Home » Archief » Plasterk


[14.08.2011]

Plasterk

Thomas Cool


Illustratie: Théo van Rysselberghe

Zie hem daar staan: de op een wormpje gepromoveerde bioloog, het oud-gemeenteraadslid uit Leiden, de oud-minister van onderwijs in 2007-2010. Oorspronkelijk begon Ronald Plasterk met een propedeuse economie en na lange omzwervingen heeft hij klaarblijkelijk de ambitie bereikt: de financieel woordvoerder voor de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer van de Staten-Generaal. Krachtig roept hij de premier tot de orde: had Mark Rutte zich nu 50 miljard euro verrekend of niet ? Ongeveer 8,5% van het nationaal inkomen, dat is een ernstige zaak! De Kamer komt terug van het reces, dit moet tot op de bodem worden uitgezocht!

De toeschouwer weet niet of hij moet lachen of huilen, en doet het dan maar beide tegelijk, want Plasterk boezemt angst in.

Niet bij Mark Rutte die boven het gewoel staat en voor wie geld geen rol speelt. Niet bij het coalitiepartner CDA en gedoogpartner PVV die vooral op de eenheid letten. Meewarig kijkt men naar het zielige manneke en zijn pogingen om ook aan politiek te doen. Waaraan hebben wij zulke oppositie verdiend, vragen zij zich somber af. Waarom deze zuurhannes ? Waarom wordt het ons niet gegund om lekker scherp te debatteren over zaken die er toe doen ?

Niet daarom maar hierom: Plasterk boezemt angst in omdat hij staat voor het complete Niets, de totale Afwezigheid, de alomtegenwoordige Incompetentie, het dodelijk lege Geklets.

Grote Fout Nummer 1 van Plasterk is dat hij geen alternatief heeft. De wereld is in crisis, de werkloosheid in de meeste landen is enorm, de armoe in Nederland stijgt, grote bezuinigingen staan op stapel, het milieu wordt vernietigd, bankiers lopen weg met vette bonussen, en, de partij der verdrukten aller landen staat met een mond vol tanden en een beetje zurig te zuigen.

Grote Fout Nummer 2 van Plasterk is dat hij de strategische consequenties klaarblijkelijk niet heeft doordacht. De PVV is tegen het Europees akkoord en meer steun aan Griekenland, dus Rutte heeft de steun van de PvdA nodig om Europa te redden. Wanneer Nederland het akkoord afwijst dan zal er wederom paniek op de financiële markten ontstaan. Wat kan Rutte doen?

(a) Rutte kan Wilders aanbieden om in ruil voor diens steun een aantal van diens ideeën te accepteren. OK, dan maar een kopvoddentaks. De winst voor Plasterk is dat er nog meer maatregelen komen die hij niet wil. In je voet schieten noemen we dat.

(b) Rutte kan een ramkoers volgen waarbij hij de zwarte piet bij Plasterk legt. Wanneer Plasterk niet ophoudt dan komt die paniek er, en dat is niet gunstig voor de Nederlandse export. Wanneer Plasterk inbindt en uiteindelijk een lullig antwoord van Rutte slikt dan moet het rode hoofd genoeg zeggen.

(c) Rutte kan door de pomp gaan en erkennen dat hij een zin over het hoofd zag of een rekenfout heeft gemaakt, en dat zijn smoes daarover eigenlijk een leugentje voor bestwil was. Plasterk triomfeert en Rutte is afgebrand als een lulletje rozewater dat niet kan rekenen en gaat liegen wanneer hij daarop betrapt wordt. Zal dit de meest waarschijnlijke aanpak zijn die Rutte kiest? Je kunt natuurlijk alles verwachten van een lulletje rozewater maar vermoedelijk zullen zijn ambtenaren adviseren dat het voor het landsbelang beter is uit (a) of (b) te kiezen.

Wordt het een spannend politiek debat ? Nee. Als de VVD verstandig is dient men aan het begin een motie in dat men de lezing van de premier accepteert en dat een debat verder weinig zin heeft. Vervolgens komt het Europees akkoord in stemming, en kan de PvdA moeilijk weigeren om het af te stemmen. Plasterk staat dan in zijn hemd. Zie daar staan: en het hemd past hem prachtig.

Persoonlijk zou ik het akkoord wel afstemmen, maar ja, ik heb natuurlijk een alternatief, dat ook aan de financiële markten uitgelegd kan worden.

Thomas Cool is voorzitter van het Sociaal Liberaal Forum en adviseert tot opheffing van de Partij van de Arbeid en een beschavingscursus voor VVD, CDA en PVV. Overigens waarschuwde hij al eerder voor de roze bril van Plasterk en diens kring van vrienden.

Thomas Cool/Colignatus, 14.08.2011 @ 09:25

[Home]
 

68 Reacties

op 14 08 2011 at 11:39 schreef Bigpete:

Of Plasterk een goede wetenschapper is (geweest) kan ik niet beoordelen. Dat hij de financieel woordvoerder is van de op een na grootste fractie daarentegen vind ik hoogst opmerkelijk. Er moeten in een 30 man sterke fractie toch wel mensen zitten met meer kijk op economie en financiën zou je denken.

op 14 08 2011 at 11:59 schreef yvonne:

“Waaraan hebben wij zulke oppositie verdiend, vragen zij zich somber af. Waarom deze zuurhannes ? Waarom wordt het ons niet gegund om lekker scherp te debatteren over zaken die er toe doen ?”

Ik neem aan dat dit ironisch bedoeld is?

op 14 08 2011 at 12:50 schreef Atilla:

Wat zou hij, los van het aanbieden van uw financieel model, wel moeten doen volgens u?

op 14 08 2011 at 13:08 schreef yvonne:

Persoonlijk vind ik de oppositie niets, onzichtbaar, zwak, een terminaal gedoe, juist deze hufterpartijen (CDA,VVD,PVV) hebben een krachtig weerwoord nodig. We moeten dit niet willen in Nederland. De tijd van fatsoen is afgelopen. Tijd dat de hufters met hun eigen onfatsoen geconfronteerd worden. Tijd dus voor een geheel nieuwe sociale partij met ballen. Ik wacht erop, en met mij velen, denk ik. Trouwens, ik zou liever in de geschiedenisboeken staan als lulletje rozewater met de roze bril dan dat je genoteerd staat als lid/gedoger van de beweging met de zwarte bril. Men weet waarvoor men staat en dan is een beschavingscursus een beetje lullerig rozewater.

op 14 08 2011 at 15:51 schreef Wladimir:

Plasterk-Melkert-ellende.

op 14 08 2011 at 17:12 schreef MNb:

Yvonne verwoordt heel aardig mijn bedenkingen tav GL – en het gebrek aan andere opties. Zucht.

op 14 08 2011 at 17:16 schreef MNb:

Ter aanvulling: wat Nederland nodig heeft zijn politici met ballen én met tieten – van die Surinaams-creoolse, die de eigenaresse in staat stellen elke flapdrol van een man met één ferme zwaai ko te slaan.

op 14 08 2011 at 17:28 schreef Hamlet:

Waar ik blij om ben is dat de afgelopen zeg 40 jaar zowel de PvdA, CDA, VVD, D66 , CU , PVV, dus eigenlijk alle grote schreeuw partijen in een of andere regering heeft gezeten. Ze hebben dus hun kans gehad, maar elke keer hadden we weer lafbekjes als ministers en staatssecretarissen. Nooit heeft er een partij met een oplossing gekomen. Altijd pappen en nat houden, de boel bij elkaar houden, en thee drinken. Nu zitten we met de gebakken peren en geeft links rechts de schuld, en rechts geeft links de schuld en vise versa. En wie is de eigenlijke schuldige….Juist het stenvee wat elke keer weer naar de stembus gaat om de politieke partijen een volmacht te geven om door te rotzooien. Niet stemmen is het devies in 2012…Als niemand stemt krijgt geen partij genoeg stemmen om ook maar 1 zetel te bemachtigen. Dit geeft een juist signaal naar de politiek. Kortom lees http://www.vrijspreker.nl

op 15 08 2011 at 08:45 schreef Sandro:

“Ter aanvulling: wat Nederland nodig heeft zijn politici met ballen én met tieten…”

In goed Engels heb je het hier over een z.g. she-male – beste MNb :-)

op 15 08 2011 at 09:20 schreef Max:

Wat een zuur stuk….kinderachtig….zit de PVV hier nu ook al stukjes te schrijven onder pseudoniem?
Is Lucassen hier aan het woord?

op 15 08 2011 at 11:14 schreef pimmetje:

Waarom laat U zich vertegenwoordigen?
Het wordt zoetjesaan tijd voor democratie vindt U niet?

op 15 08 2011 at 13:46 schreef Sandro:

Voor de goede orde: de PVV maakt geen deel uit van een regering en heeft dit ook nog nooit gedaan beste Hamlet. Dus deze schreeuwpartij heeft zijn kans nog niet gehad.

op 15 08 2011 at 14:47 schreef Hamlet:

@ pimmetje
Democratie..weet je wel wat zogenaamde democraten precies onder democratie verstaan..

op 15 08 2011 at 16:07 schreef Sasha Berkman:

Sandro, nee de PVV gedoogt dit neo-liberale sloopkabinet in ruil voor gedogen van haar haat-ideologie die in Noorwegen laatst het leven heeft gekost aan 77 voornamelijk jonge sociaal democraten.

Mocht de PVV ooit in de regering komen verwacht ik hier toestanden waarbij de gebeurtenissen in London zullen verbleken als zijnde kinderspel.

Ik snap niet dat PVV’ers zich niet kapot schamen als je ziet waar hun gedachtengoed en de opruiende haatzaai taal van hun hun strontleider toe leiden. Zie noorwegen.

op 15 08 2011 at 17:51 schreef Pyt van der Galiën:

@pimmetje

“Waarom laat U zich vertegenwoordigen?
Het wordt zoetjesaan tijd voor democratie vindt U niet?”

Moeten we dat lezen als een pleidooi voor directe democratie of zelfs een staatloze, anarchistische maatschappij? Of lees ik dat helemaal verkeerd?

op 15 08 2011 at 18:37 schreef jetze:

Je blijft lachen met “die” vrijsprekers.
Bejaarde azijnpissers zijn het, niets meer en niets minder. Zo’n nico de geit, ron paul fan, hub jongen, rene hartman, spynose(harry stulemijer) et cetera.

Donder op, lutser “hamlet” met jouw infantiele gedroeftoeter, je begrijpt er werkelijk geen ene zak van.

Nederland is al eeuwen lang een immigratieland, zonder problemen.

Steek dat gegeven maar in je zak.

op 15 08 2011 at 21:23 schreef Sasha Berkman:

Ik ben uberhaupt benieuwd hoe die PVV-Meeuwen het concreet voor ogen zien, dat uitzetten van hier geboren mensen wiens grootouders in Marrokko oid geboren zijn en dat ze dus 2 paspoorten hebben. Willen ze ze verdoven of een anti-bijtmasker opzetten? Hoe willen ze omgaan met het verzet tegen dit soort fascistische, onmenselijke praktijken?

op 15 08 2011 at 21:35 schreef Sasha Berkman:

Geert gaat helpen haat en dood en verderf te zaaien in Duitsland in naam van “de vrijheid”

http://www.indymedia.nl/nl/2011/08/77908.shtml

op 15 08 2011 at 22:10 schreef Sasha Berkman:

Wat ik me afvraag, betalen wij belastingbetalers nu de prijs van de beveiliging van die fascist als hij in Berlijn haat en moord en doodslag loopt te verkondigen?

op 15 08 2011 at 22:17 schreef Sasha Berkman:

BigPete: “kijk op economie en financiën zou je denken.” wat is er fout aan zijn kijk op economie en financien? Beetje concreet als je kunt.

Dit soort woorden uit de mond van iemand die het waanidee van islamisering, eurabie en de “hedendaagse toestroom van vreemdelingen” aanhangt zijn altijd een beetje grappig. Ze kunnen zelf niet rekenen maar verwijten het “links” in dit geval Plaskerk.

op 16 08 2011 at 08:18 schreef Sandro:

Weet je wat grappig is – dat je weer een posting of 5 nodig hebt om je haatzaai-acties tegen de PVV weer eens te plempen sasha.
De ideologie die jij aanhangt heeft vele malen meer slachtoffers geëist en doet dat tot op heden nog steeds. De selectieve verontwaardiging van jouw soort is zum kotsen.
Die randdebiel daar in Noorwegen staat niet voor dezelfde ideologie als de PVV.
Het is en wordt goed verwoord in onderstaande mail van mijn Grote Blonde Leider:

“De brute moord enkele dagen geleden op tientallen onschuldige Noorse burgers heeft de PVV diep geschokt. Wij rouwen en zijn solidair met de Noorse bevolking die een enorme klap te verwerken heeft gekregen.

Het manifest van de dader maakt duidelijk dat het hier gaat om een waanzinnige. Hij wil samenwerken met Al Qaida (waar hij grote bewondering voor koestert), hunkert naar het opblazen van steden, droomt van ridders die zichzelf op chirurgische wijze mutileren en wil zijn held Karadzic ontmoeten.

Ook verwijst Breivik naar Nederland. Dat de strijd tegen de islamisering door een psychopaat op gewelddadige wijze wordt misbruikt is walgelijk en een slag in het gezicht voor de wereldwijde anti-islambeweging. Het vervult me met walging dat de dader naar de PVV en mij verwijst in zijn manifest.

De PVV noch ik zijn verantwoordelijk voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt, hoe graag sommigen dat ook zouden willen. Wij zijn democraten in hart en nieren. De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen.

Wij strijden op een democratische en geweldloze manier tegen de verdere islamisering van onze samenleving en zullen dat blijven doen. Het behoud van onze vrijheid en veiligheid is ons enige doel.”

Geert Wilders

op 16 08 2011 at 08:23 schreef Peter:

Die randdebiel daar in Noorwegen staat niet voor dezelfde ideologie als de PVV.

Jawel, dat doet-ie wel, Sandro. Jij en Anders Breivik zijn broeders in het geloof. En Wilders kan liegen en draaien wat-ie wil, maar hij heeft Breivik geïnspireerd met zijn oorlogstaal en angstzaaierij.

En je zult consequent moeten zijn om geloofwaardig te blijven: of je vindt het idee absurd dat woorden zouden aanzetten tot geweld, dan pleit de PVV zichzelf, maar ook de islam vrij.

Of woorden zetten wél aan tot haat en dan moet Wilders toegeven: “Ik heb Breivik aangezet tot het plegen van massamoord”.

Het is van tweeën één.

op 16 08 2011 at 08:37 schreef Sandro:

Breivik en ik zijn voor een klein deel broeders in het geloof Peter. Breivik was al lange tijd bezig met zijn vreemde gedachten – al voor er maar een PVV of groep Wilders was.
Hoe gaan jij en de jouwen om met de daders van 9/11, aanslagen in London en Madrid?
Zij handelden niet in de naam van Allah?

op 16 08 2011 at 08:41 schreef Peter:

Wilders was ook al een tijdje bezig met ‘vreemde gedachten’ voordat er sprake was van een PVV of een Groep Wilders.

En jouw jij-bak gaat niet op. De daders van 9/11 hebben zich niet laten inspireren door iets dat ik heb geschreven of gezegd en ze hangen evenmin hetzelfde gedachtegoed aan.

Jij en Breivik wel.

op 16 08 2011 at 08:59 schreef Sasha Berkman:

“De ideologie die jij aanhangt heeft vele malen meer slachtoffers geëist en doet dat tot op heden nog steeds. De selectieve verontwaardiging van jouw soort is zum kotsen.”

Ow ja? welke ideologie hang ik dan aan volgens jouw verknipte PVV geest?

Je moet ej de ogen uit je kop schamen, je bent geen haar beter dan een holocaustontkenner! Het gedachten goed van jouw bruine strontleider is niet te onderscheien van dat van die Noor.

op 16 08 2011 at 09:32 schreef Pyt van der Galiën:

@Sasha

Nou, een communist natuurlijk, Sasha. Of een anarchist. Het onderscheid tussen sociaal-democratie, communisme en anarchisme zal voor Sandro nogal vaag zijn. Gewoon allemaal Linkse Kerk, klaar.

@Sandro

Het is nogal offtopic, maar wanneer jullie zo vrijheidslievend zijn, waarom willen jullie dan de Koran verbieden? Op de zwartelaarzenblogjes heb ik trouwens ook al pleidooien voor een verbod op het werk van Marx gelezen. Kun je je voorstellen dat we toch wel even onze wenkbrauwen fronsen wanneer jullie jezelf “vrijheidlievend” noemen?

op 16 08 2011 at 09:59 schreef Sasha Berkman:

“jouw soort” eugenitica als hobby?

op 16 08 2011 at 10:13 schreef Thomas Cool:

Plasterk trad op bij Knevel en Van den Brink:
http://www.eo.nl/programma/knevelenvandenbrink/2010-2011/page/Ivo_Niehe/episode.esp?episode=12312441
Wat mij opviel:
(1) Ronald kon niet goed uitleggen wat nu het belang van 50 milijard was. Even zeggen dat het 8,5% van het nationaal inkomen is, of je maandsalaris, had geholpen.
(2) Ronald gaf ook nog de kritiek dat Jan Kees de Jager een maximum van 90 miljard had toegezegd waarna nog een bijdrage van de banken zou worden afgetrokken, terwijl Jan Kees nu een claim zou leggen van 250 miljard (5 maanden salaris). Maar Ronald zou het denkelijk wel steunen want Europa was hem wat waard. Kortom, Ronald heeft geen alternatief en levert Nederland met alle plezier blind uit aan Europa.
(3) In de uitzending zou Ronald door het ijs zijn gezakt wanneer Ivo Niehe er niet bij had gezeten die Ronald begon te steunen, en hem zelfs een mogelijke premier noemde. Hopelijk kijkt Ivo regelmatig op FrontaalNaakt en komt hij ertoe zijn mening te herzien.
PM. Vanmiddag om 12.00 uur het bij voorbaat beschamende kamerdebat.

op 16 08 2011 at 10:27 schreef Sandro:

Zwartenlaarzenblogjes?
Wat bedoel je Pyt – muurkrantje of Joop of Krapuul?? Of bedoel je sites als het weerzinwekkende Stormfront?

Voor mij zijn deze sites allemaal hetzelfde namelijk, linksom of rechtsom…… Ik zie namelijk verdomd weinig verschillen tussen dat ultra-linkse en ultra-rechtse gespuis!

Sasha – het is toch godverdomme wel intriest dat je mij hier rechtstreeks vergelijkt met een holocaustontkenner. Het zal je wel geen reet doen, want je enige doel is hier iedereen die jouw niet welgevallig is af te maken en uit te schelden, maar hiermee heb je toch echt (wat mij betreft) een grens overschreden!
Ik ga me niet verlagen tot jouw, zeer bedenkelijke, niveau. Ik heb al vaker aangegeven in welke hoek ik je plaats als ex-kraker en een naam gebruikende van een anarchist, dus doe niet zo schijnheilig alsof je niet weet in welke hoek ik je plaats.

op 16 08 2011 at 10:36 schreef Sandro:

@Peter – ik heb me niet laten inspireren door Wilders. Mijn inspirators waren er al eerder dan Wilders….
Verder had ik wel verwacht dat de jij-bak er weer bijgehaald wordt.
Eén man die een gruwelijke daad begaat en schrijft zijn inspiratie van Wilders te krijgen en heel links-Nederland weet niet hoe snel er met de vinger gewezen moet worden.
Tientallen terroristen die zeggen en schrijven hun inspiratie uit de woorden van Mohammed en Allah en de predikers in de moskee te halen, en overgaan tot gruwelijke daden -daar moet iedereen over zwijgen en begrijpen dat deze tientallen slechts extremisten waren die niet
model staan voor de aanhangers van het geloof van de vrede – zoals Breivik dan wel model zou staan voor de PVV en zijn ideolgie?
Wat een verknipte wereld.

op 16 08 2011 at 10:51 schreef Sasha Berkman:

“Geliciteerd Job met de 65e verjaardag van de PvdArabieren. Jullie gaven NL massa-immigratie en importeerden velen kanslozen en criminelen” Dit was de opruiende leugenachtige tekst van stronleider geert W nav de verjaardag van de PvdA. Als je maar vaak genoeg roept dat links de schuld van alle ellende in de wereld is, ook al is het gewoon klip en klaar gelogen, kun je wachten op de dag dat iemand de konsekwenties trekt.
Ja Sandro, je bent geen haar beter dan een holocaustontkenner omdat je gewoon ontkent dat er verbanden zijn tussen wat Wilders zaait en wat de mensen in Noorwegen voor hun kiezen hebben gekregen.
Ook herhaal je iedere dag de leugens van wilders over Eurabie, de islamisering en de toestroom van vreemdelingen en dat alles de schuld van links is. je bent net zo erg als Goebels of een holocaustontkenner inderdaad.

op 16 08 2011 at 11:38 schreef Pyt van der Galiën:

@Sandro

Nee, in de comments bij Amsterdam Post en Artikel 7. Wanneer ik hier de term “zwartelaarzenblogjes” gebruik doel ik op die sites + HVV. Wat is er trouwens mis met Krapuul? Uitstekend blog, met prima analyses van de PVV en een gezonde afkeer van het kabinet Bruin I. Ik moet er nodig weer eens posten.

Ik vermoedde al dat voor jouw het onderscheid tussen anarchisme en communisme (al dan niet in zijn leninistische variant) nogal vaag is. Lees dit boekje van Alexander Berkman – overigens een groot man – over de opstand in Kronstadt tegen de bolsjeviki: http://dwardmac.pitzer.edu/Anarchist_Archives/bright/berkman/kronstadt/berkkron.html Het zal je ongetwijfeld verbazen, maar Berkman was een fel criticus van de bolsjeviki.

Wat vind jij trouwens van een eventueel verbod op de Koran, Sandro?

@Thomas Cool

Ik ben eerlijk gezegd vooral benieuwd wat de politieke gevolgen zullen zijn van het voornemen van het kabinet een aantal economische bevoegdheden over te hevelen naar de EU: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/2850681/2011/08/16/Kabinet-Kern-economisch-beleid-naar-EU.dhtml

Daarmee vergeleken is het geblunder van Rutte en het politieke gesteggel over dat geblunder nogal marginaal. De PVV kan toch echt niet anders dan zich uitspreken tégen dit voornemen, waarmee het kabinet afhankelijk wordt van steun van de PvdA. Benieuwd hoe de PvdA zich daar uit redt.

op 16 08 2011 at 11:41 schreef Sasha Berkman:

Je legt precies de vinger op de hypocriete attitude van de PVV’ers. Wel iedere moslim verantwoordelijk stellen voor de daden van enkelen, terwijl iedere verantwoordelijkheid voor de daden van een fascistische massamoordenaar en geestesgenoot uit Noorwegen wordt afgewezen. Dat noemen we een dubbele moraal.

op 16 08 2011 at 11:46 schreef Sandro:

Kan en mag ik aannemen dat mensen hier voor holocaustontkenner uitmaken en vergelijken met Goebels inmiddels zoiets van geaccepteerd is??

op 16 08 2011 at 11:54 schreef Sasha Berkman:

Sandro: Een PVV is een historisch revisionist en moreel gesproeken geen haar beter dan een holocaustontkenner.

op 16 08 2011 at 11:58 schreef Pyt van der Galiën:

@Sandro

Hangt er van af welke mensen, Sandro. Duns Ouray en Martien Pennings vergelijken met Goebbels is volkomen gerechtvaardigd (kom er maar in, YOAG). Nou ja, Goebbels was natuurlijk wel een stuk intelligenter dan die twee.

op 16 08 2011 at 11:59 schreef Bigpete:

Je legt precies de vinger op de hypocriete attitude van de PVV’ers. Wel iedere moslim verantwoordelijk stellen voor de daden van enkelen, terwijl iedere verantwoordelijkheid voor de daden van een fascistische massamoordenaar en geestesgenoot uit Noorwegen wordt afgewezen. Dat noemen we een dubbele moraal.

Andersom is echter geen enkel probleem…

op 16 08 2011 at 12:01 schreef Sandro:

De vraag was niet aan jouw gesteld stuk stront, de vraag was gesteld aan iemand die er wel toe doet hier (denk aan Peter en/of Hassnae).

P.s. het lucht toch wel op om iemand een stuk stront te noemen dat moet ik toegeven…. ;-)

op 16 08 2011 at 12:26 schreef Sandro:

Oh er zaten opeens enkele postings tussen…die van 12.01 was uiteraard rechtstreeks voor dat links-radicale tuig van een berkman bedoeld!

Pyt, je kunt er wel omheen gaan lullen maar het is zeer bedenkelijk dat er op een dergelijke manier gereageerd wordt.

op 16 08 2011 at 12:27 schreef MNb:

(PB en Hassnae: kunnen jullie mijn vorige twee posten eruit gooien? Ik heb er een rommeltje van gemaakt, sorry)

“het lucht toch wel op om iemand een stuk stront te noemen.”
Sandro is onbeschoft.

“Die randdebiel daar in Noorwegen staat niet voor dezelfde ideologie als de PVV.”
Sandro liegt.

Over terreuraanslagen:
http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/
http://www.loonwatch.com/2010/01/terrorism-in-europe/

Over oorlog:
http://www.krapuul.nl/blog/25386/wilders-%E2%80%98totaler-krieg%E2%80%99/
http://www.nu.nl/politiek/2442640/kamervragen-groenlinks-totale-oorlog.html
http://welingelichtekringen.nl/11227-volgens-wilders-zijn-we-in-oorlog.html

Over deportatie:
http://www.rnw.nl/english/article/wilders-calls-mass-deportation-muslims

Over knieschoten:
http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=579&Itemid=6
http://www.youtube.com/watch?v=DBkC3h0JRwU

Over sociaal-democratie:
http://www.mrwonkish.nl/martin-bosma%E2%80%99s-samenzweringstheorie-vermomd-als-partij-ideologie
http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2011/01/01/de-omgekeerde-wereld-van-martin-bosma/
http://www.hetvrijewoord.org/?p=578

Toetje:
http://www.nederlandbekentkleur.nl/download/100_haatcitaten_Wilders_PVV.pdf
Let op nr 4, 23, 55, 57, 58, 60, 71, 74, 84 en natuurlijk 100.

Uit het partijprogramma:
[quote]De Partij voor de Vrijheid zet zich in voor de traditionele Joods-christelijke
en humanistische waarden.[/quote]
http://www.pvv.nl/index.php/visie/verkiezingsprogramma.html

Zoek de verschillen met het manifest van kruisridder Breivik en trek je conclusie.

op 16 08 2011 at 12:29 schreef Sandro:

“Wel iedere moslim verantwoordelijk stellen voor de daden van enkelen,”

Graag boter bij de vis, waar heb ik dit gedaan? Waar stel ik iedere moslim ergens verantwoordelijk voor? Wat ben je toch een huichelachtige, linksdraaiende, bedorven beker yoghurt. (sorry ik blijf em leuk vinden).

op 16 08 2011 at 12:35 schreef Sandro:

Poeh MNb – daar haal je er toch wel enkele zeer bedenkelijke sites bij zeg!
Bovendien lieg ik niet, als je gelezen had dan had je gezien dat v.w.b. de ideologie ik al had aangegeven dat die deels overeenkomt – tsja, het is een groot man die iets toegeeft!

op 16 08 2011 at 12:42 schreef babs:

Wel iedere moslim verantwoordelijk stellen voor de daden van enkelen

En dan vraag Sandro waar hij dat heeft gedaan?

Doet er niet toe, want niemand (of bijna niemand) stelt jou of Wilders verantwoordelijk voor de daden van enkelen. Peter wijst op de inconsistentie in het denken van de PVV. Wat is het nou? Zijn de terroristen geinspireerd door enge imams en de Koran en zijn daardoor die imams en de Koran iets te verwijten of niet. Als de Koran of extremistische imams iets te verwijten valt, waarom Wilders dan niet.

Wilders heeft meermaals gesproken van oorlog tegen islam en sociaaldemocraten.
Wilders heeft meermaals opgeroepen tot geweld.
Wilders heeft plannen die zonder gebruik te maken van geweld onuitvoerbaar zijn.

Ik zou het zelfs sterker willen stellen: als Wilders gelijk heeft en de islam werkelijk zo’n gevaarlijke ideologie is en sociaaldemocraten werkelijk landverraders zijn die meewerken aan het uitleveren van Ons Land aan de Islam, dan is het antwoord van Breivik het enige logische en enige juiste antwoord. Niet voor niks wordt door veel Wilders-aanhangers en door bijvoorbeeld Pamela Geller de actie van Breivik geheel of gedeeltelijk goedgepraat.

op 16 08 2011 at 12:54 schreef Sasha Berkman:

Sandro: de gemiddelde PVV’er stelt de islam zelfs verantwoordelijk voor deze slechte zomer toch? Stop je gehuigel!

op 16 08 2011 at 13:06 schreef Pyt van der Galiën:

@Sandro

Waar lul ik omheen, Sandro? Al moet ik wel toegeven dat de vergelijking met Goebbels inderdaad niet de beste is. Correctie: Martin Bosma kan vergeleken worden met Goebbels. Renkema eerder met Julius Streicher en HVV met Der Stürmer. Al die vergelijkingen zijn volkomen terecht. Wanneer je bedoelt of ik denk dat JIJ vergelijkbaar bent met Goebbels, dan is het antwoord “nee”. Wanneer ik zou vinden van wél, zou ik niet eens met je in discussie gaan.

On topic:

Wat vind jij van het voornemen van het kabinet om bevoegdheden over te dragen aan de EU en hoe zou de PVV zich volgens jouw in die discussie op moeten stellen? Ik ben tégen dat voornemen.

op 16 08 2011 at 13:23 schreef Sasha Berkman:

“Graag boter bij de vis, waar heb ik dit gedaan?” Je stelt elders dat Wilders niet liegt over de islam.

op 16 08 2011 at 13:30 schreef Sandro:

Pyt – de PVV zal zich hier tegen moeten verzetten. Persoonlijk ben ik ook tegen.

Verder blijven we dan van mening verschillen, zeker v.w.b. Bosma – maar dat mag het is immers nog steeds een, relatief, vrij land hier.

op 16 08 2011 at 14:26 schreef Sasha Berkman:

Sandro: dus Bosma liegt niet als hij zegt dat Hitler links was? En dan boos worden als je voor historisch revisionist, geen haar beter dan een holocaustontkenner, wordt genoemd.

op 16 08 2011 at 14:42 schreef Sandro:

Helaas, maar het was te verwachten, is dit geen antwoord op de vraag sasha. Jammer , zie het maar als een gemiste kans…..proest….(en verloor een druppel urine van het lachen).

op 16 08 2011 at 15:27 schreef Sasha Berkman:

Ook in Israel begint het langzamerhand door te dringen dat ze afstand moeten gaan houden van types als Wilders omdat hij over moslims spreekt zoals de nazis vroeger over joden spraken.

http://www.jpost.com/Magazine/Opinion/Article.aspx?id=233462

zie ook dit artikel in de NY Times:

http://www.nytimes.com/2011/08/14/world/europe/14dutch.html?_r=3&pagewanted=all

op 16 08 2011 at 18:24 schreef babs:

Goeie links Sasha!

Dat verbieden van kosjer eten gaat ze nog opbreken. (zie jpost link)
Jammer dat er in de NYT staat dat Wilders álle immigranten en hun kinderen wil deporteren. Dat is gewoon niet zo. Dat gemiste feitje is toch wel een smetje op een verder uitstekend artikel. Aan de andere kant, als Wilders weigert ze te woord te staan, kunnen ze de feiten ook niet goed checken natuurlijk. Pijnlijk dat Wilders weigert met de NYT te praten. Pijnlijk ook het op zijn Amerikaans-direct te lezen wat de toestand van het land is, ook als je de fout overslaat.

op 16 08 2011 at 21:43 schreef yvonne:

@Sasha

“Ook in Israel begint het langzamerhand door te dringen dat ze afstand moeten gaan houden van types als Wilders omdat hij over moslims spreekt zoals de nazis vroeger over joden spraken.”

Wilders is slechte reclame voor Israel, voor de rest blijft het merendeel van de bevolking de terreur aanhangen. Zulke grote demonstraties in Israel tegen de prijsstijgingen. Zou fijn zijn als men ook zo verontwaardigd was over de misdaden die tegen hun buren worden/werden gepleegd.

op 16 08 2011 at 22:20 schreef diadorim:

Er is natuurlijk wel degelijk iets fundamenteels mis met de sinds 1968 uit de katholieke dorpen gekropen linkse tiersmondistische lompenintelligentsia die de sociologie en antropolgie faculteiten bevolken en de media domineren. Heeft er hier iemand eigenlijk welleens het werk van jean genet, frantz fanon of regis debray gelezen? Ik wel, en daar word je niet vrolijk van. Mario Praz schreef “the romantic agony” over de duistere kanten van de romantiek sinds 1800. Zo’n boek moet er ook komen over generatie 68.

Als ik moet kiezen tussen “alles is fascisme” sasha of sandro, moet ik bekennen dat ik voor de laatste kies, en ik stem geeneens pvv.

op 16 08 2011 at 23:06 schreef diadorim:

@babs

“Als de Koran of extremistische imams iets te verwijten valt, waarom Wilders dan niet.”

Lekkere stompzinnige redenering.

op 17 08 2011 at 12:49 schreef You On A Gin:

@ yvonne

Wilders is slechte reclame voor Israel, voor de rest blijft het merendeel van de bevolking de terreur aanhangen.

Ik denk dat de situatie gelukkig iets positiever ervoor staat:

http://middleastforum.blogspot.com/2011/01/joint-israeli-palestinian-poll.html

“A majority of Israelis opposes intolerant steps toward Arab citizens. Palestinians incorrectly believe that the majority of Israeli Jews supports such steps”

@ diadorim

Ik heb de schrijvers die je aanhaalt helaas niet gelezen. In ieder geval, voor zover ik weet zijn de sociologie en antropologie opleidingen echt niet zulke policor bolwerken als vaak gedacht wordt. Althans, niet op de UvA.

op 17 08 2011 at 14:08 schreef babs:

Geweldig knap beargumenteerd, diadorim.

op 17 08 2011 at 16:11 schreef diadorim:

Babs. Occultisme is het idee dat iets invloed heeft op iets anders, maar dat dat niet empirisch bewezen kan worden. Astrologie: de sterren hebben invloed op het menselijke leven.

Als Wilders (en de nieuwe rechtse ideologie) geen schuld heeft aan de acties van Breivik, dan betekent dat niet dat de ideolgie van de islamitische fundis daarom ineens ook niet verantwoordelijk is voor aanslagen door islamisten. Het 1 kan het oordeel over het andere geval niet beinvloeden aangezien ze geen relatie met elkaar hebben, als je oordeel over de ene casus je oordeel over de andere kan veranderen dan is dat een vorm van rhetorisch occultisme.

op 17 08 2011 at 18:26 schreef babs:

Niemand heeft het over ‘schuld’ aan de acties van Breivik, zoals er ook maar weinig zo gek zijn te zeggen dat radicale imams verantwoordelijk zijn voor 9-11. Door onzurgvuldig formuleren ontstaan misverstanden.

Maar de relatie Wilders-Breivik is er wel degelijk. Beide hangen precies dezelfde theorie aan, beide zijn in oorlog. Het enige verschil is dat Wilders denkt langs democratische weg de democratie te kunnen afschaffen en zijn oorlog te kunnen winnen, terwijl Breivik kennelijk geen andere uitweg meer zag dan het toepassen van geweld, niet zijnde staatsgeweld.

Het is precies dezelfde relatie als de haatimam op internet en de terrorist die dezelfde complottheorieen aanhangen, dezelfde uitleg geven aan allerlei verzen, uitspraken en regeltjes. De imam denkt zijn doel zonder bommen te kunnen bereiken, terwijl de terrorist met een gekaapt vliegtuig een gebouw binnenvliegt.

Anders is wel de situatie als een imam zegt tegen een jongere: ‘ga jij jezelf eens opblazen’. Zoiets heeft Wilders niet gedaan.

op 17 08 2011 at 23:09 schreef Sasha Berkman:

Vraag: Wat is Wilders zonder zijn krankzinnige paranoia oorlog tegen de islam?
antwoord: een neo-liberaal

op 18 08 2011 at 10:27 schreef babs:

antwoord: een neo-liberaal

Zelfs dat niet. Zonder zijn krankzinnige oorlog tegen de islam is Wilders gewoon een rare man met een voorkeur voor rare stropdassen.

op 18 08 2011 at 11:45 schreef yvonne:

@Sasha

“Zelfs dat niet. Zonder zijn krankzinnige oorlog tegen de islam is Wilders gewoon een rare man met een voorkeur voor rare stropdassen”

Ook dit zelfs niet. Blijft over een geblondeerde Indo met een voorkeur voor moorddadige keppeltjes.

op 19 08 2011 at 17:10 schreef yvonne:

@Babs

“Anders is wel de situatie als een imam zegt tegen een jongere: ‘ga jij jezelf eens opblazen’. Zoiets heeft Wilders niet gedaan.”

Wel, ik neem aan, als je in oorlog bent, je niet de vreedzaamste middelen aanreikt, tenzij je geen goede verstaander bent. Breivik heeft gedaan, wat je van een man met eergevoel kan verwachten, zijn land verdedigd.

op 19 08 2011 at 20:32 schreef You On A Gin:

En weten we nog wie, n.a.v. van de moord op van Gogh, zich liet ontvallen dat we “in oorlog zijn met de extreme islam”?
De tijd loopt… u wilt een joker inzetten? Hint: zijn achternaam wordt vaak verorberd door beren.

op 20 08 2011 at 11:45 schreef Bigpete:

Aangezien er geen politicus rondloopt met de naam honing zul je Zalm wel bedoelen…

op 21 08 2011 at 07:25 schreef You On A Gin:

En meneer Bigpete, u gaat door voor de koelkast!
Dan nu de hamvraag: hoe lang wordt er al oorlogsretoriek gebruikt in de politieke arena?

op 21 08 2011 at 11:26 schreef Bigpete:

Waarschijnlijk al sinds de politiek bestaat…

Ga ik nu door voor de auto?

op 22 08 2011 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Goed gesprek YoaG! respect!

op 23 08 2011 at 08:18 schreef Sandro:

sasha, wees eens een grote vent en bemoei je met je eigen zaken. Ik ben ook zeer benieuwd of Bigpete de auto gewonnen heeft!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS