Home » Archief » Problemen benoemen


[16.02.2015]

Problemen benoemen

Tayfun Balçik

jap6

Oké, genoeg gelezen, genoeg gekeken en genoeg geluisterd. Het is tijd om de regie weer in eigen hand te nemen. Het is tijd dat ik weer aan het woord kom. Dat mijn vingers de woorden produceren die gelezen zullen worden. Ja, ik moet en zal gelezen worden.

Dames en heren, jongens en meisjes, je gaat zo direct mijn shit lezen, niet een of andere low-class-soldier die ergens college heeft gevolgd en dat denkt te verkopen. Nee, dit is mijn geestelijke poep. Tayfuns poep. Mijn poep tegen jouw poep. Mijn poep op jouw poep. Bog ustune bog. Wie denk je wel dat je bent? De alinea’s waar jij uren over doet, typ ik zo uit mijn mouw. Ik kom eraan. Wat komen? Ik ben er al. Ik ben er altijd al geweest. Ook al hoef je me niet, je ruikt mijn stinkende mond al jaren in tram 13. En die ga je blijven ruiken. Dus beter bied je me de volgende keer gewoon kauwgom aan.

Seculiere vriendjes

Ik word steeds brutaler. Komt waarschijnlijk door de leeftijd. Aan de andere kant zie je dat de overcompenserende Aboutaleb ook grover wordt. Ik denk dat hij een heel bedrijf aan mensen heeft ingehuurd om in de media te volgen hoe vaak het woord discriminatie of racisme uit de mond van een allochtoon valt. Als er een bepaalde limiet is bereikt, krijgen alle zelfkritische – maar maatschappijkritiekloze allochtonen – een seintje en gaan ze op oprotstand.

Jihadist. Oprotten. Islamist. Oprotten. Terrorist. Oprotten. Allemaal oprotten!

Wat me opvalt in het hele islamdebat, is dat het nooit, maar dan ook nooit wordt gebruikt ter verklaring van de oorlog in Oekraïne. En nu mag jij weer Max. Kom dan. Hepiniz gelin lan! Kom maar met je seculiere vriendjes en vriendinnetjes. De Monique Samuels, de Holmannetjes en de Jonathans van deze wereld. Vul maar in. Ieder krantje heeft wel zijn eigen atheïstische bewaker van ‘westerse principes’. Principes die we alleen van stal halen als het ‘dichtbij komt’. Principes die in het publieke debat worden gebruikt om de islamitische hordes erbuiten te houden. Met andere woorden: de plekjes bij de redacties wit en bezet te houden.

Problemen benoemen

Ja. Problemen moet je benoemen toch? Dit is mijn probleem. Als je de hints niet begrijpt, dan ga ik het spellen voor je. Ga met pensioen man. Je hebt genoeg geschreven.

Hoe lang houden ze het nog vol? Er komt toch een moment dat ze eraan moeten geloven. Of niet natuurlijk. Alles is mogelijk. Primo Levi zei al: it happened, so it can happen again. We kunnen als Turken en Marokkanen ook in de Sloterplas gedumpt worden als stadsvernieuwingsmaatregel. Opgeruimd staat netjes.

Ho ho ho! Die vergelijking kan je toch niet maken? Ja, het slaat nergens op. Zover zijn we nog niet. Maar wat niet is, kan gebeuren. En soms heb je paardenmiddelen nodig om een punt duidelijk te maken.

Zoete stukjes

Zo, dat was best heftig. Dit was toch niet de bedoeling. Je zou toch zoete stukjes schrijven. Ja, dit was een beetje te. Sorry mensen, ik hoop dat het niet meer gebeurt. Maar ik kan helaas geen garanties geven. Het komt waarschijnlijk omdat ik deze week niet heb kunnen voetballen. Mijn frustraties konden niet weggetranspireerd worden.

Oké, ik sta op 532 woorden. Genoeg toch? Nee joh, voor Frontaal Naakt heb je minimaal 547 woorden nodig. Peace!

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 16.02.2015 @ 07:48

[Home]
 

12 Reacties

op 16 02 2015 at 08:28 schreef Niek Holtzappel:

De animositeit tussen de bevolkingsgroepen wordt steeds groter. Ik vrees dat figuren als Le Pen en Wilders zo veel aanhang krijgen dat ze daadwerkelijk, en met instemming van de meerderheid, hun programma’s kunnen uitvoeren. Voordat de Sloterplas wordt gedempt kunnen Turken en Marokkanen tenminste nog een veilig heenkomen zoeken in Turkije en Marokko. Joden, die daarna onvermijdelijk aan de beurt zijn, kunnen nog naar Israel. De vraag is waar ik zelf heen kan tegen die tijd……

op 16 02 2015 at 09:12 schreef André Richard:

@Tayfun: “Kom maar met je seculiere vriendjes en vriendinnetjes. De Monique Samuels, de Holmannetjes en de Jonathans van deze wereld.”

Even kijken of we wel opletten? Wie hoort niet in het rijtje thuis?

op 16 02 2015 at 09:29 schreef babs:

De moslims de schuld geven van de oorlog in Oekraïne… een uitdaging. Maar als het lukt de moslims de schuld te geven van de holocaust, is dit een eitje. (En inmiddels is toch wel onomstotelijk bewezen dat Hitler eigenlijk best lief was, maar dat de moslims hem tot de holocaust dwongen, ofzo)

Ataturk heeft al gezegd dat Europa de Turken uiteindelijk niet zal lusten en dat daarna Turkije toenadering moet zoeken met broedervolken in Kazakhstan, Turkmenistan ed.. Landen die tot de Sovjet Unie behoorden. Logisch dus dat Rusland de Turken voor wil zijn en een stevige militaire aanwezigheid wil hebben in de Zwarte Zee. Want als de moslim toenadering zegt, bedoelt hij natuurlijk verovering.

De Russische interventie in Oekraïne is dus eigenlijk zelfverdediging tegen de Turken.

De linkse moslim Obama staat aan de kant van de Turken en bewapent daarom Oekraïene en hitst tegen Rusland.

op 16 02 2015 at 14:43 schreef WARZAZAT:

Wat een diarree zeg….meer groenten eten en minder kahve Kardash….

En Aboutaleb grof!?…hahha…Aboutaleb is het grootste mietje die er is.Hier heeft ie wel een grote mond maar als het gaat om de Berbers, zijn eigen volk die uitgeroeid worden door de IS in Marokko dan is ie ineens blind,stom en doof.Zeker bang om zijn vakantiehuisje nooit meer te zien.

op 16 02 2015 at 16:58 schreef Horatius:

Over Aboutaleb gesproken; de goede man is nu zelfs van harte welkom in het Witte Huis om zijn verlichte standpunten t.a.v. de politieke (dus radicale) Islam nader toe te lichten. We mogen best trots zijn op deze Marokkaan die zich naadloos heeft aangepast aan de normen en waarden van de Westerse samenleving. Geen zinloos geweld, misbruik van sociale voorzieningen, terreuraanslagen en vooral niet voortdurend de rol van slachtoffer spelen van racisme, discriminatie, om maar te zwijgen over het gedachtengoed van Geert Wilders (Vrede zij met hem). Aboutaleb is met Ali B. het voorbeeld voor de Turkse en Marokkaanse jeugd om niet meer afhankelijk te zijn van een Wajonguitkering maar aan de slag te gaan in het arbeidsproces en geen enkele reis richting Syrië en aanpalende gebieden om op ludieke wijze de Islam te verkondigen.

Overigens gaan er geruchten dat er in de Oekraïne voor de gevechten aldaar uitbraken er een aantal z.g. haatimams de interne discussie over autonomie op scherp hebben gezet via opzwepende preken en het achterlaten van enige bomgordels, bomschoenen en andere culturele verworvenheden van de Moslimbroederschap.

op 16 02 2015 at 19:52 schreef WARZAZAT:

@Horatius:

‘Aboutaleb is met Ali B. het voorbeeld voor de Turkse en Marokkaanse jeugd’

Het lijkt er op dat iedereen weet wat er in NL gaande is behalve de Nederlanders zelf…ik neem ze het ook niet kwalijk want meer dan 200 etniciteiten uit elkaar halen is onbegonnen werk.Laat staan hun culturen, idealen en agenda’s.

Ik weet niet of ‘Aboutaleb met Ali B. het voorbeeld voor de Turkse en Marokkaanse jeugd zijn’ of ze het voorbeeld voor ‘de blanke Nederlanders’ zijn.

Een man/vrouw hoort eerst voor zichzelf en zijn naasten op te komen anders is ie/zij geen geen knip voor de neus waard.

Ik heb liever dat ze een voorbeeld voor de Marokkanen en de KOERDEN zijn.

op 16 02 2015 at 23:59 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Hey Horatius!

Wie gaan we morgen bombarderen?

op 17 02 2015 at 01:15 schreef AntiSoof:

‘Aboutaleb is met Ali B. het voorbeeld voor de Turkse en Marokkaanse jeugd’
O, wat word ik toch moe van dat soort gepraat. Het voorbeeld voor de jeugd zou Christus moeten zijn, of die nou wél of niet bestaan heeft!
Jezus (Christus dus) stond en staat voor verdraagzaamheid.
Zo een politiek man is een politiek man en zou juist zeker géén voorbeeld moeten zijn, aangezien politiek handel in zielen is. Het idee alleen al. Politiek staat voor list en mooipraterij. Sofisten zijn het. Mensen die in het denken zitten. Hun gevoelsleven lijkt me afgetakeld. En maar praten en doen, en ondertussen aan de hand lopen van de grootmeester van hun partij, de ideologie. Oftewel de agenda van ‘hen’.
En dan nog een Rapper erbij halen. Nou, laat maar. Ik ben te moe. Te moe van al dat geredeneer.
We moeten gewoon gezond eten en drinken. En veel vrije tijd hebben in een gezellige liefdevolle sfeer.
Of je nou Koerd of Amerikaan of Nederlander bent.
Maar ja.
Gewoon mens zijn. Wie labels verzint, die is een beetje de weg kwijt qua menszijn. Hé?
Wie denkt machtiger te zijn dan een ander heeft die kolere wapens.

op 17 02 2015 at 10:52 schreef Horatius:

Aboutaleb richtte zijn advies om de biezen te pakken aan het adres van die moslims die zich kunnen vinden in de doelstellingen en onmenselijke handelingen van de IS. De algemene verontwaardiging binnen de moslimgemeenschap in Nederland hierover verraadt dus het gevoel van solidariteit met deze zelfs binnen de Islam zeer discutabele terreurbeweging.

Verdraagzaamheid tegenover de joden is overigens ver te zoeken bij de moslims getuige de recente gebeurtenissen in Brussel, Parijs en Kopenhagen.

op 17 02 2015 at 15:21 schreef Murat:

Verdraagzaamheid.

Horatius, de verdraagzaamheid hemzelve, de autoriteit op het gebied van verdraagzaamheid (overduidelijk) gaat ons allen vertellen dat moslims niet verdraagzaam zijn.

Verdraagzaamheid tegenover andersdenkenden is ver te zoeken bij de rechtsen getuige de recente gebeurtenissen in Utoya en South Carolina, niet waar? – Om even een parallel te trekken met de denkwijze van het orakel op het vlak van verdraagzaamheid.

Dank voor deze eye opener. Ik ben weer een stuk wijzer.

op 17 02 2015 at 15:29 schreef WARZAZAT:

“Aboutaleb richtte zijn advies om de biezen te pakken aan het adres van die MOSLIMS…”

Dat is juist het probleem…het lijkt er op dat de PVDA een soort moslimbroederschap aan het worden is.

Het probleem is niet IS want zelfs in de bergen van Afghanistaan en Waziristan lukt het ze niet hun gekte af te dwingen…het probleem is een Arabische of Turkse variant zoals Mohammed VI, Erdogan en Aljazeera propageren, een met driedelige pakken en hippe doekjes waarbij niet-moslims niet meer kunnen leven zoals ze willen omdat ze 24/7 op eieren moeten lopen zodat ze de ware gelovigen niet kwesten.

Aboutaleb heeft door het afwijzen van zijn berberse identiteit ten favore van een Arabische doctrine waarin hij is opgevoed als een zoon van imaam,verraad gepleegd.

Het zou geen probleem zijn als de Berbers het goed hebben want iedereen is vrij om te kiezen bij wie hij wil horen, maar als je eigen mensen worden uitgeroeid en onderdrukt door de Arabische fascisten dat hoort een man een kant te kiezen en dat heeft hij gedaan….Hoe heten de Nederlanders ook nou weer die zich ooit Duits voelden?!

op 18 02 2015 at 12:50 schreef cRR Kampen:

Niek – je bent zelf het éérst aan de beurt. De genocidale samenleving begint altijd met de humanisten e.d. in eigen volk. Eerst Dachau, dan pas Auschwitz, zeg maar.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS