Home » Archief » De Ziekte van Zie-je-Wel


[17.02.2015]

De Ziekte van Zie-je-Wel

Peter Breedveld

jap12

Arjen van Veelen schrijft in NRC Handelsblad van gisteren over de ‘Ziekte van Zie-je-Wel’, de ‘neiging om schokkend nieuws meteen op te eisen als bevestiging van het eigen gelijk’.

Aanleiding is de consternatie op Twitter over de schoorvoetendheid waarmee de gevestigde media aandacht besteedden aan de slachtpartij bij Chapel Hill, waarbij drie jonge moslims werden doodgeschoten door een militante atheïst. Veel mensen zagen er een bewijs in dat het de media gewoon geen reet kan schelen als moslims het mikpunt van geweld zijn en de hashtag #MuslimLivesMatter werd trending.

Er zullen niet zo heel veel mensen zijn die eraan twijfelen dat de media onmiddellijk groot zouden hebben uitgepakt als de schutter een moslim was geweest die christenen of joden zou hebben doodgeschoten. We hebben op deze site al vele malen laten zien dat moslims in de media bij voorkeur worden opgevoerd als dader, niet als slachtoffer en al helemaal niet als eerzame burger. Een serie racistische moorden in Duitsland wordt op pagina 6 afgeraffeld onder de racistische benaming ‘Dönermoorden’. Een doodgestoken moslima: berichtje in de zijkolom, een moslima die een abortus wordt geschopt, niet eens dat (terwijl een onbewezen verhaal over vijf Marokkanen die iemand een abortus zouden hebben geschopt een maand lang de Nederlandse media bezighield).

Gewoon een burenruzie

Toch denkt Van Veelen dat er goede redenen zijn om terughoudendheid te betrachten in het geval van Chapel Hill. ’Het was niet bekend of dit nou een aanslag was of ‘gewoon’ een burenruzie’, schrijft hij.

Ja, heel fatsoenlijk van die media, alleen jammer dat diezelfde terughoudendheid eigenlijk nooit in acht wordt genomen als moslims de (vermeende) daders zijn. Ook NRC Handelsblad gaat niet vrijuit met zijn ‘uit de Arabische wereld overgewaaide Jodenhaat’ en zijn islamofobe snuffpornofantasietjes over ‘de helle gloed van in brand gestoken scholen en synagoges’.

Toen een paar weken geleden een jongeman met een neppistool het NOS Journaal kaapte, was al heel snel duidelijk dat hij geen religieuze drijfveren had en de islam er niks mee te maken had. Toch bleven de media verbanden leggen met de aanslag op Charlie Hebdo en halsstarrig zoeken naar een link met de islam.

Racistische tweets

De aanslag in Kopenhagen eiste gisteren drie volle pagina’s op in NRC Handelsblad. De Volkskrant besteedde er zelfs vier hele pagina’s aan, de columns en beschouwingen niet meegerekend. De platgebrande moskee in Houston kreeg niet eens een berichtje. Wie op Twitter onder de hashtag #MuslimLivesMatter kijkt, ziet een golf van islamofoob geweld waar je niets over hoort of leest in de media.

Dichter bij huis maken de media geweldig stennis over een islamitisch benefietfeest waar de mannen van de vrouwen worden gescheiden (op Internationale Vrouwendag en er allerlei salafistische ‘haatbaarden’ vreselijke dingen komen zeggen. Maar de directeur van De Balie, Yoeri Albrecht, die er op een zondagnamiddag even een zooi racistische tweets uitkotst als een Hitler met een Madam Jeanette in z’n reet? Is islamkritiek meneer, vrijheid van meningsuiting. Je suis Charlie, u toch ook?

Joden moeten zich thuisvoelen

Wie echter op die hypocrisie wijst, lijdt aan de ‘Ziekte van Zie-je-wel’. Voor de goede balans besteedt Van Veelen aan het eind van zijn stuk ook nog even aandacht aan de types die de aanslag in Kopenhagen aangrijpen voor een rondje moslims bashen, die lijden ook aan de Ziekte van Zie-je-Wel, maar het blijft jammer dat hij Chapel Hill niet aangrijpt voor een ferme hand in eigen boezem. Want dat je aan de Ziekte van Zie-je-Wel lijdt, wil niet zeggen dat je geen punt hebt als je de racistische myopie van de Westerse media aankaart. De media zitten gewoon fout, óók het NRC. En zolang je wordt gediskwalificeerd als iemand met een geestelijke stoornis als je dat hardop zegt, gaat er niks veranderen.

Neem het hoofdredactionele commentaar in dezelfde editie van NRC: ‘Joden moeten zich in heel Europa kunnen thuisvoelen’ preekt de anonieme commentator naar aanleiding van de aanslag op een moskee in Kopenhagen. Vergelijk dat met het hoofdredactionele commentaar dat volgde op de aanslagen, door Yoeri Albrecht-achtige types, op moskees in Zweden: ‘Pak extreme moslims aan. En extreme Nederlanders ook’.

Moslims moeten oprotten

Niet: ‘Moslims moeten zich in heel Europa kunnen thuisvoelen’, maar ‘pak extreme moslims aan’. Na aanslagen op moskees! Had je moeten schrijven na die aanslag op de synagoge: ‘pak extreme Joden aan’. Dán had je kunnen lachen. En naast die extreme moslims moet je van NRC ook extreme Nederlanders aanpakken. Want moslims zijn iets anders dan Nederlanders. Moslims moeten zich niet thuisvoelen. Moslims moeten oprotten.

En dan stond in de Volkskrant nog deze prent van het Gele Gevaar naast een opiniestuk over China als opkomende wereldmacht. Alsof het 1922 is.

Zie je wel.

Bring in the fucking clowns.

Wees een échte Charlie en doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 17.02.2015 @ 07:43

[Home]
 

15 Reacties

op 17 02 2015 at 10:21 schreef Gaz Typari:

Moslims moeten zich thuis kunnen voelen in Nederland. Allemaal. Voor de wat meer extreme types is namelijk nog voldoende plaats op een strook Vaderlands grondgebied dat ergens bij Cadzand begint en doorloopt tot net onder Meppel. Voor de wat minder fanatieke moslims, die af en toe een glaasje nemen, is er de randstad. Voor vlijtige types is er de noeste arbeid van het boerenbedrijf in het zuiden en noorden des lands, waar het vroege opstaan voor de koeien uitstekend samen kan gan met het ochtendgebed.

op 17 02 2015 at 11:25 schreef Murat:

Prachtig verwoord! Heel goed.
Geen woord aan toe te voegen.

Jouw taalgebruik is altijd subliem dus dit bedoel ik als kleine aanmerking:

Het is “de NRC” of “het NRC Handelsblad”

op 17 02 2015 at 11:56 schreef Thomas E:

Inderdaad zeer hypocriet! Ik zie het als de redeloosheid van de angst. Niets voelt zo veilig als het creëren en koesteren van een gemeenschappelijk vijandbeeld. Bij Nederland-Duitsland zijn álle Duitsers de pineut. Na de Aids-uitbraak begin jaren ’80 waren álle homo’s vies en gevaarlijk. En sinds 9/11 zijn álle moslims op z’n minst suspect. Apengedrag.

op 17 02 2015 at 12:04 schreef Fredsalf:

Vanochtend een krantenkop ‘1 op de 5 criminelen is een allochtoon’ Ik denk dat ‘4 op de 5 criminelen is een Nederlander’ beter klinkt. Maar dat levert geen publiciteit op.

Na de aanslag op in Kopenhagen zag ik op twitter een soort jacht ontstaan naar de naam van de dader. De Deens media had deze al maar gaf deze niet direct vrij. Niet omdat ze echt geïnteresseerd waren in zolang deze maar geen ‘Jacobsen’ was. Bij het vrijkomen van de naam kwamen direct natuurlijk de sarcastische teksten ‘een echte Deen’.

Je familie kan 4 generaties in een land wonen, zolang je hier in het westen geboren wordt met een naam die niet afkomstig is uit het land waar je geboren wordt zal je niet gezien worden als volwaardig inwoner en begin je altijd met een achterstand.
Daarmee praat ik op geen enkele manier radicalisering of crimineel gedrag goed. En ik ga zeker niet spreken in slachtofferschap want je bent verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Maar dat deze mensen sneller vervreemd raken van de maatschappij dan de ‘autochtonen’ is natuurlijk een logisch gevolg met soms ernstige gevolgen van dien.

op 17 02 2015 at 12:29 schreef Pyt van der Galiën:

En dan stond in de Volkskrant nog deze prent van het Gele Gevaar naast een opiniestuk over China als opkomende wereldmacht. Alsof het 1922 is

En de schrijver van dat artikel lijkt te beweren dat de fictieve schurk Fu Manchu representatief is voor Chinezen. Natuurlijk is de staat China niet te vertrouwen, maar dat geldt voor élke wereldmacht. China is een concurrent van de VS (en Europa). Daar kun je vervolgens van alles van vinden. Ikzelf word daar niet vrolijk van, omdat ik de Chinese combinatie van Wild West-kapitalisme en autoritaire staat geen aantrekkelijk model vind. Het artikel in de VK is echter geen serieuze analyse, maar een xenofobe complottheorie over enge, onbetrouwbare gele mensen die de wereld willen veroveren.

op 17 02 2015 at 17:51 schreef Mario:

“Zie je wel.

Bring in the fucking clowns.”

sad trollface! ;-]

op 17 02 2015 at 18:03 schreef MNb:

Wat een leuterkoek, die analyse over de opkomst van China in de VK. Heeft die knul zijn neus wel eens buiten Europa gestoken? Voorbeeld:

http://www.stichting-volkshuisvesting-suriname.org/woningbeurs/dalian.html

China is al lang bezig de wereld over te nemen. En waarom niet? Een kwart van de wereldbevolking woont er.
Zoals iemand een twintig jaar geleden tegen mij zei: “laten we blij zijn dat China geen bijzonder agressief land is.” Want met een enkele uitzondering (de oorlog met Vietnam eind jaren 70) bouwt het land langzaam maar zeker zijn macht op zonder tot rechtstreekse oorlog over te gaan.

http://www.inquirer.net/west-philippine-sea/articles?nav=118621&chan=9

Een heel slimme politiek, waar alleen veel geduld en een heel lange adem voor nodig is.

op 17 02 2015 at 20:20 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Mijn opa waarschuwde 50 jaar geleden al voor de Chinezen.

op 17 02 2015 at 22:34 schreef Anoniem:

Als ik dezelfde Umwertung aller Werte zou hanteren, zou ik zeggen: goed stuk, prachtig verwoord. Wat fantastisch dat er nog iemand is die het durft te zeggen. Dat- wat zooo waar is en gezegd moet worden ! Peter, je bent zo consistent als een kompas dat naar het zuiden wijst. Chapeau !

op 17 02 2015 at 23:06 schreef dewanand:

hahahahaha Pyt van GAlien,

kijk uit he,

Warning@ 1 billion Small chinese sisters and their hungry bulldogs are watching you.

wist je dat er nu chinese hardware wordt gemaakt met geheime afluister ‘bugs’ in de hardware van de chips? Koud kunstje voor chinese staat, en niemand kan dit echt in technische zin goed controleren. En via je mobieltje in je broekzak kunnen chinezen alles aftappen wat je zegt, je lokatie, je sociale kontakten, je camera op je iphone bedienen.

over tien jaar heb je zeker een soort feng shu terroristen bende uit china.

ja ook wij vieszwarte hindoe mensaapjes wantrouwen die kleine, geniepige, arrogante, kleingeschapen, sneaky chinezen.
ook bij ons geldt: never trust a chinese crook.

dewanand en wieroe

op 17 02 2015 at 23:51 schreef Haes:

Een kompas wijst toch altijd naar het zuiden, net zoals het ook altijd naar het noorden wijst.

op 18 02 2015 at 11:44 schreef WARZAZAT:

Peter: we verschillen weleens van mening over veel dingen maar ik merk dat we toch een ding gemeen hebben en dat is dat we allebei japanofiel zijn. Ik heb Arabisch geleerd door naar in het Arabisch ingesproken mangafimls te kijken. Daarom vraag ik me af of een Japanner de verschillen tussen het Jodendon, Christendom en Isalm kan vinden….Ik denk het niet….En als iemand het hem uitlegt dan zal hij het toch niet snappen..ff proberen:

Een man in de hemel wordt van tijd tot tijd boos op een woestijnstam, waarom alleen woestijnstammen??!! waarop hij een andere man met vleugels stuurt met het opdracht om een man te zoeken zodat hij hem een boek kan dicteren waarin staat dat wie naar het boek leeft naar een grote tuin gaat na zijn dood en wie dat niet doet zal in een grote oven belanden.

De man met het opgedragen boek wordt eerst verstoten maar na veel ruzie en vechtpartijen wint hij toch waarna iedereen lang en happy leeft voor een paar generaties en dan begint het hele verhaal van voor af aan….is that it!!!

op 19 02 2015 at 01:30 schreef dewanand:

mbt jodenhaat, die vernieling van joodse graven, hier reactie als dit even mag op FN:

————-
kan je vanwege je geloof (elke soort) de dode lijken van je vijanden niet met rust laten???

Wat zijn mensapen, ja ja ja helaas ik hoor ook tot deze zieke apensoort, toch idioten.

In theorie zou het WARE GELOOF zuivere liefde moeten verkondigen op aarde, dus maw de profeet ervan moet een Bonobo mensaapje zijn.

Heilige mantra van de Bonobo mensapen:

“Make love, no war”

dus de volgende president van de USA moet een Bonobo zijn, ipv de vijfde mensapen soort, afro amerikanen zoals bv Obama Barack Obama.
———–
dit was een posting op de facebook page van mij en wieroe, account naam: ‘waldo dewanand’, na FB linken van de vernieling van honderden joodse graven in frankrijk plaats sarre union. Ik ontmoette in nederland toch veel mensen die echte fervente jodenhaters zijn, zowel blanken als allahtonen, soms ook negers en hindoes. Als niet blanke Hindoe fundamentalist bekijk ik dit probleem vanuit Karmic/ Space/ Time concepten, zgn MESTI universe, ja en dan bekijk je joden totaal anders.

op 20 02 2015 at 15:43 schreef Hans (J.P.) van der Neut:

Ik zou het helemaal niet erg vinden als religieuzen zich minder thuis voelen in Nederland, als gevolg van het feit dat vanaf heden ALLE religieuze voorschriften, riten, gebruiken en meningen dezelfde status krijgen als willekeurig welke andere opinie dan ook. Wij moeten eens af van dat waanzinnige idee dat een religieus gefundeerde mening meer waarde of autoriteit heeft dan een seculiere of particuliere opinie.

op 21 02 2015 at 22:55 schreef Egbert:

Onder voorbehoud, want ik heb het hele NRC-artikel nog niet kunnen lezen.

Wat Arjen van Veelen “de Ziekte van Zie-je-Wel” noemt (pakkende naam hoor!), lijkt mij een smoes voor slechte journalistiek. Dat wil zeggen: het maskeert slechte professionele journalistiek. Als je iets die “Ziekte” noemt hoef je verder niks te doen: “Ik zeg Ziekte, dus jouw uitspraak is ontkracht. Doei”.

Want zijn etiket “Ziekte” ontslaat NRC van de simpele taak: check it, report it. Wat is er moeilijk aan? Als iemand claimt: ‘Ik had het al gezegd’, dan kun je toch diens uitspraken nalezen, en je let op de datum? Zoals Arjen van Veelen het nu wringt, is elke uitspraak ‘ik zei het toch’ fout, bij voorbaat. Luie journalist, luie krant.

Parallel: “Het is een complottheorie”. Omdat jij dat zegt, is het toch nog niet ontkracht? Had NRC maar hun werk gedaan toen iemand zei: “WMD in Irak? Dat is een complottheorie”. Had ons een hele oorlog gescheeld.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS