo gevierde ondernemersmentaliteit wil zien, moet je in een ‘prachtwijk’ zijn!

Zoals de lezers die me al wat langer kennen weten, had ik reeds ruim voordat dat in de mode was een hekel aan de ideologie van het multiculturalisme: aan het cultuurrelativisme, de politieke correctheid, het pamperen van moslims, en de eindeloze subsidies voor instellingen ter behoud van de ‘eigen identiteit’. Maar ik heb altijd erg veel gehouden van de multiculturele samenleving als zodanig: van de mix van bevolkingsgroepen die de grote stad kenmerkt.

Ik ben uit het roomblanke patjepeeërdorp van mijn jeugd naar de grote stad vertrokken vanwege die samenleving. Zijn er dan geen problemen? Jawel, zie hier enhier. Maar in dat kakdorp kon je het huis niet uit zonder door rijkeluisjochies op brommers te worden geterroriseerd – over straattuig gesproken. De overlast en agressie in dat ‘keurige’ dorp was oneindig veel groter dan in deze ‘prachtwijk’.

Op straat spelen Turkse, Marokkaanse en autochtone kinderen samen tikkertje, voetbal en verstoppertje. Als ik de balkondeur van mijn studeerkamer open heb staan is dit des middags het standaard achtergrondgeluid, waar ik nooit echt aandacht aan schenk, totdat ik laatst opeens besefte: Ze maken nooit ruzie! Raar eigenlijk. In dat kutdorp vroeger maakten de kinderen op straat altijd ruzie – dat was zo’n beetje de definitie van ‘buiten spelen’. Maar om de één of andere reden gaat het er hier altijd uiterst gemoedelijk aan toe.

Blij dat ik in een prachtwijk woon.

De Levende Dodo is een alcoholicus uit de Transvaalbuurt met allerlei meninkjes, zoals ook is te lezen op zijn weblog.

De Levende Dodo, 12.08.2011 @ 09:18

[Home]
 

124 Reacties

op 12 08 2011 at 11:50 schreef Hamlet:

Over multicultureel gesproken…Ik zie nooit een lekker vette blote surinaamse als inleidend plaatje….Daar hou ik van…

Hamlet

op 12 08 2011 at 12:34 schreef horatius:

Er zijn nu eenmaal altijd personen die alles door een roze (in dit geval blijkbaar een rode) bril wensen te zien.

In de meeste Vogelaarwijken is de realiteit van een totaal andere orde dan ons hier wordt voorgespiegeld. Homo’s worden weggepest, vrouwen worden nageroepen via bronstige kreten en kinderen en ouden van dagen worden beroofd en mishandeld. De daders zijn over het algemeen ‘licht getinte individuen met capuchon en kaal geschoren achterhoofd.’ Een compleet leger van wijkregisseurs, buurtvaders, gezinsmanagers, stadsmariniers en straatcoaches proberen deze ontspoorde jongeren op het rechte pad te houden d.m.v. subsidies, excursies en Wajonguitkeringen.

Resultaat: praktisch nihil. Want deze jongeren worden thuis opgevoed met regelrechte haat tegen de ongelovige kaaskoppen die alleen maar goed zijn voor het verstrekken van uitkeringen en toeslagen.
De verzorgingsstaat is het infuus waar deze immigranten van profiteren van de wieg tot het graf. Voortijdige schooluitval en een loopbaan als b.v drugskoerier zijn de ideale excuses om voorgoed buiten de arbeidsmarkt te geraken.
Zo ontstaat er een maatschappelijke onderklasse van ontevreden en ‘gediscrimineerde’ beroepswerkelozen wat een ideale voedingsbodem is voor radicalisering en uiteindelijk Engelse toestanden.

De forse bezuinigingen die zelfs onze allochtonen zullen treffen kunnen een reden zijn voor deze idealisten om massaal de straat op te gaan en te protesteren tegen de kortingen op hun zuurverdiende uitkeringen.
De multiculturele samenleving met deelneming van 225 verschillende nationaliteiten is een peperdure Linkse hobby die niet meer op te hoesten is voor het werkende deel van onze bevolking.

‘De wereld is van iedereen’ is een mooie slogan maar recente beelden uit Engeland laten een heel ander beeld zien die tot overdenking oproept of het verstandig is om op de huidige weg door te gaan.

op 12 08 2011 at 12:39 schreef Mart:

Horatius gooit weer eens twintig jaar incidenten op één hoop en doet alsof dat de dagelijkse praktijk is.

Beste bewijs dat horatius nog nooit in een ‘Vogelaarwijk’ geweest is.

op 12 08 2011 at 12:42 schreef Rob:

De multiculturele samenleving met deelneming van 225 verschillende nationaliteiten is een peperdure Linkse hobby die niet meer op te hoesten is voor het werkende deel van onze bevolking.
Je zult het ermee moeten doen. De multiculturele samenleving is namelijk vooral een feit. Daar helpt geen legioen brievenbuspissers meer tegen.
Al zouden we het allemaal willen in plaats van een kleine minderheid, dan nog krijg je die nationaliteiten nooit het land meer uit. Dat Geert Wilders zijn domme stemvee voorschotelt dat dat uiteindelijk de oplossing zal zijn, betekent niets meer dat de man de hele kluit aan het belazeren is.
Reality check 1: Het gaat nooit gebeuren. Ze gaan het land niet uit. Het land gaat ook niet op slot. Er hangen veel te veel belangen van af.
Reality check 2: We moeten samen verder. Dit volgt uit 1. Daar hoor ik Wilders niet over. Hij presenteert geen oplossingen en poogt nooit om mensen nader tot elkaar te brengen.

op 12 08 2011 at 12:46 schreef schijtlijster:

Is het niet zo dat er voor allochtonen allerlei ‘stimulatiefondsen’ om een eigen zaak te beginnen in het leven zijn geroepen? Lijkt me niet echt het beste voobeeld om als ‘ondernemersmentaliteit’ aan te voeren. En dan heb ik het nog niet eens over onduidelijke (btw) administraties.

http://www.ontdekislam.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=64663&start=15&st=0&sk=t&sd=a

Mij verbaasd het trouwens niet dat er in uw wijk geen ruzie wordt gemaakt. Immers, de hierachie in de wijk is volkomen duidelijk. Ook bij de allerkleinsten.

op 12 08 2011 at 13:27 schreef yurp:

@horatius

Ik heb een tijdlang in de ‘vogelaarwijk’ Ondiep in Utrecht gewoond en daarvoor in de multiculturele wijk Bottendaal in Nijmegen en kan me eerder vinden in het verhaal van Dodo dan in dat van jou.

op 12 08 2011 at 13:31 schreef yurp:

@schijtlijster

Ook voor autochtonen zijn er allerlei stimuleringsmaatregelen om een eigen zaak te beginnen. Kleinverdienersregelingen en startersafrek bij de Belastingdienst, ondersteuning vanuit het UWV. Dat is echt voor iedereen hoor. Hier staan wat potjes waar je gebruik van kunt maken:

http://www.startersunie.nl/subsidiemogelijkheden-voor-startende-ondernemers/

op 12 08 2011 at 13:56 schreef Bigpete:

Nu doe je het weer Mart, jij bepaalt wel even voor horatius of hij weleens in een Vogelaarwijk is geweest. Hoe weet je dat? Dat weet je niet dat denk je.

Ik kom beroepshalve regelmatig in Vogelaar, pracht of krachtwijken of hoe die wijken ook eufemistisch genoemd worden. Eerder waren het achterstandsbuurten en nog eerder gewoon achterbuurten.
En wat ik daar zie, tegenkom en meemaak tart elke beschrijving.
Jonge kinderen die de hele dag (en vaak een te groot gedeelte van de avond)op straat rondhangen. Ouders die geen idee hebben wat hun koters uitspoken. Jeugdbendes die niet ver af zitten van wat er nu in Gb aan de gang is.

Veel ouders voeden hun kinderen totaal niet op. Dit geldt niet uitsluitend voor marokkanen hoewel die wel in de meerderheid zijn. Of het niet opvoeden nu religieus, cultureel of kan niet schelen hoe bepaald is zal me werkelijk worst zijn.

Als je minderjarige zoon die niet werkt thuis komt met allerlei dure spullen dan ga je als ouder toch vragen stellen? Dat gebeurt dus niet of te weinig.
De schooluitval onder allahtone jongens (geen meisjes!) is schrikbarend. Ook daar doen die ouders niks tegen.

En dan gaan die niet opgevoede, niet geschoolde, ongemanierde jongens gillen dat ze gediscrimineerd worden als ze geen werk krijgen… Tja.

Het is niet uitsluitend kommer en kwel. Er zijn natuurlijk ook mensen die wel meedoen en iets van hun leven proberen te maken. Ik zal niet beweren dat het niet zo is. Maar wie beweert dat het leven in een prachtwijk één groot feest zonder problemen is die verkeert kennelijk 24 uur per dag onder invloed.

op 12 08 2011 at 14:06 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Er zit een heel dun lijntje in het beeldscherm van mijn iPad. Mijn zoon zegt dat het er al een maand zit, maar ik zag het pas eer-eergisteren. Nu zie ik de hele tijd niet anders dan dat storende stomme lijntje. Dat kutlijntje dat mijn hele uitzicht verpest. Ik kan niet meer genieten van alle mooie dingen die mijn iPad biedt. Dat vermaledijde lijntje is de balk in mijn oog.

Volgens mij is het net zo met de overlast van immigranten. Moslimbashers zien alleen nog maar scheldend en hoersissend straattuig, registreren elke overtreding. Door hun focus op het negatieve blijven ze ziende blind voor de vele dingen die wél goed gaan en mooi zijn in een multiculturele omgeving.

Chill, mensen, het is maar een lijntje.

op 12 08 2011 at 14:13 schreef yurp:

@Bigpete

Als je er slechts beroepmatig komt en niet tussen woont ontgaat je het een en ander wel hoor. Marokkaanse jongeren en kinderen in Ondiep hingen ook veel op straat, er was werkloosheid en ja, ook criminaliteit en zo nu en dan een politie-inval. Blind ben ik daar niet voor en de problemen zijn me niet vreemd maar als je er echt woont en af en toe eens praat met die jongens dan kijk je er toch net wat anders tegenaan. En kinderen spelen inderdaad gewoon multiculti met elkaar, nog onbewust van hun etnische achtergrond. De situatie die Horatius schetst is echt een karikatuur die de schijn wekt dat hij de klok wel heeft horen luiden en, nou ja je weet wel wat er achteraan komt.

op 12 08 2011 at 14:28 schreef Pyt van der Galiën:

Ach, Horatius reproduceert gewoon het bekende PVV-geleuter: ontspoorde jongeren-Marokkanen-subsidies-Linkse Kerk-Marokkanen-multicul-Marokkanen…”gaap”. Lees ik dagelijks met klaine variaties op de zwartelaarzen blogs HVV, DDS en Amsterdam Post.

Ik moet wel toegeven dat er wat vooruitgang in zit. Hij liegt niet meer dat hij zélf in een Vogelaarwijk woont.

op 12 08 2011 at 15:20 schreef Sasha Berkman:

BigPete: ALLE aanhangers van Geert Wilders zijn leugenaars! Er komt geen eurabie, we worden niet geislamiseerd, er is geen “massale instroom” (eerder andersom) Wel grappig om te zien hoe het zgn anti-fascistische anti-islam denken eigenlijk gewoon anti-multicultuur blijkt te zijn en dus puur racisme is.

op 12 08 2011 at 15:38 schreef Rene K:

@Sasha

je lijkt te stellen dat anti-multicultuur gelijk staat aan rascisme. Als je dit ook echt bedoelt, kun je mij dan uitleggen waarom dat volgens jou zo is?

Persoonlijk stel ik cultuur niet gelijk aan ras. Voorbeeld: het blanke ‘ras’ kent veel verschillende culturen. Kijk naar de verschillen tussen bijvoorbeeld het katholieke zuid-west europa en het russisch-orthodoxe oost-europa.

op 12 08 2011 at 15:39 schreef schijtlijster:

Ik dacht meer aan initiatieven zoals het ‘Regenboog initiatief’ (www.infoloketplatteland.nl/artikelen/regenboog%20advies.pdf)

Zomaar een paar quotes uit het document:

1 —
Het HandsOn Microkrediet Nederland is een jonge organisatie
(nu nog in de Randstad) die eigen middelen inzet (€2-5.000 euro) en tijd (begeleiding)
voor startende ondernemers, met name jongeren, allochtonen en mensen met een laag
inkomen. De ervaring leert dat wanneer iemand een nog niet uitgewerkt idee heeft, de
drempel om hiermee naar een bank te gaan veel te groot is en dat een microkrediet-
organisatie een belangrijke functie kan vervullen in het beoordelen van de kansen en
het mee helpen ontwikkelen van een plan. HandsOn Microkrediet werkt mee aan het
opzetten van een wedstrijd in Libelle over onderneemsters die met microkrediet zijn
gestart. Zie http://www.handsonmicrokrediet.nl.

2 –
Kleine leningen voor allochtone vrouwen. Het multiculturele
instituut Forum en Novib/ Oxfam gaat allochtone vrouwen in Nederland ondersteunen
die een eigen bedrijfje willen beginnen. Beide organisaties gaan vrouwen advies geven
over een eigen bedrijf, of hen helpen bij het krijgen van kleine leningen. Oxfam heeft in
het buitenland ervaring met dit zogeheten microkrediet opgedaan. Uit onderzoek blijkt
dat veel startende ondernemers slecht op de hoogte zijn van de regels. Ook zijn banken
huiverig om starters een lening te geven. (ANP januari 2008).

Zwaar gesubsidieerd.

op 12 08 2011 at 15:44 schreef Peter:

BigPete, je bent politieman. Als jij ter plekke bent, is er meestal iets naars gebeurd, toch? Als ergens alles koek en ei is, heb je er beroepsmatig niks te zoeken.

op 12 08 2011 at 15:47 schreef Rene K:

“BigPete, je bent politieman. Als jij ter plekke bent, is er meestal iets naars gebeurd, toch? Als ergens alles koek en ei is, heb je er beroepsmatig niks te zoeken.”

Daar moest ik ook aan denken Peter. Ik woon in een vogelaarwijk en ik herken inderdaad niet het beeld dat het zo erg is.

op 12 08 2011 at 15:56 schreef Bigpete:

Niet elke Vogelaar wijk is hetzelfde, gelukkig. Maar feit is dat de bewoners van dat soort wijken wel vaak de lijstaanvoerders zijn van alle foute lijstjes. Criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid, schooluitval etc. Ik beweer met klem niet dat iedereen zo is, maar de percentages zijn wel veel hoger dan het gemiddelde.

op 12 08 2011 at 16:00 schreef yurp:

@schijtlijster

het regenboog advies gaat over vrouwelijke ondernemers op het platteland, heeft dus weinig te maken met allochtonen (die ook niet bijster vaak op het platteland wonen), HandsOn is niet uitsluitend voor allochtonen maar voor iedereen die moeilijk een krediet bij de bank kan krijgen, alleen Novib/Oxfam zou je kunnen betichten van het slechts aan allochtone vrouwen verstrekken van krediet. Als allochtone man kun je het daar blijkbaar ook gewoon maar uitzoeken. Als dit nu je sterke argumenten zijn…

op 12 08 2011 at 16:02 schreef yurp:

@Bigpete

Tsja, het zijn dan ook de goedkope achterstandswijken. Het zou apart zijn als Aerdenhout, Wassenaar of Bilthoven deze lijstjes zouden aanvoeren.

op 12 08 2011 at 16:03 schreef Mart:

@BigPete:

Ik woon al 25 jaar in achterstandsbuurten.

Ik heb nog nooit ellende in de frequentie gezien die horatius beschrijft. Kortom, ik trek de conclusie dat horatius alleen maar natettert wat ie in de Telegraaf en op HVV-achtige fora heeft gelezen. Vooral omdat hij dezelfde riedel afdraait die we elders ook horen.

En niemand heeft ooit gezegd dat er geen problemen zijn, alleen dat het soort problemen bij lange na niet zo frequent is als beweerd wordt.

Laten we wel wezen: als jij en horatius jullie anecdotische waarnemingen als maatstaf mogen aannemen, dan mag ik dat ook.

op 12 08 2011 at 16:04 schreef horatius:

De statistieken op het gebied van de criminaliteit en de schooluitval liegen niet.

Eveneens de beelden die ons wekelijks worden voorgeschoteld via het programma Opsporing Verzocht. Om dit te bagatelliseren als incidenten en stemmingmakerij is natuurlijk klinkklare onzin.

Onze politieagenten moeten steeds meer gebruik maken van hun vuurwapens om de orde én zichzelf te kunnen handhaven. Dit heeft te maken met een samenleving die in snel tempo aan het verharden is en zeker ook met de massale instroom van voormalige oostblokkers die z.g. onze economie op poten komen zetten. Men werkt 4 maanden in de tomatenpluk en daarna naadloos is de Bijstand.
Terwijl hier 350.000 werklozen in de kaartenbakken vermeld staan, allemaal last van de rug of religieuze kleding die het onmogelijk maken een betaalde baan te vinden.

De multiculturele samenleving is mislukt vanwege het op grote schaal misbruiken van de verzorgingsstaat. Dit is niet alleen mijn mening maar ook van personen van onbesproken gedrag zoals Angela Merkel en Nicolas Sarkozy.

Om over Geert Wilders maar te zwijgen…

op 12 08 2011 at 16:14 schreef Bigpete:

Van Angela Merkel weet ik het niet, maar Sarkozy is een arrogante ijdeltuit die om het minste of geringste hysterisch wordt en losse handjes heeft. Bepaald geen rolmodel….

op 12 08 2011 at 16:18 schreef yurp:

@horatius

Duidelijk, je ‘realiteit’ komt uit de statistieken en Opsporing Verzocht. Nu heb je me overtuigd…

op 12 08 2011 at 16:20 schreef Sasha Berkman:

Rene K: ik zie anti-multicultuur zoals dat door vele PVVers wordt gebruikt inderdaad als racistisch. Het gemak waarmee ze van hun zgn. anti-fascistische-anti-moslim retoriek vaak zonder dat ze het in de gaten hebben overgaan in anti-marrokanen of anti-vreemdelingen retoriek zegt voor mij genoeg.

Zie bv dit mooie stukje proza van Horatius:

“Eveneens de beelden die ons wekelijks worden voorgeschoteld via het programma Opsporing Verzocht. Om dit te bagatelliseren als incidenten en stemmingmakerij is natuurlijk klinkklare onzin.

Onze politieagenten moeten steeds meer gebruik maken van hun vuurwapens om de orde én zichzelf te kunnen handhaven. Dit heeft te maken met een samenleving die in snel tempo aan het verharden is en zeker ook met de massale instroom van voormalige oostblokkers die z.g. onze economie op poten komen zetten. Men werkt 4 maanden in de tomatenpluk en daarna naadloos is de Bijstand” je kunt echt niet stellen dat dit iets met liebraal anti-moslim denken te maken heeft. het is pure haatzaaiende demagogische xenophobie.
Ontzettend dom ook, zo dom dat ik bijna zou willen dat alle migranten in dit land eens een week niet zouden werken. Dan zou onze gehele samenleving ineens tot een grinding halt komen.

anyway, liever een multi-culturele maatschappij met al haar problemen dan een maatschappij waarbij iedereen spruitjes moet eten.

Dat doet me denken aan het feit dat ik straks maar eens een lekker broodje kebab ga eten.

op 12 08 2011 at 16:20 schreef yurp:

@Bigpete

Angela Merkel is iemand met wie horatius het vast altijd hartgrondig oneens is tenzij ze een keertje iets zegt dat in zijn straatje past. Dan is ze plots een autoriteit.

op 12 08 2011 at 16:24 schreef Ruud Harmsen:

yurp:
===
En kinderen spelen inderdaad gewoon multiculti met elkaar, nog onbewust van hun etnische achtergrond.
/===

En de voertaal is erg vaak Nederlands. Dat is ook wel zo praktisch als het de enige taal is die ze alleMAAL kennen.

Pas nog gezien/gehoord in de (toen nog geheel witte) wijk waar ik ooit opgroeide. Maar ook jonge mensen van kennelijk dezelfde etnische achtergrond hoor ik opvallend vaak onder elkaar spontaan Nederlands spreken.

op 12 08 2011 at 16:28 schreef Ruud Harmsen:

Sasha Berkman:
===
Wel grappig om te zien hoe het zgn anti-fascistische anti-islam denken eigenlijk gewoon anti-multicultuur blijkt te zijn en dus puur racisme is.
/===

Sommige mensen ervaren het al als straatterreur en onderdrukking van hun (zogenaamde) eigen cultuur als iemand het waagt iets andere kleding te dragen dan zijzelf, ook als die mensen verder geen vlieg kwaad doen. Dat is inderdaad gewoon racisme. Een gedwongen eenheidsideaal, dus eigenlijk fascisme.

op 12 08 2011 at 16:30 schreef schijtlijster:

Mijn stelling was dat er speciale “regelingen” zijn voor “allochtonen”. Dit document bewijst dit.

Interessant detail, ook ik woon aan de rand van zo’n prachtwijk. En kan de weergave van horatius bevestigen. Het is soms minder erg dan andere dagen maar globaal genomen is het gewoon een teringzooi. Winkeliers staan gewoon met de knuppel achter de toonbank. En de politie wil wel maar er komt gewoon niets van terecht. Het is al meerdere malen in mijn buurt tot gevechten gekomen en de scheiding is steeds dezelfde. En de ouders van het schorem – dat soms niet ouder dan 12 jaar is – doet niets. Ja, ze ontkennen dat er iets is gebeurt!!

Zelfs de straatvegers zijn niet meer veilig. Nee mensen jullie kunnen het hier leuk brengen. Het gross is gewoon tuig.

op 12 08 2011 at 16:30 schreef Ruud Harmsen:

Schijtlijster
===
Kleine leningen voor allochtone vrouwen.
[…]
Zwaar gesubsidieerd.
/===

Een lening is geen subsidie. Microkrediet moet gewoon terugverdiend en terugbetaald worden. Met rente.

op 12 08 2011 at 16:38 schreef Ruud Harmsen:

@horatius om 16:04:
===
De statistieken op het gebied van de criminaliteit en de schooluitval liegen niet.

Eveneens de beelden die ons wekelijks worden voorgeschoteld via het programma Opsporing Verzocht. Om dit te bagatelliseren als incidenten en stemmingmakerij is natuurlijk klinkklare onzin.
/===

Het is een vertekende waarneming.

Analogie:
Het regent in Nederland beslist meer dan in Zuid-Spanje. Toch is het in beide landen erg vaak net droog als je op een willekeurig moment naar buiten gaat.

In beide gevallen kan te veel of te weinig regen problemen geven. Die mogen benoemd worden en als er iets aan te doen is, moet dat zeker gebeuren.

op 12 08 2011 at 16:43 schreef Ruud Harmsen:

Horatius:
===
Onze politieagenten moeten steeds meer gebruik maken van hun vuurwapens om de orde én zichzelf te kunnen handhaven. Dit heeft te maken met een samenleving die in snel tempo aan het verharden is en zeker ook met de massale instroom van voormalige oostblokkers die z.g. onze economie op poten komen zetten. Men werkt 4 maanden in de tomatenpluk en daarna naadloos is de Bijstand.
/===

Verwar je nu niet Poolse huurmoordenaars met Servische aspergestekers? Of vul zelf andere nationaliteiten in, het gaat even om het voorbeeld. Niet elke situatie is gelijk, dat wil ik maar zeggen.

Die mensen in de tomatenpluk betalen trouwens ook WW- en andere sociale premies (tenzij zwart, maar dan moet dat maar beter gecontroleerd worden). Waarom hebben zij dan opeens minder rechten dan andere premiebetalers?

op 12 08 2011 at 16:45 schreef yurp:

@Ruud Harmsen

Ik woon nu in Dichterswijk, in een fraai koophuis NAAST een achterstandswijk. Daar zijn wel problemen door de duidelijke scheiding rijk, blank met koopwoning en arm, allochtoon en sociale huurwoning. De (neem ik aan) afgunst zorgt nogal wel eens voor asociaal gedrag vanuit de hanggroepjes Marokkanen en dichtbij auto’s kraken of in een woning inbreken schijnt lekker gemakkelijk te zijn. Dingen die ik IN een achterstandswijk niet meemaakte. Maar dat terzijde, ook de hanggroep Marokaanse jongens spreekt onderling gewoon Nederlands. Hun vaders daarentegen niet.

op 12 08 2011 at 16:46 schreef Ruud Harmsen:

Sasha Berkmans over Horatius:
“het is pure haatzaaiende demagogische xenophobie.”

Inderdaad. En dat is tegenwoordig nog salonfähig ook, in sommige kringen. Een sluipend gif.

op 12 08 2011 at 16:50 schreef Ruud Harmsen:

Schijtlijster:
===
Mijn stelling was dat er speciale “regelingen” zijn voor “allochtonen”. Dit document bewijst dit.
/===

Het zijn geen officiële overheidsregelingen.

Particuliere organisaties als Oxfam/Novib zijn vrij zelf hun doelstellingen te bepalen en het geld van donateurs of beleggers of hun manier te besteden.

Als je vindt dat ze discrimineren moet je een proefproces beginnen. Misschien dat het OM en vervolgens een rechtbank er iets mee kan, maar ik verwacht van niet.

op 12 08 2011 at 16:52 schreef yurp:

@schijtlijster

regeling(!) voor allochtone vrouwen(!) meer heb je niet kunnen vinden en dan ook nog vanuit een particuliere instelling die ondanks subsidie toch echt hun eigen plan maken en geen overheidsbeleid uitvoeren. Maar goed, aan de rand van welke prachtwijk woon je precies? Ik weet bijvoorbeeld dat het in Den Haag ernstiger kan zijn dan in Utrecht waar ik woon. Hier geen knuppels achter de toonbank maar vriendelijke hoofdoekmeisjes achter de kassa.

op 12 08 2011 at 16:56 schreef Rene K:

Ook typisch,

het enige geweld dat ik in de 5 jaar dat ik hier woon heb meegemaakt was een blanke tokkie die zijn blanke vrouw stond te meppen.

op 12 08 2011 at 16:57 schreef Ruud Harmsen:

yurp:
===
De (neem ik aan) afgunst zorgt nogal wel eens voor asociaal gedrag vanuit de hanggroepjes Marokkanen en dichtbij auto’s kraken of in een woning inbreken schijnt lekker gemakkelijk te zijn. Dingen die ik IN een achterstandswijk niet meemaakte. Maar dat terzijde, ook de hanggroep Marokaanse jongens spreekt onderling gewoon Nederlands. Hun vaders daarentegen niet.
/===

Zo zie je maar, Nederlandse-taalcursussen helpen niet tegen criminaliteit. Misschien kunnen ze dan beter Klassiek Arabisch leren om in de Koran te kunnen lezen dat stelen helemaal niet mag.

op 12 08 2011 at 17:00 schreef schijtlijster:

Ruud

“Particuliere organisaties als Oxfam/Novib zijn vrij zelf hun doelstellingen te bepalen en het geld van donateurs of beleggers of hun manier te besteden”

Maar ze worden nog steeds gesubsidieerd. En daar gaat het mij om.

op 12 08 2011 at 17:05 schreef Sasha Berkman:

schijtlijster: er gaat heel veel gemeenschapsgeld naar……. VOETBAL!

op 12 08 2011 at 17:08 schreef Rene K:

“ik zie anti-multicultuur zoals dat door vele PVVers wordt gebruikt inderdaad als racistisch. Het gemak waarmee ze van hun zgn. anti-fascistische-anti-moslim retoriek vaak zonder dat ze het in de gaten hebben overgaan in anti-marrokanen of anti-vreemdelingen retoriek zegt voor mij genoeg.”

Oke Sasha, ik zie wat je bedoelt en geef je gelijk als je de intenties van dat soort gasten als rascistisch bestempelt.

Wat ik jammer vind, is dat op deze manier allerlei begrippen als multi-cultureel en rascisme vervuild worden. Het vertroebelt discussies. In dit geval neem ik jou dat niet kwalijk, overigens.

op 12 08 2011 at 17:15 schreef yurp:

@Ruud Harmsen

De hangjongeren op het pleintje hoeven helemaal niet crimineel te zijn. Meestal hangen ze een beetje en kletsen ze wat onderling. Wellicht dat een aantal van hen verantwoordelijk is voor de inbraken en autokraken maar dat kan ik met geen mogelijkheid zeggen. Ik weet het niet. Dat de daders uit die buurt komen is ons vooroordeel (hoewel niet helemaal ongegrond denk ik)

op 12 08 2011 at 17:15 schreef yurp:

@Sasha

En naar financiele instellingen…

op 12 08 2011 at 17:26 schreef babs:

Horatius is een irritante paniekzaaier waar terecht mee afgerekend wordt, maar Bigpete houdt het hier helemaal zuiver: sommige buurten hebben meer problemen dan andere buurten. Ik zou daar nog aan toe willen voegen dat je soms als bewoner van zo’n buurt de problemen minder goed ziet, omdat je geen last hebt van de problemen.

Mijn zus ging weg uit een buurt die op mij helemaal niet zo slecht overkwam, omdat haar dochter er niet meer buiten kon spelen. Alleen zoontjes speelden er buiten, meisjes bleven er binnen. Was mij nooit opgevallen.

op 12 08 2011 at 17:58 schreef yvonne:

@Babs

“Mijn zus ging weg uit een buurt die op mij helemaal niet zo slecht overkwam, omdat haar dochter er niet meer buiten kon spelen. Alleen zoontjes speelden er buiten, meisjes bleven er binnen. Was mij nooit opgevallen.”

Welke buurt was dat dan, Babs?

op 12 08 2011 at 18:14 schreef You On A Gin:

Wanneer iemands eigen waardigheid, veiligheidsgevoel, inboedel, auto of kind eenmaal ten prooi is gevallen aan tuig, zal die persoon voortaan nu eenmaal wat minder toeschietelijk zijn om de lol ervan in te zien dat je “kebab kunt eten”.

Slechte ervaringen kweken vooroordelen. Andersom werkt het ook zo – ook al ben je nog zo’n goedhartige, nette Marokkaanse kerel; één naar staaltje teveel van racistische kaaskopperij en je zult mogelijk voor altijd je reserveringen (of wantrouwen) hebben jegens blanke Nederlanders. Ik ken er zo één, en ik moet zeggen dat ik er ook nog wel begrip voor kan opbrengen, gezien zijn ervaringen.

Mocht je me nu een racist vinden: hartstikke leuk voor je.

op 12 08 2011 at 18:20 schreef yurp:

@You On A Gin

Als je dan maar wel in je achterhoofd houdt dat het je eigen subjectieve ervaring is dan lijkt me dat redelijk menselijk.

op 12 08 2011 at 18:32 schreef jetze:

Zelf heb ik meer last van lieden die denken dat ik Nederlanstalige muziek keihard tot in de late uurtjes op prijs stel.

Maar ik woon dan ook in een gegoede buurt, zonder (sic) rifapen.

Donder op, schijtlijster ruud harmsen, u lult dom uit uw nek, maar dat weet u zelf waarschijnlijk ook wel.

op 12 08 2011 at 18:39 schreef horatius:

In een stad als Helmond is de dagelijkse terreur door ‘licht getinte’ medelanders zo hevig dat men zich gedwongen voelt knokploegen op te richten om have en goed te beschermen.

Het Marokkanenprobleem is dus een landelijk fenomeen en blijft dus niet beperkt tot wat lokaal kattekwaad gepleegd door enkele pubers.
Waarom komen b.v. niet de Chinezen of de Surinamers dagelijks negatief in het nieuws? Ligt dit aan de Telegraaf of aan Geert Wilders?

Gisterenavond was er een prominent lid van de Linkse Intellectuele Elite te gast bij Knevel & van den Brink die met droge ogen beweerde dat Wilders letterlijk zou hebben gezegd een voorstander te zijn van het uitroeien van moslims.
Dit is nu een treffend staaltje van het demoniseren van een politicus die inhoudelijke kritiek levert op de uitwassen van een uit de hand gelopen multi-etnische samenleving.

Als Wilders dit ooit zou hebben gezegd zat hij nu (volkomen terecht) achter slot en grendel.
Dit tekent nu de onmacht van de Linkse kerk om Wilders met inhoudelijke argumenten te bestrijden.
Geen zinnig mens is tegen een diverse samenleving maar in de huidige explosieve vorm moet die op termijn leiden tot Engelse toestanden.

Als meer dan de helft van de allochtone jongeren geen enkel uitzicht heeft op een betaalde baan zal zich dit vroeg of laat vertalen in demonstraties, betogingen, oproer, rellen en het plegen van terreur.
Juist om dit te voorkomen pleit de PVV voor een tijdelijke stop op de immigratie. Om een inhaalslag te kunnen leveren op het punt van de integratie van de Nieuwe Nederlanders en het beheersbaar maken van een groot aantal problemen die inherent zijn aan een zeer diverse samenleving.

Wat hier racistisch of fascistisch aan zou zijn mag joost (of Allah) weten maar hier is blijkbaar een verschil in visie tussen een gezond realisme en een – peperduur – idealisme.

Ter overdenking: er moet minimaal 18 miljard worden bezuinigd en dat kan niet door van Nederland één grote uitkeringsfabriek te maken.
De hand moet op de knip en vooral op de subsidiebuidel.

Genoeg is genoeg: de Tolerantie en Verdraagzaamheid van Henk & Ingrid is aan een zekere limiet gebonden.

Aan Engelse toestanden hebben wij geen enkele behoefte.

op 12 08 2011 at 18:50 schreef Rene K:

Tsjonge horatius,

ik weet dat ik soms aardig onsamenhangend kan reageren, maar jij spant de kroon. Ik kan er geen kop of staart aan vinden.

Wat hebben engelse toestanden hier nu weer mee te maken?

op 12 08 2011 at 18:55 schreef Dodo:

Maar wie beweert dat het leven in een prachtwijk één groot feest zonder problemen is die verkeert kennelijk 24 uur per dag onder invloed.

Ik schreef dan ook in een vlaag van nuchterheid dat er wél problemen zijn, BigPete, en gaf daarbij twee links naar eerdere stukken daarover, waarin ik ook inga op het pedagogische probleem, dat inderdaad erg groot is, en op de noodzaak van hard politieoptreden, wat Sasha Berkman ongetwijfeld faxisties zal vinden. Als je beroepshalve als politieagent in deze buurten komt zie je een onbeschrijfelijke ellende, dat geloof ik graag, maar zoals opgemerkt krijg je dan wel een vertekend beeld.

Wat babs bedoelt met dat je soms als bewoner van zo’n buurt de problemen minder goed ziet, omdat je geen last hebt van de problemen begrijp ik niet. En het voorbeeld van de zus is juist een tegenvoorbeeld.

op 12 08 2011 at 18:56 schreef You On A Gin:

@ yurp

Jawel, maar dat is dan ook de kunst van het objectief blijven die dan verloren gaat. Uiteindelijk worden onze gedachten eerder door emoties dan ratio beïnvloed, ook al zouden we dat liever andersom zien.

@ jetze

In mijn buurt wonen vrij veel allochtonen, moslims ook zelfs. Alleen noemen we die hier meestal expats en diplomaten. ;-)
Vanwaar de uitbarsting tegen Ruud Harmsen?

@ horatius

Dit tekent nu de onmacht van de Linkse kerk om Wilders met inhoudelijke argumenten te bestrijden.

Misschien moet Wilders eens een keer in debat durven gaan, dat zou al een hoop schelen.

op 12 08 2011 at 19:09 schreef jetze:

YOAG,

In mijn buurt wonen alleen maar mensen.

op 12 08 2011 at 19:14 schreef You On A Gin:

Dat is dan wel een beetje saai, jetze. Wij hebben hier ook nog huisdieren.

op 12 08 2011 at 19:45 schreef jetze:

YOAG,

Met een rode puntmuts op mijn kop en een boek van Rien Poortvliet in mijn hand doe ik dingen die jou niet bevallen, uit naam van “de kabouter”.

Ga jij daarom nu de Efteling affikken?

op 12 08 2011 at 19:52 schreef Hamlet:

@yurp:

Ook voor autochtonen zijn er allerlei stimuleringsmaatregelen om een eigen zaak te beginnen. Kleinverdienersregelingen en startersafrek bij de Belastingdienst, ondersteuning vanuit het UWV. Dat is echt voor iedereen hoor. Hier staan wat potjes waar je gebruik van kunt maken: ”

Allemaal mooi hoor..Maar waarom moet dat van MIJN geld. Geld dat ik heb verdient met werken wat door zowel linkse als rechtse politici is gestolen door mijn werkgever onder dwang te zetten, zodat hij een deel van mij salaris afstaat aan de roverheid. Als al deze potjes eens afgeschaft worden kunnen de lasten verlicht worden, zodat iedereen met zijn geld kan doen en vooral laten met zijn geld. Waar ik een hekel aan heb is aan politice met mooie woorden geld van het werkende volk opstraat smijten, en met een air van “kijk mij eens goed werk doen”.

op 12 08 2011 at 20:22 schreef You On A Gin:

Nee hoor jetze, een verbod op het boek David de Kabouter en de permanente sluiting van dat haatzaaiende terreurbolwerk de Efteling lijkt me voldoende. Die andere autonome schurkenstaat binnen onze landsgrenzen, ooit bekend als Land van Ooit, behoort gelukkig reeds tot het verleden. Maar we zijn er nog niet. Zo erg als de Efteling zie je nergens anders. Er zweeft daar nota bene gewoon een ARABIER rond op een vliegend tapijt, godnondeju! Om nog maar te zwijgen van die klaploper die het verdomt zelf in beweging te komen voor zijn papier, maar schaamteloos langs de weg zit te bedelen.

op 12 08 2011 at 20:37 schreef You On A Gin:

…en waar dacht je dat meneer de Sultan het geld vandaan haalt om de hele dag een beetje met z’n luie reet op dat tapijt rond te zweven? Nou, dat zal ik je vertellen, van JOUW en MIJN centen!

Waar verder nog actie tegen ondernomen dient te worden is Ponypark Slagharen. Het is overduidelijk dat die mensen terug willen naar de middeleeuwen, met dat gepaardrij van ze. Een beetje onze jeugd indoctrineren met barbaarse toestanden. Neem toch de auto, mens!

op 12 08 2011 at 21:03 schreef hallo:

Journalist Jutta Chorus verbleef anderhalf jaar in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Het is geen vrolijk verhaal dat Chorus schetst en je vraagt je als lezer af hoe het ooit goed kan komen met verschillende culturen die naast elkaar leven.

http://www.trajectum.hu.nl/cultuur/9898

op 12 08 2011 at 21:32 schreef dewanand:

namaste Peter en andere bezoekers,

Iemand legde uit van die Wilders jankt alleen over islam en komt nooit met oplossingen. Kijk dit is helemaal waar en ik haat dat nu. Ok, zelf stemde ik op PVV maar ik wil nu toch oplossingen en als hindoe wetenschapper en fundamentalist weet ik gewoon dat moslimhaat gewoon niets zal oplossen en ons geen stap verder brengt. Ik wil gewoon nu etnische statistieken zien en geen roddelpraatjes.

Feit is gewoon wij zitten nu middenin de multikul, eurabia bestaat al, geloof je het niet, ga eens rondlopen in schilderswijk of bij de markt in den haag, hobbemaplein, dan zie je het met je eigen ogen. Daar is eurabia nu gesticht door turken, hindoestanen, afrikanen, marokkanen, overige moslims en nauwelijks 20 procent blanke hollanders. Eurabia groeit als kool in hele EU en het is de toekomst. Europa verkleurt gewoon en dit noemt men Eurabia. Ben je ertegen nou ja, rot dan op uit Europa.

Ik wil gewoon slimme oplossingen en hierom moeten wij nu echt alle taboes en verboden overboord gooien. ONze rechtse christen fundamentalist, Anders Behring Breivik heeft nu gesproken en geloof mij, in die ene maand na zijn daad heeft hij gewoon tien miljoen volgelingen en sympathisanten gekregen, tot in de verste uithoeken van India. Feit is feit, nu moet de hele multikul bloot en gewoon ook het zwarte kutje bloot, liefst als een hindoehoertje, maar ok, even serieus. Nu wil ik mijn oplossingen gaan verkondigen, en als ik faal dan is de toekomst in heel Europa gewoon een heuse warme Holocaust in de stijl van het Breivik commando. Het gaat nu om het redden van onschuldige mensen, dus ik moet opstaan.

Ik zoek mensen om iets op te richten in de Europese Unie. Een of andere beweging die slimme vreedzame en intelligente oplossingen ontwikkelt voor alle problemen in de zieke multiculturele samenleving. Ik zal iets publiceren hierover komende weken en dit moet hier op FN komen voor discussie en onderzoek.

Ik als dewanand ben nu totaal taboe en verstoten in nederland, maar als niemand naar mij luistert dan zullen zij zelf lijden, want feiten zijn duidelijk nu, het zal een hel worden over tien tot twintig jaar in hele EU en er is een grote kans dat de dollar gewoon hard zal vallen en hele eurozone, franken zone, roebel en yen meesleept, dus hele westerse wereld zal down gaan voor vijftien jaar en dan is het hek van de dam, als er vreselijke armoede en voedseltekorten komen na 2025.

tot zover mijn preek voor vandaag. mail mij gerust als je met mij wil samenwerken of mail mij je vragen. Heb je slimme oplossingen, nou mail mij dan direct.

dewanand
delft
waldo at ziggo.nl
http://www.dewanand.com

op 12 08 2011 at 22:06 schreef Max:

 Ja, onze Europese leiders hebben gelijk, de multicultidroom van onze “linkse” “top”bestuurders is volkomen mislukt.

op 12 08 2011 at 22:12 schreef Pyt van der Galiën:

Des te meer ik er over nadenk, des te meer ik er van overtuigd raak dat die Marokkaanse jongeren eigenlijk heiligen zijn. Wanneer je dag in dag uit in alle media bespuugd wordt door Horatius en de rest van de sociopathische PVV-aanhang; wanneer je elke dag de racistische shit aan moet horen die door de Blonde Führer en zijn brievenbuspissende handlangers over jouw, je familie en je vrienden uitgestort wordt, dan moet je eigenlijk wel over een bewonderenswaardige zelfbeheersing beschikken om niét te gaan rellen.

Ik weet niet of ik in hun situatie die zelfbeheersing wel op zou kunnen brengen.

op 12 08 2011 at 22:47 schreef Sasha Berkman:

hallo, in die wijk is 50% werkeloos las ik. Allemaal werkschuw tuig ofzo?

op 12 08 2011 at 23:15 schreef MNb:

“Of het niet opvoeden nu religieus, cultureel of kan niet schelen hoe bepaald is”
“allahtone jongens”

Het zal Grote Piet wel degelijk worst zijn.

op 12 08 2011 at 23:56 schreef pimmetje:

@yurp Inderdaad, Bottendaal Nijmegen! Ik kan me nog goed herinneren dat mijn zoon voor zijn vijfde verjaardag al zijn vriendjes had uitgenodigd. De voertaal bleek arabisch te zijn. Hij had er geen notie van dat in Nederland, waar we alleen maar een paar maanden per jaar doorbrachten, Nederlands gesproken werd. Schitterende vrienden. Ik heb nog heel wat kunstwerken die ze bij ons thuis gemaakt hebben. Dat ze geen verjaardagstaart mochten eten omdat Nederlanders daar, volgens hun ouders, varkensvlees in verstopten, terwijl ze onze thee ook maar een slap rommeltje vonden, stoorde ons niets.

op 13 08 2011 at 06:46 schreef vander F:

Nu wonen in mijn multikul straat helemaal geen Marokkanen, in heel Deventer wonen nauwelijks Marokkanen, daar valt hier langs de IJssel dus weinig over te melden. Toch is zo’n 20% van de bevolking Allochtoon, het ‘niet-westers’ cohort bestaat hier vnml uit Turken, blijkbaar genoeg om om in Deventer een Turks consulaat te vestigen,
die hebben het, zeker in de zomer, druk met reispapieren en paspoorten uitgeven, ik ken persoonlijk een aantal Turken, gewoon geboren in Haaksbergen en Deventer die de Nederlandse nationaliteit nooit aangevraagd hebben, men ziet zichzelf als Turk en dat houden ze graag zo, wel zo duidelijk overigens.
Ik woon nu een 13 jaar in deze straat, nooit geouwehoer gehad wat specifiek uit een etnisch/religieuze hoek zou moeten komen, althans niet binnen mijn generatie en oudere generaties.
Zoonlief heeft wel voor z’n plek in de buurt moeten vechten, letterlijk, klappen incasseren en uitdelen deed uiteindelijk wonderen,
heeft iets met respect te maken, als je als Nederlandertje in de minderheid bent in je buurt, en je dus niet op het speelplein en in het buurthuis mag komen ‘want je bent geen Turk’ moest er af en toe geknokt worden om een plek te verwerven in de openbare ruimte.
Nou zijn jochies al sinds het begin der buurten bezig met buurtgevechten, Katholieken uitschelden e.d. dus daar lijkt me niets vreemds aan, toch een ietwat ongemakkelijk gevoel dat juist de hier geboren, uit ouders die ook in Nederland zijn geboren zich ineens gaan sieren met Turkse vlaggetjes, onderling Turks praten, en dus omgekeerd evenredig slecht Nederlands spreken waar komt dat gedrag nu vandaan?
Door de ouders?
Of is dat hele gedrag gewoon gewoon?

Dat wanneer je als etnisch/religieuze gemeenschap numeriek in de meerderheid bent je als vanzelf ‘de macht’ toevalt, of je het nu wilt of niet.
Du moment je lid van de dominante groep bent mag overigens behoorlijk ver gaan in het lulkoeken en discrimineren, zoals die Turkjes hier in de straat. Onversneden racistjes op z’n tijd, maar nog te jong om te weten wat dat is, racisme.

op 13 08 2011 at 10:07 schreef yvonne:

Ik heb een paar jaar in het buitenland tussen moslims geleefd in huis. Was zeer gezellie. Als vrouw zijnde geen enkel probleem gehad, integendeel. Ik voelde me beschermd en hartelijk bejegend. Iedereen kwam er over de vloer, van een hard werkende dokter, piloot tot en met een alcoholist en hoerenloper. Iedereen liet elkaar in zijn waarde. De 1 bad 5 keer, de ander moest er niets van hebben. In de ochtend een grote thermoskan met thee,melk en cardamon en in de avond kaarten met z’n allen. Als je je alleen maar focust op de criminele klojo’s en daarop een hele groep afrekent, dan ben je verkeerd bezig (of je wilt sowiezo al verkeerd bezig zijn). De 1koekjescultuur van veel Nederlanders bestaat uit zeiken en nog eens zeiken. Zal wel klimaatbepaald zijn.

op 13 08 2011 at 11:52 schreef Ruud Harmsen:

21:32 schreef dewanand

Dom, gevaarlijk, fascistisch, verschrikkelijk. Dat er zulke mensen bestaan. Maar helaas.

op 13 08 2011 at 11:58 schreef Ruud Harmsen:

Pimmetje:
> […] dat mijn zoon voor zijn vijfde verjaardag
> al zijn vriendjes had uitgenodigd.
> De voertaal bleek arabisch te zijn.

Hoe kan dat nou? Arabisch is niemands moedertaal, dus vijfjarige jongetjes spreken dat per definitie niet.

Of bedoel je Marokkaans Arabisch ofwel Darija? http://nl.wikipedia.org/wiki/Maghrebijns-Arabisch
Dat is iets anders.

op 13 08 2011 at 11:59 schreef pimmetje:

Nog eens Bottendaal, Nijmegen.
Op kerstdag kregen we onverwacht bezoek van kennissen uit Irak die op doorreis waren. We hadden niet genoeg te eten. Dus was er toen (nog geen zondagswinkels) een probleem, totdat we Bottendaal inreden en groente en fruit op straat uitgestald zagen bij de Turkse winkel. We hebben toen warempel nog een halal maaltijd kunnen bereiden.

op 13 08 2011 at 12:02 schreef Ruud Harmsen:

“toch een ietwat ongemakkelijk gevoel dat juist de hier geboren, uit ouders die ook in Nederland zijn geboren zich ineens gaan sieren met Turkse vlaggetjes, onderling Turks praten, en dus omgekeerd evenredig slecht Nederlands spreken waar komt dat gedrag nu vandaan?”

Misschien een reactie op de PvV-sfeer die nu al jaren in Nederland heerst en die steeds meer als bon-ton wordt beschouwd?

op 13 08 2011 at 12:26 schreef pimmetje:

@dewanand
Ben net lichtelijk onpasselijk terug van je website met Hitler verering en een hakenkruis. Heb besloten om me ver te houden van jouw beweging die slimme vreedzame en intelligente oplossingen gaat ontwikkelen voor alle problemen in de zieke multiculturele samenleving.

op 13 08 2011 at 13:31 schreef horatius:

Ik heb een paar jaar in een Vogelaarwijk gewoond. Was zéér knus en gezellig. Als autochtoon geen enkel probleem gehad. Integendeel, ik voelde me beschermd en hartelijk bejegend. Iedereen kwam in onze straat wonen; van een werkloze nobele wilde, ex-kindsoldaat tot en met een drugskoerier en loverboy. Iedereen liet elkaar op zijn eigen specifieke manier hosselen. De een ging 5 keer per dag naar de moskee of het koffiehuis en de ander ging naar liever naar de vaste hangplek om argeloze voorbijgangers zijn diensten aan te bieden.

In de ochtenduren een aantal snerpende kreten van mijn Antilliaanse buurvrouw (140 kg) die haar kroost tot de orde riep en in de avonduren kon men struikelen of uitglijden over gebruikte injectienaalden of condooms in de centrale hal.

Als men zich alleen maar focust op Achmed & Fatima en Ali B. krijgt men een verkeerd beeld van de realiteit in een achterstandswijk.
Dan kan men in de verleiding komen op de PvdA te gaan stemmen of (nog erger!) GroenLinks.
Dan ben je verkeerd bezig en handel je tegen het landsbelang én het algemeen maatschappelijk belang.

De cultuur van veel Linkse Nederlanders bestaat voornamelijk uit demoniseren en smaad en laster verspreiden t.a.v. Henk & Ingrid.

Zal wel erfelijk bepaald zijn.

@Yvonne, de hartelijke groeten van Horatius.
Voorzitter van de Stichting WBOH (Wij Blijven Ook Hier).

op 13 08 2011 at 13:42 schreef vander F:

@Ruud Harmsen,
neuh, m’n zoon is nu 13, het gedoe met de buurtkids speelde zich een aantal jaar geleden af,
nog vóór de opkomst van de PVV.

op 13 08 2011 at 14:04 schreef pimmetje:

@Ruud Harmsen Een of andere taal uit een of ander arabisch land. Ik wilde zo’n lange omschrijving wat inkorten! Mijn excuses.

op 13 08 2011 at 14:06 schreef Temba:

Als we toch met Dalai lama-dag bezig zijn. Sorry Petur je had inderdaad gelijk over BB. Het is een lafaard die geen discussie kan winnen zonder mensen te blokken.

op 13 08 2011 at 14:08 schreef Pyt van der Galiën:

Die Horatius is me er eentje. Eerst woonde hij in een Vogelaarwijk, nu hééft hij er gewoond. We krijgen hem nog wel eens zover dat hij toegeeft nog nooit binnen een afstand van 5 km van een Vogelaarwijk te zijn geweest. Volgende keer een beetje consistenter zijn in je leugens, Horatius.

Jammer dat jij en je soortgenoten blijven, Horatius. Weet je zeker dat er niets is waarmee we je kunnen overhalen te emigreren?

op 13 08 2011 at 14:59 schreef Temba:

Kijk nog maar is dat naar dat filmpje dat hij bij het OM moet voorkomen. Wat een schijtluis die held. Doodsbang hoofd ghehe

op 13 08 2011 at 16:16 schreef horatius:

@Pyt van der Galiën,

Ik ben recentelijk verhuisd vanwege structurele geluidsoverlast veroorzaakt door Nieuwe Nederlanders.

Als voorzitter van de stichting WBOH zou ik mij volstrekt ongeloofwaardig maken door nu te gaan emigreren. Bovendien heeft de stichting een aanvraag lopen voor subsidie, dus…

Maar mocht de zaak hier geheel uit de klauwen lopen dan kunnen mijn vrouw (afkomstig uit Suriname) en ik de wijk nemen naar Paramaribo.
Daar is de multi-etnische samenleving wél gelukt en de enige criminaliteit daar wordt gepleegd door een paar verdwaalde boslandcreolen.

Als zijnde een bakra en een blaka-bakra met een paar centen op zak is het daar goed toeven.
Pappa Bouta heeft de wind er goed onder: bijna geen corruptie meer en er is ruimte zat.

op 13 08 2011 at 16:22 schreef MNb:

Tja, op het moment dat Horatius de term nobele wilde gebruikt kan geen weldenkend mens hem nog serieus nemen. De nobele wilde is een uitvinding van Rousseau en bestaat alleen in sommige Europese boeken – die van Karl May bijvoorbeeld.

op 13 08 2011 at 17:41 schreef Sasha Berkman:

MnB: Als die bestaan is hijzelf een savage white i guess

op 13 08 2011 at 18:30 schreef temba:

Op dumpert of geenstijl wel.

op 13 08 2011 at 18:30 schreef Sasha Berkman:

Typische extreem rechtse logica. Te vergelijken met de PVV-achtige geluiden die moslims de schuld geven van de daden van de rechtse anti-link-en anti-moslim-fascist uit Noorwegen.

http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/starkey_het_is_de_schuld_van_de_zwarten/

op 13 08 2011 at 18:45 schreef yvonne:

@Horatius

“Als zijnde een bakra en een blaka-bakra met een paar centen op zak is het daar goed toeven.
Pappa Bouta heeft de wind er goed onder: bijna geen corruptie meer en er is ruimte zat.”

Ik dacht al, de Surinamers ontbreken in je tories.
Pappa Bouta is dol op bakras, heeft niets met geweld en corruptie, dus wat let je, duik die vieze colakreek in.

Beter 1 goede moslim dan 1 slechte Surinamer met een hok vol buitenvrouwen.

op 13 08 2011 at 21:42 schreef jetze:

YOAG,

Precies, deporteren die hap, op mijn kosten wat rond vliegen op een tapijt, tssss.

Geert, doe daar eens wat aan!

op 13 08 2011 at 22:00 schreef MNb:

Colakreek is schoon, Yvonne. Ik betwijfel ook al of Horatius een Surinaamse connectie heeft. De bijnaam van Bouta is namelijk Baas. Hij had dus Baas Bouta moeten schrijven.

Eli: als Horatius het boek (welk boek?) gelezen heeft, volgt daaruit dat één van zijn buren in de prachtwijk waarin hij beweert te hebben gewoond een nobele wilde was? Je logica is weer onnavolgbaar (dom).

op 13 08 2011 at 22:24 schreef Diadorim:

@Sasha Berkman

Je hebt het zo vaak over het fascisme, dat je er wel het een en ander van af moet weten. Fascisme is per definitie syncretisch en irredentistisch, is dat met de PVV ook het geval?

op 13 08 2011 at 22:59 schreef yvonne:

@MNb

Sorry, MNb, maar als Horatius er met zijn puisterige billen in heeft gelegen, dan is de Colakreek voor mij besmet. Maar inderdaad, waarschijnlijk heeft hij helemaal geen Surinaamse connectie, hoewel ik tot nu toe geen Surinamer ben tegengekomen in zijn verhaaltjes. Wel ‘ja tegen de jagers en nee tegen negers’ bij zijn
favoriete site Bowling Points, het oververhitte clubje. Dat Bouterse nu de lakens uitdeelt, vind ik echt bizar. Verder mooi land, maar ja, die buitenvrouwen, he. Ik heb trouwens 2 keer gevochten met een Surinaamse. Een keer stond ik met een drankje rond te kijken in een dansgelegenheid en toen kwam er een mevrouw op mij af die te kennen gaf dat ik haar man stond te versieren. Hoop geschreeuw en gebaar, haar gezicht dicht bij mij en toen zei ik dat de geur uit haar mond niet echt weldadig was voor mijn gevoelig persoontje. Poppen aan het dansen natuurlijk. Heuse vechtpartij waarbij ik als slanke den het moest opnemen tegen iemand van zwaarder kaliber. Maar goed, nagels gebruikt, voor kapper gespeeld en een knietje tegen het kruis deden ook wonderen. Na afloop van de knokpartij, uitgepraat, borreltje gedronken en het onderwerp van de ‘discussie’ gezien. Ik voelde me zwaar onderschat.

op 13 08 2011 at 23:20 schreef yvonne:

@Lelieveld

“@Temba,

Kijk nog maar is dat naar dat filmpje dat hij bij het OM moet voorkomen.

Heb je een link?”

Als we die bagger van jouw link lezen, dan zit jij er ook niet ver vanaf, zou iemand een aanklacht willen indienen, Lelieveld.
Ik zou maar niet te hoog van de toren blazen in jouw vuilnisbak. Je weet tenslotte dat je hele groepen door het slijk haalt. Strafbaar, Lelieveld

Wetboek van Strafrecht

Artikel 90quater geeft een juridische definitie van discriminatie. De artikelen 137 c t/m g en 429quater stellen de volgende vormen van discriminatie strafbaar:

Discriminerende belediging
Aanzetten tot discriminatie van óf haat tegen groepen mensen
Verspreiden van materiaal met discriminerende inhoud
Deelnemen aan een organisatie met een discriminerend karakter
Opzettelijk discrimineren in uitoefening van ambt, beroep of bedrijf (misdrijf)
Niet opzettelijk discrimineren in uitoefening van ambt, beroep of bedrijf (overtreding)

Als u het idee heeft dat een persoon of organisatie zich schuldig gemaakt heeft aan discriminatie, kunt u hierover aangifte doen bij de politie. Het Openbaar Ministerie zal vervolgens bezien of vervolging wordt ingesteld.

op 14 08 2011 at 00:32 schreef yvonne:

Voor de PVVclub

Omdat ik niet atijd aardig ben voor lullie, hierbij een leuke site. Pak een borreltje en een hapje en geniet.

Blogs – bekeerde moslims Hyve – hyves.nl
bekeerdemoslims.hyves.nl/blog/

.

op 14 08 2011 at 10:01 schreef yurp:

@Hamlet

Als het er voor zou zorgen dat er op de middellange termijn minder uitkeringen, meer ondernemingen en daarmee meer belastinginkomsten zouden zijn vind ik dat eigenlijk wel goed besteed belastinggeld. Dan vind ik persoonlijk de invoering van de OV chipkaart meer weggegooid belastinggeld.

op 14 08 2011 at 10:04 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën om 22:12
(na zelf-censuur)
Je zit hier hele blanke volksstammen het groene licht te geven om te gaan rellen. Weet je wel wat je zegt, of heb je enig benul wat je woorden impliceren?

@ pimmetje
Dat heet een swastika. Het stelt een zonnewiel voor en het is een heilig symbool.

@ MNb

De Nobele Wilde is helaas een hardnekkig semi-archetype in de hoofden van mensen die hebben bijgedragen aan de neerwaartse spiraal. Met name linkse, inherent racistische policor mongolen.

@ yvonne
Wat een ontzettend leuke, opbouwende bijdrage aan de discussie! Daar kunnen we wat mee.

op 14 08 2011 at 10:23 schreef yurp:

@Diadorim

Volgens mij leeft de Groot Nederland, het samengaan met Vlaanderen, gedachte best onder PVV aanhang dus irredentistisch is de beweging wel te noemen. En aangezien Wilders continu hamert op joods/christelijk als gezamenlijke ‘waarde’ zou ik ze ook syncretisch kunnen noemen.

op 14 08 2011 at 11:31 schreef Pyt van der Galiën:

@YOAG

Je kletst maar wat Gin. Of was het je niet opgevallen dat jouw blanke volksstammen momenteel in het centrum van de macht zitten? Wat we nodig hebben is wat méér demonisering van de PVV/SA-horden, in plaats van minder. Ofwel: wat meer Sasha’s en wat minder YOAG’s.

op 14 08 2011 at 12:29 schreef Rode Kate:

Goed zo, Horatius…. laat de zelf-islamiseerders
maar eens kennismaken met de waarheid….. waar ze zo huiverig voor zijn.

Het zal weinig opleveren en veranderen, uiteraard… want hersenspoeling blijft hersenspoeling…. maar misschien dat er hier af en toe toch nog een enkeling komt, die nog niet helemaal in de ban is van de multiculti-leugens en die nog in staat is zelf te denken.

op 14 08 2011 at 13:01 schreef wout eenhoorn:

Ja heb ook in een achterstandswijk gewoond.Bloemhof. Inderdaad tot zo’n zes jaar zijn het meestal lieve en brave kinderen. Maar eenmaal wat ouder veranderen ze vaak, de goeden niet te na gesproken, in kleine ettertjes. Er zijn nu eenmaal altijd uitzonderingen op de regel, Ik weet hoe dat komt maar velen schijnen dat niet te snappen. Ben gevlucht uit die wijk. Niet normaal te leven voor ons. En let wel wij zijn allebei kinderen van gewone Rotterdamse havenarbeiders. die ook dachten dat het in die buurten wel zou loslopen. Maar we hadden snel in de gaten dat het de grootste vergissing van ons leven zou worden.Schrijver dezes zou beter zijn licht eens opsteken bij de autochtone bevolking van Vogelaarwijken.

op 14 08 2011 at 13:23 schreef yvonne:

@Rode Kate

“Goed zo, Horatius…. laat de zelf-islamiseerders
maar eens kennismaken met de waarheid….. waar ze zo huiverig voor zijn.

Het zal weinig opleveren en veranderen, uiteraard… want hersenspoeling blijft hersenspoeling…. maar misschien dat er hier af en toe toch nog een enkeling komt, die nog niet helemaal in de ban is van de multiculti-leugens en die nog in staat is zelf te denken”

Leuk dat je dit schrijft, over ‘hersenspoeling’ en de ‘waarheid’ bij Horatius die tig verhaaltjes kopieert met roulerende bevolkingsgroepen. In welke ban ben jij? Ook oververhit? In ieder geval laat je merken dat je niet in staat bent om zelf te denken, gezien jouw commentaar.

op 14 08 2011 at 13:27 schreef yvonne:

@YOAG

@ yvonne
Wat een ontzettend leuke, opbouwende bijdrage aan de discussie! Daar kunnen we wat mee.

Oh, vertel, wat kun je ermee?

op 14 08 2011 at 13:32 schreef Mart:

@wout:

Er zijn minimaal 2 bewoners van zo’n wijk in deze thread aan het reageren, dus wat wil je nou?

op 14 08 2011 at 13:36 schreef Rene K:

Nogmaal Wout, ik woon in een vogelaarwijk en ik herken niet dat hier meer ellende zou zijn dan in de dure nieuwbouwwijk in almere waar ik eerder woonde.

op 14 08 2011 at 13:38 schreef yvonne:

@Lelieveld

Als je een aanklacht tegen mij in wilt dienen be my guest anonieme low-life FYA

Rustig maar, Lelieveld, denk om je hart.

op 14 08 2011 at 13:45 schreef Rene K:

In beide wijken is sprake van wietteelt, vandalisme, hangjongeren, incidenteel brandstichting en geweld. Maar dat is niet het enige, in geen van de wijken die ik ken.

Ik zie wel een verschil in sociale cohesie tussen bewoners. Dat is over het algemeen in een vogelaarwijk beter ontwikkelt dan in een dure buitenwijk. Dat is tenminste mijn ervaring.

op 14 08 2011 at 13:59 schreef yvonne:

@Wouter Eenhoorn

En nu, gaat het beter in de wijk waar je nu woont?

op 14 08 2011 at 14:55 schreef Multidifficulti:

Hoewel min nick anders doet vermoeden heb ik geen problemen met de zogeheten Multiculti maar juist in de wijk waar ik ben opgegroeid, de Schilderswijk heb ik de nodige ellende meegemaakt. Uitgelokt door die figuren die Pyt van der Galiën zo heilig schijnt te vinden. Breek mij de bek niet open over Imam Fawaz die vanaf zijn nabij gelegen kansel stelde dat de moslimvechters in de Filipijnen maar gesteund moeten worden. Veel haatzaaiender dan Wilders. Toen Fawaz duidelijk voet aan de grond kreeg in die Schilderswijk speelden kinderen van Berberlonische afkomst niet meer met hun autochtone leeftijdsgenoten. Geweldig die Kansbuurt met een duidelijke oorlogsverklaring richting de Filippijnen waar het leven al verknald is door moslimsstrijders en moordzuchtige communisten. Dat Pyt van der Galiën berbeloniers heilig moet vinden omdat ze na de nodige ellende, door die groep zelf veroorzaakt eindelijk eens niet gaan rellen is een vreemde manier van denken. Moeten ze nou weer gaan rellen? Liever niet, lees eens over Jose Rizal ipv al dat crypto-marxistische geleuter, Rizal was al multicultureel van geboorte.

op 14 08 2011 at 16:28 schreef aadd:

Ga “Afri” eens lezen van Jutta Chorus. Of doe je roomblanke kind een week op een VMBO in de randstad. Daarna weet je heel goed wat Horatius bedoeld.

op 14 08 2011 at 17:26 schreef Rene K:

Ja maar ik heb helemaal geen roomblanke kinderen. Ik heb twee prachtige kinderen die een mix zijn van blank en bruin.

Zo ga ik natuurlijk nooit begrijpen wat horatius bedoelt.

op 14 08 2011 at 18:15 schreef Pyt van der Galiën:

@Multiflauwekul

Heb je onze …ehhh…”gedachtewisseling” op Krapuul na al die tijd nog steeds niet verwerkt, Multi? Doe je even de groeten aan complotidioot/Neerlands grootste onderzoeksjournalist (doorstrepen wat niet gewenst is) Peter Siebelt? Ik neem aan dat je er nog steeds een hartelijke relatie met Siebelt op nahoudt?

Knap hoor, hoe je ook bij deze thread de Filippijnen er weer aan de haren weet bij te slepen. Je bent weer onnavolgbaar: de Schilderswijk die een oorlogsverklaring heeft afgegeven aan de Filippijnen. Nou, nou, gelukkig maar dat we jouw en Siebelt hebben om dit soort onvermoede verbanden bloot te leggen.

Laatste vraagje: vind je nog steeds dat Amnesty International en Human Rights Watch tot de Linkse Kerk behoren?

op 14 08 2011 at 19:06 schreef Hanxie:

Wat is dit hier voor een blindeninstituut?
In GB krijgen Turkse- en Sikthondernemers, die hun nering en buurt met honkbalknuppels verdedigen tegen het scum van allerhand, alle (terechte)lof toegezwaaid. Maar owee als witte buurten zich ook organiseren in een verdedigingslijn tegen dat zelfde schorem, dan zijn het voor de ‘linkse’ leuteraars ineens racistisch en fascistische white trash. Het schiet niet op met al die politiek correcte dodo’s. “Knuffelracisten” zoals Eddy Terstall dat spul terecht noemt.

op 14 08 2011 at 19:39 schreef Pyt van der Galiën:

Waar heb je het over, Hanxie?

Indien je met je referentie aan witte buurten die zich verdedigen tegen plunderaars verwijst naar Engeland, slaat je reactie nergens op want daar heeft Dodo het niet over. Compleet offtopic dus.

Indien dat verwijst naar Nederland slaat het al helemáál nergens op. Ik althans heb nog geen beelden gezien van massale rellen en plunderingen in Nederland. Op de oproep om in Rotterdam te rellen, kwam alleen de politie af.

Eigenlijk zit je dus gewoon offtopic uit je nek te lullen, Hanxie.

Hoe gaat het trouwens met Eddy? Nog steeds zo goed bevriend met Obersturmbahnfüher Martien Pennings?

op 14 08 2011 at 20:18 schreef Hanxie:

Pyt van der Gallien. Zit er hier ook echt ene Dodo tussen de rageerders? Dat wist ik niet. Ik ben geen habbituee. Overigens, blinde, schrijf ik duidelijk over GB en niet over Nederland. Voor hen die wel begrijpend lezen, niet mis te verstaan, dus.
Bezoek eens een geinformeerde site.
Ten leste. Bespaar mij je obsessie t.a.v. Martien Pennings.

op 14 08 2011 at 20:30 schreef Diadorim:

Yurp “Volgens mij leeft de Groot Nederland, het samengaan met Vlaanderen, gedachte best onder PVV aanhang dus irredentistisch is de beweging wel te noemen. En aangezien Wilders continu hamert op joods/christelijk als gezamenlijke ‘waarde’ zou ik ze ook syncretisch kunnen noemen.”

Het irredentisme betekent simpelweg het met geweld terugwinnen van na een oorlog verloren gebied. Het Italiaanse irredentisme is niet de regel, maar de uitzondering. Het slaat in de eerste plaats op het na de oorlog van 1870/71 door Frankrijk aan Pruisen verloren elzas-lotharingen. De obsessie met het terugwinnen van dit gebied was de belangrijkste katalysator voor het ontstaan van franse extreem rechtse partijen in de late 19e eeuw. Na de door Duitsland verloren eerste wereldoorlog waren het de nazi’s die de na het verdrag van Versailles verloren Duitse gebieden met geweld wilden terugwinnen. de revisie van het verdrag van versailles was zelfs hun belangrijkste programma punt.

De Pvv wil geen gebied terugwinnen dat voor een verloren oorlog onderdeel was van Nederland, nog wil ze dat door middel van geweld of een oorlog doen. (opmerkelijk is dat er wel een linkse tiersmondistische variant van het irredentisme is: de westbank was voor de oorlog van 1967 onderdeel van Jordanie, nadat Jordanie de oorlog verloor wilden de arabieren dat gebied nog steeds terug (dmv van een oorlog in 1973 etc.) en links steunt hen daarin. Wat het allemaal nog vreemder maakt is dat links het door Turkije sinds de oorlog van 1974 etnisch gezuiverde en met 120.000 Turken gekoloniseerde europese gebiedsdeel noord-cyprus niet terug wil, of daar althans geen ophef over maakt.)

“Wilders continu hamert op joods/christelijk als gezamenlijke ‘waarde’ zou ik ze ook syncretisch kunnen noemen.”

Syncretisme heeft 3 betekenissen: 1) politiek-psychologisch, onder externe druk komen heterogene elementen samen. Dit is de oorspronkelijke betekenis van het woord: de synarchie der Kretenzers. 2) het samenvoegen van verschillende geloofstradities tot 1 systeem. Pico della mirandola bouwde een (religieus) syncretisch systeem: de 900 stellingen. 3) Syncretisme als politiek begrip betekent slechts dat men niet streeft naar een ideologie die coherent is.

Dat laatste bedoelde ik en niet de 2e vorm van syncretisme

op 14 08 2011 at 21:02 schreef yvonne:

Het schiet natuurlijk ook niet op als je blindegeleide honden en relnichten als Hanxie hebt. Maar… een positief puntje, hij neemt het op voor de Turkse ondernemer. Petje af, Hanxie, ga zo door en het wordt nog eens wat.

op 14 08 2011 at 21:06 schreef Pyt van der Galiën:

@Hanxie

Wanneer je het over Engeland hebt, wat zit je dan hier te leuteren, malloot? Dan slaat je hele post als een tang op een varken. Voel je je trouwens niet beter thuis op Amsterdam Post of één van die andere Breivik-fansites?

Het was je ook niet opgevallen dat de schrijver van dit artikel de nick Dodo gebruikt? Dat toont wel aan hoe een oplettende lezer jij bent.

Hanxie, je hebt het hele artikel niet eens gelezen. Wanneer je dat wél had gedaan, had je geweten dat de schrijver de nick “Dodo” gebruikt én je had geweten dat het niet over de rellen in Engeland handelt. Je bent hier alleen maar om de gebruikelijke racistische junk te dumpen. Ga maar gauw weer thuis je zwarte laarzen poetsen.

Is Eddy Terstall trouwens al geroyeerd door de PvdA? Hadden ze lang geleden al moeten doen.

op 14 08 2011 at 21:12 schreef yvonne:

Voor de wat meer intelligente reageerders, voor de PVVclub en ander soort rottigheid komt tzt. een aangepaste versie.

London’s richest people worth 273 times more than the poorest

Academic argues in new book that society has the widest divide since the days of slavery

Randeep Ramesh, social affairs editor
The Guardian, Wednesday 21 April 2010
Article history

op 14 08 2011 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Diadorim: Opportunisme cq populisme bedoel je?
Zeg dat dan.

op 14 08 2011 at 21:15 schreef yvonne:

These riots reflect a society run on greed and looting

David Cameron has to maintain that the unrest has no cause except criminality – or he and his friends might be held responsible

Seumas Milne
guardian.co.uk, Wednesday 10 August

op 14 08 2011 at 21:33 schreef yvonne:

Anti-cuts march swells to 400,000

London hosts largest protest since Iraq war as workers and public demonstrate against government spending cuts

Staff and agencies
guardian.co.uk, Saturday 26 March 2011 13.53 GMT
Article history

op 14 08 2011 at 22:32 schreef yvonne:

@Diadorim

Moet je nou zo’n lang secretisch verhaal verzinnen om je propagandamateriaal kwijt te kunnen? Dat de schurkenstaat de heleboel bij elkaar jat weten we ondertussen wel.

op 14 08 2011 at 23:13 schreef yvonne:

Winkeliersvereniging Lombok na tachtig jaar springlevend en multicultureel succes!
Op zaterdag 8 juli 2006 vierde winkeliersvereniging Lombok haar tachtig jarige bestaan op de plek waar de vereniging in 1926 werd opgericht.

Winkeliersvereniging Lombok in Utrecht
http://www.lombox.nl/…/winkelierswerving.27-03-03.html
Kijk dan eens bij 12-07-06 en zie de foto. Mensen die er met elkaar wat van proberen te maken.
Voor zeikers geen plaats hier. Kunnen altijd nog naar Limburg voor een paar dagen carnaval om de rest van de tijd weer met zuunige gezichten te lopen sjaggerijnen.

op 15 08 2011 at 11:48 schreef yurp:

@Diadorim

Dat irredentisme “het met geweld terugwinnen van na een oorlog verloren gebied.” zou betekenen is meer jouw invulling dan een algemene definitie. Welk land wil niet in oorlog verloren gebied terugwinnen? Irrendentisme kan zowel in het ’thuisland’ als in de externe cultuurgebieden plaatsvinden die nooit bij de natiestaat hebben behoord. Dus dan zou terugwinnen een beetje vreemd zijn. Het is een nationalistische variatie waarbij het gewenste gebied niet perse in oorlog verloren hoeft te zijn gegaan. Het pan-arabisme en andere ‘pan-‘ ideologieen zijn daar ook aan verwant. Je verwrongen voorbeelden over Jordanie en Cyprus zijn helemaal apart. In het geval van Cyprus was er sprake van irrendentisme bij het Griekse gedeelte van de bevolking dat aansluiting wenste bij Griekenland en de Groot Israel gedachte waarbij de ‘oude’ provincies Juda en Samaria bij Israel gevoegd dienen te worden is daar ook wel zijdelings een voorbeeld van. Het pan-arabisme ook en die twee gedachtengangen vormen daar al decennia een voedingsbodem voor conflict.

op 15 08 2011 at 14:21 schreef schijtlijster:

Voor zeikers geen plaats hier.

Waarvan akte.

op 15 08 2011 at 21:30 schreef Sasha Berkman:

Over PVV’ers gesproken: hoeveel van die trieste lieden zouden eigenlijk iedere dag thuis zitten in de bijstand of the wajong?

Gemiddeld kan het percentage dat iets van hun leven maakt niet echt hoog zijn toch?

op 15 08 2011 at 22:30 schreef Diadorim:

@Yurp

Beste,

Pan slavisme en pan germanisme waren de (directe) oorzaak van de 1ste wereldoorlog doordat rusland servie zou steunen bij een oostenrijkste aanval, dit verbond was gebaseerd op slavische verwantschap: pan-slavisme. Dit was dus niet gebaseerd op irredentisme, namelijk dat servie bezet werd door oostenrijk en een slavisch (rusland) land slavisch gebied (servie) wilde terugwinnen dmv een oorlog. Het pan-arabisme onder Nasser, en vooral de eenheid met syrie en later jordanie was ook niet gebaseerd op het feit dat syrie en jordanie bezet werden. Dit soort bewegingen zijn dus gebaseerd op ideologische, religieuze of etnische overeenkomsten en zijn een uiting van hyper-nationalisme, niet van fascisme.

Het irredentisme verschilt van deze nationalistische bewegingen in die zin dat ze betrekking hebben op een gebied dat na een oorlog verloren is gegaan en dat integraal onderdeel uitmaakte van het land dat het gebied verloor. Ten tweede moet dit gebied dmv geweld worden teruggewonnen: Gabriele d’Annunzio bezette fiume met geweld, de belangrijkste reden van frankrijk om aan wo1 deel te nemen was het terugwinnen van elzas lotharingen dat het na de oorlog van 1871 verloren had en dat altijd frans gebied was, de nazis wilden met geweld het verdrag van versailles reviseren door die gebieden die integraal onderdeel uitmaakte van duitsland voor wo1 terug te winnen.

Bij de pan ideologieën is hier geen sprake van: Syrie is nooit een onderdeel van egypte geweest of een gebied dat egypte na een verloren oorlog moest opgeven, servie nooit van rusland en oostenrijk nooit van duitsland. Ook is er geen sprake van dat een van de gebieden die de alliantie aangaat bezet is. Ten derde zijn deze verbanden van beide kanten vrijwillig en niet militair afgedwongen door een dominerende militaire macht.

op 16 08 2011 at 12:42 schreef yurp:

@Diadorim

Nogmaals je argument herhalen maakt het nog niet meer waar. Je bekijkt irredentisme veel te eng. Italie, waar het irrendentisme ‘ontstond’ bestond pas net en was dus geenszins gebied in een oorlog verloren. Het wilde de Italiaanse taal- en cultuurgebieden verenigen, niet door oorlog verloren gebied terugwinnen. De wens om met Vlaanderen samen te gaan is wel degelijk een irredentisch verlangen. Op wiki staat ook gewoon:

“Heelneerlandisme is een irredentistisch staatkundig streven om in ieder geval België (hoewel de Duitstalige Gemeenschap hierbij soms wordt buitengelaten), Nederland en Luxemburg te verenigen.”

http://nl.wikipedia.org/wiki/Heel-Nederland_%28staatkunde%29

Deze irredentisten gebruiken ook blijkbaar vaak de Prinsenvlag, net zoals rara… de PVV! De partij heeft gewoon irredentistische tendensen, ik kan er niks aan doen.

op 16 08 2011 at 15:21 schreef Multidifficulti:

@Pyt van der Galiën:
De sessie met Krapuul was ronduit abject. Laten we wel zijn, op de Filippijnen heerst ook een cultuur zonder rellenschoppers etc. dat is ook de reden dat zodra het over multiculturele zaken gaat ik de Filippijnen er ook bij haal. Als ik dan wat zeg van wat ik dar heb waargenomen komt een Fuhrer van Krapuul aankakken met de opmerking :iedereen die namens een of andere nauwelijks te omvatten “gemeenschap” meent te kwekken verdient alle argwaan zoniet minachting. Kortom de multiculturele maatschappij bestaat uiteindelijk maar voor makkelijker te omvatten gemeenschap? Kan die Arnold J. van der Kluft niet eens de moeite nemen om eens wat te leren van die nauwelijks te omvatten “gemeenschap”! Je bent multicultureel of niet is het niet Pyt van der Galiën?
Wat Siebelt betreft de vervelende mededeling dat ik in zijn archieven zaken ben tegengekomen die ik niet voor mogelijk hield, je kunt lullen over Siebelt wat je wilt maar ik heb geen zin ruzie te maken met iemand die veel info heeft(zwart op wit) en in mijn gesprekken met Siebelt houd hij zich keihard aan feiten.
Of Amnesty nou links of rechts is weeet ik niet, het kan mij bijzonder slecht boeien, ik ben een Rizalist(niet links en niet rechts). Amnesty heeft in zijn berichtgeving wel hiaten maar boos ben ik niet, het is en blijft mensenwerk en de situatie in de Filippijnen is bijzonder complex omdat de ene helft van de linkse kerk daar de andere helft van de linkse kerk aan het uitmoorden is en vervolgens de schuld schuift op de regering. Dus je geblaat over die foute regering van je gaat als water over mij heen. Je weet niet eens welke regering wat gedaan zou hebben, spreekt de taal niet en kan de gemeenschap hier (die zich trouwens redelijk gedeisd houdt) nauwelijks omvatten. Als je werkelijk een multiculturele persoon bent begin dan maar eens de Filippijnse, Vietnamese ,… gemeenschappen te omvatten. Het multiculturele leven houd niet op bij Tukren en Marokkanen.
Des te meer ik er over nadenk, des te meer ik er van overtuigd raak dat de Filippijnse jongeren eigenlijk heiligen zijn. Ze klagen niet, studeren, trappen geen rellen maar hun heimat wordt door Krapuul afgekraakt(de vorige regeringen althans) omdat ze een bloeddorstige communistenleider voor het gerecht gesleept willen hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS