Home » Archief » Quenelles en gaskamers


[07.01.2014]

Quenelles en gaskamers

Peter Breedveld

nieuw22

Tot een week of twee geleden wist ik niet beter dan dat een quenelle een ovaalvormig bolletje gepureerd vlees, gevogelte of vis was, of ijs of mousse, in elk geval iets waar ik prettige associaties bij heb.

Maar tegenwoordig wordt met een quenelle een gebaar bedoeld waarbij een arm met uitgestrekte hand naar de grond wijst en de hand van de andere arm ter hoogte van de schouder van de uitgestrekte arm wordt gehouden: “jusque-lá“; “tot daar”: “Tot daar kun je ‘m d’r in krijgen”. Een variant op het vaffanculo-gebaar, waarbij een arm een hoek van vijfenveertig graden maakt, met een omhoog gestoken, gebalde vuist. De hand van de andere arm rust ergens op de biceps van de gebogen arm: “vaffanculo“, “in je hol.” Meer Italiaans kan ik niet. Nou ja, een paar andere uitdrukkingen.

Blijk van steun

Het gebaar is in korte tijd enorm populair geworden in Frankrijk. Mensen schijnen het overal te maken als blijk van hun minachting voor de gevestigde orde, zelfs militairen in uniform en figuranten in het Parc ‘d Astérix. Maar de quenelle is verboden. Twee militairen die ‘m maakten, zijn gestraft, het management van Parc d’Asterix heeft zijn excuses aangeboden. Een Franse voetballer heeft de toorn van de autoriteiten over zich afgeroepen toen hij een quenelle deed nadat hij een doelpunt had gescoord.

De voetballer, Nicolas Anelka, zei niks kwaads te hebben bedoeld. Hij maakte het gebaar als blijk van steun aan een komiek, Dieudonne M’bala M’bala, die het gebaar zou hebben verzonnen (maar die heeft het weer van een Turkse komiek).

Spijtig dat er geen gaskamers meer zijn

Ik begreep aanvankelijk niets van de ophef rond de quenelle, ik las dat het een ‘omgekeerde Hitlergroet’ zou zijn, en specifiek antisemitisch, maar dat las ik op sites die alles en iedereen voor antisemiet uitschelden. Uit deze opnames van optredens van Dieudonné blijkt duidelijk dat het om een obsceen gebaar van minachting gaat, maar na een beetje doorgoogelen ontdekte ik dat Dieudonné inderdaad een onversneden antisemiet is, een ontzettend naargeestige man, die zegt dat hij het spijtig vindt dat er geen gaskamers meer zijn als hij de Joodse presentator Patrick Cohen op de radio hoort.

Dieudonné maakt meer van dit soort gaskamergrapjes, had eens een Holocaustontkenner te gast in zijn show en treedt op in Iraanse talkshows om te praten over het gevaar van de Joodse lobby en de Holocaustindustrie. In commentaren onder zijn filmpjes en onder berichten over hem gaat het ook over de macht van de Joden, die de media in handen hebben en dergelijke. Het is duidelijk: Dieudonné heeft het niet zo op Joden. Hij is ook meerdere keren veroordeeld wegens antisemitisme.

Komisch duo

Maar wat bezielt Nicolas Anelka dan om openlijk zijn steun aan Dieudonné te betuigen? En betekent dit, dat al die duizenden Fransen, die een quenelle doen, net zo bang zijn voor de Joodse wereldheerschappij als Dieudonné?

Dieudonné is zijn carrière als komiek nota bene begonnen als de helft van een komisch duo met de Joodse Elie Semoen. De mannen hielden beiden blijkbaar wel van een provocatief grapje, te zien aan deze foto, waarop Semoun in naziuniform en Dieudonné in een Kukluxklanuitrusting is te zien. Semoun vindt Dieudonné tegenwoordig niet meer zo leuk, getuige dit interview. “Hij heeft duidelijk een probleem met Joden”, zegt Semoun, “met Israël en met zionisten.”

Jean-Marie Le Pen is de peetvader van Dieudonné’s kind

Bizarre ontwikkeling heeft Dieudonné doorgemaakt. Eind jaren negentig bestreed hij het Front National omdat hij dat een racistische partij vond, nu is Jean-Marie Le Pen peetvader van één van zijn kinderen. Dat was voor Semoun aanleiding om de banden met zijn voormalige vriend definitief te verbreken.

Geen wonder dat Le Pens dochter Marine weigert Dieudonné’s antisemitisme te veroordelen.

Dieudonné is op dit moment verwikkeld in een oorlog met de Franse staat, die probeert zijn optredens verboden te krijgen. Voor de minister van Binnenlandse zaken, Manuel Valls, lijkt zijn strijd tegen de komiek wel een persoonlijke aangelegenheid. Opmerkelijk voor een land dat de vrijheid van meningsuiting zo hoog in het vaandel heeft, maar begrijpelijk als je ziet hoe massaal Dieudonné’s aanhang is, en vertegenwoordigd in alle lagen van de bevolking, ook nog.

Kwade geest

Na optredens van Dieudonné schijnen fans de nazigroet te maken. Weet deze man in Frankrijk krachten te mobiliseren die sinds de Tweede Wereldoorlog verslagen leken, maar die desondanks misschien altijd hebben doorgesluimerd? En krijgt de overheid deze kwade geest ooit weeer terug in de fles?

Eén ding is me duidelijk: de quenelle is niet zo onschuldig als ik een paar uur geleden nog dacht.

Peter Breedveld, 07.01.2014 @ 22:13

[Home]
 

62 Reacties

op 07 01 2014 at 23:04 schreef Thomas E:

In feite is er in Frankijk weinig veranderd sinds de Dreyfus-affaire, het Vichy-regime en de synagogenvernielingen van de laatste tien jaar. Door haar koloniën in Noord-Afrika ontwikkelde Frankrijk een band met de Arabische wereld. Daar zat later ook wat schuldgevoel bij, zoals Nederland had tov Indonesië. Na de grote instroom van ‘pieds-noirs’ en Algerijnen vanaf 1962 bekoelde de liefde echter, maar ook nu nog is Frankrijk bijvoorbeeld meer op de hand van de Palestijnen dan van Israël.

op 07 01 2014 at 23:20 schreef Natasha:

En niet alleen had bijna niemand van de quenelle gehoord tot vorige week, maar ook al niet van het walgelijke mannetje Dieudonné. En dat had vooral zo moeten blijven. Want zo spint ie er lekker garen bij.

op 07 01 2014 at 23:46 schreef vander f:

Ik ben benieuwd hoe lang Wilders nog weg kan kijken van het openlijke antisemitisme van het Front National.
D’r moet onderhand flink wat beton zijn bijgestort over die plaat voor z’n kop.

op 08 01 2014 at 09:12 schreef Boudewijn:

Zolang die Dieudonne niet aanzet tot geweld is er niets aan de hand. Vrijheid van meningsuiting enzo.

Maar ik begrijp wel dat het de joodse gemeenschap wat rauw op het dak valt na bijna 70 jaar gevrijwaard te zijn van iedere vorm van kritiek.

op 08 01 2014 at 09:25 schreef sjaak:

Het nog wrangere is dat het een sport blijkt geworden, om je te laten fotograferen met dit gebaar tijdens je bezoek aan een concentratiekamp, ik heb al vele foto s gezien! Kinderen op schoolreis, volwassenen die er speciaal voor naar toe gaan. En die Anelka is een maf kees, al vele incidenten op zijn CV staan.

op 08 01 2014 at 09:29 schreef Kos:

Opmerkelijk in deze kwestie is met name die Vrijheid van Meningsuiting en tot hoe ver die gaat.
Is dit slechts een gevalletje ‘beledigen’ wat zogenaamd altijd en overal maar moet kunnen of daadwerkelijk discriminatie?

In Frankrijk hebben ze het er maar moeilijk mee, want als het echt onverdroten antisemitisme zou zijn was de beste man wel aangeklaagd en opgepakt. Kennelijk is het enige dat ze kunnen doen oproepen tot boycot.

op 08 01 2014 at 09:37 schreef wiske:

C’est quand Edward Snowden a posté un selfie en pleine quenelle que tout a dérapé. Jusque là, la situation était sous contrôle. Mais après la quenelle de Snowden toutes les digues ont sauté. Des gens de tous les milieux sociaux, de tous les bords politiques, de toutes les obédiences se sont mis à “queneller” à tout va (le mot était déjà pressenti pour entrer dans le Larousse). Léonarda Dibrani, Nabilla, les “bonnets rouges”, les anciens “pigeons”, les footballeurs opposés à la taxe à 75% et même l’incroyable Thamsanqa Jantjie (l’interprète imposteur de la cérémonie en hommage à Nelson Mandela), tous quenellaient.

http://www.huffingtonpost.fr/2013/08/21/guy-birenbaum-bashe-quenelle-dieudonne_n_3791992.html
http://www.slate.fr/story/74429/dieudonne-quenelle

http://www.agoravox.fr/actualites/citoyennete/article/revolution-2-0-quenelle-memetique-145608

sargasso.nl/wiesenthal-centrum-verandert-titel-antisemiet-geuzennaam/

op 08 01 2014 at 10:11 schreef Bigpete:

Ik had voor de affaire Anelka ook nog nooit van deze figuur gehoord. Hij was zelf als untermensch ook in de gaskamer geëindigd als hij in Nazi-Duitsland had geleefd, maar is kennelijk te dom om dat te beseffen.

op 08 01 2014 at 10:34 schreef Pyt van der Galiën:

@Boudewijn

Het brengen van een verhulde nazigroet, is geen kritiek. Trouwens, waarom zou je kritiek op Joodse mensen als etnische groep willen geven? Dat lijkt me fundamenteel te verschillen van kritiek op de staat Israël. Het laatste is volstrekt legitiem, het eerste niet.

op 08 01 2014 at 10:49 schreef Ralph van der Geest:

Een soort Leon de Winter en SGP-ayatollah Kees van der Staaij in één dus, die Dieudonné.
Immers, eerst genoemde maakt ook af en toe graag een ‘grapje’ over genocide en de tweede moet op zijn beurt daar dan weer hartelijk om lachen…

op 08 01 2014 at 11:26 schreef Thomas E:

@Wiske
Comportement grégaire. Je déteste ça!

op 08 01 2014 at 11:33 schreef Sasha berkman:

Wat ook opvallend is, is hoe een enorme hypocriet die Wilders is. Kritiek hebben op Vitesse en zelf samenwerken met de holocaustontkenners en SS verheerlijkers van het het FN en het Vlaams Blok (hoe die ook mogen heten vandaag de dag)

op 08 01 2014 at 12:11 schreef cRR Kampen:

“… en treedt op in Iraanse talkshows om te praten over het gevaar van de Joodse lobby en de Holocaustindustrie.”

Nou haal je toch weer dingen door elkaar. Die vuige lobby bestaat, die ‘Holocaustindustrie’ bestaat en ze dienen gewoon aan de kaak gesteld te worden.
Verder gaat het nooit aan Iran iets te verwijten mbt Shoa-ontkenning om de doodsimpele reden dat dat land part noch deel had aan die Shoa.
Als er in Iran van die Shoa-ontkenningscongressen worden georganiseerd behoren Europeanen beschaamd te zeggen ‘sorry hoor, maar wij hebben echt wel die slachting uitgevoerd en weten het!’.
In plaats van te proberen de schuld van de Shoa af te wentelen op Palestijnen en Perzen, wat immers de impliciete en bijna expliciete praktijk is – dankzij die Israellobby, dankzij die Holocausindustrie. Waarvan het gevaar nu eindelijk echt alom ingezien wordt. En guess what – Israel is eenvoudig opgeschreven als deze kentering, door Israelisch gedrag, doorzet.

op 08 01 2014 at 16:36 schreef Sarmin:

::Maar wat bezielt Nicolas Anelka dan om openlijk zijn steun aan Dieudonné te betuigen? ::

Simpel, Anelka is jaren geleden moslim geworden en heeft een bloedhekel aan joden, zoals zoveel moslims.

op 08 01 2014 at 16:37 schreef Marc:

Ook mainstream news geworden: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3573925/2014/01/08/Hoe-Dieudonne-de-Franse-elite-op-de-kast-krijgt.dhtml

op 08 01 2014 at 17:13 schreef dewanand:

zie dit nieuwsbericht Fnaakters:

Oud-SS’er Siert Bruins niet veroordeeld voor moord
De rechter in het Duitse Hagen heeft woensdag besloten de Nederlandse oorlogsmisdadiger Siert Bruins niet te veroordelen voor moord.

http://www.nu.nl/buitenland/3670464/oud-sser-siert-bruins-niet-veroordeeld-moord.html

Noot van ons

In nazi duitsland zou de rechter deze Hollandse SSer ook vrijspreken, maar kijk op de kalender: nu is het 8 januari 2014, rara hoe kan dit?

Antwoord van Wieroe:

Welkom in nazi Holland

Offeraar Dewanand en Wieroe
Offercode wfor1278
Offerdatum 20 november 2009

http://www.dewanand.com/wfor1278.htm

Goed zo Wieroe, hard gewerkt vandaag, hier je duitse kattenbrokjes uit 1940, Geef Acht Wieroe, Achtung, bukken voor de houwitsers Wieroe, doe je bomvrije nazi kattenhelm eens op Wieroe.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 08 01 2014 at 17:16 schreef Sasha berkman:

Sarmin: hoe komt u aan die kennis dat zoveel moslims een hekel aan joden hebben? Heeft u dat van die schoft van een Wilders?
Volgens mij hebben de fascistische praktijken van de israelische schurkenstaat ook wel wat te maken met de door u gesignaleerde “jodenhaat”. Dat het voornamelijk moslims zijn die zich druk maken over de praktijken van de criminele israelische schurkenstaat tekent trouwens het morele faillisement van de westerse “beschaving” en vooral het morele faillisement van lieden van de fascistische anti-moslimkerk.

op 08 01 2014 at 17:20 schreef Boudewijn:

@Pyt v.d. Galien

Ik weet niet waarom iemand dat zou willen doen maar dat doet er ook niet toe. Ik weet wel dat ik vind dat die ander dat gewoon moet kunnen doen. Wie ben ik om te bepalen wat iemand mag denken en wat iemand mag zeggen? Wie ben jij omdat te doen?

Vrijheid van meningsuiting is uiterst fragiel. Of die vrijheid bestaat ongelimiteerd of het bestaat niet. Vrijheid van meningsuiting moet dus volkomen en onbetwistbaar zijn.

op 08 01 2014 at 19:48 schreef Erik Tjallinks:

Hij wil lekker inbruinen bij zijn voetbalfans. Zie ook Ajax.

op 08 01 2014 at 19:54 schreef Thomas E:

“Vrijheid van meningsuiting moet dus volkomen en onbetwistbaar zijn.”

Helemaal mee eens, Boudewijn. Maar via het Wetboek van Strafrecht en de relevante jurisprudentie kan je in principe tóch aangepakt worden voor haatzaaien of smaad, laster, aantasting van eer en goede naam e.d. En dat is maar goed ook, want je moet niet straffeloos zeer beschadigende leugens over mensen of groepen kunnen rondbazuinen.

op 08 01 2014 at 20:34 schreef dewanand:

Namaste Sasha Berkman,

Kan jij mij uitleggen waarom zoveel blanken ons haten, als niet blanke rassen, de negers, hindoestanen, mixrassen? Die vreselijke rassenhaat in Nederland, marokkanen noemen ze ‘rifnikkers’ dus het raciale aspect speelt de hoofdrol.

Wat moet ik nu nog zeggen als een blanke Hollander mij ontmoet en hoort hoe lang ik in dit land woon en dan zegt hij van, jij moet nog integreren en je bent niet aangepast, en nog erger: voor deze blanke ben ik net zo buitenlands qua uiterlijk als een zwarte Tamil koeienjongen uit Zuid India die geen toilet papier kent.

Maw men beoordeelt je puur op RAS kenmerken, Wieroe doet dat nu ook met mij en zo zie je hoe Hollands hij niet is als lage kaste slum koeliekat uit een achterbuurt in Rijswijk.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

ps
Sasha kom jij als superieure blanke vrouw net uit de bordelen van het Bijbelse Eden sinds de zondeval, waar je je Eva kostuum mocht tonen zonder verhullingen? In Nederland zijn de naaktstranden het Hollandse Eden, conform nl grondwetjes.

op 08 01 2014 at 20:43 schreef Sneebal:

http://www.youtube.com/watch?v=LxlQK0g2kSk

op 08 01 2014 at 21:14 schreef Boudewijn:

@Thomas E.

Jij lijkt niet helemaal te begrijpen wat ‘volkomen en onbetwistbaar’ precies behelst.

op 08 01 2014 at 21:30 schreef Thomas E:

Leg eens uit, Boudewijn.

op 09 01 2014 at 01:18 schreef MNb:

“Of die vrijheid bestaat ongelimiteerd of het bestaat niet.”
En dat is nu een schoolvoorbeeld van een vals dilemma voortkomend uit simplistisch absoluut denken waar rabiate creacrappers uit de VSA ook een handje van hebben.

op 09 01 2014 at 09:38 schreef Rosa:

Thomas, Wilders komt hier toch al jaren mee weg.

op 09 01 2014 at 10:14 schreef Bigpete:

En Boudewijn begrijpt niet wat het begrip mening inhoudt. Een mening is uiting geven aan wat je van iets of iemand vindt. Dat is niet hetzelfde als bewust leugens verspreiden of aanzetten tot geweld.
Ik ben voor een ruimere vrijheid van meningsuiting in Nederland dan nu het geval is. Meningen worden te snel in de strafrechtelijke sfeer getrokken. Maar dat wil nog niet zeggen dat ik vind dat alles maar mag. Laster en smaad moeten gewoon strafbaar blijven.

op 09 01 2014 at 10:49 schreef Boudewijn:

@Thomas E.

Ik raad je aan achtereenvolgens de begrippen: ongelimiteerd, volkomen en onbetwistbaar maar eens op te zoeken op http://www.vandale.nl.

Succes ermee.

op 09 01 2014 at 10:56 schreef Sasha berkman:

Even relativeren: als hij dergelijke taal over moslims uit zou slaan zou hij mateloos populair zijn onder de PVV aanhang.

op 09 01 2014 at 12:04 schreef Quenelles en gaskamers | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in Quenelles en gaskamers (Frontaal […]

op 09 01 2014 at 12:12 schreef Pyt van der Galiën:

@Boudewijn

Het brengen van de nazigroet is natuurlijk geen kritiek. Wanneer ik de Palestijnen wil steunen, ga ik toch niet de nazigroet brengen? Dan ga ik toch ook niet de ‘joodse gemeenschap’ bekritiseren, maar de staat Israël?

Wie ben ik om te bepalen wat iemand mag denken en wat iemand mag zeggen?

Elke gemeenschap stelt grenzen aan hetgeen gezegd kan worden, of dat nou via wetgeving is of sociale druk. Zelfs een anarchistische samenleving zou dat doen. Zoals Grote Piet hierboven aangeeft, is dat terecht. Het staat mij niet vrij om onder het mom van VVM iemands leven te vernietigen door ongefundeerde praatjes te verspreiden dat hij een pedo is. Dan ben ik strafbaar, en terecht.

op 09 01 2014 at 12:18 schreef Thomas E:

Wat MNb en Bigpete zeggen, Boudewijn.
En Rosa: We wachten allemaal op het eerste serieuze haatzaaiproces tegen hem. Maar zolang hij zich maar enigszins kan beroepen op het beledigen van de Islam – dus niet geicht op personen – komt hij ermee weg.

op 09 01 2014 at 12:48 schreef Boudewijn:

@Pyt vd Galien

Het is je goed recht er zo over te denken maar spreek dan niet van vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid is absoluut en als die om wat voor reden dan ook aan banden wordt gelegd is het geen vrijheid meer, zo simpel is het.

Je kunt eenvoudigweg niet een beetje vrijheid van meningsuiting hebben, net zoals je niet een beetje zwanger kunt zijn.

op 09 01 2014 at 13:31 schreef dewanand:

over homohaat hier iets Fnaakters:

Oud-PSV’er Alex in opspraak na uitspraken over homoseksualiteit

“God heeft Adam en Eva geschapen, niet Adam en Yves”, liet de voormalig speler van PSV zich ontvallen op Canal+, ….”

\Joey Barton twitterde:,
“Om een religieuze extremist te zijn, moet je extreem dom zijn. Alex heeft mijn theorie gewoonweg bevestigd”, twitterde de Engelsman.”

link:
http://www.nu.nl/sport/3671083/oud-psver-alex-in-opspraak-uitspraken-homoseksualiteit.html

Kokosnootje:

Pyt van Galien zegt het goed, ‘zelfs een anarchistische samenleving zou grenzen stellen aan hetgeen gezegd mag worden’, en dit klopt echt. Maar welke samenleving op aarde is nou echt anarchistisch? Frontaal Naakt is het niet, omdat Peter toch aardig wat postings wegcensureert elke dag. Peter is dus geen anarchist en hij zegt dat hij suculiere fundamentalist is, maar heeft dit niet echt gedefinieerd als een eigen ‘geloofsstroming’, seculiere sekte, of Frontaal Naakt geloof, hoewel dit laatste best het geloof kan zijn van Eden, alle meiden in Eva kostuums, zonde vrij, vrij van zonde besef, en vroom?.

Wieroe loopt bloot dus hij is vrij van zonde besef en in Bilar ka Loka.

dewanand en Wieroe

op 09 01 2014 at 13:31 schreef Sasha berkman:

Beste Boudewijn, dus als geenstijl jou, zoals pyt als voorbeeld geeft, brandmerkt als pedofiel, is dat vrijheid van meningsuiting?

op 09 01 2014 at 13:41 schreef Brenda van der Veer:

“Dat blijkt niet alleen uit het onderscheid tussen racisme en antisemitisme, maar ook uit de ‘weging’ van menselijk lijden.”, zegt Dieudonné volgens Trouw.

Dieudonné beweert dat er een wettelijke hiërarchie bestaat in de beoordeling van menselijk leed waarin de slavernij lager wordt aangeslagen dan de holocaust. In zijn denken bepaalt de waarde die wordt toegekend aan het (historisch) lijden van een groep hoeveel inspraak die groep heeft in de samenleving. Het menselijke lijden is volgens Dieudonné politiek kapitaal waarmee men macht kan uitoefenen.

Dieudonné stelt in zijn interview met Press TV dat de zionisten regeren door de mensheid te verdelen en tegen elkaar te laten vechten. Vergelijk die uitspraak eens met het extreemrechtse geloof in de massa-immigratie als joods complot, bedoeld om de ‘blanke volkeren’ tegen elkaar uit te spelen. Pervers.

Het is al erg genoeg dat antisemieten en racisten het slachtofferschap in stelling brengen om hun ideeën aan de man te brengen. Het echte probleem is dat bepaalde lieden in de politiek van Wilders een legitimatie zien voor de gedachten van Dieudonné. Dat is haat met haat legitimeren.

op 09 01 2014 at 13:46 schreef Thomas E:

Je snapt het maar niet, Boudewijn. Iedereen mag in Nederland zeggen wat hij wil, totdat bewezen wordt dat diegene liegt en de gevolgen van diens leugen schadelijk zijn voor het/de slachtoffer(s).

op 09 01 2014 at 14:11 schreef Sarmin:

Goed stuk in Trouw van Ephimenco over deze Dieudonne.

De haatbaarden en de kaalkopjes zitten gebroederlijk naast elkaar om naar deze diehard antisemiet te luisteren.

op 09 01 2014 at 14:29 schreef Sarmin:

Hier is de link trouwens

http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/3574395/2014/01/09/Dieudonne.dhtml

op 09 01 2014 at 14:29 schreef Sasha berkman:

Ephimenco schrijft nooit goede stukken. Epimenco is zelf een haatbaard, met of zonder baard. Jouw gebruik van het woord haatbaard duidt er op dat jij zelf diegene bent die haat.

op 09 01 2014 at 16:02 schreef Sarmin:

@ Sasha berkman

Sylvain Ephimenco is geen moslim en heeft ook geen baard, sukkeltje.

op 09 01 2014 at 16:43 schreef Sasha berkman:

Beste Sarmin, u reactie maakt het niet aantrekkelijker om u links te lezen opdat u hiermee duidelijk aangeeft zelf niet te kunnen lezen. Ik zeg nergens dat epimenco een baard heeft. Als u al u artikelen zo slecht leest zijn u aanbevelingen van nul en generlij waarde.
Verder kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat als deze meneer nare dingen over Moslims zou zeggen u hem ineens geweldig zou vinden.
feitelijk bent u geen haar beter dan de door u genoemde “kaalkopjes”.

op 09 01 2014 at 18:07 schreef Alex:

Soral is toch geen typetje van Dieudonné? Volgens mij is dit een verwijzing naar de extreem-rechtse politicus Alain Soral waarmee Dieudonné samenwerkt.
(http://fr.wikipedia.org/wiki/Alain_Soral)

op 09 01 2014 at 18:09 schreef Peter:

O! Dat had ik verkeerd begrepen. Dank!

op 09 01 2014 at 18:25 schreef Sarmin:

@ sasha berkman

en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat u iets beter bent dan de door u zo geadoreerde haatbaardjes.

op 09 01 2014 at 18:53 schreef Boudewijn:

@Sasha Berkman

Kennelijk was ik tot nu toe niet duidelijk genoeg daarom speciaal voor jou en Thomas: vrijheid van meningsuiting betekent dat iedereen alles mag zeggen PUNT

op 09 01 2014 at 20:19 schreef dewanand:

Namaste Brenda van der Veer,

Jouw laatste zin is heel mooi:

‘Dat is haat met haat legitimeren.’

Maar keur jij dit gedrag af? Oog om oog principe, ‘Jij zoent mij en ik zoen terug, in figuurlijke zin’. Het beroemde gehate beeld van twee zoenende mannen in militaire kostuums, en stijve bazooka’s tussen hun natte dijen.

Alleen een masochist zal zijn beulen zoenen, aflikken en pijpen denk ik. En er bestaat iets als politiek (sado)masochisme en Wieroe denkt dat nu ook. Nelson Mandela is hier toch een voorbeeld van.

Brenda, kan jij berekenen hoeveel haat er nu op de wereld is? Ruwe indicatie: kijk naar de wapenproduktie, en naar de omzet van de wapenindustrie in 2013. En wie verdient er het meeste geld mee? Ok, die Dieudonne zou zeggen: die zionisten verdienen hier jaarlijks 1500 miljard dollar mee, lekker raketjes verkopen aan al hun vijanden en die verzinnen zij voor hen. Zeker goudbruine aliens he, familie van Wieroe en mij?

Waarom moet er haat zijn?
Als er liefde is, moet er ook haat zijn, net zoals er vuur is waar rook is, zegt Wieroe nu.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent hindu chimps

op 09 01 2014 at 22:27 schreef Thomas E:

Geachte Belastingdienst,

Toevallig weet ik dat het bedrijf van Boudewijn Huppeldepup een witwasorganisatie is voor de Colombiaanse cocaïnebende “El Negocio”. Hij heeft me zelf verteld hoe hij al vele miljoenen in Zwitserland heeft ondergebracht. Hij rijdt in een gewone Opel om niet op te vallen, maar ook in zijn huis heeft hij de nodige cocaïne verstopt waarmee hij zelf dealt. Ik vertrouw erop dat u mijn tip met discretie behandelt.

Met vriendelijke groet,
Thomas E

“vrijheid van meningsuiting betekent dat iedereen alles mag zeggen PUNT” Het waren je eigen woorden, Boudewijn.

op 10 01 2014 at 08:01 schreef Boudewijn:

@Thomas E.

Eindelijk begrijp je het!

op 10 01 2014 at 10:33 schreef Thomas E:

Ik vraag me af of je nog steeds zo overtuigd zal zijn van je heilige principe, als de politie je hele huis overhoop heeft gehaald, je dagenlang verhoord bent geweest en je relaties geen zaken meer met je willen doen, omdat ‘waar rook is ook vuur zal zijn’. En dat allemaal omdat iemand je opzettelijk vals beschuldigde. Zoals Peter en Hassnae vals beschuldigd zijn van antisemitisme.

op 10 01 2014 at 10:48 schreef Sasha Berkman:

Nou Boudewijn dan zijn wij het oneens. Zo mag je van mij bv niet zeggen dat Joden niet te vertrouwen zijn. Ik vind het ook bijzonder jammer dat de rechter destijds Wilders zijn fascistische smoel niet heeft gesnoerd omdat moslims nu terecht de indruk hebben dat de rechtstaat er niet is om hen te beschermen tegen laster en fascistische agitatie.

op 10 01 2014 at 11:31 schreef Boudewijn:

@Sasha Berkman

Mag iemand van jou zeggen dat Belgen dom zijn? Dat Nederlanders lomp zijn? Dat Christenen achterlijk zijn? Dat blanken racistisch zijn? Dat Engelsen veel zuipen? Dat Duitsers fout waren in de 2e WO? Dat negers grote piemels hebben? Dat Italianen ijdel zijn? Dat VVD’ers corrupt zijn? Dat Fransen arrogant zijn? Of moet dat van jou ook allemaal verboden worden?

op 10 01 2014 at 13:52 schreef Sasha Berkman:

Boudewijn, ik kan niet precies zeggen waar mijn grens is, maar hij zit wel ergens. Corrupte VVDers bv vind ik een understatement, ik zou het fascisten willen noemen sinds bruin1. Onbetrouwbare joden of moslims daarintegen vind ik ronduit nazistisch.
Het is slechts mijn mening. Ik denk wel dat die heel wat realistischer is dan de jouwe. Denk maar eens na over een maar eens op Thomas zijn vraag hoe je er over zou denken als je door de politie uit je huis gehaald wordt nav valse beschuldigingen. Mag ik jou moeder een hoer noemen en jouw dus een hoerenzoon? je maakt mij niet wijs dat jij geen grenzen hebt.

op 10 01 2014 at 13:58 schreef Bigpete:

En wederom slaat onze vriend Boudewijn de plank mis. Hij weet het verschil niet tussen een mening en domme vooroordelen.
Natuurlijk roept iedereen weleens iets uit jouw opsomming. Dat mag best en is ook niet verboden. Maar met een mening heeft het niets te maken.

op 10 01 2014 at 14:45 schreef Boudewijn:

@Sasha Berkman

Natuurlijk liggen jouw grenzen ergens, de mijne ook. Het verschil tussen ons is dat ik mijn grenzen niet aan anderen wil opleggen.

op 10 01 2014 at 15:17 schreef Brenda van der Veer:

Oog om oog principe.. Alleen een masochist zal zijn beulen zoenen, aflikken en pijpen denk ik.

Wraak kan niet zonder masochisme. Wie macht wil verwerven door middel van wraak zal moeten zwelgen in het al dan niet vermeende onrecht wat hem of haar is aangedaan. Vandaar dat Nelson Mandela geen masochist was.

Weet je dewanand, ik denk dat het verlangen naar wraak een vorm van zelfkastijding is, waarin de macht van de masochist afhankelijk is van zijn of haar onmacht. Het drama van de masochist die genoegdoening in wraak zoekt, is dat hij geen macht verwerft als hij zich van zijn beulen ontdoet, hij blijft dan eerder in leegte achter en verliest zijn reden van bestaan.

Hoe ziek is de masochist die heimelijk jaloers is op de slachtoffers van de holocaust? Dat blijft de belangrijkste vraag.

op 10 01 2014 at 15:29 schreef dewanand:

namaste Boudewijn,

toch leuk he wat je schrijft over al die soorten mensapen. Wieroe wil weten wat je zou kunnen zeggen over hindoes, en de bontgekleurde indiase halfgare mensaapjes, meeste zonder staarten. Ook wil Wieroe weten wat je vindt van een Hollandse Hindoekat als hem.

Zeg ook direct of je al ooit een zwarte negerin bloot hebt gezien ergens en socialiseerde met haar vette, zwarte vulva? Zo kan elke blanke man herbeschaafd worden en geherpigmenteerd.

Ach Boudewijn, eigenlijk zijn wij Hindoe aapjes de professionele racisten en rassenhaters maar wij doen het zo goed dat niemand ons racisten noemt, slim he? Ook negers haten het blanke ras hartgrondig, maar zij hebben wel dat recht nu na 600 jaar negerslavernij. Hierom zijn negers nu lekker bezig het blanke ras uit te roeien via seks en genetische afrikanisering van alle geile blanke meiden, de invasie van negerzaad in de blanke vulva’s is een legale linkse genocide van het hele superieure blanke ras he, maar wel verdomd lekker zeg.

Ooit gedacht dat de wereld BLANKENVRIJ zal worden gemaakt door een stijf en pikzwart miljoenen leger in 2040?

Dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent hindu chimps

op 10 01 2014 at 15:55 schreef Sasha Berkman:

“Het verschil tussen ons is dat ik mijn grenzen niet aan anderen wil opleggen” sorry hoor, maar wat gebeurt er dan als ik over jouw grens heen ga bv door je moeder een hoer te noemen? (Dat zeg ik alleen voor de discussie!)

groet

op 10 01 2014 at 16:05 schreef Thomas E:

Hmmmmm ik denk dat we met een gevalletje trol te maken hebben. Ik ben in elk geval klaar met Boudewijn.

op 10 01 2014 at 18:56 schreef dewanand:

namaste Brenda van der Veer,

dit zeg je mooi:

‘Weet je dewanand, ik denk dat het verlangen naar wraak een vorm van zelfkastijding is, waarin de macht…’

Nog vanmiddag had ik mijn hindoe fascistische vader aan de tel en hij wil zich wreken, doet aan zelfkastijding als 72 jarige man, hij wil machtig worden, zijn boek over het superieure Hindoe apen ras is al een bestseller in zijn wraakzuchtige gedachten en zijn miljoenen leger van grote sterke hindoes heeft al het ellendige, grootgeschapen blanke ras verdelgt en platgewalst. Ja, tel maar op hoe erg ‘Wraak is zoet’ niet klinkt als ik hem hoor preken.

Ja, ik kom uit een hindoe fascistische wereld, koelie nazi’s he die absoluut geen bami uit china lusten omdat zij chinezen een untermenschen ras vinden. Mag een raszuivere PVVers dan nog chinees eten of marokkaanse sperziebonen? Wat mag er niet in de maag van een PVVer?

Denk aan kapitein Ahab uit mobydick. Wraak is zielig en leidt tot zelfvernietiging. (zag ik nog 3 weken geleden bij domme zwarte koelie aapje)

Dikke 9,56 voor je analyse Brenda van Wieroe

Die onmacht is de zelfhaat die je opvreet, en je teert weg tot wormenvoer of hoopje as: psycho gaskamer

dewanand en Wieroe

op 11 01 2014 at 11:56 schreef Boudewijn:

@Sasha Berkman

Als iemand mijn grenzen zou overschrijden dan zou ik daar misschien iets van zeggen, misschien het gesprek beëindigen of misschien zelfs onze relatie herzien maar ik zal steeds blijven strijden voor diens vrijheid te zeggen wat hij wil.

Ter verdere overweging en inspiratie geef ik je tot slot deze aan Voltaire toegeschreven uitspraak:

“Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour que vous ayez le droit de le dire”

op 17 08 2014 at 17:16 schreef Dieudonné: Nee tegen die antisemiet, maar staatsverboden deugen niet | Ravotr:

[…] “hm… … de gaskamers…. wat jammer”, die laat zien waar hij staat. Iemand die Le Pen – papa de antisemiet, wel te verstaan, niet dochterlief de gecamoufleerde fascist – als […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS