Home » Archief » Protest tegen nieuwe moskee


[31.05.2010]

Protest tegen nieuwe moskee

Hassnae Bouazza

fraz22
Illustratie: Frank Frazetta

‘We willen hier geen moskee of een gebouw in deze buurt. We hebben al twee grote moskees en een kleine. Dat is genoeg’, aldus een van de bewoners in het Bahreinse A’Ali, die protesteren tegen de komst van een nieuwe moskee

De bewoners hadden hun appartementen gekocht in een stadsdeel waar ook nog een park zou worden aangelegd, maar nu wordt er opeens gebouwd aan een groot gebouwencomplex en een (soennitische) moskee door het Koeweitse bedrijf Sunni Waqf. En dat pikken de Bahreini’s niet. Niet alleen zal het met de rust gedaan zijn, de huizenprijzen zullen bovendien dalen, volgens de bewoners, en daarnaast zal het voor verkeersdrukte zorgen, omdat er onvoldoende parkeergelegenheid en toegangswegen zijn.

De bouw stond zes weken stil door de protesten, maar werd vorige week zaterdag weer hervat. De bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben een petitie opgesteld die door ruim veertig bewoners is ondertekend en zijn van plan naar de rechter te gaan als de gemeente en de aannemer de bouw niet staken.

Ondertussen klagen de bewoners dat hun huizen niet vrij toegankelijk zijn en dat ook de Soennitische moslims onder hen niet nog een moskee willen, maar een park.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, en de Arabische site van de Wereldomroep. Tot voor kort was ze te bewonderen in Vrouw & Paard. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 31.05.2010 @ 12:10

[Home]
 

15 Reacties

op 31 05 2010 at 12:45 schreef Daan:

En wat wil jij hier nou mee zeggen dan?

op 31 05 2010 at 12:51 schreef MNb:

Moet ze hier iets mee zeggen dan?

op 31 05 2010 at 12:58 schreef babs:

Daan,
Hiermee wil ze zeggen dat de overheid in Bahrein net zo onbetrouwbaar is als de overheid in Nederland. Veel Nederlanders denken dat het elders beter is, die zien een land als Bahrein als een goedgeleide economie, met een overheid waar je van op aan kunt, een overheid die zichzelf aan haar eigen regels houdt. En wat blijkt: ook in Bahrein worden bestemmingsplannen veranderd waar je bij staat en komt er in plaats van het beloofde park opeens een lelijk bouwsel je uitzicht verpesten.

op 31 05 2010 at 13:46 schreef bigpete:

Ik denk dat er weinig Nederlanders zijn die Bahrein als een soort paradijs zien babs…

Overigens wordt je in ons land als je geen moskee naast je huis wilt hebben weggezet als racist en fascist.

op 31 05 2010 at 13:47 schreef Wampie:

Misschien wil Hassnae er ook mee zeggen dat – anders dan sommigen wellicht denken – niet iedere Arabier staat te juichen bij de komst van een nieuwe moskee.

op 31 05 2010 at 16:02 schreef Tjerk:

N.I.M.B.Y.’s heb je overal.

op 31 05 2010 at 18:03 schreef bp:

“Niet alleen zal het met de rust gedaan zijn, de huizenprijzen zullen bovendien dalen, volgens de bewoners, en daarnaast zal het voor verkeersdrukte zorgen, omdat er onvoldoende parkeergelegenheid en toegangswegen zijn.”

IKEA of moskee, de problemen en daarmee de protesten ertegen zijn evident.

op 31 05 2010 at 21:39 schreef zutman:

“Misschien wil Hassnae er ook mee zeggen dat – anders dan sommigen wellicht denken – niet iedere Arabier staat te juichen bij de komst van een nieuwe moskee.”

De portee is voor mij ook niet helemaal duidelijk, het zou namelijk prima bij het dik-hout-zaagt-men-planken-stuk van haar broer in het NRC van zaterdag (‘[de islam] kunnen we missen als een natuurramp’) kunnen passen, of bij de vergelijking van bp hierboven: zo’n moskee is ergerlijk als een IKEA.

Maar meer duidelijkheid is geen verplichting hoor: kan iedereen erin lezen wat hij wil. ;)

op 01 06 2010 at 10:44 schreef Peter:

Hassnae schrijft al jaren stukken waarin ze een kant van de Arabische wereld laat zien die in het westen chronisch is onderbelicht, en die laten zien dat de meeste Arabieren met andere dingen bezig zijn dan de vernietiging van Israel en het kommaneuken in de koran.

Hafid, die bij mijn weten nooit in de Arabische wereld is geweest (hij komt zelfs Amsterdam niet uit) schetst in zijn laatste stuk een Arabische geschiedenis zoals gezien door de ogen van racistische romantici – een Arabische wereld die dus nooit heeft bestaan – om die vervolgens te laten contrasteren met een Arabische actualiteit, zoals gezien door de ogen van weer andere racisten – eveneens een niet-bestaande Arabische wereld.

Hij grossiert in grove generalisaties en het kan hem kennelijk geen donder schelen dat, als hij het over moslims heeft – hij het ook heeft over zijn eigen moeder en zijn zussen, die hem meer dan eens uit uitzichtsloze situaties hebben gered.

Bovendien – en hier komt een jij-bak, maar wel één die hout snijdt – moet hij moslims niet zo de maat nemen. Zo’n beetje alles wat hij ‘de moslims’ verwijt, valt hem zelf te verwijten. Op deze site hebben we zijn blijken van drammerige intolerantie gezien en in zo’n beetje al zijn opiniestukken juicht hij repressieve maatregelen tegen moslims toe. Ik vind dat altijd zo raar aan ‘islamcritici’: huilen dat moslims onze vrijheid bedreigen en dat dan willen tegengaan door onze vrijheid te bedreigen.

Dat geklaag over die moskee bij Ground Zero is een typisch voorbeeld. De New Yorkse burgemeester toont hier de kracht van een open democratie, door geen enkel ontwikkelingsplan bij voorbaat te willen uitsluiten, ook niet als het van moslims komt. Het plan is democratisch goedgekeurd, er wordt in alle openheid stevig over gediscussieerd – kortom: een zege voor The Land of the Free. Het is de terroristen van 9/11 niet gelukt zelfs maar een krasje te krijgen in de grondwettelijk vastgelegde tolerantie in de VS.

Zo niet in de ogen van Hafid, die denkt zoals de extremisten die hij voor ‘de moslims’ houdt. Hij denkt in termen van ‘overwinning’ en ‘annexatie’. Tolerantie jegens moslims ziet hij als een teken van ‘zwakte’. Zie hier de denkwereld van de cliché-Arabier uit de 19e-eeuwse boeken die hij zo graag leest. Hafid is hard op weg een bordkartonnen personage uit een sleetse avonturenroman te worden.

Tragisch, want hij was briljant, een kostbare parel. Nu aangetast door het zuur van de haat.

op 01 06 2010 at 15:58 schreef TwitMedia.nl » baspaternotte: Goed stuk …:

[…] stuk van mijn lieve vriendin @Hassnae op #FrontaalNaakt http://www.frontaalnaakt.nl/archives/protest-tegen-nieuwe-moskee.html Door @baspaternotte (6 minuten geleden) In: journalisten – ReageerMeer […]

op 01 06 2010 at 16:19 schreef babs:

Hassnae schrijft al jaren stukken waarin ze een kant van de Arabische wereld laat zien die in het westen chronisch is onderbelicht, en die laten zien dat de meeste Arabieren met andere dingen bezig zijn dan de vernietiging van Israel en het kommaneuken in de koran.

Ik wist niet dat dat nog uitgelegd moest worden, maar kennelijk wel.

op 01 06 2010 at 21:05 schreef zutman:

Whoa Peter! Cool down!

Hassnae, 21-9-2008 op deze site: “Speculeer er vooral op los. Mensen die werkelijk denken dat er een concurrentiestrijd is tussen Hafid en mij, die denken dat wij elkaar afvallen omwille van een stel anonieme idioten en die bovendien ook nog eens denken dat zij precies weten hoe het zit, zijn niet goed bij hun hoofd.”

op 01 06 2010 at 22:51 schreef Peter:

Ja, en?

op 01 06 2010 at 23:31 schreef zutman:

Knap hoor. Je kritiek op Hafid is redelijk ranzig, zeker gezien de eerdere ‘keep it in the family’ attitude. Heeft hij op Hassnae’s verjaardag in de door jouw bereide bowl met punch gekotst? Of is het echt alleen maar vanwege dat verschil van mening over Edward Said?

op 02 06 2010 at 07:45 schreef Peter:

Nu weet ik weer waarom je vanaf een geblokkeerd IP-nummer reageert. Jij bent die eikel die Suna eens even de maat ging nemen over de Armeense genocide, gewoon omdat ze Turks is, en toen heel onbeleefd werd toen ik ingreep.

Er staat geen woord Arabisch in mijn kritiek op Hafid. Die gaat helemaal over zijn laatste stuk in NRC Handelsblad. Familieaangelegenheden en verjaardagen hebben er niets mee te maken. Hou het inhoudelijk of blijf hier weg. Jij hoeft het niet meer te proberen. Je hebt je hier voorgoed onmogelijk gemaakt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS