Home » Archief » Prijsschieten


[21.04.2010]

Prijsschieten

Prediker

paar7

Het blijft lachen met die PVV. Werd vorige week beoogd Kamerlid Mellony van Hemert al afgeserveerd als een compulsieve fantaste, die haar opleiding en een boek over het meisje van Nulde bij elkaar had gehoaxt, en zionistisch stemmenkanon Gidi Markuszower ontmaskerd als een wapenslingerende zeloot die Joodse Israëlcritici het liefste zou lynchen; deze week werd duidelijk dat Raymond de Roon in de jaren zeventig overtuigd lid was van een neofascistisch knokploegje met bijzondere aantrekkingskracht op voormalige NSB’ers.

De antifascistische onderzoeksgroep Kafka blies het stof van een stapel oude afleveringen van het radicaal rechtse actieblaadje De Vrije Pers en ontdekte een sinds lang vergeten lezersbrief van een jonge De Roon. De bleke student pleit daarin voor het tijdelijk buiten werking stellen van de democratie om “langs buiten-parlementaire weg tot een krachtig bewind te geraken”, indien de overheid niet harder optreedt om de “gezagsondermijnende activiteiten” en de “straatterreur” van communistische infiltranten, kabouters, provo’s, linkse actiegroepen en krakers een halt toe te roepen. De Roon en zijn medescribent verwijzen hierbij instemmend naar de succesvolle staatsgreep door de militaire junta in Griekenland.

Tezelfdertijd wordt De Roon bestuurslid van de Nationale Veiligheidsbrigade, een radicaal-rechtse burgerwacht van het type waar Van Kooten en De Bie nog de spot mee dreven. De negentienjarige activist moet deze functie echter opgeven onder druk van zijn vader, nadat schimmige types het ouderlijk huis aandoen. Het lijkt er echter op dat De Roon zijn quasi-fascistische sympathieën nooit helemaal is kwijtgeraakt.

De onthulling is des te opmerkelijker, omdat het Kamerlid tot dusver een van de meer respectabele leden van de fractie was. De voormalig advocaat-generaal aan het gerechtshof te Amsterdam kan bogen op een smetteloze staat van dienst, was belast met de kandidatenselectie en de leiding aan de PVV-fractie te Almere.

Niet dat De Roon de eerste van de oudgedienden binnen het PVV-smaldeel is die in opspraak raakt. In 2006 kwamen verhalen naar buiten dat dierenvriend Dion Graus vier jaar eerder zijn zwangere vrouw het ziekenhuis in had geslagen, zijn minnares had gestalkt, nóg een ex-vriendin had gestalkt, en zijn schoonvader bedreigd. Verschillende voormalig werkgevers betichtten hem bovendien van “verzonnen verhalen, leugens, ruzies, rechtszaken, onbetaalde rekeningen en onjuiste declaraties”.

Voormalig politieman Hero Brinkman erkende een alcoholprobleem te hebben, nadat hij een half jaar geleden slaags raakt met de barman van Nieuwspoort. Ook Brinkman blijkt structureel over losse handjes te beschikken: vorige maand werd bekend dat zijn aannemer aangifte tegen het Kamerlid heeft gedaan wegens mishandeling en poging tot doodslag.

En dan laten we ronduit incompetente fractieleden zoals onderknuppeltje Richard de Mos of rekenwonder Teun van Dijck nog buiten beschouwing.

Wat we sinds de LPF al wisten, wordt met de schandaaltjes rond de PVV nog maar eens bevestigd: populistische rancunepartijen trekken politieke avonturiers, mafketels en rechtsextremisten aan. Verschil met de LPF is echter dat niemand de onderling ruziënde politieke erfgenamen van Pim Fortuyn bijzonder toegenegen was, waar webloggende en reagurende PVV-sympathisanten hun favoriete partij nu te vuur en te zwaard verdedigen.

Dezelfde domrechtse weblogs en reaguurders die zich verkneukelden toen de linkse pers het pathologische bedrog van Groen-Links kamerlid Tara Singh Varma en de sekspraktijken van Rob Oudkerk uitsmeerde, en smulden toen GeenStijl aan het licht bracht dat PvdA-wethouder Paul Depla zich na een raadsvergadering oraal had laten bevredigen in het fietsenhok, – ze gillen nu moord en brand dat de negatieve berichtgeving rond de PVV voortkomt uit een groot ‘links complot’. De media zouden systematisch het lijstje met PVV-kandidaten afwerken op zoek naar materiaal om de rebellenclub van Geert Wilders te beschadigen.

Het komt blijkbaar geen moment bij deze klagers op dat de PVV-hoofdman de aftakeling van zijn partij zelf in gang heeft gezet door haar opzet en inrichting. De beweging functioneert – met poppetjes en al – als een verlengstuk van de aanvoerder zelf. Normaliter worden kandidaat-leden van de Tweede Kamerfracties geworven vanuit de partijkaders in het land, waar ze hun sporen hebben verdiend. Niet zo bij gelegenheidspartijen als de LPF, TROTS of PVV, waar Jan en alleman zich vanuit het niets aandient bij de opperbobo, die vervolgens beslist op grond van de blauwe ogen en mooie babbels van de kandidaat in spé. Geen wonder dat daar allerlei vreemd pluimage tussen zit met lijken in de kast, zoals ook Rita Verdonk inmiddels heeft ondervonden.

Het levert een kandidatenlijst op die veel weg heeft van een kermisattractie. En een ballentent nodigt nu eenmaal uit tot prijsschieten.

Prediker (oogst van 1976) heeft een gruwelijke hekel aan de kermis.

Prediker, 21.04.2010 @ 10:47

[Home]
 

49 Reacties

op 21 04 2010 at 11:10 schreef Mirjam Janssen:

Ik vind het buitengewoon geruststellend dat de PVV zoveel gekken en querulanten telt. Des te minder kans dat ze gaan regeren. Uiteindelijk helpt ook deze partij zichzelf om zeep. Kijk hoe Wilders er tegenwoordig uitziet: als een geest. Hij kan het niet meer allemaal alleen bijbenen. Verder wordt het steeds moeilijker andere partijen te vinden en andere politici die met de PVV willen samenwerken. Wie wil er nu in een kabinet zitten met Graus en De Roon als ministers? Is geen gezicht op je cv.

Het is alleen jammer dat ze geen kamerleden hebben van het kaliber Winny de Jong van de LPF. Dat was echt een van mijn favorieten. Heb nooit gegrepen dat ze geen eigen talkshow heeft gekregen.

op 21 04 2010 at 11:34 schreef vetklep:

het is een wonder dat de pvv uberhaupt kandidaten heeft, als je beseft wat dat betekent voor die mensen:
Sociale uitsluiting, nooit meer een andere carriere en de complete pers plus hobbyisten die je checken tot aan de baarmoeder. En natuurlijk een goede kans op de hoofdprijs: een kogel van links.

op 21 04 2010 at 12:17 schreef MNb:

Tja, in de logica a la Vetklep is het natuurlijk ook een linkse samenzwering (Arbeiderspers!) die dat prachtige boek van Van Hemert verhindert uit te geven. Valt me tegen van Vetklep dat hij daarover niet doorblaat.

op 21 04 2010 at 12:38 schreef Benech:

Vetklep, dat idee klopt niet. Het werkt fantastisch goed als je kamerlid bent geweest. Ik kende zelfs via via een van de oud-voorzitters van de Jonge Fortuynisten. Wel, die jongen was op zijn 35e al financieel binnen vertelde hij me persoonlijk.

op 21 04 2010 at 12:55 schreef Tjerk:

’t Zijn gewoon de kandidaten die bij de politieke ideeën van die partij passen, Vetklep.

En die sociale uitsluiting creëren PVV’ers gewoon zelf door hun houding en gedrag. Provoceren, jennen, sarren, vernederen, complete nonsens uitslaan, etc. etc.

Martin Bosma: “Kijk u zegt ‘heel veel rode neuzen’, helaas die kunnen we er vanuit Hilversum niet allemaal d’r afhakken, hoewel ik het met heel veel plezier zou doen – Ooh, ik zie Clairy Polak daar liggen, en … nee ik hou op -…”

Sietse Fritsma:“Wij gaan de gevestigde politiek helemaal gek maken!”

Richard de Mos: “Ja, in plaats van mijn vinger in de dijk, kunnen we beter mevrouw Van Gent voor de dijk leggen, dan is het probleem met uw omvang misschien beter opgelost. (…) Ja, zij begon met uitdagen, voorzitter.”

Karen Geurtsen: “Iedereen werd beschouwd als lid van een links clubje, en ‘wij’ proberen ons door dat linkse bolwerk te slaan. ‘Linkse kakkerlakken’, noemden ze hun tegenstanders”

Ik heb trouwens al wel eens uitvoerig uit de doeken gedaan waarom Wilders’ politieke programma discriminerend en haatzaaiend is. Niet zo gek dus dat de PVV een bepaald stigma draagt. Beschaafde mensen hebben bij de PVV gewoon niets te zoeken.

op 21 04 2010 at 14:03 schreef dick jansen:

Tjerk,
Ik ben heel onbeschaafd. Beschaaf mij eens en adviseer mij een partij waar iedereen zuiver op de graat is. Links, rechts, maak niet uit.

op 21 04 2010 at 14:09 schreef vetklep:

het prijsschieten beperkt zich wel tot de pvv.
Bij andere partijen moet je wachten tot zo’n Duyvendak zichzelf in de voet schiet.

op 21 04 2010 at 14:35 schreef Tjerk:

Dick Jansen: “adviseer mij een partij waar iedereen zuiver op de graat is.”

Slim van je Dick. Je schaalt nu impliciet de hele ris fouterikken en side show freaks van de PVV gelijk aan één rotte appel bij willekeurig welke andere partij.

Maar je snapt toch zelf ook wel dat de vraag moet zijn: noem mij één partij waar ze het qua personen én uitlatingen én standpunten net zo bont maken als bij de PVV? Noem mij één partij waar ze aantoonbaar net zoveel dubieuze figuren op de lijst hebben staan als bij de PVV?

Antwoord: nergens maken ze het zo bont als bij de PVV. Zelfs Rita Verdonk slaagt daar niet in, en dat wil wat zeggen. Over de PVV wel te verstaan.

op 21 04 2010 at 14:50 schreef Benech:

Vetklep: ben je wel tot het einde van het artikel gekomen? Linkse partijen krijgen er net zo goed van langs. Alleen is het gejerimieer op rechtse blogs als zij eens met gelijke mate worden aangepakt oorverdovend.

op 21 04 2010 at 14:50 schreef dick jansen:

Tjerk,
Nee, nee, niet een vraag met een wedervraag beantwoorden, of, nog erger, mij vertellen wat de vraag eigenlijk zou moeten zijn ;-)
Gewoon antwoorden graag. Dank u.

op 21 04 2010 at 15:24 schreef Tjerk:

Ik ben je bediende niet, Dick, dus je kunt je beleefd geformuleerde commando’s achterwege laten. Jouw ‘vraag’ impliceert van alles, en is een doorzichtig opzetje voor een er op volgende drogredenering.

We weten namelijk allebei hoe dat gesprek gaat lopen. Dan noem ik een partij, en dan ga jij zeggen: ah, maar kijk eens, daar staat nummer zoveel op de lijst en daar is dit en dat mis mee, en die-en-die heeft ook wel eens verzuimd voorrang te verlenen, dus zie je wel: geen enkele partij is zonder z’n rotte appeltjes, dus het is allemaal eender.

Maar dat is dus een drogreden, omdat je daarmee tegenover de door mij aangewezen PVV-mand vol rotte en wormstekige appelen, voor elke willekeurige andere mand slechts één appeltje aan hoeft te wijzen waar een deuk of vlek op zit, om de zaak zogenaamd gelijk te trekken.

En aan dat spelletje ga ik dus niet mee doen.

op 21 04 2010 at 16:26 schreef yurp:

“Het lijkt er echter op dat De Roon zijn quasi-fascistische sympathieën nooit helemaal is kwijtgeraakt.”

Waar blijkt dat dan uit? Dat hij van rechtse signatuur is lijkt me als PVV-er logisch. Kunnen zijn fascistische ideeen niet gezien worden als jeugdzonde waar hij bovenuit is gegroeid?

op 21 04 2010 at 17:22 schreef irrie:

Citaat artikel: “deze week werd duidelijk dat Raymond de Roon in de jaren zeventig overtuigd lid was van een neofascistisch knokploegje”

Dit vind ik wel zo sneu, sorry hoor, “jaren’70”. We zijn wel even 30 jaar verder. Alsof mensen eeuwig stilstaan, ooit als puber extreem-rechts/-links geweest en het jaren later nog steeds moeten aanhoren…..bah

op 21 04 2010 at 17:24 schreef irrie:

O, ik lees nu pas dat yurp mij al voor was…

op 21 04 2010 at 17:24 schreef BigPete:

En wat dan nog? Waren het verboden clubjes? Heeft hij zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten a la Wijnand Duivenkak? Indien deze vragen met nee beantwoord worden waar maak je je druk over? Niet iedereen kan een pol pot adept zijn….

op 21 04 2010 at 17:30 schreef Benech:

nounou, op je 19e mag je toch beter politiek bewustzijn verwachten dan dat je flirt met rare clubjes. Dat geldt zowel voor Pol Pot liefhebbers als voor fascisten-adepten. Of krijgen we over 30 jaar een huilie-huilie voor Ivo Pastoor: “Ja ik was lid van de Nederlandse Volks Unie, domme jeugdzonde, maar nu ben ik weer helemaal clean hoor!” Hoe geloofwaardig vind je een dergelijke verklaring?

het probleem is dat Geert Wilders consequent heeft gezegd zich niet te willen afficheren en inlaten als extreem-rechts. Nu blijkt dat (stiekem) toch wel het geval te zijn en hups we gaan massaal hem verdedigen?

op 21 04 2010 at 17:35 schreef yurp:

@Benech

ik verdedig hem niet, ik vroeg me af waar uit bleek dat de Roon zijn quasi-fascistische sympathieen nooit helemaal is kwijtgeraakt.

op 21 04 2010 at 17:56 schreef dick jansen:

Tjerk,
Graag een of meerdere namen. Ik zal iedere drogredenering achterwege laten.

op 21 04 2010 at 18:13 schreef Benech:

Yurp: ik reageerde op irrie en BigPete.

op 21 04 2010 at 18:17 schreef PVV turkey shoot bij FN | Krapuul.nl:

[…] gehoord. Wel een leuk stuk. Bij Krapuul hebben we er een speciale tag voor: Kandidatenlijst (Frontaalnaakt) Stem of voeg toe aan […]

op 21 04 2010 at 18:20 schreef Mas Rob:

Je zou op zijn minst mogen verwachten dat De Roon wordt aangesproken op dat verleden en dat hij, of de PVV in zijn plaats, uitleg geeft.

op 21 04 2010 at 18:40 schreef Benech:

Mas Rob: nee, ik verwacht dat men net zo wild wordt van een Duyvendak bij een vaag clubje als van een rechtse Van Roon die in het verleden bij vage clubjes heeft gezeten.
Het tegendeel lijkt het geval. Bij Duyvendak was men massaal aan het juichen van vreugde. Nu het van de andere kant komt, en men dus met gelijke munt wordt terugbetaald, is men aan het schuimbekken van woede. Ja hoor eens, denk ik dan, als je zo voor de vrijheid en de vrijheid van meningsuiting bent, moet je ook tegen dergelijke acties kunnen.

op 21 04 2010 at 18:43 schreef vetklep:

ik wil absoluut niks bagatelliseren.
Maar ik heb een aan zekerheid grenzend vermoeden dat er veel meer moeite wordt gedaan om iets naars te vinden over pvv kandidaten dan over de kandidaten van enige andere partij.
Journalisten zijn nu eenmaal in overweldigende meerderheid links.

op 21 04 2010 at 18:45 schreef Mart:

@yurp

Het blijkt uit het feit dat ie politicus is voor de PVV.

Ik bedoel, hoe kun je anders dan quasi-fascistisch omschrijven:

1. Het streven om boeken te verbieden.

2. Het streven om miljoenen mensen te deporteren op basis van wat ze geloven.

3. Wapengeweld bepleiten tegen burgers op basis van hun afkomst.

Bovenop de uitlatingen die Tjerk al geciteerd heeft?

Ik denk eerlijk gezegd dat we het ‘quasi’ wel kunnen laten vallen. En het feit dat er wel erg opzichtig wordt gepleit om de maatregelen op basis van huidskleur/afkomst toe te passen maakt wat mij betreft het etiket ‘nazistisch’ ook nog wel overweegbaar.

Mart

op 21 04 2010 at 18:53 schreef Tjerk:

Yurp, Irrie en Bigpete zien blijkbaar de parallellen niet tussen De Roons klacht over ‘straatterreur’ van veertig jaar geleden (1971) en Wilders klacht over ‘straatterreur’ nu.

Of tussen die rechtse burgerwacht waar De Roon destijds lid van was en de ‘stadscommando’s’ die hij heeft voorgesteld in Almere.

Of het idee bij de PVV om het leger in te zetten om burgers in het gareel te houden, en De Roons sympathieën voor de militaire junta in Griekenland.

Of Wilders’ voorstel om relschoppers door de knieën te schieten – een voorstel dat De Roon trouwens in verschillende debatten enthousiast verdedigd heeft – en De Roons eis aan de overheid om kei- en keihard tegen linkse ordeverstoorders op te treden.

Of de dromen binnen de PVV over het aan banden leggen van de linkse media, en De Roons klacht toen dat er teveel positieve aandacht was vanuit de media voor linkse actie, en de oproep aan de overheid om de VPRO als staatsondermijnend te beschouwen.

op 21 04 2010 at 18:54 schreef irrie:

“Of krijgen we over 30 jaar een huilie-huilie voor Ivo Pastoor: “Ja ik was lid van de Nederlandse Volks Unie, domme jeugdzonde, maar nu ben ik weer helemaal clean hoor!” ”

Waarom niet? Of denk jij nog steeds hetzelfde over ‘dingen’ als 30 jaar geleden?….misschien was het toen hij 19jaar was “lekker schoppen tegen”, weet jij veel?

op 21 04 2010 at 18:59 schreef Mas Rob:

Benech, weet jij of er al een reactie is gekomen van De Roon of van de PVV?

Op zich vind ik wat De Roon meer dan dertig jaar geleden heeft uitgespookt nog niet eens zo schokkend; tenminste, als er openheid over wordt gegeven en rekenschap over afgelegd.

Het feit ontkennen of bagatelliseren door De Roon, daar zouden mijn haren van overeind gaan staan. Dat zou het werkelijke schandaal zijn.

op 21 04 2010 at 19:01 schreef hj:

vetklep: Journalisten zijn nu eenmaal in overweldigende meerderheid links.

Definieer ‘links’ in deze context eens als je wilt?

op 21 04 2010 at 19:06 schreef Benech:

irrie&Mas Rob: 30 jaar geleden was ik nog in de maak, dus ik weet niet wat ik dertig jaar geleden dacht. Ik weet wel dat mijn politieke standpunt de afgelopen 11 jaar niet veranderd is. Maar al zou dat veranderen, dan geef ik daar openheid over als dat nodig is. Van Roon geeft daar kennelijk geen enkele openheid over bij mijn weten. Sterker nog: het is vreemd dat hij daar niet open over is geweest want dan zou Geert, als hij trouw is aan zijn principes, hem geweigerd moeten hebben.

op 21 04 2010 at 19:10 schreef Mas Rob:

Benech,
Dat is waar. De Roon heeft het verzwegen of Wilders heeft het niet belangrijk gevonden. Des te meer ben ik benieuwd naar de reactie vanuit de PVV-hoek.

op 21 04 2010 at 19:28 schreef Wim Meter:

Mooi stukkie Prediker. Nu nog de PvdA, GL, PvdD, D66 en doe ook maar de VVD etc onder de loep nemen. Ik sta te trappelen!

op 21 04 2010 at 19:29 schreef Wim Meter:

Godver, vergeet ik die SP. Sorry!

op 21 04 2010 at 19:42 schreef Mart:

@Wim

Aantjes, Luns, van Baalen, Singh Varma, die gast die zijn CV opgeleukt had…

Wil je nog meer?

De reden dat de PVV nu zoveel aandacht krijgt is omdat er nou eenmaal veel mis is met hun kandidatenlijst. Suggereren dat andere partijen niet nagepluisd worden is evident onjuist.

Mart

op 21 04 2010 at 19:55 schreef Tjerk:

“…die gast die zijn CV opgeleukt had…”

Charles Schwietert. Maar dat was een VVD’er, dus die telt niet. Die (s)linkse media hebben hem er natuurlijk bijgelapt.

Het telt alleen als linkse politici het vel over de neus getrokken krijgen.

Kijk, we worden op onze wenken bediend: de no 27 op de PvdA-lijst.

op 21 04 2010 at 20:18 schreef Wim Meter:

Aantjes, Luns, van Baalen, Singh Varma, die gast die zijn CV opgeleukt had… Wie trouwens?
Ha Mart, je trekt ze wel uit de grafkelder. En Tjerk met z’n Schwietert! Kom op mannen, dat kan beter!

op 21 04 2010 at 20:49 schreef Beukman:

Geenstijl knapt nu het vuile werk op met een oproep om de kanidaten op de lijst van de PvdA door te lichten op PVV-achtige toestanden:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/04/eindelijk_de_pvda_tk2010_kandi.html

Tot nog toe vallen de resultaten vies tegen. Er is slechts 1 knaap die (wegens stalking ex-vriendin) zo naar Wilders zou kunnen overstappen:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/04/dit_is_nederland_tjeerd_van_de.html

Als het zo blijft, slaat deze oproep keihard terug op het Geenstijl-krapuulje: vergeleken met de PVV en de TON blijkt de PvdA een onberispelijk clubje.

op 21 04 2010 at 20:51 schreef smeets:

Ga je de politiek in dan wordt onder elke stoeptegel gekeken. Dat weet je. Zowel ter rechter als linkerzijde.
De ontwikkeling van iemand is daarbij interessanter dan jeugdzondes. Iedereen heeft recht op fouten zonder dat dit hem het hele leven wordt nagedragen.
Zelf vind ik jeugdzondes als argumentatie om iemand dertig jaar later te veroordelen nogal zwakjes. Dat deden de Duyvendakjes in de jaren 80 en domrechts doet dat nu vooral. Ik hou daar niet zo van. Het neigt naar eeuwige straf en excommunicatie omdat er altijd een zwaard van Damocles uit het verleden boven je hoofd hangt. Als van Roon nu SP zou zijn, dan zou het ook tegen hem gebruikt worden.
Ik zie natuurlijk wel de overeenkomsten tussen huidige standpunten van De Roon en zijn jeugdjaren. Toch moet je die dingen scheiden. Het is een domrechtse of domlinkse manier om iemand te veroordelen. Net als dat gehamer op dat alcoholisme van Brinkman. Die nare focus op iemands prive-leven om maar te bewijzen dat iets slecht is.

Na mijn vorige column moet Tjerk maar eens uitleggen waarom het smullen van de sexuele escapades van Oudkerk en Depla tot domrechts behoort.

op 21 04 2010 at 22:51 schreef Tjerk:

O, het smullen van die affaires is niet zozeer domrechts. Wat wel domrechts is, is om dan nu moord en brand te gillen dat het een complot is van de linkse media die het op de PVV-lijst zou hebben voorzien.

Verder is het alcoholprobleem van Brinkman het punt niet. Dat hij mensen af en toe tikken geeft, zegt natuurlijk wel iets over zijn karakter. En als Brinkman nu de enige op de lijst zou zijn… maar dat is ‘ie niet.

op 21 04 2010 at 23:24 schreef vetklep:

Mevrouw Ter Horst mag graag in benevelde toestand een stukje rijden. En dat kan een stuk dodelijker zijn dan iemand een draai om zijn oren geven.

op 21 04 2010 at 23:26 schreef vetklep:

dat ze dat in de doofpot probeert te laten verdwijnen zegt ook wel iets over haar karakter.

op 21 04 2010 at 23:38 schreef Ellen:

Ik woon praktisch naast het beeld van Pim Fortuyn, bij het Schielandhuis. Op 6 mei wordt daar zijn dood herdacht door een handjevol mensen. Onbekende mensen. Mensen die Pim Fortuyn nog steeds aanbidden. Sorry dat ik het zeg, maar het is een armetierige vertoning. Pijnlijk – Pim onwaardig.

Mat Herben, Joost Eerdmans, Herman Heinsbroek, Ferry Hoogendijk, Winny de Jong……………………………
Ze zijn er nooit!!

op 22 04 2010 at 02:15 schreef Tjerk:

Vetklep: “…dat ze dat in de doofpot probeert te laten verdwijnen zegt ook wel iets over haar karakter.”

Ze heeft het gemeld aan de commissaris van de Koningin én aan het college van burgemeester en wethouders én aan de fractievoorzitters in de gemeenteraad. Al deze mensen waren van mening dat het een privé-zaak was en dat het niet aan de grote klok gehangen hoefde te worden.

De enige ‘doofpot’ zou kunnen zijn dat de korpsleiding het proces-verbaal op een afgeschermde plek heeft opgeborgen in de computer, zodat niet iedere nieuwsgierige dienstklopper daarbij kon.

Het is een grof schandaal, inderdaad.

op 22 04 2010 at 03:40 schreef MNb:

Tjerk, je zou Vetklep’s logica nou toch eens moeten begrijpen. Als een PvdA-burgemeester 0,57% alcohol in haar bloed heeft moet ze gelyncht worden – nou ja, uit haar ambt gezet. Als een rechtse burgemeester 57 km/uur rijd waar hij maar 50 mag moeten we dat, volgens Vetklep althans, door de vingers kijken en beschouwen als een voetfoutje. Niets meenselijks is hem vreemd.

Overigens heeft Ter Horst precies dezelfde straf gehad als Vetklep of ik, indien wij op hetzelfde betrapt zouden worden, maar gelijke monniken en gelijke kappen geldt natuurlijk alleen als Vetklep er voordeel van heeft.

op 22 04 2010 at 03:44 schreef MNb:

Maar om eens wat terug te doen, Vetklep, als je de PvdA terug wilt pakken moet je dit lezen – in een krant die door PVVers als links wordt aangemerkt:

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3048421.ece/_rsquo_In_PvdA_lijkt_geen_plek_voor_zieken_rsquo__.html

op 22 04 2010 at 09:02 schreef vetklep:

Dank, Mnb.

Ik weet eigenlijk niet eens meteen wat ik van dat borstkanker verhaal moet vinden.

Als alle partijen/kandidaten hun fair share aan stront over zich heen krijgen kan je de PVV dat recht natuurlijk niet ontzeggen.

op 22 04 2010 at 09:55 schreef babs:

Vetklep, het grote verschil met andere partijen is dat de kandidaten bij andere partijen vaak al jaren in de (lokale) politiek zitten. Het kaf is bij die mensen al wat meer van het koren gescheiden. Komt bij dat het er bij grote partijen soms op lijkt dat kandidaten geselecteerd worden op een totaal gebrek aan kwaliteiten gecombineerd met een totaal gebrek aan charisma. Mensen dus die niks kunnen, niet opvallen en waarschijnlijk nooit iets misdaan hebben.

Bij een partij als de PvdD, die ook redelijk nieuw is, zou het me niet verbazen als er ook nogal wat twijfelachtige figuren tussen de kandidaten zitten. Dat wordt minder onderzocht, maar de PVV wordt niet binnenstebuiten gekeerd omdat die partij rechts is, maar omdat die partij relevant is. Een idioot op nr 27 van de PVV lijst kan zomaar in de kamer komen. Van een terrorist op nummer 5 bij de PvdD wordt nooit meer iets van vernomen.

Oud-communistische voorkeuren van linkse politici worden best vaak vermeld, ook op deze site. Ik vind dat ook best relevant, helemaal als er nooit afstand van is genomen. Dat De Roon vroeger eng was, daar voor zover ik weet nooit afstand van heeft genomen en nu bij een partij zit met vergelijkbare ideeen, dat vind ik relevant. Dat Brinkman wel eens een barman een tik heeft verkocht vind ik zelf een stuk minder relevant (zie Smeets), leuk om te weten, maar het zou op mijn stem verder geen invloed hebben.

Tot slot valt me op dat de media hebben bijgeleerd sinds Fortuyn. Wilders krijgt regelmatig een podium en kritiek is vooral inhoudelijk.

op 22 04 2010 at 11:58 schreef yurp:

@Tjerk

Ok, point taken. Ben benieuwd of hij er zelf nog wat over gaat zeggen.

op 23 04 2010 at 00:26 schreef Tjerk:

Als De Roon er wat over had willen zeggen, had hij dat nu vermoedelijk wel gedaan.

Bovendien kan hij het er niet beter op maken. Als hij zegt dat het een jeugdzonde was en dat hij er nu “heel anders” over denkt, zullen de media gaan wijzen op de punten van overeenkomst tussen de standpunten van de reactionaire clubjes waar hij zich toen mee afficheerde en de PVV nu.

Als hij het probeert te bagatelliseren met de opmerking dat hij in sommige dingen toen wel doordraafde, zullen de media gaan vragen waarin hij dan nog hetzelfde denkt.

Het beste wat De Roon dus kan doen is zich stil houden en hopen dat het overwaait.

op 23 04 2010 at 09:47 schreef yurp:

Voor de Roon dus eigenlijk een verlies-verlies situatie. Want als hij zijn mond houdt blijft het doorsluimeren. Ik denk overigens niet dat de harde kern PVV stemmers erg wakker ligt van de ideeen die in het ingezonden artikel staan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS